|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
coś pt. "nie wiem co ze sobą zrobić i wariuję". moim zdaniem to widać, ale nie jestem obiektywna.
śniadanie: 3 białka z jajek na twardo, jedno żółtko & 2 kapsułki tranu & musująca multiwitamina. obiad: sporo kaszy jęczmiennej, trochę gotowanej chudej wołowiny, marchewka z jabłkiem. podwieczorek: pomidor, kawa. kolacja: serek wiejski lekki 150g, herbata.
#152 |
Zakorzenienie
|
x
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bułgaria /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2010-10-10 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
sama nie wiem po co. jestem rozdarta praktycznie cały czas. i chcę, i nie chcę jednocześnie.
też się nad tym zastanawiam, skierowanie jest ważne do końca roku. poczekam jeszcze chwilę, może sama sobie poradzę.
#155 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pewna osoba napisała w wątku dla dziewczyn,które chcą z tego wyjść, że leczenie samemu nie jest dobrym pomysłem. I nie jest. Bo jest bardzo, bardzo,bardzo wielkie prawdopodobieństwo, że jedna sytuacja, jedno słowo w przyszłości może spowodować nawrót choroby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie boisz sie kolejnego napadu po takim zarciu? bo szczerze to jest jedyna rzecz która przekonuje mnie do tego, żeby jesc wiecej, może iebie też przekona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, co robić. tkwię w błędnym kole, przed chwilą planowałam jutrzejszą głodówkę w ramach kary za dzisiaj, teraz czuję, że nie tędy droga, ale pewnie skończy się jak dziś.
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
pomyślałam przed chwilą, że może moje napady mają charakter fizyczny a nie emocjonalny i zmieniając sposób jedzenia byłoby mi łatwiej ich unikać... dzisiejszy jadłospis (zwiększyłam już śniadanie, ale na niewiele się to zdało):
śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki otrąb pszennych, szklanka mleka sojowego, łyżka suszonej żurawiny, łyżka rodzynek, banan (ta, wiem...). II śniadanie: dwie spore kromki razowca z paprykarzem warzywnym i ogórkiem. obiad: talerz zupy z pora. napad: kaki, pszenna bułka z dżemem, dwie-trzy garści orzeszków ziemnych. kolacja: jeszcze nie wiem, ale w ogóle nie jestem głodna... prawdopodobnie coś zjem i wypiję herbatę. ma ktoś jakiś pomysł?
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla porównania: jogurt, 2 małe wafle domowe, miseczka pistacji, 2 jabłka, banan, miseczka płatków czekoladowych z mlekiem. boli. jestem beznadziejna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mnie ważne jest to, że jedząc tak, jak dzisiaj popołudniu, czułam dokładnie to samo, kiedy pochłaniałam tabliczkę czekolady, pół blachy ciasta, kanapki, musli, cukierki itp.
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez FilifionkaB Czas edycji: 2011-09-26 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Ainnel, poppy seed, taki bzdury piszecie,że tego się czytać nie da. ;P
![]() istnieje coś takiego jak napad subiektywny i Wam obydwu się on przydarzył. Czyli: sposób jedzenia oraz myślenie charakteryzują się tym, co podczas napadu z prawdziwego zdarzenia,jednakże ilośc pożywienia,które przyjmujecie obiektywnie są normalne. jeżeli po takich "napadach" głodzicie się lub wymiotujecie,to znaczy,że naprawdę objawowo jest z Wami bardzo kiepsko.
![]() |
#163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj rano o tym myślałam i chyba po prostu się przestraszyłam. przestraszyłam się, że to wszystko wróci, napady (te prawdziwe, duże), z którymi ostatnio jest lepiej, a skoro i napady to do tego głodówki, których też nie chcę znowu. a objawowo paradoksalnie chyba jest lepiej ![]() zdaje mi się, że odkryłam emocje i przyczynę, która sprowokowała mnie wczoraj, nie powiem już, że do napadu, ale do odreagowywania jedzeniem. ciekawe, czy przy następnej takiej sytuacji będę umiała poradzic sobie w inny sposób. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Ainnel, oszukujesz samą siebie.
Na innym wątku(nie koniecznie na tym forum..) piszesz o tym, że chcesz schudnąć, że jesteś weganką itp, a tu nagle chcesz utrzymać wagę i zdrowieć. Po co ci to? Co z terapią? Dalej uważasz że nie jest Ci potrzebna? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nad powrotem na terapię się zastanawiam.
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
domyślam się,że nie chodzi o vitalię.pl ?
![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XII
jutro matma probna matura..trzymajcie kciuki:-(
![]() pisze tez ktoras z Was? mialam miec dzis wage,ale poki co mama nie chce mnie wazyc. wg mojej wagi znow chyba troszke w dol, dzis: SN:7:15 ok 100ml mleka2%+plaska mala lyzeczka owsianych,plaska mala lyzeczka jeczmiennych,pol lyzki otrab,sumujac-ok 1,5 cienkiej,lekkiej kromki chleba razowego-sama kroje(max 40g)+lyzeczka miodu spadziowo-lipowego. OB:16:15 zupka krem z woda rozcienczona-200ml razem(taka jak wczoraj-gotowana(przez mamuske) marchew,buraki,seler,piet ruszka na palce kury)-taka lekka,jak gerberek,heh ![]() KOL-19:30: pol pomidora,2plasterki ogorka swiezego,troche salaty lodowej,sumujac-ok 2male cienkie lekkie kromki razowego(max 30-40g),bialko od malego jajka,plasterek poledwicy sopockiej maly. Dzis niestety obiad tak pozno,klocilam sie z mama.. dluga przerwa-po obiedzie okropnie.mam zaparcia,wzdecia.. Dzis duzo ruchu-chodzenie itd. i jak? ps:jaki to serek homogenizowany?danio? |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze tu nie pisałam, bo moja dieta jest jeszcze daleka od docelowej. ale staram się. czego szukasz tutaj Ty? poklasku? Twoje codzienne jadłospisy są takie same, dziewczyny piszą Ci codzien te same rady, Ty wyliczasz kazdy gram i podkreslasz jak malutkie są Twoje porcje... jakbyś się sama chciała upewnić w tym przekonaniu. Uswiadom sobie, ze nie zmieniajac podejscia z takim BMI na "szpital", ktorego tak bardzo chcesz uniknąć- może być już za późno. Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2010-11-23 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozatym to wolny kraj i kazdy ma prawo byc chory,ale jest cały oddzielny dział poświecony tejże chorobie, a tego typu wypowiedzi robia tu ogólny bałagan, tymbardziej, że osoba dalej tkwi w chorobie i póki co nie zamierza nic zmienić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze r/u:
Ś: owsianka tzn. 3 łyżki płatków, 2 łyżki otrąb, Kawa. pół jogurtu Jogobella regularis 2Ś: kromka razowca z pastą z suszonych pomidorów i ogórek korniszony, 3 biszkopty Petitki O: 3 łyżki kaszy jaglanej z dwoma łyżkami dżemu, pół jogurtu jogobella regularis P/K: warzywa na patelnię plus dwie kromki chleba orkiszowego i kawałek sera pleśniowego Turek light.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 ![]() Antoni 8 stycznia 2015 ![]() http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2010-11-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Witam Was,
W sumie jestem zalogowana tu od jakiegoś czasu,ale nigdy jakoś nie wypowiadałam się.. Raczej wolałam czytać co inni piszą.. ![]() Nie wiem czy mój problem mogę nazwać anorektycznym,w każdym razie na pewno mam ze sobą problem. Aczkolwiek..w dużej mierze dzięki mojej rodzinie,przyjaciołom i po przeczytaniu tego forum,chcę zacząć normalnie żyć. Nie myśleć co ile ma kalorii i czy po tym nie przytyję. Z jednej strony chcę przytyć,żeby odzyskać okres,a z drugiej..to dziwne 'coś' hamuje mnie,ale chcę dać radę,będę się starała z całych moich sił. Zaczęłam do mojego dziennego jadłospisu dodawać 2 śniadanie,częściej staram się wziąć troche orzechów.. Chciałabym zapytać,czy mój jadłospis jest ok. Tak więc dzisiaj było: śniadanie:jogurt naturalny z płatkami frutina,kawałek chałki z dżemem,kawa z mlekiem 4% 2śniadanie: mała bułeczka z serem białym,wędlina,papryka + sałatka ze słoika kupna warzywna obiad:ryż z jabłkami (po obiedzie kawa taka jak rano i mnie zaczął boleć brzuch,bo troche za dużo zjadłam na raz obiadu) przekąski ![]() no..i ogólnie to tyle dzisiaj. Nie wiem czy i co powinnam jeść.. Nie chcę aż tak drastycznie przytyć.. Ale okres.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
hej,wiem,ze nie powinnam tu pisać.. w pewnym sensie macie racje,
jednak odsyłanie mnie na kw sądzę za bezsensowne,bo przecież tam pewnie jedynie nakręcanie... wolę już poczytać opinie/porady osób niekoniecznie mających ed, więc dziś musiałam zjeść 5 posiłków,obiecałam mamie. i było tak: SN: ok max.100 ml mleka2%(ok45 kcal)+mala plaska lyzeczka owsianych i jeczmiennych+pol lyzki otrab,troszke pajtek razowego-max 30g(max 70kcal?)+pol lyzeczki miodu spadziowo-lipowego. 2SN: jogurt naturalny prawie cały(ok 90kcal)+2czastki mandarynki+kawałeczek jabłka(10kcal max). OB: zupka krem rzadka(buraki,marchew,sel er,pietruszka gotowane na palce kury) rozcienczona z woda-razem ok 200ml+lyzeczka kapusty kiszonej+kawałek pieczonego udka kurczaka(ok 35g?)+ok1/3woreczka kaszy gryczanej. PODW: 2/3activii(taka z ziarnami-106kcal,wiec max 80kcal)+1LuGo owsiane(56kcal). KOL: pomidor,plaster ogorka,troche sałaty,niecałe jajko(i żółtka 1/3),plasterek polędwicy,troche malych pajtek razowca-max 60g(max 120kcal?) RAZEM ok 850-900kcal? |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchaj. zanim ocenisz, czy na Kz jest nakręcanie czy nie, najpierw to sprawdź. a tak poza tym, dostajesz ostrzeżenie, wiesz?
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod drugie, osoby bez ED na tym forum można policzyć na palcach jednej ręki. Te osoby zresztą nie oceniają jedłospisów, bo same proszą o cenę przeważnie swoich redukcji lub ewentualnie utrzymań. Wróć tu, jak będziesz chciała wyjść z anoreksji, bo na razie widać, że choroba ci się podoba.
![]() |
#179 |
BAN stały
|
Walka z anoreksją
Hej, choruję od 2 lat, były nieudane pobyty w szpitalach. Ponad rok jestem cały czas w domu, mam intensywną terapię, dużo rozumiem. Ale od wakacji znów zaczęło się sypać. Teraz mam jak do tej pory najgorszy czas i muszę trochę przytyć, by być w domu. Tu pojawia się problem, bo jem, ale nie umiem się przemóc do zwiekszania.
Oto przykładowy jadłospis, proszę o porady. Mam 18 lat, 162 cm, 32,7-33 kg. SN: 100 ml mleka 2%+łyżeczka płatków owsiannych+łyżeczka jęczmiennych+pół łyżki otrąb, 2 cieniutkie (sama kroję) pajtki razowego(max 30g)+pół łyżeczki miodu+łyżeczka serka wiejskiego. 2SN: ok 130g jogurtu naturalnego(70 kcal)+2/3banana(ok 70g, czyli ok 70kcal). OB: rzadka zupa zmieszana z wodą-coś jak lekki barszcz(na pałce kury gotowane buraczki,marchew,seler,pi etruszka)-200ml, łyżka kapusty kiszonej+30g ryżu brązowego+kawałek pieczonego udka kurczaka(30g). KOL: pomidor,trochę ogórka,sałaty lodowej+łyżeczka otrąb+ponad 2 cienkie pajtki razowca(razem max 40g)+plasterek polędwicy+białko jajka. Liczę na pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z anoreksją
zagadką jest dla mnie, po co zakładałaś nowy temat.
łączę go z chorobowym NCJ, Ty sobie popisz w wątku "szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść" i proszę, nie zaśmiecaj forum. powinnaś porządnie wziąć się za leczenie u psychologa lub może najpierw w szpitalu dla podratowania zdrowia, bo widzę, że znów schudłaś. Z jakiegoś powodu nie ma efektów w terapii, psycholog do Ciebie nie trafia, a może Ty nie chcesz wyzdrowieć po prostu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.