Piękna na wakacje:) trądziku precz! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 19:10   #151
szmyglo
Zakorzenienie

Dot.: Piękna na wakacje:) trądziku precz!

Wszystkie mówicie, że alergia... ale mi to nie wygląda na alergię, a miałam już wiele razy skórną. Używam kremu z filtrem Wapno i cynk i tak biorę codziennie. Teraz myślę, że może od podpierania ręką jakieś zarazy naniosłam? Bo naprawdę, drugi policzek jest prawie idealny. I szkoda mi odstawiać mleko, bo prawie zupełnie rozjaśniło mi przebarwienia. Już nie wiem co robić
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 20:02   #152
budyniek90
Rozeznanie

tez mam jeden policzek gładki, a drugi, nie dość, że wysypany, to jeszcze w bliznach ale podpieram się właśnie na tym ładniejszym policzku
ja kiedyś dostałam takiego wysypu uczuleniowego po żelu do mycia twarzy, ale wtedy to mnie wysypało na całej twarzy, nawet wokół ust. wyglądałam starsznie.

a tabletki na oczy chciałabym, zeby jakoś mi je trochę nawilżyły, strasznie mnie szczypią kiedyś myślałam nad operacją laserową, ale boję się, że, znając moje szczeście, wystąpią jakies komplikacje i w ogóle nic nie będe widziała

kosmetyki
książki

Edytowane przez budyniek90
Czas edycji: 2011-06-15 o 20:07
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 22:06   #153
Lilith36
Rozeznanie

Szmyglo, to w takim razie dziwna sprawa nie mam pojęcia co to może być. A może jakaś pokarmowa alergia? Może zjadłaś coś 'dziwnego' ostatnio? Może jakiś owoc? Moja siostra np. nie je kiwi, bo ma potem wysypkę na języku i strasznie ją piecze. Może to właśnie jakieś jedzenie?

Budyniek90, na nawilżenie najlepsze są krople. Dozujesz ile Ci pasuje, i masz efekt natychmiastowy. Nie słyszałam jeszcze o nawilżających tabletkach.
Co do operacji - masz dodatkowo jakieś inne problemy ze wzrokiem? Np. z siatkówką? Bo wtedy operacja jest raczej niewskazana. Dopiero wtedy istnieje ryzyko powikłania. No i oczywiscie im wada większa, tym wieksze ryzyko. U mnie to ryzyko jest baaardzo duże, i niestety, operacja nie jest nawet w zasięgu moich marzeń. Przynajmniej na dzień dzisiejszy.

Ja używam mleka już 3 dzień. I nie widzę jak na razie rozjaśnienia przebarwień. Szmyglo, jak długo czekałaś na efekty?

Lilith36 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-15, 22:26   #154
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith36 Pokaż wiadomość
Szmyglo, to w takim razie dziwna sprawa nie mam pojęcia co to może być. A może jakaś pokarmowa alergia? Może zjadłaś coś 'dziwnego' ostatnio? Może jakiś owoc? Moja siostra np. nie je kiwi, bo ma potem wysypkę na języku i strasznie ją piecze. Może to właśnie jakieś jedzenie?

(...)

Ja używam mleka już 3 dzień. I nie widzę jak na razie rozjaśnienia przebarwień. Szmyglo, jak długo czekałaś na efekty?
Już po pierwszym użyciu miałam jakby bardziej "promienną" cerę, a używałam od tygodnia i obleśny brązowy ślad mi zaczął schodzić
A teraz masz babo placek... Dziś nie użyłam, zobaczę co jutro zastanę na twarzy. I raczej nic dziwnego nie jadłam, to mi w ogóle nie wygląda na alergię
Stary 2011-06-16, 01:12   #155
Cindy28
Lux Mundi

