![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Aivilo, jak piszesz - to wszystko zależy
![]() u mnie - waga 55 kg wzrost 165 cm i bardzo często zakładam bluzki rozmiaru L/40 ponieważ w piersiach się nie dopinam. Getry to czasem xs spodnie to czasem l, tak na prawdę waga i rozmiar mało mówią, trzeba znać wymiary i takie tam ![]() i jak mówi twizzy - zależy od wzrostu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a z tym co zacytowałaś chodziło mi po prostu ot, że przeciętni raczej wszyscy, po prostu. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
no ja mam 175cm
![]() no właśnie, czyli sprowadzamy się do jednego i podstawowego wniosku: to zależy ![]() Generalnie otrzymałam odpowiedź na to, co chciałam, a jako że dzien miałam ciężki, to w sumie nic wiecej nie chce ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama jestem 40-42 i przez 90% czasu nienawidzę swojej figury, czuję się totalnie nieatrakcyjna przez moje ciało. ale to już zupełnie inna kwestia, nie tylko rozmiaru...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
A, już mi się przypomniało, jaki wysnułam wniosek - taki, że określenie rozmiarówki nie jest w stanie równoczesnie określić, czy dany człowiek jest chudy, szczupły, okrągły czy gruby, bo tych rozmiarówek jest jak mrówków, a proporcje ciała to jeszcze inna inszość.
Więc generalnie nie dajmy się szufladkować literkom czy cyferkom!
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
BAN stały
|
a, jeszcze mnie rozbraja pisanie, że Monica Bellucci to jest grubsiejsza. Przepraszam bardzo, to ja chyba oglądałam z nią filmy przywiezione przez Guliwera.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Wypowiadają się same kobiety.
Mnie by bardziej interesowała wypowiedz faceta, jak spostrzega nadmiar kg... W końcu oni określają tak naprawdę co jest dla nich sexy. Chyba, że wypowiadają się tu lesbijki zainteresowane opiniami kobiet?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a, no i o rozmiary nawet nie pytałam, bo on się ledwo zna na męskich ![]() Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-08-02 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
jeden samiec już się wypowiedział : P
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OT- aaaaaach cytat Strugackich w podpisie ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
mój brat uwielbia bardzo szczupłe dziewczyny, rozmiar 34, możliwe,że i 32, metek im nie sprawdzam. Bardzo dobry kolega mój i mojego brata również lubi takie szczuplutkie dziewczyny - obaj nie lubią nie tylko dziewcząt pulchniejszych, ale i kobiecych figur - tzn piersi duże ok, ale biodra tylko takie bardzo wąskie, chłopięce, zero pupy.
Z kolei chłopak, z którym kiedyś się spotykałam lubi duże, naprawdę duże pupy i okrąglejsze dziewczęta. Mój TŻ również uwielbia ogromne pupy, potwornie go to podnieca, ogólnie też lubi nieco więcej ciała, mięciutki brzuszek, uważa, że to seksowne i takie kochane. Co wiecej, uważa, że wysportowane, umięśnione brzuchy u kobiet są brzydkie i nieestetyczne, niekobiece. Jako ciekawostkę podam to, że mój ojciec nienawidził dużych biustów, był zdecydowanym fanem kobiet niemalże płaskich. Generalnie gustów męskich jest mniej więcej tyle, co facetów na świecie. Są tacy, który lubią dziewczyny bardzo, bardzo szczupłe,są tacy, co lubią dziewczęta zwyczajne lub okrąglejsze, kobiece. Są panowie, który lubią trochę więcej tłuszczyku. Jedni lubią dużą pupę, inni zero pupy, jedni duże piersi, drudzy małe i tak dalej. I myślę, że żadna z tych "grup" mężczyzn nie przeważa, myślę, że upodobania są rozłożone bardzo równomiernie, wystarczy tylko w zyciu trafić na tych panów, którzy preferują nasze figury i będzie ok ![]() Osobnym tematem jest dla mnie zarówno anoreksja jak i otyłość, bo to po prostu choroby i trzeba je leczyć, jednak między nimi jest cała gama możliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
ja, z racji tego że studiuję na uczelni technicznej (więc większość to faceci) oraz często bywa się na imprezach tu i tam
![]() ![]() Natomiast wiadomo - kręcić mogą ich takie, ale przy boku mają zupełnie normalne czy przeciętne dziewczyny (co nie znaczy od razu brzydkie). Zresztą fakt że podobają mi się bruneci o wyrzeźbionej klacie nie znaczy, że nie mogłabym zakochać się w blondynie z 5 kg nadwagi ![]()
![]() |
#163 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
A mój z kolei lubi małe i chude, jeszcze drobniejsze niż ja, co dla mnie już jest niefajne. A jego to kręci. Każdy facet jest inny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Próbowałam podjąć temat z moim samcem :P
... "e takie chude nie, grube też nie, jesteś w sam raz, jakbyś mi się nie podobała to byś raczej o tym wiedziała" więc za bardzo się nic nie dowiedziałam ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Konto usunięte
|
Aivilo, jak ty to pięknie ujęłaś, trzy ostatnie akapity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Tak jak w postach wcześniejszych - jestem oczywiście na tak. Uważam, że przede wszystkim kobieta powinna czuć się dobrze sama z sobą i być piękna sama dla siebie. I myślę, że jeśli mamy takie podejście to to widać na zewnątrz. Kobieta, która lubi swój wygląd ma błysk w oku, chodzi wyprostowana i promienieje
![]() ![]() Jako ciekawostkę powiem, że ostatnio czytałam jedną z książek Beaty Pawlikowskiej i dowiedziałam się, że w Ameryce Południowej kobiety z nadwagą są uważane za zdrowe i pociągające... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Innymi słowy: każda potwora znajdzie swojego amatora
Nie ma co się rozwodzić. U Drzyzgi wypowiadały się ponad stu-kilowe kobiety, które żyły sobie w udanych związkach z wielbicielami sadełka.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Ważysz 65-75 kg? Po twoich wyżalaniach, myślałam, że ze 100 xD Ja sama ważę 75 kg przy 165 cm. W dodatku cechuje mnie wielki brzuch - w talii, przy wciągnięciu mam ok. 87 cm. Już dawno bym schudła do wymarzonych 60 kg, ale za bardzo lubię jeść, a za mało lubię się ruszać
![]() ![]() TRZYMAM KCIUKI! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak czy siak, rozmiar 42 to już dla mnie nadwaga. Edytowane przez Soso Czas edycji: 2010-08-03 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Moj TZ lubi normalne dziewczyny tj nie za chude nie za grube, normalne
![]() Ale jak juz zostalo powiedziane to wszystko zalezy, ile kto ma wzrostu,jaka sylwetke,czy to jest tluszcz czy miesnie,bo sa tez wysportowane dziewczyny . A miesnie sa ciezsze niz tluszcz,wiec dziewczyna moze wazyc nie wiem 65,i wg Was to juz jest grubosc a wygladac o niebo lepiej niz otluszczony chudzielec w rozmiarze 36.
![]() |
#174 |
Wtajemniczenie
|
no ja mam 183cm i dla mnie rozm. 40 jak nosze to max staram się 38 utrzymać
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- jak tak przejrzałam wątek to wydaje mi się że niektóre z Was mylą bycie szczupłym i sexy z wieszakiem/ bycie normalnym i sexy z grubym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie,jak ktos ma 180 wzrostu to jak ma nosic 32, nie rozmiar swiadczy o grubosci ,tylko reszta, wzrost typ sylwetki,miesnie itd, wiadomo ze 46 wzwyz to juz nie beda chyba same miesnie
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do nieobżerania się- zależy, co rozumiemy pod tym pojęciem. ja mówię "jestem obżarta" jak jestem bardzo najedzona- niekoniecznie czekoladkami, ale np. duuuużą ilością marchewki i jakąś piersią z kurczaka grillowaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki prosty przykład- ja i moja siostra. Ja - jakieś 160cm wzrostu, waga 47, rozmiar - 36, czasem 34 siostra - ok. 170cm, waga jakieś 53kg, rozmiar 36-38 I prawda jest taka, że to ona wygląda na szczuplejszą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
wicie co? 2 razy w życiu spróbowałam i ubrałam się ładnie i kobieco, stosownie do figury na imprezę, dodatkowo fryzura, makijaż itd. i wiecie co? było dużo gorzej niż jak byłam byle jak ubrana bo nic a nic się nie zmieniło ;/ wcześniej jak faceci mnie olewali to po części sie nie dziwiłam bo nie byłam wystrojona itd. ale wierzcie mi bycie olewanym kiedy sie postarało o atrakcyjny wygląd boli bardziej ;/ nikogo nie obeszła nawet zmiana stroju i wyglądu więc od tamtej pory trudno jest mi przekonać się do rad takich jak wasze bo boję się że znowu będzie to samo... bo wiecie staracie się żeby było dobrze a nikt tego nie docenia to jest na prawde niemiłe uczucie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.