![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
W sumie mają ten sam skład, tylko że w innych dawkach, ale jestem dobrej myśli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie. Biore tabletki od prawie dwoch lat i mies temu robilam sobie przerwe w tabsach. Od razu zaznaczam,ze mam nadzerke, ale kontroluje ja z lekarzem. I zazwyczaj pare dni przed okresem mialam brazowe plamienie. To tyle wstepu. Postanowilam,ze po tym mies przerwy wezme nowa paczke. Okres spoznial mi sie ok 11 dni i dostalam plamienie jak przed okresem. Poczekalam z 3dni,zobaczylam krew na wkladce i wzielam pierwsza tabletke. No i wlasnie, mija dzis 12 dzien tabletek,a ja ciagle mam brazowe plamienie. Takie strzepy. Nie duzo, wiecej jest na papierze jak korzystam z toalety. I mam pytanie, tez tak mialyscie? Zamiast okresu takie plamienie? Brzuch mnie bolal, ale malo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Przez ostatnie dwa mies. tez tak miałam, ale kontynuuję, mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi 3 mies. więcej.
#155 |
Zakorzenienie
|
Jestem 4 dni bez tabletek, krwawienie jeszcze nie przyszło..
#156 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Ja brałam Cyprest przez około rok. Teraz odstawiłam tabletki, dostałam krwawienie z odstawienia (było dłuższe niż zwykły okres, trwało 7 dni) po 5 dniach tj. wczoraj dostałam krwawienia, jest dość obfite i ma ciemniejszy kolor niż krew z okresu. Czy któraś z was tak miała?? W najbliższych dniach nie mam możliwości odwiedzenia ginekologa...
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Witam,
brałam tabletki antykoncepcyjne przez ponad rok, w czerwcu je odstawiłam. 8 lipca dostałam okres, tak jak zawsze. Teraz powinnam dostać już drugi okres po odstawieniu tabletek, dzisiaj jest 39 dzień mojego cyklu miesiączkowego i NIC. W piątek mialam dziwne brązowe, skąpe plamienie. Współżyłam ostatnio z TŻtem ponad tydzień temu, użwaliśmy prezerwatyw, skończył we mnie tylko "połowicznie". Przedwczoraj zrobiłam test ciążowy, wynik ujemny. Jednak okresu wciąż nie ma i się denerwuję.... jutro idę się zarejestrować do ginekologa... ![]() Edit: dodam jeszcze, że libido mi strasznie spadło.
Świadomie dbam o siebie z wizażem ![]() Zespół TŻ, zapraszam miłośniczki ciężkiego brzmienia: http://www.reverbnation.com/nilfgaard Czarodzielnica na blogspocie Edytowane przez _Czarodzielnica_ Czas edycji: 2010-08-16 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! byłam u ginekologa. Spóźnia mi się okres przez odstawienie plastrów. Przepisała mi luteinę ,która mam brac od dzis przez 7dni. Powinno poskutkowac i powinnam dostać okres.Jeśli nie, to mam od 16dnia cyklu brac znów ją przez 10dni. Ale jak mam wyliczyc sobie dni cyklu jak mam rozregulowane ;/ CZy termin spodziewanej miesiączki moge przyjąć jako 1 dzien cyklu tak? Poradzcie, bo juz sie gubię.
![]() Aa i jeszcze powiedziala, ze nawet jak dostanę okres to mam od16 dnia cyklu bralć luteinę, żeby uregulować okres. Mam nadzieję,że nic nie pomyliłam Edytowane przez malina885 Czas edycji: 2010-08-16 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
To ja się dzielę wrażeniami po odstawieniu Yazu. Dzis dostalam okresu. Nie biore już miesiac, odstawilam, bo mi szkodzily, chodzilam ospala, mialam bole nog i ogolnie taka rozdrazniona non stop bylam. Po odstawieniu zaczelo mnie sypac na twarzy, chociaz zawsze mialam tradzik, tak na okres brania tabletek troche sie uspokoilo wszystko, no i znowu wszystko od poczatku. Po krwawieniu z odstawienia czekalam na nastepny okres 35dni, zobaczymy jak bedzie w nastepnym miesiacu. Brzuch boli niemilosiernie, tak jak kiedys przed tabletkami. Ogolnie to samopoczucie moje dzisiaj do bani, totalny dzien paszteta, ktory trwal od okolo tygodnia= w sensie, ze taki okropny zespol napiecia przedmiesiaczkowego. Na te bole zadne tabletki mi nie pomagaja, moze macie jakies godne polecenia na silne bole menstruacyjne, dodam, ze chce mi sie mdlec i nie moge sie ruszyc, non stop skurcze... Bralam apap poki co, bez efektow...
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Odstawiłam Diane35.
Okresu nie było ponad 3 miesiące. Przyszedł dzięki luteinie. Moja cera wygląda potwornie. Do tego stopnia, że ludzie pytają mnie "co to jest". Spotkałam się nawet z tym, że gość wmawiał mi, że to poparzenie. Nie chciał wierzyć, że trądzik. Było źle, fatalnie. Wróciłam do tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
ja ketonal dostawałam na receptę inaczej nie chcieli sprzedać w żadnej aptece. mam pytanie do dziewczyn które stosowały harmonet i go odstawiły - jakie miałyście skutki uboczne? czy przytyłyście? ja obecnie biorę harmonet, wcześniej miałam microgynon 21 ale musiałam odstawić po 3 latach brania przez co zaczęły mi się grzybice i przytyłam 10kg w ciagu 2 miesięcy i do tej pory nie mogę wrócić do mojej starej wagi! chciałabym odstawić harmonet i zmienić antykoncepcje na globulki, albo coś innego byle nie tabletki, mój problem polega na tym że nie chcę znów przytyć.
#165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozostaje Ci się uzbroić w cierpliwość i czekać ![]() A z tym braniem luteiny od 16dc, to ja to tak rozumiem, że jak już dostaniesz @, to dopiero od tego cyklu zacząć brać luteinę na regulację, ale tak to chyba się robi przynajmniej w 3 kolejnych cyklach, o ile się nie mylę, a mogę się mylić ![]() Na wizażu jest osobny wątek poświęcony luteinie, może tam rozwieją Twoje wątpliwości, głowa do góry będzie dobrze ![]() Ps. ty przynajmniej dostałaś luteinę na wywołanie, mój nowy gin stwierdził, że nie będzie mi sztucznie wywoływać @ luteiną i mam czekać aż sam przyjdzie i wtedy powrót do anty. A dziś 48dc a @ dalej brak, ale coś mi się wydaje, że w przyszłym tygodniu już przyjdzie, bo w zeszłym tyg. miałam objawy sugerujące jajeczkowanie, przynajmniej tak myślę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
być może będę musiała odstawić tabletki antykoncepcyjne.
W piątek biorę ostatnią tabletkę, czyli do tego czasu mogę spokojnie jeszcze się kochać z moim TŻ? |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo tak jak pisałam, nawet jak dostanę okres to przez kilka cykli muszę brać luteinę na regulację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
no właśnie mam zamiar.. a piątek tuż tuż. jednak mam nadzieje, że nie będę musiała odstawiać, ale cóż róznie się układa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
moje wrażenia po miesiącu od odstawienia:
- żadnych opóźnień okresu. cykl trwał 26 dni, okres mega intensywny ale krótki - 3 dni; - cera zaczęła mi się przetłuszczać ![]() - no i pryszcze...do tej pory miałam tylko zaskórniki, ale teraz jak mnie wysypało to bez kryjącego podkładu ani rusz bo straszę; - nie mam wahań wagi co przy tabsach się zdarzało bo puchłam, jak spadło od razu 3 kg tak trwam, mam nadzieję że z czasem zejdzie więcej ![]()
#173 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie !!
Bralam tabletki anty yasmin od 8 miesiecy i do tej pory nie mialam zadnych problemow ... bylo wszystko wporzadku, dobrze sie czulam, moj organizm normalnie przyjmowal te tabletki ... dopoki nie dostalam okropnych, silnych boli glowy przy tym i oczu ... poczytalam troche na forach i doszlam ze to od tych tabletek mam takie bole... przerwalam po 12 tabletkach,chcialam dotrwac do konca opakowania ale moj facet mi na to nie pozwolil .... 4 dni po odstawieniu tabletek, czyli dzisiaj dostalam okres, i pomalu zaczyna mnie juz wszystko bolec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z dzialaniem tych tabletek? dzialaja do 21 tabletki? bo chce po przerwie odstawic tabletki na kilka miesiecy i teraz nie wiem, czy po tej przerwie zaczac nowe opakowanie tak jeszcze dla czystgeo sumienia ze w ciaze nie zajde..
![]()
#175 |
Zakorzenienie
|
w przypadku całkowitego odstawienia, tabletki działają do ostatniej zażytej
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
przyszedl dlugo oczekiwany okres ;D nie byl widziany od maja , widze same plusy odstwienia tabletek
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, jeśli przed braniem Novynette moja cera była w miare normallna, tj. czasami wyszedł syfek to teraz pogorszy się diametralnie ?
#178 |
Przyczajenie
|
dziewczyny pomóżcie, odstawilam tabletki niecaly miesiac temu, bralam yasminelle. okresu jeszcze nie dostalam - na niego jeszcze przyjdzie pora, ale moim problemem jest tycie ;/ w ciagu tego miesiaca przybralam na wadze 3,5 kg ;/ niewiem co robic, jestem zrozpaczona...
nie jem wiecej niz zwykle, czuje sie cala opuchnieta, ciezko mi palce u rak zgiac, mam bardzo nabrzmiale i bolace piersi, a twarz jak ksiezyc w pelni. az nie podobna w lusterku jestem do siebie ;/co robic? czy da sie to jakos powstrzymac? rozwazam juz nawet powrot do tabletek, aby to zatrzymac, chociaz bardzo bym tego nie chciala. czy ktoras z was tak miala? co zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
hej ja wlasnie przestalam brac novynette , tez mialam normalna cere ii teraz tez nie widze zmiany a nie biore od kilku mies., ale to tez sprawa indywidualna
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Apiska nie wiadomo co się stanie.
U mnie było tak, że przed braniem anty wyskakiwały pojedyńcze syfki przed okresem, miesiąc od odstawienia dostałam mega wysypu trądziku na twarzy wraz z zaskórnikami i ropnymi gulami, potem przeszło a teraz znowu twarz mam całą z krostkach, nawet na szyi i dekoldzie ropne krostki ![]() playboykaa77 jak ty psychicznie wytrzymywałaś to, że tak długo @ nie było? Ja to już totalnego świra dostaję, dziś 51dc a przeklętego @ nie ma ![]() ![]() Jak tak dalej pójdzie, to wybiorę się do innego lekarza, po coś na wywołanie, bo inni i sama ze sobą psychicznie nie wytrzymuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.