Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 22:11   #151
upadly aniol
Raczkowanie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

haya
na wstepie pytanie do wiolqn, jak mam wyslac prezent, to znaczy chodzi mi o to, ze pisalas, ze nie chcesz wiedzie kto kupuje dla kogo, wiec jak mam zaznaczyc, kto jest odbiorca?

BB super, ze sie wam wyjazd udalmi by sie teraz tez jakis urlopik przydal, no ale nic narazie musze sie zadowolic planami wyjazdu do zimnego Paryza

x-factora nie ogladam, nawet nie wiem,kto jest kto, znaczy sie wczoraj sie dowiedzialam kto to jest Aiden, bo moja siostra sie poplakala jak odpadl-coz uroki ciazy...wiec raczej na ten temat sie nie wypowiem

u nas tez zimno, mglisto i w ogole, be!w sobote bylam na imprezie, ale ja juz za stara na takie wyprawy (a poza tym moje buty mnie tak sciskaly, ze marzylam tylko o tym, zeby je zdjac) postanowilam wrocic wczesniej, zadzwonilam do mojej siostry meza,zeby mnie odebral, zajelo mu to ok. godz. i tak czekalam z kolezanka na niego w srodku nocy na mrozie ja w samym sweterku Kelly w bluzce na ramiaczkachna efekty dlugo nie trzeba bylo czekacjak te Angielki moga tak latac rozneglizowane i nie ponosic zadnych konsekwencji zdrowotnych

a apropos rozneglizowanych to wchodzimy sobie ze znajomymi do klubu a tam po parkiecie lata sobie pan tak jak go Pan Bog stworzyl i nikogo to nie dziwi, ochrona go wyniosla dopiero po jakis 15 min.nie to zebym pruderyjna byla,ale zgorszona troszeczke bylam, tym bardziej, ze nie mial za bardzo sie czym chwalic

i juz nie pamietam, co jeszcze chcialamzreszta kolega mnie na gg caly czas rozprasza
Stary 2010-11-15, 22:29   #152
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

bellebelle dziękuję za przyjęcie do znajomych Piękne foty
My z TŻ nie planujemy jeszcze żadnych wycieczek, raczej ślub ale przecież na miesiąc miodowy trzeba gdzieś się wyrwać więc kto wie

Właśnie z wyprzedaży dla airport staff'u wróciłam(TŻ pracuje) i już o 50 funtów jestem biedniejsza-ale bogatsza o krem Clinique, tonik Clarinsa i tusz Lancome

wiolqn podpisuje się pod pytaniem upadlego anola

No i ładnie, popadało i jak jutro złapie jeszcze przymrozek to chyba na łyżwach zaprowadzę dziecko do szkoły
Stary 2010-11-15, 23:01   #153
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
czy rebekah nie moglaby zaspiewac czegos zywszego??
Dokladnie o to samo chcialam sie zapytac

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
czy na pewno chciałybyście dostać snood (czyt. komin) robiony na drutach?
TAKKKK!!! Tylko mam problem kolorystyczny, bo generalnie marzy mi sie pudrowy róż, ale do niczego by mi to nie pasowalo, no chyba, ze snood bylby z mitenkami w komplecie?

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Ale jej nie trzymaja zeby wygrala, tylko zeby zamieszanie bylo, bulwarowki wrzeszczaly, ludzie sie podniecali i ogladalnosc byla wysoka. Oni maja kilka tygodni zeby sprzedac produkt jakim jest ten program i zarobic miliony na reklamach. Zwyciezca jest tylko produktem ubocznym.

Dokladnie. Smutna prawda.

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
PS: Widziałyście już choinki w domach ? Z roku na rok atmosfera świąteczna zaczyna się coraz wcześniej
Za to 26 grudnia juz koniec Swiat... chyba wole Boze Narodzenie w polskim stylu...

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
eee tam, ja uwielbiam Rebecce i to sie nie zmieni - i wcale nie uwazam ze jest nudna, jedyna osoba przy ktorej nie musze uwazac na zeby i za uszy sie lapac
Pieknie spiewa i bardzo podoba mi sie jej styl ale faktycznie, moglaby dostac jakas zywsza piosenke nastepnym razem!

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
A co z Meerkatem??
A jakos mnie specjalnie nie rusza.
Wole YeoValley, zdecydowanie. Ale to pewnie z racji wyksztalcenia, hehe!

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Generalnie region Valencii jest dosc nieodkrytym turystycznie regionem, tam glownie na wakacje przyjezdzaja Hiszpanie z ladu
Pieknie to opisalas, BB, mysle, ze chcialabym tam kiedys pojechac
A najbardziej to zazdroszcze nie temperatury, tylko jedzenia

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
apropo Yeo Valley - dzis w metro wyczytalam, ze popularnosc reklamy wzrasta z kazdym dniem (1.5 miliona razy byla ogl na YT odkad pojawila sie w mediach )
"przebOj" ma szanse zostac Christmas No 1 i znowu pobic xfactora
sama chetnie dolacze do grupy naFB jesli takowa powstanie
Jak powstanie, to sama sie zapisze do FB

Cytat:
helloł!

Pizza Express zarezerwowana
Dzieki wielkie, Lola, super, ze udalo Ci sie to zalatwic! mam nadzieje, ze dojazd z M4 jest łatwy?

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Jak jest tak zimno, ze szyby zamarzniete to moj TZ zapala samochod 5 min szybciej zeby sie nagrzal, zeby jego kochanej zonie cieplo bylo.
Hyhyhy... To mi przypomnialo, ze rano wykopuje TZa, zeby mi podal Adasia do karmienia, bo nie chce mi sie wypelzac spod kolderki (a to ja spie od strony łożeczka mlodego )
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 07:30   #154
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Jak powstanie, to sama sie zapisze do FB
Oho! Trzeba by zatem ją założyć

Lola dobra robota, dzięki za rezerwacje!
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 08:58   #155
bellebelle
Zadomowienie

Brrrr u mnie -2 I szron na trawnikach

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:02   #156
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasienka :) Pokaż wiadomość
Lola dziękujemy za rezerwację
Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
Lola dobra robota, dzięki za rezerwacje!
Cytat:
Dzieki wielkie, Lola, super, ze udalo Ci sie to zalatwic! mam nadzieje, ze dojazd z M4 jest łatwy?
nie ma sprawy dziewczyny
przecież to nic wielkiego zarezerwować stolik

a w ogóle to brrrrry!
ale zimno, aż się spod kołdry nie chce wychodzić słońce tylko ładnie świeci i próbuje oszukać co do temperatury na zewnątrz
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 09:17   #157
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
a

jeden pies
i to mowi pani nauczycielka, potem bedzie tak uczyc dzieciaki

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
haya
na wstepie pytanie do wiolqn, jak mam wyslac prezent, to znaczy chodzi mi o to, ze pisalas, ze nie chcesz wiedzie kto kupuje dla kogo, wiec jak mam zaznaczyc, kto jest odbiorca?
coz chyba w tym przypadku bede musiala wiedziec? znajac babska nature to jak sie jzu obdarujemy prezentami to i tak pewnie nei wytrzymamy i powiemy co od kogo wiec do tego czasu bede siedziec cicho.

zreszta dopoki te przysylane prezenty nie beda dla mnie (chce byc zaskoczona) to bedzie OK. Ciekawe, ja z reguly ciekawska jestem a nawet mnei nie korci zeby zobaczyc kto mnei wylosowal.

Co do prezentow w restauracji to ja zorganizuje jakis mikolajski worek, damy go w rogu i kazda bedzie mogla wlozyc tam prezent bez podgladania innych. Fajnie bedzie sie z wami wszystkimi zopbaczyc, od ostatniego takiego wiekszego spotkania juz tyyyyyle czasu minelo. Adasiek byl wtedy jeszcze troche wieksza fasolka

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 10:47   #158
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Aniol: kolega mowisz
Chcialabym, zeby juz spadl snieg, bo tak nudno z deszczem ciagle, no nie
Lola: dzieki

A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka fajne to nie bylo, no ale coz, tak taniej

Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 11:25   #159
Vedma
Zadomowienie

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]
A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka fajne to nie bylo, no ale coz, tak taniej [/QUOTE]

My zawsze kupujemy wielkie, szczesliwe kurczaki (free-range, corn-fed) i TZ bawi sie w rzeznika. Ale ma do tego talent chlopak - nic dziwnego, to rodzinne, jego wuj jest kierownikiem zakladow miesnych hehe
A ja ostatnio odpilowywalam kosc indykowi w srodku nocy (nie chcial sie zmiescic do slow cookera) - wrazenia niezapomniane
... swinia nie indyk...

Ide wyciagnac muffinki czekoladowe z piekarnika!
Stary 2010-11-16, 11:29   #160
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]

Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa [/QUOTE] No to dotrzymam towarzystwa bo ja dziś tez na bezkofeinowej żyje
Stary 2010-11-16, 12:19   #161
szperrr
Zakorzenienie

Rozowy snood Tobie i tak nie pasowalby do paznokci , a ja wygladalabym jak swinka z kolnierzykiem (bo podobno Lola ma mnie wczoraj mi sie tak snilo ) Tak wiec Lola, poprosze szary, lub czarny, ewentualnie jakas czerwien/czerwone wino lub sliwka.. lub ciemna zielen

Cytat:
A ja z muffinkami moge dotrzymac towarzystwa Tylko u mnie sa bananowe z orzechami wloskimi oraz bananowo-cytrynowe z makiem .

Kawa to tylko mocna i prawdziwa, jakie tam bezkofeinowce? Chyba, ze inaczej sie nie da...
Moonia, ostatnio taki mi brzuchal wyskoczyl , ze pewnie szybciej by mi miejsca ustapili w pociagu niz Tobie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

belle, pieknie zrelacjonowane kusisz uwielbiam paelle! zwlaszcza taka tradycyjna z owocami morza (bo z kurczakiem to chyba tylko od niedawna robia, albo tylko w tym regionie?)

U nas nadal szron wszedzie.. a to juz prawie poludnie! Chyba nawet na snieg w tym roku nie czekam, za zimno mi, ciagle marzne.

Przez to, ze zawsze ogladam xfactor z opoznieniem i przewijam reklamy, to nie wiem o czym mowicie.. tzn. juz wygooglowalam, ale nie mam dzwieku w kompie, wieczorem sobie obejrze A jogurty Yeo Valley to moje ulubione

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Ps. Wlasnie mnie olsnilo i juz wiem co moge kupic na SS W zasadzie dosc banalny ten pomysl, niebanalnej osobie, ale mimo wszystko sadze, ze bedzie trafiony

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-11-16 o 11:56
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 13:04   #162
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
belle, pieknie zrelacjonowane kusisz uwielbiam paelle! zwlaszcza taka tradycyjna z owocami morza (bo z kurczakiem to chyba tylko od niedawna robia, albo tylko w tym regionie?)
Ja rowniez, ale do czasu nie wiedzialam, ze jest tyle rodzajow. Kusi mnie jeszcze taka z czarnym ryzem
Ta z kurczakiem to masz racje, lokalna: http://en.wikipedia.org/wiki/Paella#Valencian_paella

Jak bedziesz miala okazje sprobowac to polecam ta z makaronem, makaron wydaje mi sie lepiej wylapuje smaki niz ryz, niebo w gebie
Teraz poluje na jakas dobra ksiazke kucharska z przepisami na hiszpanskie zarelko

U mnie muffinki beda wieczorem, czekam az banany bardziej dojrzeja, bo same zielonawe mieli w sklepie wczoraj a ja potrzebuje dojrzalych

Mnie jeszcze nie olsnilo co do SS

Stary 2010-11-16, 13:35   #163
little_ola
Zakorzenienie

Wielkie gratulacje dla Kate i Williama
Royal wedding w przyszłym roku
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 13:40   #164
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
BB zapomnialam napisac, zazdroszcze Hiszpanii. Ja kiedys bylam we Wloszech we wrzesniu. My porozbierani, kapalismy sie w morzu a tubylcy poubierani jak my w zimie.
Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
haya
i tak czekalam z kolezanka na niego w srodku nocy na mrozie ja w samym sweterku Kelly w bluzce na ramiaczkachna efekty dlugo nie trzeba bylo czekacjak te Angielki moga tak latac rozneglizowane i nie ponosic zadnych konsekwencji zdrowotnych
Mnie zawsze ciekwilo (tzn od przyjazdu do Anglii) ze inne narody inaczej podchodza do pojecia ciepla i zimna vide powyzsze posty. Dla mnie przesada w kazdym kierunku jest zla i jak widze rozneglizowana Angielke/Anglika (np w koszulkach w Krakowie 1 listopada przy 0 stopniach) lub tez jak widze Wlocha w kurtce baardzo zimowej w maju przy 18 stopniach. I tlumaczenie innego, ze tam gdzie oni mieszkaja jest zimno, yeah right, pewnie mrozy tam maja. Ja ubieram sie tak zeby mi bylo cieplo, nie wiem jakos umiem rownowage znalezc.

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

Co do prezentow w restauracji to ja zorganizuje jakis mikolajski worek, damy go w rogu i kazda bedzie mogla wlozyc tam prezent bez podgladania innych. Fajnie bedzie sie z wami wszystkimi zopbaczyc, od ostatniego takiego wiekszego spotkania juz tyyyyyle czasu minelo. Adasiek byl wtedy jeszcze troche wieksza fasolka
tez bym chciala byc na spotkaniu

Cytat:
Rozowy snood Tobie i tak nie pasowalby do paznokci , a ja wygladalabym jak swinka z kolnierzykiem (bo podobno Lola ma mnie wczoraj mi sie tak snilo ) Tak wiec Lola, poprosze szary, lub czarny, ewentualnie jakas czerwien/czerwone wino lub sliwka.. lub ciemna zielen

A---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Lola: Jesli chodzi o snood (komin) w wypadku, jesli ja jestem przedmiotem SS to moze byc szar lub czarny.

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Ja rowniez, ale do czasu nie wiedzialam, ze jest tyle rodzajow. Kusi mnie jeszcze taka z czarnym ryzem
Ta z kurczakiem to masz racje, lokalna: http://en.wikipedia.org/wiki/Paella#Valencian_paella

Jak bedziesz miala okazje sprobowac to polecam ta z makaronem, makaron wydaje mi sie lepiej wylapuje smaki niz ryz, niebo w gebie
Teraz poluje na jakas dobra ksiazke kucharska z przepisami na hiszpanskie zarelko

U mnie muffinki beda wieczorem, czekam az banany bardziej dojrzeja, bo same zielonawe mieli w sklepie wczoraj a ja potrzebuje dojrzalych

Mnie jeszcze nie olsnilo co do SS
A ja nie jadlam jeszcze prawdziwej paelli. Ani tez nie wiem co kupic na SS. Ale mysle nad tym.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:04   #165
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
My zawsze kupujemy wielkie, szczesliwe kurczaki (free-range, corn-fed) i TZ bawi sie w rzeznika. Ale ma do tego talent chlopak - nic dziwnego, to rodzinne, jego wuj jest kierownikiem zakladow miesnych hehe
A ja ostatnio odpilowywalam kosc indykowi w srodku nocy (nie chcial sie zmiescic do slow cookera) - wrazenia niezapomniane
... swinia nie indyk...

ejjj no wiecie co..... Podeślij mi tych kurczaków, bo u nas nigdzie nie ma wypytałam już pana na rynku który sprzedaje free range eggs ale niestety kurczaków nie sprzedaje ani nie zna nikogo kto takowe sprzedaje. Napisałam do 3 farm w promieniu 30 mil i ... nic. Nikt nic nie ma, mało tego już w Tesco też nie ma free range kuraków...
Stary 2010-11-16, 14:15   #166
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
ejjj no wiecie co..... Podeślij mi tych kurczaków, bo u nas nigdzie nie ma wypytałam już pana na rynku który sprzedaje free range eggs ale niestety kurczaków nie sprzedaje ani nie zna nikogo kto takowe sprzedaje. Napisałam do 3 farm w promieniu 30 mil i ... nic. Nikt nic nie ma, mało tego już w Tesco też nie ma free range kuraków...
Wlasnie mialam tez o kurczakach napisac, ktore kupuje w calosci bo taniej i smaczniej, tak jak Moona. Kupuje corn fed free range - tak jak Vedma, najdrozszy kurczak w sklepie wyroznia sie ladnym zoltym kolorem i tym, ze mozna z niego zrobic rosol. Mozna dostac w Asdzie i Sainsbury, w tesco nie wiem.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:22   #167
szperrr
Zakorzenienie

Daenerys, nie wiem czy ta, ktora jadlam to ta "prawdziwa" paella, ale z tym jest jak z polskim bigosem tyle wersji i przepisow ile gospodyn Ps. Raz zaserwowala mi ja Kostarykanka, a raz w gotowaniu pomagalam babce z Gibraltaru, no i czasem sama robie marne kopie .

A z ubieraniem sie to jest tez kwestia kultury i przyzwyczajenia - moim zdaniem polskie dzieci sa przegrzewane i pozniej wyrastaja na wiecznie zmarznietych doroslych Jak to sie ma do Wlochow, to nie wiem

Belle, zaloze sie, ze juz planujesz nalot na te ksiegarnie ze starociami

Co do bananow, to zauwazylyscie jakie ona sa teraz tanie?!?! Moja rodzina niedlugo sie zbuntuje, bo ciagle sa albo muffinki, albo nalesniki, albo jakies placki z bananami

Olka, ja zakupy robie w Morrisonie i zawsze maja free range Chociaz.. ostatnio tez chyba nie moglam znalezc? Moze zmienily sie jakies normy i dotychczasowe free range nie moga sie juz tak nazywac?? Ide zbadac te sprawe

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
ktore kupuje w calosci bo taniej i smaczniej, tak jak Moona

tak samo zreszta robie z wieprzowina - czasem sa cale wielkie porcje w ktorych jest kawalek schabu, szynki, skora i rozne smieci przy okazji, czasem w promocji kosztuje to zaledwie 2.80-3f/kg, kupuje wtedy po 5-10kg, porcjuje, czesc mroze w kawalkach, plastrach, mielone.. Tz mowi, ze chyba mi sie nudzi, ale pozniej docenia

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-11-16 o 14:25
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:23   #168
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:

Co do bananow, to zauwazylyscie jakie ona sa teraz tanie?!?! Moja rodzina niedlugo sie zbuntuje, bo ciagle sa albo muffinki, albo nalesniki, albo jakies placki z bananami

Olka, ja zakupy robie w Morrisonie i zawsze maja free range Chociaz.. ostatnio tez chyba nie moglam znalezc? Moze zmienily sie jakies normy i dotychczasowe free range nie moga sie juz tak nazywac?? Ide zbadac te sprawe
U mnie sa po 55 p za kg Może urodzaj w Afryce, Ameryce PD (czy skądkolwiek one są ) był/

W morrisonie kiedyś były ale teraz też nie ma A może to tylko u mnie?
Patrzałam ostatnio jakies udka z Lincolnshire w Tesco, ale co niektóre z nich już w sklepie były zielonkawe

szperr a tą wołowinę to w całości gdzie kupujesz??

Po dzisiejszym mrozie ten snood mi się nawet nie głupi wydwał, ale bardziej reflektowałabym na coś takiego

http://www.mandco.com/Scarves/Roll-c...t/5403464ivory

No może nie z frędzelkami, mogłby być z kapturem, jak czerwony kapturek.... ooo i nawet w takim kolorze czerwonym mógłby być....

I materac sobie dzisiaj podwojny kupiliśmy I niezłą okazję złapaliśmy i udało nam się oszczędzić 150 f

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-11-16 o 14:26
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 15:23   #169
bellebelle
Zadomowienie

Caly dzien swiateczne piosenki w radio leca
Mielismy juz "All I want for Christmas" Mariah Carey a teraz wlasnie prace umila nam Wham i "Last Christmas"

Ja corn fed czikena kupuje w Waitrosie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 15:55   #170
Bakteryika
Wtajemniczenie

lola - jezeli to ja jestem twoja ofiara SS to ja poprosze bezowy lub nutmeg ogladalam w m&s smoocha (ja wiem ze to snood ale ja musze przeciez miec swoje nazwy na wszystko) nawet sie nie umywa do twojego

bb - witamy spowrotem!! ale mialas fajnie, i goraco

szperr - nalesniki z nutella i bananami no i wrobilas mnie babo przez te banany

aniolku - fajnie ze sie zaczelas czesciej udzielac tutaj

lori - masz racje z tym REM, Aidan mi troche glosem przypomina tez (i lubie ze on taki troche nie tego, Cher tez robi walniete miny)
a Rebecca niech sie nie zmienia, dawno nie bylo juz takich glosow - ona mi bardziej podpada pod bacie Arethe niz Tine - a tak wogole mam nadzieje ze zaspiewa jeszcze to Change is gonna come - troche mocno upolityczniona ta piosenka ale mnie wymiotla na jej pierwszej audycji

ja jestem burzuj jesli chodzi o mieso, a szczegolnie wieprzowine kupuje w wholefods czerwonke i kurole w sainsburym, ale piersi z kury kupuje w Makro - wole wydac wiecej i przygladam sie conajmniej jak pod lupa

mi jeszcze nic do glowy nie przychodzi z SS, jak wy wpadacie na pomysly

ja nie lubie Yeo Valley mam nietolerancje na laktoze
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:20   #171
katakumba
Zakorzenienie

zesta naklupaly jak dzikie
ja nie zostane na dlugo bo mnie moja poduszka wola, ale po tym jak wtrabilam cottage pie wlasnej roboty nie umiem jej odmowic

ale zimno bylo w nocy! brrrr

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 16:31   #172
upadly aniol
Raczkowanie

Cytat:
Aniol: kolega mowisz

Cytat:
aniolku - fajnie ze sie zaczelas czesciej udzielac tutaj

kurcze i znowu temat, na ktory nie mam za wiele do powiedzenia
ja miesa nie kupuje w ogole, a juz napewno nie wyobrazam sobie, jak bym miala je przygotowacja przez 7 lat nawet kawalka miesa w ustach nie mialam, teraz jakos mi sie odwidzialo i czasami cos zjem, jak ktos mi cos miesnego przygotuje

Olka Ty mieszkasz (chyba) calkiem niedaleko ode mnie, u mnie co chwile jest jakas farma, wiec moze by Ci sie oplacalo co jakis czas przejechac sie godzinke samochodem i robic zapasy?

Lola skoro wszystkie, to ja tez ew.ulatwie Ci spraweciemny fiolet lub czerwien

uciekam sprzatac
Stary 2010-11-16, 16:45   #173
Kasienka :)
Raczkowanie

Hej

ja mięsko kupuję w tesco, najczęściej są to piersi z kurki, bo najbardziej lubimy
Lolcia jeśli masz mnie to ja poproszę kolor biały

Grzejniki włączone, gorąca herbata brr zima się zbliża
Kasienka :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 17:12   #174
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie dzisiaj oswiecilam w tym temacie Maatre, bo akurat w wiadomosciach lecialo jak gadalysmy

Cytat:
Wlasnie mialam tez o kurczakach napisac, ktore kupuje w calosci bo taniej i smaczniej, tak jak Moona. Kupuje corn fed free range - tak jak Vedma, najdrozszy kurczak w sklepie wyroznia sie ladnym zoltym kolorem i tym, ze mozna z niego zrobic rosol. Mozna dostac w Asdzie i Sainsbury, w tesco nie wiem.
Ja wlasnie w Tesco kupuje. To prawda, ze najdrozszy w sklepie, ale rosolek wychodzi palce lizac !

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
ja nie lubie Yeo Valley mam nietolerancje na laktoze
Ja nie wiem, co to za jogurty, ale reklama swietna!!!

Lola, widzisz, wszystkie snooda chcą
Ja mam kremowe futerko, stad ten pudrowy roz, wydaje mi sie, ze byloby ladnie
Stary 2010-11-16, 17:31   #175
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
i to mowi pani nauczycielka, potem bedzie tak uczyc dzieciaki
wiola doprawdy ...... nie nauczylas sie jeszcze czytac moich wypowiedzi z przymrozeniem oka

Cytat:
ja tez sie przylaczam - piekna para
zycze im szczescia
i jakie to wzruszajace, ze William podarowal jej pierscionek zareczynowy Diany

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr
idzie zima

dzis se wymyslili foto do identyfikatora - akurat jak ja zapomnialam pudru wziac
co by sie nosek na zdjeciu nie swecil.........

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 18:51   #176
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:

dzis se wymyslili foto do identyfikatora - akurat jak ja zapomnialam pudru wziac
co by sie nosek na zdjeciu nie swecil.........
ja na moim mam zdjecie jak wiezien skazany za podatki zdjecie robilam na kacu w budce w bootsie

ogladamy "jak wytrenowac smoka", ale smiszna kreskowka

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 19:20   #177
szperrr
Zakorzenienie

Bakti, to ja akurat w przypadku wieprzowiny nie jestem tak wymagajaca, z prawie wszystkiego cos tam da sie zrobic (chociaz sporo z tych duzych kawalow laduje w koszu.. ale i tak te lepsze kawalki wychodza duzo taniej). Za to kurczaki musza spelnic wiele warunkow zanim je kupie, zwlaszcza po tym jak kilka wywalilam mimo niby dlugiej daty waznosci Mam wrazenie, ze wieprzowiny az tak nie pompuja chemikaliami jak kurczakow.
Olka, wieprzowine (a i wolowine ) tez w Morrisonie kupuje, po prostu korzystam z (nieczestych i niezbyt dlugotrwalych) promocji Mam ten sklep pod nosem (moze ze 100m ) i jeszcze sasiadka tam pracuje, to mi cynki daje

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość

ogladamy "jak wytrenowac smoka", ale smiszna kreskowka
heh, ogladalismy wczoraj ale fajne, nie?
teraz ja siedze wysmarowana voltarenem na termoforku i popijam herbatke, a reszta rodziny gra w cos na wii i nawet mnie to nie rusza

Mialam cos jeszcze, ale bateria miga, wiec szybko poki moge wyslac :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-16, 19:35   #178
Bakteryika
Wtajemniczenie

na leb mi pada - miala byc wolowina nie wieprzowina - co ja za bzdury gadam
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 20:15   #179
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
wiola doprawdy ...... nie nauczylas sie jeszcze czytac moich wypowiedzi z przymrozeniem oka ..
a myslisz co brzydal robil na koncu zdania?

taaaak wesele, i sie beda za moje podatki kurka wodna bawic
a mi kto imprezke zafunduje?

bojler nam padl. dobrze ze mrozu chwilowo nie ma. W czwartek jakis magik ma przyjsc i popatrzec.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 20:39   #180
***luna
Zakorzenienie

O jak się kulinarnie zrobiło
i zakupowo
Ja kupuję mięso w różnych sklepach

Co do ślubu, to wszystkiego naj ... dla nich.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości