|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Cześć dziewczyny
Widzę, że już nowy wątek śmiga. Byłam ostatnio na tej rozmowie do ing banku i poszło mi tak sobie. Źle nie było, ale nie było też super. Na początek dwa testy jeden na logiczne myślenie, a drugi na spostrzegawczość, potem rozmowa z panią kierownik (przesympatyczna, rozmawiając z nią prawie się nie czułam jak na rozmowie),a potem z panią z hr-u. Od pani kierownik dowiedziałam się, że jest wieluuu chętnych na to stanowisko, ale zachowa sobie moje cv gdyby cos się zwolniło w jej dziale (ona nie była z tego do którego aplikowałam). Tam to praca nudna non stop przy kompie pisanie umów (i ogromna presja czasu, wszystko na wczoraj ), a u pani kierownik ciekawsza, bardziej zróżnicowana i spokojniejsza praca. No zobaczymy. Zadzwonił dziś do mnie pan w sprawie rozmowy na stanowisko weryfikatora dokumentacji kredytowej, u którego byłam już na rozmowie w lipcu Idę we wtorek i mam dylemat czy mu powiedzieć, że już u niego byłam? Jak myslicie? Bardzo mi zależało na tej pracyi bolało mnie, gdy nie oddzwonili
|
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasiorek, zobaczysz jak sie rozmowa rozkreci. Jesli bedzie luzna, to poiedziec, a jesli nie, to nie! Poza tym czy wy sobie myslicie, ze HRowcy nie pamietaja ludzi, ktorych zapraszali na rozmowy ??????? Lipiec a grudzien to krotki okres, facet na bank wie, kim jestes.
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że oni tam nie mają hr-owca, tylko rekrutacją zajmują się osoby kierujące firmą (w celu obniżenia kosztów, nie jest to wielka firma). Rozmowa z tym samym panem co ostatnio, a poza tym gdyby mnie pamiętał, to po co dzwoniłby po raz kolejny, tym bardziej, że ostatnio nie był zainteresowany współpracą pewnie ze względu, iż nie miałam wymaganego doświadczenia
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Kwasiorek, skoro prezes to tym bardziej pamieta. Ja sobie nie wyobrazam, zebym gdzies szla na rozmowe drugi raz i ktos by mnie nie pamietal. Kiedys bylam 2 razy w tej samej firmie i dokladnie mnie pamietali, wrecz mi o tym powiedzieli przy podaniu ręki - spytali, co sie u mnie zmienilo od ostatniego spotkania. A uwierz, w tej firmie rekrutuje sie co chwile na rozne stanowiska, ok 60 działów, wiec jest do czego, wiec setki ludzi sie przewijaja.
A nawet, jesli Cie gosc nie chcial, to znaczy, ze minimalnie Ci czegos zabraklo i postanowil jeszcze raz sie z Toba spotkać. Ja tak mialam i dostalam prace z takiej drugiej rekrutacji. |
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze gdyby tym razem się udało, to bym była przeszczęśliwa... Miałabym doświadczenie w analizowaniu dokumentów kredytowych, a wtedy WITAJCIE BANKI![]()
|
|
|
|
|
#158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja w jednym urzędzie w ciągu chyba 2-3 miesięcy byłam z 6 razy na rozmowach... Rekrutujący ci sami + jedna osoba z działu na który się starałam... Powiem wam, ze to bardzo głupie uczucie wiedzieć, że te osoby wiedzą o Tobie już wszystko a Ty jeszcze raz powtarzasz im to samo
Ja na poprzednim bezrobociu startowałam do urzędów i tam faktycznie szkoda było papieru jak się nie spełniało wymagań obowiązkowych... W tym turnusie bezrobocia kompletnie nie mam na co odpowiadać, więc zaczęłam odpowiadać na ogłoszenia, gdzie jest wymagana 3 letnia praktyka w pełnej księgowości (ja mam roczną w uproszczonej). Wysłałam do tej pory CV do 7 firm, z czego do 2 z nich wysyłałam 2 razy, bo ogłoszenie się powtórzyło... i ciiiiiiiisza Claris, a co to była za praca na studiach? Bo napisałaś o niej jakby to była praca w domu publicznym a co do Twojego stażu, to nie żałuj, że dostałaś tylko 4 m-ce, bo lepiej wykorzystać go w jakimś fajnym miejscu w którym i się dużo nauczysz i zostaniesz ![]() Kala, radio, nieźle Cytat:
![]() Cytat:
A ile pensji płacą?
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. I teraz nie traktuję aż tak serio wymagań . Wogóle wyznaję zasadę, że wszystkiego się mogę nauczyć. Każdy chce wykształconego pracownika z mega doświadczeniem, ale to doświadczenie przecież GDZIEŚ trzeba zdobyć Na rozmowie, gdy Cię ktoś zapyta czy umiesz to i tamto, zawsze możesz powiedzieć, że jeszcze nie, ale to nie problem, bo bardzo szybko się uczysz
|
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
jutro mam dzwonić na jakieś ogłoszenie o dziwo szukaja studentki, eh.. pewnie jakieś psie pieniądze, zobaczymy. trzymajcie kciuki
się okaże juto .... czy to będzie kolejne rozczarownie jakich ostatnio u mnie pełno jeśli chodzi o pracę nie brakuje :/
|
#161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Studentów się zatrudnia, bo za nich wogle nie płaci się zusów.
A w mojej branży i w mojej okolicy jest pełno osób, które mają i wykształcenie i doświadczenie, tylko pracy nie mają... i z czym ja mam przy nich startować...
|
|
|
#162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem że studentów tylko wykorzystują, ale już jestem tak zdesperowana że i tak zadzwonię zobaczymy co mi powiedzą, ale na cuda nie liczę. Niestety ale świat wygląda tak, że pracodawcy chcą mieć pracowników zaraz po studiach, młodych, ale z kilku letnim doświadczeniem... ale gdzie mamy do cholery zdobyć to doświadczenie skoro nikt nie daje nam szansy.... to jest przerażające.
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja mam o tyle dobrze z tym stażem, że w konkretnej poważnej instytucji, to do cv się przyda, także nie żałuję
|
|
|
|
|
#165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
claris, żadna praca nie hańbi, a może i z tej twojej dałoby się wycisnąć coś do CV... Zawsze lepiej jest mieć cokolwiek niż zupełnie nic... Chociażby umiejętność organizowania sobie czasu - pogodzić naukę z pracą to też sztuka, a umiejętność zarabiania pieniędzy starczających na potrzeby świadczy o zaradności, praca przez dłuższy okres świadczy o wytrwałości itd... Zawsze możesz wpisać to co ja wyżej zamiast wykonywanych zadań
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym miec pracę
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Wrocławia, od stycznia bedzie calkiem spoko stanowisko wolne, praca biurowa za 1600 zł ok.
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... No właśnie nie wiem, czy mogę już coś więcej. Może się wstrzymam do po weekendzie i napiszę wam więcej szczegółów
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu po weekendzie bede wiecej wiedziec, bo wczesniej znałam te prace tylko z opowiesci. Ale znajoma rezygnuje na rzecz czegos innego i pytalam jej, czy moglaby odstapic to stanowisko ktorejs z was, to powiedziala, ze chetnie
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze wg checi, bo nie sadze, aby wiele sie z was zglosilo. Kolezanka zapewne da namiary na osobe, ktora zajmuje sie rekrutacja lub z ktora sie bedzie pracowalo i sie umowicie na spotkanie z nią, i to ona wybierze. Z tego co wiem, nie bedzie oficjalnego ogloszenia.
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
OK jasne, jak bedzie blizej świąt to pogadamy o tym
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I czy może jednak któraś coś wie apropo asystenta działu planowania/planerskiego?
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym ubrala ten zakiet pudrowy i jeansy. Sportowa elegancja, to jest to !!
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie myślę, że tak byłoby ok i do tego jakiś fajny kolor na paznokcie. Nie napisałam tego wyżej ale to jest takie bardzo młodzieżowe radio i wprawdzie ja nie startuję na dziennikarza ale mam wrażenie, że jakbym przyszła black&white elegancko to nie byłoby ok.
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, do takich miejsc nie warto sie stroic na "galowo", to nie urząd miasta
Wiec smialo, fajne paznokcie i do boju
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówili, ale podobno niepełny etat.
No i myślałam że już wszystkie głupie i mądre pytania przerobiłam na rozmowach, ale okazało się że nie. Doszło jeszcze pytanie - A dlaczego Pani nie mieszka w miejscu urodzenia? Przecież to daleko (ok 40 km.
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Widzę, że już nowy wątek śmiga. Byłam ostatnio na tej rozmowie do ing banku i poszło mi tak sobie. Źle nie było, ale nie było też super. Na początek dwa testy jeden na logiczne myślenie, a drugi na spostrzegawczość, potem rozmowa z panią kierownik (przesympatyczna, rozmawiając z nią prawie się nie czułam jak na rozmowie),a potem z panią z hr-u. Od pani kierownik dowiedziałam się, że jest wieluuu chętnych na to stanowisko, ale zachowa sobie moje cv gdyby cos się zwolniło w jej dziale (ona nie była z tego do którego aplikowałam). Tam to praca nudna non stop przy kompie pisanie umów (i ogromna presja czasu, wszystko na wczoraj
), a u pani kierownik ciekawsza, bardziej zróżnicowana i spokojniejsza praca. No zobaczymy. Zadzwonił dziś do mnie pan w sprawie rozmowy na stanowisko weryfikatora dokumentacji kredytowej, u którego byłam już na rozmowie w lipcu
Idę we wtorek i mam dylemat czy mu powiedzieć, że już u niego byłam? Jak myslicie? Bardzo mi zależało na tej pracyi bolało mnie, gdy nie oddzwonili

startowałam do urzędów i tam faktycznie szkoda było papieru jak się nie spełniało wymagań obowiązkowych... W tym turnusie bezrobocia kompletnie nie mam na co odpowiadać, więc zaczęłam odpowiadać na ogłoszenia, gdzie jest wymagana 3 letnia praktyka w pełnej księgowości (ja mam roczną w uproszczonej). Wysłałam do tej pory CV do 7 firm, z czego do 2 z nich wysyłałam 2 razy, bo ogłoszenie się powtórzyło... i ciiiiiiiisza
. I teraz nie traktuję aż tak serio wymagań