|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
A ja idę jutro na rozmowę. Mam nadzieję, że coś fajnego...
Na wszystkich praktykach, stażach, stanowiskach pomoco-asystenckich mnie regularnie odrzucają z tego co widzę i nie chcą dać mi szansy na przekwalifikowanie się... ale się nie poddaję pozdrawiam!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
fiu fiu Bossy, to pochwal sie, jak juz bedziesz po randce! Ledwo przyjechalas do wawy, a juz sie umawiasz
![]() Moze zaczniesz sie wysypiac, jak zmienisz mieszkanie ![]() Fajnie, ze masz tyle spotkan i imprez, zawsze to jakies urozmaicenie ![]() Jula, bede trzymac kciuki, koniecznie napisz, jak poszlo i gdzie ![]() Ja dzisiaj mam troche spraw do zalatwienia, a wieczorkiem mam babskie spotkanie, takze na bank bedzie super ![]() W ogole to komary mnie 2 dni temu makabrycznie pogryzly, a dzisiaj w nocy ugryzl mnie w opuszek palca wskazujacego i nie moge zbytnio pisac :P |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz jadę do Katowic, chyba tam padnę w tym autobusie. Wolę busem niż pociagiem bo przystanek jest pod firmą.
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
wspolczuje, bo jest taki upal, ze az sabo mi bylo na sacerze z psem.
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapitalałam na szpileczkach przez pół Katowic do mamy
Masakra, poszłam do mamy do pracy i se przebrałam butki na sandały. Ale potem znowu do UP śmigałam na piechotę. Jednak już na dworzec spowrotem podjechałam tramwajem, nie jestem samobójcą choć idzie się tak z pół godzinki, może mniej z UP na dworzec.W UP mi powiedzieli że mogę mieć staż spokojnie na 6 miesięcy i nie ma w tym nic do rzeczy że już miałam 3 lata temu staż 2,5 miesięczny. A mój "kochany" UP w Gliwicach mi nie chce dać na 6 tylko 3. W poniedziałek mam iść tam do kierownika i się będę kłócić. A jak nie, to mam w dupie i wypisuję się z Gliwic i rejestruje w Katowicach bo i tak mam dwa meldunki.
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Ariena, ja Ci wspolczuje tułania sie autobusami i ogolnie komunikacja miejska. Od kilku lat nie korzystalam, poruszam sie tylko samochodem, a i tak narzekam na wszystko, zwlaszcza na duchotr mimo posiadania klimatyzacji.
Ja dzisiaj mialam babski wieczor, jak co tydzien, bylo supper, kocham te dziewczyny, choc to ja jestem z nich najbardziej szalona i pokrecona, to jednak super sie uzupelniamy i lubimy spotykac Poszly 3 butelki wina i masa jedzenia. Znowu czuje sie jak pigi.
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki !!!
Wreszcie mam stały kontakt ze światem Tak jak wspominałam jestem od tygodnia w stolicy. Pojechałam i od razu tego samego dnia miałam rozmowę w jednym z call center (wcześniej wysłałam tam cv), potem miałam 3 dni szkolenia i pracuję . Nigdy nie pracowałam w call center, to moja pierwsza tego typu praca. Nie jest to praca marzeń, ale przynajmniej dobra stawka i jakieś zajęcie, no i jestem dyspozycyjna do 15tej, bo pracuję na popołudnia więc mogę szukać normalnej pracy .Przez ten tydzień zwiedziłam kilka miejsc, byłam u słynnego ,,Chińczyka", zaliczyłam kilka małych imprezek, zjeździłam Warszawę wzdłuż i wszerz autobusem, tramwajem i metrem. Jestem z siebie dumna, że tak świetnie orientuję się w topografii miasta, niewiele nawet korzystałam z mapy . Kilka razy ,,w ciemno" wsiadłam w autobus i jechałam przed siebie . Komunikacja miejska z grubsza opanowana.Okolica w której mieszkam spokojna, cicha, pomocni sąsiedzi, dużo zieleni, w ogóle nie czuję że jestem w Warszawie. Praga zwana dzielnicą wieżowców wcale nie jest taka straszna jak mówią. Nie czuć tu tego ogromu miasta. Jest tu naprawdę super, no i świetna komunikacja z centrum. Od piątku był u mnie TŻ (przywiózł mi parę rzeczy), przed godzinką byłam go odprowadzić na dworzec, bo musiał wracać . Przyszłam do domu, piję piwko, jem chipsy, oglądam tv i przeglądam internet, byleby tylko nie mysleć i nie tęsknić
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-07-25 o 20:24 |
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
hej Gorzka_Prawda
nie znamy się ale podczytywałam Twoją historię pobieżnie to świetnie że się szybko odnalazłaś w Warszawie - gratuluję i kolejnych sukcesów życzę !!!i nie płacz ściskam! |
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Witaj.Dziękuje ci bardzo za słowa otuchy. Co do odnalezienia się tutaj, to jeszcze chyba nie zdążyłam sobie do końca uświadomić, że tutaj jestem, bo tak naprawdę nie miałam czasu i nawet się do końca nie rozpakowałam jeszcze . A zajęcie to muszę sobie koniecznie jakieś znaleźć ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Musi być!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Gorzka, w koncu sie odezwalas!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!
Ciesze sie, ze tak latwo Ci poszlo z tą pracą, fajnie, ze mozesz sobie dorobic troche grosza, przy tym nie blokujac czasu na ew. nowa prace ![]() Wiedzialam, ze sie ogarniesz i szybko odnajdziesz w nowym srodowisku ![]() Nie placz mala, poczatki zawsze sa trudne, a rozstania z tz tym bardziej.... Ale mysl pozytywnie i pamietam, ze robisz to dla waszej lepszej przyszlosci. |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzka może wkrótce zmienisz nick na Słodką?
Trzymam kciuki byś znalazła fajną pracę. Ja sama nawet już bym mogła w call center pracować - byle nie przy sprzedaży i wciskanie kitu brrr, ale rozmowy przychodzące owszem.
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja mam cd. remontu i problemow z nim zwiazanych. Mam juz dosc, prace nie postepuja, roboty duzo, rozpierdziel w domu, koncepcji brak, a kazda kolejna konczy sie na niczym. Do tego klody pod nogi, konczaca sie kasa i ogolny brak humoru. Mam rozmowe w czwartek, ale w ogole sie nie ciesze, bo tak to jest, jak sie wysyla na byle co..................
Spadek formy. |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
a bo ... prawda taka że jak coś się wali to wszystko leci na łeb na szyję
taka to moja pasja ............ ale przesyłam wiązkę pozytywnych fluidów:=*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*= =*=*=*=*=*=*=*=
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
delicja taaaaak, udekorowac - lacznie z kolorem scian
Podolasz?
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Bossy, jak tam randka??? W ogole co porabiasz w wielkim miescie?
Ja dzisiaj sie wkurzylam totalnie, a zarazem ucieszylam, ze w koncu znalazlam spojna (mam nadzieje) koncepcje na salon ! juuuuhuuuuuu!!!! Teraz tylko musze parenascie tysiecy uskladac :P |
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
randkę odwołałam bo okazał się być totalnym debilem
![]() a w sobotę była u mnie przyjaciółka ))) wczoraj oglądałam cały dzień seriale i zamówiłam do pokoju kfc bo mi się wyjść nie chciało ale ostatecznie wieczorem poszłam się przejść po starówce teraz czekam na koleżankę, która dzisiaj właśnie wróciła z wakacji (wreszcie!!!) i podjedzie po mnie i pojedziemy na zakupy jedzeniowe
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze mialas okazje przekonac sie przed randka
Kurcze, jak tak Cie czytam, to mi sie moje studenckie czasy przypominaja - nie takie odlegle znowu - jak bylam beztroska, duzo czasu spedzalam wlasnie w ten sposob, - filmy, seriale, jedzenie w lozku, winko, knajpki, wspolne zakupy. KORZYSTAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
pumas korzystam korzystam ale pewnie mam więcej lat niż Ci się wydaje, że mam
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Bossy, ja wiem, ile masz lat
))))))) I tyle obstawialam hehejak teraz spotykam sie z moim dziewczynami (wspolne mieszkanie, studia, ogolnie studenckie zycie), to nam sie wlasnie wszystko przypomina i zapominamy o terazniejszosci i bawimy sie jak studentki )) i to jest super! Potem kazda grzecznie wraca do swojego uwitego gniazdka rodzinnego ;-)
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam hehe
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mowilas, ale ma sie swoje sposoby...
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli po tym, że broniłam lic to nie jest ten wiek. mam więcej
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ale to i tak ja tutaj zawyżam średnią wiekową
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bossy, nie po tym
Titina, ktos musi byc tą starszą, mądrzejszą życiowo koleżanką
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wieku to wydaje mi się że ja jestem najstarsza.
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas myślę że jesteś w moim wieku czyli 26,27 lat?
Titina myślałam że ma koło 25, to może jednak ma 28? Jula koło 30? Bossy 25?
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
podpinam się jeśli mogę
napisze coś później o sobie a teraz troszkę was podczytam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

pozdrawiam!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Masakra, poszłam do mamy do pracy i se przebrałam butki na sandały. Ale potem znowu do UP śmigałam na piechotę. Jednak już na dworzec spowrotem podjechałam tramwajem, nie jestem samobójcą choć idzie się tak z pół godzinki, może mniej z UP na dworzec.
W poniedziałek mam iść tam do kierownika i się będę kłócić. A jak nie, to mam w dupie i wypisuję się z Gliwic i rejestruje w Katowicach bo i tak mam dwa meldunki.
. Przyszłam do domu, piję piwko, jem chipsy, oglądam tv i przeglądam internet, byleby tylko nie mysleć i nie tęsknić

to świetnie że się szybko odnalazłaś w Warszawie - gratuluję i kolejnych sukcesów życzę !!!