WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja... - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-23, 23:23   #151
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...

Jak szaleć to szaleć, niech nie będzie niczego
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-23, 23:52   #152
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkanajgorsza Pokaż wiadomość
I nie pójdzie. Polskie prawo nie przewiduje kary dla kobiety, która poddała się aborcji
no właśnie, dlatego ja się tak zastanawiałam bo ona poddała się aborcji ale ona się nie powiodła, urodziła chore dziecko, które później zmarło. Dlatego się z koleżanką się zastanawiałyśmy czy nie będzie pociągnięta do odpowiedzialności za umyślne bądź nieumyślne spowodowanie czy przyczynienie się śmierci tego dziecka, no bo jakby nie było aborcja się nie powiodła. Ale tak jak mówiłam to tylko gdybanie. No ale to by musiał się chyba jakiś prawnik wypowiedzieć hehe

Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła.

Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt

http://psia-mac.pl

Martusia2606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-23, 23:58   #153
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Bardzo ciekawa strona. Inicjatywę popieram. Dzięki za linka!
czokled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 00:01   #154
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego się z koleżanką się zastanawiałyśmy czy nie będzie pociągnięta do odpowiedzialności za umyślne bądź nieumyślne spowodowanie czy przyczynienie się śmierci tego dziecka,
zastanawiające, swego czasu była historia o ciężarnej Gdyniance która była tak zachlana że urodziła dziecko które miało ileś promili we krwi, oczywiście została o coś oskarżona, nie wiem o co, ale nie wiem czy ją skazali. dlatego wiesz, owszem patologiczne zachowanie ale co zrobić, za palenie papierosów i jedzenie w kfc przez ciężarną też pozwać do sądu?:P
Stary 2010-10-24, 00:09   #155
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
zastanawiające, swego czasu była historia o ciężarnej Gdyniance która była tak zachlana że urodziła dziecko które miało ileś promili we krwi, oczywiście została o coś oskarżona, nie wiem o co, ale nie wiem czy ją skazali. dlatego wiesz, owszem patologiczne zachowanie ale co zrobić, za palenie papierosów i jedzenie w kfc przez ciężarną też pozwać do sądu?:P

no tych przypadków pijanych noworodków to było sporo hehe. To racja, że za palenie czy obżeranie się syfem nie ma co karać to byłaby przesada. Ale wiesz jak wzięli łożysko do badań to w tym będą ślady tego co używała co brała itp. (?) Kurcze jak się tą sprawą nie interesowałam to teraz jestem strasznie ciekawa jak się to skończyło, potoczyło, itp hehe

Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła.

Stary 2010-10-24, 00:11   #156
muszynianka
Zakorzenienie

Myślę że palenie papierosów jednak jest istotne...
Nie wiem co z tym łożyskiem, no bo takie palenie to jest świadome działanie na szkodę dziecka jednak..
Gdzie kończy się ta granica karalności?:P

Heroinistki w ciąży rzadko odstawiają bo by poroniły a dzieci często rodzą się zdrowe a na to to nikt nie patrzy ;p
Stary 2010-10-24, 00:24   #157
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Myślę że palenie papierosów jednak jest istotne...
Nie wiem co z tym łożyskiem, no bo takie palenie to jest świadome działanie na szkodę dziecka jednak..
Gdzie kończy się ta granica karalności?:P

Heroinistki w ciąży rzadko odstawiają bo by poroniły a dzieci często rodzą się zdrowe a na to to nikt nie patrzy ;p

tylko wiesz z paleniem jest tak i to się jeszcze dzisiaj od lekarzy słyszy, że nie należy od razu rzucać palenia tylko zmniejszać ilość więc jakoś by się wybroniły. Co dla mnie i nie tylko dla mnie jest totalną bzdurą, mój lekarz wyśmiał ten pogląd na temat tego palenia. No ale wiesz wśród lekarzy to różnych ludzi można spotkać, niektórzy mijają się z powołaniem. Mój poprzedni lekarz nie chciał mi przepisywać antykoncepcji bo uważał, że dziecko by mi się przydało haha - zagorzały katolik!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 08:59   #158
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martusia2606 Pokaż wiadomość
tylko wiesz z paleniem jest tak i to się jeszcze dzisiaj od lekarzy słyszy, że nie należy od razu rzucać palenia tylko zmniejszać ilość więc jakoś by się wybroniły. Co dla mnie i nie tylko dla mnie jest totalną bzdurą, mój lekarz wyśmiał ten pogląd na temat tego palenia. No ale wiesz wśród lekarzy to różnych ludzi można spotkać, niektórzy mijają się z powołaniem. Mój poprzedni lekarz nie chciał mi przepisywać antykoncepcji bo uważał, że dziecko by mi się przydało haha - zagorzały katolik!
Takich lekarzy, którzy mieszają swoje prywatne poglądy z wykonywanym zawodem należałoby pozbawić prawa do jego wykonywania. Przecież antykoncepcja nie jest (jeszcze) w Polsce zakazana.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 09:20   #159
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