Lilith - ano dobrze mi
Co do suplementów związanych ze wzrokiem polecam wszelkie na bazie borówki czernicy, czyli jagód, wzbogaconych o luteinę
U mnie na obu oczach -4,00, soczewki od 6 lat Wada utrzymuje mi się od lat 4/5 dzięki temu, że łykałam tran, olej z wiesiołka, jadłam tonami jagody, a zimą AZ Vizion, przedtem Ocuvitę, ale jest droga ;/ AZ Vision ma porównywalny skład, a jest o wiele tańszy i działa tak samo Noszę aktualnie soczewki miesięczne więc tesh odczuwam nadmierne wysuszanie oka- mam krople nawilżające z Baush & Lomb, dodane do soczewek w gratisie- na moje potrzeby są jak najbardziej odpowiednie
Chciałabym zrobić operację na oczy, a raczej zabieg- taka nomenklatura jest dziś stosowana Kolega robił 2 lata temu i bardzo sobie chwali [pracuje na wysokościach i było to niezbędne]. Koleżanka miała w zeszłym roku, tesh nie możesz się nachwalić Więc się czaję- muszę tylko zarobić Mam nadzieję, że przez wakacje akurat mi się uda i pod choinkę zrobię sobie prezent

Szmyglo - nie mam pojęcia skąd taka reakcja, ale Lilith dobrze radzi- najszybszy efekt daje wapno dla alergików, ostatnio kupowałam TŻ, kosztowało niecałe 4 zł . To powinno pomóc A jeśli masz możliwość to nakładaj na twarz miąższ z aloesu [skubnij Babci, albo może jakaś sąsiadka ma]- na pewno ukoi skórę i pomoże w gojeniu

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2011-06-16 o 22:56
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 11:14   #156
budyniek90
Rozeznanie

Właśnie mi się przypomniało, że 2 lata temu lekarka wysyłała mnie na badanie na jaskre, zupełnie o nim zapomniałam
nienawidze kropli do oczu, mam jakiś uraz do nich po tym, jak w podstawówce musiałam mieć zakraplane kilka razy dziennie krople na badanie wzroku
koleżanka kiedyś łykała jakies tabletki i mówiła, że ma mniej wysuszone oczy, nie czuje już piasku pod powiekami, ale zupełnie nie pamiętam, co ona brała

co do twarzy - od kilku dni używam niebieskiego protexa, dziś rano obudziłam sie z koszmarnie naciągnięta i wysuszoną twarzą, chyba musze na razie odstawić mydełko...

kosmetyki
książki
Stary 2011-06-16, 23:49   #157
Cindy28
Lux Mundi

budyniek90 - jaskra to nie przelewki w ogóle nie wolno bagatelizować problemów z oczami jak najszybciej do okulisty, marsz !
Jeśli chodzi o suplementy, nie spotkałam się do tej pory z żadnymi tabletkami, które rekomendowane są przede wszystkim na suchość oka. Skład działa TEŻ nawilżająco, jednak prócz tego jest osobna lista zaleceń- oczy zmęczone, zła widoczność [zamglenia/mroczki], ogólnie problematyczne. I niestety nie ma tak, że weźmiesz tydzień czy dwa i jest efekt. Miesiąc do trzech ,czasem dłużej musi trwać suplementacji zanim oko się wysyci. Sprawa jak najbardziej indywidualna.
W ogóle dzięki szmyglo przypomniałam sobie o aloesie Muszę nawiedzić Wujostwo i skubnąć co nieco
Stary 2011-06-21, 11:17   #158
szmyglo
Zakorzenienie

Przyszedł dziś wygrany zestaw z SVR-płyn micelarny (0,5l ) i krem matujący. Dam znać jak działa
Bo jak na razie to jedyne co mogę zrobić to...
Stary 2011-06-21, 19:11   #159
Visez
Zakorzenienie

Ja oblatałam wszystkie apteki, szukałam gdzie najtaniej. Poczytałam opinie na necie i napaliłam się na krem na blizny z masy perłowej, dziś zaczynam
Stary 2011-06-21, 19:17   #160
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Ja oblatałam wszystkie apteki, szukałam gdzie najtaniej. Poczytałam opinie na necie i napaliłam się na krem na blizny z masy perłowej, dziś zaczynam
Też jestem go ciekawa, daj znać jak efekty

P.S. Świetny avatar
Stary 2011-06-21, 19:26   #161
Visez
Zakorzenienie

Dziękuję Ktoś na forum pisał że zapłacił 40zł za 50ml, niestety ja znalazłam za 41zł ale 30ml, te 50tki kosztują około 70zł Muszę być tylko systematyczna:p ala: Jak coś zauważę napiszę jak się sprawuje
Stary 2011-06-21, 21:40   #162
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Używałam perłę w kremie i od środka- polecam
Miałam z tej firmy ==> http://www.noscar.pl/
Daj znać jak efekty
Stary 2011-06-21, 22:33   #163
Visez
Zakorzenienie

Właśnie kupiłam ten no scar : ) a jak Twoja opinia? Pomógł?
Stary 2011-06-21, 22:50   #164
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Właśnie kupiłam ten no scar : ) a jak Twoja opinia? Pomógł?
Blizny zjaśniały, spłyciły się, a skóra jest wygładzona
Pod tym względem spełnił swoje zadanie jak najbardziej
Skóra jest rozświetlona, delikatna i miękka
Przed okresem wiadomo, niespodzianki były, ale w trakcie stosowania syfków nie przybywało, więc mnie w każdym bądź razie nie zapychał
W połączeniu z tabletkami efekty były jeszcze lepsze
Na początku jakoś w to nie wierzyłam, ale w momencie kiedy kolejna osoba zwróciła uwagę, że cera mi się poprawiła, zrobiło się miło
Teraz zmieniłam krem z Sandre de drago tej samej firmy, na krem pichtowy, bardziej lekki. Jak tylko wykończę, to przerzucam się znowu na noscar Się Mamie muszę zapowiedzieć
Stary 2011-06-22, 08:41   #165
Lilith36
Rozeznanie

A ja składam dzisiaj zamówienie na BU Jakieś sugestie odnośnie rzeczy 'antytrądzikowych'? Na mojej liście mam już hydrolat oczarowy, olejek myjący, serum azelo, olej tamanu, peeling, glinka lub spirulina i zastanawiam się jeszcze nad tonikiem z kwasami... Ktoś tutaj korzystał z BU? To moje pierwsze, tak duże zamówienie.

Stary 2011-06-22, 09:30   #166
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
A ja składam dzisiaj zamówienie na BU Jakieś sugestie odnośnie rzeczy 'antytrądzikowych'? Na mojej liście mam już hydrolat oczarowy, olejek myjący, serum azelo, olej tamanu, peeling, glinka lub spirulina i zastanawiam się jeszcze nad tonikiem z kwasami... Ktoś tutaj korzystał z BU? To moje pierwsze, tak duże zamówienie.
Z kwasami wstrzymałabym się do jesieni, bo można się nabawić przebarwień Daj później znać jak działają te cuda
Stary 2011-06-22, 16:19   #167
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Z BU miałam puder bambusowy, ale średnio mi podszedł
Jak taki zmasowany atak przypuścisz na cerę nie wiem czy to czasem nie będzie miało działania odwrotnego i nie zacznie Ci wywalać niespodzianek.
Stary 2011-06-22, 16:37   #168
Lilith36
Rozeznanie

Wiem, nie wszystko na raz, zacznę te produkty wprowadzać stopniowo testowałam już tylko hydrolat, i był super.
Chcę kompletnie zmienić pielęgnację, na bardziej naturalną. Zobaczymy, co z tego wyjdzie może ten cały syf zawarty w drogeryjnych kremach/kosmetykach powoduje u mnie trądzik? Właśnie tego chcę się dowiedzieć, zmieniając pielęgnację na bardziej naturalną. Ale żeby nie było - nie jestem żadną przeciwniczką zwyklych kosmetyków, wrecz przeciwnie, uważam że nie da się bez nich obejsć, ale co mnie boli to te wszystkie wypełniacze, i inne niepotrzebne świństwa na których tylko zarabiają wielkie kosmetyczne koncerny, kosztem mojego zdrowia i mojej cery.

Edytowane przez Lilith36
Czas edycji: 2011-06-22 o 16:38
Stary 2011-06-22, 17:21   #169
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Wiem, nie wszystko na raz, zacznę te produkty wprowadzać stopniowo testowałam już tylko hydrolat, i był super.
Chcę kompletnie zmienić pielęgnację, na bardziej naturalną. Zobaczymy, co z tego wyjdzie może ten cały syf zawarty w drogeryjnych kremach/kosmetykach powoduje u mnie trądzik? Właśnie tego chcę się dowiedzieć, zmieniając pielęgnację na bardziej naturalną. Ale żeby nie było - nie jestem żadną przeciwniczką zwyklych kosmetyków, wrecz przeciwnie, uważam że nie da się bez nich obejsć, ale co mnie boli to te wszystkie wypełniacze, i inne niepotrzebne świństwa na których tylko zarabiają wielkie kosmetyczne koncerny, kosztem mojego zdrowia i mojej cery.
Stopniowo, jak najbardziej
Jak zobaczysz efekt, to poproszę listę co zakupiłaś, jak używasz i może też się przerzucę
Stary 2011-06-22, 20:28   #170
Lilith36
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Stopniowo, jak najbardziej
Jak zobaczysz efekt, to poproszę listę co zakupiłaś, jak używasz i może też się przerzucę
Jasne, nie ma sprawy

Stary 2011-06-22, 21:12   #171
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Też już myślałam o przerzuceniu się na kosmetyki naturalne. Ostatnio mnie na twarzy niemiłosiernie wysypało, ale może to przez stres związany z sesją i problemami mieszkaniowymi (dzisiaj nie wytrzymałam i się stamtąd wyprowadziłam, na razie mieszkam u TŻ, ale nie wiem co dalej, tym bardziej że przeprowadzka nie rozwiązuje problemów finansowych związanych z tym mieszkaniem, ale jakoś tak lekko mi ulżyło jak się stamtąd wyniosłam).
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 17:14   #172
budyniek90
Rozeznanie

A jak Wam idzie z mlekiem?
może dzisiaj spróbuję

nareszcie dorwałam mydełko himalaya jednak protex za bardzo mnie wysusza, himalaya jest idealne

kosmetyki
książki
Stary 2011-06-23, 17:18   #173
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budyniek90 Pokaż wiadomość
A jak Wam idzie z mlekiem?
może dzisiaj spróbuję

nareszcie dorwałam mydełko himalaya jednak protex za bardzo mnie wysusza, himalaya jest idealne
Wróciłam do mleka mimo podejrzeń o alergię i nie żałuję. Chociaż teraz efekty nie są już tak spektakularne... No i miałam ostatnio dużo stresów, więc cera nie jest zbyt piękna
Mimo wszystko polecam, bo naprawdę sporo mi rozjaśniło przebarwienie i skóra taka promienniejsza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 17:44   #174
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Też już myślałam o przerzuceniu się na kosmetyki naturalne. Ostatnio mnie na twarzy niemiłosiernie wysypało, ale może to przez stres związany z sesją i problemami mieszkaniowymi (dzisiaj nie wytrzymałam i się stamtąd wyprowadziłam, na razie mieszkam u TŻ, ale nie wiem co dalej, tym bardziej że przeprowadzka nie rozwiązuje problemów finansowych związanych z tym mieszkaniem, ale jakoś tak lekko mi ulżyło jak się stamtąd wyniosłam).
U mnie już powoli spokój się robi [po okresie jush jestem ], więc daję sobie radę, tym bardziej, że zeszłam z dermacolu i w taką pogodę używam samego affinitonu, a na koniec przyprószam się tylko Yardleyem
Zawirowania w związku z uczelnią i mieszkaniem na pewno nie pomogą cerze ;/ Powodzenia Kochana
Miałam się jush pytać wcześniej- w ramach jakiej wymiany/stypendium jedziesz do Moskwy ?

