|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
mój tż tez lubi popatrzec na meczyk jak leci, czasem mu wyleci z głowy a czasem ja przełącze na coś a on zapomina że jest a jak już jestem zmuszona to obejrzewogóle to postatnowiłam że się odchudzam ![]() juz któryś raz z kolei w tym miesiącu kurde starsznie zle się czuje, jest mnie za dużo i musze coś szybko z tym zrobić, mam czekolade w lodówce i strasznie mnie korci chyba zaraz dam ją Tż-towi do buzi żeby całą zjadł---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- ja też kiedyś jak byłam w podstawówce i w liceum to chodziłam na zawody w kosza, siatkówke, biegałam nawet szybko a teraz to taka pokraka ze mnie jak nie wiem Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-15 o 20:42 |
|
|
|
|
#152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pisałam juz, ja rozumiem, że nie da sie tak zrobić, żeby było absolutnie cicho, ale można sie chociaz postarać. A jeszcze ta reakcja nerwowa reakcja sąsiadki. gdybym nie była w ciąży to bym sie z nią pokłóciła ale tak ostro. A ja do samego końca mówiłam spokojnym i cichym głosem. Ja tak myślę, ze odczekam jakis czas i kiedys im puszcze ONA albo Chylińska (stara ) na fula w ciagu dnia. I pójdę sobie na zakupy
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie czymś zająć żeby nie mysleć o jedzeniu w ciąży ciagle jadłam owoce, słodyczy nie chciało mi się wogóle, porafiłam zjeść dziennie 2 kg nektarynek, w sumie mój dzienny jadłospis opierał sie na pomidorach, ogórkach, brzoskwiniach, nektarynkach i kwszelakch miesach słodkie wogóle mi nie podchodziło , znow 9 miesiacu to poprostu jadłam wszystko miałam strasnzy apetyt, do 8 miesiąca miałam 7 kg na + a w ostatnim miesiacu przytyłam 4
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-15 o 21:22 |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, arbuza jeszcze nie jadłam w tym roku ![]() Enis zajęcie się czymś nie jest złym pomysłem, ale jak się jest głodnym to wcale nie jest proste... Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-05-15 o 21:24 |
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie zjadłam to jabłko i wypiłam wode i nie jestem aż taka głodna tylko mam zachcianki i zjadłambym coś dobrego ale musze wytrwać, Tż schował już cukierki do swojej torby, czekolade tez włoży i zabierze jutro do pracy i tam wszystko pozjada żeby mnie nie korciło
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Enis super fotki, ale wam zazdroszczę tego morza, hmm ja długo go nie zobaczę
Franek jak zwykle uroczy kawaler Myha współczuję sąsiadów Codziennie tłuką mięcho i o 6 rano odkurzają, dziwaki Na szczęście od 6 lat tam nie mieszkam i chyba już bym nie dała rady tam mieszkać, tu też mam sąsiadów ale tylko jednych na górze, nie powiem też potrafią dać w kość, ale my im chyba bardziej jak nam zalazą za skórę Ale jeszcze kilka miesięcy i sąsiadów będziemy mieć tylko za płotemMoje maluchy chyba ostatnio bardzo urosły, bo tak się cały dzień wypychają, że aż brzuch boli, wszędzie tylko guzy Będzie mi tego brakowało a to już niestety moja ostatnia ciąża
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mykam spaćku, bede jutro,miłych snów
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I na tej diecie mam 7 kg na plusie od początku
|
|
|
|
|
#162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaa superzascie
Cytat:
Cytat:
nie wiem moze to bylo to ze rano zjadlam tylko banana z jogurtem nat.a ten jogurt otwarty byl 3 dzien i moze to juz za dlugo Cytat:
Cytat:
a narazie mam sasiadow za sciana ktorzy maja male dziecko i ono drze sie co noc i co rano jakby ze skory obdzierali.malo tego ci rodzice na nia krzycza i przeklinaja.patologia jakas ![]() Asia zebys sie nie zdziwila z ta ciaza ze to ostatnia nastepna tez bedzie blizniacza |
||||
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki.
Komunię zakończyłam po 2 godzinach siedzenia w knajpie. Plecy mi wysiadły a Ewka dostała wariacji. Sesję zdjęciową skończyłam na jednym zdjęciu. Deszcz zmoczył mi włosy i jak zobaczyłam, że wyglądam jak ciotka mombi, to podziekowałam za sesję Mam dziś służbowy wyjazd do województwa, więc skoczę do galeri i może w H&Mmama, kupię sobie jakieś białe lniane spodnie, bo w kiecce to ja już się raczej do ludzi nie wybiorę.
------------------------------------------------ Ewunia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i49cwa1dd033ibe.png ![]() ![]() Olgusia: http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69n4vy31f0.png Edytowane przez dorcia1465 Czas edycji: 2011-05-16 o 07:58 |
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
czesc poniedzialkowo
![]() zaczynam adrabiac zaległosci weekendowe ![]() Enis świetne zdjecia
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się i My
![]() Myślałam ze takl mało napisałyscie przez weekend a tu nowy wątek ![]() ide nadrobić te 6 stron ![]() w sb chrzcimy a kieca dla N nie przyszła zabije tego chłopa krawca
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje,ze do soboty sukienka dotrze ![]() Ja mam dziś 18:30 wizytę. Wczoraj chcielismy przenieśc łózeczko młodej do sypialni,ale od poludnia mielismy niespodziewanych gości, i plany diabli wzieli.Wiec w razie czego przemeblowanie maz zrobi sam ![]() czuje sie jakbym siedziała na tykajacej bombie zegarowej... ![]() i w ogole mam mometami takie mysli,ze sama siebie zadziwiam...
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
ja też witam poniedziałkowo
![]() Tż poszedł do pracy a ja z Frankiem pijemy nasze napoje, on soczek jabłkowo-miętowy a ja kawusie z dużą ilością mleczka każdy ma to co lubi ![]() Tż wziął czekolade i cukierki do pracy wiec już mnie nie korcą, na śniadanie mam jogurt naturalny z płatkami a na drugie sniadanie jabłko, na obiad mam krem z warzyw a na kolacje jajko, pomidora i ogórka tak sobie to wymysliłam, jutro to samo bede mieć a na srode cos innego wymysle![]() chciałam zastosować tą diete dukana ale ja za dużo podróżuje ciagle jestem gdzie indziej albo u rodziców, albo u Tż-ta albo w domu wiec nie mam możliwości ciagłego przestrzegania tej diety Enia do soboty jeszcze daleko, u mnie strój dla Franka przyszedł w czwartek popołudniu, wiec też się troche denerwowałam czy zdąży przyjść a ta Twoja sukienka jesttaka sliczna, że jak bede mieć kiedyś córke to tez jej taką zakupię Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-16 o 08:36 |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz jak wyjezdza w pon rano,to ma nakaz zabrania słodyczy (wyjątek-sernik teściowej ).
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
To i my sie witamy
Pogoda za oknem sliczna wiec sie wyszykujemy i mykamy na spacerek ![]() A to moja królewna cały czas cos wcina
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
buzka umazana marchewą przesłodka
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedz mi, dajesz jej takie normalne biszkopty?
bo ja do tej pory dawałam Frankowi wafle ryzowe i cistka takie maslane z hipa dla dzieci bo alergolog mi mówiła żebym powoli wprowadzała pokarmy ze względu na tą alergie, ale wczoraj dałam Frankowi zwykłego herabtnika i narazie nie zauważyłam zadnej alergii wiec chyba kupie dziś jakieś normalne ciasteczka i dam mu ile ta twoja Olia ma już włosów, mój Franek to bedzie miał tyle chyba za rok wogóle to teraz moje koleżanka urodziła córeczke ima tyle włosów że to aż nie ładnie wygląda Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-05-16 o 08:42 |
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
no super to wygląda
Cytat:
ale jak jej ostatnio zabralam byl ryk i musialam oddac... albo jak ostatnio jadlam batonika to az sie do niego wyrywala ale na to to za wczesnie..pewnie ze daj Franiowi zwykle ciacha i go poobserwujnio Oli ma troche wloskow szybko jej rosna moze na roczek uda mi sie zrobic jej kucyka
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam bym może i chciała jeszcze jedno kiedyś ale mój mąż stwierdził że na pewno nie z nim hmm chętnych by się paru znalazłoA tak w ogóle to Dzień dobry U was też taka ładna pogoda? Ja dzisiaj mam sporo roboty w domu i muszę jakoś pomału nieprzemęczając się to zrobić, bo jeszcze trochę a mi trawa w domu urośnie tyle piachu na podłodze A chętnych do sprzątania brakDorcia na pewno tak źle nie wyglądałaś, pokazuj nam tu zaraz tą jedną fotę, ja w sobotę mam wesele i wczoraj wbiłam się w kiecę, wyglądam jak wielka amarantowa dynia Brzuch mam olbrzymi (107cm) Zamówiłam jeszcze jedną kieckę, najwyżej tą amarantową sprzedam na allegro bo nowa z metką happy mum, kupiłam za 90zł a nowa w sklepie 189 zł, więc nie stracę. W sumie to tylko z jednego powodu chcę iść na to wesele...żeby się po raz ostatni porządnie najeść tych wszystkich weselnych smakołyków, których nie zjem przez długi czas...Stokrotka to lada dzień pewnie wybuchniesz A może na przekór wszystkiemu urodzisz po terminie Trzymam kciuki za wizytę![]() Idę robić śniadanko bo już się moje głodomory dobijają
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie sie ostatnio snilo ze bylam w ciazy bliźniaczej z dziewczynkami obudzilam sie w szpitalu i mama pokazywala mi zdjecie jednej dziewczynki Martynki drugiej nie było...
![]() Oliwia opanowała przewracanie sie z pleców na brzuszek i z brzuszka na plecy no i slicznie chwyta i wyciaga raczki po kazdy przedmiot (ostatnio pasuja jej piloty)
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2011-05-16 o 09:07 |
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz pełznę na taras zasadzić zioła ![]() umyłabym okna,bo usfione jak diabli,ale maz dopiero co pojechał i głupio byłoby od razu kazac mu wracac,gdyby cos sie zaczeło
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
justa Ty robiłaś zakupy w Boćku???? tak szperam po internecie za wózkami, łóżeczkami i trafiłam na...
http://forum.gazeta.pl/forum/w,120,1...OCIEK.html?v=2 normalnie chyba się tam nawet nie wybieram... |
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

mój tż tez lubi popatrzec na meczyk jak leci, czasem mu wyleci z głowy a czasem ja przełącze na coś a on zapomina że jest a jak już jestem zmuszona to obejrze

Codziennie tłuką mięcho i o 6 rano odkurzają, dziwaki

05.06.2010