|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
Ja już dziś nie wytrzymałam , zrobiłam Dukanową Nutellę i nawet dobra .. tak od czasu do czasu przejdę koło niej i zamocze palec. Booooże jaka ulga
![]() STraszne jest tylko to , ze własnie sobie uświadomiłam że ani w 2 ani wkolejnych fazach , nie wezmę do ust moich kochanych owoców a je ciężko czymś zastąpić .. Szczerze nie wiem czy to wytrzymam
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- poza tym jak ktoś lubi można zjeść tatar - wszystko dozwolone ![]() - sałatka -1 tuńczyk , 2-3 jajka na twardo, kilka ogórków konserwowych, jogurt naturalny, pieprz , sól - a na fazie z warzywami zupa chińska - 2 piersi z kurczaka np z delikatem podsmażyć i do dużego garnka , potem podsmażyć chińskie warzywa i do tego samego garnka, do tego wrzucamy 2 bulionetki knorra, i zalewamy wrzątkiem - ja dodałam jeszcze troszkę papryczki chile - galaretki z kurczakiem - gotujemy chudy rosołek, kurczaka dzielimy , dodajemy jajko, trochę marchewki, zielonej pietruszki i zalewamy rosołkiem z żelatyną |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie jestem na skraju drugiego dnia I fazy i co ? Czuję się strasznie , ale nie fizycznie , tylko psychicznie .. Dziwne to , wszystko mnie kusi ale sama przed sobą chcę udowodnić że dam rade . Nigdy się nie odchudzałam , chciałabym schudnąć ok 10 kg ale nie mam jakiejś ogromnej presji , mimo tego ile ważę zawsze lubiłam siebie i niespecjalnie mi coś przeszkadzało . Tym bardziej dziwi mnie to że gdzieś głęboko jestem taka zażarta a u góry wydaje mi sie że nie wytrzymam .. Dobił mnie fakt że nie będe mogła zajadać się owocami . Ale zobaczę jak będzie na tych dniach warzywnych .. Boże gdzie tam marzec , kawał czasu
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki!
co do bólu głowy to wczoraj miałam straszny i dzis od rana eh. ale damy radę )dziś 8.00 - wiesniak lekki z odrobiną cebulki, pieprzem i 4 plastrami posiekanej szynki drobiowej i otrębami - - 12. - jogurt x 2 14. - grillowany kurak / bez skóry i tłuszczu/ z musztarda i korniszonami 16 - ???? może cd. grillowanego kuraka? 18-19- omlet z bazylią i chudym twarogiem duuuzo wody i napojów
|
|
|
|
|
#155 |
|
Podróżniczka
|
Dzień Dobry
![]() wlasnie poszedł wieśniaczek na śniadanko...a potem juz nie wiem Chyba sobie zrobie pulpeciki z miesa mielonego |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
mnie tez od wczoraj rana potwornie boli głowa i nie bardzo chce przejść. najdziwniejsze jest to ze ja nigdy nie miewałam bólów głowy. Niestety zaczynam popadać w doła. W pracy straszny zapieprz, w domu potem ogrom nauki bo w weekend masa zaliczeń a do tego nic dobrego nie mkoge zjeść. Dzis ledwo żyje, chce mi sie potwornie spać ( w nocy niestety nie pospałam bo trzeba było pisac prace) a tu nawet red bulla nie można sobie wypić ![]() Dziś jest mój 3 dzień a moja waga ani drgnęła
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
mary lu
Najważniejsze jest nastawienie do tej diety, ja nie ukrywam przeszłam ostatnio okropna depresję bo odchudzałam sie przez 2 miesiace i codziennie cwiczylam bardzo duzo. kiedys tak chudłam bez problemu a teraz nic.. wiec sie załamałam.. i wlansie miałam nastawienie w stylu ze nei dma rady, jelsi waga po tyg nie ruszyla wiecej niz1kg to placz znowu.. itp. teraz juz wiem ze trzeba sie nastawić ze bedzie dobrze, że robimy to dla siebie. ![]() ból głowy tez mam , ale to nic dziwnego jeśli nagle przestajemy dostarczac organizmowi podstawowych składników odzywczych i przechodzimy w te które na pocztaku dają mało energi ![]() a teraz mam inne pytanie:P powiedzcie mi dziewczeta czy w I faze moge sobie wziac tam indyka,podudzie i wrzucic do worka do piekarnika czy tylko gotowane?
