|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Hiszpania - Lloret de Mar: obozy - wątek zbiorczy; część II
dla mnie bomba
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
wróciłam 3 dni temu
i jedyne słowo jakim mogę opisać te wakacje to Z A J E ME G A B I Ś C I E. wszystko było MEGA ludzie, hotel, jedzenie, pogoda, sklepy,plaża,atmosfera,im prezy no po prostu WSZYSTKO. wakacje mojego życia. I <3 Lloert de mar
|
|
#153 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
w hotelu Angelbel był bardzo fajny nie wiem co mam opowiadać było bardzo śmiesznie. poznałam przecudownych ludzi. Barcelona mnie zawiodła ale nie było źle. ![]() Tropics jest MEGAŚNY ![]() byłam jeszcze w Londonerze też całkiem fajny, ale bywają dni, że są tam sami starzy napaleni goście. a fe!. ![]() co do dziewczyn UWAŻAJCIE na kolesi! są bardzo nachalni, jeden próbował mnie pocałować na ulicy. a inni szli za mną i moimi kumpelami przez jakąś godzinę. ![]() ![]() ![]() plaża nocą? idealna na integracje z grupą. alko i miłe rozmowy bardzo sprzyjają nawiązywaniu nowych znajomości. można tam też poznać miłych obcokrajowców ![]() bardzo często zapraszają cię abyś wypiła z nimi, pogadała zrobiła sobie foty itd. upierdliwi bywają kolesie sprzedający róże(I KONDOMY) jeden siedział z nami na plaży chyba z 30 minut i wciskał nam róże i gumki ![]() dostałam nawet ofertę specjalną 2 gumki w cenie jednej. jeśli macie jakieś pytania pytajcie
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
ja mam pytanie ;d Jakiej narodowości ludzi było najwięcej?
I czy Niemcy to fajne dupy, jak ktoś już mówił ![]() Wychowawcy? I ciekawią mnie jak wyglądają imprezy na balkonach A i ile pokoi było w twoim hotelu ;d?
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
była tyle ludzi przeróżnych narodowości. trzeba uważać jak się komentuje (np.wygląd,strój) innych ludzi bo bardzo często są to Polacy i jest wtopa ![]() Niemcy są mmmmmm ![]() super jednym słowem. ale ja wolałam Francuzów ![]() ![]() wychowawcy byli w porządku pozwalali nam na wszystko nie ograniczali nas, ich hasłem które ciągle powtarzali było "Traktujemy was jak młodzież, bo jest to obóz młodzieżowy a nie kolonia" ![]() ![]() ![]() imprezy na balkonach to jeden wielki odlot. bardzo miło i sympatycznie, tylko potem trzeba było wynieść wszystkie śmieci z balkonu bo sprzątaczki sie czepiały jak śmieci był na balkonach ![]() ![]() ![]() nie wiem ile pokoi ![]() ja miałam na początku pokój 409 a potem 306 wiec pewnie coś koło 500 ale jakoś nie wiem jak oni to zmieścili bo to dosyć mały hotel może jechali od 100 <myśli> albo wliczali w to inne pomieszczenia ;*
|
|
|
#158 |
|
BAN stały
|
widze malinooowa udane wakacje. ; *
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo CI dziękuję Boże jak ja bym chciała trafić na takich wychowawców Z jakiego biura podróży byłaś? A czy wychowawcy przyłapali kogoś jak się było pijanym?
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja byłam na łączonym belfer + gandalf opiekunowie 'przyłapali' ale udawali , że nie widza;p;p tak , że totalna samowolka ;dddd
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Czy był ktoś może w Lloret de Mar z biurem OIS ( www.ois.pl ) ?? A może ktoś się wybiera tam z tym biurem 3.10-14.10 ? I wiecie jakiej pogody mogę się tam spodziewać na początku października ? Pozdrawiam
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
wrcociłem 21 sierpnia bylo zaje***** byłem z funclubu w hotelu goya wychowawcy tacy sobie ja i moj pokoj mielismy wracac 5 razy do domu
Lloret to istny raj dla ludzi młodych wróce tam kiedyś napewno,ludzie byli fantastyczni hotel raczej średni ale spędzałem tam bardzo mało czasu.Barcelona to dla mnie jedno z najpiękniejszych miast w jakich byłem !! Udało mi się być na meczu Barcelona-Manchester City, niestety przegranym ale 90 tys ludzi na stadionie zrobiło na mnie ogromne wrażenie.Ceny nie są zbyt wygórowane, mialem 400 euro przywiozlem 90 do domu Mnóstwo kasy idzie na alkohol Ogólnie polecam baaaardzo!!!
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Mógłbyś coś więcej o wychowawcach powiedzieć? ;D Na co pozwalali a na co nie?
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
piter93
mieliśmy się spotkać w Tropicsie ;DDD pamiętam nawet miałam przypomnienie ;DDD ![]() ![]() ![]()
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
też pamiętam tylko że my mielismy isć do klubu dopiero 3 dnia po przyjeździe żeby karnet starczył na ostatnią noc:/ więc integrowałem sie 2 dni w pokoju
![]() wychowawcy jak wychowawcy główny wychowawca pan Sylwester chciał nas wyrzucić 1 dnia za palenie pozniej jak pan Łukasz objął naszą grupę mieliśmy totalny luzik ale i tak nasz pokoj byl pod 24 godzinnym nadzorem Bodajże 3 nocy zabrali nam aparaty zgrali wszystkie foty na laptopa i dowiedzieli sie ze wypilismy juz ok 130 małych heinekenów i ze 4 litry wódki![]() byli troszke zdziwieni
Edytowane przez piter93 Czas edycji: 2009-08-25 o 18:09 |
|
|
|
#166 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja właśnie wróciłem z Angelbellu. Hotel spoko, ale żarcie OMFG ciągle frytki <blee>. Generalnie spoko. Polecam do integracji skałki zaraz obok McDonalda wchodzi się trochę do góry na pomnik a potem trzeba lekko zejść do tkaiej restauracji z rzymskimi kolumnami a tam bez przypału i nachalnych ludzi A nachalni to są ale araby z koszulkami etc;] aha no i nie polecam serii pokoi -11 np ja. 311. Brak balkonu, tylko okno z widokiem na blok arabów 5 m dalej a na dole śmietnik (tzn. taki naturalny)
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Ale dlaczego Wam ten aparat zabrali ;D?
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
bo moj kumpel był naje**** w 3 dupy zostawił otwarty pokój i chcieli udowodnić że każdy może wejśc do naszego pokoju i nas okraśc:P wogole takie rzeczy ten Sylwek wymyślał że masakra
|
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecej z FunClubu nie wybrałabym sie do lloret, przynajmniej na obóz, za duże prawdopodobieństwo spotkania tej samej super idiotycznej kadry |
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś kto już tam był w Lkoret czy Santa Susanna- (ja będę w Santa Susanna).. wie ile euro kosztuje jedzenie/przekąski na mieście.. jakieś tapas..sałatki.. hot-dog/ zapiekania, pizza czy spaghetti, King Burger?
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
hot-dog około 2,50 euro ( nie za duży), pizza różnie ale ja tam miałem promocję 6,40 za dwie margharity. Trochę małe ale jedna na łeb i śniadanie można opuścić
kebab zawsze 3,50-4 euro. W McDonaldzie te podstawowe "kanapki" po 1 euro (hamburger, kurczakburger etc) shake 2,50 euro ;OO w Burger Kingu w ogole masakra raczej polecam Maca.
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że o Panu Sylwku głośno jest nawet na forum wizażu xD Wróciłam w niedzielę - 30. Ogólnie jestem zachwycona. Piękny kraj, świetni ludzie, gorąco. Tylko kadra :| No z wyjątkiem Pani Ani
Lekceważące podejście do uczestników. Kpina, ale przynajmniej głowy nie zawracali.
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Aga a z jakiego biura byłaś? Czemu tak sądzisz:P??
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam do domu dzisiaj o 1:30 nie ma słów żeby opisać jak było
![]() , ekipa świetna się trafiła, hotel zmienili nam na Copacabana TROPICS balety jakich nigdy nie widziałam ![]() wszystko zwiedzaliśmy sami da się i to za dużo mniejsza kasę jak ktoś ma pytania to czekam :P
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Boże przepraszam za moja wypowiedź :P Chodzi mi o to, dlaczego sądzisz, że byli beznadziejni opiekunowie? Mogłays podac jakis przykład? I dlaczego lekceważące?
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Siagu, Opowiadaj wszytsko po kolei ;d Fajne dziewczyny i kolesie? jakiej narodowości ludzi duzo spotkałeś? I czy w tym hotelu było duzo Polaków, czy z iinych krajów?
5.08 - 21.08 Edytowane przez RosjaRosja Czas edycji: 2009-09-03 o 16:36 |
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
My podobnie trafiliśmy do hotelu dwugwiazdkowego, zamiast do jedno :P Ale okey nikt nie narzekał ^ ^
Co do opiekunów: W drugim dniu zbierali od wszystkich po 2 euro na jakieś tam ogrody w lloret. Cały czas trwania obozu cisza odnośnie zwiedzania. W piątek wieczorem idziemy do nich, aby zwrócili nam kasę (właściwie to tak dla zasady bo za 2 euro wiele nie kupisz). Kasy nie ma. Kupili bilety. Więc my chcemy zobaczyć te bilety. Biletów nie ma. Więc dlaczego nie byliśmy zwiedzać ? "Bo nikt nie wyraził zainteresowania". No przepraszam bardzo, ale skoro cała grupa wpłaca pieniądze to chyba to świadczy o zainteresowaniu. A dzień wycieczki to już jest chyba inicjatywa należąca do opiekunów. Kto najwięcej imprezował ? Opiekunowie. Okradziono dziewczyny. No to okey, należy to zgłosić na policję. Opiekunowie stwierdzają, że to się nie opłaca, i tak nikogo nie złapią, a posterunek jest za daleko! Wchodzisz do pokoju wychowawców, a oni rozmawiają z Tobą leżąc w łóżkach tyłem do Ciebie. |
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
my z kolei zapłacilismy 2 euro dokładnie nie wiedzac na co, pózniej w 349348stopniowy upał kazano nam isc milion kilometrów przedzierajac sie przez wielkie góry. wszyscy w ogrodzie padnieci usiedli na pierwszy wolny kraweżnik/ławke to sylwester że nie ma takiej opcji ze bedziemy tam siedziec i nakazał zwiedzenie całego ogrodu.jeszcze zbiorka na to o 9rano. wolałabym zostać i zjesc dwa czizburgery w burgerkingu, nie żaluj bo tam nic nie było naprawde.
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Najwięcej było włochów i polaków w całym Lloret później starych niemieckich emerytów tez było dużo a jeżeli chcecie spotkać Hiszpana lub hiszpankę zalecam pojechać samemu do Barcelony
![]() w hotelu 60% polaków reszta to Francuzi włosi i Czesi. My bylismy na wczasach wiec sie zgraliśmy z towarzystwem z autokaru. zadawajcie konkretne pytania bo o wszystkim mozna napisac ksiazke :P:P
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest tu ktoś kto był w Lloret na zorganizowanym przez siebie wyjeździe. Bez biur podrózy, ot tak ze znajomymi?
Wychodzi taniej, lepiej...?? Jeśli jest ktoś, kto mógły się podzielić doświadczeniem byłanym wdzięczna.
Edytowane przez 19czarna87 Czas edycji: 2009-11-16 o 10:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.