-10kg i więcej - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 16:34   #151
Edail
Raczkowanie

Dot.: -10kg i więcej

Ayati, też mam taką nadzieję. Już tyle razy dieta mi nie wyszła, że tym razem się zaparłam i zamierzam schudnąć. Szczególnie, że mam takie wsparcie. ^^

Edail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 17:31   #152
edzia09
Raczkowanie

U mnie dziś dietowo nie najgorzej. Jem regularnie, nie duże porcje.
+ jako przekąska winogrona z biedronki są teraz po promocji.
O której jecie kolacje? Bo są różne teorie, ja chyba wprowadzę, że kolacja o 18 i potem nic.

A zaraz wskakuję na rower, spałam popołudniu i jak wstałam to w końcu wyszło słońce
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 18:27   #153
cusieeek
Raczkowanie

Witam dziewczyny! Mam nadzieję, że przyjmiecie i mnie do swojego grona
Może na początek moje "wymiary". Wzrost-161cm. Waga-64kg. Docelowa waga 53kg. Mam nadzieję, że wystarczy mi zaparcia, aby dotrzeć do tej upragnionej 53.
Życzę wam powodzenia i wytrwałości, jednocześnie mając nadzieję, że i mi jej nie zabraknie Pozdrawiam.

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 20:51   #154
Edail
Raczkowanie

@edzia09 - Ja jem o 17-19. To zależy. Bo czasem o tej 17 jeszcze nie jestem głodna.

@cusieeek - Witam i życzę powodzenia. ^^

Stary 2011-05-06, 21:53   #155
88eve
Przyczajenie

Witajcie. Jeśli pozwolicie dołączę do Was i Waszych zmagań z wagą Nie ma co za dużo pisać... Dużo do zrzucenia przede mną
23 lata, 172cm, 85-90kg (podam dokładną wagę jak się zważę). wymarzona waga 70kg. Mam mocną budowę i nie chce być za chuda. Marzy mi się figura "dobrze utrzymanej" murzynki Mam nadzieję, że nie stracę motywacji
Stary 2011-05-06, 22:24   #156
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Hej chudzinki
Jak u was? Leci z wagi?
U mnie pomału...
jutro się zważę ale przyznam się że tydzień temu widziałam że spadło mi 400g, więc liczę już niedługo na 6 z przodu
Polecam dla wszystkich otręby 2-3 łyżki dziennie, naprawdę fajna sprawa bo iczyszczają organizm i codziennie robimy kupkę
Ej a czy ja dobrze pamiętam czy w piątki mieliśmy się ważyć?!
U mnie dzisiaj trochę nie dietowo bo zjadłam na śniadanie 2,5 miseczki płatków tych z biedry fit jogurtowych (a tak po za tym one są bardzo kaloryczne pomimo że ) dokończę to paczkę i przestawiam się na wafle ryżowe , potem batona z otrębów , potem trochę sałatki z kurczaka, 4 krokieciki z ciasta francuskiego i kurczaka, no a potem pączka i 2 kawałki ciasta - impreza
i dziisaj tylko 8 min abs zaliczone ale to przez to że mnie w domu cały czas nie ma, jutro może jakiś rowerek a wieczorem chyba ognisko
% się szykują ale spróbuję mało wypić i wezmę butelkę wody ze sobą
Stary 2011-05-06, 22:35   #157
Edail
Raczkowanie

@xxxkasiuxxx - Niee, w soboty miałyśmy się ważyć. A przynajmniej ja tak zamierzałam. powiem Ci, że zaszalałaś z tymi płatkami, ja po 1 miseczce jestem pełna, a co dopiero po 2 i pół. o.O

A my z mamą dzisiaj też szalałyśmy i nakupowałyśmy mnóstwo warzyw świeżych, mrożonych i 3x pizzę 200kcal z 3 serami - imo idealna na obiad. + truskawki, które zajadałam na 2 śniadanie. <3

Stary 2011-05-06, 23:37   #158
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

eee 1,5 lekka pomyłka a ta miseczka to bardzo mała więc dlatego
pizza 200kcal? cóż to jest :conf used: a z serem za bardzo nie szalejcie bo to bomba kaloryczna :brzyda l:
Stary 2011-05-06, 23:45   #159
Ayati
Rozeznanie

