|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 19 lat, SIWE włosy! Co to ma być?! ;(
Moj kolega z klasy (15 lat)ma cala głowke srebrnych pasemeczkach tylko to jakos tak wyglada jakby mi sie te włosy swiecily a nie byly siwe...Głowka do gory dziewczyny
![]()
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 19 lat, SIWE włosy! Co to ma być?! ;(
Cytat:
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam problem i dla mnie jest to duzy problem. Mam 26lat i problem z siwymi wlosami, jest ich dosyc duzo zaczynaj sie od czubka glowy i dalej ida w dol. Farbuje je ok co 2/3 miesiace. Boje sie ze wkoncu mi wszystkie wypadna bo i mam problem z ich wypadaniem. Prosze o rade, dziekuje i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Siwe wlosy!
Jeśli masz problem z siwymi włosami to zrób sobie platynowe pasemka a wtedy twoja siwizna będzie mniej widoczna.
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
podbijam watek.niestety u mnie tez zauwazylam siwe włoski.wiem ze ich sie nie powinno wyrywac a ja wyrywam bo nie moge na nie patrzec.nie chce farbowac jeszcze.mam czarne włosy wiec siwe włoski widac
. dodam ze susze włosy i czesto je prostuje wiec mozliwe ze czesc z tych siwych włosow to sa spalone.
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)ja tez duzo susze, choc ostatnio kupilam droooga suszarke z kilkoma stopniami suszenia ale staram sie bardzo dbac o nie, uwielbiam jak sa zdrowe, miekkie i lsniace. Ja kilka lat temu powaznie zachorowalam na watrobe i do dzis odczuwam tego skutki, byc moze to od tego. Najgorsze jest to gdy ktos zamiast patrzec sie na mnie to patrzy sie na moje siwe wlosy, jest to nie do zniesiania. !! a wlosy zaczelam farbowac dopiero gdy siwizna stala sie juz bardzo widoczna i uciazliwa.
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Prosze o rade, mam kilka siwych wlosow, jaka farbe uzyc, aby je pokryc dokladnie. Dziekuje za pomoc.
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Siwe wlosy!!!!!!!!
Po pierwsze, przed założeniem wątku, sprawdź, czy nie ma podobnego w wyszukiwarce.
Po drugie, nie zkładaj dwóch identycznych wątków. |
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Siwe wlosy!!!!!!!!
Dwa watki zalozylam przez pomylke. Po drugie nie moglam nic znalezc na temat siwych wlosow! Po trzecie nie potrzebuje takich komentarzy nie na temat!
|
|
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
Czesc ,mam 18 lat i bardzo siwieja mi wlosy,a ze jestem brunetka to sie bardzo rzucaja w oczy
((((jaki moze byc tego powod??I jak zapobiec temu??
|
|
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Siwiejące włosy
Farbowanie włosków, kochana! Chyba nie ma innych sposobów na przykrycie siwizny.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Siwe włosy w wieku 21 latek??ooo nie!!!!!!
Dziewczyny mam długie, zdrowe włoski w kolorze bardzo ciemny brąz. Fakt faktem farbowane.Ale jestem załamana bo od pewnego czasu gdzieniegdzie znajdzuje między nimi siwe włosy...
w wieku 21 lat??jestem załamana pomóżcie.
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Siwe włosy w wieku 21 latek??ooo nie!!!!!!
Ja mam 2 lata wiecej i też mam troche siwowawych włosów więc się nie przejmuj
Generalnie mówi się, że to od farbowania ale mam koleżanki które nigdy nie farbowały włosów i tez mają pojedyncze siwe włosy. No cóż, to chyba taka nowa choroba cywilizacyjna
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka już w wieku 18 lat miała siwe włosy ,tak jak jej mama w tym wieku ..i to nie jeden czy dwa tylko całkiem sporo ..mi się wydaje że to może być uwarunkowane genetycznie.
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
hoho a myslalam,ze tylko ja jestem taka "biedna"Ja mam 28 a ost znalazlam 2
to niestety genetyczne.W mojej rodzinie kobiety wczesnie siwieja.Wczesniej farbowalam wiec nie mialam okazji zauwazyc.
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
też tak panikowałam jak zobaczyłam pierwsze siwe włoski i niestety szczególnie widoczne są przy ciemnych włosach więc znam ten ból
to jeszcze nie koniec świata są gorsze rzeczy zawsze można zafarbować ja na przykład przeistoczyłam się w blondynkę ale głównie dlatego ze lepiej wyglądam w jasnych a przy okazji siwe włosy zanikają w tym kolorze
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam 18 lat,a juz znalazłam pare siwych włosów Wyrwałam je i narazie nie odrosły i oby to szybko nie nastąpiło.
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
ojjj nie tylko nie wyrywać bo pojawi się jeszcze więcej w tym miejscu, mnie ostrzegano ale ja i tak wyrywałam i mam za swoje
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj sie , to wszystko genetycznie, a siwe wlosy nie sa zle.. tym bardziej ze teraz sa takie farby ze lapia ladnie i rownomiernie
za to moj Tz wyglada dokladnie jak wiedzmin podobna dlugosc wlosow i praktycznie juz prawie biale ,byl siwy juz w wieku 16 lat , teraz ma 28 i juz praktycznie bialy leb
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
ja pierwsze siwe włosy zauwazyłam w wieku 13 lat. niemożliwe? a jednak
![]() co jakiś czas wyrywam, bo nie chcę jeszcze maltretować włosów farbami.
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszego u siebie znalazłam w podstwówce, gdzieś w 5 klasie chyba^^
miałam ich od tamtej pory kilka, a teraz mam spokój [oby jak najdłużej] a ostatnio wyrwałam mojej siostrze [6 lat!] pół brązowego pół swiego włosa ;D
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
jejku niewiem co się dzieje coraz więcej ludzi przedwcześnie siwieje moich rówieśników i młodszych
a przecież siwe włosy w tak młodym wieku to nie jest normalne. Rozumiem gdy jest to uwarunkowane genetycznie a reszta??
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Może stres > szkoła ?
![]() nie mam pojęcia..
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
No tak to już jest
Nie wiem czy zauważyłyście ale dziewczyny teraz duuuużo wcześniej siwieją a chłopaki łysieją ( mam kilku kolegów w wieku do 25 roku życia którzy narzekają na "zakola"). Mnie sie wydaje, że to szkodliwy wplyw środowiska albo jedzenia szprycowanego konserwantami
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
ja pierwsze siwe włosy (włosY nie włos) zauwarzzyłam w wieku 13 lat i w moim przypadku genetyka nie ma nic do rzeczy... moi rodzice posiwieli po 40 tce i to tez na skutek niemiłých przezyc a nie tak naturalnie...jak się domyslacie niegy wczesniej nie malowałam tez włosów a w mojej rodzinie kobiety siwieja bardzo póżno (moje babcie maja bardzo lekka siwiznę-mniejszą niż moi rodzice !!!!!)
w wieku 16 lat siwe włsosy było widac juz tak p;rzypadkowo-bez "szukania" dalej nie malowałam a teraz mam 22 i widać je w każdej mozliwej "konfiguracji" przedziałka jak na mój gust gołym okiem zreszta juz kilka osób pytało sie mnie dalczego nie małuje włosów (...a ja nie maluję, bo cenie naturalność a pozatym tak bardzo lubie mój naturalny kolor którego nie bedzie w stanie odtworzyć rzadna farba, ze naprawdę zrobie to w ostatecznośći)
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
Przede wszystkim nie przejmuj się tym. Nic na to nie poradzisz, bo to sprawa genetyczna. I to dość powszechna u osób ciemnowłosych. Pomyśl, że jest w tym jakiś urok.
No i zawsze pozostaje koloryzacja. Moja koleżanka zrobiła sobie w związku z siwymi włoskami blond pasemka na ciemnobrązowe włosy. Jeśli dobrze wykonane przez fryzjera to ładny efekt. Ale to nie jest konieczne.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale kilka siwych włosów nie oznacza jeszcze chyba przedwczesnego siwienia
Przecież to tylko włos bez barwnika. Ja też kiedyś znalazłam takowego u siebie - daaawno, chyba jeszcze na początku gimnazjum i nie osiwiałam
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
..hmm... no jak ktoś ma kilka to ja wogóle nie widze problemu tylko niekażdy ma to szczeście
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z ławki, z czasów LO miała dość sporo siwych włosów.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

kazdy by powiedzial czym pietnastolatka ma sie stresowac..... ahh te ******ly..... trzeba wrzucic na luz i miec ******ly w.......
)ja tez duzo susze, choc ostatnio kupilam droooga suszarke z kilkoma stopniami suszenia ale staram sie bardzo dbac o nie, uwielbiam jak sa zdrowe, miekkie i lsniace. Ja kilka lat temu powaznie zachorowalam na watrobe i do dzis odczuwam tego skutki, byc moze to od tego. Najgorsze jest to gdy ktos zamiast patrzec sie na mnie to patrzy sie na moje siwe wlosy, jest to nie do zniesiania. !! a wlosy zaczelam farbowac dopiero gdy siwizna stala sie juz bardzo widoczna i uciazliwa.