Jak z ta czerwona herbata?? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 15:46   #151
gocha1509
Przyczajenie

Dot.: Jak z ta czerwona herbata??

ja pije od tygodnia herbatke czerwoną i zieloną, kawy i zwykłej herbaty już nie pije, schudłam 1kg w ciągu tygodnia
gocha1509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 19:27   #152
Majka232
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanie - czy są jakieś produkty (jedzonko, witaminy, inne herbatki, kawa, napoje itp.), które mogą obniżać działanie czerwonej herbaty?
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 09:56   #153
patusiaQ92
Przyczajenie

A czy czerwona herbatka nie wywołuje zaparć? Bo słyszałam, że można od niej mieć problemy z wypróżnianiem...

Proszę odpowiedzcie
patusiaQ92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 13:13   #154
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusiaQ92 Pokaż wiadomość
A czy czerwona herbatka nie wywołuje zaparć? Bo słyszałam, że można od niej mieć problemy z wypróżnianiem...

Proszę odpowiedzcie
ja po czerwonej herbacie częściej chodze do wc moje koleżanki też
Stary 2008-03-20, 17:32   #155
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Hm,sporo osób pisze,że częściej chodzi do łazienki po tej herbacie.To jest plus?Ja to widzę tak,że herbata wypita po posiłku rozrzedza soki żołądkowe przez co zakłóca ich pracę,co w efekcie końcowym daje tyle,że jelita nie wchłaniają(bo nie przetrzymują na dłużej strawionego pokarmu)substancji odżywczych
Czy jak?
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 21:32   #156
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Hm,sporo osób pisze,że częściej chodzi do łazienki po tej herbacie.To jest plus?Ja to widzę tak,że herbata wypita po posiłku rozrzedza soki żołądkowe przez co zakłóca ich pracę,co w efekcie końcowym daje tyle,że jelita nie wchłaniają(bo nie przetrzymują na dłużej strawionego pokarmu)substancji odżywczych
Czy jak?
To dlatego bo herbata czerwona ma właściwości przeczyszczające. Więc powinno się pic też duzo wody, by uzupelniac braki magnezu miedzy innymi.
Stary 2008-03-20, 22:03   #157
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Niie no czekaj czekaj,uzupełniać magnez wodą?Chyba za mało tego,żeby mówić o jakimkolwiek uzupełnianiu.Chyba,że któraś z wód jest szczególnie zaopatrzona w magnez?
A drugie to mówiłam o reszcie składników,które nie są wchłaniane do końca - białka,węgle etc.To jest to działanie odchudzające rozumi?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 22:54   #158
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Niie no czekaj czekaj,uzupełniać magnez wodą?Chyba za mało tego,żeby mówić o jakimkolwiek uzupełnianiu.Chyba,że któraś z wód jest szczególnie zaopatrzona w magnez?
A drugie to mówiłam o reszcie składników,które nie są wchłaniane do końca - białka,węgle etc.To jest to działanie odchudzające rozumi?
faktycznie, źle sie wyraziłam. zamiast "by" powinno być "i".
A ja właśnie od paru dni mam typowe objawy co do niedoboru magnezu, łykam tabletki ale nie chce rezygnować z picia czerwonej herbaty (nie jestem pewna czy to przez nią, ale wczesniej nie mialam problemu z magnezem).
Stary 2008-03-20, 22:59   #159
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Ja pije 2 szklanki dziennie, spytam tak... Słodzicie tą herbatę? Bo ja nie i za nim wypiję tą herbatę, to muszę kombinować, bo mam odruchy wymiotów, sam zapach doprawdza mnie do pasji, a smak to w ogole jakas masakra! Podziwiam jak ktoś wypija ją 2 l dziennie:O nie słodzoną.... SZACUN

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 23:36   #160
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez .ups Pokaż wiadomość
Ja pije 2 szklanki dziennie, spytam tak... Słodzicie tą herbatę? Bo ja nie i za nim wypiję tą herbatę, to muszę kombinować, bo mam odruchy wymiotów, sam zapach doprawdza mnie do pasji, a smak to w ogole jakas masakra! Podziwiam jak ktoś wypija ją 2 l dziennie:O nie słodzoną.... SZACUN
Kiedyś nie piłam herbaty wcale - nie lubiłam strasznie. Kiedy się nauczyłam pić - musiałam posłodzić kilka łyżek, by wpić. Teraz nie słodzę wcale, a jak przypadkiem np. mama pomyli herbaty i mi wsypie cukier - ciężko mi to wypić, zazwyczaj zostawiam Nie lubię z cukrem i już.

