|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Hehe
U mnie też pierwszą reakacją na powiedzenie im że zamierzamy się pobrać było "a co, w ciąży jesteś?" Odłożyliśmy ślub na 2011 rok ale to bardziej z braku gotówki, i wolnych terminów niż przez tego typu pytania. Oboje ciągle gadamy o dziecku I wydaje i się że TŻ odrazu po ślubie będzie chciał
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie powinnaś się cieszyć
Nie każdy facet ma takie ciągoty do ojcostwa. Mój TŻ też na szczęscie bardzo chciał mnieć dziecko czasem mówił, że jedno wystarczy, ale zawsze mówił to w taki sposób, że sądziłam że to żarty, a tu taki szok, jak ostatnio prawie się pokłóciliśmy jak zaczęłam rozmowę o kolejnych latach życia i rozważania kolejnego bejbika. W złości powiedziałam mu, że poważnie bym się zastanowiła nad ślubem gdybym wiedziała o tym wcześniej... Bardzo żałowałam tego co powiedziałam, ale chyba rzeczywiśćie chciałam mu sprawić ból żeby zrozumiał jak zranił mnie tym co powiedział..
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze zmieni zdanie, może narazie jest troszkę przybity tym że stał się tatą, może obawia się że z dwójką nie da rady. Ciężko powiedzieć co sobie tam myśli w główce. A on sam był jedynakiem?
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Przybity nie jest na pewno. Aczkolwiek rozumiem jego obawy jeśli chodzi o kwestie finansów, wiadomo więcej wydatków itp, ale przecież wszystko da się jakoś załatwić. Ma siostre, starszą, która jak powiedział "cały czas mi przeszkadzała i była mi zupełnie nie potrzebna, dlatego nie chce żeby nasze dziecko też musiało się tak MĘCZYĆ" Ja z kolei jestem jedynaczką, i wiele bym dała aby mieć rodzeństwo, mogę nawet stwierdzić, że jedynak jest to dziecko w jakiś sposób skrzywdzone. (Nie jest to tylko moja opinia, kilka koleżanek-jedynaczek uważa podobnie)
Powiem szczerze - cieszę się, że znalazłam to forum, ale zarazem jeszcze bardziej się nakręcam co jest troszkę przytłaczające...
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
no co ty?? i przez 3 miesiące miała normalnie okres??
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopisuję się do Was dziewczyny. Ja bym chciała mieć dziecko w 2013 roku, a nawet wcześniej, ale wiem, że to jest jeszcze nierealne. Nie mam jeszcze męża, ale mam chłopaka. Powiedział mi on, że właśnie w tym roku najwcześniej moglibyśmy mieć dziecko.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz cos o sobie ile jestescie razem, jak masz na imie itp, to cie wpiszemy na listę na 1 stronie |
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Tak, dowiedziała się o ciąży na rutynowej kontroli na którą poszła z zamiarem dostania recepty na następne opakowania tabletek.
|
#159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Mam na imię Ewa, mam 20 lat. Mój TŻ ma 22, a jesteśmy ze sobą ponad miesiąc.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|||
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszyłas mnie tym
|
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
To co robisz na tym wątku skoro nie chcesz mieć dziecka?
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
chce, ale nie za bardzo teraz
|
|
|
|
#163 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie zrozum mnie zle,moze nie powinnam tak pisac,ale jestes miesiac z chlopakiem i juz planujesz z nim przyszlosc i dziecko?? To nie za szybko??? Przeciez za kilka miesiecy roznie moze byc.... cherrry2009 Ty sie smiej,ale ja sobie kiedys tak myslalam czy by nie sprobowac w jednym cyklu....no wiesz bez zabezpieczenia.... Wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie i jesli malabym zafasolkowac teraz to tak by sie stalo... Ale mnie korcilo, jednak sie nie odwazylam... ![]() ![]() ![]() Za to, przyznam sie Wam, ze od moemntu kiedy odstawilam tabsy( czyli ok. 3 mies) nie stosujemy z TŻ zadnego zabezpieczenia oprocz stosunku przerywanego.![]() Wiem, to ryzyko,ale moze oboje juz podswiadomie chcemy i gdyby nam sie tak niby przypadkowo przytrafilo to chyba bysmy sie zbytnio nie zmartwili.![]() tak wiec, kto wie....
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będąc z TZ miesiąc nie myslałam o dzieciach. teraz jestem z nim 8 lat prawie 3 miesiące po slubie i gdyby nie fakt mieszkania i braku pracy to pewnie juz byśmy sie zdecydowali, tylko to nas powstrzymuje |
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest tylko takie suche planowanie, ale jestem go pewna.
|
|
|
#166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() U mnie jest podobnie. Jestesmy razem 4 lata i powstrzymuje mnie brak pracy, brak slubu i wlasnego mieszkania. ![]() A ja o dzidziusiu zaczelam myslec jakos po 2- latach zwiazku, tzn. wtedy poczulam instynkt macierzynski,a w sumie tak od roku jestem pewna,ze chcialabym miec dziecko z moim TŻtem. Pamietam jak bylismy u jego brata zobaczyc malutka corecze....Moj TŻ sie w niej zakochal! Tak slodko wygladal jak wzial ja na rece i bawil sie z nia. Wtedy poczulam to cos na maxa!!poczulam,ze chce zeby tak zajmowal sie naszym dzieckiem. |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Vanessa176 a kiedy ślub??
wiesz, ja juz dawno wiedziałam, ze chce miec z TZ dziecko, ale teraz dopiero jestem na nie gotowa czyli po slubie, po studiach w niczym to dziecko by mi juz nie pzreszkodziło, bo wszystko mam juz poukładane tylko mieszkanie i praca zostały
|
|
|
|
#168 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie jestesmy jeszcze nawet zareczeni,ale mam nadzieje,ze to niedlugo nastapi, ale na slub bedziemy musieli chyba jeszcze sporo poczekac ze wzgledu na wydatki z nim zwiazane... No ja tez wlasnie chcialabym miec dzidziusia dopiero po slubie. Nie wiem dlaczego,ale od zawsze tak planowalam. Najpierw slub i pozniej dzidzia. Oczywiscie jesli los bedzie chcial inaczej to bede musiala sie z tym pogodzic.
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was dziewczyny wieczorowa pora.. oo widze nowe osoby.. milo mi milo...
Vanessa no w sumie racja co bedzie to bedzie hehe 4 lata to dobry staz,,Ja z moim TZ jestem juz niecale 2 lata( dokladnie minie w styczniu2) no i niecaly rok po slubie bo wlasnie po roku zwiasku sie hajtneliśmy.. Diecko planowaliśmy juz pare miesiecy przed ślubem ale sie bałam tak wcześnie za to zabierać ze wsględu na brak pieniążków.. dopiero po ślubie jak wyjechaliśmy do niemiec to przyszedl ten czas na dzidzi.. ![]() Hajja hawa - no miesiąc to króciutko.. plany nie zawsze sie spełniają.
|
#170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wybacz ale bardzo wątpie w pewność po tak krótkiej znajomości...
Cytat:
My zakładamy zabezpieczenia dopiero przed końcem Ale z nas "hardkory" ![]() ![]() ![]() Bo to jest wątek osób które planują dziecko na lata 2012/2013 a nie w tej chwili?? ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Już jestem w 100% pewna że chce wziąźć ślub.
|
||
|
|
|
#171 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu ale się uśmiechnełąm zamiast przestraszyć
![]() Mówie sobie że to za wcześnie, i jakby się okazało że jednak jestem to bym się cieszyła a potem przeraziła. Nie nie nie nie ja jeszcze nie chce!
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2009-10-27 o 19:48 |
|
|
|
#173 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niby chce,ale nie chce. ![]() Gdyby nagle okazalo sie,ze jestem w ciazy pewnie z jednej strony bym sie ucieszyla,a z drugiej bylabym w ogromnym szoku. ![]() wole juednak jeszcze poczekac. Tego sie juz nie cofnie. To decyzja na cale zycie. |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ale nie które jakie miłe ![]() oj dziewczyny ale z was hardkory, choc się przyznam, ze ja kiedys tez tak robiłąm ale niestety a własciwie stety z przyczyn zdrowotnych musiałam zacząć brac tabsy i tak juz zostało |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie są one wybawieniem
ale jakos udało mi sie trafic w dobrze dopasowane do mnie, bo nie miałam skutków ubocznych |
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe osoby
![]() tak was czytam i czytam i stwierdzam że z was wszystkich jestem chyba "najspokojniejsza" tzn.aż tyle nie myślę o tym kiedy będę w ciąży, czy może już nie jestem (a też bywa że @ jakaś taka krótsza łagodniejsza) jeszcze jakiś czas temu też na każdą taką najmniejszą zmianę reagowałam podejrzeniami, baa! nawet pewnością (miałam już przygodę z testem ciążowym )teraz już jednak podchodzę do tego z większym dystansem (może dlatego że mam dużo planów o czym piszę w moim innym wątku) a może dlatego że czekam na inne ważne wydarzenie w moim życiu (zaręczyny) i to mi na chwilę obecną "przytłumia myśli odziecku"? ![]() pewnie jak już się doczekam tych zaręczyn to instynkt macierzyński uderzy mnie ze zdwojoną siłą? ![]()
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie robiłam nigdy testu ciązowego
u mnie to tez nie jest tak, ze non stop o tym mysle. staram się sobie tłumaczyc, ze jeszcze trzeba poczekac |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ja nie mówię że to coś złego skąd ja to znam?![]() ja test robiłam rok temu we wrześniu (mimo tego że byłam już po @ bo było krótko i skąpo a ja nadal czułam się jakaś taka bez życia i bardzo ale to bardzo senna) wtedy mój TŻ oczywiście przyjąłby taką wiadomość ale jednak z przerażeniem wtedy obojgu nam ulżyło |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

U mnie też pierwszą reakacją na powiedzenie im że zamierzamy się pobrać było "a co, w ciąży jesteś?" Odłożyliśmy ślub na 2011 rok ale to bardziej z braku gotówki, i wolnych terminów niż przez tego typu pytania. Oboje ciągle gadamy o dziecku 
Nie każdy facet ma takie ciągoty do ojcostwa. Mój TŻ też na szczęscie bardzo chciał mnieć dziecko
59

pocieszyłas mnie tym