Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 14:24   #151
julia1906
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)

Z OKAZJI NOWEGO ROKU ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ POCIECHY Z DZIECIACZKÓW A PRZYSZŁYM ŻEBY WSZYSTKO POSZŁO DOBRZE I BEZBOLEŚNIE.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 19:48   #152
kism
Wtajemniczenie

Kochane! Wszystkiego najnajnaj... w Nowym Roku Dużo zdrowia i spełnienia marzeń!
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 21:01   #153
zaaaabcia
Zakorzenienie

Najlepszego w Nowym Roku kochane!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 14:19   #154
midnite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a słyszałyście coś na temat Krasa??
bo u mnie On przyjmuje i nie wiem czy sie nie wybrac

bo na swoim lekarzu to sie przejechalam strasznie
Ja chodziłam do dr Krasa i odbierał też mój poród (akurat był jego dyżur). Powiem tak, znam go i wiem czego się mogę po nim spodziewać + podobno jest bardzo dobrym specjalistą, więc ja byłam zadowolona. Natomiast wszystko zależy czego szukasz w lekarzu. Pan Kras jest baaaardzo bezpośredni, nie bawi się w żadne czułości i empatia też nie jest jego mocną stroną natomiast powie wszystko co i jak i nie owija przy tym w bawełnę. Natomiast tak jak mówię, raczej na czułe słówka od niego nie ma co liczyć. Ale jak pisałam, podobno jest dobrym specjalistą więc wybór należy do każdej pacjentki. Znam takie które go bardzo lubią i cenią a znam takie które nie chcą mieć z nim nic wspólnego po pierwszym spotkaniu. Kilka moich koleżanek chodziło do dr Sak i bardzo ją sobie chwalą (przyjmuje w tym samym gabinecie co dr Kras)
Pozdrawiam
midnite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 16:09   #155
eff8
Zakorzenienie

Wszystkiego co Naj w Nowym Roku dla Was !!!

Cytat:
Napisane przez midnite Pokaż wiadomość
Ja chodziłam do dr Krasa i odbierał też mój poród (akurat był jego dyżur). Powiem tak, znam go i wiem czego się mogę po nim spodziewać + podobno jest bardzo dobrym specjalistą, więc ja byłam zadowolona. Natomiast wszystko zależy czego szukasz w lekarzu. Pan Kras jest baaaardzo bezpośredni, nie bawi się w żadne czułości i empatia też nie jest jego mocną stroną natomiast powie wszystko co i jak i nie owija przy tym w bawełnę. Natomiast tak jak mówię, raczej na czułe słówka od niego nie ma co liczyć. Ale jak pisałam, podobno jest dobrym specjalistą więc wybór należy do każdej pacjentki. Znam takie które go bardzo lubią i cenią a znam takie które nie chcą mieć z nim nic wspólnego po pierwszym spotkaniu. Kilka moich koleżanek chodziło do dr Sak i bardzo ją sobie chwalą (przyjmuje w tym samym gabinecie co dr Kras)
Pozdrawiam

dziekuje slicznie za odpowiedz i opinie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 09:05   #156
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Pozdrawiam
To samo właśnie słyszałam o dr Krasie. Własnie chciałam się do niego zarejestrować ale ciężko znaleźć jakiś kontakt czy któraś ma jakieś namiary? bardzo proszę o informację jeśli któraś z Was posiada. Jaki jest koszt wizyty i czy długo się czeka na termin?
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 21:05   #157
rozowa1987
Zadomowienie

co myslicie o imieniu liwia dla dziewczynki tak wlasnie chcemy dac na imie naszej córeczce mąż jest zachwycony tym imieniem mi też spodobalo sie miala byc lena ale teraz co slysze to same lenki
Stary 2012-01-03, 21:08   #158
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
To samo właśnie słyszałam o dr Krasie. Własnie chciałam się do niego zarejestrować ale ciężko znaleźć jakiś kontakt czy któraś ma jakieś namiary? bardzo proszę o informację jeśli któraś z Was posiada. Jaki jest koszt wizyty i czy długo się czeka na termin?
ja niestety nie pomoge bo sama nie wiele jeszcze wiem

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
co myslicie o imieniu liwia dla dziewczynki tak wlasnie chcemy dac na imie naszej córeczce mąż jest zachwycony tym imieniem mi też spodobalo sie miala byc lena ale teraz co slysze to same lenki
Liwia - bardzo ładne a jak mozna zdrabniac??

Stary 2012-01-04, 08:28   #159
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Wam się podoba to czemu nie. Grunt, żeby pasowało też do nazwiska Natomiast Lenka, choć całkiem ładne imię, to jak na mój gust, jest zbyt popularna, więc u mnie by od razu odpadła Ale póki co u nas raczej będzie chłopak, a dla chłopaka już mamy od dawna wybrane
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 09:31   #160
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ja niestety nie pomoge bo sama nie wiele jeszcze wiem

Liwia - bardzo ładne a jak mozna zdrabniac??
liwka liwunia liweczka tak na necie znalazlam
Stary 2012-01-04, 09:35   #161
rinco
Wtajemniczenie

http://www.zdrobnienia.pl/ tutaj jest strona do zdrobnień, z niektórych można się uśmiać
Stary 2012-01-10, 19:44   #162
rozowa1987
Zadomowienie

cos watek zamarł
Stary 2012-01-10, 23:54   #163
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ladne imie orginalne
ale tak jak rinco pisze musicie zobaczyc czy do nazwiska pasuje ...

Ja przy wyborze imienia tez sie zastanawiam czy gdy dziecko dorosnie nie bedzie mi mialo za zle ze takie imie dostlo

Cytat:
cos watek zamarł
No wlasnie widze

Ja 4go stycznia mialam wizyte z ginem wszystkie wyniki wporzadku przytylam 1kg ale schudlam 6 wiec wsumie dalej -5kg Nie mialam robionego usg tylko slyszalam serduszko jak bije 1go lutego dowiemy sie plec juz nie mozemy sie doczekac Nie czuje jeszcze kopniakow ale czuje "motylki w brzuchu" cudowne uczucie

A jak tam sie mamuski czuja?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-11, 09:43   #164
rinco
Wtajemniczenie

Ja ostatnio miałam straszny zaryp w pracy, więc wieczorem już nie miałam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przy kompie

Ja byłam u gina 3.01. i też wszystko OK. Ale badanie było bardzo krótkie (i nie typowo połówkowe) więc dalej się zastanawiam nad zmianą lekarza. Póki co w piątek jadę na porządne połówkowe do innego gina.

A co kilogramów to zaczęła mi waga rosnąć i mam już 3kg na plusie. Muszę przystopować trochę z jedzeniem, bo ostatnio strasznie w siebie wrzucałam, żeby przytyć
Stary 2012-01-11, 17:03   #165
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja ostatnio miałam straszny zaryp w pracy, więc wieczorem już nie miałam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przy kompie

Ja byłam u gina 3.01. i też wszystko OK. Ale badanie było bardzo krótkie (i nie typowo połówkowe) więc dalej się zastanawiam nad zmianą lekarza. Póki co w piątek jadę na porządne połówkowe do innego gina.

A co kilogramów to zaczęła mi waga rosnąć i mam już 3kg na plusie. Muszę przystopować trochę z jedzeniem, bo ostatnio strasznie w siebie wrzucałam, żeby przytyć
To fajnie ze jeszcze do drugiego gina zrobic polowkowe

No widzisz a jeszcze niedawno sie martwilas ze waga stoi w miejscu

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-01-11, 17:22   #166
rozowa1987
Zadomowienie

ja mam 24 tydz i przytylam 6,5 kg ja bym sie nie martwila ze nie tyje,ja mialam miec wizyte 6 ale lekarka pomylila sie z datami bo to swieto wiec ide 13 w piatek i zobaczymy czy mi to polowkowe zrobi.rinco jak chcesz zmienic lekarza to sie pospiesz bo pozniej nie kazdy bedzie chcial przejac ciaze prowadzonna po inny lekarzu tak miala moja kolezanka
Stary 2012-01-11, 20:38   #167
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam 24 tydz i przytylam 6,5 kg ja bym sie nie martwila ze nie tyje,ja mialam miec wizyte 6 ale lekarka pomylila sie z datami bo to swieto wiec ide 13 w piatek i zobaczymy czy mi to polowkowe zrobi.rinco jak chcesz zmienic lekarza to sie pospiesz bo pozniej nie kazdy bedzie chcial przejac ciaze prowadzonna po inny lekarzu tak miala moja kolezanka
Acha to dobrze wiedzieć. Tylko już sama nie wiem czy zmieniać czy zostać u tego, normalnie decyzyjność zero Pogadam z tym ginem od połówkowego i może mi coś doradzi (on jest w Krakowie, więc niestety do niego nie będę chodzić, a szkoda, bo jest dobry)