Szmyglo- u mnie jest ten problem, że nie używam mleka w kuchni w ogóle i zawsze zapominam zakupić Poza tym jakoś szkoda by mi było zużyć tyle co na tonik i wylać jestem za maxymalnym wykorzystywaniem produktów żywnościowych i nie tylko taka moja mała cegiełka dla Matki Ziemi jednorazówki zużywam jako worki na śmieci, resztki chleba dla mew, jak nie używam ciuchów i kosmetyków to wymiana bądź oddaje znajomym, etc

Budyniek - fajnie, że Himalaya Ci służy mydeł protex nie używałam ze 100 lat, a buzi myję zazwyczaj płynem do higieny intymnej jak wykończę obecne, przerzucam się na mydło w płynie z nanosrebrem. W zeszłe wakacje miałam w kostce i moja buzia fajnie na nie zareagowała
Stary 2011-06-23, 18:01   #175
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:

Szmyglo- u mnie jest ten problem, że nie używam mleka w kuchni w ogóle i zawsze zapominam zakupić Poza tym jakoś szkoda by mi było zużyć tyle co na tonik i wylać jestem za maxymalnym wykorzystywaniem produktów żywnościowych i nie tylko taka moja mała cegiełka dla Matki Ziemi jednorazówki zużywam jako worki na śmieci, resztki chleba dla mew, jak nie używam ciuchów i kosmetyków to wymiana bądź oddaje znajomym, etc

Budyniek - fajnie, że Himalaya Ci służy mydeł protex nie używałam ze 100 lat, a buzi myję zazwyczaj płynem do higieny intymnej jak wykończę obecne, przerzucam się na mydło w płynie z nanosrebrem. W zeszłe wakacje miałam w kostce i moja buzia fajnie na nie zareagowała
Bardzo dobrze robisz, też staram się wszystko wykorzystać na maxa. Na Twoim miejscu też bym nie kupowała mleka, bo bardzo mało schodzi na twarz, a szybko się psuje Chyba, że kupowałabyś takie w kartonikach jak soczki dla dzieci, czasem są w sklepach.

A z tym płynem fajny pomysł, wypróbuję jak zużyję mój zapas żeli (3)
Stary 2011-06-23, 18:47   #176
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze robisz, też staram się wszystko wykorzystać na maxa. Na Twoim miejscu też bym nie kupowała mleka, bo bardzo mało schodzi na twarz, a szybko się psuje Chyba, że kupowałabyś takie w kartonikach jak soczki dla dzieci, czasem są w sklepach.

A z tym płynem fajny pomysł, wypróbuję jak zużyję mój zapas żeli (3)
Ano nie kupuję Jak zjadę do domku, to będzie łatwiej Niby też nie używamy mleka w kuchni, ale ciasto jest raz w tygodniu obowiązkowo, więc mleko też
Pomysł z płynem był niczym innym jak potrzebą [Matka Wynalazku ]. Kiedyś pojechałam nad wodę i zapomniałam żelu czy już mi się skończył [nie pamiętam] i takim sposobem zaczęłam używać płynu do higieny intymnej. Przetestowałam różne żele- m.in. Garnier, który mnie uczula Loreal, który strasznie ściąga podobnie jak Himalaya. Zostałam więc przy płynie Teraz już wykańczam wszystkie, więc przerzucę się całkiem tak, jak pisałam na mydło z płynie z nanosrebrem
Kiedyś z kolei koleżanka namówiła mnie na śmietankę do demakijażu, ale nie mogę używać takich rzeczy- jak nie zmyję się czymś, co się pieni i wodą, to czuję, że nadal mam makijaż na twarzy

