![]() |
#151 | |
Przyczajenie
|
Dot.: poszukuje chętnych, młodych wizażystek do odchudzania ;D
Cytat:
![]() Ja dziś miałam wyjątkowo grzeczny dzień, może dlatego, że rano zjadłam trochę miodu ![]() Ś: Jogurt naturalny z otrębami i łyżeczką miodu, kawa z mlekiem 2Ś: Serek wiejski light, sok Vega (śródziemnomorski jest naprawdę niezły!) O: Duszona cielęcina, 3 pieczone ziemniaczki, brokuł gotowany i sos czosnkowy (jogurt z czosnkiem, żeby nie było, że majonezy jakieś ![]() P: Grejpfrut K: Jajko na twardo Cały dzień dziś w domu siedzę więc rano poćwiczyłam na stepperze 40 minut i brzuchy zrobiłam, wieczorem chyba jeszcze odbębnię ćwiczenia za wczoraj bo lenia miałam ![]() A jak tam u Was? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
jasne że pomożemy ale uwierz są osoby co chcą jeszcze więcej od cb schudnąć- np muaaa
![]() ![]() już sobie postanowiłam że od jutra prowadzę swój zeszyt "Dieta" będę w nim zapisywała ile ćwiczyłam, co jadłam ile ważę itp a i oczywiście swoje przemyślenia nad mym nieszczęsnym wyglądem ![]() ![]() i teraz nie pozwalam sobie na żadne słodycze.... i produkty wysokokaloryczne ![]() a tak wgl co myślicie na temat naleśników? np. takie z kapusta i grzybami co robi moja mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o naleśniki (takie zwykłe, suche
![]() ![]() ![]() Ja postanowiłam sobie, że od jutra wytrwam tydzień bez słodyczy. 0 ! Małymi kroczkami chyba będzie najlepiej, bo jakbym wyznaczyła sobie np. do wakacji to bym chyba nie dała rady ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
ja dzisiaj calkiem dietetycznie.ale jutro bedzie porazka.jade na czuwanie,wracam dopiero w sobote rano..i odchudzaj sie tu czlowieku
![]() ![]()
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
ja tez mam taki zeszyt:P i od dziś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny!
![]() No cóż mogę powiedzieć..dołączam do grona tych co miały gorszy dzień ![]() Rano zjadłam owsiankę jak zwykle więc okk Po przybyciu do szkoły jabłuszko.. też ok.. No i niestety dopadł mnie wilczy głód! ![]() ![]() ![]() Później znowu jabłko.. No a wieczorem ciemna bułka z szynką pomidorem sałatą i ketchupem zapite satino light ![]() Aaaaa jutro będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mnie dzisiaj pączki hiszpańskie kusiły, ale dałam im radę i nie było nawet tak źle: 6:40 miseczka muesli z mlekiem, kawa z mlekiem 11:00 dwie kanapki z szynką na razowcu, kawa z mlekiem 13:30 dwie kanapki na chlebku pełnoziarnistym z polędwicą łososiową, chudym serkiem i pomidorkiem 16:00 morwa + spaghetti 18:00 marchewka na surowo Śniadanie wchłonęłam kosztem początku pierwszych zajęć, bo się przez to nieco spóźniłam. Dzisiaj był już spory spacer w ciągu dnia, 30min intensywnego stepperka i jeszcze będą 8 minutówki, zimny prysznic + piling kawowy i rozgrzewające serum z ewelinu(po nim nawet jak dam sobie w kość z ćwiczeniami, nie mam problemów z zakwasami o dziwo). Ja myślę, że kapusta i grzyby same w sobie mogą być - grzyby się prawie wcale nie trawią, więc są neutralne, a kapuśniak podobno jest bardzo pobudzający na metabolizm. Byleby nie były skąpane w jakimś smalcu/zasmażce/tonie cukru xP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj nie poćwiczyłam, nie było mnie cały dzień w domu i nie miałam siły o 22 dosiadać rowerka. Pozatym wypiłam drinka dzisiaj: sprite+martini i jest mi z tym troche źle. To tyle ide spać, dobranoc
![]()
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Wczorajszy jadłospis:
I: owsianka z otrębami i mlekiem II: bułka z sałatą, serem i rzodkiewką, ogromne jabłko III: smażony makaron z kukurydzą, papryką, pomarańcza i kiwi IV: jajecznica z 3 jajek, bułeczka z masłem V: sałatka z sałaty lodowej, kukurydzy, pomidora i papryki Wiem, że nie najlepiej i bardzo podobnie do poprzedniego dnia ale nie miałam czasu i dlatego tak wyszło ![]() No i tylko a6w zrobiłam, byłam padnięta. Na szczęście coraz bliżej do weekendu, w końcu odpocznę i się porządnie wyśpię. 4 DZIEŃ BEZ SŁODYCZY! Chyba powinnam ograniczyć ilość owoców, w końcu one też mają sporo cukru (chociaż z drugiej strony dzięki owocom nie jem słodyczy ![]() 4 DZIEŃ ĆWICZEŃ! Ogólnie znacznie lepiej się czuję ćwicząc i odżywiając się zdrowiej, strasznie jestem ciekawa czy będzie widać jakieś efekty po tygodniu (w niedzielę będę się ważyć), chociaż moja waga może być teraz nieco nieprawdziwa z powodu zbliżającego się okresu tak więc nie ma co brać do siebie. Może wyznaczmy sobie jeden dzień w tygodniu (np sobota/ niedziela), w którym będziemy się ważyć i pisać o efektach naszej walki z kilogramami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
widzę, że tu niektóym su[per idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj w końcu się wyspałam
![]() ![]() ja o 10 owsianka i kawa z mlekiem i 100kcal juz spalone ![]() ![]() ![]() Edytowane przez xxxkasiuxxx Czas edycji: 2011-03-25 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
mój jadłospis na dziś
I: owsianka II: jogurt lajt plus grahamka III: pseudorisotto: ciemny ryż, gotowane kawałki z cycka kuraka plus warzywa. wszystko wymieszane na patelni bez tłuszczu IV: arbuz V: sałatka z jajka, ogorka konserwowego, chudej szynki i kukurydzy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam
![]() Jeśli chodzi o mnie to ja ważę się co 2 tygodnie w niedziele, ale chyba zacznę co tydzień bo tak, jak jakoś zgrzeszę, to mówię sobie, że w następnym tygodniu to nadrobię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
ja dziś oprócz 8 minut abs zrobiłam 300 brzuszków 40 s mostka, 200 nozyc i 6 godzin z dzidzią w pracxy
![]() ![]() a i od dziś wracam do a6w. od poczatku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj nie najlepiej - nie bardzo miałam kiedy coś zjeść w ciągu dnia: 8:30 muesli z mlekiem 15:00 kanapka z serem żółtym 16:40 mała miseczka bigosu + kromka razowca Miałam dzisiaj za to fajne zajęcia z gościem, który zajmuje się medycyną sportu i nam opowiadał jak należy się odżywiać, żeby ćwiczenia przynosiły efekt i nie męczyły nas. W dużym skrócie - jeżeli mamy lekki trening(ćwiczenia w tempie aerobowym!), to w czasie jego trwania 80% energii czerpanej jest z tłuszczy, a reszta z cukrów, które są zlokalizowane w mięśniach(glikogen mięśniowy). I teraz jeżeli wykorzysta się zapas glikogenu mięśniowego, a nie uzupełnimy cukrów, to zaczynamy się forsować(łapiemy doła, wszystko nas boli, czujemy się źle), zakwaszamy sobie organizm i hamujemy spalanie tłuszczu. Także mówił, że jak się ćwiczy powinno się pozwalać sobie na jakiś cukier w większej dawce tak raz na tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
a u nas w szkole była dziś dietetyczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
ooo fajnie ^^ u nas to tylko co najwyżej zorganizują spotkanie z pielęgniarką
![]() ostatnio miałyśmy o mammografii a też chętnie bym spotkała się z dietetyczką ![]() dzisiaj owsianka 2 kromki wafli ryżowych pieczona ryba w panierce i twarogiem i rzodkiewką i przez cały dzień wypiłam prawie sama maślankę straciatella - czyli ok 800kcal ale jestem pod wrażeniem bo spaliłam dzisiaj 1200 kcal na rowerze ![]() ![]() i dzisiaj może też zrobię ten abs ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() no i mówiła,żeby sie nie głodzić bo to spieprzy metabolizm na całe życie, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
rano bieganie ale potem masakra
![]() jutro planuję usiąść i ułozyc plan swojej diety bo bez niego to różnie bywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
dziewxyny spróbujcie jak jaz zeszytemco sie je co cwiczy bo naprawde pomaga. widzi się co sie jadło wczoraj i jakoś motywuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Więc tak:
-śniadanie: ser mozarella (czy jakoś tak się pisze) i pomidor - II śniadanie: chleb razowy + ser - obiad: pierogi domowe z serem ![]() - kolacja: jabłko I to wszystko. Do tego trochę ćwiczeń, ale mało, bo narazie nie mam zbytnio czasu ;/ Mam do was pytanie: Jakie polecacie ćwiczenia dla osoby, która ma mało czasu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
ja polecam 8 minutówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
No ja od jutra też wracam do zeszytu i będę wszystko notować bo coś mi ta dieta nie wychodzi
![]() ![]() ![]() Personality , jeśli chodzi o krótkie ćwiczenia to też polecam Ci właśnie 8-minutówki ![]() ![]() Dziewczyny jak często się ważycie ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
ja się kontroluje z 3 razy w tyg dlatego, że jak zjem coś słodkiego i waga wzrośnie to mnie to motywuje do trzymania się. a zeszyt naprawde pomaga bo jakoś mi wstyd potem wpisać,że zjadłam np czekolade a tu dieta:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Mój wczorajszy jadłospis był straszny, zawsze tak mam jak wracam na weekend do domu -.- I: owsianka z mlekiem 0,5% II: sałatka z sałaty lodowej, kukurydzy, papryki, pomidora, ogromne jabłko III: ryba, sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka IV: pół grejpfruta, kilka winogrono V: jajecznica z jednego jajka, mała kromka chleba, lody z bitą śmietaną ![]() Obiecuję, że za wszystkie błędy weekendowe odpłacę (katując się i ćwicząc) w tygodniu ![]() Edytowane przez mala2806 Czas edycji: 2011-03-26 o 08:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
Jabłecznik zrobiony przez mamę psuje mi humor...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Czy i ja bym mogła dołączyć. Ostatnio mi jakoś ta motywacja spada jak już waga nie leci w dół tak jak wcześniej. Odchudzam się dukanem + ćwiczenia. Start 69. Teraz około 63 ale chciałabym tak jeszcze z 10 w dół przynajmniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
I tak zazdroszczę motywacji, ja na dukanie wytrwałam.. 5 dni
![]() Na pewno wszystkie damy radę ![]() W jakim jesteś wieku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
20 lat
Ja wcześniej próbowałam być na dukanie ale wtedy nie za bardzo miałam pomysł na jedzenie i szybko mi się znudziło bo w końcu ile można jeść kurczaka. Ale teraz dużo osób na niej jest i można znaleźć bardzo dużo zmodyfikowanych bardziej życiowych przepisów. I to całkiem szybkich w przygotowaniu. Jest wiele zamienników. Ostatnio jadłam rosół, pizze, hot dogi, naleśniki dopasowane do dukana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.