![]() |
#151 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
pozytywna-wariatka na wodzie mogê d³u¿ej gotowaæ, nie obawiaj±c siê, ¿e mi wykipi
![]() ![]()
#152 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Wg niektórych ¼ródle doro¶li w ogóle nie powinni spo¿ywaæ mleka, inne podaj±, ¿e mog± do pó³ szklanki dziennie. Trzy szklanki to jednak przesada.
#153 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
To takie co¶ w stronê U :
¶niadanie: placki bananowe (jajko,3³ otrêbów,³ycha m±ki orkiszowej,banan) posmarowane kremem z orzechów laskowych i fig w³asnej roboty oraz posypane fur± cynamonu ¶niadanie II: kromka razowca posmarowana serkiem ¶mietankowo twarogowym jab³ko i kilka pomidorków koktajlowych obiad: porcja broku³a i pó³ papryki rozpaækane z oliw± + kromka chleba s³onecznikowego posmarowanego w³asnej roboty pesto z bazylii plastrem mozzarelli i pomidorki koktajlowe kolacja: serek wiejski 150g wymieszany z plastrem twarogu wrzucone pomidorki koktajlowe i ³y¿ka spora p³atków gryczanych eko. marchewka w ci±gu dnia du¿o wody/spacer/zakupy/aerobic Æwiczê 3 razy w tygodniu intensywnie a tak to spacery,hula hoop itp. + porz±dny ból brzucha taki kuj±cy ![]()
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Up!
![]() |
#157 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-03-23 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy tu jest 1000kcal. Ile ju¿ schud³a¶? ¶niadania za ma³e, obiad masakryczny, brak podwieczorku, kolacja lilipucia. Dodaj do tego æwiczenia. Sk±d ty bierzesz na to si³ê? Cofasz siê coraz bardziej.
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 955
|
[QUOTE=Tynusia;25923074]
To takie co¶ w stronê U : Tynusia co to jest za obiad? W stronê U? Moje zdanie znasz.
¶niadanie: placki bananowe (jajko,3³ otrêbów,³ycha m±ki orkiszowej,banan) posmarowane kremem z orzechów laskowych i fig w³asnej roboty oraz posypane fur± cynamonu ¶niadanie II: kromka razowca posmarowana serkiem ¶mietankowo twarogowym jab³ko i kilka pomidorków koktajlowych obiad: porcja broku³a i pó³ papryki rozpaækane z oliw± + kromka chleba s³onecznikowego posmarowanego w³asnej roboty pesto z bazylii plastrem mozzarelli i pomidorki koktajlowe kolacja: serek wiejski 150g wymieszany z plastrem twarogu wrzucone pomidorki koktajlowe i ³y¿ka spora p³atków gryczanych eko. marchewka w ci±gu dnia du¿o wody/spacer/zakupy/aerobic Æwiczê 3 razy w tygodniu intensywnie a tak to spacery,hula hoop itp. + porz±dny ból brzucha taki kuj±cy ![]()
#161 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Napiszê na pw.
#162 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
a te rodzynki eh, by³am mega padniêta bo ³azi³am dobre 3godziny po mie¶cie i jak wróci³am na obiad to sama nie wiedzia³am czego chce ![]() ![]() a mam pytanie co to otr±b; czy maj± jaki¶ szczególny wp³yw na diete? czy maj± du¿± warto¶æ kaloryczn± w 2³y¿kach sto³owych? np. dzi¶ opanierowa³am w otrêbach ¿ytnich mielone i wysz³o zupe³nie jak w zwyk³ej panierce!pyszne i chrupi±ce, bez t³uszczu na teflonie, a teraz sobie my¶le ¿e chyba otrêby te¿ przecie¿ maj± warto¶æi od¿ywcze, ale niewiem jak z nimi jest ![]() Winky ja siê nie znam na tym, ale skoro dziewczyna pije nieraz 5szkl, mleka dziennie to jak odstawi do 3 na pocz±tku, to chyba by by³o ok nie? ja serio nie wiem... ![]() ![]() ale Ona pije takie prosto od krowy.... wiêc bez tego ¶woñstwa co w UHT ![]()
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kupi³am je bo na woreczku by³a piêkna pani z cudym brzuszkiem oraz wielkim napisem "¬ród³o b³onnika" ![]() ![]() ale okaza³y siê pyszne do owsianki, a do omletów spania³e! Zamiast m±ki je dodaje i zawsze wychodzi, nawet ostatnio robi³am placki zmiaczane oraz z cukinii i dla zwarcia masy da³aym otrêby-efekt bombowy ![]() Mam nadzieje ¿e one mo¿e jeszcze dodatkowo usprawniaj± pace tych wstrêtnych leniwych jelit ![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Cytat:
jak cie brzuch nie boli i trawisz laktoze, to pij na zdrowie
![]() |
#166 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
ja to na twoim miejscu skupi³abym sie po pierwsze na wyj¶ciu z tej tragicznej wagi, czyli je¶æ a wysi³ek fizyczny ograniczyc do codziennych czynno¶ci , spacerów na powietrzu z tego co wiem to æwiczenia si³owe kszta³tuja mie¶nie...i buduja mase przy dodatnim bilansie, ale hmm przy wadze 30pare kilo to kazdy normalny lekarz/trener powiedzia³by aby¶ najpierw troche przyty³a i wysz³a z wagi zagrazaj±cej zdrowiu jakbys odstawi³a na bok swoje "¶wirki" z g³owy , wzie³a sie porz±dnie, do maja (po drodze ¶wieta...serniczek makowczyk jajeczko z majonezem) dosz³aby¶ mo¿e do ok 40 kg (co jest dalej wag± nisk±, ale juz nie tak porazaj±c± przy 162 cm (pamietam, sama mam tyle wzrostu), mog³abys w³aczyc troche æwiczen, zwiekszaj± odpowiednio bilans, takich z lekkich obciazeniem i przypuszczam ¿e w wakacje mog³aby¶ juz wyj¶c na pla¿ê bez wywolania ogólnego szoku swoim koscistym cia³em w¶ród normalnych ludzi ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
ma³o kalorii, ma³o bia³ka, ma³o t³uszczu w zasadzie ten jadlospis opiera sie g³ównie na warzywach i weglach z³ozonych , kiepsko mówiszo treningu intensywnym - hmm z czego te miesnie maja siê regenerowac /budowac pamietam , gdzies w okolicach wakacji ocenia³am twoj jakis jad³ospis, który by³a bradzo podobny tzn.ok 1000 kcal, ma³o bi³ka t³uszczu itp, wychodzi na to, ¿e nie zmieni³as po prostu nic nie jest to próba ataku, tylko po prostu rada - zmienic co¶, ta dieta jest bardzo jednostronna... piszesz o bólu brzucha - nie mysla³a¶ o tym, ¿e byæ mo¿e ma to jakis zwi±zek z diet± - ? - jest tu do¶c sporo b³onnika, mo¿e masz wrazliwy uk³ad pokarmowy albo co¶ powinna¶ pój¶c do gastrologa, a póki co wprowadzic inne produkty do diety - t³uszcze i bialka , wiêcej kalorii, i mo¿e przyci±c trochê ten b³onnik ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- jesli chodzi o mleko to nie wiem w sumie gdzie lezy prawda, natomiast mogê wam powiedziec, ¿e mam osteoporoze (po ED juz dawnym )i w szpitalu (oddzia³ rehabilitacji) wszyscy tzn od ordynatora przez lekarza az po dietetyczkê mleko odradzali |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
W sumie to te¿ siê nie znam. Opieram siê na tym, co wyzcyta³am w necie. Mo¿e faktycznie, je¶li komu¶ nie szkodzi i lubi mleko, to niech pije i trzy szklanki dziennie. Ale chyba czym siê jest starszym, tym tê ilo¶ trzeba chocia¿ trochê zredukowaæ.
#168 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
wczorajszy jad³ospis- U po P. Odzyskiwanie okresu- wiêc du¿o zdrowych t³uszczy
![]() -¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich i ³y¿ki otrêbów, z dodatkiem wkrojonego mango i banana, z ekologicznym serkiem homo, z pistacjami i migda³ami. kawa latte. -II ¶niadanie- kanapka na sporym kawa³ku ¶wie¿utkiej, jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z past± z awokado, wêdzonym ³ososiem, sa³at± lodow± i papryk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy. godzina jogi. -obiad: spora porcja leczo z kurczaka, cukinii, kabaczka, papryki, pomidora i pieczarek (duszone z dodatkiem oliwy z oliwek) , do tego kasza jêczmienna. -podwieczorek: pó³t³usty twaróg eko wymieszany z mleczkiem migda³owym, z ³y¿k± miodu, wanili±, spor± ilo¶ci± nerkowców, orzechów arachidowych, migda³ów, z popra¿onymi pestkami dyni, wkrojonymi suszonymi morelami. -kolacja: sa³atka z tofu, sa³at± lodow±, rukol±, pomidorkami cherry, papryk±, ogórkiem, z dodatkiem sera koziego. do tego ma³a pe³noziarnista bruschetta z domowym pesto (z bazylii, orzeszków pini, oliwy) Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-03-24 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
Moje wczorajsze Utrzymanie: ¶niadanie: kasza jaglana gotowana z mleczkiem kokosowym, wanili±, winogronami fioletowymi, serkiem wiejskim i migda³ami & kawa z mlekiem ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, wêdzon± szynk± drobiow±, papryk± czerwon± i rzodkiewkami; jab³ko obiad: pe³noziarnisty makaron penne z kurczakiem, sosem ¶mietanowym, suszonymi pomidorami, bazyli± i oliw± z oliwek & porcja parowanych broku³ów podwieczorek: talerzyk mieszanki bakaliowej: pistacje bez soli, pestki dyni, suszone morele i suszona ¿urawina & kubek zielonej herbaty kolacja: sa³atka grecka z kapusty pekiñskiej, pomidorków cherry, ogórka, sera ba³kañskiego, cebuli, bazylii i oliwy z oliwek; kromka ciê¿kiego razowca z mas³em & melisa + 1,5 l wody mineralnej; 30 minut jogi & 1 h spaceru
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
wszystko bym po¿ar³a, ¶liczny jad³ospis. ![]() wiadomo jak to po ED (/w trakcie ED) ciut za bardzo dopracowany i idealny, ale i tak ³adnie jesz. a ten ekologiczny serek homo to sk±d ? i twaróg ? TYNUSIU, ten obiad to jaka¶ ma-sa-kra !!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() twaróg i ekologiczny serek homo, a tak¿e inne produkty- mro¿one owoce, orzechy, suszone owoce, tofu, pe³noziarniste makarony, ry¿, p³atki owsiane, mleko- kupujê w ekologicznych sklepach, których akurat na moim osiedlu jest bardzo du¿o. z du¿ych warszawskich sklepów- polecam Smak Natury ![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-03-24 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Hej!
Do tej pory (dopiero 11) zjad³am: 2 jajka, kiwi, pol paczki - 225g warzyw (groszek, troche kukurydzy. kalafior, troche marchewki) serek wiejski lekki 200g jablko. Czy to nie za duzo? Pozniej zjem piersc z kurczaka i 2 jajka z salat±, moze cos jeszcze..
#173 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Hej dziewczyny, jestem tutaj zupelnie nowa, wiec jak cos pokrece to z gory przepraszam! Od 3-4 tygodni jestem na diecie redukcyjnej, ktora sama sobie wymyslilam
![]() Podaje moje przykladowe jadlospisy, wczorajszy i dzisiejszy: Wczoraj 7:30 sniadanie: 3 lyzki platkow owsianych, pol kubka mleka 2%, lyzeczka miodu, pol startego jablka, kilka rodzynek, migdalow, orzechow (w sumie z 5 sztuk), zielona herbata 10:30 II snidanie: jogurt naturalny 13:30 lunch w pracy: salatka z lososiem wedzonym, dwoma lyzkami kus kusu, rzodkiewka, ogorkiem konswerwowym, skropione oliwa z oliwek i octem winnym, posypane natka z pietruszki, woda 17:00 podwieczorek: druga polowka jablka (tego, ktore zostalo z owsianki) + zielona herbata 20:00 kolacja: papryczki wedzone nadziane tunczykiem w sosie wlasnym, ktorego przygotowalam z sosem pomidorowym i cebulka na cieplo DZIS: sniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynka drobiowa, posmaroane musztarda plus jeden maly pomidor + zielona herbata II sniadanie: jogurt 0% owocowy Lunch: salatka z lososia wedzonego, jajka na twardo, ogorkow konserwowych, z odrobina oliwy z oliwek + zielona herbata podwieczorek: swiezy ananas (nie caly oczywiscie!) kolacja: filet z bialej ryba pieczony w folii, z surowka z mieszanych salat, cebuli i pomidora z oliwa z oliwek i octem balsamicznym Ogolnie na sniadania jem na zmiane pieczywo razowe lub owsianke, na drugie jest zawsze algo jogurt odltluszczony albo owoc, lub, gdy jestem glodna, i jedno i drugie. Na lunch w pracy sa salatki rozne (losos lub tunczyk lub ciecierzyca + warzywa, od czasu do czasu kus kus). Na podwieczorej jest owoc lub rulonik z papryki, sera zoltego odtluszczonego i szynki drobiowej, a na kolacje albo miesko drobiowe smazone, albo pieczona/gotowana ryba, albo omlet z cukinia grilowana, wszystko z surowkami, czasem zupa krem (na bulionie z samych warzyw), czasem z dyni, czasem z kalafiora itp. Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-03-24 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
co to jest "piersc"?
#176 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Sorry, nacisnê³o mi siê 'c'
![]() Mam nadziejê, ¿e ka¿dy domy¶la siê, ¿e chodzi o pier¶.
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 461
|
R
![]() I: 2 kromki razowca z sa³at±, ogórkiem, banan II: du¿a grahamka z ogórkiem i pomidorem, jogurt naturalny, jab³ko (na uczelni wszystko) III: obiadokolacja (bo pó¼no z zajêæ): pier¶ kurczaka, ry¿ br±zowy, warzywa na patelnie - ogólnie spora porcja wszystkiego IV: serek homo (bez niczego bo pewnie ju¿ nie bede g³odna) co oprócz orzechów(nie przepadam) mo¿e byæ ¼ród³em nnkt? uwielbiam sezam ale chyba nie jest zalecany na redukcji prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Generalnie malutko! Mam nadzieje ¿e zawsz tak malutko jad³a¶ i poprostu wywali³a¶ s³odycze i fast-food??i dlatego tak bidnie ![]() Jak nie chcesz przytyæ wrowadz na pocz±tek du¿e ¶niadania, noi mas³o na kanapki, oraz kromke chleba na kolacjê lub jak±¶ kaszê, ry¿, Mam nadzieje ¿e pomog³am, a noi poczekaj, mo¿e Ci jeszcze pozytywna-wariatka co¶ poradzi, bo Ona jest "obcykana" ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.