Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-03-23, 21:28   #151
smerte
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

pozytywna-wariatka na wodzie mogê d³u¿ej gotowaæ, nie obawiaj±c siê, ¿e mi wykipi . Zwykle, jak robiê rano ¶niadanie, nie bardzo skupiam siê na tym co robiê i w efekcie niejednokrotnie moja owsianka l±dowa³a poza garnkiem .

Æwiczê.
Spalam.
Mniej jem.
Zapuszczam w³osy do studniówki.
Szukam mi³o¶ci na ca³e ¿ycie
smerte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:32   #152
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
Beciu piêknie skarb, mleka moim zdaniem góra 3 szkl ale ja tam niewieeeeeem tak walnê³am
Wg niektórych ¼ródle doro¶li w ogóle nie powinni spo¿ywaæ mleka, inne podaj±, ¿e mog± do pó³ szklanki dziennie. Trzy szklanki to jednak przesada.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:33   #153
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

To takie co¶ w stronê U :
¶niadanie:
placki bananowe (jajko,3³ otrêbów,³ycha m±ki orkiszowej,banan) posmarowane kremem z orzechów laskowych i fig w³asnej roboty oraz posypane fur± cynamonu

¶niadanie II:
kromka razowca posmarowana serkiem ¶mietankowo twarogowym
jab³ko i kilka pomidorków koktajlowych

obiad:

porcja broku³a i pó³ papryki rozpaækane z oliw± + kromka chleba s³onecznikowego posmarowanego w³asnej roboty pesto z bazylii plastrem mozzarelli i pomidorki koktajlowe

kolacja:
serek wiejski 150g wymieszany z plastrem twarogu wrzucone pomidorki koktajlowe i ³y¿ka spora p³atków gryczanych eko.
marchewka

w ci±gu dnia du¿o wody/spacer/zakupy/aerobic
Æwiczê 3 razy w tygodniu intensywnie a tak to spacery,hula hoop itp.

+ porz±dny ból brzucha taki kuj±cy

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:35   #154
Winky
Zadomowienie

Cytat:
W³a¶nie trochê zaczê³am ostatnio my¶leæ o ED i wiem, ¿e zrobiê wszystko, ¿eby do tego nie dopu¶ciæ. Muszê sobie chyba zmieniæ cel, poniewa¿ po g³êbszym zastanowieniu stwierdzi³am, ¿e schodzenie do 55 jest g³upot± i wystarczy mi 58, które jest w normie (a t³uszczyku zbêdnego siê trochê nazbiera³o, wiêc to o niego i o wymodelowanie mi chodzi). My¶lisz ¿e powinnam zmieniæ jad³ospisy na co¶ na kszta³t R/U?
Wg mnie jedz tak, jak jad³a¶ wcze¶niej tylko bez tych przetworzonych rzeczy, fast-foodów itp. (oczywi¶cie raz na jaki¶ czas nie zaszkodzi). Postaraj siê je¶ poporstu zdrowo i smacznie jak Abigal czy GreeBalance. Biegasz, p³ywasz - to wystarczy do zrzucenia trzech kilo, a przynajmniej nie bêdzziesz musia³a zaprz±taæ sobie g³owy jedzeniem.
Stary 2011-03-23, 21:39   #155
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
jestem Wam strasznie wdziêczna niewiem co powiedzieæ...
wypróbowa³am ten specyfik co mi mama kupi³a.,.zobaczymy mo¿e akurat

dzi¶ RR;(samo pyszne jedzonko dzi¶ mia³am)'
I.woda z cytryna i miodem
kawa czarna
owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, ³ycha ¿urawiny, jab³ko, cynamon, ok 200ml mleka, pokruszony twaróg) ³adne ¶niadanie.
II.du¿a kroma z past± jajeczno-taworogow± z cebulk± i curry oraz pomidorem, po³owa paskudnej i suchej pomarañczy-bleh;/ tu te¿ okey.
III.wie¶niak 200g z cynamonem okey a mo¿e jakie¶ orzechy do tego?
IV.3pulpety z miêska mielonego drobiowego nadziane wêdlin±,twarogiem, panierowane w bia³ku i otrêbach ¿ytnich-mniam; ok po³owa worka jêczmiennej;mieseczka kapusty kiszonej z marchwi± i piepszem w porz±dku, mog³yby byæ jeszcze jakie¶ warzywka ¶wie¿e.
po obiedzie garstka rodzynek
koper w³oski, herbata 7zio³ z biedry, czerwona herbata
V.ca³a makrela wêdzona(kupowa³am na wagê-155g? jako¶ tak)
i do tego talerzyk przepysznej sa³atki od mamy ze s³oika w porz±dku. (cukinia,papryka,cebula,p rzecier pomidorowy,oraz ofc.cukier i oliwa z oliek-niebo)) no ten cukier z oliw± to tak ¶rednio.
2³y¿ki tego proszku->do buzi popite wod±;

eR na jutro;
I.woda z sokiem z po³owy cyntryny i miodem
czarna kawa;
owsianka(4³ p³, 2³ otr±b, gar¶æ suszonych ¶liwek, ok szkl. mleka, jab³ko, 2kiwi,twaróg, cynamon) ³adne ¶niadanie.
II.dwie kromy razowca ze s³onecznikiem, z twarogiem,pomidorem i wêdlin±, woda; jab³ko (mo¿e jeszcze ma³a activia jak kupiê) w porz±dku.
III.w±tróbka drobiowa duszona w jarzynach; kasza gryczana; kapusta kiszona z marchwi±; ³adnie.
basen
IV.wie¶niak z pomodrem i mo¿e ze dwa jaja jak bêdê umierala z g³odu po basenie mo¿esz zje¶æ te¿ jakie¶ wêglowodany, br±zowy ry¿ z sa³atk± do wie¶niaka i jajek.

do picia-2xkoper w³oski, 3x czerwona herbata, du¿o wody a i wieczorem 2³y¿ki tego specyfiku-Laxinat
I co ujdzie??
Dla mnie to jest ca³kiem porz±dne r. No mo¿e te rodzynki po obiedzie tak ¶rednio, ale garstka to wiesz. waga mo¿e staæ przez chwilê i to jest naturalne, mo¿e to byæ te¿ przez brak wypró¿nieñ my¶lê. Dla mnie w sumie wszystko okey, mo¿e kto¶ co¶ jeszcze powie?
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:40   #156
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
P

¦: Jogurt nat. 180g z wkrojonym i podgrzanym w mikrofali kiwi i jab³kiem; bu³ka z ziarnami z jajcem na miêkko (rozciapkanym ofc,) z pomidorem, szczypiorem i bazyli±.

II¦: Belriso cynamonowe (ostatnie), Bu³ka z ziarnami z mas³em, serem bia³ym (co¶ jak capressi, ale wiêkszy) pomidorem, sa³at±, bazyli±.; cukierek jaki¶.

3km z ziemniakami

O: Dwa klopsy gotowane, ziemniaki z sosem pomidorowym (ze ¶mietan±), du¿o buraczków!

3 km (do ko¶cio³a i nazad xd)

P: Big banana , Serek Tutti z biedry (Becia zachwala³a, to musia³am spróbowaæ ) z dosypanymi pestkami dyni, jab³ko, karmelowa inka.

K: Kajzerka z mas³em, dwoma plastrami krakowskiej i pomidorem z rzodkiewk± i szczypiorem, z serem ¿ó³tym salami z keczupem + berlinka z maaas± keczupu.

I ogólnie to jestem z siebie zadowolona dzi¶ Prze³ama³am siê bardziej do mas³a i smarujê grubiej I wiêcej z¿ar³am

I proszê o ocenê!
Brzuch boli nadal, i to chyba nie ¿o³±d... nie wiem sama, ale mimo to jad³am :P

W ci±gu dnia du¿o herbat i wody

Up!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:41   #157
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Wg mnie jedz tak, jak jad³a¶ wcze¶niej tylko bez tych przetworzonych rzeczy, fast-foodów itp. (oczywi¶cie raz na jaki¶ czas nie zaszkodzi). Postaraj siê je¶ poporstu zdrowo i smacznie jak Abigal czy GreeBalance. Biegasz, p³ywasz - to wystarczy do zrzucenia trzech kilo, a przynajmniej nie bêdzziesz musia³a zaprz±taæ sobie g³owy jedzeniem.
Dziêki za radê Trochê mn± to wstrz±snê³o na pocz±tku, tym bardziej, ¿e odby³am dzisiaj rozmowê z kole¿ank± która ma bulimiê od 2 lat i powiedzia³a mi mniej-wiêcej to samo. Zostanê przy uk³adaniu sobie jad³ospisów i wrzucaniu ich tutaj, poniewa¿ wcze¶niej jad³am monotonnie do obrzydzenia, a teraz przynajmniej zastanawiam siê nad tym, co jem. Naby³am te¿ kilku nawyków, które powinnam mieæ, a tak szczerze, to z ilo¶ci jedzenia nie polecia³am jako¶ bardzo, zawsze jad³am ma³o. Chcia³abym je¶æ zdrowo, smacznie i dobrze dla kondycji, bo marzy mi siê d³ugodystansowe bieganie (20km+). Chyba dzisiejszy dzieñ przepe³ni³ t± tak± "czarê" moich w±tpliwo¶ci i bêdê wprowadza³a nowe porz±dki w takim razie. Jeszcze raz dziêkujê, niby niewiele, ale kurde da³a¶ mi mocno do my¶lenia

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:44
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:41   #158
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
¶niadanie:
placki bananowe (jajko,3³ otrêbów,³ycha m±ki orkiszowej,banan) posmarowane kremem z orzechów laskowych i fig w³asnej roboty oraz posypane fur± cynamonu W przepisie s± P£ATKI, a nie otrêby. Niby ilo¶ciowo ok, ale kalorycznie za ma³o na ¶niadanie.

¶niadanie II:
kromka razowca posmarowana serkiem ¶mietankowo twarogowym x2

obiad:

porcja broku³a i pó³ papryki rozpaækane z oliw± + kromka chleba s³onecznikowego posmarowanego w³asnej roboty pesto z bazylii plastrem mozzarelli i pomidorki koktajlowe To jest obiad? Warzywa i kromka chleba?!

kolacja:
serek wiejski 150g wymieszany z plastrem twarogu wrzucone pomidorki koktajlowe i ³y¿ka spora p³atków gryczanych eko.
marchewka Ma³o.

Tynusiu, co jest?
Nie wiem, czy tu jest 1000kcal. Ile ju¿ schud³a¶? ¶niadania za ma³e, obiad masakryczny, brak podwieczorku, kolacja lilipucia. Dodaj do tego æwiczenia. Sk±d ty bierzesz na to si³ê? Cofasz siê coraz bardziej.
Stary 2011-03-23, 21:42   #159
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerte Poka¿ wiadomo¶æ
pozytywna-wariatka na wodzie mogê d³u¿ej gotowaæ, nie obawiaj±c siê, ¿e mi wykipi . Zwykle, jak robiê rano ¶niadanie, nie bardzo skupiam siê na tym co robiê i w efekcie niejednokrotnie moja owsianka l±dowa³a poza garnkiem .
aaa, no tak. my¶la³am, ¿e nie lubisz albo boisz siê mleka, czy co¶. okey.
Stary 2011-03-23, 21:43   #160
misia332
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 955

[QUOTE=Tynusia;25923074]
¶niadanie:
placki bananowe (jajko,3³ otrêbów,³ycha m±ki orkiszowej,banan) posmarowane kremem z orzechów laskowych i fig w³asnej roboty oraz posypane fur± cynamonu

¶niadanie II:

obiad:

porcja broku³a i pó³ papryki rozpaækane z oliw± + kromka chleba s³onecznikowego posmarowanego w³asnej roboty pesto z bazylii plastrem mozzarelli i pomidorki koktajlowe

kolacja:
marchewka

Tynusia co to jest za obiad? W stronê U? Moje zdanie znasz.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:52   #161
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Tynusiu, co jest?
Nie wiem, czy tu jest 1000kcal. Ile ju¿ schud³a¶? ¶niadania za ma³e, obiad masakryczny, brak podwieczorku, kolacja lilipucia. Dodaj do tego æwiczenia. Sk±d ty bierzesz na to si³ê? Cofasz siê coraz bardziej.
Napiszê na pw.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 21:55   #162
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie to jest ca³kiem porz±dne r. No mo¿e te rodzynki po obiedzie tak ¶rednio, ale garstka to wiesz. waga mo¿e staæ przez chwilê i to jest naturalne, mo¿e to byæ te¿ przez brak wypró¿nieñ my¶lê. Dla mnie w sumie wszystko okey, mo¿e kto¶ co¶ jeszcze powie?
normalnie Twoje rady s± bezcenne! Taka jestem Ci wdziêczna!
a te rodzynki eh, by³am mega padniêta bo ³azi³am dobre 3godziny po mie¶cie i jak wróci³am na obiad to sama nie wiedzia³am czego chce a ja tak ssstrasznie lubiê rodzynki, a Ona tak patrzy³y na mnie, i jeszcze moja genialna mama mnie odwiedzi³a mi powiedzia³a ¿e mi pomog± na ten mój wzdêty i bol±cy brzuch-
a mam pytanie co to otr±b;
czy maj± jaki¶ szczególny wp³yw na diete? czy maj± du¿± warto¶æ kaloryczn± w 2³y¿kach sto³owych? np. dzi¶ opanierowa³am w otrêbach ¿ytnich mielone i wysz³o zupe³nie jak w zwyk³ej panierce!pyszne i chrupi±ce, bez t³uszczu na teflonie, a teraz sobie my¶le ¿e chyba otrêby te¿ przecie¿ maj± warto¶æi od¿ywcze, ale niewiem jak z nimi jest i które s± polecane na diecie?

Winky ja siê nie znam na tym, ale skoro dziewczyna pije nieraz 5szkl, mleka dziennie to jak odstawi do 3 na pocz±tku, to chyba by by³o ok nie? ja serio nie wiem... Ty pewnie siê lepiej znasz
ale Ona pije takie prosto od krowy.... wiêc bez tego ¶woñstwa co w UHT

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:11   #163
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
normalnie Twoje rady s± bezcenne! Taka jestem Ci wdziêczna!
a te rodzynki eh, by³am mega padniêta bo ³azi³am dobre 3godziny po mie¶cie i jak wróci³am na obiad to sama nie wiedzia³am czego chce a ja tak ssstrasznie lubiê rodzynki, a Ona tak patrzy³y na mnie, i jeszcze moja genialna mama mnie odwiedzi³a mi powiedzia³a ¿e mi pomog± na ten mój wzdêty i bol±cy brzuch-
a mam pytanie co to otr±b;
czy maj± jaki¶ szczególny wp³yw na diete? czy maj± du¿± warto¶æ kaloryczn± w 2³y¿kach sto³owych? np. dzi¶ opanierowa³am w otrêbach ¿ytnich mielone i wysz³o zupe³nie jak w zwyk³ej panierce!pyszne i chrupi±ce, bez t³uszczu na teflonie, a teraz sobie my¶le ¿e chyba otrêby te¿ przecie¿ maj± warto¶æi od¿ywcze, ale niewiem jak z nimi jest i które s± polecane na diecie?

Winky ja siê nie znam na tym, ale skoro dziewczyna pije nieraz 5szkl, mleka dziennie to jak odstawi do 3 na pocz±tku, to chyba by by³o ok nie? ja serio nie wiem... Ty pewnie siê lepiej znasz
nie mam zielonego pojêcia, jak siê maj± otrêby do diety ale pomagaj± na brzuch i my¶lê, ¿e w dwóch ³y¿kach kalorii nie jest jako¶ nie wiadomo ile. no dobra, gar¶æ rodzynek lepsza ni¿ czekolada, nie. chocia¿ uwa¿aj na nie, maj± sporo cukru. lepiej z rana sobie je zjedz.
Stary 2011-03-23, 22:26   #164
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
nie mam zielonego pojêcia, jak siê maj± otrêby do diety ale pomagaj± na brzuch i my¶lê, ¿e w dwóch ³y¿kach kalorii nie jest jako¶ nie wiadomo ile. no dobra, gar¶æ rodzynek lepsza ni¿ czekolada, nie. chocia¿ uwa¿aj na nie, maj± sporo cukru. lepiej z rana sobie je zjedz.
no w³a¶nie te¿ tak my¶la³am ¿e niewiele
Kupi³am je bo na woreczku by³a piêkna pani z cudym brzuszkiem oraz wielkim napisem "¬ród³o b³onnika" wiem , g³upia jestem
ale okaza³y siê pyszne do owsianki, a do omletów spania³e! Zamiast m±ki je dodaje i zawsze wychodzi, nawet ostatnio robi³am placki zmiaczane oraz z cukinii i dla zwarcia masy da³aym otrêby-efekt bombowy
Mam nadzieje ¿e one mo¿e jeszcze dodatkowo usprawniaj± pace tych wstrêtnych leniwych jelit

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-03-23, 23:23   #165
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez _becia_ Poka¿ wiadomo¶æ
faktycznie, jako¶ nie zauwa¿y³am..
hmnn..ale wiesz dlaczego?? bo mam osobist± krowê i poprostu trzeba piæ to mleko bo narazie nikt od nas nie kupujê i wszytsko zostaje, jak bêdziemy zwiêkszaæ ilo¶æ krówek, wtedy idzie na skup, i ju¿ tyle mleka niema w lodówce

a ile mo¿na piæ mleka na dzieñ? Tak na szklanki mo¿na 3?
To ja dzi¶ ju¿ kako sobie odpuszczê, tylko banan, bo i tak ju¿ zjedzony
juz bez przesady, ok?
jak cie brzuch nie boli i trawisz laktoze, to pij na zdrowie
Stary 2011-03-24, 07:08   #166
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
juz IV, jak to szybko leci ostatnio moje jadlospisy byly pomijane, ale mam nadzieje, ze wraz z nowym watkiem to sie zmieni Postaram sie wieczorem wstawic. Mam tez takie pytanko. Chodzi o to, ze 2x w tygodniu mam te cwiczenia: we wtorki joge 1,5 h, a w srody pilates 1 h. I jak to jest z posilkami przed i po, bo to podobno ma duze znaczenie? Wiem, ze chlopaki jak chca nabrac masy i miesni ^^ to jedza okreslone posilki i te przed i po ich treningu musza byc odpowiednio skomponowane. Zalezy mi na tym, by mi sie ladnie cialo ksztaltowalo wraz z kilogramami przybywajacymi, juz ponad 6 kg. No i jak to jest np. z silownia? Albo znacie jakies cwiczenia na miesnie? I np. wczoraj obiad jadlam kolo 14, podwieczorek przed 17, a juz o 17:30 mialam joge i wiem, ze tak w ogole takie rozciaganie powinno byc z pustym zoladkiem, by sie jedzenie nie cofalo, no ale ja sobie na to pozwolic nie moge. Dzis z kolei obiad dopiero kolo 15 jadlam, wiec do podwieczorku krotka przerwa bedzie-ok 1,5 h.. (ok 17) a o 18 pilates. I wlasnie: - co powinnam jesc w ramach podwieczorku przed cwiczeniami? (oni zawsze jakis ryz-wegle z bialkiem? to co sie zje ma wplyw na ksztaltowanie sie miesni poprzez cwiczenia?) - i jaka kolacja po? wegle i bialko? np. 3 kromki razowca ze 150g twarogu i plastrami poledwicy- to ze wczoraj. ? dodam, ze moj podw. to np. budyn ze slonecznikiem, pestkami dyni, suszonymi morelami, gorzka czekolada itd. mozna tak objedzonym cwiczyc? teraz jeszcze po obiedzie mnie trzyma, a zaraz podwieczorek wciskac? albo moze nic,a kolacje zwiekszyc? sorki za OT ,ale to dla mnie wazne, czekam na odpowiedzi

ja to na twoim miejscu skupi³abym sie po pierwsze na wyj¶ciu z tej tragicznej wagi, czyli je¶æ a wysi³ek fizyczny ograniczyc do codziennych czynno¶ci , spacerów na powietrzu
z tego co wiem to æwiczenia si³owe kszta³tuja mie¶nie...i buduja mase przy dodatnim bilansie, ale hmm przy wadze 30pare kilo to kazdy normalny lekarz/trener powiedzia³by aby¶ najpierw troche przyty³a i wysz³a z wagi zagrazaj±cej zdrowiu
jakbys odstawi³a na bok swoje "¶wirki" z g³owy , wzie³a sie porz±dnie, do maja (po drodze ¶wieta...serniczek makowczyk jajeczko z majonezem) dosz³aby¶ mo¿e do ok 40 kg (co jest dalej wag± nisk±, ale juz nie tak porazaj±c± przy 162 cm (pamietam, sama mam tyle wzrostu), mog³abys w³aczyc troche æwiczen, zwiekszaj± odpowiednio bilans, takich z lekkich obciazeniem i przypuszczam ¿e w wakacje mog³aby¶ juz wyj¶c na pla¿ê bez wywolania ogólnego szoku swoim koscistym cia³em w¶ród normalnych ludzi

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ

¶niadanie:

¶niadanie II:

obiad:

kolacja:

marchewka

ma³o kalorii, ma³o bia³ka, ma³o t³uszczu
w zasadzie ten jadlospis opiera sie g³ównie na warzywach i weglach z³ozonych , kiepsko
mówiszo treningu intensywnym - hmm z czego te miesnie maja siê regenerowac /budowac
pamietam , gdzies w okolicach wakacji ocenia³am twoj jakis jad³ospis, który by³a bradzo podobny tzn.ok 1000 kcal, ma³o bi³ka t³uszczu itp,
wychodzi na to, ¿e nie zmieni³as po prostu nic
nie jest to próba ataku, tylko po prostu rada - zmienic co¶, ta dieta jest bardzo jednostronna...
piszesz o bólu brzucha - nie mysla³a¶ o tym, ¿e byæ mo¿e ma to jakis zwi±zek z diet± - ? - jest tu do¶c sporo b³onnika, mo¿e masz wrazliwy uk³ad pokarmowy albo co¶
powinna¶ pój¶c do gastrologa, a póki co wprowadzic inne produkty do diety - t³uszcze i bialka , wiêcej kalorii, i mo¿e przyci±c trochê ten b³onnik

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Wg niektórych ¼ródle doro¶li w ogóle nie powinni spo¿ywaæ mleka, inne podaj±, ¿e mog± do pó³ szklanki dziennie. Trzy szklanki to jednak przesada.
jesli chodzi o mleko to nie wiem w sumie gdzie lezy prawda, natomiast mogê wam powiedziec, ¿e mam osteoporoze (po ED juz dawnym )i w szpitalu (oddzia³ rehabilitacji) wszyscy tzn od ordynatora przez lekarza az po dietetyczkê mleko odradzali
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:14   #167
Winky
Zadomowienie

Cytat:
W sumie to te¿ siê nie znam. Opieram siê na tym, co wyzcyta³am w necie. Mo¿e faktycznie, je¶li komu¶ nie szkodzi i lubi mleko, to niech pije i trzy szklanki dziennie. Ale chyba czym siê jest starszym, tym tê ilo¶ trzeba chocia¿ trochê zredukowaæ.
Stary 2011-03-24, 08:37   #168
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

wczorajszy jad³ospis- U po P. Odzyskiwanie okresu- wiêc du¿o zdrowych t³uszczy

-¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich i ³y¿ki otrêbów, z dodatkiem wkrojonego mango i banana, z ekologicznym serkiem homo, z pistacjami i migda³ami. kawa latte.

-II ¶niadanie- kanapka na sporym kawa³ku ¶wie¿utkiej, jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z past± z awokado, wêdzonym ³ososiem, sa³at± lodow± i papryk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy.

godzina jogi.

-obiad: spora porcja leczo z kurczaka, cukinii, kabaczka, papryki, pomidora i pieczarek (duszone z dodatkiem oliwy z oliwek) , do tego kasza jêczmienna.

-podwieczorek: pó³t³usty twaróg eko wymieszany z mleczkiem migda³owym, z ³y¿k± miodu, wanili±, spor± ilo¶ci± nerkowców, orzechów arachidowych, migda³ów, z popra¿onymi pestkami dyni, wkrojonymi suszonymi morelami.

-kolacja: sa³atka z tofu, sa³at± lodow±, rukol±, pomidorkami cherry, papryk±, ogórkiem, z dodatkiem sera koziego. do tego ma³a pe³noziarnista bruschetta z domowym pesto (z bazylii, orzeszków pini, oliwy)

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-03-24 o 08:39
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:21   #169
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
-¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich i ³y¿ki otrêbów, z dodatkiem wkrojonego mango i banana, z ekologicznym serkiem homo, z pistacjami i migda³ami. kawa latte.
-II ¶niadanie- kanapka na sporym kawa³ku ¶wie¿utkiej, jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z past± z awokado, wêdzonym ³ososiem, sa³at± lodow± i papryk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy.
godzina jogi.
-obiad: spora porcja leczo z kurczaka, cukinii, kabaczka, papryki, pomidora i pieczarek (duszone z dodatkiem oliwy z oliwek) , do tego kasza jêczmienna.
-podwieczorek: pó³t³usty twaróg eko wymieszany z mleczkiem migda³owym, z ³y¿k± miodu, wanili±, spor± ilo¶ci± nerkowców, orzechów arachidowych, migda³ów, z popra¿onymi pestkami dyni, wkrojonymi suszonymi morelami.
-kolacja: sa³atka z tofu, sa³at± lodow±, rukol±, pomidorkami cherry, papryk±, ogórkiem, z dodatkiem sera koziego. do tego ma³a pe³noziarnista bruschetta z domowym pesto (z bazylii, orzeszków pini, oliwy)
Bardzo ³adnie jak zawsze - zdrowo, kolorowo i smacznie!

Moje wczorajsze Utrzymanie:

¶niadanie: kasza jaglana gotowana z mleczkiem kokosowym, wanili±, winogronami fioletowymi, serkiem wiejskim i migda³ami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko

obiad: pe³noziarnisty makaron penne z kurczakiem, sosem ¶mietanowym, suszonymi pomidorami, bazyli± i oliw± z oliwek & porcja parowanych broku³ów

podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty

kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa

+ 1,5 l wody mineralnej; 30 minut jogi & 1 h spaceru

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 09:25   #170
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:

godzina jogi.

wszystko bym po¿ar³a, ¶liczny jad³ospis.
wiadomo jak to po ED (/w trakcie ED) ciut za bardzo dopracowany i idealny, ale i tak ³adnie jesz.
a ten ekologiczny serek homo to sk±d ? i twaróg ?

TYNUSIU, ten obiad to jaka¶ ma-sa-kra !!!

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:54   #171
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo ³adnie jak zawsze - zdrowo, kolorowo i smacznie!

¶niadanie: kasza jaglana gotowana z mleczkiem kokosowym, wanili±, winogronami fioletowymi, serkiem wiejskim i migda³ami & kawa z mlekiem

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko

obiad: pe³noziarnisty makaron penne z kurczakiem, sosem ¶mietanowym, suszonymi pomidorami, bazyli± i oliw± z oliwek & porcja parowanych broku³ów

podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty

kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa

zjad³abym wszystko z tego jad³ospisu bardzo mi siê podoba, jak zawsze

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ

wszystko bym po¿ar³a, ¶liczny jad³ospis.
wiadomo jak to po ED (/w trakcie ED) ciut za bardzo dopracowany i idealny, ale i tak ³adnie jesz.
a ten ekologiczny serek homo to sk±d ? i twaróg ?

TYNUSIU, ten obiad to jaka¶ ma-sa-kra !!!
niestety (dla mojego portfela) odk±d spróbowa³am ekologicznego twarogu (od Ziembinskiego-w warszawie co czwartek, lub od Nowaka- dostawy co wtorek ), nie jestem w stanie je¶æ ¿adnego supermarketowego. twaróg z obydwu tych gospodarstw bardzo polecam. jest kremowy, miêkki, ma³o kwa¶ny, idealnie pasuje do dodatków takich jak orzechy czy suszone owoce. Jest absolutnie przepyszny, smak zupe³nie nieporównywalny z ¿adnym "zwyk³ym" twarogiem. (nie polecam natomiast twarogu eko ³ukty- mi zupe³nie nie smakowa³. kwa¶ny i twardy, chocia¿ ju¿ serek homogenizowany jest bardzo dobry).

twaróg i ekologiczny serek homo, a tak¿e inne produkty- mro¿one owoce, orzechy, suszone owoce, tofu, pe³noziarniste makarony, ry¿, p³atki owsiane, mleko- kupujê w ekologicznych sklepach, których akurat na moim osiedlu jest bardzo du¿o. z du¿ych warszawskich sklepów- polecam Smak Natury

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-03-24 o 09:57
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 10:04   #172
uffiee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Hej!
Do tej pory (dopiero 11) zjad³am:
2 jajka,
kiwi,
pol paczki - 225g warzyw (groszek, troche kukurydzy. kalafior, troche marchewki)
serek wiejski lekki 200g
jablko.

Czy to nie za duzo?
Pozniej zjem piersc z kurczaka i 2 jajka z salat±, moze cos jeszcze..

65-60-55-53
uffiee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:20   #173
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze U:

1. 3 kromki chleba mieszanego z mas³em, opakowanie (70g) ¿ó³tego sera, pomidor, marchew, trochê sa³aty
2. owsianka ( 6³y¿.p³atków, 2 ³y¿.otrêbów, 2 gar¶cie big rodzynek wszystko na ok. 400ml mleka 3,2% ) po: jab³ko, jogurt naturalny i 2 gar¶cie big rodzynek kawa roz.z mlekiem i inka z mlekiem
3. dwie michy gêstej fasolówy ( w niej du¿o warzyw,kaszy i fasoli)
4. marchew+porz±dna gar¶æ pestek dyni (to do chrupania), serek wiejski 200g+2pomidorki, jab³ko, pomarañcza
5. 3 kromki chleba mieszanego z mas³em z wêdzonym ³ososiem, trochê sa³aty, pomidor

to z wczoraj ,proszê o ocenkê

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:22   #174
monita01
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 949

Hej dziewczyny, jestem tutaj zupelnie nowa, wiec jak cos pokrece to z gory przepraszam! Od 3-4 tygodni jestem na diecie redukcyjnej, ktora sama sobie wymyslilam Chce schudnac jeszcze jeden kilogram (do 54, zaczynalam od 58) i potem utrzymac wage i wlasnie nie wiem, jak z diety redukcujnej przejsc na utrzymanie wagi. Na razie gubie srednio kilo tygodniowo

Podaje moje przykladowe jadlospisy, wczorajszy i dzisiejszy:

Wczoraj

7:30 sniadanie: 3 lyzki platkow owsianych, pol kubka mleka 2%, lyzeczka miodu, pol startego jablka, kilka rodzynek, migdalow, orzechow (w sumie z 5 sztuk), zielona herbata

10:30 II snidanie: jogurt naturalny

13:30 lunch w pracy: salatka z lososiem wedzonym, dwoma lyzkami kus kusu, rzodkiewka, ogorkiem konswerwowym, skropione oliwa z oliwek i octem winnym, posypane natka z pietruszki, woda

17:00 podwieczorek: druga polowka jablka (tego, ktore zostalo z owsianki) + zielona herbata

20:00 kolacja: papryczki wedzone nadziane tunczykiem w sosie wlasnym, ktorego przygotowalam z sosem pomidorowym i cebulka na cieplo

DZIS:

sniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynka drobiowa, posmaroane musztarda plus jeden maly pomidor + zielona herbata

II sniadanie: jogurt 0% owocowy

Lunch: salatka z lososia wedzonego, jajka na twardo, ogorkow konserwowych, z odrobina oliwy z oliwek
+ zielona herbata

podwieczorek: swiezy ananas (nie caly oczywiscie!)

kolacja: filet z bialej ryba pieczony w folii, z surowka z mieszanych salat, cebuli i pomidora z oliwa z oliwek i octem balsamicznym

Ogolnie na sniadania jem na zmiane pieczywo razowe lub owsianke, na drugie jest zawsze algo jogurt odltluszczony albo owoc, lub, gdy jestem glodna, i jedno i drugie. Na lunch w pracy sa salatki rozne (losos lub tunczyk lub ciecierzyca + warzywa, od czasu do czasu kus kus). Na podwieczorej jest owoc lub rulonik z papryki, sera zoltego odtluszczonego i szynki drobiowej, a na kolacje albo miesko drobiowe smazone, albo pieczona/gotowana ryba, albo omlet z cukinia grilowana, wszystko z surowkami, czasem zupa krem (na bulionie z samych warzyw), czasem z dyni, czasem z kalafiora itp.

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2011-03-24 o 11:23
monita01 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:23   #175
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Cytat:
Napisane przez uffiee Poka¿ wiadomo¶æ
Hej!
2 jajka,
kiwi,
pol paczki - 225g warzyw (groszek, troche kukurydzy. kalafior, troche marchewki)
serek wiejski lekki 200g
jablko.

Czy to nie za duzo?
co to jest "piersc"?
Stary 2011-03-24, 11:26   #176
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
twaróg i ekologiczny serek homo, a tak¿e inne produkty- mro¿one owoce, orzechy, suszone owoce, tofu, pe³noziarniste makarony, ry¿, p³atki owsiane, mleko- kupujê w ekologicznych sklepach, których akurat na moim osiedlu jest bardzo du¿o. z du¿ych warszawskich sklepów- polecam Smak Natury
Na Kabatach ? ^^
Stary 2011-03-24, 11:33   #177
uffiee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Poka¿ wiadomo¶æ
co to jest "piersc"?
Sorry, nacisnê³o mi siê 'c'
Mam nadziejê, ¿e ka¿dy domy¶la siê, ¿e chodzi o pier¶.

65-60-55-53
uffiee jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 11:47   #178
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 461

R
I: 2 kromki razowca z sa³at±, ogórkiem, banan
II: du¿a grahamka z ogórkiem i pomidorem, jogurt naturalny, jab³ko (na uczelni wszystko)
III: obiadokolacja (bo pó¼no z zajêæ): pier¶ kurczaka, ry¿ br±zowy, warzywa na patelnie - ogólnie spora porcja wszystkiego
IV: serek homo (bez niczego bo pewnie ju¿ nie bede g³odna)

co oprócz orzechów(nie przepadam) mo¿e byæ ¼ród³em nnkt? uwielbiam sezam ale chyba nie jest zalecany na redukcji prawda?
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:02   #179
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez uffiee Poka¿ wiadomo¶æ
Hej!
2 jajka,
kiwi,
serek wiejski lekki 200g
jablko.

Czy to nie za duzo?
na NCJ wrzucamy TYLKO jad³ospisy z ca³ego dnia--> przeczytaj regulamin.pozdrawiam

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ

³adnie i standardowo
ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko te¿ jest ok

je¶li porcja spora i siê najad³a¶ to ok,bardzo smacznie
podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty nie wiem ile ale wydaje mi siê co¶ ma³o,ale ok moze nie by³a¶ g³odna

kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa ok,smacznie

ogólnie nie piszesz ile czego,wszystko perfekcyjne i mega zdrowe, nie wiem tylko czy nie za ma³o, s³ów jest du¿o ale kalorycznie .ogólnie smacznie.jak zawsze

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:19   #180
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, jestem tutaj zupelnie nowa, wiec jak cos pokrece to z gory przepraszam! Od 3-4 tygodni jestem na diecie redukcyjnej, ktora sama sobie wymyslilam Chce schudnac jeszcze jeden kilogram (do 54, zaczynalam od 58) i potem utrzymac wage i wlasnie nie wiem, jak z diety redukcujnej przejsc na utrzymanie wagi. Na razie gubie srednio kilo tygodniowo

Podaje moje przykladowe jadlospisy, wczorajszy i dzisiejszy:

Wczoraj

7:30 sniadanie: 3 lyzki platkow owsianych, pol kubka mleka 2%, lyzeczka miodu, pol startego jablka, kilka rodzynek, migdalow, orzechow (w sumie z 5 sztuk), zielona herbata o³kej... ale daj ze 2³y¿ki wiêcej tych p³atków i mo¿e otrêby? noi napewno ca³ê jab³ko, skoro wêgle+t³uszcze Ci nie utrudniaj± eR (a widzê ¿e nie) to przyzwoite ¶niadanko tylko ja bym da³a ca³± szkl. mleka
10:30 II snidanie: jogurt naturalny
[COLOR="#dda0dd"] daj jab³ko, mo¿e otrêby, mo¿e jakie¶ pestki albo orzecha[/COLOR w tych rannych godzinach powinna¶ je¶æ jak najwiêcej, jakie¶ pieczywo razowe z twarogiem,jajem,ryb± czy wêdlin± oraz warzywkami by³o tu bardzo na miejscu
13:30 lunch w pracy: salatka z lososiem wedzonym, dwoma lyzkami kus kusu, rzodkiewka, ogorkiem konswerwowym, skropione oliwa z oliwek i octem winnym, posypane natka z pietruszki, woda
niewiem, ale chyba ok, choæ napewno lepszy br±zowy ry¿ lub kasza gryczana lub jêcznienna, sama lubiê kuskus,ale ¿adko jem znalz³am takie co¶
Kasza kuskus - dodaje energii
To drobna kasza z ziarna pszenicy twardej durum. Po oczyszczeniu i rozdrobnieniu ziarno jest gotowane na parze, co przyspiesza przygotowanie. Wystarczy zalaæ j± wrz±tkiem i odstawiæ na 10 minut.
Jest ³atwo strawna i syc±ca, bogata w wêglowodany i bia³ko. Nie zawiera jednak b³onnika, ma te¿ mniej minera³ów i witamin. Jest szczególnie zalecana dzieciom, kobietom w ci±¿y i osobom starszym.
Znakomicie smakuje na ciep³o i na zimno, jako sk³adnik sa³atek. Ma delikatn± orzechow± nutê, nadaje siê zarówno do dañ ostrych, jak i s³odkich.

17:00 podwieczorek: druga polowka jablka (tego, ktore zostalo z owsianki) + zielona herbata maaa³o, dawaj du¿o bia³ka i NNKT!! wiesz ju¿ ¿e poleca siê homo nat+orzechy, twaróg, widzê piêkn± kolacjê, wiêc ja bym tu da³a omleta z 2jaj,otr±b,twaro¿ku lub wie¶niaka+warzywka, a jab³ko koniecznie ca³e rano!

20:00 kolacja: papryczki wedzone nadziane tunczykiem w sosie wlasnym, ktorego przygotowalam z sosem pomidorowym i cebulka na cieplo
exxxtra kolacja
DZIS:

sniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynka drobiowa, posmaroane musztarda plus jeden maly pomidor + zielona herbata ma³o z deczka, skoro wczoraj zjad³a¶ rano t³uszcze+wêgle i chudniesz, my¶lê ¿e spokojnie mo¿esz posmarowaæ cienko prawdziwym mas³em ten chlebek, ja lubiê jeszcze mas³o ro¶linne, ale nie namawiam bo niewiem czy to nie syf, lepiej niech powie Abigal lub Winky ale tutaj jest za ma³o, daj owoca lub 3kromkê a noi twaro¿ek by siê zda³

II sniadanie: jogurt 0% owocowy a to polecia³a¶ ten nowy z mlekovity? ja wiem ¿e on niema t³uszczu i cukru... ale to jednak sama chemia, a skoro na R i tak jemy niewiele..to poco siê tym faszerowaæ? lepiej naturalny i owoc i jakie¶ dodatki, albo kefir
ale generalnie ma³o!
Lunch: salatka z lososia wedzonego, jajka na twardo, ogorkow konserwowych, z odrobina oliwy z oliwek, ooo agdzie jaka¶ kasza?ry¿? mo¿e choæ kromka bo to w pracy nie? jakby nie brak wêgli to ³adny obiad nawet w taki trudnych warunkach
+ zielona herbata

podwieczorek: swiezy ananas (nie caly oczywiscie!)
no o podw. ju¿ pisa³am wy¿ej
kolacja: filet z bialej ryba pieczony w folii, z surowka z mieszanych salat, cebuli i pomidora z oliwa z oliwek i octem balsamicznym

Ogolnie na sniadania jem na zmiane pieczywo razowe lub owsianke, na drugie jest zawsze algo jogurt odltluszczony albo owoc, lub, gdy jestem glodna, i jedno i drugie. Na lunch w pracy sa salatki rozne (losos lub tunczyk lub ciecierzyca + warzywa, od czasu do czasu kus kus). Na podwieczorej jest owoc lub rulonik z papryki, sera zoltego odtluszczonego i szynki drobiowej, a na kolacje albo miesko drobiowe smazone, albo pieczona/gotowana ryba, albo omlet z cukinia grilowana, wszystko z surowkami, czasem zupa krem (na bulionie z samych warzyw), czasem z dyni, czasem z kalafiora itp.
jak na dietê któr± sobie sama wymy¶lia¶ bardzo ³adnie!
Generalnie malutko! Mam nadzieje ¿e zawsz tak malutko jad³a¶ i poprostu wywali³a¶ s³odycze i fast-food??i dlatego tak bidnie
Jak nie chcesz przytyæ wrowadz na pocz±tek du¿e ¶niadania, noi mas³o na kanapki, oraz kromke chleba na kolacjê lub jak±¶ kaszê, ry¿,
Mam nadzieje ¿e pomog³am, a noi poczekaj, mo¿e Ci jeszcze pozytywna-wariatka co¶ poradzi, bo Ona jest "obcykana"
pozdrawiam

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.