Edzia09winogronaaaaa Niby próbuję po 18 nic nie jeść, ale czasami mi się to nie udaje i po prostu podjadam płatki, czy wafle ryżowe Chodzę spać około północy, więc myślę że przesunę sobie godzinę na 20. 4 godziny przed spaniem jest
Jak było na rowerze? Ile spaliłaś, spotkało Cię coś miłego w trakcie przejażdżki?

cusieeek, wymiary masz podobne do moich. Może jestem jakiś centymetr, góra dwa niższa, ale waga niestety ta sama Wytrwałość to najważniejsze, osobiście byłoby mi się chyba wstyd przyznać przed wszystkimi tutaj i znajomymi którzy wiedzą o mojej akcji "pozbędę się tych cholernych kilogramów" do porażki, więc... Polecam, rozpowiadaj każdemu po kolei o swojej diecie

88eve, spokojnie nie pozwolimy Ci tutaj stracić motywacji. Będziemy bić po łapskach, zobaczysz

xxxkasiuxxx, też idę na wagę jutro. Tylko muszę złapać koleżankę jak wróci z ustnej matury i porwać jej chwilę między zakuwaniem do ustnej niedzielnej. Boję się, a co jeśli nic nie straciłam?
Otrębów chyba bym nie ruszyła, oglądałam dzisiaj w markecie, ale jakoś mi się to w ogóle apetyczne nie wydawało. Poza tym nazwa mówi sama za siebie, jak żarcie dla koni albo kur Zamiast nich kupiłam jakiś przysmak śniadaniowy ( takie czekoladowe kulki) i prawie je już zjadłam! Fakt faktem służyły mi za śniadanie, obiad i kolację, no ale... Ciekawe ile to coś miało kalorii, bo nie pisze na opakowaniu nawet.
Dziewczyny, jak czytam o Waszym żarciu teraz to zrobiłam się głodna. Niedobre Wy
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 09:40   #160
Edail
Raczkowanie

@xxkasiuxxx - 1,5, a nie 2,5, to wiele wyjaśnia.

I uwaga, dzień ważenia - moja waga pokazuje 55,5 kilo!

Stary 2011-05-07, 10:14   #161
edzia09
Raczkowanie

Ayati, Jeździłam 40 minut bo pogoda się popsuła, strasznie wiało i o. Nic dobrego mnie nie spotkało, raczej same rozczarowania:P Wiele osób spacerowało sobie po ścieżce rowerowej i musiałam jechać po trawie
Czuje się opuchnięta, @ mi się zbliża - czyli najgorsze dni w miesiącu na odchudzanie.

Ale na wadze 63kg , czyli 1kg mniej.

Muszę zainwestować w wagę elektryczną, bo mam taka zwykłą, a na niej nie widać dokładnej wagi.

A co do otrębów to ostatnio jadłam takie dobre z żurwiną Tylko mi się skończyły i jeszcze nie kupiłam nowych

Dzwoniła do mnie babcia i zaprosiła na imieniny na jutro, z tego co mówiła to nie będzie tam nic dietetycznego Same bomby kaloryczne.
Stary 2011-05-07, 10:58   #162
justyna2639
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Nadrobiłam zaległości-przeczytałam to, co mnie ominęło i widzę, że nieźle nam się wątek rozkręcił! Super!

Dziś sobota Chwalcie się co tam osiągnęłyście, bo ja niestety będę się dopiero za tydzień ważyć, gdyż wagi na stancji brak...
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 12:19   #163
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
Edzia09winogronaaaaa Niby próbuję po 18 nic nie jeść, ale czasami mi się to nie udaje i po prostu podjadam płatki, czy wafle ryżowe Chodzę spać około północy, więc myślę że przesunę sobie godzinę na 20. 4 godziny przed spaniem jest
Jak było na rowerze? Ile spaliłaś, spotkało Cię coś miłego w trakcie przejażdżki?

cusieeek, wymiary masz podobne do moich. Może jestem jakiś centymetr, góra dwa niższa, ale waga niestety ta sama Wytrwałość to najważniejsze, osobiście byłoby mi się chyba wstyd przyznać przed wszystkimi tutaj i znajomymi którzy wiedzą o mojej akcji "pozbędę się tych cholernych kilogramów" do porażki, więc... Polecam, rozpowiadaj każdemu po kolei o swojej diecie

88eve, spokojnie nie pozwolimy Ci tutaj stracić motywacji. Będziemy bić po łapskach, zobaczysz

xxxkasiuxxx, też idę na wagę jutro. Tylko muszę złapać koleżankę jak wróci z ustnej matury i porwać jej chwilę między zakuwaniem do ustnej niedzielnej. Boję się, a co jeśli nic nie straciłam?
Otrębów chyba bym nie ruszyła, oglądałam dzisiaj w markecie, ale jakoś mi się to w ogóle apetyczne nie wydawało. Poza tym nazwa mówi sama za siebie, jak żarcie dla koni albo kur Zamiast nich kupiłam jakiś przysmak śniadaniowy ( takie czekoladowe kulki) i prawie je już zjadłam! Fakt faktem służyły mi za śniadanie, obiad i kolację, no ale... Ciekawe ile to coś miało kalorii, bo nie pisze na opakowaniu nawet.
Dziewczyny, jak czytam o Waszym żarciu teraz to zrobiłam się głodna. Niedobre Wy
może nie wyglądają zbyt apetycznie ale naprawdę można z nich zrobić bardzo dobre rzeczy, np batony musli mogę dać przepis
jakieś placuszki i nawet ciastka ALBO CIASTO MOŻNA ZROBIĆ
a ja niestety mam @ - 2 dzień i w dupę
zważę się jak mi się skończy a teraz brzuch mnie tak boli że nie mam ochoty na nic
Stary 2011-05-07, 12:49   #164
Dziubasek8819
Raczkowanie

Hey dziewczyny gratuluję spadków a Tym którym waga nie drgnęła życzę cierpliwości jak zaczynałam to pierwszy spadek odnotowałam prawie po 2 tygodniach dopiero. Dzisiaj miła niespodzianka po świętach było na wadze 67 później troszkę drgnęła na 66,8 a dziś wchodzę patrzę a tam 66 a w dodatku 3dzień @ na finiszu co prawda ale jeszcze jak balonik się czuję, przetarłam oczy ze zdumienia myślałam że będzie gorzej bo trochę podjadałam przez ten tydzień wiadomo zachcianki comiesięczne mam nadzieję że i cm zaczną spadać bo na tym najbardziej m zależy

Edytowane przez Dziubasek8819
Czas edycji: 2011-05-08 o 09:41
Dziubasek8819 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 12:56   #165
Yavana84
Raczkowanie

Witam i przepraszam za nieobecność w wątku. Ale mix uczelnia + praca dał mi w kość. Do tego stopnia, że z piątku na sobotę przespałam 16h...

Zaraz będę nadrabiać to co się tu działo pod moją nieobecność, mam nadzieję że byłyście grzeczne.

Dzisiaj na wadze u mnie 74.8kg, czyli wyszło 2.4kg spadku mimo zjedzonego wczoraj pól kilograma truskawek i zapiekanki z Green Way'a. Albo spadło duuużo wody, albo przez moje 16h snu waga zwariowała. Póki co się ciesze z rezultatu, a co
Yavana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 13:55   #166
justyna2639
Zakorzenienie

Ale zazdroszczę Wam tych spadków! Sama bym chciała zobaczyć, czy jest mnie już trochę mniej Dzisiaj jest u mnie deszczowa pogoda niestety... Chociaż z drugiej strony to lepiej-przynajmniej nie ciągnie mnie na dwór i mogę w spokoju posiedzieć nad moją pracą.
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 17:51   #167
Donka94
BAN stały

Hej dziewczynki U mnie waga stoi Przepraszam za nieobecność, ale nie było mnie w domku kilka dni. Ale już wróciłam i udzielac się bedę.
Donka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 18:12   #168
Eldo_rado
amor vincit omnia

witajcie dziewczyny
u mnie spadło już nieco ponad 5kg czyli praktycznie na półmetku jestem.

Cytat:
Napisane przez Donka94 Pokaż wiadomość
H U mnie waga stoi .
to normalne w pewnym momencie głowa do góry. więcej ćwiczeń i będzie ok!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 18:56   #169
edzia09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
u mnie spadło już nieco ponad 5kg czyli praktycznie na półmetku jestem.
Gratuluje spadku
Pochwal się jak osiągnąć taki wynik i w jakim czasie się ci to udało!
Stary 2011-05-07, 18:59   #170
cusieeek
Raczkowanie

U mnie waga bez zmian, ale to dopiero 3 dzień na diecie i też nie jakoś bardzo rygorystycznej.

Mam do was pytanie. Doradźcie mi co można jadać na śniadania, oprócz płatków z mlekiem. Rano mam bardzo mało czasu, więc muszą być to bardzo szybkie w przygotowaniu potrawy. Z czym można jeść kanapki, kiedy nie je się wędlin (nie jestem wegetarianką, po prostu jakoś wędliny to nie moja bajka)? Może jakieś ciekawe pomysły? Tylko muszą być banalnie proste, bo moje zdolności kulinarne są minimalne i dodatkowo szybkie w przygotowaniu, bo śpioch straszny jestem ?

Odchudzanie 64 63 62 61 59 57 55 53!
Walka ze słabościami, poprawa kondycji, cery, stanu włosów i paznokci, opalanie naturalne :P Sporo tego...
cusieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-07, 19:01   #171
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez edzia09 Pokaż wiadomość
Pochwal się jak osiągnąć taki wynik i w jakim czasie się ci to udało!
te ponad 5kg zgubiłam w półtora miesiąca. stosowałam zasadę MŻ+WR i zadziałało
Stary 2011-05-07, 21:06   #172
Loriette
Zakorzenienie

Ojej! Ale zaniedbałam wątek, ale musicie mi to wybaczyć - dawno nie miałam takiego natłoku obowiązku!
Ja nie stanęłam na wagę, ponieważ jestem przed @ i cholernie wtedy puchnę.. także mija się to z celem.
Dzisiaj wybiegałam swoją normę, ale coś strzeliło mi w kolanie - jest podejrzenie, że odnowiłam kontuzję.. MMMM
Padam na twarz.

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 13:08   #173
e28a27467bb42bcad5144a723ea01b6280886074_619d8082abd75
Konto usunięte

Hej dziewczyny. Planuję✂zważyć się dopiero w przyszłą sobotę - po pierwsze dlatego, że dołączyłam do Was w środę, a po drugie - chcę się oduczyć codziennego ważenia, w które wpadam zawsze jak zaczynam się odchudzać póki co idzie mi dobrze
Z dietą na razie bez rewelacji, choć się pilnuję, ale za to ruszam się dużo, dużo więcej i planuję to utrzymać - czwartkowe popołudnie spędziłam na siłowni, w piątek basen, a w sobotę trzygodzinna wycieczka rowerowa po mieście Dziś mała przerwa, choć chciałabym zacząć ćwiczyć w domu, może zacznę od 8min abs i arms.

@cusieeek - co do śniadań, możesz jeść owsiankę✂na mleku lub na wodzie, z jakimś owocem (banan albo suszona żurawina albo śliwka), bardzo sycące a nie przygotowuje się✂długo. Twarożek z rzodkiewką, albo z bananem, albo z jabłkiem, posypany otrębami albo płatkami owsianymi albo muesli. Jogurt z muesli albo otrębami, najlepiej naturalny z jakimś wrzuconym owocem. Jajko i kromka ciemnego chleba. Szklanka soku.
Może warto spróbować wstać chwilę✂wcześniej i zmiksować sobie jogurt z bananem, mlekiem i łyżką otrąb, albo łyżeczką niesłodzonego kakao i wypić nawet po drodze do pracy/szkoły? U mnie w domu pałętają się✂ostatnio ziarna kakaowca, wrzuciłam je raz do takiego koktajlu i są bardzo dobre.
Przywiązuję dużą wagę do śniadań jak nie zjem albo zjem coś małego (np sam owoc albo jakiś jogurt mały) to potem cały dzień mam ochotę podjadać. A po owsiance czy innym cusiu głód mi nie straszny
Płatki orkiszowe błyskawiczne też są smaczne. Kuskus się robi sam w 5 minut - zalewasz tylko wrzątkiem. Kaszę jęczmienną można ugotować wieczorem i zjeść rano z mlekiem, albo z łyżką miodu i owocami.
e28a27467bb42bcad5144a723ea01b6280886074_619d8082abd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 14:10   #174
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxkasiuxxx Pokaż wiadomość
może nie wyglądają zbyt apetycznie ale naprawdę można z nich zrobić bardzo dobre rzeczy, np batony musli mogę dać przepis
jakieś placuszki i nawet ciastka ALBO CIASTO MOŻNA ZROBIĆ
a ja niestety mam @ - 2 dzień i w dupę
zważę się jak mi się skończy a teraz brzuch mnie tak boli że nie mam ochoty na nic
Daj Chętnie zobaczę ten przepis, mimo że za pichceniem w kuchni nie przepadam. Ale w przypływie wolnego czasu może się zabiorę, jeśli tylko przepis nie okaże się zbyt skomplikowany
Oj, mi się zbliża i zastanawiam się jak to będzie z ćwiczeniami. W tych dniach ograniczam ruch, a teraz skaczę codziennie po 30 minut na skakance, robię abs na brzuch, ramiona, nogi i pośladki, a do tego wczoraj rozpoczęłam program Insanity
Stary 2011-05-08, 15:07   #175
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Cytat:
Daj Chętnie zobaczę ten przepis, mimo że za pichceniem w kuchni nie przepadam. Ale w przypływie wolnego czasu może się zabiorę, jeśli tylko przepis nie okaże się zbyt skomplikowany
Oj, mi się zbliża i zastanawiam się jak to będzie z ćwiczeniami. W tych dniach ograniczam ruch, a teraz skaczę codziennie po 30 minut na skakance, robię abs na brzuch, ramiona, nogi i pośladki, a do tego wczoraj rozpoczęłam program Insanity

proszę: http://dietadukanaprzepisy.blogspot....iki-musli.html
tylko ja go trochę zmodyfikowałam, daję 3-4 słodziki i 2 łyżki mleka bo jak dasz 4 to jest za bardzo wodniste

a na czym polega ten program Insanity?
u mnie 3 dzień @ - dzisiaj jeszcze odpuszczam ćwiczenia ale jutro już wracam na dobrą drogę
Stary 2011-05-08, 16:37   #176
Ayati
Rozeznanie

xxxkasiuxxx, oglądnij filmik o Insanity:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8
albo poczytaj wątek na wizażu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425821&page=60
Myślałam, że wczoraj umrę na tej podłodze, ale nie poddaje się i skończę te 60 dni! Mam nadzieję przynajmniej
Póki co możecie mnie zabić, bo zżarłam ogromniasty kawał snickersa. Obecnie chce mi się wymiotować i najchętniej pozbyłabym się tego fujstwa z żołądka. Ale co zrobić, jak znajoma przywiozła
Stary 2011-05-08, 16:41   #177
Eldo_rado
amor vincit omnia

mi się strasznie dziś chciało słodkiego więc zalałam płątki owsiane melkiem i tak je gotowałam aż rozmiękły. potem dołożyłam łyżżeczkę miody i trochę gorzkiego kakao. wszystko ładnie ostygło wiec zaraz sobie zjem małą porcję czekoladowej przyjemności
Stary 2011-05-08, 16:59   #178
Ayati
Rozeznanie

Bardzo dobre rozwiązanie i pewnie będzie dobrze smakować
Ja już nie chcę dziś myśleć nic o jedzeniu, kurczę
Stary 2011-05-08, 18:14   #179
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Cytat:
xxxkasiuxxx, oglądnij filmik o Insanity:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8
albo poczytaj wątek na wizażu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425821&page=60
Myślałam, że wczoraj umrę na tej podłodze, ale nie poddaje się i skończę te 60 dni! Mam nadzieję przynajmniej
Póki co możecie mnie zabić, bo zżarłam ogromniasty kawał snickersa. Obecnie chce mi się wymiotować i najchętniej pozbyłabym się tego fujstwa z żołądka. Ale co zrobić, jak znajoma przywiozła
daje to chyba dobry wycisk
a mam pytanie? skąd brałaś te wszystkie filmiki, bo jak dobrze rozumiem na początku mamy jakiś test i potem co dwa tygodnie jest następny tak?
mogłabyś mi podesłać stronę skąd to ściągałaś?
a i jeszcze mam pytanie ile taka jedna seria dziennie dla cb zajmuje?

Edytowane przez xxxkasiuxxx
Czas edycji: 2011-05-08 o 18:25
xxxkasiuxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 19:19   #180
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

1. 174cm
2. 68kg (lecz moja waga jest powalona raz 68kg raz 66kg itp. i tak w kółko)
3. mój cel to 58kg

pomóżcie mi dziewczyny bo sama sobie nie radzę...;((( a mianowicie mój problem polega na tym, że często się głodzę, a w sumie non stop a potem jem albo i nie jem a ogólnie jem bardzo malutko, a waga taka sama cały czas, a do tego strasznie odstaję mi brzuch (fałdy) i co ja mam zrobić?;/
jaka dieta bo już sama się pogubiłam...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości