![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Jak szaleć to szaleć, niech nie będzie niczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
no właśnie, dlatego ja się tak zastanawiałam bo ona poddała się aborcji ale ona się nie powiodła, urodziła chore dziecko, które później zmarło. Dlatego się z koleżanką się zastanawiałyśmy czy nie będzie pociągnięta do odpowiedzialności za umyślne bądź nieumyślne spowodowanie czy przyczynienie się śmierci tego dziecka, no bo jakby nie było aborcja się nie powiodła. Ale tak jak mówiłam to tylko gdybanie. No ale to by musiał się chyba jakiś prawnik wypowiedzieć hehe
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo ciekawa strona. Inicjatywę popieram. Dzięki za linka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no tych przypadków pijanych noworodków to było sporo hehe. To racja, że za palenie czy obżeranie się syfem nie ma co karać to byłaby przesada. Ale wiesz jak wzięli łożysko do badań to w tym będą ślady tego co używała co brała itp. (?) Kurcze jak się tą sprawą nie interesowałam to teraz jestem strasznie ciekawa jak się to skończyło, potoczyło, itp hehe
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Myślę że palenie papierosów jednak jest istotne...
Nie wiem co z tym łożyskiem, no bo takie palenie to jest świadome działanie na szkodę dziecka jednak.. Gdzie kończy się ta granica karalności?:P Heroinistki w ciąży rzadko odstawiają bo by poroniły a dzieci często rodzą się zdrowe a na to to nikt nie patrzy ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko wiesz z paleniem jest tak i to się jeszcze dzisiaj od lekarzy słyszy, że nie należy od razu rzucać palenia tylko zmniejszać ilość więc jakoś by się wybroniły. Co dla mnie i nie tylko dla mnie jest totalną bzdurą, mój lekarz wyśmiał ten pogląd na temat tego palenia. No ale wiesz wśród lekarzy to różnych ludzi można spotkać, niektórzy mijają się z powołaniem. Mój poprzedni lekarz nie chciał mi przepisywać antykoncepcji bo uważał, że dziecko by mi się przydało haha - zagorzały katolik!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
kalincia: nie można takiego lekarza pozbawić prawa wykonywania zawodu, gdyż... byłoby to bezprawne. Wedle przepisów lekarz ma prawo odmówić wykonania aborcji (gdy kobieta ma do niej prawo wedle obecnej ustawy), przepisania antykoncepcji, wypisania recepty na tabletkę po, powołując się na klauzulę sumienia.
Warto jednak zaznaczyć, że lekarz, który odmawia wypisania recepty, czy wykonania aborcji MUSI skierować kobietę do placówki, gdzie ma ona REALNĄ szansę otrzymać pomoc. Pamiętam, że kiedyś gdy byłam młodsza i o tym nie wiedziałam pewna doktorka naklamała mi na izbie przyjęć, że jako ortopeda nie może mi wypisać recepty na tabletkę po (każdy lekarz może) i skierowała mnie do szpitala ŚWIĘTEJ RODZINY, gdzie lekarze oczywiście także nie wypisują takich recept. Gdyby sytuacja zdarzyła się dzisiaj, zapamiętałabym jej nazwisko, datę zdarzenia i napisałabym skargę na tę kobietę do okręgowej izby lekarskiej. Ostatecznie receptę wypisała mi siostra, która jest... STOMATOLOGIEM. Ooooch teoria pani ortopedy legła w gruzach ![]() Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-24 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szanowny pan Piecha opowiadał o tym pomyśle, a sam jest ginekologiem. Dobrze to Arłukowicz naświetlił - podczas gdy świat daje Nobla za in vitro, u nas zastanawiają się, czy nie wsadzać za to do więzienia..
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Pan Piecha niech sobie swoje genialne idee zachowa dla siebie. Dla mnie człowiek, który w swoim czasie dokonał około 1000 aborcji, a teraz kreuje się na największego w Polsce obrońcę życia poczętego, ma zerową wiarygodność.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze bym zrozumiała w przyp. odmowy wykonami aborcji, gdyby działał drugi punkt, czyli to wskazania placówki, która zabiegu dokona. A co do aptek - jeśli jest to jakaś "niszowa", prowadzona przez zakonników, to ok, ale w normalnej, regularnej aptece taka dowolność w sprzedawaniu leków "kontrowersyjnych" byłaby czymś chorym. Ja nie proszę tam o rozgrzeszenie - idę po towar, który mi przysługuje i za który chcę zapłacić. A jeśli dla kogoś "pigułki antykoncepcyjne" to to samo co "zestaw do samodzielnej rzezi niewiniątek", to niech zmieni zawód. Pomyśleć, że w Anglii idzie się do apteki i prosi o "after pill", która do tego często jest za darmo.
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Piecha powinien się leczyć psychicznie, tak to ujmę ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Deede myślę że jak tą głupią ustawę wprowadzą, będzie to się miało jak wiesz... Liczy się kasa kasa kasa! Gdzie kupisz pigułki, spiralę, globulki? TYLKO TAM! O ile kondomy w drogerii, to cała antykoncepcja jest w aptece. Wątpię by inteligentny farmaceuta pozbawił się takiego pokaźnego źródła dochodu. Jeśli tak, jego sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Czasem trzeba myslic, jaki sie zawod wybiera, albo - jaka specjalizacje. Ciekawa zawsze jestem, co by bylo, jakby lekarz- Swiadek Jechowy odmowil przperowadzenia transfuzji krwi, albo lekarka - muzlmanka, w ogole udzielenia pierwszej pomocy mezczyznie .....
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
moja mama jest ŚJ i był u niej w zborze właśnie przypadek babeczki, która nie chciała przetoczyć krwi. Po prostu zajął się tym inny lekarz. Tu nie ma żadnych konsekwencji. To chyba zalezy też od tego jakich się ma przełożonych,no bo w końcu jak się zatrudniała to mówiła jakiego jest wyznania i z czym to się wiąże.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Mniejsza konkurencja oznacza zazwyczaj wyższe ceny- biorąc pod uwagę, że większość tabletek nie jest refundowana- taka ustawa uderzy w kobiety. Tabletki w Polsce nie są tak popularne, by apteki zaczęły plajtować, bo straciły jakiś promil klientek.
Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-24 o 19:08 Powód: ortografia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Musze jednak powiedziec, ze co jestem w Polsce (raz na 1-2 lata), to widze, ze apteki sie coraz bardziej bija o klienta. Nie dziwota. ROdzice mieszkaja w jednym z duzych miast w Polsce. W odleglosci jedynie 5 mint pieszo maja ze 7 (slownie: SIEDEM) aptek. Z tego, co zaobserwowalam, wiekszosc ma jakies promocje, a to do 13.00 placisz 80% ceny, a to "buy one get one free/half price" itd. A ze Polacy maja obsesje na punkcie kupowania roznych pigulek i piguleczek, to lokalni szybko sie orientuja, gdzie taniej sa leki. Np. ww. apteka 80% do 13.00 zawsze przed ta 13.00 ma dluuuuugie kolejki.
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taco - ja wiem, że liczy się kasa. W tym przyp. powiem - "na szczęście" ![]() ![]() dane na 2000 r.: "przeciwnicy prawa do aborcji w USA mają na swoim koncie: - 7 zamordowanych lekarzy (oraz 17 nieudanych prób), - 40 zamachów bombowych na kliniki aborcyjne, - 163 podpalenia, - 115 brutalnych pobić, - 882 akty wandalizmu, - 3 porwania, - 60 włamań, - 8246 tel. i listów z pogróżkami, - 524 fałszywe alarmy bombowe, - 672 blokady mające na celu uniemożliwienie kobietom wykonania zabiegu." Od czegoś się zaczyna, a u nas już dzięki IV RP mamy zmianę języka, a więc w niektórych przyp. i zmianę myślenia: wprowadzono nam "zabijanie nienarodzonych dzieci" zamiast "aborcji", mamy "nienarodzone dzieci" zamiast "płodów", mamy "przyszłą matkę" zamiast np. "kobiety w 4-tym tyg. ciąży". To się wydaje banalne, ale wierzcie mi, że w konsekwencjach nie jest, o czym wiele kobiet, którym przysługiwała legalna aborcja, miało nieszczęście się przekonać.
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Smiej sie, smiej. Osobiscie bylam ostatni swiadkiem takiej oto scenki w samolocie lecacym z Bliskiego Wschodu:
w polowie samolotu (przy wyjsciu awaryjnym, gdzie jest duuuzo miejsca na nogi) siedzial sam pan, a sa tam 3 miejsca. Obok, w rzedzie po srodku, naprzeciw tej "przedzialkowej" sciany miala usiasc pani, obok innego pana, wlasciwie pomiedzy dwoma. Jednak pani byla najwyrazniej >religijnie natchniona<, muzulmanka w chuscie, szczelnie ubrana od stop do glow. Nie miala burki, jedynie chuste, i, oczywiscie dlugie nogawki rekawy i golf. Pani zarzadala od stewardesy przesadzenia, bo ona nie bedzie siedziec obok mezczyzny. Z powodow religijnych. SMiej sie dalej. Juz udowodnilas na kilku watkach, ze nie masz pojecia jakie ludzie moga miec swiatopoglady, uksztaltowane przez miejsce urodzenia, i jak to moze rzutowac na ich zycie/opinie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Strasznie głupie ![]() Seks jest także dla ludzi, którzy nie chcą i nie będą nigdy rodzicami. Po to wymyślono antykoncepcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, czy niektórzy wiedzą, ale potrzeby seks. należą do podstawowych potrzeb fizj. człowieka - i nie są skorelowane z potrzebą posiadania dzieci. [a bywa, że antykoncepcja zawodzi - no zdarza się..] Czyli co - zagłuszać naturalne potrzeby, bo nie chce się mieć dzieci? Tak dalej, a psychoterapia będzie najbardziej dochodowym interesem ![]()
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Znowu ???
![]() W kraju gdzie za in vitro chcą wsadzać do pierdla na rozmowe o aborcji musimy poczekac az wymrą wszytskie dewoty i lekarze pokroju p.Piechy. Podjęcie decyzji o aborcji uważam za bardziej odpowiedzialną niż tą o urodzeniu. W końcu można urodzic i jakos to będzie ,państwo da na wychowanie,ulica wychowawa i jest git. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-10-24 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o tak, racja. Ale nikt mi nie powie, że niezbędną potrzebą głupiej czternastki czy piętnastki jest uprawianie seksu. A jeśli juz jest to niech się taka jedna z drugą zacznie zabezpieczać a nie później płacze, że zaszła w ciążę i co ona ma zrobić, że ona nie chce tego dziecka, że chce usunąć i takie rzeczy. W takich wypadkach poniekąd zgadzam się z twierdzeniem, że nie powinna brać się za seks jak nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji. Z resztą o tym jak głupie i nierozsądne są takie dziewuchy przekonuję się bardzo często jak czytam wątki zakładane przez takie właśnie, gdzie pytają się "czy możliwe jest zajście w ciążę poprzez uprawianie pettingu w bieliźnie" itp. Dzisiaj to w ogóle zostałam w szoku jak na jednym forum przeczytałam jak jedna 29 letnia kobieta doradzała dziewczynie żeby po każdym stosunku robiła siusiu żeby zabić plemniki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Aż musiałam założyć konto, żeby wypowiedzieć się w tym temacie. Otóż znam jedną osobę, która skorzystała z pomocy "Women On Web".
Często piszecie tu o waszych wyobrażeniach kobiet, które miałyby z takiej "usługi" skorzystać i z tych wyłania się obraz skrajny - albo niedojrzałe nastolatki, co nie wiedziały czym jest antykoncepcja, albo jakieś maltretowane kobiety z "patplogii". A "przypadek", który ja znam, to kobieta - mężatka, szczęśliwa mama noworodka - szczęśliwa, bo dzieciak zdrowy, mimo, że ciąża była zagrożona, bo ona sama przewlekle chora - istniało ryzyko, iż dziecko będzie miało np. wadę serca. Ale jest wszystko ok. Mija te 3 czy 4 mies. od porodu (nie wiem dokładnie), wracają z mężem do seksu (używają prezerwatyw, tabletki na razie nie wchodzą w grę). No i prezerwatywa pęka. Ona biegnie do lekarza po "magiczną tabletkę". Ale nie spełniła swojej roli. Jest w ciąży. Wie czym to grozi. A . Już przeżyła ten strach o zdrowie dziecka B. Już przeleżała pół ciąży w szpitalu (nie mając w domu maleńkiego dziecka, które potrzebuje matki) C. Po prostu nie chce więcej dzieci na tym etapie swojego życia. Do tej pory była przeciwniczką aborcji. Między innymi dlatego nie mówię "nie" tej organizacji. Nie każdy musi być bohaterem, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Deede no jak to, tutaj jakaś pani próbowała udowodnić że niektórzy seksuolodzy dowodzą że seks wcale nie jest potrzebą fizjologiczną ;d
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.