|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent dla niemowlaka
dobrą opcją jest podpytanie rodziców jak juz tutaj ktoś wspomniał bo mogą juz wiele rzeczy mieć
kwota jest atrakcyjna i naprawdę można juz zakupić jakąś fajną rzecz, może krzesełko do karmienia? obstawiam ze dopiero dziecko sie urodziło wiec o tym zakupie bedą myślec za jakiś czas, wiec może warto podpytać i zakupić-taki prezent na pewno bedzie przydatny ![]() bujaczek leżaczek, mata edukacyjna, karuzela na łóżeczko -jeśli jeszcze nie mają to tez na pewno sie spodoba
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
a moze tak na pozniej: krzeselko do karmienia, np z funkcja przerobienia na stolik+krzeselko, jak dziecko podrosnie?
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- aa2 sorry za dubel, nie odswiezalam strony kilka minut ale z krzeselka bym sie ucieszyla, gdyby maly dostal w odwiedziny
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa tam dubel![]() w końcu watek o pomysłach wiec w sumie jak wiekszosc np mata albo bujaczk czy co innego to autorka będzie juz w miare ukierunkowana co sie przydaje itd ![]() z tymi prezentami to własnei tak jest....cięzko trafić bo wiele osób kupuje wszytko od razu, wiele ma w spadku po kimś i potem problem, ja np dostałam mnóstwo ubranek, ale mnie to ucieszyło bo ja miałam zapas w rozmiarze 56 a dziecko duze sie urodziło, wiec jak dostałam takie 68 miałam spokój na pare miesięcy bo byłam zaopatrzona w coś co mi sie bardzo przydało
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Gang Iren
|
Tez mysle,ze najlepiej zrobic wywiad co sie przyda mlodym rodzicom.
Ja dla corki dostalam 3 karuzelki,srednio to bylo przydatne
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
podpisuję się pod tym co napisały wcześniej forumowiczki. Zrobić wywiad a z przydatnych rzeczy to bujaczek - leżaczek lub mata edukacyjna.
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
a moze tak caaalkiem na potem, bo jednak na wiesc o ciazy najczesciej spadek po rodzinie duzy sie dostaje dla takiego malucha:
http://allegro.pl/polska-atestowa-pi...310511460.html http://allegro.pl/duza-3-stopniowa-z...311771099.html oczywiscie jesli ogrod maja ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- konika na biegunach
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odzew!
Przemyśle to co mi tu napisałyście i skonsultuję się z kolegami ![]() Podpytanie rodziców jest niestety nieco problematyczne, bo matki nie znam, a kolega aktualnie wspiera żonę i dziecko w dochodzeniu do siebie po porodzie więc jakiś miesiąc go nie będzie Prezent miał być dla niego niespodzianką po powrocie. |
|
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wiem ze niektorym sie to nie bardzo podoba, ale ja dostalam voucher do Mothercare - i to byl najlepszy prezent jaki mogli zrobic.
Moglam kupic dokladnie to co bylo potrzebne (fotelik samochodowy) bo duzo rzeczy juz mialam, a ze pracuje w wiekszosci z facetami (jest jedna babka, ale starsza i nie lubi dzieci) to byc moze oberwaloby mi sie cos w typowo meskim stylu myslenia o dzieciach
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym na początku podpytała bo jednak często rodzice jeśli sami nie kupują, to mają wiele rzeczy w spadku.
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli to ma być niespodzianka to będzie ciężko,
np. ja przed porodem miała kupiona karuzelę i dwa bujaczki ![]() Ale myślę, że na tym etapie krzesełka do karmienia jednak większość rodziców nie ma. ![]() Cytat:
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irytujące jest to, że połowa z tego towarzystwa ma swoje dzieci, dość małe, więc w sumie powinni wiedzieć co i jak, a usiłują to zwalić na mnie, która o dzieciach nawet póki co nie myśli -_- |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uważam, ze to najlepsze, co można wymyślić - rodzice sami zdecydują, co im potrzebne
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Moje typy, które mi się przydały lub są nadal potrzebne
:- taki mały mikser do robienia obiadków, przyda sie troche później ![]() -elektryczny odciągacz do pokarmu (mam ręczny i go przeklinam, do kitu gdy trzeba odciągać kilka razy dziennie -podgrzewacz do butelek z możliwością podłączenia w samochodzie -torba na dziecięcy ekwipunek z kieszonką na butelkę, smoczek i matą do przewijania -specjalne wiaderko na zużyte pieluchy, fajna sprawa, nic nie śmierdzi
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Mi też podoba się pomysł z bonem do Motehcare. Kupiłabym bawełniany kocyk (bo kocyków nigdy dośc) i do tego koperta z bonem.
Tylko zwróć uwagę, czy wydają resztę z bonu, bo jak nie- warto wziąć np 6x50zł, bo świeżo upieczona mama sama nie wie co jej potrzebne, a co jest niezbędne- dowie się z czasem
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, że voucher byłby najfajniejszym prezentem.
poza tym super mata np. tiny love tropikalna wyspa. tylko jeżeli mają kogoś z rodziny, to mogą mieć wiele rzeczy w spadku,dlatego najlepszy byłby voucher. w ogóle super, nie wiedziałam, że takie są. |
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
A może jakis stolik edukacyjny.