Z innej beczki: gdzie w Tarnowie są jakieś sklepy z wózkami? Bo kojarzę tylko jeden w Świcie.
Stary 2012-01-12, 07:16   #168
midnite
Raczkowanie

Cytat:
Acha to dobrze wiedzieć. Tylko już sama nie wiem czy zmieniać czy zostać u tego, normalnie decyzyjność zero Pogadam z tym ginem od połówkowego i może mi coś doradzi (on jest w Krakowie, więc niestety do niego nie będę chodzić, a szkoda, bo jest dobry)

Z innej beczki: gdzie w Tarnowie są jakieś sklepy z wózkami? Bo kojarzę tylko jeden w Świcie.
Największy wybór kojarzę w Machowej k. Tarnowa i tam mają dość przystępne ceny. Osobiście najbliżej mam do sklepu Bambi na ul. Krakowskiej (koło galerii Tarnovia) tam też jest spoko wybór. Ja obecnie jestem na etapie wyboru fotelika dla naszego Smyka (pow. 9 kg) i nie mogę nigdzie a Tarnowie znaleźć tego który mamy upatrzony. Muszę jeszcze poszukać w Krakowie (bo tu pracuję) tylko nie chce mi się tu szlajać po sklepach no ale co zrobić.
Mam jeszcze pytanie do mam które mają doświadczenie z odstawianiem dziecka od piersi. Robiłyście to stopniowo czy ostrym cięciem z dnia na dzień? Mój Smyk ma już 14 mcy i bez cycy się nie obejdzie Ponieważ planujemy kolejne dziecko chciałabym aby organizm trochę się zregenerował i chcę go odstawić. Zmniejszyłam już ilość karmień ale po pracy, przed snem i w nocy jeszcze mały ciągnie i nie wiem czy odwlekać to w czasie czy spróbować odstawić go z dnia na dzień. Sama nie wiem.
Miłego dnia dla wszystkich Mam
Stary 2012-01-12, 12:02   #169
eff8
Zakorzenienie

No ja właśnie dużo rzeczy kupowałam w tej hurtowni koło Machowej bodajże "Sezam" się nazywa... duży wybór, fajna obsługa a no i rabaty dają jak sie płaci gotówką

midnite u mnie nie było problemu z odstawieniem bo mała sama zrezygnowała... a podajesz już jakies mm?? czy tylko pierś??

Edytowane przez eff8
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:03
Stary 2012-01-12, 12:56   #170
midnite
Raczkowanie

Cytat:
No ja właśnie dużo rzeczy kupowałam w tej hurtowni koło Machowej bodajże "Sezam" się nazywa... duży wybór, fajna obsługa a no i rabaty dają jak sie płaci gotówką

midnite u mnie nie było problemu z odstawieniem bo mała sama zrezygnowała... a podajesz już jakies mm?? czy tylko pierś??
Rano Synuś dostaje kaszkę na mleku modyfikowanym i czasem też na kolację. Odkąd wróciłam do pracy (jak miał 6 mcy) odmówił kategorycznie picia z butelki i po jakimś czasie przerzucił się na niekapek. Ponieważ trwało to ok miesiąca w tym czasie przyzwyczailiśmy się do karmienia go łyżeczką i tak poprzestaliśmy na kaszce. Muszę spróbować podać mu mm może załapie ale jak widzę jak po powrocie z pracy rzuca się do bluzki i stanowczo mówi "da" to mam wrażenie że nie będzie to takie proste
Stary 2012-01-12, 22:17   #171
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

byłam dzisiaj w mieszku i tam maja najwiekszy wybor od 599 do 2500tys mozesz sobie tez zamoweic jak sobie jakis na necie upatrzysz mila fachowa obsluga,i wszystko tam jest od a do z i maja nie drogo sa tez wozki na piłsudskiego tam jest hurtownia ale juz maja drozsze ceny.u mnie kolezanka teraz zasza w ciaze i poszla do gaciarza mowi ze jest wspanialy trzabylo mu prosto z mostu wypytac a mierzyl ci kregoslup dziecka wage slyszalas bicie serduszka?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Największy wybór kojarzę w Machowej k. Tarnowa i tam mają dość przystępne ceny. Osobiście najbliżej mam do sklepu Bambi na ul. Krakowskiej (koło galerii Tarnovia) tam też jest spoko wybór. Ja obecnie jestem na etapie wyboru fotelika dla naszego Smyka (pow. 9 kg) i nie mogę nigdzie a Tarnowie znaleźć tego który mamy upatrzony. Muszę jeszcze poszukać w Krakowie (bo tu pracuję) tylko nie chce mi się tu szlajać po sklepach no ale co zrobić.
Mam jeszcze pytanie do mam które mają doświadczenie z odstawianiem dziecka od piersi. Robiłyście to stopniowo czy ostrym cięciem z dnia na dzień? Mój Smyk ma już 14 mcy i bez cycy się nie obejdzie Ponieważ planujemy kolejne dziecko chciałabym aby organizm trochę się zregenerował i chcę go odstawić. Zmniejszyłam już ilość karmień ale po pracy, przed snem i w nocy jeszcze mały ciągnie i nie wiem czy odwlekać to w czasie czy spróbować odstawić go z dnia na dzień. Sama nie wiem.
Miłego dnia dla wszystkich Mam
zobacz w mieszku duzo tam widzialm fotelikow a jak nie to ci sprowadza
Stary 2012-01-13, 08:55   #172
danika
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dzisiaj w mieszku i tam maja najwiekszy wybor od 599 do 2500tys mozesz sobie tez zamoweic jak sobie jakis na necie upatrzysz mila fachowa obsluga,i wszystko tam jest od a do z i maja nie drogo
ja bym sie nad tym sklepem tak nie zachwycała...z doświadczenia.
jak kupowalismy rzeczy dla małej to sie okazało, ze tam wszystko jest ALE pod zamówienie, które bedzie zrealizowane albo nie, albo nie wiadomo kiedy Moim zdaniem ludzie, którzy tam pracują wogóle nie wiedzą z czego żyją, udzielili nam kilku błędnych informacji, wiecznie szukali czegoś. Chcielismy kupic od nich wózek i fotelik z bazą. Nie kupilismy nic. powiedzieli nam, ze do naszego wózka nie da sie zapiąć fotelika Maxi Cosi - okzało sie ze sie da. Fotelik - pod zamówienie - czekalismy MIESIĄC (miało byc max 2 tyg). Na szczescie zamowilismy na tyle wczesnie, ze zdążylismy im powiedziec coby sie wypchali i kupic w sklepie internetowym.
a najlepsze - żeby przymierzyc do auta ten wiekszy fotelik (9-25) trzeba zapłacić 50 zł...chyba ze juz to wycofali bo braciak ich tam o mało smiechem nie zabił

kupilismy wszystko w Sezamie w Machowej, całą wyprawke oprócz fotelika bo tam nie mają Maxi Cosi - no i tam jest własnie kompetentna obsługa a jak czegos pani nie wiedziała to za telefon, dzwoniła do producenta i za 2 minuty juz wiedziała.
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 15:05   #173
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja bym sie nad tym sklepem tak nie zachwycała...z doświadczenia.
jak kupowalismy rzeczy dla małej to sie okazało, ze tam wszystko jest ALE pod zamówienie, które bedzie zrealizowane albo nie, albo nie wiadomo kiedy Moim zdaniem ludzie, którzy tam pracują wogóle nie wiedzą z czego żyją, udzielili nam kilku błędnych informacji, wiecznie szukali czegoś. Chcielismy kupic od nich wózek i fotelik z bazą. Nie kupilismy nic. powiedzieli nam, ze do naszego wózka nie da sie zapiąć fotelika Maxi Cosi - okzało sie ze sie da. Fotelik - pod zamówienie - czekalismy MIESIĄC (miało byc max 2 tyg). Na szczescie zamowilismy na tyle wczesnie, ze zdążylismy im powiedziec coby sie wypchali i kupic w sklepie internetowym.
a najlepsze - żeby przymierzyc do auta ten wiekszy fotelik (9-25) trzeba zapłacić 50 zł...chyba ze juz to wycofali bo braciak ich tam o mało smiechem nie zabił

kupilismy wszystko w Sezamie w Machowej, całą wyprawke oprócz fotelika bo tam nie mają Maxi Cosi - no i tam jest własnie kompetentna obsługa a jak czegos pani nie wiedziała to za telefon, dzwoniła do producenta i za 2 minuty juz wiedziała.
dobrze ze mi powiedzialas,a w jakiej cenie masja tam posciele dla dziecka chodzi mi zeby bylo wszystko?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 15:36   #174
danika
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze mi powiedzialas,a w jakiej cenie masja tam posciele dla dziecka chodzi mi zeby bylo wszystko?
niestety nie wiem moje dziecię śpi w śpiworku także pościeli nie posiadamy
Stary 2012-01-13, 18:53   #175
rozowa1987
Zadomowienie

bylam dzisiaj na wizycie u ginekologa i sama mi powiedziala ze dzisiaj bedzie dluzszaa wizyta mierzyla głowke i poszczegolnie ogladala szczegolowa kazda czesc cialka dzidzi wszystko jest ok dobrze sie rozwija wiec sie cieszedzidzia wazy juz0, 5 kg
Stary 2012-01-14, 00:05   #176
kism
Wtajemniczenie

Witajcie!
Czekałam cierpliwie, aż wizaż zacznie działać
Potrzebuję rady... Czy któraś z Was kojarzy któregoś z tych ginekologów - dr Kabzińska-Turek, dr Kowalewski, dr Czekański. Jestem w 24 tc i niestety z przyziemnych powodów finansowych muszę zmienić gina, bo zmienia się placówka współpracująca z firmą Medicover, z której to karty korzystam. Z opinii znalezionych w necie póki co skłaniam się ku dr Kabzińskiej...
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 00:32   #177
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
bylam dzisiaj na wizycie u ginekologa i sama mi powiedziala ze dzisiaj bedzie dluzszaa wizyta mierzyla głowke i poszczegolnie ogladala szczegolowa kazda czesc cialka dzidzi wszystko jest ok dobrze sie rozwija wiec sie cieszedzidzia wazy juz0, 5 kg

super ze wszystko wporzadku

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-14, 11:57   #178
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witajcie!
Czekałam cierpliwie, aż wizaż zacznie działać
Potrzebuję rady... Czy któraś z Was kojarzy któregoś z tych ginekologów - dr Kabzińska-Turek, dr Kowalewski, dr Czekański. Jestem w 24 tc i niestety z przyziemnych powodów finansowych muszę zmienić gina, bo zmienia się placówka współpracująca z firmą Medicover, z której to karty korzystam. Z opinii znalezionych w necie póki co skłaniam się ku dr Kabzińskiej...
dr Kowalewskiego znam, dość długo do niego chodziłam do centermedu i jeździłam do Tuchowa do poradni. Pracuje w szpitalu w tuchowie i ma dyżury w nowym ale rzadko. Mogę polecić dobry specjalista od usg, strasznie sympatyczny,delikatny, słucha co sie mówi do niego, trzeba troche dopytywać - ale kogo nie trzeba chyba tylko dra Przybycienia dr czekański raz mi robił usg (chodziłam na monitoring owulacji) i tez mi sie wydaje ok, ale to jednorazowe wrażenie. Tej pani nie znam.
Stary 2012-01-14, 16:55   #179
rinco
Wtajemniczenie

Byłam wczoraj na USG połówkowym w Krakowie i wszystko jest dobrze, dzidziuś się fajnie rozwija i w ogóle nie było się do czego przyczepić. Tak że jestem bardzo zadowolona i chyba dopiero teraz zaczęłam się tak naprawdę cieszyć tą ciążą, bo wcześniej to było dużo niepewności czy wszystko będzie OK itp.

Mieliśmy dziś jechać do Machowej pooglądać wózki i inne rzeczy, ale nas zasypało i zostaliśmy w domu. A ciekawa jestem jakie wózki tam mają - akurat jestem na etapie przeglądania różnych typów w necie i parę mi się spodobało i chciałabym je zobaczyć na żywo

Rozowa to w takim razie miałaś normalne połówkowe, skoro Ci wszystko sprawdzała

Kism ja w ogóle nie kojarzę tych lekarzy, nawet z nazwiska Ale ja to jestem chyba kiepsko zorientowana w tarnowskiej służbie medycznej
Stary 2012-01-14, 17:06   #180
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj na USG połówkowym w Krakowie i wszystko jest dobrze, dzidziuś się fajnie rozwija i w ogóle nie było się do czego przyczepić. Tak że jestem bardzo zadowolona i chyba dopiero teraz zaczęłam się tak naprawdę cieszyć tą ciążą, bo wcześniej to było dużo niepewności czy wszystko będzie OK itp.
super ze z dzidzia wszystko ok i ze jestes spokojna

My jutro jediemy zobaczyc na wozki

Olivia 2.07.2014
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości