|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
haya
![]() na wstepie pytanie do wiolqn, jak mam wyslac prezent, to znaczy chodzi mi o to, ze pisalas, ze nie chcesz wiedzie kto kupuje dla kogo, wiec jak mam zaznaczyc, kto jest odbiorca? BB super, ze sie wam wyjazd udal mi by sie teraz tez jakis urlopik przydal, no ale nic narazie musze sie zadowolic planami wyjazdu do zimnego Paryza![]() x-factora nie ogladam, nawet nie wiem,kto jest kto, znaczy sie wczoraj sie dowiedzialam kto to jest Aiden, bo moja siostra sie poplakala jak odpadl-coz uroki ciazy... wiec raczej na ten temat sie nie wypowiem![]() u nas tez zimno, mglisto i w ogole, be!w sobote bylam na imprezie, ale ja juz za stara na takie wyprawy (a poza tym moje buty mnie tak sciskaly, ze marzylam tylko o tym, zeby je zdjac) postanowilam wrocic wczesniej, zadzwonilam do mojej siostry meza,zeby mnie odebral, zajelo mu to ok. godz. i tak czekalam z kolezanka na niego w srodku nocy na mrozie ja w samym sweterku Kelly w bluzce na ramiaczkach ![]() a apropos rozneglizowanych to wchodzimy sobie ze znajomymi do klubu a tam po parkiecie lata sobie pan tak jak go Pan Bog stworzyl i nikogo to nie dziwi, ochrona go wyniosla dopiero po jakis 15 min. nie to zebym pruderyjna byla,ale zgorszona troszeczke bylam, tym bardziej, ze nie mial za bardzo sie czym chwalic![]() i juz nie pamietam, co jeszcze chcialam zreszta kolega mnie na gg caly czas rozprasza
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
bellebelle dziękuję za przyjęcie do znajomych
Piękne foty My z TŻ nie planujemy jeszcze żadnych wycieczek, raczej ślub ale przecież na miesiąc miodowy trzeba gdzieś się wyrwać więc kto wie ![]() Właśnie z wyprzedaży dla airport staff'u wróciłam(TŻ pracuje) i już o 50 funtów jestem biedniejsza-ale bogatsza o krem Clinique, tonik Clarinsa i tusz Lancome wiolqn podpisuje się pod pytaniem upadlego anola ![]() No i ładnie, popadało i jak jutro złapie jeszcze przymrozek to chyba na łyżwach zaprowadzę dziecko do szkoły
|
#153 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dokladnie o to samo chcialam sie zapytac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dokladnie. Smutna prawda. Cytat:
Cytat:
ale faktycznie, moglaby dostac jakas zywsza piosenke nastepnym razem!A jakos mnie specjalnie nie rusza. Wole YeoValley, zdecydowanie. Ale to pewnie z racji wyksztalcenia, hehe! Cytat:
A najbardziej to zazdroszcze nie temperatury, tylko jedzenia ![]() Cytat:
![]() Dzieki wielkie, Lola, super, ze udalo Ci sie to zalatwic! mam nadzieje, ze dojazd z M4 jest łatwy? ![]() Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||||||
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Oho! Trzeba by zatem ją założyć
![]() Lola dobra robota, dzięki za rezerwacje!
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Brrrr u mnie -2 I szron na trawnikach
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to nic wielkiego zarezerwować stolik ![]() a w ogóle to brrrrry! ale zimno, aż się spod kołdry nie chce wychodzić
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
i to mowi pani nauczycielka, potem bedzie tak uczyc dzieciaki
![]() Cytat:
zreszta dopoki te przysylane prezenty nie beda dla mnie (chce byc zaskoczona) to bedzie OK. Ciekawe, ja z reguly ciekawska jestem a nawet mnei nie korci zeby zobaczyc kto mnei wylosowal. Co do prezentow w restauracji to ja zorganizuje jakis mikolajski worek, damy go w rogu i kazda bedzie mogla wlozyc tam prezent bez podgladania innych. Fajnie bedzie sie z wami wszystkimi zopbaczyc, od ostatniego takiego wiekszego spotkania juz tyyyyyle czasu minelo. Adasiek byl wtedy jeszcze troche wieksza fasolka
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
Aniol: kolega mowisz
Chcialabym, zeby juz spadl snieg, bo tak nudno z deszczem ciagle, no nie ![]() Lola: dzieki ![]() A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka ![]() Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]
A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka [/QUOTE]My zawsze kupujemy wielkie, szczesliwe kurczaki (free-range, corn-fed) i TZ bawi sie w rzeznika. Ale ma do tego talent chlopak - nic dziwnego, to rodzinne, jego wuj jest kierownikiem zakladow miesnych hehe ![]() A ja ostatnio odpilowywalam kosc indykowi w srodku nocy (nie chcial sie zmiescic do slow cookera) - wrazenia niezapomniane ... swinia nie indyk... Ide wyciagnac muffinki czekoladowe z piekarnika!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]
Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa [/QUOTE] No to dotrzymam towarzystwa bo ja dziś tez na bezkofeinowej żyje
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Rozowy snood
Tobie i tak nie pasowalby do paznokci , a ja wygladalabym jak swinka z kolnierzykiem (bo podobno Lola ma mnie ) Tak wiec Lola, poprosze szary, lub czarny, ewentualnie jakas czerwien/czerwone wino lub sliwka.. lub ciemna zielen A ja z muffinkami moge dotrzymac towarzystwa Tylko u mnie sa bananowe z orzechami wloskimi oraz bananowo-cytrynowe z makiem . Kawa to tylko mocna i prawdziwa, jakie tam bezkofeinowce? ![]() Moonia, ostatnio taki mi brzuchal wyskoczyl ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- belle, pieknie zrelacjonowane uwielbiam paelle! zwlaszcza taka tradycyjna z owocami morza (bo z kurczakiem to chyba tylko od niedawna robia, albo tylko w tym regionie?)U nas nadal szron wszedzie.. a to juz prawie poludnie! Chyba nawet na snieg w tym roku nie czekam, za zimno mi, ciagle marzne.Przez to, ze zawsze ogladam xfactor z opoznieniem i przewijam reklamy, to nie wiem o czym mowicie.. tzn. juz wygooglowalam, ale nie mam dzwieku w kompie, wieczorem sobie obejrze A jogurty Yeo Valley to moje ulubione ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ps. Wlasnie mnie olsnilo i juz wiem co moge kupic na SS ![]()
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-16 o 12:56 |
|
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta z kurczakiem to masz racje, lokalna: http://en.wikipedia.org/wiki/Paella#Valencian_paella Jak bedziesz miala okazje sprobowac to polecam ta z makaronem, makaron wydaje mi sie lepiej wylapuje smaki niz ryz, niebo w gebie ![]() Teraz poluje na jakas dobra ksiazke kucharska z przepisami na hiszpanskie zarelko U mnie muffinki beda wieczorem, czekam az banany bardziej dojrzeja, bo same zielonawe mieli w sklepie wczoraj a ja potrzebuje dojrzalych Mnie jeszcze nie olsnilo co do SS
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Kate i Williama
Royal wedding w przyszłym roku
|
#164 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) ze inne narody inaczej podchodza do pojecia ciepla i zimna vide powyzsze posty. Dla mnie przesada w kazdym kierunku jest zla i jak widze rozneglizowana Angielke/Anglika (np w koszulkach w Krakowie 1 listopada przy 0 stopniach![]() Cytat:
tez bym chciala byc na spotkaniu Cytat:
![]() Cytat:
Ani tez nie wiem co kupic na SS. Ale mysle nad tym.
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupuje corn fed free range - tak jak Vedma, najdrozszy kurczak w sklepie wyroznia sie ladnym zoltym kolorem
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Daenerys, nie wiem czy ta, ktora jadlam to ta "prawdziwa" paella, ale z tym jest jak z polskim bigosem
tyle wersji i przepisow ile gospodyn Ps. Raz zaserwowala mi ja Kostarykanka, a raz w gotowaniu pomagalam babce z Gibraltaru, no i czasem sama robie marne kopie .A z ubieraniem sie to jest tez kwestia kultury i przyzwyczajenia - moim zdaniem polskie dzieci sa przegrzewane i pozniej wyrastaja na wiecznie zmarznietych doroslych Jak to sie ma do Wlochow, to nie wiem ![]() Belle, zaloze sie, ze juz planujesz nalot na te ksiegarnie ze starociami ![]() Co do bananow, to zauwazylyscie jakie ona sa teraz tanie?!?! Moja rodzina niedlugo sie zbuntuje, bo ciagle sa albo muffinki, albo nalesniki, albo jakies placki z bananami ![]() Olka, ja zakupy robie w Morrisonie i zawsze maja free range Moze zmienily sie jakies normy i dotychczasowe free range nie moga sie juz tak nazywac?? Ide zbadac te sprawe ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- tak samo zreszta robie z wieprzowina - czasem sa cale wielkie porcje w ktorych jest kawalek schabu, szynki, skora i rozne smieci przy okazji, czasem w promocji kosztuje to zaledwie 2.80-3f/kg, kupuje wtedy po 5-10kg, porcjuje, czesc mroze w kawalkach, plastrach, mielone.. Tz mowi, ze chyba mi sie nudzi, ale pozniej docenia
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-16 o 15:25 |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może urodzaj w Afryce, Ameryce PD (czy skądkolwiek one są ) był/W morrisonie kiedyś były ale teraz też nie ma A może to tylko u mnie? Patrzałam ostatnio jakies udka z Lincolnshire w Tesco, ale co niektóre z nich już w sklepie były zielonkawe ![]() szperr a tą wołowinę to w całości gdzie kupujesz?? ![]() **************** Po dzisiejszym mrozie ten snood mi się nawet nie głupi wydwał, ale bardziej reflektowałabym na coś takiego http://www.mandco.com/Scarves/Roll-c...t/5403464ivory No może nie z frędzelkami, mogłby być z kapturem, jak czerwony kapturek.... ooo i nawet w takim kolorze czerwonym mógłby być....I materac sobie dzisiaj podwojny kupiliśmy ![]() ![]()
Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-16 o 15:26 |
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Caly dzien swiateczne piosenki w radio leca
Mielismy juz "All I want for Christmas" Mariah Carey a teraz wlasnie prace umila nam Wham i "Last Christmas" ![]() Ja corn fed czikena kupuje w Waitrosie.
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
lola - jezeli to ja jestem twoja ofiara SS to ja poprosze bezowy lub nutmeg
) nawet sie nie umywa do twojego bb - witamy spowrotem!! ale mialas fajnie, i goraco szperr - nalesniki z nutella i bananami ![]() aniolku - fajnie ze sie zaczelas czesciej udzielac tutaj lori - masz racje z tym REM, Aidan mi troche glosem przypomina tez (i lubie ze on taki troche nie tego, Cher tez robi walniete miny) a Rebecca niech sie nie zmienia, dawno nie bylo juz takich glosow - ona mi bardziej podpada pod bacie Arethe niz Tine - a tak wogole mam nadzieje ze zaspiewa jeszcze to Change is gonna come - troche mocno upolityczniona ta piosenka ale mnie wymiotla na jej pierwszej audycji ja jestem burzuj jesli chodzi o mieso, a szczegolnie wieprzowine ![]() mi jeszcze nic do glowy nie przychodzi z SS, jak wy wpadacie na pomysly ![]() ja nie lubie Yeo Valley
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
zesta naklupaly jak dzikie
![]() ja nie zostane na dlugo bo mnie moja poduszka wola, ale po tym jak wtrabilam cottage pie wlasnej roboty nie umiem jej odmowic ale zimno bylo w nocy! brrrr |
|
|
|
#172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze i znowu temat, na ktory nie mam za wiele do powiedzenia ![]() ja miesa nie kupuje w ogole, a juz napewno nie wyobrazam sobie, jak bym miala je przygotowac ja przez 7 lat nawet kawalka miesa w ustach nie mialam, teraz jakos mi sie odwidzialo i czasami cos zjem, jak ktos mi cos miesnego przygotuje![]() Olka Ty mieszkasz (chyba) calkiem niedaleko ode mnie, u mnie co chwile jest jakas farma, wiec moze by Ci sie oplacalo co jakis czas przejechac sie godzinke samochodem i robic zapasy? Lola skoro wszystkie, to ja tez ew.ulatwie Ci sprawe ciemny fiolet lub czerwien![]() uciekam sprzatac
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja mięsko kupuję w tesco, najczęściej są to piersi z kurki, bo najbardziej lubimy Lolcia jeśli masz mnie to ja poproszę kolor biały ![]() Grzejniki włączone, gorąca herbata brr zima się zbliża
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem, co to za jogurty, ale reklama swietna!!! Lola, widzisz, wszystkie snooda chcą ![]() Ja mam kremowe futerko, stad ten pudrowy roz, wydaje mi sie, ze byloby ladnie
||
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
wiola doprawdy ......
nie nauczylas sie jeszcze czytac moich wypowiedzi z przymrozeniem oka ![]() Cytat:
zycze im szczescia i jakie to wzruszajace, ze William podarowal jej pierscionek zareczynowy Diany ***** brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr idzie zima dzis se wymyslili foto do identyfikatora - akurat jak ja zapomnialam pudru wziac ![]() co by sie nosek na zdjeciu nie swecil.........
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie robilam na kacu w budce w bootsie ![]() ogladamy "jak wytrenowac smoka", ale smiszna kreskowka |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Bakti, to ja akurat w przypadku wieprzowiny nie jestem tak wymagajaca, z prawie wszystkiego cos tam da sie zrobic
(chociaz sporo z tych duzych kawalow laduje w koszu.. ale i tak te lepsze kawalki wychodza duzo taniej). Za to kurczaki musza spelnic wiele warunkow zanim je kupie, zwlaszcza po tym jak kilka wywalilam mimo niby dlugiej daty waznosci Mam wrazenie, ze wieprzowiny az tak nie pompuja chemikaliami jak kurczakow.Olka, wieprzowine (a i wolowine ) tez w Morrisonie kupuje, po prostu korzystam z (nieczestych i niezbyt dlugotrwalych) promocji Mam ten sklep pod nosem (moze ze 100m ) i jeszcze sasiadka tam pracuje, to mi cynki daje ![]() heh, ogladalismy wczoraj ale fajne, nie? ![]() teraz ja siedze wysmarowana voltarenem na termoforku i popijam herbatke, a reszta rodziny gra w cos na wii i nawet mnie to nie rusza ![]() Mialam cos jeszcze, ale bateria miga, wiec szybko poki moge wyslac :
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
na leb mi pada - miala byc wolowina nie wieprzowina - co ja za bzdury gadam
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaak wesele, i sie beda za moje podatki kurka wodna bawic a mi kto imprezke zafunduje? bojler nam padl. dobrze ze mrozu chwilowo nie ma. W czwartek jakis magik ma przyjsc i popatrzec.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
O jak się kulinarnie zrobiło
![]() i zakupowo ![]() Ja kupuję mięso w różnych sklepach ![]() Co do ślubu, to wszystkiego naj ... dla nich.
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

wiec raczej na ten temat sie nie wypowiem

Tobie i tak nie pasowalby do paznokci
.

tez bym chciala byc na spotkaniu