Lub jakis pchacz jazdzik.Wsumie to prezenty dla starszego dziecka ale jest wieksze prawdopodobienstwo ze toge nie maja
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Co dac w prezencie na pierwszej wizycie po narodzinach dziecka??
Bliskim znajomym urodzia sie coreczka dwa dni temu, i idziemy ich odwiedzic w najblizszych dniach.
zastanawiam sie co wziasc w prezencie?? dziecko ma wsyztsko co niezbedne juz , wiec nie ma sensu pytac rodzicow co by im sie przydalo. Myslalam o jakims ubranku dla malej, a dla mamy jakis kosz owocow. czy to dobre rozwiazanie?? niech ktos doradzi,sama nie mam dzieci wiec nie wiem
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co dac w prezencie na pierwszej wizycie po narodzinach dziecka??
Myślę, że ubranko to fajny prezent. Ich nigdy za dużo, bo dzieci szybko brudzą. Poza tym wydaje mi się, że skoro rodzi się nowy człowiek to prezent powinien być kupiony specjalnie dla niego.
![]() Sama kupiłam mojej przyjaciółce komplet dla córeczki, który składał się z półśpiocha, spodenek i śliniaka. Była zadowolona
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy urodził się synek dostaliśmy mnóstwo prezentów- sporo nietrafionych. Dlatego mnie najbardziej cieszyły prezenty praktyczne- duże paczki pieluch
![]() Z kolei kiedy ostatnio wybraliśmy się do mojej koleżanki i jej miesięcznej córeczki kupiliśmy piękny album na zdjęcia i puszkę z gipsem do odbicia stópki
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz dać jakiś komplecik ciuszków i pampersy
U mnie jest taki zwyczaj, że dziecku przynosi się 1 kg cukru, żeby miało życie słodkie nie jakiś przesąd tylko tradycja
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam rzeczy z tej strony:
http://www.peticado.pl/ Ja mam tablicę różową do pokoju i jestem zadowolona, bardzo ładne wykonanie. Może tabliczka z miejscem na odcisk małej rączki/stópki, albo koszyk biały z haftem imiennym, a może literki z imieniem - wszystko stamtąd chciałabym mieć
|
|
|
|
|
#172 |
|
Konto usunięte
|
Ale ubranko większe, nawet na 80 rozmiar, bo na teraz pewnie jest duuużo
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Większe ubranka i pieluchy to były u nas najlepsze prezenty. Najmniej trafione to zdecydowanie buciki dla noworodka i tony pluszaków
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Najlepszym prezentem sa pieluszki np. rozmiar 2 lub nawet 3.
Ja sama nie bylam zadowolona z prezentow typu ciuszki bo moja coreczka ma bardzo duzo ktore sama kupowalam i wybieralam a te ktore dostala na prezent raz czy dwa zalozyla a niektore wisza w szafie z metka bo mi nie przypadly do gustu.
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
jeny ile takich wątków już było!! Poszukaj sobie, mnóstwo pomysłów, inspiracji tam się przewinęło:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=442044 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post32391091 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post27627123 https://wizaz.pl/forum/showthread.php...ent+niem owlaka https://wizaz.pl/forum/showthread.php...ent+niem owlaka https://wizaz.pl/forum/showthread.php...ent+niem owlaka Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-07-01 o 21:34 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
pampersy JAK NAJBARDZIEJ tego nigdy nie za wiele!
Kosmetyki - zawsze sie przydadza ubranka - moze... ale z glowa! trzeba miec podstawowa wiedze w temacie, u mnie prezenty ubrankowe byly wszystkie nietrafione (np sukienki na rozmiar, ktory dziewczyny mialy w zimie )mozna np kupic ladny kocyk - ile by sie nie mialo kocykow, zawsze sie wykorzysta. Albo posciel do lozeczka - tylko trzeba znac rozmiar. pluszaki - NIGDY!
|
|
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie świetnie trafionym prezentem, oprócz ubranek, była maskotka interaktywna - taka, którą można zawiesić nad wózkiem/łóżeczkiem (typu ośmiornica, ptaszek, słonik z mnóstwem metek, biało-czarnymi wzorkami, lusterkami, gryzaczkami i bardzo bardzo kolorowa - już po kilku tygodniach stała się obiektem zainteresowania dla dziecka
, teraz nadal bardzo się przydaje, podczas gdy z ciuszków mała już dawno wyrosła.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy ?
Tylko jesli rodzice będą z nich korzystać. Kosz z owocami uważam- pomysł nie najlepszy- bo niewiadomo czy mama nie bedzie stosować diety mamy karmiącej (i pewnych owoców będzie unikać). Ja bym darowała sobie kupowanie ubranek. Z kosmetyków możńa wybrać coś dla mamy i dla dziecka: z Burts Bee, Weledy czy jakiejś innej opcji organic. Poza tym Seona odpowiedziała bardziej niż wystarczająco.
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dla kuzynki kupiłam czteropak chusteczek nawilżanych nivea i dużą książkę z bajkami dla dzieci - na przyszłość będzie miała. Ma starszego synka także ubranka uważałam za zbędę
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 3 miesiące z owoców jadłam tylko jabłka ![]() Dla mamy jakiś kosmetyk- a najlepiej balsam. W ogóle to miło jako o mamie się pomyśli...toż to ona ciężką prace wykonała i prezenty jak najbardziej się należą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

ale z krzeselka bym sie ucieszyla, gdyby maly dostal w odwiedziny
aaaa tam dubel