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2011-07-13 o 13:06
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-23, 18:58   #177
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
U mnie już powoli spokój się robi [po okresie jush jestem ], więc daję sobie radę, tym bardziej, że zeszłam z dermacolu i w taką pogodę używam samego affinitonu, a na koniec przyprószam się tylko Yardleyem
Zawirowania w związku z uczelnią i mieszkaniem na pewno nie pomogą cerze ;/ Powodzenia Kochana
Miałam się jush pytać wcześniej- w ramach jakiej wymiany/stypendium jedziesz do Moskwy ?
Wyjazd jest w ramach studiów historycznych drugiego stopnia na specjalności historyczna komparatystyka i tranzytologia, popularnie zwaną studiami polsko-rosyjskimi. Program przewiduje jeden semestr studiów na RGGU w Moskwie. Zapewniają mi wszystko poza wyżywieniem i rosyjskim ubezpieczeniem zdrowotnym - dostanę za darmo pokój w akademiku, wizę, będę mieć opłaconą podróż i tłumaczenie dyplomu. Myślę że to niezły interes

Mimo że przybyło parę nowych krotek wydaje mi się, że cera mi się lekko poprawiła. Jakaś taka gładsza jest. Może dlatego, że bardziej pilnuję, żeby ją regularnie oczyszczać i od jakiś 3 tygodni tylko okazjonalnie używam podkładu czy pudru. Ale z dietą ostatnio leżę - skutki mieszkania z tż

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2011-06-23, 19:06   #178
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Wyjazd jest w ramach studiów historycznych drugiego stopnia na specjalności historyczna komparatystyka i tranzytologia, popularnie zwaną studiami polsko-rosyjskimi. Program przewiduje jeden semestr studiów na RGGU w Moskwie. Zapewniają mi wszystko poza wyżywieniem i rosyjskim ubezpieczeniem zdrowotnym - dostanę za darmo pokój w akademiku, wizę, będę mieć opłaconą podróż i tłumaczenie dyplomu. Myślę że to niezły interes

Mimo że przybyło parę nowych krotek wydaje mi się, że cera mi się lekko poprawiła. Jakaś taka gładsza jest. Może dlatego, że bardziej pilnuję, żeby ją regularnie oczyszczać i od jakiś 3 tygodni tylko okazjonalnie używam podkładu czy pudru. Ale z dietą ostatnio leżę - skutki mieszkania z tż
Zazdraszczam [żałuję bardzo, że zrezygnowałam z mojego wyjazdu]
Uważaj tylko na karaluchy
Rosyjskie przetrwają wszystko- mieszkają nawet w LODÓWKACH- zimno im nie straszne to pewnie te syberyjskie
Ja niestety bez podkładu i pudru nie pokażę się na ulicy, więc zrezygnować nie mogę A mieszkanie z TŻ też cudownie na moją skórę nie wpływa niestety
Stary 2011-06-24, 06:55   #179
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Zazdraszczam [żałuję bardzo, że zrezygnowałam z mojego wyjazdu]
Uważaj tylko na karaluchy
Rosyjskie przetrwają wszystko- mieszkają nawet w LODÓWKACH- zimno im nie straszne to pewnie te syberyjskie
Ja niestety bez podkładu i pudru nie pokażę się na ulicy, więc zrezygnować nie mogę A mieszkanie z TŻ też cudownie na moją skórę nie wpływa niestety
Też miałaś jechać do Rosji?

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
Stary 2011-06-24, 14:55   #180
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Też miałaś jechać do Rosji?
Si Najpierw do Niemców, później do Rosji.
Z uwagi na to, że zrezygnowałam z pierwszego wyjazdu, kolejny był niestety niemożliwy ;/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości