Teść się do mnie przystawia?! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 12:26   #151
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Teść się do mnie przystawia?!

Cytat:
Napisane przez kru_szyna Pokaż wiadomość
I mam mu pokazać, że z jego powodu nie będę odwiedzać również pozostałą rodzinę TŻta?
Chodzi mi o niejeżdżenie do niego do domu ani na spotkania rodzinne, gdzie będzie on. Do ciotki czy wujka, gdy nie bęzie tam zboczeńca, pojechać można.
Cytat:
A na jakiej podstawie ma mnie tak traktować? Przecież mu się nie 'oddałam'. Nawet w żaden sposób nie pokazałam mu, że jestem 'łatwa'..
A jak to, na jakiej podstawie? Bo nie lunęłaś mu od razu w pysk,ale jeszcze rozmawiałaś z nim przez telefon. On teraz sądzi, że jesteś łatwa do urobienia. A przede wszystkim czuje się bezkarny, bo wie, że nie zrobisz afery.
Cytat:
Dziecka już nie planujemy w najbliższym czasie. Także gdybać nie będę.
Jasne, planować można, a dziecko zdarzyć się może. A skoro nie w najbliższym czasie, to może w późniejszym?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 12:34   #152
kru_szyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o niejeżdżenie do niego do domu ani na spotkania rodzinne, gdzie będzie on. Do ciotki czy wujka, gdy nie bęzie tam zboczeńca, pojechać można.
Także mam omijać wszystkie urodziny, imieniny i robić przykrość osobom z powodu zboczeńca?

Cytat:
A jak to, na jakiej podstawie? Bo nie lunęłaś mu od razu w pysk,ale jeszcze rozmawiałaś z nim przez telefon. On teraz sądzi, że jesteś łatwa do urobienia. A przede wszystkim czuje się bezkarny, bo wie, że nie zrobisz afery.
Powiedziałam mu to, co miałam do powiedzenia i nie odezwał się do mnie już od tego czasu.

Cytat:
Jasne, planować można, a dziecko zdarzyć się może. A skoro nie w najbliższym czasie, to może w późniejszym?
Byłam już w ciąży. I teraz ciężko będzie mi zajść w nią ponownie.
kru_szyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 12:41   #153
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A rob co chcesz. To Ty będziesz miała problemy, nie ja. I jeszcze jedno - to nie TY robisz przykrość innym osobom. To zboczeniec psuje stosunki rodzinne, nie Ty. Ale skoro masz na wszystko gotową odpowiedź - Twoja sprawa.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2010-06-01, 12:51   #154
kru_szyna
Raczkowanie

Cytat:
A rob co chcesz. To Ty będziesz miała problemy, nie ja. I jeszcze jedno - to nie TY robisz przykrość innym osobom. To zboczeniec psuje stosunki rodzinne, nie Ty. Ale skoro masz na wszystko gotową odpowiedź - Twoja sprawa.
Nie mam gotowej odpowiedzi, po prostu nie wiem, dlaczego nie mam iść na jakieś przyjęcia, skoro mnie ktoś zaprosi. A będzie tam on, jedna osoba z wielu. Przecież logiczne, że nie pójdę tam z jego powodu, tylko z powodu osoby, która mnie zaprosiła.
Nie chodząc w ogóle na takie imprezy, wydaje mi się, że wtedy się rozwinie 'wojna', bo dlaczego ona nie przychodzi? I wtedy musiałabym wtajemniczać wszystkich, dlaczego tak jest i w ogóle. A po co cała rodzina ma wiedzieć, być wtajemniczona w tą sprawę?
Sądzisz, że wtedy było by lepiej? Że wszyscy by zrozumieli?
Wtedy ja wyszłabym na najgorszą, w oczach wszystkich.
A tak może jestem najgorsza tylko w oczach ojca TŻta, który mnie w ogóle nie obchodzi.

Edytowane przez kru_szyna
Czas edycji: 2010-06-01 o 12:53
Stary 2010-06-01, 12:56   #155
201803290936
Konto usunięte

A ja nadal mam przeczucie, że ich związek się rypnie i ta sprawa będzie jednym z głównych powodów tego "rypnięcia się" - o ile nie załatwią tego inaczej. Bo któryś z partnerów powinien mieć jaja w takich trudnych, życiowych sytuacjach. A tutaj nie ma ich żadne z nich. Facet już jest zmęczony sytuacją w domu, teraz nowy kłopot - w końcu zapragnie świętego spokoju i pojednania z rodzinką, a dziewczynie się oberwie za to, że "dopuściła" do sytuacji.

Dobra, ten ojciec to dup..., zachował się strasznie, ale mimo to jest człowiekiem - może warto byłoby z nim usiąść (chodzi mi o syna), powiedzieć "tato, ale tak się nie możesz zachowywać, znajdź sobie kochankę, skoro Cię tak ciągnie do innych, a nie próbujesz w chamski sposób uwodzić mi dziewczynę. planuję z nią przyszłość na poważnie - chcesz zniszczyć naszą rodzinę takim zachowaniem? musisz ją przeprosić". Tym bardziej, że ze sobą pracują.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 13:31   #156
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Teść się do mnie przystawia?!

Cytat:
(...)Jedynym wyjściem jest zerwanie konaktów z ta rodziną. Powiedzić trzeba jasno: "Pani mąż jest zboczeńcem, ktory się do mnie dobierał. Nie będe więcej do Was przyjeżdżać, bo nie mam zamiaru na niego patrzeć. Niech się cieszy, że sprawa nie trafiłą na policję". A Twój facet to za przeproszeniem, dupa wołowa, a nie facet. Po czymś takim powinien zwyczajnie zerwać kontakty z ojcem i w ogóle nie jeździć do swojego domu (jeśli matka stoi po stronie ojca, to niech stoi, ale sama). Zwłaszcza, że jak piszesz, w rodzinie nie ma oparcia. To już zwyczajna patoligia, ta rodzinka. Dla obmacywania nie ma wytłumaczenia i gdyby mój ojciec zrobił coś takiego jakiejokwiek dziewczynie, nie byłby już moim ojcem.
Ja też tylko takie rozwiązanie widzę jako rozsądne. Jedyne rozsądne. Zgadzam się też w kwestii faceta, dopóki toleruje zachowanie ojca daje mu po prostu sygnał, że ojciec może robić co chce i nikt mu z rodziny złego słowa nie powie. I nie wierzę, że ten ojciec tego nie wykorzysta ponownie.

Cytat:
A dlaczego mam unikać kontaktów z jego rodziną? Z jego matką, kuzynami, kuzynkami, ciotkami i wujkami?
Czy ja jeździłam tam z jego powodu?

Widzi jego winę, tylko nie chce do końca sobie jej uświadamiać.
Jedyną taką młodą, byłam ja. Reszta to jakieś znajome, sąsiadki w jego wieku.
Sądzę, że gdyby chciał mnie zgwałcić, zrobiłby to, bo miał, że tak powiem parę 'okazji'. Gdy spałam u TŻ-ta w domu, a obok w pokoju spał jego ojciec.

Nie może urwać kontaktów z ojcem, ponieważ z nim pracuje w ciągu tygodnia.
Źle robicie. Są sytuacje, w których nie da się zachować poprawnych relacji i ta, w której się znalazłaś jest jedną z nich.

Cytat:
Obawiam się, że nie będzie sytuacji, kiedy moja córka miałaby być z nim sam na sam. Nigdy do tego nie dopuszczę.
A jak wytłumaczysz teściowej, której ci tak żal, że dziecko nie może zostać na weekend u dziadków? Zresztą takie dywagacje są bez sensu. Chcecie chronić zboczeńca przed konsekwencjami jego postępowania dlatego on czuje się bezkarny. I będzie się taki czuł - bo mu pozwalacie na to - ty, twój facet i jego żona.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A ja nadal mam przeczucie, że ich związek się rypnie i ta sprawa będzie jednym z głównych powodów tego "rypnięcia się" - o ile nie załatwią tego inaczej. Bo któryś z partnerów powinien mieć jaja w takich trudnych, życiowych sytuacjach. A tutaj nie ma ich żadne z nich. Facet już jest zmęczony sytuacją w domu, teraz nowy kłopot - w końcu zapragnie świętego spokoju i pojednania z rodzinką, a dziewczynie się oberwie za to, że "dopuściła" do sytuacji.
Dokładnie tak było u mojej znajomej. Na końcu okazało się, że ona jest ta najgorsza k***wa i na pewno biednego tatulka prowokowała, a chłopak był tak zmęczony presją rodziny, że wolał zmienić narzeczoną na inny model bo to było dla niego prostsze rozwiązanie.

Cytat:
Dobra, ten ojciec to dup..., zachował się strasznie, ale mimo to jest człowiekiem - może warto byłoby z nim usiąść (chodzi mi o syna), powiedzieć "tato, ale tak się nie możesz zachowywać, znajdź sobie kochankę, skoro Cię tak ciągnie do innych, a nie próbujesz w chamski sposób uwodzić mi dziewczynę. planuję z nią przyszłość na poważnie - chcesz zniszczyć naszą rodzinę takim zachowaniem? musisz ją przeprosić". Tym bardziej, że ze sobą pracują.
Można i tak spróbować, ale obawiam się, że całym szacunkiem dla kruszynki ale jej facet nie ma na tyle odwagi i siły żeby tak po męsku postąpić. Jest pod presją rodziców i pewnie zawsze był. I pewnie zawsze będzie.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-01 o 13:33
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 13:47   #157
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Klarisso, póki będzie się tolerować takie rzeczy, sytuacje tego typu będą się powtarzać. Tyle się u nas mówi o pladze pijanych kierowcow czy mężó znęcającymi się nad rodzinami - a czy takie osoby spotyka ostracyzm towarzyski? Bijesz żonę? Każdy się od Ciebie odwraca, bo to wstyd rozmawiać z kimś takim. Prowadziłęś po pijaku? Nie jesteś zapraszany na spotkania towarzyskie, nikt Ci nie daje kluczykow do samochodu, bo tracisz zauanie ludzi. I tak samo powinno być ze zboczeńcami - wylot z domu razem ze swoimi rzeczami i śpij sobie na trawniku. Tyle, że rodzina, a przynajmniej jej część, ujmie się za "swoim". I co sie dziwić, że tacy pozostają bezkarni? Zwłaszcza, jeśli napastowane kobiety uciekają i próbują jakoś rozwiązać sytuację, zamiast od razu strzelić w pysk i zrobić awanturę na całą okolicę.

Stary 2010-06-01, 13:57   #158
niro
Raczkowanie

No normalnie serial "co ludzie powiedzą"

Jak mi zależy na kontakcie z lubianymi osobami to zapraszam je do siebie, poza tym zawsze mogę powiedziec że mam z "teściem" spiecie... bliżej nieokreślone... i dlatego wolę przyjść na "urodziny" w innym dniu. Młodzi ludzie w wiekszości zrozumieją.

Inna rzecz, że akurat mnie "lotto" czy jakaś ciotka TŻ zaprosi mnie na imieniny.
Stary 2010-06-01, 14:03   #159
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Teść się do mnie przystawia?!

Cytat:
Klarisso, póki będzie się tolerować takie rzeczy, sytuacje tego typu będą się powtarzać. Tyle się u nas mówi o pladze pijanych kierowcow czy mężó znęcającymi się nad rodzinami - a czy takie osoby spotyka ostracyzm towarzyski? Bijesz żonę? Każdy się od Ciebie odwraca, bo to wstyd rozmawiać z kimś takim. Prowadziłęś po pijaku? Nie jesteś zapraszany na spotkania towarzyskie, nikt Ci nie daje kluczykow do samochodu, bo tracisz zauanie ludzi. I tak samo powinno być ze zboczeńcami - wylot z domu razem ze swoimi rzeczami i śpij sobie na trawniku. Tyle, że rodzina, a przynajmniej jej część, ujmie się za "swoim". I co sie dziwić, że tacy pozostają bezkarni? Zwłaszcza, jeśli napastowane kobiety uciekają i próbują jakoś rozwiązać sytuację, zamiast od razu strzelić w pysk i zrobić awanturę na całą okolicę.
Dokładnie tak
Stary 2010-06-01, 14:17   #160
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Co to za ojciec co do dziewczyny syna sie przystawia- szok..

Co bym zrobila? ano powiedziala zeby zabieral obleśne łapska, swoje połaczenia telefoniczne przekierowal do zony i ze jesli taka sytuacja sie powtorzy złoze doniesienie policji

Tz powiedzialabym otwarcie o wszystkim..i nie przekroczyla progu jego domu

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 20:26   #161
kru_szyna
Raczkowanie

Nie wiem, jak TŻ rozmawiał ze swoim ojcem, jednak wiem, że na razie nie do końca mu powiedział wszystko.
Jednak jego ojciec się domyślił, ponieważ powiedział, że (jego słowa):
"Sprawdzałem ją".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 20:55   #162
maryanna3
Zakorzenienie

sprawdzał Cię??

Boże ja się dziwię Twojemu TŻtowi że mu jeszcze w ryj nie przywalił. Co oczywiście nie byłoby dobrym wyjściem z sytuacji ale i tak mu się dziwię. Dobrym wyjściem by było to co mówi Aggie nie chce mi się po niej powtarzać, jak Ty i tak tych rad nie słuchasz.

W tej sytuacji powinnaś być silna i zdecydowana, konsekwentna, a jak na razie wszystkiego się boisz i jesteś zahukana i wciśnięta w kąt jak jakaś szara mysz. Martwisz się o wszystkich i wszystko: o stosunki z rodziną TŻ, o to, żeby bardziej nie naruszyć drażliwej sytuacji tylko nie martwisz się o swój tyłek. Szkoda słów bo i tak dalej oboje będziecie siedzieć i nic nie robić z tym całym kwasem. A ojciec TŻ teraz przede wszystkim myśli że się go śmiertelnie boisz, to po 1, po 2 w jego chorej głowie mogło mu się też zrodzić 'łatwa' tak czy siak nie jest ok.

A żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak teraz to wszystko zlekceważysz a za jakiś czas odbije się to dużą czkawką. Może nie teraz może nie za 2 lata ale jak planujecie ślub i przyszłość-kiedyś na pewno Ale to już tylko i wyłącznie Twój problem że nie potrafisz zadbać o własny interes.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-01, 21:52   #163
kru_szyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
sprawdzał Cię??

Boże ja się dziwię Twojemu TŻtowi że mu jeszcze w ryj nie przywalił. Co oczywiście nie byłoby dobrym wyjściem z sytuacji ale i tak mu się dziwię. Dobrym wyjściem by było to co mówi Aggie nie chce mi się po niej powtarzać, jak Ty i tak tych rad nie słuchasz.
Ha, chciał przywalić, wiem, że jest do tego zdolny, jednak go powstrzymuję, pomimo wszystkiego to jego ojciec, więc nie chcę, aby to robił.
Nie słucham? Słucham. Tylko wiem, jaka jest sytuacja, jestem taką osobą, a nie inną, więc łatwo Wam mówić "ja bym mu dała w ryj", nie jesteście w takiej sytuacji (nawet Wam jej nie życzę), jednak sądzę, że gdybyście były w niej, nie potępiałybyście mnie tak. Nie byłoby Wam tak łatwo.

Cytat:
Szkoda słów bo i tak dalej oboje będziecie siedzieć i nic nie robić z tym całym kwasem. A ojciec TŻ teraz przede wszystkim myśli że się go śmiertelnie boisz, to po 1, po 2 w jego chorej głowie mogło mu się też zrodzić 'łatwa' tak czy siak nie jest ok.
A niby dlaczego myśli, że się go boję? Bo nie przyjeżdżam?
Tak kazały mi wszystkie wizażanki.

Cytat:
A żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak teraz to wszystko zlekceważysz a za jakiś czas odbije się to dużą czkawką. Może nie teraz może nie za 2 lata ale jak planujecie ślub i przyszłość-kiedyś na pewno Ale to już tylko i wyłącznie Twój problem że nie potrafisz zadbać o własny interes.
Nie sądzę, wiem, że TŻ jest po mojej stronie.
Stary 2010-06-02, 08:01   #164
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Teść się do mnie przystawia?!

Cytat:
Nie wiem, jak TŻ rozmawiał ze swoim ojcem, jednak wiem, że na razie nie do końca mu powiedział wszystko.
Jednak jego ojciec się domyślił, ponieważ powiedział, że (jego słowa):
"Sprawdzałem ją".
Ten facet jest odrażającą świnią i tyle.
Nic na to nie poradzicie - ani ty, ani twój tż.

Cytat:
Ha, chciał przywalić, wiem, że jest do tego zdolny, jednak go powstrzymuję, pomimo wszystkiego to jego ojciec, więc nie chcę, aby to robił.
Nie słucham? Słucham. Tylko wiem, jaka jest sytuacja, jestem taką osobą, a nie inną, więc łatwo Wam mówić "ja bym mu dała w ryj", nie jesteście w takiej sytuacji (nawet Wam jej nie życzę), jednak sądzę, że gdybyście były w niej, nie potępiałybyście mnie tak. Nie byłoby Wam tak łatwo.

Ja ciebie nie potępiam, wiem, że jest ci ciężko, w ogóle dlatego tutaj piszę ponieważ na prawdę chcę ci jakoś pomóc i jak pisałam moja koleżanka kiedyś znalazła się w dokładnie takiej samej sytuacji, z tym, że tam najpierw było zaczepianie w formie żartów (co wszyscy widzieli i wiedzieli ale nikt nie reagował, łącznie z koleżanką bo nie wiedziała jak się ma zachować) a kilka tygodni potem pijany teść zamknął ją w pokoju i istniała obawa, że ją zgwałci.

Na szczęście nic takiego się nie stało bo zaczęła krzyczeć, zrobiło się zbiegowisko, ale i tak na koniec było, że to jej wina, bo przecież wszyscy w rodzinie widzieli jak go "prowokowała". Gdyby dała mu w ryja przy wszystkich już po pierwszym jego "żarciku" i nie poszła tam nigdy więcej może sprawa wyglądała by inaczej. A tak to tylko jej chłopak jej wierzył, bo wiedział "jaki jest ojciec", ale z czasem rodzina tak go męczyła, że zerwał zaręczyny bo rodzina to rodzina i "rodziny się nie wybiera" a narzeczoną można znaleźć inną...

Chociaż ja osobiście uważam, że dobrze się stało - po co miała się "integrować" z takimi burakami? Jednak to ona wyszła na tą "najgorszą" co miała romans z własnym teściem...

I ja uważam, że dobrze robisz unikając teścia. To nie chodzi o strach, to chodzi o zaoszczędzenie sobie przykrych sytuacji. Tylko unikanie to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, na pewno nie na całe życie. Dlatego musicie razem z tż-tem coś przedsięwziąć.
Stary 2010-06-02, 12:15   #165
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, bo nie robicie z tym właściwie nic konkretnego. Ja uważam że Twój TŻ powinien mu powiedzieć że ma się do Ciebie więcej nie zbliżać bo inaczej sobie pogadają i matka też o wszystkim się dowie. A tak to jest po staremu, TŻ też tam jeździ normalnie się zachowuje jakby nigdy nic. A nie powinno być jakby nigdy nic. Różnica że Ty tam nie jeździsz i dobrze robisz, też bym go unikała. Ale w tej chwili skoro ani wcześniej nie powiedziałaś mu ostro żeby s***(przepraszam ale oprócz przyszłego może teścia jest on też zboczeńcem a taki może zrozumieć dosadne stwierdzenia) ani nie walnęłaś go w twarz(bo to trudne) ani Twój TŻ KONKRETNIE O TYM z nim nie pogadał to on myśli że wszyscy się starają zrobić tak, żeby nic nie naruszyć w związku z czym on dalej jest bezkarny a Ty się go boisz w ogóle nawet obrazić.

Ja Cię nie potępiam, mówię tylko wszystko dosadnie żeby spróbować Tobą wstrząsną bo wydaje mi się że to nie jest koniec sprawy i za jakiś czas jeśli teraz się tego definitywnie nie załatwi może wrócić. Nie mówię tu o tym że TŻ Cię rzuci czy przejdzie na jego stronę, tylko o tym, że np. za jakieś parę lat może już po ślubie na uroczystości rodzinnej w ciemnym korytarzu złapie Cię za tyłek jak nikogo nie będzie. I jeszcze się będzie śmiał, twierdził, że dalej Cię sprawdza, że to zabawa. I dalej będzie bezkarny bo będzie wiedział że sytuacja skończy się tak jak teraz czyli nijak.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości