|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama zmagałam się swojego czasu z atopią (tak mnie przyjamniej ziagnozowano, choć wydaje mi się, że to był zbyt krótki okres (kilka miesięcy) by odrazu nazywać to AZP. W przypadku takiej skóry najważniejsza jest profilaktyka - bogate, tłuste lub półtłuste kremy. Jeśli więc LittleStar1987 ma atopię wie, że nawet chwilowe zaniedbanie takiej skóry prowadzi do mega problemów. Można więc zaliczyć, że na codzień nie ma typowej skóry, jednak jeśli zaniedba jej pielęgnacje nieużywając tego typu kremów, które pokazuje może doprowadzić do poważnych problemów dermatologicznych. Wydaje mi się, że o to właśnie jej mniej więcej chodziło. Tyle hałasu o nic... Obłuda to mocne słowo. |
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;21995429]Ja bardzo lubiłam Florence Beauty, wielokrotnie o tym mówiłam, ale po paru ostatnich wydarzeniach z jej udziałem niestety cała moja sympatia do tej ślicznej dziewczyny upadła i już nie zaglądam na jej kanał ani na jej bloga.[/QUOTE]
Ja tutaj jestem nowa i nie wiem zbytnio o co chodzi z tymi wydarzeniami, ale powiem Tak Szusz mnie trochę usypia, i wg mnie brzydko się maluje... FlorenceBeauty się maluje naprawdę pięknie i polubiłam ją za to co Robi, nie znam jej nie wiem kim jest i jaki ma charakter więc tego nie oceniam, oceniam tylko to co robi na youtube - zresztą to się tyczy wszystkich dziewczyn ,które robię filmiki. |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chodzi o żadną aferę, tylko o pokazanie nieścisłości - nikt nie lubi być oszukiwany
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Nieścisłości wynikającej z wyrwania jednego zdania z kontekstu.
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety jednak wydźwięk tych filmików jest tak a nie inny a ona dodatkowo i wyraźnie stosuje takie zwroty a nie inne - i to nie z przypadku ani ze skrótów myślowych a z chęci wychwalenia firmy bo czuje się jakoś przerważliwienie zobowiązana... popatrz w ten drugi filmik - kilka razy w nim powtarza, że ma suchą skórę i że te kosmetyki są dla takiej idealnie i och i ach... (skoro tak wyrwałam to zdanie które cytujesz z konstekstu to zobacz sobie kontekst drugiego) schorzenie schorzeniem a wciskanie kitu swoją drogą niestety === inna sprawa to ja sobie daje luz z tym panienkami po dzisiejszym obejrzanym filmiku RGP z paletkami benefit przepraszam bardzo ale one są od miesiąc na YT a już latają po hurtowniach i skupują po x paletek żeby ludziom wciskać ?! No sorry bardzo... ciekawe czy panienki podatek odprowadzają.... Ja rozumiem prowadzić swoją działalność i przy okazji ją reklamowac ale żeby specjalnie biegać i robić sobie tani zarobek na "fanach" bo się wyczułu tanie źródło zarobku ?... we mnie to wzbudza tylko niesmak... A ten jej "makijaż" z tą paletką to totalny niewypał.. wychwalała te pędzelki - a widać, że to typowy kit dołączany do zestawów który do niczego się nie nadaje bo i tak musiała sie malować palcami (i narobić plamy a nie roztarły porządnie smokey) , wymieniała kolory a sama nie wiedziała który do czego służy, najpierw wymazała sie tym ciemny po całej powiece a później poprawiała tym jaśniutkim... i oczywiście och i ach co chwilunia (nie żebym była eksprtem ale niektórze rzeczy nawet laik zauważy, zreszta różnice w jakosci widać po jej innych makijażach - porządnymi pedzlami i kosmetykami jakoś się umie umalować pięknie a tu zrobiła ciemną palme na oku i wio) wiadomo każdy by chciał mieć z takiego kanału jakieś korzyści - no ale u nich niestety widać, że założy to wszystko tylko dla kasy i prezentów od firm a to mi się kompletnie nie podoba wątpie nawet żeby ta panna taka nierozgarnieta była na codzień - pewnie udaje żeby więcej emocji wzbudzić
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-09-11 o 17:46 |
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niesia też we wcześniejszych filmach reklamowała konto Allegrowe siostry, gdzie wstawiała co popadnie. Tak samo ja czuję, że Nieesia robi nastawia się na sponsoring (ale to brzmi ) do tego zachęcając też właśnie konkursami.Z tą róznicą, że RGP do tychże prezentów się naprawdę przykłada i stara natomiast Nieesia oferuje cokolwiek. Byleby było : kolczyki czy pierdółka z Top Shopu tudzież maseczka do twarzy, która podobno kosztuje grosze. Wiadomo-im więcej konkursów, tym większa oglądalność a co za tym idzie? Wiadomo. I stąd te częste konkursy na które wiadomo-nie zawsze są pieniądze, żeby kupić nagrody. Więc często idzie się na łatwiznę... Poza tym czy i ona jest idealna? W każdym prawie filmiku mogłabym się do czegoś przyczepić. Tak jak na przykład do brwi: jakiś czas temu pojawiła się z tak zrobionymi brwiami, że nie mogłam skupić się na tym, o czym jest filmik tylko coś we mnie wciąż mówiło "rany, Niesia, zmyj to....". Nie wiem czy to wina henny, czy sama je tak zmalowała. Nieesię podałam jako przykład a chciałam przez to napisać, że tak naprawdę to do każdego można się przyczepić. W każdym można znaleźć coś niefajnego bo idealny chyba nie jest nikt. Całe szczęście, że jest tyle kanałów na YT bo dzięki temu można sobie przebierać, wybierać i na pewno znajdzie się kogoś, kto będzie nam idealnie pasował.
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dodam, że nie jestem niczyja fanką chyba, ale nadmierny entuzjazm sióstr jest coraz gorzej odbierany...
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-09-11 o 18:10 |
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie, to wydaje mi się, że RGP i jej siostra zdają sobie sprawę, że specjalistkami to one żadnymi nie są, są tego w pełni świadome i ma to swój urok, bo one się tym wszystkim bawią, widza traktują jak koleżankę i mnie to bardzo odpowiada, bo napuszonych panienek to na yt trochę jest, a to zawsze coś świeżego
|
|
|
|
#162 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast co do drugiej części- być może, ale wydaje mi się, że one po prostu takie są. Obie. Natomiast mam wrażenie, że po wyłączeniu kamery wyłącza się również i uśmiech Nieesi. Że to wszystko jest pod publikę. No i jeszcze jedna rzecz: Siostry nie walczą o swoją publikę. Ona jest albo jej nie ma i chyba im wszystko jedno bo i tak mają dobrą zabawę z kręcenia filmików. I o to chodzi. U Nieesi natomiast coraz częściej pojawia się apel o "kciuk w górę", co zresztą było już zauważone wcześniej. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
są osoby które błyszcza na tle tych - zarejestrowanych - niezarejestrowanych przedsiębiorców - np. KasiaD (pewnie zaraz znajda sie krytykanci), ale ja tez z czasem odsiewam ziarna od plew i niektóre z osób kręcących filmy na YT traktuję z przymrużeniem oka - jak owe siostry, o których mowa.
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Nieesia wrzuciła filmik "Z makijażem czy bez" może nie jest to nic odkrywczego ale cieszę się ,że akurat taki umieściła, z przyjemnością wysłuchałam tego o czym mówiła
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Nom faktycznie interes im idzie - nic nie mam do tego, kazdy radzi sobie jak moze... Ale zniesmaczylo mnie to niby '' nie wpychanie'' paletki
Ciekawe po ile w UK sa< zapewne grosze>
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że ktoś inny robi to samo wcale nie umniejsza mojego poczucia niesmaku wobec zachowań RGP nie należe niestety do gronach osób które akcpetują coś tylko dlatego, że wszyscy tak robią Poza tym Nie wiem co tam Niesie reklamowała ale skoro sama zauważyłaś i napisałaś "co popadnie" to tu widzę znaczącą różnice. Reklamować co popadnie - czyli coś co się ma a niekoniecznie nam potrzebne więc się sprzedaje a celowo kupić w hurtowni 10 paletek, celowo robic o tym recenzje i wciskać ludziom to dla mnie znacząca różnica. Zwłaszcza, że paletka rewelacyjna nie jest patrząc po jakosci recenzji. Poza tym powiem Ci co moim zdaniem różni recenzje RGP i LS1987 od recenzji innych dziewczyn. Dla mnie różnica leży w jednym. Inne dziewczyny dla przyzwoitości skrytykują to co trzeba. Nissiax ostatnio zjechała jedną firmą za problemy z dostawą, częśc produktów wychwaliła a cześć zjechała dosłownie. I to dla mnie jest recenzja bo wiem co NAPRAWDĘ warto z tej firmy kupić i właśnie wtedy to kupić. W recenzja pędzelków Sigmy (u kilku dziewczyny) bądź Maestro - nie każdy pędzel był chwalony, niektóre były zjechane. I znowu - wiem że te pochwalone warto kupić i jak będę kupować pędzle to właśnie te kupię. W recenzjach lakierów Essie (też kilka widziałam) tez nie wszystkie kolory były wychwalone. W recenzjach Bare Mineralsa nie każdy wychwalił pędzle i coś tam jeszcze. A po recenzjach sisterek nie kupiłabym nic z Ziaji o czym sama nie wiem że jest ok. Dlaczego. Bo wszystko jest takie cacy i cud miód że nie wiem kiedy się faktycznie natnę a kiedy nie. To jest dla mnie różnica w jakości sponsorowanej recenzji. Taka, że przesadnie wychwalonej firmy o której każdy