Kwestia przyzwyczajenia ?
Żadniej nie słodze, choć wiadomo... są lepsze i gorsze A jeśli chodzi o tytułową czerwoną to... jedna z moich ulubionych

Stary 2008-03-20, 23:43   #161
~Gosienka~
Raczkowanie

pije herbate czewona minimum raz dziennie,z reguly wieczorem. jest slabsza niz zwykla czarna wiec usypiam po niej latwo i trzyma mnie regularnie przy kibelku z rana uwielbiam ja z cytrynka
~Gosienka~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 07:04   #162
hogatk@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
A ja właśnie od paru dni mam typowe objawy co do niedoboru magnezu, łykam tabletki ale nie chce rezygnować z picia czerwonej herbaty (nie jestem pewna czy to przez nią, ale wczesniej nie mialam problemu z magnezem).
Ja też zauważyłąm objawy niedoboru magnezu. Nie wiedziałam że to po czerwonej herbacie ;/ Zaczeły mi drętwieć nogi, mrowiło mnie w nich. No ale teraz biore tabletki i już to przeszło na szczęście. Niestety czerwone herbatka ma tąswojąwade, ale naprawde pomaga w odchudzaniu
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 09:19   #163
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez untouchable Pokaż wiadomość
Wiadomo,najważniejsze żeby wszystko z umiarem robić.Ja popijałam przez tydzień po 2-3 szklanki dziennie,po czym trafiłam w wątku o zielonej na wypowiedź dziewczyn,które mówiły o niedoborach minerałów,wypłukiwanych przez te herbatki.Teraz popijam od czasu do czasu,jedna dziennie napewno nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez .ups Pokaż wiadomość
Nie ma co podziwiać chyba,tylko kupić tej osobie magnez w tabletkach ;-}Ja zawsze słodziłam każdą herbatę(nawet owocową)Potem zaczęłam pić czerwoną i zieloną,które jak czytałam najlepiej pić niesłodzone,bo z tego co wiem,to uzupełniają płyny w organizmie tak jak woda(?).Racja,kwestia przyzwyczajeniaDwa pierwsze kubeczki może nie były najlepsze,ale teraz nie wyobrażam sobie posłodzić herbatyTakże polecam się zmusić ze dwa razy,a nóż widelec kubeczki smakowe się zakochają
Stary 2008-03-21, 12:42   #164
patusiaQ92
Przyczajenie

A czy któraś z Was miała po odstawieniu herbaty jakieś problemy?

Chciałabym zacząć ją pić z tym że boję się konsekwencji które mogłyby wystąpić po zaprzestaniu picia herbaty...
patusiaQ92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-21, 13:01   #165
untouchable
Wtajemniczenie

Cytat:

Chciałabym zacząć ją pić z tym że boję się konsekwencji które mogłyby wystąpić po zaprzestaniu picia herbaty...
wątpie, zeby jakieś konsekwencje były
ja nie planuje odstawiać czerwonej herbaty bo bardzo ją lubię, o dziwo bez cukru- smakuje mi
Stary 2008-03-27, 07:05   #166
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:

Po odstawieniu herbaty nie ma żadnych konsekwencji, natomiast jeśli się jej pije za dużo to wypłukuje składniki z organizmu ja jestem tego przykładem , dziewczyny pisały o kurczach mięśni ja też tak mam i do tego bóle pleców tak jak nerki czy coś
Ale chcę zaznaczyć że tak się u mnie dzieje jak piję jej ok litra dziennie, jednak jak ją odstawię na jakiś czas wszystko wraca do normy.
Potem obiecuję sobie że będę piła jej mniej ale to mi jakoś nie wychodzi bo wolę ją od zielonej i ciągnie mnie do niej.
Tak więc uważam że może sama nie odchudzi , nie ma co na to liczyć ale jest zdrowa , jednak należy pić ją z umiarem, a na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam,.
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 07:17   #167
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Po odstawieniu herbaty nie ma żadnych konsekwencji, natomiast jeśli się jej pije za dużo to wypłukuje składniki z organizmu ja jestem tego przykładem , dziewczyny pisały o kurczach mięśni ja też tak mam i do tego bóle pleców tak jak nerki czy coś
Ale chcę zaznaczyć że tak się u mnie dzieje jak piję jej ok litra dziennie, jednak jak ją odstawię na jakiś czas wszystko wraca do normy.
Potem obiecuję sobie że będę piła jej mniej ale to mi jakoś nie wychodzi bo wolę ją od zielonej i ciągnie mnie do niej.
Tak więc uważam że może sama nie odchudzi , nie ma co na to liczyć ale jest zdrowa , jednak należy pić ją z umiarem, a na pewno nie zaszkodzi.
Pozdrawiam,.
Troszkę zaprzeczyłaś sama sobie...
Piszesz o bólach, kurczach mięśni, wypłukiwaniu witamin, a na końcu stwierdzasz, że czerwona herbata jest zdrowa.
A jeśli tak się dzieje przy piciu ok. litra herbatki dziennie to nie są to duże ilości, bo właśnie min 3-4 trzeba wypijać, aby dawała jakieś efekty odchudzające
Stary 2008-03-27, 08:00   #168
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Troszkę zaprzeczyłaś sama sobie...
Piszesz o bólach, kurczach mięśni, wypłukiwaniu witamin, a na końcu stwierdzasz, że czerwona herbata jest zdrowa.
A jeśli tak się dzieje przy piciu ok. litra herbatki dziennie to nie są to duże ilości, bo właśnie min 3-4 trzeba wypijać, aby dawała jakieś efekty odchudzające
Piszę że wypłukuje przy piciu dużych ilości, jednak jest zdrowa przy piciu z umiarem.
A sama herbata Cie nie odchudzi przy piciu większych ilości, trzeba dodać do tego dietę i ćwiczenia,nie licz na jakieś zbawcze efekty odchudzające przy piciu samej herbaty,nie sądzę że zaprzeczam sama sobie.
Stary 2008-03-27, 08:03   #169
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę że wypłukuje przy piciu dużych ilości, jednak jest zdrowa przy piciu z umiarem.
A sama herbata Cie nie odchudzi przy piciu większych ilości, trzeba dodać do tego dietę i ćwiczenia,nie licz na jakieś zbawcze efekty odchudzające przy piciu samej herbaty,nie sądzę że zaprzeczam sama sobie.
Nie twierdzę, że odchudzi sama herbata (cudów nie ma), ale żeby dawała jakieś efekty w połączeniu z dietką i ćwiczeniami to min 3-4 dziennie trzeba pić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 08:15   #170
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Nie twierdzę, że odchudzi sama herbata (cudów nie ma), ale żeby dawała jakieś efekty w połączeniu z dietką i ćwiczeniami to min 3-4 dziennie trzeba pić
Tak ale jeśli to jest już litr to niektórym może to już zaszkodzić ,jeśli czytałaś wcześniejsze wypowiedzi dziewczyny też o tym piszą ,jeśli Tobie nie szkodzą większe ilości pite przez dłuższy czas to pij ją na zdrowie,jednak nie każdemu służą takie ilości.Pozdrawiam.

Edytowane przez ewaw71
Czas edycji: 2008-03-27 o 08:59
Stary 2008-03-27, 08:39   #171
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale jeśli to jest już litr to niektórym może to już zaszkodzić ,jeśli czytałaś wcześniejsze wypowiedzi dziewczyny też o tym piszą jeśli Tobie nie szkodzą większe ilości pite przez dłuższy czas to pij ją na zdrowie,jednak nie każdemu służą takie ilości.Pozdrawiam.
Nigdzie nie napisałam, czy większe ilości tej herbatki mi szkodzą czy też nie
Staram się pić 3 kubki dziennie
Pozdrawiam
Stary 2008-03-27, 09:01   #172
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Nigdzie nie napisałam, czy większe ilości tej herbatki mi szkodzą czy też nie
Staram się pić 3 kubki dziennie
Pozdrawiam
Ja też nie pisałam że Tobie szkodzą ,tylko jeśli Tobie nie szkodzą to sobie pij
Stary 2008-03-27, 09:18   #173
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Ja nie rozumiem już w ogóle.Wiadomo,że czerwona herbata,po piciu większej ilości(ok litra dziennie,tj.3-4 szklanki 250ml)wypłukuje cenne składniki.
Połączona z dietą i ćwiczeniami odchudza.W jaki sposób?Bo zmusza do częstszych wizyt w toalecie?
Stary 2008-03-28, 16:17   #174
wariatka66622
Przyczajenie

Witam piszecie że CH wypłukuje różne ważne składniki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dowiedziałam się ze magnez i żelazo.. czy coś jeszcze?
Stary 2008-03-28, 17:48   #175
hogatk@
Raczkowanie

A tam magnez może wypłukuje bo niekiedy czuje takie mrowienie, ale żelaza chyba nie. Wczoraj byłam na badaniach krwi, bo mi mama kazała, bo ostatnio jem prawie tylko warzywa, mało mięsa no i pije różne herbatki, więc myślała że pewnie mam anemie. A tu zaskoczenie: żelaza mam ponad norme a herbatki pije już ok.2miesięcy.
Stary 2008-03-28, 18:02   #176
wariatka66622
Przyczajenie

Hmm.. a czy można CH przedawkować? xD Moze to głupie pytanie trochę... ale nie chodzi o picie ilości ponad normę ale przez długi okres czasu..

hogatk@
To bardzo dobrze ze anemi nie masz ;****
a czy pijąc 2 miesiące CH schudłaś?
Stary 2008-03-28, 19:58   #177
hogatk@
Raczkowanie

Schudłam ok.4kg, a wcześniej miałam w sumie prawidłową wagę ,a nawet nie wiem czy niedowage więc jeśli ktoś ma nadwage to chyba łatwiej mu będzie schudnąć.... No ale oczywiście to nie tylko zasługa czerwonej herbatki, ale też codziennych ćwiczeń ( chociaż wcześniej też ćwiczyłam, teraz troszkę więcej) no i mniej jem( ale czerwona herbatka też hamuje uczucie głodu i tak jakby przyspiesza trawienie, przynajmniej mi sie tak wydaje )
Stary 2008-03-28, 20:43   #178
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Dziewczyny, przedwczoraj wypiłam czerwoną herbatkę (koleżanka podała, nawet nie wiedziałam, że to czerwona ) i... No właśnie. Po pierwsze: obudziłam się rano przeraźliwie głodna, praktycznie już od 4 nie mogłam spać z głodu, a nigdy tak nie mam, bo zawsze jem duuużo na kolację (wtedy też zjadłam, wiadomo z koleżankami - słodkości itp.), od razu poleciałam do WC no i w szkole bardzo mi się kręciło w głowie Czy to możliwe, że to przez herbatę???????

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 21:10   #179
Hei_di
Zadomowienie

GG do Hei_di
Cool Dot.: Jak z ta czerwona herbata??

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przedwczoraj wypiłam czerwoną herbatkę (koleżanka podała, nawet nie wiedziałam, że to czerwona ) i... No właśnie. Po pierwsze: obudziłam się rano przeraźliwie głodna, praktycznie już od 4 nie mogłam spać z głodu, a nigdy tak nie mam, bo zawsze jem duuużo na kolację (wtedy też zjadłam, wiadomo z koleżankami - słodkości itp.), od razu poleciałam do WC no i w szkole bardzo mi się kręciło w głowie Czy to możliwe, że to przez herbatę???????
Oczywiście,że jest to możliwe.Stało się to najprawdopodobniej w prosty sposób:słodycze+czerwona herbata+coś ciężkostrawnego e.t.c=problem....u Ciebie w sensie,nie u każdego...

Od niedawna zaczęłam trochę eksperymentować z herbatami:zielona,czerwon a..Osobiście sądzę że zielona jest tak samo dobra jak czerwona....Efekty?Hmmm.. Nie zwróciłam uwagi specjalnej...
Ubocznych brak..
Stary 2008-03-28, 21:30   #180
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Ale tych słodyczy nie było tak dużo. Powiedzmy - słodycze godz. 16, kolacja: taka jak zwykle, a po niej ta herbata nieszczęsna. Hm. dziwne. mam już jej nie pić?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości