|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ceny zwierząt w Waszych sklepach zoologicznych.
ja tez nie wiem na jakich zasadach wybieraja obszar dzialania, kiedys pisalam do TOZu i tez nic nie zrobili....wszystko jednak zalezy od ludzi
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Generalnie jest tak, że organizacje nie mają swojego terenu, a najczęściej ratują zwierzęta podczas bardzo medialnych akcji gdzie jest dużo zwierząt lub okrucieństwo jest ogromne, tak żeby pokazano to w wiadomościach. Wiadomo, w końcu jak jest o jakiejś fundacji głośno, jak ludzie kojarzą coś z tv to chętniej wpłacają na to swój 1% podatku... Ze swojego doświadczenia wiem, że w wielu organizacjach w Polsce są niedomówienia, jakieś przekręty. Można sobie poczytać na tym na dogomanii (gdzie spora część ludzi reprezentujących jakąs fundacje lub organizacje jest po prostu zbanowanych za awantury, podkopywanie dołków pod kimś, donosy, mieszanie innych z błotem itd). Nie oszukujmy się to jest towarzystwo wzajemnej adoracji.
Kiedyś nie orientując się w temacie chciałam nalezeć do jakiejś fundacji ale mój zapał ostudziły wizyty na dogomanii i znikomy odzew na moje prośby o ratunek dla psów ze strony różnych organizacji. W tym momencie wyznaje zasadę, że pomagam sama, w gronie osób prywatnych, a fundację założę jak zacznę pracować. Wiadomo, ze względów na finanse nie mogę sobie pozwolić na jakieś spektakularne akcje, ale ważne jest dla mnie by pomóc choćby jednemu psiakowi. |
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
Bardzo dużo for zrobiło sie nie do czytania i na wielu z nich dochodzi do totalnego przejawu agresji i wiele zachowań zakrawa na kłanianie sie prawu karnemu ??? Wielu forumowiczów juz ze sobą się sądzą
Fora juz nie służą swojemu pierwotnemu zamierzeniu !! |
|
|
|
|
#154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Czyli lepiej utopić zwierze, niz oddać?
Jesli tak uwazasz to rzeczywiscie nie mamy o czym rozmawiac. |
|
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
no nie do końca. znajomi przestali brać kotki ze schronisk, bo wciskali im chore zwierzęta, nie mówiąc o chorobach. kilka kotów ze schroniska im umarło na sepsę. teraz wystrzegają sie schronisk z właśnie takich powodów.
|
|
|
#157 |
|
BAN stały
|
No to bardzo "mądrzy" ludzie tam pracują------ ale takie typki niestety się wszędzie zdażają !! NIESTETY !!!!
Może niech ktos przyjży się temu schronisku -- jakaś instytucja bo nie wiadomo co tam się jeszcze dzieje !! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A ja na stronie schroniska w mojej miejscowości przeczytałam,że nowy właściciel ( czy ktoś taki ) podpisał umowę z niemieckimi schroniskami.Przewieźli kilkadziesiąt psów do niemieckich rodzin.Podobno z ok. 150 psów (październik ub.roku) zostały 44. Ciekawe...
|
|
#159 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dla mnie to BAAAAAAAAARDZO dziwne -- w każdym państwie bezdomnych zwierząt jest w brud a tu jeszcze zwożą sobie na kark kolejne z innych państw ????? Bardzo podejżana sparawa !!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Moniko - jak dla mnie nie ma co porównywać schroniska niemieckie i polskie...
|
|
|
|
|
#161 |
|
|
Jak pierwszy raz zobaczyłam w TV niemieckie schronisko, myślałam , że to hotel dla zwierząt...
|
|
#162 |
|
BAN stały
|
To że My (polska) to 100 lat za murzynami to wiadome ale żeby tyle piesków od nas zabrać pomimo własnych !!????
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Może tam schroniska nie są tak przeładowane...
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
pewnie nie, to bardziej "cywilizowany" kraj, jeśli chodzi o traktowanie zwierząt...
ale z polskiego schroniska zwierzaka bałabym się mimo wszystko wziąć - powody - wyżej wymienione. szczególnie gdyby mi zależało na tym, żeby mi zwierzę nie umarło za dwa tygodnie...
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Zagraniczne schroniska rzeczywiście wyglądają o wiele lepiej. Psów bezdomnych/porzucanych jest o wiele mniej, choć nie wiem czy to jest spowodowane inną mentalnością. Tam jest o wiele bardziej surowe prawo broniące zwierząt, większość zwierząt jest kastrowanych. Niestety prawo działa też tak (słyszałam o Danii), że możesz przyjść do weterynarza i uspić swojego zdrowego, młodego psa bez jakiś większych wyjaśnień. Elminowane są także psy przejawiające choć cień agresji, nawet bez kwarantanny.
|
|
|
|
|
#166 |
|
BAN stały
|
Oglądam często Animal Planet o "Straży dla zwierząt" i żeczywiście nasze schroniska nie umywają sie do tych w USA ale żeby tam mniej zwierzaków bezdomnych było to jakoś wierzyć mi się nie chce ! Są odcienki że siedze i płacze !!
|
|
|
|
|
#167 |
|
|
Ja oglądałam odcinek, jak uratowali psa, który przez miesiąc był przywiązany łańcuchem do siatki!!! Łańcuch mu wrósł w szyję, nie miał żadnego schronienia,nie mógł się położyć
Wyobraźcie sobie, że uratowali tego psa.Nabrał wagi, jak po kilku tygodniach go pokazali był taki radosny!!! Robili mu testy psychologiczne. Wszystko przeszedł bardzo dobrze z wyjątkiem "ręki".Psi psycholog dała mu jedzenie, i taką sztuczną ręka sprawdzała jego agresję.I tu wpadł, bo ją ugryzł. I Z TEGO POWODU GO UŚPILI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jaka ja byłam wściekła! Wyszłam z chaty trzaskając drzwiami i od tamtej pory nie oglądam Animal.![]() No mówię Wam, jakbyście zobaczyli tego psa , jaki był szczęśliwy, jak go wyleczyli!!!A potem... Znowu chce mi się płakać...
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak byl agresywny lub mial takie zapędy, to lepiej ze go uspili niz dali do domu, gdzie moglo dojsc do tragedii
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..
Chciałabym, żebysmy wpisywali tutaj swoje opinie o sklepach internetowych, w których mielismy przjemnosc kupować cos dla swoich zwierzaków. Na jakim sklepie sie zawiodłyscie, a którym bylyscie milo zaskoczone?
Ja baaardzo zawiodłam się na zoo-dragon. Kupilam piasek dla kotów i dwie torebki karmy Animoda- jedna miala byc dla doroslego kota, a druga dla kociaka. O ile z piaskiem wszystko ok ( poza tym, ze opakowanie bylo uszkodzone lekko w paru miejscach- ale to moze wina kuriera.. i opakowanie jest specyficzne, bo papierowe), to karma przyszla nie o tych smakach a do tego obydwie opakowania dla starszego kota! Jestem taka zla jak nie wiem co! Edytowane przez tutmirlajt Czas edycji: 2009-11-16 o 08:26 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..
Kiedyś często kupowałam w krakvecie i kilka razy w animalii.
Krakvet - plusy: - darmowa wysyłka kurierem przy kwocie zamówienia ponad 99 zł., - jeśli poprosisz, a czasami i bez proszenia dorzucą jakieś gratisy (próbki jedzenia, miskę, a i 2 puszki na jedzenie dostałam), - ceny przystępne, asortyment zadowalający (jest w czym wybierać), - w razie pytań czy problemów łatwy kontakt z pracownikami sklepu, - w razie braku zamówionego towaru kontaktują się telefonicznie i pytają co robić ![]() Minusy: - często są braki w asortymencie, a na stronie towar, którego brak istnieje jako dostępny Animalia - ogromny asortyment niestety przesyłka darmowa dopiero przy zamówieniu na kwotę 300 zł. lub więcej, dlatego kupowałam tam tylko parę razy i to drobiazgi, bo nie opłaca się ponosić kosztów przesyłki przy dużym zamówieniu (ale mniejszym niż 300 zł.)