wie, że jest średnia nie warto kupować - bo nie dowiemy się kiedy się natniemy. Jak ktoś część pochwali część zgani to wiemy czego się faktycznie spodziewać i zakupy zrobimy chętniej. Odkąd oglądam YT to nie widziałam tak fałszywych recenzji (czy to sponsorowanych przez firmy czy to recenzji własnego allegro) jak u nich i tyle. Izabella25 (czy jak tam to było) też ma zapędy do przechwalania firm ale przynajmniej robi to z wdziękiem i zachowaniem jako takiego szacunku do samej siebie i słowa które innym daje na dane produkty. a tak w ogóle to nie szanuje ludzi którzy kupuja rzeczy hurtowo i sprzedają je bez płacenia podatków mam nadzieję, że jakiś inny sprzedawca który ma firmę się nimi zainteresuje (a to częsta praktyka firm które tracą przez osoby takie jak ona, ona nie płaci podatku to może taniej wystawić i sprzeda, firma nie sprzeda. Często firmy zgłszają takie osoby do różnych instytucji i dobrze robią)
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-09-11 o 20:13 |
|
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki, ale widać i to gołym okiem,, że YT dziewczyny bardzo poruszyła chojnośc dziewczyn... jest wiele przykładów, gdzie ktoś prowadzi bloga lub kanał na YT i sprzedaje obok aukcje na all, ja już od jednej takiej kupiłam 3 szminki Nyxa - to się staje normą
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Shilpa, a tak nawiasem mówiąc, reklama na Wizażu jest płatna
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
I tak jak powiedziałam wczesniej wszystkie dziewczyny z YT robią ogromną nieświadomą reklamę ... zupełnie za darmo...
Od razu zaznaczam, nie jestem fanką sióstr, ale staram sie być obiektywna
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-09-11 o 20:33 |
|
|
|
#171 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale o ile pamiętam to były to właśnie rzeczy, które zachwalała. Więc całkiem podobna sytuacja. Moim zdaniem fajnie że RGP wystawiła akurat te paletki bo są rzeczywiście w okazyjnej cenie i sama się nad taką jedną zastanawiam. Wiesz, gdyby była pazerna to mogłaby wystawić te paletki po normalnych cenach (widziałam, że są sprzedawane po 95 zł ) i zgarnąć dla siebie resztę. A tu daje szansę swoim widzom na kupienie czegoś fajnego taniej. I to rzeczywiście sporo. I fajnie też, że najpierw daje szansę właśnie swoim widzom ![]() Kurczę , nie wiem, ja nie widzę nic złego w Siostrach ![]() Aaa, ja Ziaję znam więc recenzja RGP nie zmieni w moim podejściu nic ale było też tak , że RGP coś skrytykowała. A mianowicie chusteczki MAC. Potem przeprosiła, że się zapędziła, że coś tam, ale fakt faktem-krytyka była. Myślę sobie, że może Ona celowo nie prezentuje kosmetyków nie wartych uwagi..? Cytat:
Cytat:
Mnie się wydaje, że gdyby rzeczywiście chciały zgarnąć jak największą publikę to te konkursy byłyby częstsze. Bo ja uważam, że lepiej rzadziej ale porządnie niż często i byle jak. |
|||
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu nie mogę na nie patrzeć :P oglądam nieesie.
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- "jeśli ktoś ogląda tylko by się pośmiać... to zapraszam do filmiku, a jeśli ktoś mnie nie lubi to proszę nie oglądajcie" mam mieszane uczucia, włączać czy nie włączać ?
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
no włacha - nieuzasadniona niechęć
ja jak widziałam pierwszy raz filmik RGP to pomyślałam od razu "ale wieśniactwo", ale wiedziałam też, że to moje wrażenie i że pewnie ma swoich fanów, i jak sie okazuje ma... i bardzo dobrze moje ulubienice to: 1. ciasteczko25 2. cremedelacreme28 3. JLovesMac1 4. katOsu 5. makeUPsamoUK ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ale kto tak??? nieesia???
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystkie Wasze posty i nasuwa mi się jedno - czy jeśli ktoś nie powie czegoś złego odrazu robi się to dla Was podejrzane? Czy gdyby RockGlam i LittleStar zjechały na siłę jakiś produkt z Ziaji albo nakiręciły recenzję o jakiś kosmetykach, których nie lubią, najlepiej znanej i drogiej firmy, żeby wiele dziewczyn połechtało sobie nią ego, bo "nie stać mnie na to, ale ją na to stać i źle na tym wyszła". Tak samo używam Ziaji od hoho i są serie, które nie mają dla mnie żadnych wad. Czy gdybym nagrywała filmiki i dostała taki zestaw to miałabym się silić na jechanie po serii spa chociaż ją bardzo lubię? Albo po serii oliwkowej. Trochę mniej podejrzliwości. Szczególnie, że dziewczyny starająsię robiąc filmiki o zamiennikach drogich produktów. Gdzie tutaj naciąganie?
A co do paletek z benefita - nie oceniałabym ich po jednym tutorialu. Kosmetyki oceniam testując je sama, a nie widząc, że cos sie komus zle rozmarze. Zadałam sobie jednak trudu i sprawdzilam ceny tych paletek w necie. One zycza sobie za jedną 60 zł, podczas gdy cena ze strony temptalia.com to 36$, a na ebayu biorac pod uwage paletki "kup teraz" to wydatek ok zlotych plus koszty wysylki z Anglii. Gdzie tu dorabianie się na widzach? Shilpa - subskrybowalam Cie niedawno i niewazne jaka jestes prywatnie i co tu piszesz z checia obejrze kolejne filmiki, w ktorych ciekawie mowisz. Tak czy siak uwazam, ze zbyt pochopnie oceniasz innych. Wiele osob robi konkursy z coraz fajniejszymi nagrodami. Kiedys byly to symboliczne rzeczy teraz czesto mozna zawalczyc o paletki czy perfumy. Myslisz, ze kazdy robiac cos takiego czy dodajac link do swojego konta na allegro lub sklepu internetowego liczy na zyski? Moglabym tu rzucic np, ze na swoim blogu sprzedajesz po 89 zł kilka saszetek maseczek z Azji. Chcesz sie dorobic, jestes chytra, pazerna... bla bla bla. Ja wole wierzyc, ze tak nie jest, tak samo jak w przypadku siostr. Jesli ktos uwaza, ze ma cos godnego do zaoferowania, to czemu tego nie proponowac innym? Nie widze nic podejrzanego ani w nich, ani w Twojej dzialanosci, ani w sklepie Szusz ani w niczym innym. "Kazdy orze jak moze". To do nas nalezy decyzja czy cos kupimy czy nie. Dziewczyny nam tylko proponuja... Edytowane przez gabriellakrk Czas edycji: 2010-09-11 o 21:23 |
|
|
|
#176 |
|
BAN stały
|
Nie czaję Waszej dyskusji
Ale wychwyciłam tylko (nie wiem, czy prawdziwie), że Siostry proponują pośrednie zakupy przez nie? Fajna opcja ![]() Tylko jest jedno ale - gdyby to nie były Siostry, to na bank bym skorzystała |
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się trochę z Tobą, swego czasu były tutaj takie głosy,że trzeba stawić czoła krytyce itd i ,że skoro się wystawia siebie w internecie to trzeba sobie z tym radzić , a tym czasem jak Shilpa została skrytykowana na jakimś innym forum to dziewczyny ją tu pocieszały i wtedy nikt jakoś nie powiedział "trzeba się liczyć z krytyką".... Dziewczyny bądźcie konsekwentne w tym co piszecie
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chętnie kupiłabym inne paletki cieni, nie lubię takich... tego typu :P sleek i paletki z okrągłymi cieniami inglota, są dla mnie idealne i pod względem wizualnym i wygodne. Bo takie małe pyrdki to tam
niedługo dojdzie mi sleek jak się spisze ładnie to kupię jeszcze
|
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że miłe słowa pocieszenia kierowane były z dobrego serca, nie rozumiem, czemu mi się Twoim zdaniem nie należały :|. Poza tym nie zostałam "skrytykowana" za moje filmiki czy to co mam do powiedzenia, tylko w detalach prowadzona była dyskusja między jakimiś niewyżytymi nieudacznikami na temat moich walorów seksualnych. Niby trzeba się z tym liczyc, że prędzej czy później taka dyskusja się zdarzy, nie było mi przyjemnie i zawsze jest miło mieć trochę wsparcia ze strony osób, które interesują się tym co robię i mam do powiedzenia, a nie tym jak wyglądam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

Ale wychwyciłam tylko (nie wiem, czy prawdziwie), że Siostry proponują pośrednie zakupy przez nie? Fajna opcja