|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)
Z OKAZJI NOWEGO ROKU ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ POCIECHY Z DZIECIACZKÓW A PRZYSZŁYM ŻEBY WSZYSTKO POSZŁO DOBRZE I BEZBOLEŚNIE.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane! Wszystkiego najnajnaj... w Nowym Roku
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszego w Nowym Roku kochane!!
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast powie wszystko co i jak i nie owija przy tym w bawełnę. Natomiast tak jak mówię, raczej na czułe słówka od niego nie ma co liczyć. Ale jak pisałam, podobno jest dobrym specjalistą więc wybór należy do każdej pacjentki. Znam takie które go bardzo lubią i cenią a znam takie które nie chcą mieć z nim nic wspólnego po pierwszym spotkaniu. Kilka moich koleżanek chodziło do dr Sak i bardzo ją sobie chwalą (przyjmuje w tym samym gabinecie co dr Kras)Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego co Naj w Nowym Roku dla Was !!!
Cytat:
dziekuje slicznie za odpowiedz i opinie
|
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
co myslicie o imieniu liwia dla dziewczynki tak wlasnie chcemy dac na imie naszej córeczce mąż jest zachwycony tym imieniem mi też spodobalo sie miala byc lena ale teraz co slysze to same lenki
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sama nie wiele jeszcze wiem Cytat:
a jak mozna zdrabniac??
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast Lenka, choć całkiem ładne imię, to jak na mój gust, jest zbyt popularna, więc u mnie by od razu odpadła Ale póki co u nas raczej będzie chłopak, a dla chłopaka już mamy od dawna wybrane
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.zdrobnienia.pl/ tutaj jest strona do zdrobnień, z niektórych można się uśmiać
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
cos watek zamarł
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak rinco pisze musicie zobaczyc czy do nazwiska pasuje ... Ja przy wyborze imienia tez sie zastanawiam czy gdy dziecko dorosnie nie bedzie mi mialo za zle ze takie imie dostlo ![]() No wlasnie widze ![]() Ja 4go stycznia mialam wizyte z ginem wszystkie wyniki wporzadku przytylam 1kg ale schudlam 6 wiec wsumie dalej -5kg Nie czuje jeszcze kopniakow ale czuje "motylki w brzuchu" cudowne uczucie A jak tam sie mamuski czuja?
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio miałam straszny zaryp w pracy, więc wieczorem już nie miałam za bardzo czasu ani sił na siedzenie przy kompie
![]() Ja byłam u gina 3.01. i też wszystko OK. Ale badanie było bardzo krótkie (i nie typowo połówkowe) więc dalej się zastanawiam nad zmianą lekarza. Póki co w piątek jadę na porządne połówkowe do innego gina. A co kilogramów to zaczęła mi waga rosnąć i mam już 3kg na plusie. Muszę przystopować trochę z jedzeniem, bo ostatnio strasznie w siebie wrzucałam, żeby przytyć
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz a jeszcze niedawno sie martwilas ze waga stoi w miejscu
|
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 24 tydz i przytylam 6,5 kg ja bym sie nie martwila ze nie tyje,ja mialam miec wizyte 6 ale lekarka pomylila sie z datami bo to swieto wiec ide 13 w piatek i zobaczymy czy mi to polowkowe zrobi.rinco jak chcesz zmienic lekarza to sie pospiesz bo pozniej nie kazdy bedzie chcial przejac ciaze prowadzonna po inny lekarzu tak miala moja kolezanka
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pogadam z tym ginem od połówkowego i może mi coś doradzi (on jest w Krakowie, więc niestety do niego nie będę chodzić, a szkoda, bo jest dobry)Z innej beczki: gdzie w Tarnowie są jakieś sklepy z wózkami? Bo kojarzę tylko jeden w Świcie. |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie do mam które mają doświadczenie z odstawianiem dziecka od piersi. Robiłyście to stopniowo czy ostrym cięciem z dnia na dzień? Mój Smyk ma już 14 mcy i bez cycy się nie obejdzie Ponieważ planujemy kolejne dziecko chciałabym aby organizm trochę się zregenerował i chcę go odstawić. Zmniejszyłam już ilość karmień ale po pracy, przed snem i w nocy jeszcze mały ciągnie i nie wiem czy odwlekać to w czasie czy spróbować odstawić go z dnia na dzień. Sama nie wiem.Miłego dnia dla wszystkich Mam
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie dużo rzeczy kupowałam w tej hurtowni koło Machowej bodajże "Sezam" się nazywa... duży wybór, fajna obsługa a no i rabaty dają jak sie płaci gotówką
![]() midnite u mnie nie było problemu z odstawieniem bo mała sama zrezygnowała... a podajesz już jakies mm?? czy tylko pierś??
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-01-12 o 12:03 |
|
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak widzę jak po powrocie z pracy rzuca się do bluzki i stanowczo mówi "da" to mam wrażenie że nie będzie to takie proste
|
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kupowalismy rzeczy dla małej to sie okazało, ze tam wszystko jest ALE pod zamówienie, które bedzie zrealizowane albo nie, albo nie wiadomo kiedy a najlepsze - żeby przymierzyc do auta ten wiekszy fotelik (9-25) trzeba zapłacić 50 zł...chyba ze juz to wycofali bo braciak ich tam o mało smiechem nie zabił ![]() kupilismy wszystko w Sezamie w Machowej, całą wyprawke oprócz fotelika bo tam nie mają Maxi Cosi - no i tam jest własnie kompetentna obsługa a jak czegos pani nie wiedziała to za telefon, dzwoniła do producenta i za 2 minuty juz wiedziała.
|
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecię śpi w śpiworku także pościeli nie posiadamy
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
bylam dzisiaj na wizycie u ginekologa i sama mi powiedziala ze dzisiaj bedzie dluzszaa wizyta mierzyla głowke i poszczegolnie ogladala szczegolowa kazda czesc cialka dzidzi wszystko jest ok dobrze sie rozwija wiec sie ciesze
dzidzia wazy juz0, 5 kg
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Czekałam cierpliwie, aż wizaż zacznie działać ![]() Potrzebuję rady... Czy któraś z Was kojarzy któregoś z tych ginekologów - dr Kabzińska-Turek, dr Kowalewski, dr Czekański. Jestem w 24 tc i niestety z przyziemnych powodów finansowych muszę zmienić gina, bo zmienia się placówka współpracująca z firmą Medicover, z której to karty korzystam. Z opinii znalezionych w necie póki co skłaniam się ku dr Kabzińskiej... |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wszystko wporzadku
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tylko dra Przybycienia dr czekański raz mi robił usg (chodziłam na monitoring owulacji) i tez mi sie wydaje ok, ale to jednorazowe wrażenie. Tej pani nie znam.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj na USG połówkowym w Krakowie i wszystko jest dobrze, dzidziuś się fajnie rozwija i w ogóle nie było się do czego przyczepić. Tak że jestem bardzo zadowolona i chyba dopiero teraz zaczęłam się tak naprawdę cieszyć tą ciążą, bo wcześniej to było dużo niepewności czy wszystko będzie OK itp.
![]() Mieliśmy dziś jechać do Machowej pooglądać wózki i inne rzeczy, ale nas zasypało i zostaliśmy w domu. A ciekawa jestem jakie wózki tam mają - akurat jestem na etapie przeglądania różnych typów w necie i parę mi się spodobało i chciałabym je zobaczyć na żywo ![]() Rozowa to w takim razie miałaś normalne połówkowe, skoro Ci wszystko sprawdzała ![]() Kism ja w ogóle nie kojarzę tych lekarzy, nawet z nazwiska Ale ja to jestem chyba kiepsko zorientowana w tarnowskiej służbie medycznej
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro jediemy zobaczyc na wozki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

natomiast powie wszystko co i jak i nie owija przy tym w bawełnę. Natomiast tak jak mówię, raczej na czułe słówka od niego nie ma co liczyć. Ale jak pisałam, podobno jest dobrym specjalistą więc wybór należy do każdej pacjentki. Znam takie które go bardzo lubią i cenią a znam takie które nie chcą mieć z nim nic wspólnego po pierwszym spotkaniu. Kilka moich koleżanek chodziło do dr Sak i bardzo ją sobie chwalą (przyjmuje w tym samym gabinecie co dr Kras)

bo sama nie wiele jeszcze wiem
Ale póki co u nas raczej będzie chłopak, a dla chłopaka już mamy od dawna wybrane

Pogadam z tym ginem od połówkowego i może mi coś doradzi (on jest w Krakowie, więc niestety do niego nie będę chodzić, a szkoda, bo jest dobry)