Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 19:46   #151
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Namocz w ciepłwj wodzie z dodatkiem plynu do naczyn (np.na noc).Dokładnie wypłukaj i wypierz w pralce bez dodatku detergentu.Pieluszki beda odtluszczone.Powinno pomoc
zrobilam tak z moimi, pomoglo
dzieki za namiary na hand made, dziewczyna ma prawdziwe cuda, zrobilam u niej zakupy, ze hoho. jak dojada zapodam zdjecia
bede je miala w przyszly weekend, malz jedzie do Polski, wiec przy okazji zabierze nasze cudenka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 19:34   #152
Jezzebel
Raczkowanie

No dobra - moje pierwsze "rękodzieło" gotowe możecie się śmiać do woli :P dodam tylko, że używałam maszyny po raz pierwszy w życiu - wcześniej poćwiczyłam obszywając myjki wycięte z ręcznika i na szmatce wypróbowywałam ściegi różne. No ale teraz wiem przynajmniej jakie modyfikacje powprowadzać przy następnej - bo generalnie to to fajna zabawa jest i wciąga Igor ochrzcił pierwszą pieluchę solidną kupą

Szyłam ze starych koszulek od dziadka, a ta wierzchnia warstwa to koszula flanelowa była

Tutaj też ładne pielusie dziewczyna szyje, mam od niej otulacz:
http://sylviontko.blogspot.com/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 011.jpg (130,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 013.jpg (87,0 KB, 72 załadowań)
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 20:25   #153
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
No dobra - moje pierwsze "rękodzieło" gotowe możecie się śmiać do woli :P dodam tylko, że używałam maszyny po raz pierwszy w życiu - wcześniej poćwiczyłam obszywając myjki wycięte z ręcznika i na szmatce wypróbowywałam ściegi różne. No ale teraz wiem przynajmniej jakie modyfikacje powprowadzać przy następnej - bo generalnie to to fajna zabawa jest i wciąga Igor ochrzcił pierwszą pieluchę solidną kupą

Szyłam ze starych koszulek od dziadka, a ta wierzchnia warstwa to koszula flanelowa była

Tutaj też ładne pielusie dziewczyna szyje, mam od niej otulacz:
Brawo! Fajowa pieluszka - wyjątkowa, bo pierwsza (z wielu zapewne ;P ). A Igor prezentuje się świetnie.
Ja się przymierzam do wydziergania otulacza, ale wciaz brak mi czasu żeby nad tym przysiąść

Miałam otulacz polarowy od Sylwii, ale nam nie podszedł. Zdecydowanie nie lubimy się z polarem . Poza tym otulacz wydawał mi się dość sporyi gruby. Ale to tylko moje spostrzeżenia, wiem, że wiele osób bardzo je sobie chwali. No i są w dobrej cenie.
Natomiast polecam sylviontkowe formowanki. Mamy z froty bawełnianej 2 i są ok.

Justin, to będziesz Stefanka stroić A Storchenki w koncu do Ciebie dotarły? Ciekawa jestem Twojej opini

U nas dzis tylko 1 pieluszka do prania elegancko mlody na kibelku załatwia co trzeba.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 20:41   #154
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Miałam otulacz polarowy od Sylwii, ale nam nie podszedł. Zdecydowanie nie lubimy się z polarem . Poza tym otulacz wydawał mi się dość sporyi gruby. Ale to tylko moje spostrzeżenia, wiem, że wiele osób bardzo je sobie chwali. No i są w dobrej cenie
Faktycznie jest spory, chociaż nam to akurat odpowiada jak coś większego do wkładamy, np. uszytą przeze mnie formowankę, która wyszła dosyć duża

Biankaaa,czy nie sprzedałaś przypadkiem formowanki konopnej na allegro?
Stary 2011-04-02, 20:45   #155
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie jest spory, chociaż nam to akurat odpowiada jak coś większego do wkładamy, np. uszytą przeze mnie formowankę, która wyszła dosyć duża

Biankaaa,czy nie sprzedałaś przypadkiem formowanki konopnej na allegro?
Sprzedałam juz troche pieluszek wiec moze i tak ostatnio w swiat poszla babykicks -czyzby do Was?
Stary 2011-04-02, 20:54   #156
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Sprzedałam juz troche pieluszek wiec moze i tak ostatnio w swiat poszla babykicks -czyzby do Was?

Hihi, ano do nas Mój luby miał ją dzisiaj odebrać, a potem gdzieś ze znajomymi się spotkać - więc mam nadzieje, że nie przepadnie gdzieś "w akcji" i dowiezie ją do domu
Stary 2011-04-02, 20:58   #157
biankaaa
Zadomowienie

Haha no to super, luby był i odebrał Mam nadzieję, że dobrze będzie Wam służyć. Mało jej używaliśmy, troche nie mogłam się przekonać do tego odwrotnego zapięcia, ale jako formowanka jest naprawdę super i to co ma najfajniejsze to elastyczne boczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 14:12   #158
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
No dobra - moje pierwsze "rękodzieło" gotowe Tutaj też ładne pielusie dziewczyna szyje, mam od niej otulacz:
bardzo fajna pielusia!!!! gratulacje, jestem pod wrazeniem
nawet fajne ma kieszonki ta dziewczyna

Cytat:
Justin, to będziesz Stefanka stroić A Storchenki w koncu do Ciebie dotarły? Ciekawa jestem Twojej opini
.
Biankaa dotarly i hit!!!!!!!!!!!!!!! sa rewelacyjne! a ich formowanka po prostu bajka cholera na lato dokupie jeszcze szare, sa piekne, miesiste a mimo wszystko mieciutkie, no a formowanka bardzo chlonna i mieciusia, na pewno dokupie nie zrobilam jeszcze kuracji lanolinowej a mimo wszystko gatki nie przepuscily w nocy - no jestem pod wrazeniem...widz ialam, ze storcheny sa teraz wdobrej cenie w pieluszkarni,
w hand madach poleconych przez ciebie zamowilam chyba ze 3 otulacze, 3 formowanki, ze dwie kieszonki (400 stowki poszly) takze bedzie strojenie
malz mowi, ze sama zaczne niedlugo nosic te pieluchy a ja juz planuje co kupie nastepnej dzidzi, hehe (jako dla noworodka) choc jeszcze Go nawet w brzusiu nie ma

Stary 2011-04-03, 21:44   #159
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Biankaa dotarly i hit!!!!!!!!!!!!!!! sa rewelacyjne! a ich formowanka po prostu bajka cholera na lato dokupie jeszcze szare, sa piekne, miesiste a mimo wszystko mieciutkie, no a formowanka bardzo chlonna i mieciusia, na pewno dokupie nie zrobilam jeszcze kuracji lanolinowej a mimo wszystko gatki nie przepuscily w nocy - no jestem pod wrazeniem...widz ialam, ze storcheny sa teraz wdobrej cenie w pieluszkarni,
a ja mam mieszane uczucia co do szortów (formowanek nie mam) mimo kuracji lanolinowej zostały przesikane doszczętnie poza tym czy nie macie wrażenia, że ta wełna jest "gryząca" jak każda wełna? Moje dziecko było bardzo niespokojne po ich założeniu. I rzeczywiście, jak sama założyłam je na ręce, to nie było mi zbyt przyjemnie Czy to "gryzienie" można jakoś wytępić?

Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pieluszek handmade eko_mama, jak wypadają w porównaniu do nappime?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 22:36   #160
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:

w hand madach poleconych przez ciebie zamowilam chyba ze 3 otulacze, 3 formowanki, ze dwie kieszonki (400 stowki poszly) takze bedzie strojenie
malz mowi, ze sama zaczne niedlugo nosic te pieluchy a ja juz planuje co kupie nastepnej dzidzi, hehe (jako dla noworodka) choc jeszcze Go nawet w brzusiu nie ma
No i ja też Storchenami jestem zauroczona. Formowanki lubię za troczki, miękkość (chociaż po kilku praniach nie są aż tak miękkie jak na początku) i dobrą chłonność. Gatki za wszytsko - bo naturalne, wygodne, uniwersalne i ladne Ja kupowałam w mamazen i płaciłam 48zl/szt.
Ja nie mysle o 3 dziecku wiec muszę sie w 100% przy Witku nacieszyc wielo-pieluchowaniem ;P

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
a ja mam mieszane uczucia co do szortów (formowanek nie mam) mimo kuracji lanolinowej zostały przesikane doszczętnie poza tym czy nie macie wrażenia, że ta wełna jest "gryząca" jak każda wełna? Moje dziecko było bardzo niespokojne po ich założeniu. I rzeczywiście, jak sama założyłam je na ręce, to nie było mi zbyt przyjemnie Czy to "gryzienie" można jakoś wytępić?

Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pieluszek handmade eko_mama, jak wypadają w porównaniu do nappime?
Hmm mnie nic nie gryziealbo mam mniej wrazliwą skórę, albo to kwestia plynu do prania (używay Perwola, lanolinujemy w kuracji IV). Wit normalnie je nosi, nic go raczej nie gryzie, ale jemu w sumie wszystko jedno co ma na pupie

Pieluszki eko_mamy są chyba nieco większe od nappime - wrzuce jutro zdj obu to sobie porownasz kształt i wielkość. Od jutra zaczyamy ich testowanie
Stary 2011-04-04, 10:04   #161
sylviontko
Raczkowanie

GG do sylviontko

O rany, lata całe nie było mnie na wizazu...
Trafiłam na ten temat przez przypadek i ... widzę, że parę słów pojawiło się na temat moich pieluszek.
Fajnie by było, gdybyście jakieś swoje sugestie napisały, co zmienić w pieluszkach, aby były the best.
Już wiem, że rozmiar otulaczy nie każdemu odpowiada, ale nie da się One Siza "zrobić", aby był idealny i na noworodka i na trzylatka i dlatego najlepiej kupić na wymiar.
A że gruby... robiłyście test co bardziej oddycha - PUL, czy gruby polar?
A poza tym polecam wełnę, która ma ogromnie dużo zalet Jestem zakochana w wełnie

Uciekam, bo młode mnie woła.
No i mam nadzieję, że nie zapomnę o wizazu

sylviontko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 18:43   #162
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

u nas dzis tez drugie szorty przesikane w nocy, ale jeszcze nie byly poddane kuracji, wiec mam nadzieje, ze po tym nie beda przepuszczac, jesli chodzi o drapanie - to nasze storcheny sa bardzo mieciutkie, nie mam wrazenia zeby drapaly, Malusio nie ma podraznionej skory, spi w nich bardzo ladnie, dzis obudzil sie, bo przesikal wszystko
jesli chodzi o hand mady cokolwiek napisze jak dostane je w niedziele
nappime to jakie sa??

Cytat:
Hmm mnie nic nie gryziealbo mam mniej wrazliwą skórę, albo to kwestia plynu do prania (używay Perwola, lanolinujemy w kuracji IV). Wit normalnie je nosi, nic go raczej nie gryzie, ale jemu w sumie wszystko jedno co ma na pupie

Pieluszki eko_mamy są chyba nieco większe od nappime - wrzuce jutro zdj obu to sobie porownasz kształt i wielkość. Od jutra zaczyamy ich testowanie
a jak robisz te kuracje?

Stary 2011-04-05, 23:15   #163
Jezzebel
Raczkowanie

Dziewczyny, jakie otulacze wełniane testowałyście i możecie polecić? Zastanawiam się jaki kupić, a tanie nie są i do tego rozmiarowe, więc nie chciałabym być zawiedziona Najlepiej, żeby noc przetrzymał
Loveybums, Imse Vimse? Widzę, że lubicie też Storcheny (dadzą radę w nocy po kuracji lanolinowej?)
Stary 2011-04-06, 15:08   #164
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, jakie otulacze wełniane testowałyście i możecie polecić? Zastanawiam się jaki kupić, a tanie nie są i do tego rozmiarowe, więc nie chciałabym być zawiedziona Najlepiej, żeby noc przetrzymał
Loveybums, Imse Vimse? Widzę, że lubicie też Storcheny (dadzą radę w nocy po kuracji lanolinowej?)
Mnie też ten temat interesuje. Widziałam fajne wełniane otulacze w jeżyki - franiszki, kosztują chyba około 50 zł.
Stary 2011-04-06, 18:53   #165
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
u nas dzis tez drugie szorty przesikane w nocy, ale jeszcze nie byly poddane kuracji, wiec mam nadzieje, ze po tym nie beda przepuszczac, jesli chodzi o drapanie - to nasze storcheny sa bardzo mieciutkie, nie mam wrazenia zeby drapaly, Malusio nie ma podraznionej skory, spi w nich bardzo ladnie, dzis obudzil sie, bo przesikal wszystko
jesli chodzi o hand mady cokolwiek napisze jak dostane je w niedziele
nappime to jakie sa??

a jak robisz te kuracje?
Robię wg instrukcji z butelki kuracji Imse Vimse:
"Sposób użycia:
Należy najpierw wyprać otulacz. Nastąpnie wstrząsamy buteleczką i rozpuszczamy 2-3 łyżki stołowe lanoliny w 2 litrach gorącej wody. Umieszczamy otulacz w roztworze gdy schłodzi się do ok. 30 st. C. Nasiąknięty otulacz zostawiamy w roztworze na noc. Następnie płukamy w zimnej wodzie z dodatkiem kilku kropli octu, zostawiamy w roztworze na 10 minut. W końcu wieszamy do wyschnięcia."

Jak mi się skończy to sama sobie zrobie kuracje lanolina czysta+szare mydło.

Cytat:
Loveybums nie miałam, ale opinie są bardzo podzielone. Na plus, że cienki i jest w wresji na napy. Na minus - ponoć drapie i na żywo nie tak ladny jak na zdj. Ale cene ma zaporową. Podobnie jak Imse Vimse - ten akurat miałam i wizualnie, w dotyku - super. Ale jak wsyztskie otulacze na rzepy u nas się nie sprawdzil - młody miał pocharatany brzuszek i udka pozatym otulacz robil dużą pupę.
Chwalę bardzo Storcheny bo nie są tak drogie jak otulacze tradycyjne, a zarówno z tetrą, prefoldami jak i formowankami świetnie się sprawdzają. Nam się nie zdarzyl jeszcze przeciek, nie uciskają ani brzuszka ani udek, nie robią dużej pupy ani nie są szerokie w kroczku.

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Mnie też ten temat interesuje. Widziałam fajne wełniane otulacze w jeżyki - franiszki, kosztują chyba około 50 zł.
Myślalam o tych jeżykach, ale nie znalazlam opini na temat tych otulaczy i wolałam 50 zl wydać na sprawdzone przez nas gatki. Daj znać gdybyś się na nie zdecydowala

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 20:07   #166
Jezzebel
Raczkowanie

Zdecyduję się na początek na Storcheny i sprawdzę jak w ogóle młody zareaguje na wełnę. Jeśli nam podpasuje, to dokupię jeszcze coś wełnianego na lato.
Stary 2011-04-06, 20:22   #167
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Robię wg instrukcji z butelki kuracji Imse Vimse:
"Sposób użycia:
Należy najpierw wyprać otulacz. Nastąpnie wstrząsamy buteleczką i rozpuszczamy 2-3 łyżki stołowe lanoliny w 2 litrach gorącej wody. Umieszczamy otulacz w roztworze gdy schłodzi się do ok. 30 st. C. Nasiąknięty otulacz zostawiamy w roztworze na noc. Następnie płukamy w zimnej wodzie z dodatkiem kilku kropli octu, zostawiamy w roztworze na 10 minut. W końcu wieszamy do wyschnięcia."

Jak mi się skończy to sama sobie zrobie kuracje lanolina czysta+szare mydło.
no i tak tez zrobilam, na razie schna

Cytat:
Zdecyduję się na początek na Storcheny i sprawdzę jak w ogóle młody zareaguje na wełnę. Jeśli nam podpasuje, to dokupię jeszcze coś wełnianego na lato.
ja je polecam

Stary 2011-04-06, 20:33   #168
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Bianka to ja czekam na fotki
a jak z jakościa? Które pieluszki lepsze?
Cytat:
a jak robisz te kuracje?
Ja kurację robię z czystej lanoliny (została mi jeszcze Medela z początków karmienia) - rozpuszczam 2 krople lanoliny z 2 kroplami dziecięcego płynu dokąpieli w gorącej wodzie. Resztę wszystko robię tak jak Bianka
Cytat:
Widzę, że lubicie też Storcheny (dadzą radę w nocy po kuracji lanolinowej?)
Nam zdarzył się tylko 1 przeciek i myśle, że z mojej winy, bo dałam za mało wkładów do pieluszki.
A co do drapania wełny, to myślę, że to sprawa indywidualna.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

A ja z jeszcze jednym pytaniem - miała któraś z Was najgrubsze wkłady bambusowe tots bots? Jak długo taki jeden wkład daje rade w kieszonce?
Stary 2011-04-06, 20:37   #169
velluto
Zadomowienie

Niezła fota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stosik_smieci02.jpg (17,4 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-04-06, 20:48   #170
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Niezła fota
Bardzo wymowna

Velluto, przepraszam, zupelnie wylecialo mi z glowy zrobic zdj pieluszek. Jutro rano wrzuce

Nie mamy tych wkladow z TotsBotsa grubych, tylko te ciensze - z AIO mi zostaly. Uzywam do kieszonek samodzielnie i daja rade na jakies 2-3 siki. Jak te wieksze sa rzeczywiscie wieksze (grubsze) to powinny sie sprawdzac.

Apropos welny to wlasnie moje tzn Wita Storcheny sie moczą. Mlody spi w Wonderoosie - zobaczymy czy wytrzyma do rana, bo zęby wychodzą i sssanie - a wiec i sikanie - w wiekszym natezeniu niz normalnie
Stary 2011-04-06, 21:14   #171
velluto
Zadomowienie

Bianka - dzieki

A nam na noc świetnie sprawdzają sie pieluszki formowane Lulu Nature, o takie http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=150
Mam 2 szt I kto mi je polecił? Bianka
I oczywiście moje dziecko tez je i sika całą noc
Stary 2011-04-06, 21:16   #172
***luna
Zakorzenienie

Powiedzcie mi jaką funkcję mają wełniane gatki?
(oprócz tego oczywiście, ze świetnie wyglądają)
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 21:46   #173
justin18061976
Rozeznanie

velluto - swietna focia
mam nadzieje, ze nasze storcheny dadza rade po kuracji, a moze ciut za malo lanolinki dalas? ja dalam 3 lyzki
bianka to kopalnia wiedzy pieluszkowej, dzieki Twojemu poleceniu u nas w nocy wygrywaja flipy z wkladem z bawelny org + mam sucho

dzis nie wyczulam i Maluch latal z kupa przez godzine, wieczorkiem czerwona pupcia, mam nadzieje, ze nie pogorszy sie...
u nas tez zebale ida, kupsztale co chwile, siuski tez w nadmiarze

a welniane gatki to po prostu otulacze

Stary 2011-04-06, 21:49   #174
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Otulacz. Jak są dobrze zalanolinowane, to w środku może być nawet kałuża, nic nie przecieknie (chyba, żeby nogawkami wyleciało )
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 21:52   #175
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
Otulacz. Jak są dobrze zalanolinowane, to w środku może być nawet kałuża, nic nie przecieknie (chyba, żeby nogawkami wyleciało )
dzięki

To się rozejrzę chociaż na razie nic nam nie przemaka.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 22:31   #176
biankaaa
Zadomowienie

A bianka z kolei załapała bakcyla od Nika1980 i tak teraz nie myślę, że jakoś głupio byłoby mi młodemu pampka ubrać ...
Stary 2011-04-07, 08:44   #177
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Bianka to ja czekam na fotki
a jak z jakościa? Które pieluszki lepsze?
Zrobiłam fotke dla obu pieluszek i jednak nappime jest wieksza, tzn dluzsza niz eko_mamy. Ta druga natomiast jest szersza w kroczku i bardziej zabudowana. Wg mnie:
-na plus eko_mamy jest jakość wykonania i niespotykane nigdzie indziej wzory pula
-nappime są zgrabniejsze, też porządnie uszyte, starczą na dłużej, są węższe w kroczku co istotne jest przy dzieciach chodzących.

Jakbym miała kupować to wybrałabym nappime
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (71,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (106,8 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-04-07, 12:47   #178
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Welna jest nabardziej naturalna- naprawde oddycha! Utrzymuje optymalna temperature ciala , czyli nie przegrzewa np genitaliow - co jak wiemy wazne jest u chlopcow.
Warto chyba welne na noc zakladac, bo wtedy dziecko jest wiele godzin w pieluszce. Dzieki welnie skora oddycha.

Cytat:
A bianka z kolei załapała bakcyla od Nika1980 i tak teraz nie myślę, że jakoś głupio byłoby mi młodemu pampka ubrać ...
Im nas wiecej , tym mniej gory pampersowych smieci!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 12:51   #179
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam fotke dla obu pieluszek i jednak nappime jest wieksza, tzn dluzsza niz eko_mamy. Ta druga natomiast jest szersza w kroczku i bardziej zabudowana. Wg mnie:
-na plus eko_mamy jest jakość wykonania i niespotykane nigdzie indziej wzory pula
-nappime są zgrabniejsze, też porządnie uszyte, starczą na dłużej, są węższe w kroczku co istotne jest przy dzieciach chodzących.

Jakbym miała kupować to wybrałabym nappime
Bianka jestes wielka
Bardzo mi pomogłaś
No i widać, że Wit tez woli nappime

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Welna jest nabardziej naturalna- naprawde oddycha! Utrzymuje optymalna temperature ciala , czyli nie przegrzewa np genitaliow - co jak wiemy wazne jest u chlopcow.
Warto chyba welne na noc zakladac, bo wtedy dziecko jest wiele godzin w pieluszce. Dzieki welnie skora oddycha.
dokładnie! dlatego u nas na noc królują gatki wełniane + bambusowe pieluszki formowane
Stary 2011-04-07, 12:55   #180
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Bianka jestes wielka
Bardzo mi pomogłaś
No i widać, że Wit tez woli nappime

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

dokładnie! dlatego u nas na noc królują gatki wełniane + bambusowe pieluszki formowane
Velluto , u nas dokladnie ten sam zestaw na noc

PS: dodam jeszcze tylko, iz welna moze przeciekac po prostu dlatego, ze pieluszka byla malo chlonna i wiecej moczu juz nie mogla wziasc... Wiadomo wtedy, ze gdzies ten plyn sie musi podziac A W przestrzeni miedzy pieluszka a welna nie bedzie lewitowal
Jesli dziecko spalo wczesniej w pampersie, to tak naprawde nie wiadomo, ile w nocy sika. Czasem wystarczy dolozyc do pieluszki jedna wkladke bambusowa ekstra.
Welna przecieka tez jesli jest odtluszczona.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2011-04-07 o 13:00
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości