Dieta proteinowa Dr Pierre Dukana FAZA I - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 15:26   #151
moncia412
Raczkowanie

Dot.: Dieta proteinowa Dr Pierre Dukana FAZA I

Witajcie moje drogie
Jestem strasznie szczęśliwa ze waga mi spada, ale dziś też mam kryzys na słodycze najlepiej pochłonęłabym wszystkie słodkości świata hihih.
Jestem w 9 dniu diety 3 dzień II fazy P+W i się dobrze czuję. Kupiłam również colę zero i mam nadzieję, że mi przejdzie

----------------------------------------------------------
69 , 68, 67, 66 ,65 ,64 ,63 ,62 ,61 ,60 ,59, 58, 57, 56,55
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 21:10   #152
skmonika
Przyczajenie

Witam!
od niedzieli mam unieruchomioną nogę (skręciłam kostkę) i nie potrafię się zważyć . Z ćwiczeń nici. Poza tym jak tak sobie siedzę zupełnie bezczynnie to mnie kusi na małe co nieco. Nawet picie wody musiałam ograniczyć bo bym musiała przy mojej prędkości chodzenia cały dzień siedzieć w toalecie. Katastrofa!!!
skmonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 15:04   #153
acho70
Przyczajenie

witajcie dukanki chciałabym się do Was przyłączyć.Jestem na Dukanie od stycznia 2010...udało mi się zgubić 21kg jeśli macie jakieś ciekawe pomysły na jedzonko piszcie pozdrawiam
acho70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-24, 11:53   #154
moncia412
Raczkowanie

Moje drogie troszkę mam zastoju teraz ale w książce pisze, że to normalne. Odkąd jem warzywka to nic nie schudłam ale dziś mi się kończą i od jutra 5 dni na samych proteinach . A wy jakie miałyście te dni z warzywami???

----------------------------------------------------------------
69, 68 , 67, 66, 65 ,65 ,64 ,63 ,62, 61, 60, 59, 58, 57, 55
moncia412 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 09:51   #155
valliere1
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny!
Muszę powiedzieć że mam problem. Dukana zaczęłam wczoraj, waga startowa 57,6kg. Dzisiaj jest już 57kg. Ale... no właśnie, nie czuję się zbyt dobrze. Po pierwsze mam uczucie strasznie ciężkiego żołądka, co bywa bolesne. Ja wiem że to dlatego że proteiny są ciężko strawne ale do tej pory nie czytałam żeby któraś z was miała taki problem. A po drugie męczą mnie bóle głowy- to chyba z braku węglowodanów. Poradzcie coś!
valliere1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 18:31   #156
moni92
Przyczajenie

GG do moni92

Nie jestem w tym ekspertką bo się przygotowuję do tej diety ale wydaje mi się że to trochę normalne bo czytałam że pierwsze 3 dni są najgorsze. Na żołądek może Ci pomóc espumisan easy bo jest uniwersalny a co do bólu głowy to albo zjedz małą cząstkę czekolady (jak nie unikasz) albo weź aspirynę.
moni92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 10:17   #157
valliere1
Przyczajenie

Dziś 10 dzień diety, w II fazie jestem juz tydzień, bo I robiłam tylko 3 dni. Wszystkie problemy o których pisałam wyzej przeszły, więc dam radę Na razie 1,6kg w dół. Oby tak dalej
valliere1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 19:36   #158
Gabbygirl
Przyczajenie

Witam was ciepło. Od wczoraj jestem na diecie z moim narzeczonym. Cel mam 159 cm wzrostu i miałam 82,7 kg żywej wagi przedwczoraj wieczorem Dodam że przedwczoraj w ramach pożegnania z "niezdrowym" Piliśmy piwko jedliśmy chipsy oraz batony. Wszystko co zakazane aż nam się odechciało Od wczoraj czyli od 23 XI 2010 jesteśmy na diecie. Wczoraj wieczorem po pierwszym dniu diety waga wskazała 82,2 kg natomiast dziś rano na pusty żołądek było 81,3 co mnie zszokowało.Oby tak dalej ale mam nadzieję tak chudnąć po 0,5 kg w fazie uderzeniowej ( 10 dniowa więc liczę na -5 kg). Mój luby z 85 kg spadł na 84. Chciałabym schudnąć ponad 20 kg , ale takie 69 kg tez by było oki.

Po Waszych opiniach widzę że możliwe że jemy za mało:

Na przyklad mój jadłospis ( gdyż M je nieco więcej ) dziś 2 dzień protala:

Ja
Śniadanie 9:00 serek wiejski light.
Herbata "earl grey" ze slodzikiem i dwa łyki herbaty zielonej.
Obiad:15:20 Uprzednio zrobione dwie łychy sałatki z rolmopsów( takich z "jedynki" z Auchana, plus pół surowej cebuli plus zalane jogurtem i doprawione do smaku, do tego też dwie łyżki stołowe sałatki z makreli. Troszkę cebuli i rozdrobniona makrela. Obawiałam się że może być za dużo cebuli ale dodałam tylko tak do smaku. i po dwa jajka ugotowane z ketchupem z firmy dawtona 0% tylko troszeczkę. Nie wierzylam że taki dostanę, a Dukan pisze że można ale odtłuszczony.

Potem 16:40 Udko z kurczaka. Kurczak obgotowany w wodzie potem zerwana z niego skóra i do piekarnika oprószony czosnkiem przyprawą do kurczaka ( miał być razem z tymi sałatkami ale nie zdążyłam.

między 17:18 1,5 litra wody nestle aquarel.

18:00 podwieczorek połowa dużego jogurtu zeroprocentowego z auchana z jednym oplackiem otrębowym ( jakoś mi nie smakuje dziś placek).

Chcialabym nadmienić że Michał i Ja pijemy Yerba mate, a nie wiem czy Przy diecie Dukana można pić Yerba mate?? Zawiera witaminy i to rodzaj ziółka ( liście ostrokrzewu paragwajskiego) Ona wzmacnia i dodatkowo syci.

Ps. Dodam jeszcze że nie chce mi się jeść w ogóle co mnie martwi> Czy nie jem za mało. Dziś się zmuszałam. Widzę że powinnam się zmusić bo inaczej dieta wolniej dziala. Zobaczymy co będzie dalej

PROTAL I FAZA START Wtorem 23 XI --> FINISH CZWARTEK 2 XII 2010. Trzymajcie kciuki i wracajcie a stronkę
Gabbygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 20:01   #159
martasdz
Zakorzenienie

witaj, Gabby, czy robiłaś sobie test Dukana i wyszło Ci te 10 dni uderzeniówki czy sama tak sobie założyłaś?

to po 1 , a po 2 zapraszam do tego wątku - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=483394&page=37, tam ciągle tętni życiem i na pewno więcej osób Ci odpowie właśnie tam
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 10:08   #160
Gabbygirl
Przyczajenie

Robiłam ale nie rozumiałam tego wykresu. Dziś zrobiłam test tak jakbym wazyła tyle co przed odchudzaniem i wyszło że pomimo że mam dużo do zrzucenia to mam 2 dni uderzeniówki. Dziś mój 3 dzień diety. Dobrze się czuję. Smakują mi proteinki więc co robić?? Myślałam że im dłużej trwa 1 faza tym lepiej ehh. Opieralam się na książce a tutaj lipa

http://img193.imageshack.us/img193/3...jedukansko.jpg

Ps. Dzisiaj rano 80,1
Gabbygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 16:51   #161
Inuyashka
BAN stały

Witajcie Dukanki
za tydzień mam zamiar zacząć diete ale narazie chce przygotować sobie wszystkie produkty i wiedziec co mam jesc zeby potem w kryzysie nie zjesc czegos zakazanego, stad moja prosba do Was mogłybyście napisać jaki jest was codzienny jadłospis , mam dwie lewe rece do gotowania i boje ze sie cos wrzucę co nie powinno byc albo zjem czegos za mało lub za duzo (choc mozna nieograniczona ilosc produktów z listy)
Inuyashka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-04, 21:18   #162
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Cześć Dziewczyny! Dołączam do Was. Od jutra zaczynam. Nie ukrywam, że podchodzę do diety nieufnie, zwykle byłam zwolenniczką zbilansowanych diet, warzyw itd... A tu tydzień o mięchu No ale zobaczymy...
Mam pytanie do dziewczyn, które chciały schudnąć mniej niż 10 kg, jak poukładałyście te fazy, żeby nie zgubić zbyt wiele? Czy można zorganizować sobie fazę I na 7 dni, przejść na kilka dni w fazę II i czmychnąć już na końcową? Ten magiczny test, z którego i tak 3/4 nie zrozumiałam, twierdzi, że powinnam 2 dni stosować 1 Faze, 27 dni II Faze i 38 reszte... Wolałabym jednak tydzień spędzić na I Fazie i schudnąć 3-4 kg, a potem jeszcze 3 kg na Fazie II i wejść do Fazy III. Zależy mi na schudnięciu ok. 6 - 7 kg.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

I jeszcze jedno... Czy zauważyłyście pogorszenie cery podczas fazy I?

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości