![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak z ta czerwona herbata??
ja pije od tygodnia herbatke czerwoną i zieloną, kawy i zwykłej herbaty już nie pije, schudłam 1kg w ciągu tygodnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie - czy są jakieś produkty (jedzonko, witaminy, inne herbatki, kawa, napoje itp.), które mogą obniżać działanie czerwonej herbaty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
A czy czerwona herbatka nie wywołuje zaparć? Bo słyszałam, że można od niej mieć problemy z wypróżnianiem...
Proszę odpowiedzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Hm,sporo osób pisze,że częściej chodzi do łazienki po tej herbacie.To jest plus?Ja to widzę tak,że herbata wypita po posiłku rozrzedza soki żołądkowe przez co zakłóca ich pracę,co w efekcie końcowym daje tyle,że jelita nie wchłaniają(bo nie przetrzymują na dłużej strawionego pokarmu)substancji odżywczych
Czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Niie no czekaj czekaj,uzupełniać magnez wodą?Chyba za mało tego,żeby mówić o jakimkolwiek uzupełnianiu.Chyba,że któraś z wód jest szczególnie zaopatrzona w magnez?
A drugie to mówiłam o reszcie składników,które nie są wchłaniane do końca - białka,węgle etc.To jest to działanie odchudzające rozumi? |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja właśnie od paru dni mam typowe objawy co do niedoboru magnezu, łykam tabletki ale nie chce rezygnować z picia czerwonej herbaty (nie jestem pewna czy to przez nią, ale wczesniej nie mialam problemu z magnezem).
![]() |
#159 |
Wtajemniczenie
|
Ja pije 2 szklanki dziennie, spytam tak... Słodzicie tą herbatę? Bo ja nie i za nim wypiję tą herbatę, to muszę kombinować, bo mam odruchy wymiotów, sam zapach doprawdza mnie do pasji, a smak to w ogole jakas masakra! Podziwiam jak ktoś wypija ją 2 l dziennie:O nie słodzoną.... SZACUN
![]()
#160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kwestia przyzwyczajenia ? Żadniej nie słodze, choć wiadomo... są lepsze i gorsze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
pije herbate czewona minimum raz dziennie,z reguly wieczorem. jest slabsza niz zwykla czarna wiec usypiam po niej latwo i trzyma mnie regularnie przy kibelku z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
A czy któraś z Was miała po odstawieniu herbaty jakieś problemy?
Chciałabym zacząć ją pić z tym że boję się konsekwencji które mogłyby wystąpić po zaprzestaniu picia herbaty... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie planuje odstawiać czerwonej herbaty bo bardzo ją lubię, o dziwo bez cukru- smakuje mi ![]()
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chcę zaznaczyć że tak się u mnie dzieje jak piję jej ok litra dziennie, jednak jak ją odstawię na jakiś czas wszystko wraca do normy. Potem obiecuję sobie że będę piła jej mniej ale to mi jakoś nie wychodzi bo wolę ją od zielonej i ciągnie mnie do niej. Tak więc uważam że może sama nie odchudzi , nie ma co na to liczyć ale jest zdrowa , jednak należy pić ją z umiarem, a na pewno nie zaszkodzi. Pozdrawiam,. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz o bólach, kurczach mięśni, wypłukiwaniu witamin, a na końcu stwierdzasz, że czerwona herbata jest zdrowa. A jeśli tak się dzieje przy piciu ok. litra herbatki dziennie to nie są to duże ilości, bo właśnie min 3-4 trzeba wypijać, aby dawała jakieś efekty odchudzające |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sama herbata Cie nie odchudzi przy piciu większych ilości, trzeba dodać do tego dietę i ćwiczenia,nie licz na jakieś zbawcze efekty odchudzające przy piciu samej herbaty,nie sądzę że zaprzeczam sama sobie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Tak ale jeśli to jest już litr to niektórym może to już zaszkodzić ,jeśli czytałaś wcześniejsze wypowiedzi dziewczyny też o tym piszą ,jeśli Tobie nie szkodzą większe ilości pite przez dłuższy czas to pij ją na zdrowie,jednak nie każdemu służą takie ilości.Pozdrawiam.
Edytowane przez ewaw71 Czas edycji: 2008-03-27 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się pić 3 kubki dziennie Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie pisałam że Tobie szkodzą ,tylko jeśli Tobie nie szkodzą to sobie pij
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem już w ogóle.Wiadomo,że czerwona herbata,po piciu większej ilości(ok litra dziennie,tj.3-4 szklanki 250ml)wypłukuje cenne składniki.
Połączona z dietą i ćwiczeniami odchudza.W jaki sposób?Bo zmusza do częstszych wizyt w toalecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Przyczajenie
|
Witam
![]()
#175 |
Raczkowanie
|
A tam magnez może wypłukuje bo niekiedy czuje takie mrowienie, ale żelaza chyba nie. Wczoraj byłam na badaniach krwi, bo mi mama kazała, bo ostatnio jem prawie tylko warzywa, mało mięsa no i pije różne herbatki, więc myślała że pewnie mam anemie. A tu zaskoczenie: żelaza mam ponad norme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Hmm.. a czy można CH przedawkować? xD Moze to głupie pytanie trochę... ale nie chodzi o picie ilości ponad normę ale przez długi okres czasu..
![]() hogatk@ To bardzo dobrze ze anemi nie masz ;**** a czy pijąc 2 miesiące CH schudłaś? ![]()
#177 |
Raczkowanie
|
Schudłam ok.4kg, a wcześniej miałam w sumie prawidłową wagę ,a nawet nie wiem czy niedowage więc jeśli ktoś ma nadwage to chyba łatwiej mu będzie schudnąć.... No ale oczywiście to nie tylko zasługa czerwonej herbatki, ale też codziennych ćwiczeń ( chociaż wcześniej też ćwiczyłam, teraz troszkę więcej) no i mniej jem( ale czerwona herbatka też hamuje uczucie głodu i tak jakby przyspiesza trawienie, przynajmniej mi sie tak wydaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przedwczoraj wypiłam czerwoną herbatkę (koleżanka podała, nawet nie wiedziałam, że to czerwona
![]() ![]()
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Od niedawna zaczęłam trochę eksperymentować z herbatami:zielona,czerwon a..Osobiście sądzę że zielona jest tak samo dobra jak czerwona....Efekty?Hmmm.. Nie zwróciłam uwagi specjalnej... Ubocznych brak..
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ale tych słodyczy nie było tak dużo. Powiedzmy - słodycze godz. 16, kolacja: taka jak zwykle, a po niej ta herbata nieszczęsna. Hm. dziwne. mam już jej nie pić?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.