![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
haya
![]() na wstepie pytanie do wiolqn, jak mam wyslac prezent, to znaczy chodzi mi o to, ze pisalas, ze nie chcesz wiedzie kto kupuje dla kogo, wiec jak mam zaznaczyc, kto jest odbiorca? BB super, ze sie wam wyjazd udal ![]() ![]() x-factora nie ogladam, nawet nie wiem,kto jest kto, znaczy sie wczoraj sie dowiedzialam kto to jest Aiden, bo moja siostra sie poplakala jak odpadl-coz uroki ciazy... ![]() ![]() u nas tez zimno, mglisto i w ogole, be!w sobote bylam na imprezie, ale ja juz za stara na takie wyprawy (a poza tym moje buty mnie tak sciskaly, ze marzylam tylko o tym, zeby je zdjac) postanowilam wrocic wczesniej, zadzwonilam do mojej siostry meza,zeby mnie odebral, zajelo mu to ok. godz. i tak czekalam z kolezanka na niego w srodku nocy na mrozie ja w samym sweterku Kelly w bluzce na ramiaczkach ![]() ![]() ![]() a apropos rozneglizowanych to wchodzimy sobie ze znajomymi do klubu a tam po parkiecie lata sobie pan tak jak go Pan Bog stworzyl i nikogo to nie dziwi, ochrona go wyniosla dopiero po jakis 15 min. ![]() ![]() i juz nie pamietam, co jeszcze chcialam ![]() ![]()
#152 |
Zadomowienie
|
bellebelle dziękuję za przyjęcie do znajomych
![]() ![]() My z TŻ nie planujemy jeszcze żadnych wycieczek, raczej ślub ale przecież na miesiąc miodowy trzeba gdzieś się wyrwać więc kto wie ![]() Właśnie z wyprzedaży dla airport staff'u wróciłam(TŻ pracuje) i już o 50 funtów jestem biedniejsza-ale bogatsza o krem Clinique, tonik Clarinsa i tusz Lancome ![]() wiolqn podpisuje się pod pytaniem upadlego anola ![]() No i ładnie, popadało i jak jutro złapie jeszcze przymrozek to chyba na łyżwach zaprowadzę dziecko do szkoły ![]()
#153 | |||||||
Zadomowienie
|
Dokladnie o to samo chcialam sie zapytac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokladnie. Smutna prawda. Cytat:
Cytat:
![]() A jakos mnie specjalnie nie rusza. Wole YeoValley, zdecydowanie. Ale to pewnie z racji wyksztalcenia, hehe! Cytat:
![]() A najbardziej to zazdroszcze nie temperatury, tylko jedzenia ![]() Cytat:
![]() Dzieki wielkie, Lola, super, ze udalo Ci sie to zalatwic! mam nadzieje, ze dojazd z M4 jest łatwy? ![]() Cytat:
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Oho! Trzeba by zatem ją założyć
![]() Lola dobra robota, dzięki za rezerwacje!
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Brrrr u mnie -2 I szron na trawnikach
![]()
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież to nic wielkiego zarezerwować stolik ![]() a w ogóle to brrrrry! ale zimno, aż się spod kołdry nie chce wychodzić ![]() ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
i to mowi pani nauczycielka, potem bedzie tak uczyc dzieciaki
![]() Cytat:
zreszta dopoki te przysylane prezenty nie beda dla mnie (chce byc zaskoczona) to bedzie OK. Ciekawe, ja z reguly ciekawska jestem a nawet mnei nie korci zeby zobaczyc kto mnei wylosowal. Co do prezentow w restauracji to ja zorganizuje jakis mikolajski worek, damy go w rogu i kazda bedzie mogla wlozyc tam prezent bez podgladania innych. Fajnie bedzie sie z wami wszystkimi zopbaczyc, od ostatniego takiego wiekszego spotkania juz tyyyyyle czasu minelo. Adasiek byl wtedy jeszcze troche wieksza fasolka
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
Aniol: kolega mowisz
![]() ![]() Chcialabym, zeby juz spadl snieg, bo tak nudno z deszczem ciagle, no nie ![]() Lola: dzieki ![]() A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka ![]() ![]() Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]
A ja wlasnie dokonalam pierwszego w swoim zyciu rozbioru kurczaka ![]() ![]() My zawsze kupujemy wielkie, szczesliwe kurczaki (free-range, corn-fed) i TZ bawi sie w rzeznika. Ale ma do tego talent chlopak - nic dziwnego, to rodzinne, jego wuj jest kierownikiem zakladow miesnych hehe ![]() A ja ostatnio odpilowywalam kosc indykowi w srodku nocy (nie chcial sie zmiescic do slow cookera) - wrazenia niezapomniane ![]() ... swinia nie indyk... Ide wyciagnac muffinki czekoladowe z piekarnika!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2327166 7]
Ide po kawe, ale co to za kawa bezkofeinowa ![]() ![]()
#161 |
Zakorzenienie
|
Rozowy snood
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja z muffinkami moge dotrzymac towarzystwa ![]() ![]() Kawa to tylko mocna i prawdziwa, jakie tam bezkofeinowce? ![]() ![]() Moonia, ostatnio taki mi brzuchal wyskoczyl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- belle, pieknie zrelacjonowane ![]() ![]() U nas nadal szron wszedzie.. a to juz prawie poludnie! ![]() Przez to, ze zawsze ogladam xfactor z opoznieniem i przewijam reklamy, to nie wiem o czym mowicie.. tzn. juz wygooglowalam, ale nie mam dzwieku w kompie, wieczorem sobie obejrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ps. Wlasnie mnie olsnilo i juz wiem co moge kupic na SS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-16 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta z kurczakiem to masz racje, lokalna: http://en.wikipedia.org/wiki/Paella#Valencian_paella Jak bedziesz miala okazje sprobowac to polecam ta z makaronem, makaron wydaje mi sie lepiej wylapuje smaki niz ryz, niebo w gebie ![]() Teraz poluje na jakas dobra ksiazke kucharska z przepisami na hiszpanskie zarelko U mnie muffinki beda wieczorem, czekam az banany bardziej dojrzeja, bo same zielonawe mieli w sklepie wczoraj a ja potrzebuje dojrzalych Mnie jeszcze nie olsnilo co do SS ![]()
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Kate i Williama
![]() Royal wedding w przyszłym roku ![]()
#164 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Daenerys, nie wiem czy ta, ktora jadlam to ta "prawdziwa" paella, ale z tym jest jak z polskim bigosem
![]() ![]() ![]() A z ubieraniem sie to jest tez kwestia kultury i przyzwyczajenia - moim zdaniem polskie dzieci sa przegrzewane i pozniej wyrastaja na wiecznie zmarznietych doroslych ![]() ![]() ![]() Belle, zaloze sie, ze juz planujesz nalot na te ksiegarnie ze starociami ![]() Co do bananow, to zauwazylyscie jakie ona sa teraz tanie?!?! Moja rodzina niedlugo sie zbuntuje, bo ciagle sa albo muffinki, albo nalesniki, albo jakies placki z bananami ![]() Olka, ja zakupy robie w Morrisonie i zawsze maja free range ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ![]() tak samo zreszta robie z wieprzowina - czasem sa cale wielkie porcje w ktorych jest kawalek schabu, szynki, skora i rozne smieci przy okazji, czasem w promocji kosztuje to zaledwie 2.80-3f/kg, kupuje wtedy po 5-10kg, porcjuje, czesc mroze w kawalkach, plastrach, mielone.. ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-11-16 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W morrisonie kiedyś były ale teraz też nie ma ![]() Patrzałam ostatnio jakies udka z Lincolnshire w Tesco, ale co niektóre z nich już w sklepie były zielonkawe ![]() szperr a tą wołowinę to w całości gdzie kupujesz?? ![]() **************** Po dzisiejszym mrozie ten snood mi się nawet nie głupi wydwał, ale bardziej reflektowałabym na coś takiego http://www.mandco.com/Scarves/Roll-c...t/5403464ivory No może nie z frędzelkami, mogłby być z kapturem, jak czerwony kapturek.... ![]() I materac sobie dzisiaj podwojny kupiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2010-11-16 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Caly dzien swiateczne piosenki w radio leca
![]() Mielismy juz "All I want for Christmas" Mariah Carey a teraz wlasnie prace umila nam Wham i "Last Christmas" ![]() Ja corn fed czikena kupuje w Waitrosie.
#170 |
Wtajemniczenie
|
lola - jezeli to ja jestem twoja ofiara SS to ja poprosze bezowy lub nutmeg
![]() ![]() ![]() bb - witamy spowrotem!! ale mialas fajnie, i goraco ![]() szperr - nalesniki z nutella i bananami ![]() ![]() aniolku - fajnie ze sie zaczelas czesciej udzielac tutaj ![]() lori - masz racje z tym REM, Aidan mi troche glosem przypomina tez (i lubie ze on taki troche nie tego, Cher tez robi walniete miny) ![]() a Rebecca niech sie nie zmienia, dawno nie bylo juz takich glosow - ona mi bardziej podpada pod bacie Arethe niz Tine - a tak wogole mam nadzieje ze zaspiewa jeszcze to Change is gonna come - troche mocno upolityczniona ta piosenka ale mnie wymiotla na jej pierwszej audycji ja jestem burzuj jesli chodzi o mieso, a szczegolnie wieprzowine ![]() ![]() mi jeszcze nic do glowy nie przychodzi z SS, jak wy wpadacie na pomysly ![]() ja nie lubie Yeo Valley ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
zesta naklupaly jak dzikie
![]() ja nie zostane na dlugo bo mnie moja poduszka wola, ale po tym jak wtrabilam cottage pie wlasnej roboty nie umiem jej odmowic ale zimno bylo w nocy! brrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze i znowu temat, na ktory nie mam za wiele do powiedzenia ![]() ja miesa nie kupuje w ogole, a juz napewno nie wyobrazam sobie, jak bym miala je przygotowac ![]() ![]() Olka Ty mieszkasz (chyba) calkiem niedaleko ode mnie, u mnie co chwile jest jakas farma, wiec moze by Ci sie oplacalo co jakis czas przejechac sie godzinke samochodem i robic zapasy? Lola skoro wszystkie, to ja tez ew.ulatwie Ci sprawe ![]() ![]() uciekam sprzatac ![]()
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja mięsko kupuję w tesco, najczęściej są to piersi z kurki, bo najbardziej lubimy ![]() Lolcia jeśli masz mnie to ja poproszę kolor biały ![]() Grzejniki włączone, gorąca herbata brr zima się zbliża ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem, co to za jogurty, ale reklama swietna!!! Lola, widzisz, wszystkie snooda chcą ![]() Ja mam kremowe futerko, stad ten pudrowy roz, wydaje mi sie, ze byloby ladnie ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
wiola doprawdy ......
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zycze im szczescia i jakie to wzruszajace, ze William podarowal jej pierscionek zareczynowy Diany ***** brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrr idzie zima dzis se wymyslili foto do identyfikatora - akurat jak ja zapomnialam pudru wziac ![]() co by sie nosek na zdjeciu nie swecil.........
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ogladamy "jak wytrenowac smoka", ale smiszna kreskowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Bakti, to ja akurat w przypadku wieprzowiny nie jestem tak wymagajaca, z prawie wszystkiego cos tam da sie zrobic
![]() ![]() Olka, wieprzowine (a i wolowine ![]() ![]() ![]() ![]() heh, ogladalismy wczoraj ![]() ![]() teraz ja siedze wysmarowana voltarenem na termoforku i popijam herbatke, a reszta rodziny gra w cos na wii ![]() ![]() Mialam cos jeszcze, ale bateria miga, wiec szybko poki moge wyslac : ![]()
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
na leb mi pada - miala byc wolowina nie wieprzowina - co ja za bzdury gadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaak wesele, i sie beda za moje podatki kurka wodna bawic a mi kto imprezke zafunduje? bojler nam padl. dobrze ze mrozu chwilowo nie ma. W czwartek jakis magik ma przyjsc i popatrzec.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
O jak się kulinarnie zrobiło
![]() i zakupowo ![]() Ja kupuję mięso w różnych sklepach ![]() Co do ślubu, to wszystkiego naj ... dla nich. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.