![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
![]() dzieki za namiary na hand made, dziewczyna ma prawdziwe cuda, zrobilam u niej zakupy, ze hoho. jak dojada zapodam zdjecia ![]() bede je miala w przyszly weekend, malz jedzie do Polski, wiec przy okazji zabierze nasze cudenka ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
No dobra - moje pierwsze "rękodzieło" gotowe
![]() ![]() ![]() Szyłam ze starych koszulek od dziadka, a ta wierzchnia warstwa to koszula flanelowa była ![]() Tutaj też ładne pielusie dziewczyna szyje, mam od niej otulacz: http://sylviontko.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się przymierzam do wydziergania otulacza, ale wciaz brak mi czasu żeby nad tym przysiąść ![]() Miałam otulacz polarowy od Sylwii, ale nam nie podszedł. Zdecydowanie nie lubimy się z polarem . Poza tym otulacz wydawał mi się dość sporyi gruby. Ale to tylko moje spostrzeżenia, wiem, że wiele osób bardzo je sobie chwali. No i są w dobrej cenie. Natomiast polecam sylviontkowe formowanki. Mamy z froty bawełnianej 2 i są ok. Justin, to będziesz Stefanka stroić ![]() ![]() U nas dzis tylko 1 pieluszka do prania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biankaaa,czy nie sprzedałaś przypadkiem formowanki konopnej na allegro? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Haha no to super, luby był i odebrał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet fajne ma kieszonki ta dziewczyna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() w hand madach poleconych przez ciebie zamowilam chyba ze 3 otulacze, 3 formowanki, ze dwie kieszonki ![]() ![]() malz mowi, ze sama zaczne niedlugo nosic te pieluchy ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie odnośnie tych pieluszek handmade eko_mama, jak wypadają w porównaniu do nappime? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie mysle o 3 dziecku wiec muszę sie w 100% przy Witku nacieszyc wielo-pieluchowaniem ;P Cytat:
![]() ![]() Pieluszki eko_mamy są chyba nieco większe od nappime - wrzuce jutro zdj obu to sobie porownasz kształt i wielkość. Od jutra zaczyamy ich testowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
O rany, lata całe nie było mnie na wizazu...
Trafiłam na ten temat przez przypadek i ... widzę, że parę słów pojawiło się na temat moich pieluszek. Fajnie by było, gdybyście jakieś swoje sugestie napisały, co zmienić w pieluszkach, aby były the best. Już wiem, że rozmiar otulaczy nie każdemu odpowiada, ale nie da się One Siza "zrobić", aby był idealny i na noworodka i na trzylatka i dlatego najlepiej kupić na wymiar. A że gruby... robiłyście test co bardziej oddycha - PUL, czy gruby polar? A poza tym polecam wełnę, która ma ogromnie dużo zalet ![]() ![]() Uciekam, bo młode mnie woła. No i mam nadzieję, że nie zapomnę o wizazu ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi o hand mady cokolwiek napisze jak dostane je w niedziele ![]() nappime to jakie sa?? Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jakie otulacze wełniane testowałyście i możecie polecić? Zastanawiam się jaki kupić, a tanie nie są i do tego rozmiarowe, więc nie chciałabym być zawiedziona
![]() ![]() Loveybums, Imse Vimse? Widzę, że lubicie też Storcheny (dadzą radę w nocy po kuracji lanolinowej?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#165 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
"Sposób użycia: Należy najpierw wyprać otulacz. Nastąpnie wstrząsamy buteleczką i rozpuszczamy 2-3 łyżki stołowe lanoliny w 2 litrach gorącej wody. Umieszczamy otulacz w roztworze gdy schłodzi się do ok. 30 st. C. Nasiąknięty otulacz zostawiamy w roztworze na noc. Następnie płukamy w zimnej wodzie z dodatkiem kilku kropli octu, zostawiamy w roztworze na 10 minut. W końcu wieszamy do wyschnięcia." Jak mi się skończy to sama sobie zrobie kuracje lanolina czysta+szare mydło. Cytat:
![]() Chwalę bardzo Storcheny bo nie są tak drogie jak otulacze tradycyjne, a zarówno z tetrą, prefoldami jak i formowankami świetnie się sprawdzają. Nam się nie zdarzyl jeszcze przeciek, nie uciskają ani brzuszka ani udek, nie robią dużej pupy ani nie są szerokie w kroczku. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Zdecyduję się na początek na Storcheny i sprawdzę jak w ogóle młody zareaguje na wełnę. Jeśli nam podpasuje, to dokupię jeszcze coś wełnianego na lato.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak z jakościa? Które pieluszki lepsze? Ja kurację robię z czystej lanoliny (została mi jeszcze Medela z początków karmienia) - rozpuszczam 2 krople lanoliny z 2 kroplami dziecięcego płynu dokąpieli w gorącej wodzie. Resztę wszystko robię tak jak Bianka ![]() Cytat:
A co do drapania wełny, to myślę, że to sprawa indywidualna. ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A ja z jeszcze jednym pytaniem - miała któraś z Was najgrubsze wkłady bambusowe tots bots? Jak długo taki jeden wkład daje rade w kieszonce? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Niezła fota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Bardzo wymowna
![]() Velluto, przepraszam, zupelnie wylecialo mi z glowy zrobic zdj pieluszek. Jutro rano wrzuce ![]() Nie mamy tych wkladow z TotsBotsa grubych, tylko te ciensze - z AIO mi zostaly. Uzywam do kieszonek samodzielnie i daja rade na jakies 2-3 siki. Jak te wieksze sa rzeczywiscie wieksze (grubsze) to powinny sie sprawdzac. Apropos welny to wlasnie moje tzn Wita Storcheny sie moczą. Mlody spi w Wonderoosie - zobaczymy czy wytrzyma do rana, bo zęby wychodzą i sssanie - a wiec i sikanie - w wiekszym natezeniu niz normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Bianka - dzieki
![]() A nam na noc świetnie sprawdzają sie pieluszki formowane Lulu Nature, o takie http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=150 Mam 2 szt ![]() ![]() ![]() I oczywiście moje dziecko tez je i sika całą noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi jaką funkcję mają wełniane gatki?
(oprócz tego oczywiście, ze świetnie wyglądają ![]()
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
velluto - swietna focia
mam nadzieje, ze nasze storcheny dadza rade po kuracji, a moze ciut za malo lanolinki dalas? ja dalam 3 lyzki ![]() bianka to kopalnia wiedzy pieluszkowej, dzieki Twojemu poleceniu u nas w nocy wygrywaja flipy z wkladem z bawelny org + mam sucho dzis nie wyczulam i Maluch latal z kupa przez godzine, wieczorkiem czerwona pupcia ![]() u nas tez zebale ida, kupsztale co chwile, siuski tez w nadmiarze a welniane gatki to po prostu otulacze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się rozejrzę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
A bianka z kolei załapała bakcyla od Nika1980
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-na plus eko_mamy jest jakość wykonania i niespotykane nigdzie indziej wzory pula -nappime są zgrabniejsze, też porządnie uszyte, starczą na dłużej, są węższe w kroczku co istotne jest przy dzieciach chodzących. Jakbym miała kupować to wybrałabym nappime ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto chyba welne na noc zakladac, bo wtedy dziecko jest wiele godzin w pieluszce. Dzieki welnie skora oddycha. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi pomogłaś ![]() No i widać, że Wit tez woli nappime ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS: dodam jeszcze tylko, iz welna moze przeciekac po prostu dlatego, ze pieluszka byla malo chlonna i wiecej moczu juz nie mogla wziasc... Wiadomo wtedy, ze gdzies ten plyn sie musi podziac ![]() ![]() Jesli dziecko spalo wczesniej w pampersie, to tak naprawde nie wiadomo, ile w nocy sika. Czasem wystarczy dolozyc do pieluszki jedna wkladke bambusowa ekstra. Welna przecieka tez jesli jest odtluszczona.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2011-04-07 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.