|
|
#158 | |
|
Podróżniczka
|
mary lu....nie możesz do tego w ten sposob podchodzić i nastawiać się negatywnie. Spojrz sobie na przepisy z Dukana ... tam naprawde można zrobić dużo fajnych i bardzo dobrych rzeczy ...i slodkich, poprawiajacych nastroj i humor
![]() Zaraz podesle Wam kilka linków http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...ie-dukana.html w pierwszy watku jest spis tresci do pobrania. Duzo fajnych inspiracji. na tym watku jest dużo slodkich przepisów ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...przepisy+dukan ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2010-11-04 o 09:56 |
|
|
|
|
|
#159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() własnie dzisiaj mam dzien warzywowy ze tak powiem wiec zupka jak najbardziej;d Dzieki ![]() Cytat:
ale nie taka zwykła zalewana woda tylko zagotuj sobie mleczko i wtedy zalej smakuje o niebo lepiej! pychota ja codzienny rytuał kawowy taki mam
Edytowane przez pala813 Czas edycji: 2010-11-04 o 10:06 |
||
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
super bo mam własnie ochote na kurczaka, albo indyka
wiec troszke przyprawie i do wora do piekarnika![]() ![]() A co do tego nastawienia, hahha xD jakby ktos mi powiedział 3 dni temu ze ja komuś bede mówiła o podejsciu do diety to bym go wyśmiała. Bo bylam tak załamana tym wszystkim, ze tak przytylam i nie moglam schudnac.. że wlasnie moje nastawienie bylo na zasadzie "jest do dupy" no to dokladnie tak było ![]() A od pierwszego dnia, nawet po nieudanej i obrzydliwej sałatce z tunczyka czuje ze ta dieta bedzie iedalna i nastawiłam sie ze musi byc dobrze i ze to robimy przeciez dla siebie, i wszystkie sobie tu pomagamy nawzajem.I jest dobrze od razu dzisiaj mam ochote na siłownie, na hula hop na wszytko co kiedys
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Powiem wam o rzeczy, która wyczytałam przed chwilą - jeżeli rozumiem - spalanie tłuszczów jest przejściem organizmu w stan ketozy - a kiedy ona ma miejsce?
od sprawdzenia sa plasterki/płatki??. ketostix dla ciukrzyków. w moczu mozna sprawdzic czy już rozpada nam się tłuszcz w organizmie czy nie http://www.sfd.pl/Ketoza-t219451.html Koniecznie przeczytajcie - trzeba pić duuzo płynów gdyz może grozić kwasica itd. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że duzo pytan zadaje:P ale wole wiedziec
a w sprawach kulinarnych jestem na etapie przedszkola![]() W kazdym badz razie my tego słodzika mozemy uzywac ile chcemy? bo ja generalnie nigdy nabiałów nie lubilam wiec troszke je słodzikiem podsładzam mozna tak?
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
a propos zastępowania owoców, co jest trudne, ja stosuję herbaty owocowe , np. brzoskwinowa, pomarańczowa, morelowa. Kiedy je piję, to mój głupiutki mozg rejestruje to jak zaspokojenie i nie mam ochoty na cukier czy owoc.
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
ja co prawda nigdy nie lubilam herbatek owocowych, ale dzis zakupie wywrotke
lepszy rydz niz nic ..dzis mam ostatni dzien uderzeniowki i juz nie moge sie doczekac kiedy wejde jutro rano na wage. jak nie poszla w dol to juz calkiem opadne z sil. wedlug dukana powinno byc 1.1 mniej , ale ja mialabym nawt z 0.5kg radoche .
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-11-04 o 13:45 |
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mnie tez codziennie boli glowa
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Watorzynka ile masz wzrostu? Bo widzę że startujesz z tej samej co ja wagi.
Ja dziś 3 dzien uderzeniówki. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie tosty dukanowe i dzis zjadlam z serkiem homo. Pyszne!!! Na obiad będzie chyba omlet bo mam na niego straszną ochotę. Dziewczyny podjeście jest bardzo ważne! Optymizmu więcej! |
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
ferra
160cm, a Ty? no nie z takiej samej ja ciut wiecej ![]() Kurcze tylko ja mam takie przeświadczenie ze tu to sie tak strasznie duzo je?? haha xD ja jestem tak najedzona dzisiaj ze lo^^---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Też miałaś 3 dni uderzeniówki? to tak jak ja ale ja dzisiaj mam dopiero 2 dzien![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Dokładnie optymizmu!! trzeba uwierzyć że tym razem nam się uda ![]() Nie wiem czy słyszałyście o tym jak przeprowadzono test na kobietach? dano im tabletki (niby spalacze) one tak uwierzyly w ich sile ze schudly tyle ile chciały ![]() hahahah. A to byly puste tabletki albo po prostu multiwitamina(magnez, wapn itp) Nie pamietam dokładnie ale morał wszytko siedzi w naszych główkach a wiecie ze razem lepiej wiec musimy siebie tutaj pozytywnie nastawiac
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Watorzynka
ja mam 162 cm Ale ta moja waga taka trochę oszukana, bo to waga tak sprzed miesiąca. W ciągu miesiąca przytyłam napewno, ale nie chce się ważyć, bo się załamię. Zważę się za jakiś tydzień, kiedy trochę już schudnę... Apropo przytycia, czy któraś z Was przytyła może po odstawieniu hormonów? Zawsze mi się wydawało, że kobiety narzekają na przytycie jak zaczynają je brać. Ja przytyłam po ich odstawieniu... Dziś mój trzeci dzień, ale robię pięć dni uderzeniówki. Strasznie mi się chce coś słodkiego. Muszę coś upichcić na jutro.Pogoda jest okropna, na mnie działa rozleniwiająco i mam ochotę leżeć wieczorem pod kocykiem i ...jeść... żeby tak można było jeść ile się chce i nie tyć! Marzenie! Jak Wam idzie dziewczyny? |
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj mam ostatni dzień I fazy i ok 2.5 kg mniej po 5 dniach.jutro będe wiedzieć dokładnie.jutro mam zamiar wybrać się do lidla po zapas szpinaku, który uwielbiam i serki homo.
planuje też jutro upiec sernik a i ten tatar za mną chodzi... |
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny dzisiaj mam wyjątkowo zły dzień
Jakoś mi słabo, jak się rano obudziłam na myśl o tym całym białku zrobiło mi się niedobrze. Męczy mnie to ciągłe myślenie o tym co zjem na kolacje, co na obiad jak rozplanować posiłki. Bez diety jadło się cokolwiek i nie zajmowało to tyle czasu. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Oczywiście nie mam zamiaru się poddać |
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
VanillaCafe Oczywiscie że bedzie lepiej
![]() rezultaty napewno poprawią humor a jak przygotujesz sobie cos pysznego tez ci sie lepiej zrobi![]() ferra odnośnie hormonów ja własnie od kad je biore przytyłam (ale oczywiscie nie tylko przez nie ) i teraz nie moge schudnac...;/ jakbym tylko blokowała dalsze tycie, mówie wam meczylam sie 2 miesiace na "mojej" diecie która zawsze działała i nic;/ wiec dlaetgo Dukam![]() Ferra a ty robiłas sobie test Dukanowski? bo powątpiewam żebyś musiała az 5 dni robic...
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję spadków wagi
![]() Ja cały dzień latałam ![]() Wskoczyłam do babci i zważyłam się -2 kg w 3 dni Zaraz podzwoniłam do mamy, TŻ, przyjaciółki Śmieją się ze mnie ![]() Zawsze mówiłam, że ta dieta coś robi z mózgiem, człowiek ma jakieś inne podejście i śmiałam się z tego, a teraz co? Samą mnie to dotknęło Dziś TŻ się śmiał jak czytałam "skład" różnych wód ![]()
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2010-11-04 o 21:55 |
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
wlasnie trafiłam na ten watek;] jestem tez na Dukanie, tyle ze juz na III fazie Dietka bardzo fajna i warto wytrzymac
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
PriVativ
A jak długo byłas na II fazie i jakie rezultaty?
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
byłam tylko 20 dni
aa ogolnie spadek o 5 kg. ale 2 razy zawalalam diete. W sensie ze caly dzien jadłam co popadnie(przed @) pewnie bylo by z 6 albo moze i 7. Ale 5 mi starczy. teraz na III jestem juz 5(jutro) dzień. ![]() 5 kg oczywiscie ogolnie przez I i II faze
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Watorzynka robiłam test już jakiś czas temu, jak podchodziłam do diety pierwszy raz. I byłam święcie przekonana, że mi 5 dni uderzeniówki wyszło. Sprawdziłam w mailu i masz rację. Pomyliłam się
Tylko 3 dni muszę zrobić. Więc od jutra faza II
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie tak mi cos nie pasowało
hah xD czyli jutro możesz jeść warzywka juz:P:P---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- No mnie chyba najbardziej przeraza ta III faza... jesli sie uda schudnac chocby 6kg to pózniej 60dni?! aaa hahha mozna zjesc co sie lubi ![]()
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
A któraś miała przypadek ze po I fazie nie zrzuciła wcale , albo ledwo ledwo ? Obawiam się że ja do tych należę , jutro rano sprawdzę , dziś już nie mam nerwów ..
|
|
#179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo ze moglam zjesc co sie chce i jestem z siebie dumna. Bo jakos n dukanie nauczylam sie odmawiac slodkie jezeli nie ma potrzeby jesc. A kiedys to bym zjadła i sie napchala:PJa jeszcze licze ze z 2 mi spadna wiec pilnuje sie bardzo i nie przeginam. Duzo cwicze tez. Pwonnam byc 50 dni na dukanie. Jestem dopiero 5
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

KCIUKI DLA ANI 

Chyba sobie zrobie pulpeciki z miesa mielonego 

Tylko 3 dni muszę zrobić.