kalincia: nie można takiego lekarza pozbawić prawa wykonywania zawodu, gdyż... byłoby to bezprawne. Wedle przepisów lekarz ma prawo odmówić wykonania aborcji (gdy kobieta ma do niej prawo wedle obecnej ustawy), przepisania antykoncepcji, wypisania recepty na tabletkę po, powołując się na klauzulę sumienia.

Warto jednak zaznaczyć, że lekarz, który odmawia wypisania recepty, czy wykonania aborcji MUSI skierować kobietę do placówki, gdzie ma ona REALNĄ szansę otrzymać pomoc. Pamiętam, że kiedyś gdy byłam młodsza i o tym nie wiedziałam pewna doktorka naklamała mi na izbie przyjęć, że jako ortopeda nie może mi wypisać recepty na tabletkę po (każdy lekarz może) i skierowała mnie do szpitala ŚWIĘTEJ RODZINY, gdzie lekarze oczywiście także nie wypisują takich recept. Gdyby sytuacja zdarzyła się dzisiaj, zapamiętałabym jej nazwisko, datę zdarzenia i napisałabym skargę na tę kobietę do okręgowej izby lekarskiej.
Ostatecznie receptę wypisała mi siostra, która jest... STOMATOLOGIEM. Ooooch teoria pani ortopedy legła w gruzach

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-10-24 o 09:24
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 09:45   #160
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Takich lekarzy, którzy mieszają swoje prywatne poglądy z wykonywanym zawodem należałoby pozbawić prawa do jego wykonywania. Przecież antykoncepcja nie jest (jeszcze) w Polsce zakazana.
Jeszcze.. PiS złożył albo ma złożyć wniosek czy tam projekt ustawy, zgodnie z którym nawet farmaceuta będzie miał prawo odmówić sprzedaży leków, jeśli będzie to sprzeczne z jego sumieniem, postawą moralną itd. Czyli - idziesz do apteki po pigułki, a tam ci pokazują "o, takiego", bo to sprzeczne z ich poglądami.. Ja tak tego słucham, czytam niektóre pomysły i normalnie nie wiem, czy się śmiać, płakać, czy pakować i spadać stąd..
Szanowny pan Piecha opowiadał o tym pomyśle, a sam jest ginekologiem.
Dobrze to Arłukowicz naświetlił - podczas gdy świat daje Nobla za in vitro, u nas zastanawiają się, czy nie wsadzać za to do więzienia..

Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 09:52   #161
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
Pan Piecha niech sobie swoje genialne idee zachowa dla siebie. Dla mnie człowiek, który w swoim czasie dokonał około 1000 aborcji, a teraz kreuje się na największego w Polsce obrońcę życia poczętego, ma zerową wiarygodność.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 11:28   #162
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Jeszcze.. PiS złożył albo ma złożyć wniosek czy tam projekt ustawy, zgodnie z którym nawet farmaceuta będzie miał prawo odmówić sprzedaży leków, jeśli będzie to sprzeczne z jego sumieniem, postawą moralną itd. Czyli - idziesz do apteki po pigułki, a tam ci pokazują "o, takiego", bo to sprzeczne z ich poglądami.. Ja tak tego słucham, czytam niektóre pomysły i normalnie nie wiem, czy się śmiać, płakać, czy pakować i spadać stąd..
Dobrze to Arłukowicz naświetlił - podczas gdy świat daje Nobla za in vitro, u nas zastanawiają się, czy nie wsadzać za to do więzienia..
u mnie w mieście jest apteka prowadzona przez jakichś tam Braci Miłosiernych czy coś i u nich nie kupisz tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw - w ogóle tego nie prowadzą. Z lekarzami to ja rozumiem, że mogą mieć swoje przekonania, no każdy ma do tego prawo, ale za przegięcie uważam wmawianie mi swoich poglądów i mówienie mi co będzie dla mnie najlepsze (czyt. dziecko). Po prostu powinien powiedzieć, że jest to sprzeczne z jego sumieniem i tyle. Na szczęście teraz mam bardzo dobrego i profesjonalnego lekarza i już nie muszę zmieniać hehe