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo jeśli znajdziemy sklep w którym jakiś towar jest tańszy niż w krakvecie to dostajemy jeszcze 2% taniej wystarczy tylko wysłać linka do konkurencyjnego sklepu. Sprawdziłam to osobiście kilka razy.Jeśli nie ma problemu z towarem, a zamawiamy rano to często paczka jest już następnego dnia. Jeśli popołudniu to czekamy dwa dni ![]() Zapomniałam jeszcze o głosowaniach - przy większych zakupach na niektóre produkty naliczany jest rabat i możemy wybrać czy chcemy zapłacić mniej czy przeznaczyć te kilka zł na schronisko, które wygra głosowanie na dany miesiąc
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2009-11-15 o 16:22 |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam w :
Karmydodomu: + dostawa gratis + dość duży wybór suchych karm dla psów i kotów + konkurencyjne ceny, mozliwosc zakupu wyłacznie duzych worków. + dosc szybki czas przesylki - zdarza im sie czegos nie maja, o czym nie poinformują a do tego przesyłaja inną karmę (zamówiłam zwykła, przysłali kitten bez uzgadniania ze mną) Kącik pupila: + spory wybór + niektóre rzeczy maja najtaniej (kupowałąm u nich transporter - mieli najtaniej ze wszystkich sklepów) + dobry kontakt ze sklepem - bardzo droga przesyłka. Animalia + ogromny wybór + nigdy nie miałam problemów z paczkami od nich, zawsze dotarły tak jak zamówione. Raz zwirek byl uszkodzony to dostałam rabat na następne zakupy. + powyzej 100zlotych niewielki gratis - ceny. niestety, nie są najnizsze w sieci - droga przesyłka Zooplus + najlepszy sklep do kupowania hurtem mokrej karmy dla kota - najlepsze ceny + duzy wybór, + produkty niedostępne w innych sklepach + duzo rzeczy produkowanej na rynek niemiecki - lepsza jakość. + program lojalnosciowy, dzieki któremu można dostawać prezenty za punkty. + darmowa przesylka od 100 zlotych - niektóre ceny są horrendalnie wysokie - czytałam wiele niepochlebnych opinii o tym sklepie, ja zamawiałam 8 razy, za kazdym razem dosc duzo rzeczy i problem mialam raz, kiedy nie przyslali polowy rzeczy, ale szybciutko zostało to naprawione - brak mozliwosci kontaktu telefoniczngeo ze sklepem a mailowy utrudniony. - |
|
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
zoo-dragon
Zamawiałam z tego sklepu dwa razy. Raz przez allegro, a raz bezpośrednio ze strony. W obu przypadkach przesylke mialam w mniej jak 24h. Mają fajne ceny. zooplus zamawiałam raz. Byłam wściekła, bo nie przeczytałam, że w naszym kraju przesyłke przejmuje poczta polska, czekałam na paczke półtora tygodnia. Minusem może być brak kontaktu telefonicznego, ale za to obsługa e-mail jest świetna. Odpowiedzi dostawałam bardzo szybko, były rzeczowe. Wyszli nawet z propozycją powtórnej wysyłki zamowienia (na ich koszt), ale zamówienie w koncu dotarło. Teraz chyba przesyłki realizują tylko GLS'em. Jak dla mnie plusem są promocje i gratis wysyłka przy zamowieniu powyzej 99pln. Wolę dopłacic te 15 pln do karmy i dostać np.legowisko gratis niż płacic 15 pln za przesyłke w innym sklepie
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Animalia - zamawiałam kilkakrotnie i nie miałam żadnych, najmniejszych problemów. Błyskawiczna wysyłka, doskonała i przemiła obsługa. Na minus faktycznie ceny, które nie są najniższe + opłaty za wysyłkę.
Ostatnio 4 listopada skusiłam się na Kravket. Zamawiałam rano i od razu wpłaciłam pieniążki więc były na 100% tego dnia na koncie sklepu. Do 13.11 nie miałam żadnego najmniejszego kontaktu ze sklepem, brak odbioru telefonów które wykonywałam. Brak kontaktu e-mail do 13.11. byłam już przerażona stratą swoich pieniędzy. 13.11. jednak otrzymałam e-mail z przeprosinami i informacją, że moje zamówienie zostanie do mnie wysłane w piątek lub poniedziałek (jutro). Zobaczymy
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ee na pewno dadza jakies gratisy i serduszko kasiulce zmieknie
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Kuchnia Pupila
Niskie ceny Miła obsługa Na terenie Wawy dost. w ciągu 24godz Gratisy zawsze |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kasiulka miętka jest więc nigdy nic nie wiadomo w każdym razie, nigdy więcej przelewów na konto "z góry"
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Ja korzystam narazie z usług Animalii... Asortyment faktycznie niesamowicie imponujący. Ceny atrakcyjne. W wawie dostawa 5pln ich kurierem wiec calkiem wporządku.
natomiast zbierałam się już kilka razy do kupna większego worka karmy w KrakVecie bo tam wychodzi taniej nic w Animalii (naprzykład Orijen - różnica spora) |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana na pewno dam znać... bardzo jestem ciekawa... dziś spodziewam się paczki z animalii, na krakvet weszłam i niestety status mojego zamówienia nadal ten sam
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Wyszłam z chaty trzaskając drzwiami i od tamtej pory nie oglądam Animal.