![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
ciężka ale jaka przyjemna
![]() ![]() <><><> Jakie moje dziecko dziś marudne do południa było ![]() ![]() ![]() <><><> a wczoraj wieczorem wybrałam sie na basen z siostrą i normalnie tak sobie doładowałam baterie że nawet ta pogoda dziś mnie nie rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry!!
Spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego Mamusiom z okazji wczorajszego święta!!! Dzisiaj byliśmy obejrzeć żłobek gdzie chcemy posłać Małego i bardzo Nam się podobało- fajne miejsce i panie też bardzo sympatyczne. Jedno ale...że trochę daleko. No, i oczywiście już się zastanawiam jak ja się z tym swoim Małym Bączkiem rozstanę-oj będzie ciężko ![]() 'Estelle' do Olimpu mamy blisko, mój TŻ to mówi że nawet za blisko ![]()
![]() Edytowane przez gosiak0103 Czas edycji: 2010-05-28 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Simpatica nie dziekuje ![]() ![]() troche zaczynam swirowac i najchetniej juz bym testowala bo @ terminowo to jutro tyle ze zawsze miedzy 11 a 13 dostaje wiec czekam do soboty w razie jak nie przyjdzie
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
witajcie lubelskie Mamusie
![]() właśnie wysłałam córeczkę z tatusiem na przejażdżkę do babci i mam zamiar sprzątac ale oczywiście najpierw usiadłam do kompa no i wizaż... ![]() wczoraj nie mogłam Oli uśpic - no skubana po kąpieli zasypiała od 19.10 do 21.45 ![]() ![]() życze miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!
Gdzie się znowu to słońce podziało??? Zwariowała ta pogoda ![]() Ostatnio czytałam gdzieś że naukowcy przewidują że to lato będzie bardzo bardzo bardzo gorące- tylko jak na razie jakoś się nie zapowiada ![]() U nas dziś wielkie porządki, póki TŻ w domu muszę go jakoś wykorzystać, chociaż teraz oczywiście już gdzieś uciekł- niby na chwile-no, zobaczymy ile ta chwila potrwa ![]() A Oli zasnął więc i ja mam chwile dla siebie ![]() Stokrotka81: to właściwie nie jest złobek tylko Klub Szczęśliwego Malucha na Radości- chyba nawet od Ciebie miałam na n ich namiar. Miłego dnia!!!!!!!
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest u mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Jesienna Noc widzę Cię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My Małego od sierpnia chcemy zostawiać na 12h/tygodniowo jak będę już znała dokładny koszt to dam znać. Mój Bączek wczoraj skończył pół roczku ![]() Ja wlaśnie wczoraj dostałam pierwszą @ po porodzie i z jednej strony cieszę bo wkońcu mogę zacząc brać tabletki-znaczy że siostrzyczki już nie będzie ![]() ![]() Piękna pogoda, więc pownie Wszystkie w terenie ![]() Miłego dnia!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lece bo teściowa przyszła
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ale mi Ola daje popalic. Tzn w dzień w sumie nie jest tak źle ale po kąpieli... 2 godz dziś zasypiała, wczoraj 1,5 i tak już prawie od tyg... zębole będa wyłażic jak nic bo dzis zauważyłam że jej dziąsełko sie zmiękczyło. mam nadzieję że długo to nie potrwa bo sie wykończę ![]() Cytat:
![]() ![]() no to samych słodkości dla półroczniaka ![]() ![]() ![]() <><><> ja jeszcze @ nie miałam i mam nadzieję że pierwsza nie będzie bolesna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
ja tez jeszcze nie miałam @ i jak narazie dobrze mi z tym bo przed ciąża tez miałam b. bolesne i boje się ze znowu będę mieć
a tak w ogóle to niesprawiedliwe ze kobiety muszą tak cierpieć ;/////////
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
znowu coś dziewczyny ucichłyście!!!!! odzywać się
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
witam Mamusie po kilku dniach nieobecności
![]() Luby zgadzam się że kobiety stanowczo za dużo cierpienia w życiu znoszą - no ale co zrobic ![]() jak Wam dzień Dziecka minął? a tak w ogóle to spóźnione gorące buziaki dla dzieciaczków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Poczytuję ale się nie odzywam bo nie wiem czy mogę
![]() ![]() Przy pierwszym dziecku też myślałam: oby do 3 m, oby do pół roku ![]() Przy drugim dziecku delektuję się kazdym dniem bo wiem że czas płynie szybko i te chwile już nie wrócą. A z dużym dzieckiem często są dużo większe problemy więc nie ma się co do nich spieszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Hej! My od wczoraj siedzimy z Bączkiem na wsi- na szczęście babcia ma internet
![]() ![]() ![]() ![]() Oli już lula, ale wczoraj buszował do 22 i przed snem dał nam nie źle popalić-chyba to zmiana miejsca... Mi właśnie @ się skończyła i zaczynam liczyć dni do następnej- mam nadzieje że już mniej bolesnej...ale jak to mówią nadzieja matką głupich ![]() jesienna_noc WĄTEK DLA WSZYSTKICH MAM MŁODYCH DUCHEM WIĘC PISZ PISZ PISZ ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#167 | ||||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Czołem Mamusie
![]() Dziękować ![]() Cytat:
![]() Dziecinka się już przyzwyczaja do niani, opiekunka chyba jej się "spodobała" więc wszystko jest na dobrej drodze ![]() Hm, bo ja mam jakieś pół godzinki spacerkiem. Wychodzimy najczęściej koło 15:30, więc jeśli pasowałoby Ci to do planu dnia, to mogłybyśmy się kiedyś zgadać ![]() Cytat:
![]() Nie wiem ja ja to robię, ślepota chyba jakaś, ale nasz wątek jakoś dziwnie mi umyka w subskrybcji ![]() Cytat:
![]() Dziwi mnie troszkę tylko to, bo przecież po ciąży można brać tabletki niezależnie od @ [te dla karmiących np.]. Cytat:
![]() U mnie Mała podgryza wszystko co materiałowe [pieluchy, róg kocyka, ręczniczek po kąpieli i inne takie], masuje te dziąsełka, ale chyba na razie drugiego gryzonia nie będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() <><><><> wyszłyśmy na spacerek teraz ale na dworze taki upał że tylko w cieniu jest fajnie. dobrze że w kościele bylismy rano. I muszę sie pochwalic ze pierwszy raz Ola była baaardzo grzeczniutka a w drodze do domu zasneła ![]() miłego dnia Mamusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Nie uważam że 30letnia osoba jest już stara
![]() ![]() Czy są tu jakieś mamy z okolic Czubów lub Lsm? Bo może znajdzie się jakaś sąsiadeczka ![]() Jakie macie plany wakacyjne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do planow wakacyjnych to myslimu zeby cala rodzinka nad jezioro w sierpniu pojechac i nawet moj TZ zamowil domek
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() iwam sie nie chwalilam... mam nadzieje ze nie za szybko... ale zobaczylam II tylko strasznie sie boje... bo w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow i nie dalo sie utrzymac tej ciazy ![]() i jak myslicie czy jak wedlug moich wyliczen 5 tydz i 6 dni to za wczesnie na usg bo juz swiruje ![]()
![]() |
![]() |
#172 | ||
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Na razie marne, bo cały urlop z tego roku chciałam dla Malutkiej ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Stokrotka wydaje mi się że to za wcześnie na usg ale nie jestem pewna...trzymam kciuki na pewno będzie OK
![]() Akurat os Prusa i Skarpa sa położone najdalej ode mnie ale wy macie do siebie rzut beretem ![]() Ja chciałabym w tym roku pojechać na kilka dni nad morze a nad nasze jeziorka pewnie też będziemy jeździć w weekendy, nie do domku tylko tak na kocyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
piekna pogoda, moze w południe jest i troszke duszno ale...
mam nadzieje ze długo bedzie sie jeszcze utrzymywac taka pogoda ![]() dzisiaj od rana byłysmy na dworze do polodnia, ja troche za bardzo opalilam ramiona(ale mam nadzieje ze nei bedzie pieklo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Stokrotka81 trzymamy kciuki za te dwie kreseczki
![]() ![]() 'Estelle' jak najbardziej możemy się umówić na spacer- w tym tygodniu siedzimy u babci na wsi, ale od poniedziałku jesteśmy już z powrotem w Lublinie, ![]() Jeśli chodzi o plany wakacyjne to chcemy zostawić Małego z babcią i wyruszyć z TŻ-tem jak co roku na spływ kajakowy na kilka dni. Mam nadzieje że nam się uda.... ![]() Miłego dnia!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
|
Podobno troszkę jeszcze będzie, jeśli wierzyć prognozom
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
OJ DZIEWCZYNY DZIEWCZYNY COŚ OSTATNIO SIĘ NIE ODZYWACIE. JA WIEM ŻE JEST ŁADNA POGODA ALE WIECZORKIEM MOŻNA ZAJRZEĆ I COŚ NASKROBAĆ.
Mam do Was pytanko. Jak Wy usypiacie swoje pociechy??? Bo moja Mała to zazwyczaj usypia przy cycku, zazwyczaj szybko ale dzis to zasypiała 1,5 godz. także jak juz usneła to nie miałam chęci niczego w domu robić.
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz juz kladziemy go w jego lozeczku po wieczornym mleczku , ktoros z nas kladzie sie na podlodze obok... i maly wirci sire kreci i zasypia trwa to z reguly do 10 min... rkord 1 min a my wrocilismy z weekendu od rodzicow, bo mialam zjazd w szkole pod tytulem 10 lecie matury ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | ||
|
Cytat:
Czasem kiedy w dzień mała obudzi się za szybko [np. po 20 minutach], to też się kładę obok niej, przytulam do siebie i pieluszki, pocałuję w główkę/skroń i śpimy dalej ![]() Oczywiście zdarza się, że nie ma spania i koniec. Trudno, nie da się jej przecież zaprogramować ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.