Stary 2010-10-24, 11:48   #163
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w mieście jest apteka prowadzona przez jakichś tam Braci Miłosiernych czy coś i u nich nie kupisz tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw - w ogóle tego nie prowadzą. Z lekarzami to ja rozumiem, że mogą mieć swoje przekonania, no każdy ma do tego prawo, ale za przegięcie uważam wmawianie mi swoich poglądów i mówienie mi co będzie dla mnie najlepsze (czyt. dziecko). Po prostu powinien powiedzieć, że jest to sprzeczne z jego sumieniem i tyle. Na szczęście teraz mam bardzo dobrego i profesjonalnego lekarza i już nie muszę zmieniać hehe
Tak, tylko zawód powinno wybierać się z głową. To tak jakby wegetarianin poszedł do pracy w rzeźni, a potem by strzelał fochy, że on tego i tamtego nie zrobi, bo to jest sprzeczne z jego sumieniem.
Jeszcze bym zrozumiała w przyp. odmowy wykonami aborcji, gdyby działał drugi punkt, czyli to wskazania placówki, która zabiegu dokona.
A co do aptek - jeśli jest to jakaś "niszowa", prowadzona przez zakonników, to ok, ale w normalnej, regularnej aptece taka dowolność w sprzedawaniu leków "kontrowersyjnych" byłaby czymś chorym. Ja nie proszę tam o rozgrzeszenie - idę po towar, który mi przysługuje i za który chcę zapłacić. A jeśli dla kogoś "pigułki antykoncepcyjne" to to samo co "zestaw do samodzielnej rzezi niewiniątek", to niech zmieni zawód.
Pomyśleć, że w Anglii idzie się do apteki i prosi o "after pill", która do tego często jest za darmo.

Stary 2010-10-24, 12:58   #164
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Klauzula sumienia moja droga, klauzula sumienia...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Piecha powinien się leczyć psychicznie, tak to ujmę błagam nie mówcie tu o tym bo mi się ciśnienie podnosi

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Deede myślę że jak tą głupią ustawę wprowadzą, będzie to się miało jak wiesz...
Liczy się kasa kasa kasa! Gdzie kupisz pigułki, spiralę, globulki? TYLKO TAM! O ile kondomy w drogerii, to cała antykoncepcja jest w aptece.
Wątpię by inteligentny farmaceuta pozbawił się takiego pokaźnego źródła dochodu. Jeśli tak, jego sprawa to nie moja apteka upadnie...
Stary 2010-10-24, 13:24   #165
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Klauzula sumienia moja droga, klauzula sumienia...
Czasem trzeba myslic, jaki sie zawod wybiera, albo - jaka specjalizacje. Ciekawa zawsze jestem, co by bylo, jakby lekarz- Swiadek Jechowy odmowil przperowadzenia transfuzji krwi, albo lekarka - muzlmanka, w ogole udzielenia pierwszej pomocy mezczyznie .....

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 13:42   #166
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Czasem trzeba myslic, jaki sie zawod wybiera, albo - jaka specjalizacje. Ciekawa zawsze jestem, co by bylo, jakby lekarz- Swiadek Jechowy odmowil przperowadzenia transfuzji krwi, albo lekarka - muzlmanka, w ogole udzielenia pierwszej pomocy mezczyznie .....
moja mama jest ŚJ i był u niej w zborze właśnie przypadek babeczki, która nie chciała przetoczyć krwi. Po prostu zajął się tym inny lekarz. Tu nie ma żadnych konsekwencji. To chyba zalezy też od tego jakich się ma przełożonych,no bo w końcu jak się zatrudniała to mówiła jakiego jest wyznania i z czym to się wiąże.

Stary 2010-10-24, 13:56   #167
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Deede
Jeszcze.. PiS złożył albo ma złożyć wniosek czy tam projekt ustawy, zgodnie z którym nawet farmaceuta będzie miał prawo odmówić sprzedaży leków, jeśli będzie to sprzeczne z jego sumieniem, postawą moralną itd. Czyli - idziesz do apteki po pigułki, a tam ci pokazują "o, takiego", bo to sprzeczne z ich poglądami..
Ależ to szkodzi najbardziej właścicielowi apteki. Jak w jednej nie dostaniesz gumek, czy pigułek, to nieopodal będzie druga, w której nie będzie takiego problemu. I do tej pierwszej już nigdy po nic nie pójdziesz
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 14:11   #168
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Mniejsza konkurencja oznacza zazwyczaj wyższe ceny- biorąc pod uwagę, że większość tabletek nie jest refundowana- taka ustawa uderzy w kobiety. Tabletki w Polsce nie są tak popularne, by apteki zaczęły plajtować, bo straciły jakiś promil klientek.

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:08 Powód: ortografia
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 14:15   #169
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Musze jednak powiedziec, ze co jestem w Polsce (raz na 1-2 lata), to widze, ze apteki sie coraz bardziej bija o klienta. Nie dziwota. ROdzice mieszkaja w jednym z duzych miast w Polsce. W odleglosci jedynie 5 mint pieszo maja ze 7 (slownie: SIEDEM) aptek. Z tego, co zaobserwowalam, wiekszosc ma jakies promocje, a to do 13.00 placisz 80% ceny, a to "buy one get one free/half price" itd. A ze Polacy maja obsesje na punkcie kupowania roznych pigulek i piguleczek, to lokalni szybko sie orientuja, gdzie taniej sa leki. Np. ww. apteka 80% do 13.00 zawsze przed ta 13.00 ma dluuuuugie kolejki.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 14:20   #170
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama jest ŚJ i był u niej w zborze właśnie przypadek babeczki, która nie chciała przetoczyć krwi. Po prostu zajął się tym inny lekarz. Tu nie ma żadnych konsekwencji. To chyba zalezy też od tego jakich się ma przełożonych,no bo w końcu jak się zatrudniała to mówiła jakiego jest wyznania i z czym to się wiąże.
Tylko w tym przyp. nie jest trudno o znlezienie tego drugiego lekarza. W przyp. aborcji, która w konkretnych przyp. przysługuje, to "wskazanie innej placówki" zbyt czesto kończy się albo donoszeniem ciąży, albo zorganizowaniem sobie zabiegu "na lewo", bo każdy lekarz oficjalnie umywa ręce.

Taco - ja wiem, że liczy się kasa. W tym przyp. powiem - "na szczęście" Natomiast sam fakt, że komuś chodzi taki pomysł po głowie jest troszkę przerażający.. Zawsze może znaleźć się grupa fanatyków "pro life", którzy będą czaić się na takie apteki i systematycznie utrudniać im funkcjonowanie. A to przebite opony, a to zaklejenie zamka, a to czarna farba na szybach - można.. I my sobie możemy obśmiewać takie pomysły, ale coś wam zacytuję za A. Graff - trochę ze statystyk National Abortion Federation:
dane na 2000 r.:
"przeciwnicy prawa do aborcji w USA mają na swoim koncie:
- 7 zamordowanych lekarzy (oraz 17 nieudanych prób),
- 40 zamachów bombowych na kliniki aborcyjne,
- 163 podpalenia,
- 115 brutalnych pobić,
- 882 akty wandalizmu,
- 3 porwania,
- 60 włamań,
- 8246 tel. i listów z pogróżkami,
- 524 fałszywe alarmy bombowe,
- 672 blokady mające na celu uniemożliwienie kobietom wykonania zabiegu."
Od czegoś się zaczyna, a u nas już dzięki IV RP mamy zmianę języka, a więc w niektórych przyp. i zmianę myślenia: wprowadzono nam "zabijanie nienarodzonych dzieci" zamiast "aborcji", mamy "nienarodzone dzieci" zamiast "płodów", mamy "przyszłą matkę" zamiast np. "kobiety w 4-tym tyg. ciąży". To się wydaje banalne, ale wierzcie mi, że w konsekwencjach nie jest, o czym wiele kobiet, którym przysługiwała legalna aborcja, miało nieszczęście się przekonać.

Stary 2010-10-24, 14:20   #171
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
też bym chciała to zobaczyć.
Stary 2010-10-24, 14:21   #172
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Musze jednak powiedziec, ze co jestem w Polsce (raz na 1-2 lata), to widze, ze apteki sie coraz bardziej bija o klienta. Nie dziwota. ROdzice mieszkaja w jednym z duzych miast w Polsce. W odleglosci jedynie 5 mint pieszo maja ze 7 (slownie: SIEDEM) aptek. Z tego, co zaobserwowalam, wiekszosc ma jakies promocje, a to do 13.00 placisz 80% ceny, a to "buy one get one free/half price" itd. A ze Polacy maja obsesje na punkcie kupowania roznych pigulek i piguleczek, to lokalni szybko sie orientuja, gdzie taniej sa leki. Np. ww. apteka 80% do 13.00 zawsze przed ta 13.00 ma dluuuuugie kolejki.
Bo my jesteśmy generalnie lekomanami, co już nie jest tajemnicą.
A biznes farmaceutyczny to wielka kasa.

Stary 2010-10-24, 15:23   #173
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
też bym chciała to zobaczyć.
Smiej sie, smiej. Osobiscie bylam ostatni swiadkiem takiej oto scenki w samolocie lecacym z Bliskiego Wschodu:
w polowie samolotu (przy wyjsciu awaryjnym, gdzie jest duuuzo miejsca na nogi) siedzial sam pan, a sa tam 3 miejsca. Obok, w rzedzie po srodku, naprzeciw tej "przedzialkowej" sciany miala usiasc pani, obok innego pana, wlasciwie pomiedzy dwoma. Jednak pani byla najwyrazniej >religijnie natchniona<, muzulmanka w chuscie, szczelnie ubrana od stop do glow. Nie miala burki, jedynie chuste, i, oczywiscie dlugie nogawki rekawy i golf. Pani zarzadala od stewardesy przesadzenia, bo ona nie bedzie siedziec obok mezczyzny. Z powodow religijnych.
SMiej sie dalej. Juz udowodnilas na kilku watkach, ze nie masz pojecia jakie ludzie moga miec swiatopoglady, uksztaltowane przez miejsce urodzenia, i jak to moze rzutowac na ich zycie/opinie.

Santosowa rzezba ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-24, 18:14   #174
201611241302
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Boże co za bzdurne zdanie.
NIE JESTEŚ GOTOWY NA DZIECKO, STOSUJ ANTYKONCEPCJĘ.
Jeśli chcesz mieć tylko i wyłącznie jedno dziecko i zajdziesz w ciążę już po pierwszym stosunku, to rozumiem, że seksu w życiu więcej uprawiać nie będziesz?
Dokładnie. Ile jeszcze będzie się na tym forum przewijać to bzdurne zdanie o nieuprawianiu seksu jeśli nie jest się gotowym na dziecko ?
Strasznie głupie
Seks jest także dla ludzi, którzy nie chcą i nie będą nigdy rodzicami.
Po to wymyślono antykoncepcję.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 18:56   #175
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ile jeszcze będzie się na tym forum przewijać to bzdurne zdanie o nieuprawianiu seksu jeśli nie jest się gotowym na dziecko ?
Strasznie głupie
Seks jest także dla ludzi, którzy nie chcą i nie będą nigdy rodzicami.
Po to wymyślono antykoncepcję.
Człowiek od urodzenia powinien być gotowy na śmierć, tak wam powiem..

Ja nie wiem, czy niektórzy wiedzą, ale potrzeby seks. należą do podstawowych potrzeb fizj. człowieka - i nie są skorelowane z potrzebą posiadania dzieci. [a bywa, że antykoncepcja zawodzi - no zdarza się..] Czyli co - zagłuszać naturalne potrzeby, bo nie chce się mieć dzieci? Tak dalej, a psychoterapia będzie najbardziej dochodowym interesem

Stary 2010-10-24, 19:12   #176
paula78
Zakorzenienie

Znowu ???

W kraju gdzie za in vitro chcą wsadzać do pierdla na rozmowe o aborcji musimy poczekac az wymrą wszytskie dewoty i lekarze pokroju p.Piechy.

Podjęcie decyzji o aborcji uważam za bardziej odpowiedzialną niż tą o urodzeniu.
W końcu można urodzic i jakos to będzie ,państwo da na wychowanie,ulica wychowawa i jest git.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-10-24 o 19:16
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 19:17   #177
Deede
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Znowu ???

W kraju gdzie za in vitro chcą wsadzać do pierdla na rozmowe o aborcji musimy poczekac az wymrą wszytskie dewoty i lekarze pokroju p.Piechy.
Never ending story..

Stary 2010-10-24, 19:28   #178
Martusia2606
Raczkowanie

GG do Martusia2606

Cytat:
Człowiek od urodzenia powinien być gotowy na śmierć, tak wam powiem..

Ja nie wiem, czy niektórzy wiedzą, ale potrzeby seks. należą do podstawowych potrzeb fizj. człowieka - i nie są skorelowane z potrzebą posiadania dzieci. [a bywa, że antykoncepcja zawodzi - no zdarza się..] Czyli co - zagłuszać naturalne potrzeby, bo nie chce się mieć dzieci? Tak dalej, a psychoterapia będzie najbardziej dochodowym interesem

o tak, racja. Ale nikt mi nie powie, że niezbędną potrzebą głupiej czternastki czy piętnastki jest uprawianie seksu. A jeśli juz jest to niech się taka jedna z drugą zacznie zabezpieczać a nie później płacze, że zaszła w ciążę i co ona ma zrobić, że ona nie chce tego dziecka, że chce usunąć i takie rzeczy. W takich wypadkach poniekąd zgadzam się z twierdzeniem, że nie powinna brać się za seks jak nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji. Z resztą o tym jak głupie i nierozsądne są takie dziewuchy przekonuję się bardzo często jak czytam wątki zakładane przez takie właśnie, gdzie pytają się "czy możliwe jest zajście w ciążę poprzez uprawianie pettingu w bieliźnie" itp.

Dzisiaj to w ogóle zostałam w szoku jak na jednym forum przeczytałam jak jedna 29 letnia kobieta doradzała dziewczynie żeby po każdym stosunku robiła siusiu żeby zabić plemniki nic mnie już nie zdziwi

Stary 2010-10-24, 19:56   #179
Blindness
Przyczajenie

Aż musiałam założyć konto, żeby wypowiedzieć się w tym temacie. Otóż znam jedną osobę, która skorzystała z pomocy "Women On Web".
Często piszecie tu o waszych wyobrażeniach kobiet, które miałyby z takiej "usługi" skorzystać i z tych wyłania się obraz skrajny - albo niedojrzałe nastolatki, co nie wiedziały czym jest antykoncepcja, albo jakieś maltretowane kobiety z "patplogii". A "przypadek", który ja znam, to kobieta - mężatka, szczęśliwa mama noworodka - szczęśliwa, bo dzieciak zdrowy, mimo, że ciąża była zagrożona, bo ona sama przewlekle chora - istniało ryzyko, iż dziecko będzie miało np. wadę serca. Ale jest wszystko ok. Mija te 3 czy 4 mies. od porodu (nie wiem dokładnie), wracają z mężem do seksu (używają prezerwatyw, tabletki na razie nie wchodzą w grę). No i prezerwatywa pęka. Ona biegnie do lekarza po "magiczną tabletkę". Ale nie spełniła swojej roli. Jest w ciąży. Wie czym to grozi.
A . Już przeżyła ten strach o zdrowie dziecka
B. Już przeleżała pół ciąży w szpitalu (nie mając w domu maleńkiego dziecka, które potrzebuje matki)
C. Po prostu nie chce więcej dzieci na tym etapie swojego życia.

Do tej pory była przeciwniczką aborcji.

Między innymi dlatego nie mówię "nie" tej organizacji.

Nie każdy musi być bohaterem,
Blindness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 21:09   #180
muszynianka
Zakorzenienie

Deede no jak to, tutaj jakaś pani próbowała udowodnić że niektórzy seksuolodzy dowodzą że seks wcale nie jest potrzebą fizjologiczną ;d

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Nie każdy musi być bohaterem,
bardzo pięknie ujęte
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości