Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-23, 17:00   #151
olsza30
Raczkowanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
kochana z zębem to nie wiem, ja na wszystkie bóle biorę apap, to mi lekarz pozwolił. Szczególnie jak mnie głowa boli, a bóle mam straszne bo migrenowe.

Z tymi ruchami to mam podobnie, czasem Kubuś się rzuca co chwilę, a ostatnio miałąm takie dwa dni że wcale go nie czułam i już umierałam ze strachu. Może masz łożysko na przedniej ścianie? ja tak mam i to dlatego. Zjedz coś słodkiego, dzieci się wtedy uaktywniają
Jak byłam w 12 tyg na prenatalnych to lekarz mi powiedział, że nie będę miała łożyska przodującego- ale czy to to samo przodujące a na przedniej ścianie?

Zrobiłam dzisiaj badanie moczu no i w osadzie wyszly mi bardzo liczne skupiska moczanów bezpostaciowych....komple tnie nei wiem co to i za bardzo w necie nic nie mogę znaleźć poza tym, że czasem jak ma sie dietę bogatą w mięso albo warzywa to tak jest- ale ja mięsa prawie wcale nie jem... wiecie co to?
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:16   #152
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tez jestem z wielkopolski
w jakim miescie bedziesz rodzic???

dziewczyny dzisiaj skonczylam 13 tydzien
no i nadal mma dwa trminy porodu
30 kwietnia
i 17 maja
dowiedzialm sie od najblizszej rodziny, ze jak za miesiac zaczne powoli sobie kompletowac wyprawke to za wczesnie i w ogole nie przesadzac mam
strasznie zrobilo mi sie przykro
bo jestem w 4 miesiacu i dopiero 3 dni temu siostra na moja prosbe kupila mi kilka bodow w nflii bo sa sliczne i dobry material

ja nawet wozkow nie ogladam jeszcze...
to kiedy mam zaczac to robic w 7 miesiacu?
gdzie dla orzykladu moja dobra znajoma urodzila w 7 miesiacu, bo dzdzius mial problemy, no i co wtedy...\
tz mnie pociesza, bo to oni przesadzaja
ehhh....
nie przejmuj się nimi ja tam nie zamierzam się dostosowywać do kogoś to twoje życie i ty decydujesz kiedy kupować

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

no, a mój ostatni poród trwał 1 h od początku do końca, no i ciekawa jestem, czy teraz sie wyrobię, a w najblizszym szpitalu ( 15 min) nie chcę za cholerę rodzić, bo to jest tylko malutki oddział w miejskim, nieremontowanym ( częściowo odremontowali, ale nie wszytsko) szpitalu, warunki sa kiepskie, izba przyjęc wygląda jak 50 lat temu
wow to miałaś mega szybki poród no ale faktycznie byś nie zdązyła dojechać nigdzie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć
Mogłabym się do Was przyłączyć?
Dziś zaczęłam 17 tydzień ciąży. Termin mam na 8 kwietnia wg OM, a z ostatniego usg wyszedł mi 5 kwietnia.
witamy

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ale idziecie jak burza, juz kolejny wątek i to 5 strona szok-jeszcze go nie nadrobiłąm, ale pisze do was bo mam problem: boli mnie strasznie wyrzynający się ząb mądrości no i nie wiem co robić. Boli od wczoraj, dzisiaj aż poł szczęki i głowa przez to, po pierwsze nie wiem czy wytrzymam ten ból, a po drugie czy tak ból zęba nie szkodzi maleństwu? poradzcie cos...proszę
ja ci nie doradzę bo sama mam podobny problem miałam go wyrwać przed ciążą ale potem nie było terminu ja zaszłam no i teraz on mi się zepsuł i nie mogę go dotknąć idę w pon do dentystki ale nie dam sobie tam wiertła wsadzić bo umrę - bez znieczulenia nie dam a nie wiem czy ona ma takie znieczulenie które można w ciąży. najwyżej jakieś lekarstwo albo coś da nie wiem
a ty na wyrzynający to może szałwią płucz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:26   #153
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Jak byłam w 12 tyg na prenatalnych to lekarz mi powiedział, że nie będę miała łożyska przodującego- ale czy to to samo przodujące a na przedniej ścianie?

Zrobiłam dzisiaj badanie moczu no i w osadzie wyszly mi bardzo liczne skupiska moczanów bezpostaciowych....komple tnie nei wiem co to i za bardzo w necie nic nie mogę znaleźć poza tym, że czasem jak ma sie dietę bogatą w mięso albo warzywa to tak jest- ale ja mięsa prawie wcale nie jem... wiecie co to?
NIE NIE, to nie to samo, przodujące łożysko jest wtedy, kiedy jest na dole, przy szyjce macicy i jest szansa że się pierwsze urodzi, czy też zatka kanał rodny co jest niebezpieczne. A łożysko na przedniej ścianie to nic groźnego, czasem jest z przodu a czasem z tyłu macicy

co do moczu to niestety nie wiem... to już lekarz Ci wytłumaczy jak na necie nic na ten temat nie pisze... Ja miałam liczne leukocyty w moczu i dostałam na to takie tabletki, miałam po nich takie strasznie żółte siki...

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:36   #154
87czarna
Zakorzenienie

Ja chyba nic z tych rzeczy nie mam,bo nikt mnie nie poinformował. Jak oni w ogóle diagnozują to przodujące i łożysko na przedniej ścianie? ;>

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:41   #155
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja chyba nic z tych rzeczy nie mam,bo nikt mnie nie poinformował. Jak oni w ogóle diagnozują to przodujące i łożysko na przedniej ścianie? ;>

wychodzi to podczas usg, a jakbyś miała przodujące to lekarz napewno by Ci o tym powiedział, bo to wskazanie do cesarki, a łożysko na przedniej ścianie to nic takiego.
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:01   #156
prunelle
Wtajemniczenie

hej, dopiero teraz Was znalazłam i nadrobiłam, Montii gratuluję synka a Milenie córeczki!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:15   #157
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej ja właśnie jestem z Poznania i będę rodzić w Poznaniu , szpital już wybrałam moje koleżanki też w nim rodziły sale porodowe tylko jednoosobowe więc poród rodzinny który zamierzam mieć ale nie z TŻ bo on się boi że by zemdlał na widok krwi tylko z moja mamą będzie bez problemu nie wyobrażam sobie rodzić sama ... wolę żeby ktoś z najbliższych przy mnie był zawsze będzie czujny i zawsze jakoś raźniej .
a w jakim szpitalu w Poznaniu chcesz rodzić ?

dużo powiedziane chce
u nas w mieście przyjmuje lekarz z Polnej, więc jeśli w Poznaniu to właśnie tam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 18:19   #158
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Montii
Milena

gratulacje!
zazdroszczę, że już znacie płeć...

dziewczyny czy ściąganie kamienia z zębów w ciąży jest bezpieczne?

aha, od którego tygodnia robi sie juz normalne USG przez brzuch?

JA miałam pierwsze przez brzuch na badaniach prenatalnych w 12 tyg. i 4 dniu ciąży
Stary 2010-10-23, 18:55   #159
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
A dziewczyny pijecie taką normalną parzoną kawę - czy jakąś lekką i tylko od czasu do czasu ??
Ja pilam normalna tz rozpuszczana, ale slaba i pol na pol z mlekiem. Pozniej mi sie odwidzialo zaczelam pic cappucino, a jak posmakowalam zbozowej to teraz pije tylko taka.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Montii
Milena

gratulacje!
zazdroszczę, że już znacie płeć...

dziewczyny czy ściąganie kamienia z zębów w ciąży jest bezpieczne?

aha, od którego tygodnia robi sie juz normalne USG przez brzuch?
Ja mialam w 12 tyg.

Cytat:
ja tez jestem z wielkopolski
w jakim miescie bedziesz rodzic???

dziewczyny dzisiaj skonczylam 13 tydzien
no i nadal mma dwa trminy porodu
30 kwietnia
i 17 maja
dowiedzialm sie od najblizszej rodziny, ze jak za miesiac zaczne powoli sobie kompletowac wyprawke to za wczesnie i w ogole nie przesadzac mam
bo jestem w 4 miesiacu i dopiero 3 dni temu siostra na moja prosbe kupila mi kilka bodow w nflii bo sa sliczne i dobry material

gdzie dla orzykladu moja dobra znajoma urodzila w 7 miesiacu, bo dzdzius mial problemy, no i co wtedy...\
ehhh....
Ja na takie teksty nie zwracam uwagi, a jak mnie tkos wkurzy to mowie, ze to moje dziecko i nikomu nic do tego kiedy zaczne cos kupowac.
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 19:17   #160
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
sama chciałabym wiedzieć, powiedział mi tylko , że tak się czasem dzieje, że mam bardzo uważać na wysiłek i że to w późniejszych tygodniach zagraża wcześniejszym porodem... buuuuu
Oj, to uwazaj na siebie Black i nie dzwigaj nic, bo to pewnie moze pogorszyc sprawe

Cytat:
A dziewczyny pijecie taką normalną parzoną kawę - czy jakąś lekką i tylko od czasu do czasu ??
Jeszcze nie bylo dnia, zebym kawy nie wypila Stawia mie na nogi i sprawia, ze jakos funkcjonuje z rana. Ja pije espresso, prawdziwe, wloskie ale w kubku. Kawa na dnie a reszta to mleko. Przy moim cisnieniu to nawet lekarz mi powiedzial, ze mam sobie nie odmawiac

A mi smutno strasznie... TZ polecial na tydzien a ja samiusia, z bimbkiem bede w domciu
Zaraz sobie przyrzadze obiecujaca salatke, ktora podpatrzylam u Nigelli. mniam...! Powiem wam potem, czy wyszla taka jak sie wydaje w jej programie, czyli... bosssska!!!!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 19:20   #161
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dużo powiedziane chce
u nas w mieście przyjmuje lekarz z Polnej, więc jeśli w Poznaniu to właśnie tam
na Polnej też rozważałam poród ale zdecydowanie wybieram szpital im. Raszei .jak by tam nie mieli miejsc to wtedy pewnie pójdę na Polną.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 19:59   #162
bosti
Zadomowienie

Cytat:

ok
jak mi przejdzie pierwszy szok to ci z miłą chęcią je podaruję

chociaż wolałabym ci kupić dodatkowy komplet
trzymaj kciuki za mnie
iiza pewnie, że trzymam za Ciebie najmocniej, bo wiem, jak bardzo Ci zależy na dziewczynce a Ty za mnie też trzymaj, żeby czasem z mojej dziewczynki nie zrobił się chłopczyk

Black Angel to uważaj na siebie kochana zastanawia mnie bardzo, o co chodzi z tą pękniętą szyjką, skoro to nie to samo co niewydolność jak Ci coś więcej gin wyjaśni, to napisz, bo bardzo mnie to interesuje

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 20:08   #163
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
i jeszcze ja i jeszcze ja
To dopisuję do listy

Cytat:
Montii przestań
aż strach myśleć jak ten czasu ucieka
a o porodzie to wole nie myśleć
A ja ze swojego się śmieje. Jak mnie w nocy złapały bóle to pielęgniarka zaprowadziła mnie na porodówkę, a położne, a bo brzuch wysoko (był do samego końca ) a bo nie wygladam na rodzącą. To się spytałam czy mam po ścianach chodzić z bólu??
Wróciłam na salę. Miałam coraz częstsze skurcze, a wtedy wskakiwałam na czworaka na łóżko i wyginałam się jak kot, bo mnie wtedy mniej kręgosłup bolał, przy czym śmiałam się w głos jak wyobraziłam sobie jak to z boku wygląda. O 14 w końcu poszłam na porodówkę, bo dłużej nie dało rady, były inne położne, okazało się że chodzę z rozwarciem na 8 cm. Przyjechał mój małżonek "Co mam robić, co mam robić" ja na to - mów do mnie cokolwiek, bo musiałam czymś zając głowę, a nie tym że boli. A ten wariat zaczął opowiadać czerwonego kapturka

Cytat:
Poza tym mam pękniętą szyjkę, co zagraża wczesnym porodem...
Trochę się martwię tymi newsami ...
Będzie dobrze

Cytat:
Ja zawsze piłam parzoną, świeżo zmieloną, a teraz capucino

Cytat:
oj jeszcze kilka rzeczy mogłabym napisać o tym szpitalu,
np. jedna łazienka na kilkadziesiąt kobiet
i wierz mi takich szpitali jak te jest w Polsce dużoooo więcej,

ale ja w swoim nie zamierzam rodzić

bo nie chce być w tym dniu sama, bez męża, to by była dla mnie trauma
U Nas tylko jedna łazienka, sale są dwu osobowe, a osoba towarzysząca przy porodzie chwała im za to bezpłatnie, bo wiem, że w niektórych każą płacić

Cytat:

ehhh....
Masz ochotę to kupuj i nie przejmuj się głupimi komentarzami czy zabobonami rodziny. To są Twoje szczęśliwe chwile a nie ich.

Matko ledwo nadrobiłam

A ja się dziś w nocy mordowałam się z jelitówką, masakra. Kaśka moja miała ze środy na czwartek a my z mężem dziś, ledwo łażę.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 20:16   #164
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

A ja się dziś w nocy mordowałam się z jelitówką, masakra. Kaśka moja miała ze środy na czwartek a my z mężem dziś, ledwo łażę.
oj biedna miałam niedawno, więc znam tą "przyjemność". kuruj się kochana

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 20:57   #165
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
A mi smutno strasznie... TZ polecial na tydzien a ja samiusia, z bimbkiem bede w domciu
Zaraz sobie przyrzadze obiecujaca salatke, ktora podpatrzylam u Nigelli. mniam...! Powiem wam potem, czy wyszla taka jak sie wydaje w jej programie, czyli... bosssska!!!!
ale to tylko na tydzień? jak tak to szybko zleci, ja bez mojego obyłam się dwa miesiące co prawda widziałam go co tydzień ale i tak tęskniłam także cię rozumiem ale zobaczysz jak szybko zleci

Cytat:
To dopisuję do listy

A ja ze swojego się śmieje. Jak mnie w nocy złapały bóle to pielęgniarka zaprowadziła mnie na porodówkę, a położne, a bo brzuch wysoko (był do samego końca ) a bo nie wygladam na rodzącą. To się spytałam czy mam po ścianach chodzić z bólu??
Wróciłam na salę. Miałam coraz częstsze skurcze, a wtedy wskakiwałam na czworaka na łóżko i wyginałam się jak kot, bo mnie wtedy mniej kręgosłup bolał, przy czym śmiałam się w głos jak wyobraziłam sobie jak to z boku wygląda. O 14 w końcu poszłam na porodówkę, bo dłużej nie dało rady, były inne położne, okazało się że chodzę z rozwarciem na 8 cm. Przyjechał mój małżonek "Co mam robić, co mam robić" ja na to - mów do mnie cokolwiek, bo musiałam czymś zając głowę, a nie tym że boli. A ten wariat zaczął opowiadać czerwonego kapturka .
heh no to się przejął
kuruj się kochana współczuję tej choroby

ja uciekam spać bo mnie brzuch kłuje i boli

Stary 2010-10-23, 22:58   #166
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, to nie to samo, łożysko na przedniej ścianie jest w normie, tak samo jak na tylnej, a łozysko przodujące- tak naprawdę chodzi o to, ze ono jest na dole, zasłania ujście szyjki, moze byc umieszczone na przedniej lub tylnej ścianie, to nie ma znaczenia. ja mam przodujące na tylnej ścianie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

ja ci nie doradzę bo sama mam podobny problem miałam go wyrwać przed ciążą ale potem nie było terminu ja zaszłam no i teraz on mi się zepsuł i nie mogę go dotknąć idę w pon do dentystki ale nie dam sobie tam wiertła wsadzić bo umrę - bez znieczulenia nie dam a nie wiem czy ona ma takie znieczulenie które można w ciąży. najwyżej jakieś lekarstwo albo coś da nie wiem
a ty na wyrzynający to może szałwią płucz

ja w ciązy miałam usuwaną ósemkę, spokojnie znieczulenie dostałam

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
na usg od około 18 TC to widać wczesniej nie, bo łozysko dopiero wtedy sie wykształca, jak ktos w tym czasie ( także na tzw. usg połówkowym) tego nie ma, to już nie będzie miał, więc nie ma się co martwić
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-23 o 23:00
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 07:20   #167
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki
Podczytuję Was,ale nie piszę, mam masę spraw do załatwienia przed następną sobotą więc z samego rana wysyłam niedzielne buziaki i..

... jeszcze 32 h i zobaczymy znów naszą kruszynkę umrę z niecierpliwości chyba

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 08:13   #168
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry, ale mieliśmy wczoraj przygode!!!! byliśmy w Łodzi na imprezie u koleżanki, koło akademików, i ktoś około 12 przyzedł nam powiedzieć ze mamy flaka w oponie!!!ale nie wiedza czy tylkko w1!!! tak się wkurzyłam, bo ustaliliśmy z tż że ok 12 się zwijamy, bo musiałam jeszcze wrócić a to godzina jazdy. na szczęście jendą opone przebili scyzorykiem, ale zrobili to też 3 innym samochodom, czyli razem 4 które koło siebie satały. za to nie lubię tego miasta, zawsze mi sie zle kojarzyło.
no i zmienianie koła, oczywiście wszycy faceci wypici byli, czyli to szło nieżle.
a co do znieczulenia to moja psiółka która jak była 7 miesiacu, to chirurg postanowil jejnarosl z nogi usunać. dostała miejscowe znieczulenie, dzidzia się zdrowa urodziła, także bez obaw. a przecież to w dziąsło jest dużo słabsze znieczulenie.
teraz mam stracha czy się nie przezibiłam , bo godzine stać, zimno było, ale narazie ok.
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 08:29   #169
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz, mozna jechac na ostatnią chwile, ale przy tej ilości km to jest ryzyko, moim zdaniem jak ktos sie decyduje na cc, ze względu na mniejsze ryzyko niz przy sn w szpitalu, no to chyba nie po to by ryzykować, że nie zdązy
oczywiście sa kobiety, które rodza 10 godzin i spoko, do szpitala dojadą i jeszcze będą sie tam męczyć ładnych pare godzin, no ale nigdy nie wiadomo, jak to sie potoczy...

Poza tym musiałabys sie wtedy dobrze logistycznie przygotować, czy twój TŻ pracuje? Ile ma z pracy do domu? jesli blisko, to spoko, zaraz przyjedzie i możecie ruszać, ale jesli ma taka prace, że nie będzie mógł jej rzucic w jednej chwili, lub ma godzine dojazdu do domu, no to wtedy gorzej, bo wszytstko sie może wydłuzyć, jesli on akutar będzie poza domem, masz kogos, kto by cie zawiózł zamiast niego, czy ewentualnie bierzesz pod uwage taksówke na 100 km?
no i przy 100 km, nie czekałabym do skurczy co 5 minut tylko wczesniej, a to sie wiąże z ryzykiem, że zanim dojedziecie do szpitala, okaże sie, że alarm był fałszywy i was odeślą z powrotem
musisz to sobie wszystko przemyslec i przygotowac sie wcześniej, opracowac sobie plany A, B, C , bo inaczej może sie okazac, że będziecie musieli skręcac do najbliższego
No niutka masz rację z tymi przemysleniami....ja mam u siebie szpital, ale nie koniecznie chciałabym w nim rodzić, a mój lekarz prowadzący pracuje w wawie w szpitalu i będę chciała tam rodzić o ile sytuacja na to pozwoli. do wawy mam ok.45 km, ale na dzien dzisiejszy ciężko powiedzieć jak to będzie.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 08:55   #170
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam na salę. Miałam coraz częstsze skurcze, a wtedy wskakiwałam na czworaka na łóżko i wyginałam się jak kot, bo mnie wtedy mniej kręgosłup bolał, przy czym śmiałam się w głos jak wyobraziłam sobie jak to z boku wygląda. O 14 w końcu poszłam na porodówkę, bo dłużej nie dało rady, były inne położne, okazało się że chodzę z rozwarciem na 8 cm. Przyjechał mój małżonek "Co mam robić, co mam robić" ja na to - mów do mnie cokolwiek, bo musiałam czymś zając głowę, a nie tym że boli. A ten wariat zaczął opowiadać czerwonego kapturka
O rany! Ale się uśmieliśmy z TŻ z twojego męża Niezły czubek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:03   #171
Jadeit1
Raczkowanie

Aja wzial cie z zaskoczenia, bo na bank tego akurat sie nie spodziwalas
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:26   #172
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

o matko współczuje miałam raz w życiu i nigdy więcej przez trzy dni chodziłam jak zombi

a co do czerwonego kapturka
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 09:41   #173
iizabelaa
Zakorzenienie

Ja poranna kawę piję
niestety sama ... bo tż na uczelni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 09:52   #174
Montii
Zakorzenienie

a mi smutno bo mój wyjeżdża na podoficerkę
na 2 miesiące...
na weekendy będzie zjeżdżał ale zaraz chyba się zapłacze, dołek

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:09   #175
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ciązy miałam usuwaną ósemkę, spokojnie znieczulenie dostałam
no właśnie babka mi powiedziała że od II trymestru wyrywają ale trzeba mieć zaświadczenie od gina że nie ma przeciwskazań zobaczymy może mi jednak go wyleczy trochę zawsze to lżejsze znieczulenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
na 2 miesiące...
kochana ja to przeszłam nawet się nie obejrzałam a wrócił bardzo szybko czas leci co tydzień będziecie się widywali to chociaż tyle naprawdę niby aż dwa miesiące ale leci jak z bicza trzasnął

Stary 2010-10-24, 10:12   #176
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
na 2 miesiące...

musisz sobie zapełnić środek tygodnia, żeby nie myśleć
Stary 2010-10-24, 10:26   #177
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny a ja wstałam i się nudzę TŻ pojechał od rana na dodatkową robotę i sama w domku siedzę . ogólnie ostatnio zauważyłam że jak się rano budzę to zmęczona jestem i nic mi się nie chce . Wy też tak od rana macie ?
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 10:35   #178
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny a ja wstałam i się nudzę TŻ pojechał od rana na dodatkową robotę i sama w domku siedzę . ogólnie ostatnio zauważyłam że jak się rano budzę to zmęczona jestem i nic mi się nie chce . Wy też tak od rana macie ?
taaak ja im dłużej śpię tym gorzej dziś się obudziłam o 10.50 masakra moja mama stwierdziła: widocznie dzidziuś tyle potrzebuje to masz spać tyle ile ono chce

Stary 2010-10-24, 10:40   #179
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Wiesz ja mam podobnie dopiero gdzies popoludniu mam sily na zrobienie czegokolwiek ale u mnie to przez slaba hemoglobine ciagle mi sie spac chce i zero sil ;(.....

A przed ciaza wszedzie mnie pelno bylo ;(...teraz to tylko w domku
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 11:01   #180
Montii
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny
w tygodniu mam uczelnie to szybko zleci ale tak mi smutno aż łezka się w oku kręci a mały kopie jak szalony chyba wie,że tata jedzie, buuuu.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości