![]() |
#151 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Teść się do mnie przystawia?!
Cytat:
Cytat:
Jasne, planować można, a dziecko zdarzyć się może. A skoro nie w najbliższym czasie, to może w późniejszym?
![]() |
![]() |
#152 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
A rob co chcesz. To Ty będziesz miała problemy, nie ja. I jeszcze jedno - to nie TY robisz przykrość innym osobom. To zboczeniec psuje stosunki rodzinne, nie Ty. Ale skoro masz na wszystko gotową odpowiedź - Twoja sprawa.
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chodząc w ogóle na takie imprezy, wydaje mi się, że wtedy się rozwinie 'wojna', bo dlaczego ona nie przychodzi? I wtedy musiałabym wtajemniczać wszystkich, dlaczego tak jest i w ogóle. A po co cała rodzina ma wiedzieć, być wtajemniczona w tą sprawę? Sądzisz, że wtedy było by lepiej? Że wszyscy by zrozumieli? Wtedy ja wyszłabym na najgorszą, w oczach wszystkich. A tak może jestem najgorsza tylko w oczach ojca TŻta, który mnie w ogóle nie obchodzi. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-06-01 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
A ja nadal mam przeczucie, że ich związek się rypnie i ta sprawa będzie jednym z głównych powodów tego "rypnięcia się" - o ile nie załatwią tego inaczej. Bo któryś z partnerów powinien mieć jaja w takich trudnych, życiowych sytuacjach. A tutaj nie ma ich żadne z nich. Facet już jest zmęczony sytuacją w domu, teraz nowy kłopot - w końcu zapragnie świętego spokoju i pojednania z rodzinką, a dziewczynie się oberwie za to, że "dopuściła" do sytuacji.
Dobra, ten ojciec to dup..., zachował się strasznie, ale mimo to jest człowiekiem - może warto byłoby z nim usiąść (chodzi mi o syna), powiedzieć "tato, ale tak się nie możesz zachowywać, znajdź sobie kochankę, skoro Cię tak ciągnie do innych, a nie próbujesz w chamski sposób uwodzić mi dziewczynę. planuję z nią przyszłość na poważnie - chcesz zniszczyć naszą rodzinę takim zachowaniem? musisz ją przeprosić". Tym bardziej, że ze sobą pracują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-01 o 13:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Klarisso, póki będzie się tolerować takie rzeczy, sytuacje tego typu będą się powtarzać. Tyle się u nas mówi o pladze pijanych kierowcow czy mężó znęcającymi się nad rodzinami - a czy takie osoby spotyka ostracyzm towarzyski? Bijesz żonę? Każdy się od Ciebie odwraca, bo to wstyd rozmawiać z kimś takim. Prowadziłęś po pijaku? Nie jesteś zapraszany na spotkania towarzyskie, nikt Ci nie daje kluczykow do samochodu, bo tracisz zauanie ludzi. I tak samo powinno być ze zboczeńcami - wylot z domu razem ze swoimi rzeczami i śpij sobie na trawniku. Tyle, że rodzina, a przynajmniej jej część, ujmie się za "swoim". I co sie dziwić, że tacy pozostają bezkarni? Zwłaszcza, jeśli napastowane kobiety uciekają i próbują jakoś rozwiązać sytuację, zamiast od razu strzelić w pysk i zrobić awanturę na całą okolicę.
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
No normalnie serial "co ludzie powiedzą"
Jak mi zależy na kontakcie z lubianymi osobami to zapraszam je do siebie, poza tym zawsze mogę powiedziec że mam z "teściem" spiecie... bliżej nieokreślone... i dlatego wolę przyjść na "urodziny" w innym dniu. Młodzi ludzie w wiekszości zrozumieją. Inna rzecz, że akurat mnie "lotto" czy jakaś ciotka TŻ zaprosi mnie na imieniny.
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Co to za ojciec co do dziewczyny syna sie przystawia- szok..
Co bym zrobila? ano powiedziala zeby zabieral obleśne łapska, swoje połaczenia telefoniczne przekierowal do zony i ze jesli taka sytuacja sie powtorzy złoze doniesienie policji Tz powiedzialabym otwarcie o wszystkim..i nie przekroczyla progu jego domu
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak TŻ rozmawiał ze swoim ojcem, jednak wiem, że na razie nie do końca mu powiedział wszystko.
Jednak jego ojciec się domyślił, ponieważ powiedział, że (jego słowa): "Sprawdzałem ją". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
sprawdzał Cię??
Boże ja się dziwię Twojemu TŻtowi że mu jeszcze w ryj nie przywalił. Co oczywiście nie byłoby dobrym wyjściem z sytuacji ale i tak mu się dziwię. Dobrym wyjściem by było to co mówi Aggie nie chce mi się po niej powtarzać, jak Ty i tak tych rad nie słuchasz. W tej sytuacji powinnaś być silna i zdecydowana, konsekwentna, a jak na razie wszystkiego się boisz i jesteś zahukana i wciśnięta w kąt jak jakaś szara mysz. Martwisz się o wszystkich i wszystko: o stosunki z rodziną TŻ, o to, żeby bardziej nie naruszyć drażliwej sytuacji tylko nie martwisz się o swój tyłek. Szkoda słów bo i tak dalej oboje będziecie siedzieć i nic nie robić z tym całym kwasem. A ojciec TŻ teraz przede wszystkim myśli że się go śmiertelnie boisz, to po 1, po 2 w jego chorej głowie mogło mu się też zrodzić 'łatwa' tak czy siak nie jest ok. A żebyś się kiedyś nie zdziwiła jak teraz to wszystko zlekceważysz a za jakiś czas odbije się to dużą czkawką. Może nie teraz może nie za 2 lata ale jak planujecie ślub i przyszłość-kiedyś na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie słucham? Słucham. Tylko wiem, jaka jest sytuacja, jestem taką osobą, a nie inną, więc łatwo Wam mówić "ja bym mu dała w ryj", nie jesteście w takiej sytuacji (nawet Wam jej nie życzę), jednak sądzę, że gdybyście były w niej, nie potępiałybyście mnie tak. Nie byłoby Wam tak łatwo. Cytat:
Tak kazały mi wszystkie wizażanki. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nic na to nie poradzicie - ani ty, ani twój tż. ![]() Cytat:
Na szczęście nic takiego się nie stało bo zaczęła krzyczeć, zrobiło się zbiegowisko, ale i tak na koniec było, że to jej wina, bo przecież wszyscy w rodzinie widzieli jak go "prowokowała". Gdyby dała mu w ryja przy wszystkich już po pierwszym jego "żarciku" i nie poszła tam nigdy więcej może sprawa wyglądała by inaczej. A tak to tylko jej chłopak jej wierzył, bo wiedział "jaki jest ojciec", ale z czasem rodzina tak go męczyła, że zerwał zaręczyny bo rodzina to rodzina i "rodziny się nie wybiera" a narzeczoną można znaleźć inną... Chociaż ja osobiście uważam, że dobrze się stało - po co miała się "integrować" z takimi burakami? Jednak to ona wyszła na tą "najgorszą" co miała romans z własnym teściem... I ja uważam, że dobrze robisz unikając teścia. To nie chodzi o strach, to chodzi o zaoszczędzenie sobie przykrych sytuacji. Tylko unikanie to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę, na pewno nie na całe życie. Dlatego musicie razem z tż-tem coś przedsięwziąć.
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię nie potępiam, mówię tylko wszystko dosadnie żeby spróbować Tobą wstrząsną bo wydaje mi się że to nie jest koniec sprawy i za jakiś czas jeśli teraz się tego definitywnie nie załatwi może wrócić. Nie mówię tu o tym że TŻ Cię rzuci czy przejdzie na jego stronę, tylko o tym, że np. za jakieś parę lat może już po ślubie na uroczystości rodzinnej w ciemnym korytarzu złapie Cię za tyłek jak nikogo nie będzie. I jeszcze się będzie śmiał, twierdził, że dalej Cię sprawdza, że to zabawa. I dalej będzie bezkarny bo będzie wiedział że sytuacja skończy się tak jak teraz czyli nijak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.