![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc przy doborze makijażu dla 16-latki
Cytat:
![]() Jeśli to twoje zdjęcie to moje rady nie będą ci potrzebne bo wcale nie masz mocnego makijażu ![]() Ja osobiście stronie od wszelkich ciemnych kresek( pomniejszają oczy).Czarną kredke rozcieram na górnej powiece i troche na dolnej(tak żę tworzy szarą poświate) a potem używam brązowo beżowego cienia, lekko matowego, mocno tuszuje rzęsy ale tak żeby sie nie sklejały ![]() Wkleje zdjęcie jutro jak da rade ![]() Aha i najważniejsza rada- "więcej"wcale nie oznacza"ładniej" ![]() Edytowane przez Wisienka26 Czas edycji: 2012-04-02 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Wyglądasz ślicznie, ale taki makeup dodaje Ci co najmniej pięć lat
![]() ![]() Chyba zrezygnowałabym z rózu na twoim miejscu, wygląda ładnie ,ale wbrew pozorom to on najbardziej mówi "mam makijaż". Jeśli chcesz zmienić look na subtelniejszy, to uważam, że to pierwszy krok. Nie wiem jaki masz budżet, ale jeśli chcesz podkreślać oczy to bardzo fajnie nadawałby się szampański, lekko połyskliwy cien na całą górną powiekę [ bare study z Maca jest wybitny, ale inglot też ma fajne propozycje ], wtedy tylko wyciągnąć kredką/linerem kącik oka i wysmużyć w śliczny łuczek/skrzydełko ![]() Ja w liceum szalałam za kredkami mini- me z miss sporty, piękny zielony, fioletowy, granat, brąz, myślę, że long lastingi z essence też mogą dać radę, z wyższej półki gosh - cała tęcza do wyboru, trwałe jak nie wiem co, nie da się nudzić z tyloma kolorami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
jeslit to Twoje foto to ja bym pozegnala s ie z tapeta
![]() jestes sliczna dziewczyna i chyba najladniej bedzie Ci w bardzo naturalnym makijazu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, chyba postaram się w takim razie zainwestować w jakiś fajny cień i zrezygnuję z różu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Bardzo początkująca prosi o pomoc w makijażu
Witajcie kochane Panie
![]() ![]() Jeśli to nie ta szufladka, to proszę o przeniesienie ![]() PS : wybaczcie za tą ostrość, która mi uciekła w kącik oka albo w środek rogówki. Na drugi raz poproszę chłopaka, żeby mi pomógł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Dot.: Bardzo początkująca prosi o pomoc w makijażu
Mnie się bardzo podoba i nic bym nie ruszała.
![]() Masz bardzo ładny kształt brwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to w drugim makijażu trochę więcej rozświetlenia w wewnętrznym kąciku, a w pierwszym trochę więcej pod łukiem brwiowym. Reszta mi się podoba.
+ ja lubię jeszcze jak jest kreska eyelinerem, ale co kto woli ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Wg mnie jest bardzo ładnie - na przyszłość uważałabym tylko z tuszem, żeby nie brudzić powieki. Ewentualnie, tak jak wspomniała koleżanka powyżej, dodac kreske eyelinerem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Fioletowy makijaż wyciągnęłabym odrobinkę do góry, odnośnie ubrudzenia tuszem na powiece i przy dolnej linii rzęs - jeżeli nie jesteś jeszcze wprawiona by pomalować się bez ubrudzenia, to polecam na początek bardzo pomocne patyczki kosmetyczne, z końcówkami specjalnie przeznaczonymi do makijażu, znajdziesz je w Rossmanie za ok. 3zł. Sama je mam i są niezwykle przydatne, do poprawek cienia, eyelinera czy właśnie ubrudzeń od mascary
![]() Masz piękną tęczówkę, polecam przejrzeć MM na wizażu. Mnóstwo dziewczyn dodaje tam niezbyt skomplikowane a ładne makijaże, możesz się czymś zainspirować. No i ćwiczyć ![]() ![]() tutaj możesz zobaczyć jakie patyczki kosmetyczne mam na myśli: http://1.bp.blogspot.com/-eYfumDAY7Y...atyczki_02.JPG
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziękuję, kochane !
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście jest ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
Ja dodałabym jasny cień na środku powieki, żeby powiększyć oko + korektor pod oczy. Ale poza tym bardzo ładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Jaki makijaż dla 14 latki?
![]() ![]() ![]()
- W dzisiejszym świecie być zawsze szczęśliwym jest niebezpieczne. - Dlaczego? ![]() - Bo mogą pomyśleć że zwariowałeś. - To za takie coś się idzie do psychiatryka? - Tak, nienormalne jest tu bycie szczęśliwym na zawsze. Można nim być tylko na chwile.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki makijaż dla 14 latki?
"najlepsze malowidło woda i mydło"
![]() Malowałabym się jak już tylko na okazje ,jakieś wyjścia coś , na co dzień nie ![]() nie zatykaj porów fluidem , jeszcze masz na to czas :P Większe okazję delikatnie podkreślić rzęsy tuszem . pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Blessed be the fruit
|
Malować się w tym wieku...?
![]() ![]()
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Blessed be the fruit
|
Ale po co makijaż dla osoby w takim wieku
![]()
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
skoro chce to czemu nie? nic sie nie stanie jak zacznie uzywac tuszu do rzes i blyszyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Blessed be the fruit
|
Nie no, heh, od takich specyfików to raczej nic ale podkłady, pudry itd to wg mnie zbędne kosmetyki... ale tylko wg mnie.
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko - ja bym proponowała krem tonujący i błyszczyk
![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Latem tapeta nikomu nie służy - ani 14latce ani 35latce.
Piegi dodają uroku więc nie ma co ich ukrywać. Jeżeli chcesz nadać swojej buzi koloru wystarczy delikatny róż i tusz do rzęs - wierzę, że będziesz wtedy wyglądać bajecznie ![]()
![]() |
#173 |
Konto usunięte
|
14 lat to chyba były moje początki z makijażem, moich koleżanek też. Często nieudolne, więc postaram się podpowiedzieć jak uniknąć epickich faili
![]() - tusz do rzęs: w ten kosmetyk warto zainwestować, zwłaszcza jeśli Twoje rzęsy do wybitnych nie należą. Nie wiem jakimi dysponujesz finansami, więc marki nie podpowiem, ale pomyśl o ładnie pogrubiającym tuszu. Jeżeli masz zamiar malować rzęsy do szkoły, zamiast pogrubiającego wystarczy ładnie rozdzielający i wydłużający. Uważaj żeby nie nałożyć zbyt wielu warstw i nie zrobić sobie pajęczych nóżek. Do szkoły 1 warstwa w zupełności wystarczy, na imprezę 2. Niektóre firmy produkują też tusze kolorowe - fajna opcja dla nastolatek ![]() - cienie do oczu raczej sobie na razie daruj. Jeżeli już bardzo chcesz, kup sobie jakieś cieliste, bez skrzących drobinek albo delikatnie różowe, rozjaśniające - matowe. Ale delikatne! żeby ożywić spojrzenie a nie zrobić z siebie ruskiej laleczki. Żadnych niebieskich, zielonych, fioletowych etc. Będziesz wyglądać groteskowo w takim makijażu. - jeżeli już kupisz cienie, koniecznie kup do tego bazę pod cienie do oczu. Można kupić już za 8 zł z Joko. Nie będą Ci się rolować i spływać, jest to ważne zwłaszcza w takim upale jak teraz. - bardzo ważny kosmetyk moim zdaniem to leciutki puder w kamieniu, który zmatowi ładnie twarz. Musisz jednak trochę pochodzić i popróbować aby odcień był idealnie dopasowany. - na większe wyjścia i wyrównanie kolorytu pod puder krem tonujący - korektor do zakrycia niespodzianek np. wyprysków. musi być trochę jaśniejszy od pudru. Polecam również korektor w kolorze zielonym, który zniweluje Ci czerwone krostki. - na usta błyszczyk, najlepiej transparentny - na imprezę możesz sobie kupić kolorowy eyeliner na górną powiekę Teraz czego NIE kupować: - czarnej kredki coby nią obrysować oko dookoła - fluidów aby robić tapetę - róży, żeby wyglądać jak barbie - brązerów żeby zniekształcić twarz - intensywnie kolorowych cieni - ołówków do brwi To tak moim okiem. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2012-08-03 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
To, że Tobie nie służy nie znaczy, że innym też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Osobiście malować się i w ogóle myśleć o jakichkolwiek kosmetykach zaczęłam w liceum. Wiadomo, każdy ma swój czas ale uważam, że stwierdzenie moja cera jest brzydka bo są piegi jest bezzasadne. Jakbyś miała trądzik to już można w jakiś tam korektor zainwestować.
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
tak od razu 10 tonow ciemniejszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Delikatny podkręcający tusz do rzęs, jakiś bezbarwny błyszczyk ![]()
![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piszesz, ze masz brzydka cere, bo jestes troszke blada i masz malo widoczne piegi.. ![]() Puder odpada!, fluid/ podklad itp rowniez nie polecam, poniewaz wtedy naprawde bedziesz miala brzydka cere.. ( zapchasz ja i wyjda Ci pryszcze, zaskorniki) Polecam natomiast, jesli juz bardzo chcesz, krem tonujacy Ziaja, do tego tusz w kolorze brazowym, szarym, natomiast na spotkania popoludniowe z kolezanka tusz w kolorze niebieskim. Cieniowanie powieki zostaw sobie na pozniej, mozesz , jak bardzo chcesz uzyc jasnego cienia ,w kolorze skory dla wyrownania kolorytu powieki. Delikatny, rozowy blyszczyk na usta i jestes gotowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.