![]() |
#151 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() Humor mam caly czas durnowaty. Zloszcze sie najszybciej, nakrecam sie gadaniem, sluchaniem i wybucham...nie lubie tego ![]() I mdli mnie i caly czas musze cos podjadac ale to pomaga na chwile tylko. Startuje z waga 60 kg (177 cm wzrostu). Cytat:
![]() Nie czytaj, nie wartom, nic zlego sie nie dzieje i nie bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczególnie mocno dziękuję Tobie Itakasiu ![]() ![]() Pech chciał, że nie mogłam nic napisać bo miałam przez prawie 2 dni odcięty net ![]() A teraz do rzeczy: WSZYSTKO JEST DOBRZE!!! ![]() Dzidzia ładnie urosła, ma 4,4 mm, a pęcherzyk płodowy 1,92 cm. Tętno jest!!! ![]() Wklejam fotkę, co prawda bardzo słabej jakości, bo dostałam wydruk obrazu usg przerzucony na kompa, a nie normalnie z aparatu usg, ale nic to..... i tak Wam pokażę ![]() Witam Wszystkie Nowe Mamuśki. Co do kresek na teście, to u mnie pierwszy test robiony w dniu spodziewanej @ pokazał drugą bledszą, może nie był to jakiś mega bladzioch, ale była bledsza. Tydzień później zrobiłam drugi test (nie to, żebym nie wierzyła, bo byłam już po becie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
basiak
![]() ![]() Gratuluje i fantasycznie, ze wszystko jest gicior ![]()
#155 |
Zakorzenienie
|
basiak
nawet sobie nie wyobrazasz jak sie ciesze ze u ciebie ok ![]() ![]() ![]()
#156 |
Zadomowienie
|
basiak to zdjęcie jest piękne
![]() ![]() Mam już drugie wyniki bety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Yolando, Baciak
![]() ![]() Biricchina miło z uczynności ludzi ![]() ![]() Popijam mleczko ![]()
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przed Wami, cudowne chwile.Piekne "brzuszkowe" Boze Narodzenie, dluga wiosna pelna oczekiwan i wspaniale lato pelne spacerkow z dzidziami.Ach mam ten obraz przed oczami, jestem mamusia majowo- czerwcowa 2008 a wydaje mi sie jakbym dopiero co w ciazy byla
![]() Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() To był 6t2d |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Biricchina, ja w sumie zachcianek nie mam, chociaż ostatnio jak mi w sklepie zapachniały kiszone ogórki, to nie mogłam się powstrzymać i zjadłam wszystkie zanim doszłam do samochodu na parkingu
![]() Yolanda, my też na razie nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży, powiemy albo po wizycie u lekarza, albo pod koniec 3 miesiąca. Anna_paw, kupujemy już gotowy dom i chcielibyśmy się przed zimą wprowadzić, na ile to realne to zależy od banku, bo jeden może rozpatryawać wniosek ponad 3 miesiące. Mam nadzieję, że uda nam się przez inny bank, który ma krótsze terminy. I jak tu się nie denerwować ![]() ![]() Itakasia, u nas teoretycznie zapłodnienie było 19 sierpnia, nie wiem dokładnie kiedy, bo ja za bardzo nie odczuwam nic przy owu, a przytulaliśmy się codziennie, więc różnie to może być u mnie. ![]() Araczki, współczuję mdłości, mnie naszczęście omijają szerokim łukiem, ale z tym złoszczeniem się na wszystkich dookoła, to mam podobnie, najchętniej poustawiałabym wszystkich po kątach. ![]() Memka, tobie też współczuję mdłości, naprawdę zdziwiałm się, że w UK, to takie dziwne podejście do ciąży mają. Basiak, zdjęcie jest boskie, nie ma nic piękniejszego niż zobaczyć pierwszy raz, swoje maleńkie dzieciątko, i cieszę się bardzo, że wszystko jest w porządku. Zgadnij_MS, moja faslka chyba nie lubi mleka, na samą myśl aż ciarki mnie przechodzą ![]() Za to mnie naszło na kawiorek z masłem i ketchupem ( jadłam to ze 20 lat temu) zjadłam 6 skibek ![]()
#161 |
Zakorzenienie
|
puma
ja wiem dokladnie bo czuje owu i wiem ze mialam w piatek dopoludnia, poniewaz my sie nie staralismy o dziecko to przytulanie bylo w sobote ale widocznie mialam uparte jajeczko ![]() ![]()
#162 |
Zakorzenienie
|
araczki ja to samo musze ciagle cos przegrayzac zeby nie miec mdłosci humorki to oj sa sa
![]() ![]() yolanda9 gratulacje ![]() basiak boskie to zdiecie normalnie az mi łezka poplyneła dziewczyny wy tez macie uczucie ze macie wieksze jajniki znaczy mi sie wydaje ze jakos mi sie powiekszyły <mysli> |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Edzia, nie wiem czy to jajniki, ale brzuszek jakoś mi się chyba zmienił, chociaż ciągle jest płaski i nic chyba nie widać, to ja jednak czuję jakąś różnicę.
#164 |
Zadomowienie
|
Wiecie co dziewczyny... Ja właśnie przed chwilą zadzwoniłam do gina odwołać HSG
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2009-09-09 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Puma 13 ja juz chyba ze 100 razy przed lustro dreptałam hihihih a mam dopiero koncówke 5 tyg ale czuje w brzuchu ze macica zajmuje swoje miejsce hihih no i czuje jak sie rozciaga mam nadzieje ze malenstu jest wygodnie i cieplutko bo mamusia jest zmarzluskiem
![]() Pumo wiesz masz w sobie 2 fasolki wiec brzusio szybciej bedzie widoczny ![]() yolanda9 hmm ja z jeden srony poszłabym od tego od ciąż a z drugiej strony przy tym czujesz sie pewna tylko czy ten drugi bedzie równie dobry jak ten lepszy ja tak mysle ze poszłabym do oby dwóch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Ja już jestem po kolejnej wizycie
![]() I mam już zdjęcie swojej fasolki ![]() Jaki to piękne było, gdy w trakcie badania USG pani doktor patrząc na monitor, sama wzdechnęła i powiedziała, że że jest tu coś prześlicznego, zdziwiona zastanawiałam się o co chodzi ![]() monitor w moją stronę i pokazała mi jak bije mojej fasolce serduszko ![]() ![]() Z tego co czytam, to nie macie za bardzo ochoty na mięso ![]() U mnie w 7 tyg. ciąży było betaHCG w wysokości 56 447, teraz czekam na kolejny wynik ![]() Dorzucam zdjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Basiak gratulacje
![]() Usmiechnie_ta śliczna ta Twoja fasolka ![]() Dziewczyny ja to nie wiem co się ze mną dzieje. Dzisiaj obudziłam się o 2:30 z okropnym bólem. Bolało mnie podbrzusze i pachwina prawa, nie cała, w podbrzuszu jeden punkt, tak samo w pachwinie. Nie był to ból rozlany. Wzięłam no-spę i przeszło. Żadnego plamienia nie było, ale strasznie się przestraszyłam, chyba zadzwonię dzisiaj do lekarza. Miała któraś z Was coś takiego?? |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Usmiechnięta to na kiedy masz wstępny termin porodu??
Biricchina hmmm mnie aż tak mocne bóle nie łapią... Czasem coś zakłuje koło jajnika czy gdzieś w brzuszku, ale to takie sekundowe i przechodzi... Dla uspokojenia spokojnie zadzwon do gin i przedstaw sprawę ![]()
![]() |
#169 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a dzisiaj juz ok..leciutko...niech tak zostanie ![]() Cytat:
![]() ja tez umowilam wizyte na pierwsze usg do "starego" gina, dopiero po wizycie u niego bede decydowac... Cytat:
Mam nadzieje, ze to nic takiego. Milego dnia laski!
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Parę dni mnie nie było ale miałam urwanie głowy. Synek się przeziębił, miał katar i gorączkę, marudził i nie mógł spać prawie wcale bo mu się nosek zatykał. No a ja nie spałam z nim ![]() Ale już jest ok. Pisałam wam kiedyś że lekko plamię. Myślałam że samo przejdzie bo to nie była czysta krew tylko takie brązowe coś. Ale po tych męczących dniach plamiłam trochę bardziej i w końcu wczoraj wybrałam się do lekarza. Pani doktor stwierdziła że w sumie nie wie dlaczego plamię bo wszystko wygląda dobrze. Na wszelki wypadek przepisała mi Duphaston (koszmarnie drogi ![]() ![]() W 5 t 6 d ciąży moja Kruszynka ma 2,6 mm ...i bije już serduszko! Wzruszył mnie ten widok bo dotarło do mnie że tam już jest żywa istotka! Do tej pory bałam się przywiązywać do tej ciąży z uwagi na te plamienia i mój tryb życia (dźwiganie i brak odpoczynku). Ale teraz wierzę że musi być dobrze! ![]() Pozdrawiam i witam wszystkie nowe dziewczęta! Buziaki ![]()
Nasz Skarbek - Szymonek - 02.12.2008 r. ![]() Braciszek Dominiś ![]() ![]() Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2009-09-10 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że Was to coraz więcej przybywa
![]() Basiak, super fota ![]() Pozdrawiam z marcowo-kwietniowych ![]()
#172 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
JaGaaa to ja już żyje nadzieją wtorkową , że zobacze bijące serduszko
![]() ![]() Kochana i mimo wszystko oszczędzaj się, choć to zapewne trudne przy piersynku ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
usmiechnie_ta Piękne
![]() JaGaaaa tez serdecznie cie witam i ciesze sie ze jest wszystko oki ![]() ![]() araczki zawsze lubiłam pasztecik dzis jak Tż mi przyniosł zebym sobie skosztowała zrobiło mi sie niedobrze ![]() Ja sie ciesze bo to upewnia mnie ze jestem ( ja nie dowierzam dziewczyny ze udalo nam za 1 razem ![]() ![]() buziaczki kochnane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Edzia, to Eniggma ma dwie fasolki, ja mam nadzieję, że jest tylko jedna
![]() Ja z lekarzem nie mam problemu, bo prowadził (i utrzymał) moją pierwszą ciąże i ja i mój mąż byliśmy bardzo z niego zadowoleni. Mogę zadzwonić do niego, w każdej chwili, gdyby sie coś działo, albo miałabym jakieś wątpliwości i czuję, że fasolka będzie bezpieczna.
#175 |
Zakorzenienie
|
gratuluje nowym mamusiom!!
![]() JaGaaa super ze sie upewnilas ze wszystko ok (jesli mozesz skrobnij na priva do kogo chodzisz) puma ja tez ide do tego samego lekarza co z poprzednimi ciazami, juz nawet do niego dzwonilam w zeszlym tygodniu z moja pierwsza schiza ![]() ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2009-09-10 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Usmiechnieta...syper fotosik
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tymi bólami zadzwoniłam przed chwilą do lekarza. Powiedział, żebym brała no-spę i odpoczywała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Biricchina, to dobrze, że to nic poważnego. Odpoczywaj ile wlezie.
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- JaGaaaa, jak ty już widziałaś serduszko, to ja mam nadzieję, że też już zobaczę w poniedziałek, będzie to 6t 4d. A myślałam, że to za wcześnie, żeby coś zobaczyć. Już nie mogę się doczekać ![]()
#180 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Biricchina oszczędzaj sie kochana
![]() Puma idę dzień po Tobie do ginki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.