Sklepy zoologiczne, sklepy internetowe, opinie o sklepach - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 12:32   #151
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Ceny zwierząt w Waszych sklepach zoologicznych.

ja tez nie wiem na jakich zasadach wybieraja obszar dzialania, kiedys pisalam do TOZu i tez nic nie zrobili....wszystko jednak zalezy od ludzi

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 15:55   #152
gunia 23
Rozeznanie

Generalnie jest tak, że organizacje nie mają swojego terenu, a najczęściej ratują zwierzęta podczas bardzo medialnych akcji gdzie jest dużo zwierząt lub okrucieństwo jest ogromne, tak żeby pokazano to w wiadomościach. Wiadomo, w końcu jak jest o jakiejś fundacji głośno, jak ludzie kojarzą coś z tv to chętniej wpłacają na to swój 1% podatku... Ze swojego doświadczenia wiem, że w wielu organizacjach w Polsce są niedomówienia, jakieś przekręty. Można sobie poczytać na tym na dogomanii (gdzie spora część ludzi reprezentujących jakąs fundacje lub organizacje jest po prostu zbanowanych za awantury, podkopywanie dołków pod kimś, donosy, mieszanie innych z błotem itd). Nie oszukujmy się to jest towarzystwo wzajemnej adoracji.

Kiedyś nie orientując się w temacie chciałam nalezeć do jakiejś fundacji ale mój zapał ostudziły wizyty na dogomanii i znikomy odzew na moje prośby o ratunek dla psów ze strony różnych organizacji. W tym momencie wyznaje zasadę, że pomagam sama, w gronie osób prywatnych, a fundację założę jak zacznę pracować. Wiadomo, ze względów na finanse nie mogę sobie pozwolić na jakieś spektakularne akcje, ale ważne jest dla mnie by pomóc choćby jednemu psiakowi.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 20:12   #153
monika733
BAN stały

GG do monika733

Bardzo dużo for zrobiło sie nie do czytania i na wielu z nich dochodzi do totalnego przejawu agresji i wiele zachowań zakrawa na kłanianie sie prawu karnemu ??? Wielu forumowiczów juz ze sobą się sądzą
Fora juz nie służą swojemu pierwotnemu zamierzeniu !!
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 12:03   #154
Czarniuszkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja tez nie wiem na jakich zasadach wybieraja obszar dzialania, kiedys pisalam do TOZu i tez nic nie zrobili....wszystko jednak zalezy od ludzi
ja też pisałam do TOZu w sprawie zagłodzonych psów żeby przyjechali itd.Nie pomogło.Musiałam pisać do nich kilka razy,przypominać itd.I w końcu przyjechali.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
A w jakim wieku są kocurki?Mój ma 3 miesiące.Też zastanawiam się nad kastracją.Mój kocur wprawdzie jest domowy,nie był jeszcze na dworze.Jeżeli będę go brała,to na smyczy.
_________________________ _________________
oczywiście płacę za nią ja-

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Aż się boję
Filek ma 5 lat,a Cukierek 2 lata.Filek miał kastrację w wieku 3 lat,a Cukcia jak miał rok.

i animals-kochaj-pomagaj-nie porzucaj
Czarniuszkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 17:04   #155
kukis
Zadomowienie

Czyli lepiej utopić zwierze, niz oddać?

Jesli tak uwazasz to rzeczywiscie nie mamy o czym rozmawiac.
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 11:49   #156
janina1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Sklep i psełdohodowla ---- tu i tu nie wiesz co kupujesz !!
Schronisko---- możesz mieć pewność co zabierasz do domu !!
PROSTE !!!!
no nie do końca. znajomi przestali brać kotki ze schronisk, bo wciskali im chore zwierzęta, nie mówiąc o chorobach. kilka kotów ze schroniska im umarło na sepsę. teraz wystrzegają sie schronisk z właśnie takich powodów.
Stary 2009-05-29, 12:42   #157
monika733
BAN stały

GG do monika733

No to bardzo "mądrzy" ludzie tam pracują------ ale takie typki niestety się wszędzie zdażają !! NIESTETY !!!!
Może niech ktos przyjży się temu schronisku -- jakaś instytucja bo nie wiadomo co tam się jeszcze dzieje !!
Stary 2009-05-29, 22:44   #158
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

A ja na stronie schroniska w mojej miejscowości przeczytałam,że nowy właściciel ( czy ktoś taki ) podpisał umowę z niemieckimi schroniskami.Przewieźli kilkadziesiąt psów do niemieckich rodzin.Podobno z ok. 150 psów (październik ub.roku) zostały 44. Ciekawe...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 12:02   #159
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
A ja na stronie schroniska w mojej miejscowości przeczytałam,że nowy właściciel ( czy ktoś taki ) podpisał umowę z niemieckimi schroniskami.Przewieźli kilkadziesiąt psów do niemieckich rodzin.Podobno z ok. 150 psów (październik ub.roku) zostały 44. Ciekawe...

Dla mnie to BAAAAAAAAARDZO dziwne -- w każdym państwie bezdomnych zwierząt jest w brud a tu jeszcze zwożą sobie na kark kolejne z innych państw ?????
Bardzo podejżana sparawa !!!!!!!!
Stary 2009-05-30, 12:35   #160
kukis
Zadomowienie

Moniko - jak dla mnie nie ma co porównywać schroniska niemieckie i polskie...
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 16:06   #161
Nimfa20

Jak pierwszy raz zobaczyłam w TV niemieckie schronisko, myślałam , że to hotel dla zwierząt...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-30, 17:12   #162
monika733
BAN stały

GG do monika733

To że My (polska) to 100 lat za murzynami to wiadome ale żeby tyle piesków od nas zabrać pomimo własnych !!????
Stary 2009-05-30, 19:25   #163
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Może tam schroniska nie są tak przeładowane...
Stary 2009-05-30, 20:01   #164
janina1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
Może tam schroniska nie są tak przeładowane...
pewnie nie, to bardziej "cywilizowany" kraj, jeśli chodzi o traktowanie zwierząt...

ale z polskiego schroniska zwierzaka bałabym się mimo wszystko wziąć - powody - wyżej wymienione. szczególnie gdyby mi zależało na tym, żeby mi zwierzę nie umarło za dwa tygodnie...
Stary 2009-05-31, 15:25   #165
gunia 23
Rozeznanie

Zagraniczne schroniska rzeczywiście wyglądają o wiele lepiej. Psów bezdomnych/porzucanych jest o wiele mniej, choć nie wiem czy to jest spowodowane inną mentalnością. Tam jest o wiele bardziej surowe prawo broniące zwierząt, większość zwierząt jest kastrowanych. Niestety prawo działa też tak (słyszałam o Danii), że możesz przyjść do weterynarza i uspić swojego zdrowego, młodego psa bez jakiś większych wyjaśnień. Elminowane są także psy przejawiające choć cień agresji, nawet bez kwarantanny.
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-31, 16:58   #166
monika733
BAN stały

GG do monika733

Oglądam często Animal Planet o "Straży dla zwierząt" i żeczywiście nasze schroniska nie umywają sie do tych w USA ale żeby tam mniej zwierzaków bezdomnych było to jakoś wierzyć mi się nie chce ! Są odcienki że siedze i płacze !!
Stary 2009-06-02, 11:05   #167
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Są odcienki że siedze i płacze !!
Ja oglądałam odcinek, jak uratowali psa, który przez miesiąc był przywiązany łańcuchem do siatki!!! Łańcuch mu wrósł w szyję, nie miał żadnego schronienia,nie mógł się położyć Lał na niego deszcz, a był tak wychudzony, że było mu widać żebra i nie mógł ustać na nogach. Pchły zżerały go żywcem.
Wyobraźcie sobie, że uratowali tego psa.Nabrał wagi, jak po kilku tygodniach go pokazali był taki radosny!!! Robili mu testy psychologiczne. Wszystko przeszedł bardzo dobrze z wyjątkiem "ręki".Psi psycholog dała mu jedzenie, i taką sztuczną ręka sprawdzała jego agresję.I tu wpadł, bo ją ugryzł.
I Z TEGO POWODU GO UŚPILI

Jaka ja byłam wściekła! Wyszłam z chaty trzaskając drzwiami i od tamtej pory nie oglądam Animal.

No mówię Wam, jakbyście zobaczyli tego psa , jaki był szczęśliwy, jak go wyleczyli!!!A potem... Znowu chce mi się płakać...
Stary 2009-06-02, 11:10   #168
motylek1007
Zakorzenienie

ale jak byl agresywny lub mial takie zapędy, to lepiej ze go uspili niz dali do domu, gdzie moglo dojsc do tragedii

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 10:28   #169
tutmirlajt
Zadomowienie

Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..

Chciałabym, żebysmy wpisywali tutaj swoje opinie o sklepach internetowych, w których mielismy przjemnosc kupować cos dla swoich zwierzaków. Na jakim sklepie sie zawiodłyscie, a którym bylyscie milo zaskoczone?

Ja baaardzo zawiodłam się na zoo-dragon. Kupilam piasek dla kotów i dwie torebki karmy Animoda- jedna miala byc dla doroslego kota, a druga dla kociaka. O ile z piaskiem wszystko ok ( poza tym, ze opakowanie bylo uszkodzone lekko w paru miejscach- ale to moze wina kuriera.. i opakowanie jest specyficzne, bo papierowe), to karma przyszla nie o tych smakach a do tego obydwie opakowania dla starszego kota! Jestem taka zla jak nie wiem co!

Edytowane przez tutmirlajt
Czas edycji: 2009-11-16 o 08:26
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:32   #170
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2
Dot.: Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..

Kiedyś często kupowałam w krakvecie i kilka razy w animalii.
Krakvet - plusy:
- darmowa wysyłka kurierem przy kwocie zamówienia ponad 99 zł.,
- jeśli poprosisz, a czasami i bez proszenia dorzucą jakieś gratisy (próbki jedzenia, miskę, a i 2 puszki na jedzenie dostałam),
- ceny przystępne, asortyment zadowalający (jest w czym wybierać),
- w razie pytań czy problemów łatwy kontakt z pracownikami sklepu,
- w razie braku zamówionego towaru kontaktują się telefonicznie i pytają co robić
Minusy:
- często są braki w asortymencie, a na stronie towar, którego brak istnieje jako dostępny

Animalia - ogromny asortyment niestety przesyłka darmowa dopiero przy zamówieniu na kwotę 300 zł. lub więcej, dlatego kupowałam tam tylko parę razy i to drobiazgi, bo nie opłaca się ponosić kosztów przesyłki przy dużym zamówieniu (ale mniejszym niż 300 zł.)

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:41   #171
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Kiedyś często kupowałam w krakvecie i kilka razy w animalii.
Krakvet - plusy:
- darmowa wysyłka kurierem przy kwocie zamówienia ponad 99 zł.,
- jeśli poprosisz, a czasami i bez proszenia dorzucą jakieś gratisy (próbki jedzenia, miskę, a i 2 puszki na jedzenie dostałam),
- ceny przystępne, asortyment zadowalający (jest w czym wybierać),
- w razie pytań czy problemów łatwy kontakt z pracownikami sklepu,
- w razie braku zamówionego towaru kontaktują się telefonicznie i pytają co robić
Minusy:
- często są braki w asortymencie, a na stronie towar, którego brak istnieje jako dostępny
Zgadzam się.
Dodatkowo jeśli znajdziemy sklep w którym jakiś towar jest tańszy niż w krakvecie to dostajemy jeszcze 2% taniej wystarczy tylko wysłać linka do konkurencyjnego sklepu. Sprawdziłam to osobiście kilka razy.
Jeśli nie ma problemu z towarem, a zamawiamy rano to często paczka jest już następnego dnia. Jeśli popołudniu to czekamy dwa dni

Zapomniałam jeszcze o głosowaniach - przy większych zakupach na niektóre produkty naliczany jest rabat i możemy wybrać czy chcemy zapłacić mniej czy przeznaczyć te kilka zł na schronisko, które wygra głosowanie na dany miesiąc

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2009-11-15 o 16:22
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 15:38   #172
awia
Zakorzenienie

Ja kupowałam w :

Karmydodomu:
+ dostawa gratis
+ dość duży wybór suchych karm dla psów i kotów
+ konkurencyjne ceny, mozliwosc zakupu wyłacznie duzych worków.
+ dosc szybki czas przesylki

- zdarza im sie czegos nie maja, o czym nie poinformują a do tego przesyłaja inną karmę (zamówiłam zwykła, przysłali kitten bez uzgadniania ze mną)

Kącik pupila:
+ spory wybór
+ niektóre rzeczy maja najtaniej (kupowałąm u nich transporter - mieli najtaniej ze wszystkich sklepów)
+ dobry kontakt ze sklepem

- bardzo droga przesyłka.

Animalia
+ ogromny wybór
+ nigdy nie miałam problemów z paczkami od nich, zawsze dotarły tak jak zamówione. Raz zwirek byl uszkodzony to dostałam rabat na następne zakupy.
+ powyzej 100zlotych niewielki gratis

- ceny. niestety, nie są najnizsze w sieci
- droga przesyłka

Zooplus
+ najlepszy sklep do kupowania hurtem mokrej karmy dla kota - najlepsze ceny
+ duzy wybór,
+ produkty niedostępne w innych sklepach
+ duzo rzeczy produkowanej na rynek niemiecki - lepsza jakość.
+ program lojalnosciowy, dzieki któremu można dostawać prezenty za punkty.
+ darmowa przesylka od 100 zlotych

- niektóre ceny są horrendalnie wysokie
- czytałam wiele niepochlebnych opinii o tym sklepie, ja zamawiałam 8 razy, za kazdym razem dosc duzo rzeczy i problem mialam raz, kiedy nie przyslali polowy rzeczy, ale szybciutko zostało to naprawione
- brak mozliwosci kontaktu telefoniczngeo ze sklepem a mailowy utrudniony.
-
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 17:10   #173
adzia'90
Rozeznanie

zoo-dragon
Zamawiałam z tego sklepu dwa razy. Raz przez allegro, a raz bezpośrednio ze strony. W obu przypadkach przesylke mialam w mniej jak 24h. Mają fajne ceny.

zooplus
zamawiałam raz. Byłam wściekła, bo nie przeczytałam, że w naszym kraju przesyłke przejmuje poczta polska, czekałam na paczke półtora tygodnia. Minusem może być brak kontaktu telefonicznego, ale za to obsługa e-mail jest świetna. Odpowiedzi dostawałam bardzo szybko, były rzeczowe. Wyszli nawet z propozycją powtórnej wysyłki zamowienia (na ich koszt), ale zamówienie w koncu dotarło. Teraz chyba przesyłki realizują tylko GLS'em. Jak dla mnie plusem są promocje i gratis wysyłka przy zamowieniu powyzej 99pln. Wolę dopłacic te 15 pln do karmy i dostać np.legowisko gratis niż płacic 15 pln za przesyłke w innym sklepie
adzia'90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 20:12   #174
Kasiulka22
Zakorzenienie

Animalia - zamawiałam kilkakrotnie i nie miałam żadnych, najmniejszych problemów. Błyskawiczna wysyłka, doskonała i przemiła obsługa. Na minus faktycznie ceny, które nie są najniższe + opłaty za wysyłkę.

Ostatnio 4 listopada skusiłam się na Kravket. Zamawiałam rano i od razu wpłaciłam pieniążki więc były na 100% tego dnia na koncie sklepu. Do 13.11 nie miałam żadnego najmniejszego kontaktu ze sklepem, brak odbioru telefonów które wykonywałam. Brak kontaktu e-mail do 13.11. byłam już przerażona stratą swoich pieniędzy. 13.11. jednak otrzymałam e-mail z przeprosinami i informacją, że moje zamówienie zostanie do mnie wysłane w piątek lub poniedziałek (jutro). Zobaczymy na pewno napiszę tutaj jak moja przygoda się skończyła w każdym razie mimo moich najszczerszych chęci zmienienia miejsca zakupów z animalii na kravket, nie zrobię tego już nie wrócę do tego sklepu żeby nie wiem co.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 20:16   #175
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Zobaczymy na pewno napiszę tutaj jak moja przygoda się skończyła w każdym razie mimo moich najszczerszych chęci zmienienia miejsca zakupów z animalii na kravket, nie zrobię tego już nie wrócę do tego sklepu żeby nie wiem co.

ee na pewno dadza jakies gratisy i serduszko kasiulce zmieknie
Stary 2009-11-15, 21:08   #176
vilandra
Zakorzenienie

Kuchnia Pupila
Niskie ceny
Miła obsługa
Na terenie Wawy dost. w ciągu 24godz
Gratisy zawsze
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 22:07   #177
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
ee na pewno dadza jakies gratisy i serduszko kasiulce zmieknie

Kasiulka miętka jest więc nigdy nic nie wiadomo w każdym razie, nigdy więcej przelewów na konto "z góry"

Stary 2009-11-16, 08:27   #178
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Kasiulka miętka jest więc nigdy nic nie wiadomo w każdym razie, nigdy więcej przelewów na konto "z góry"
Kasiu daj znać, jak paczka już dojdzie
Stary 2009-11-16, 09:57   #179
handmadeearings
Raczkowanie

Ja korzystam narazie z usług Animalii... Asortyment faktycznie niesamowicie imponujący. Ceny atrakcyjne. W wawie dostawa 5pln ich kurierem wiec calkiem wporządku.

natomiast zbierałam się już kilka razy do kupna większego worka karmy w KrakVecie bo tam wychodzi taniej nic w Animalii (naprzykład Orijen - różnica spora)
handmadeearings jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 12:51   #180
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Kasiu daj znać, jak paczka już dojdzie
Kochana na pewno dam znać... bardzo jestem ciekawa... dziś spodziewam się paczki z animalii, na krakvet weszłam i niestety status mojego zamówienia nadal ten sam czyli "przyjęte".

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości