![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Łoł, laski! Wy tu się opalacie, a u mnie ulewa i burza od rana!
![]() ![]() Moje uzależnienie od ważenia znowu kazało mi się zważyć ;p ponownie -0,2kg. Łącznie to 5,3kg mniej. Postanowiłam wstawić zdjęcie "przed" i "po" (a raczej w trakcie ![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
16
![]() No, ja piję zieloną z cytryną ![]() ![]() Bottega, schudłaś! I widac efekty ![]() ![]() ps. dziękuję za komentarz na blogu ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
bottega - efekty widać zdecydowanie
![]() ![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() Jeśli chodzi o wspomagacze diet: nie polecam Cidrex plus- totalna beznadzieja, nic nie daje, kasa poszła w błoto. Kiedyś brałam lek na receptę- Merdię (została wycofana). Była super! Miałam po niej co prawda suchość w ustach i czasami szybciej biło mi serce, ale bardzo pomogła mi schudnąć. Wzięłam tylko 1 opakowanie, ponieważ tyle mi starczyło, później już jej nie potrzebowałam, ponieważ sama potrafiłam jeść rozsądnie. Schudłam tak ok. 17kg. Wyglądałam bardzo dobrze i zapewne utrzymałabym tą wagę gdyby nie mój były... On miał jakąś obsesję na punkcie chudych dziewczyn- chciał żebym jeszcze bardziej schudła, mimo, iż miałam prawidłową wagę. Generalnie podobały mu się dziewczyny, które były płaskie jak deski. A ja głupi zakochana, dążyłam do tego... przestałam jeść normalnie, zaczęłam żywić się 1 brzoskwinią lub 2 jabłkami dziennie. Wszyscy w koło mówili, że robię się za chuda, że z dnia na dzień coraz bardziej znikam, zaczęłam tracić przytomność co jakiś czas. I po 2 miesiącach ze mną zerwał. No i zaczęło się... jedzenie. Jak poznałam mojego TŻ to byłam grubsza niż z byłym, ale ważyłam ok. Jednak, kiedy poczułam co znaczy prawdziwa miłość, bez gadania "jesteś gruba, musisz schudnąć jeszcze z 7kg", zaczęłam jeść więcej, tzn. początkowo zdrowo (tak, jak powinnam normalnie- a przez wcześniejsze niejedzenie nawet na zdrowej diecie tyłam), ale później zaczęliśmy jadać duże obiado-kolacje o późnych godzinach i tak przytyłam. Myślę jednak, że gdybym nie trafia na byłego, to potrafiłabym się prawidłowo odżywiać cały czas. Niestety on mi tak pomieszał w głowie, że wszystko mi się poprzestawiało.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-24 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Bottega, co za głupi chłopak! Wiadomo, otyłość zła, ale anoreksja jeszcze gorsza! Kobieta to ma być kobieta, a nie wieszak. Ma mieć piersi i tyłek.
Schudniesz, nie przejmuj się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
też mam takie podejście
![]() Zaraz lecę ćwiczyć. Trochę się wkurzyłam, że od rana leje, bo miałam iść na spacer :| na razie pozostaje mi poćwiczyć w domu. Polecam Wam dziewczyny "wypustkowe" (taka moja nazwa ;p) hula-hop: http://sportbazar.pl/pl,product,1720...chudzajce.html Mam dokładnie te i naprawdę super mi pomaga na "boczki". Bardzo mi je ujędrniło, już nie wystają ![]()
#157 | |
Zadomowienie
|
Bottega, wyglądasz super! oprócz bzucha zauważyłam, że uda Ci zmalały
![]() I w końcu nie odpowiedziałaś mi, gdzie się wybierasz ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
Bottega! Wow! Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdjęć. Żałuję, że sama sobie takich nie zrobiłam na początku. Może poproszę mojego TŻ (btw. dlaczego akurat TŻ?
![]() ![]() Co do jedzenia.: I Śniadanie: Grzanka z połowy bułki grahamki, z warzywami i mozzarellą(dwa plasterki) light. II Śaniedanie: Serek wiejski lekki z pomidorem. III Śaniadanie: Pół jabłka i mały ogórek kiszony. Obiad( będzie dopiero):pulpeciki z mięsa mielonego, na wodzie, bez sosu i chyba pół woreczka ryżu z warzywami. Kolacja(będzie): Pewnie nie dam rady nic wcisnąć, a jeśli cokolwiek to jabłko. Ruch: Rano 4 km Nordic Walking i zaraz wychodzę na drugą serię- pewnie z 8 km. Zrobię dziś nożyce jeszcze, brzuszki, hula-hop i hantle. Powodzenia! P.S. Już się nie mogę doczekać ważenia! ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-12-25 o 02:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Bottega: Widać efekty !! Masz mniejszy brzuch, uda i tyłek ładniej wygląda
![]() ![]() Gratuluję i oby tak dalej !! Zieloną herbatę piję cały czas- bez względu na to czy akurat dieta czy nie. Piję liściastą, zwyczajną zieloną bez dodatków. U mnie jadłospis wg planu, więc jest dobrze ![]() ![]() Jem te słodycze jak już pisałam. Znam siebie- nawet gdybym teraz z nich całkowicie zrezygnowała, to wróciłabym do nich po osiągnięciu wymarzonej wagi na pewno i efekt jojo murowany, więc jem, ale z głową (i chudnę). Jem powoli, delektując się smakiem i zadowalając się odrobiną. Wierzę, że to "czerpanie radości" z małych porcji wejdzie mi w nawyk i nawet jak już będę ważyć tyle, ile chcę, to do szczęścia wystarczy mi odrobina słodyczy ![]() Zaglądanie na to forum naprawdę działa cuda !! ![]() Niestety, też nie będę miała neta przez ostatni tydzień pobytu za granicą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
jeju, Dziewczyny... dziękuję za komplementy
![]() ![]() medzia104, aa ja Ci odpisywałam, ale neta chwilę nie miałam i się nie wysłało, a później zapomniałam napisać jeszcze raz. Planujemy lecieć z last minute- kraj jeszcze nieznany, ale myślimy o Grecji, Turcji, Tunezji, Bułgarii, Hiszpanii ![]() ![]() to prawda ![]() ![]() Wyjeżdżam w sob i wrócę jakoś 2-3.09. Biorę ze sobą skakankę :P Więcej nie zmieszczę, więc mam zamiar chodzić na dłuuugie spacery i dalej robić wszystkie ćwiczenia bez przyrządów (czyli odpada hula-hop i twister). Najciężej będzie mi utrzymać dietę od 30.08, ponieważ wtedy będę u znajomych, gdzie cała rodzina jada przy jednym stole... będę musiała wcześniej wytłumaczyć, że mam m.in. "swoje" pieczywo (te chrupie) i je będę jeść zamiast białego. Niestety nie mam wpływu na smażenie itd., więc po prostu będę starać się bardzo ograniczyć porcje, nadal nie jeść ziemniaków itd. Trzymajcie za mnie kciuki!
#161 |
Zadomowienie
|
Bottega, podniosłaś mnie na duchu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dzisiaj taki jadłospis: Śniadanie: - kromka pieczywa chrupkiego z serkiem almette i pomidorem - parówka - zielona herbata II śniadanie: - serek truskawkowy homogenizowany - grejpfrut obiad: - 150 g gotowanej piersi z kurczaka z jogurtowym dipem tzaziki - 3 pulpeciki drobiowe z sosem (te z wczoraj, uwielbiam je ![]() podwieczorek - 4 kawałki melona kolacja - 2 kromki pieczywa chrupkiego z serkiem almette - plaster szynki odtłuszczonej - 2 pomidorki koktajlowe - szklanka truskawkowego jogurtu do picia 0%, bez cukru, węgli też mało ![]() - zielona herbata o 20 - bieganie ![]() dziewczyny, jeszcze tylko dzisiejsza noc, cały jutrzejszy dzień i WAŻYMY SIĘ !!! ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-08-24 o 18:31 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
medzia, dziękuję bardzo za informacje
![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam za Nas wszystkie kciuki w pt ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-24 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
A ja sobie dzisiaj drugi dzień nie łączę
![]() Rano do 13 tylko owoce, obiad to kawałek schabu gotowanego+ gotowany kalafior i brokuł z sosem czosnkowym na jogurcie. Kolacja pół serka białego wiejskiego i dwa pomidorki. Był jeszcze na podwieczorek serek Bakuś mojego syna -przeterminowany dwa miechy ![]() ![]() Pytanie czy jutro zejdę z kibelka, a mam dyżur ![]() Do tego herbatki ziołowe i Cappucino. Z ruchu to tylko rower po lesie ![]()
#165 |
Zadomowienie
|
Bottega, napisz, napisz... bardzo chętnie Ci pomogę, bo uwielbiam takie rzeczy
![]() ![]() ![]() bieganie faktycznie jest super i o dziwo nie mam z nim problemów, choć myślałam, że będzie gorzej... Ja za to zazdroszczę Ci tych wszystkich ćwiczeń... a najlepsze jest to, że dzisiaj biegnę sobie, jestem przy czwartym kilometrze i myślę: "może już wystarczy... ale nie! skoro Bottega może tyle ćwiczyć to ja też dam radę jeszcze kilometr ![]() ![]() ![]() natalkaa7522, czyli czekamy do momentu, który zasugerowała Bottega - ciąża ![]() ![]() ![]() dewiantka77, zastanawiałam się nad tym niełączeniem ![]() ![]()
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! ![]() obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Ok napiszę w piątek jak wygląda waga.
![]() Na temat wspomagaczy pytałam znajomego farmaceutę co ew by polecił to Alli ,mówi, że reszta to wyciąganie pieniędzy ![]() Weszłam na stronę Alli i tam jak byk stoi napisane , że można zacząć brać kiedy BMI przekracza 28. W zaufaniu Wam powiem, że już się nie kwalifikuję ![]()
#167 | |
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój dzisiejszy jadłospis. Nie jestem zadowolona, ponieważ miałam zupełnie inny plan, ale przez tą całodniową ulewę nie mogłam iść na zakupy. Skończyło się tym, że zjadłam za mało kcal i znowu musiałam nadrabiać kolacją, a właściwie w tym przypadku- garstką orzeszków, bo je zjadłam tylko po to żeby było więcej kcal. Zła jestem, ale nic na to nie poradzę, w lodówce resztki. ;/ I tak wyszło za mało kcal- ok. 850 (tak zawyżając nawet)
I śniadanie: 1 jajko, 1 kromka chrupkiego pieczywa z 1/3 plasterka szynki i 1 3xcieńszym plasterkiem sera (biedronkowy), 1 ogórek, 5 rzodkiewek, 1 kromka chrupkiego pieczywa z serkiem „Delikatnym” II śniadanie: nektarynka Obiad: 135g piersi z kurczaka bez panierki, 1,5 marchewki, 2 małe ogórki, 5 rzodkiewek Podwieczorek: 3 małe utarte jabłka Kolacja: mała garstka orzeszków ziemnych, 1 jajko, 4 rzodkiewki, 1 kromka chrupkiego pieczywa z „Delikatnym” i jedna z 12g dżemu (30kcal) Ruch: 550 podskoków obunóż na skakance, 470 powtórzeń ćwiczenia na nogi i tyłek, 2x (długo)hula hop, 2xtwister, 40 pompek, 15 powtórzeń ćwiczenia z „pogromców nadwagi”, A6W Mimo,że wyszło mi za mało kcal, czuję się źle (psychicznie) przez te orzeszki, mam ochotę iść je spalić, więc chyba zaraz jeszcze poskaczę... Cytat:
![]() ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2011-08-24 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
a u mnie wczoraj fatalnie
![]() ![]() Fatalnie się po nich czuję.. i dzisiaj muszę poćwiczyć dłużej - oby się udało. Niestety przez burzę nie spałam pół nocy i nie miałam siły wstać rano tak jak zwykle o 5 żeby poćwiczyć na orbitreku ;( Zrobiłam rano tylko 60 brzuszków. Już się zaczynam stresować przez ważenie w piątek..
#169 |
Rozeznanie
|
Witam, mój wczorajszy dzień był udany. Oczywiście kolacji nie dałam rady wcisnąć. Wczoraj miałam sporo wysiłku fizycznego. Dziś też będę mieć.
W ogóle już się nie cieszę na ważenie, bo dostałam @... założę się, że waga nie będzie adekwatna... Podobno podczas @ można mieć nawet 2 kg więcej. Masakra... Myślałam, że ten piątek mnie zmotywuje, a może się okazać na odwrót... eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
YennaSnape Taa podczas okresu to u mnie waga zawsze do góry leci. Albo stoi w miejscu kiedy bankowo powinno być mniej
![]() A jak na razie mój okres spóźnia się już ponad 2 tyg, to pewnie dlatego, że odstawiłam w czerwcu tabletki antykoncepcyjne i nie wszystko mi wróciło do normy. ![]() Dziewczyny, Wy nie chceci, żeby Wam piersi w czasie odchudzania zmalały, a mii na tym właściwie najbardziej zależy! Wczooraj było dobrze, do wieczora. Bo wieczorem wybraliśmy się do kina i skusiłam się na trochę czipsów, a o 2 w nocy (!) wpadliśmy na pomysł, zeby sobie lody zjeść. ![]() Ale obiecuję, że dzisiaj odpokutuję, poskaczę na skakance noo i wieczorem coanjmniej 2 godzinny szybki spacer. Promis!
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Każdemu może zdarzyć się zagalopować, dlatego nie ma się co martwić. Trzeba zacisnąć zęby i zrobić wszystko by te chipsy i lody się nie powtórzyły
![]() A z tą wagą przy @, to różnie u mnie bywa. Czasem kilogram więcej, czasem stoi, a czasem tylko kilka gram. Mam tylko nadzieję, że nie stracę motywacji. Czytanie forum strasznie mi pomaga, ale są jeszcze dwie rzeczy również ważne by trzymać mnie w ryzach. Po pierwsze mój TŻ - codziennie pyta się jak mi idzie; prosi bym opowiedziała mu co jadłam, co robiłam, doradza, wspiera. To dużo daje. Odchudzam się nie tylko dla siebie, ale też dla niego. Żeby był ze mnie dumny. Druga sprawa to muzyka - to ona wspiera mnie gdy nie mam siły. I to wbrew pozorom nie zawsze taka w jakiej gustuje (alternatywa, rock, folk-metal itp.)Ostatnio np. słucham King Of My Castle! Polecam! Ta muzyka daje mi siłę by walczyć. http://shadow.wrzuta.pl/audio/apCLep...g_of_my_castle
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-08-25 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Pomocy! Zaraz zjem paczkę chipsów i zagryzę czekoladą! Już i tak zjadłam 3 kostki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz oszaleje... Od rana mnie nosiło... masakra! Dziś zjadłam: Śniadanie: Dwie kromeczki ciemnego chleba z ziarnami własnej roboty. Plasterek szynki, plasterek sera żółtego light. II Śniadanie: Pół jabłka i gruszkę. Obiad: 50 g ryżu z kurkami i cebulą, na łyżeczce oliwy; pół kubka maślanki. i łyżkę sosu grzybowego. Podwieczorek: 3 kostki czekolady z orzechami ![]() Na kolacje za kare nie zjem nic a nic! Zaraz na kijkach dam sobie baty. ![]() Zabijcie mnie! ![]()
#173 |
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj kryzys
![]() ![]() Śniadanie: - 25 g płatków fitella o smaku truskawkowym z 0,5 % mlekiem II śniadanie: - jogurt truskawkowy - 2 plastry melona obiad: - jajecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem - parówka - kromka chrupkiego pieczywa z serkiem almette - zielona herbata podwieczorek: - pół melona (musiałam go wreszcie dokończyć ![]() - pół szklanki jogurtu truskawkowego do picia 0% kolacja: - 2 kromki pieczywa chrupkiego z serkiem almette, plasterkiem szynki drobiowej odtłuszczonej i pomidorem koktajlowym - mały gołąbek - zielona herbata muszę to wybiegać jak najszybciej...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może tez masz szanse! Walcz jeśli jest o co... Jeśli masz o kogo...
![]() |
#175 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie dziś ciężko- od 7 rano byłam poza domem, godzinę temu wróciłam. Duuuużo chodziłam, nogi bolą, więc mam nadzieję, że trochę kcal spalone. Z jedzeniem ciężko- bez grzechów, ale zupełnie nie zachowany plan (I śniadanie, II śniadanie itd.), bo na mieście nie ma jak zrobić obiadu przecież, nie nie chciałam jeść czegoś niezdrowego i tłustego. Za parę godzin napiszę Wam jak tam moje posiłki i ćwiczenia.
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Kurczę dziewczyny jakiś fatalny dzień wczoraj był
![]() U mnie coś strzyknęło w kolanie.. pomimo zachowania diety w jedzeniu nic nie ćwiczyłam (poza brzuszkami 2 serie po 60 ), chodzić nie mogłam i całe popołudnie okłady na kolano ![]() Na szczęście wstałam dzisiaj o 5 i było dobrze więc ćwiczyłam godzinę na orbitreku ![]() ![]()
#177 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Biorąc pod uwagę miesiączkę, jak i to, że nie byłam w ubikacji 2 dni, to jestem zadowolona. Bardzo! Waga pokazała równe 81 kg! Czyli 2 kg mniej! ![]() A jak tam u was? Mam nadzieję, że podobnie! ![]() A co do dzisiejszego dnia to cały zapowiada się na mieście. Czyli duuużo łażenia ![]() Tylko nie wiem jak rozplanować posiłki. Około 12 wychodzę, więc może powiecie mi co mogę zjeść na mieście. Może chińczyka (box lub zwykłe danie)? (oczywiście połowa porcji) Albo kanapkę z ciemnego chleba w the subway? Poradźcie! Śniadanie: Płatki egzotyczne just fit z mlekiem 2% (nie było 0,5%) II Śniadanie: Jabłko + jeśli będzie potrzeba to batonik fitness Obiad: nie wiem:P Podwieczorek: Kefir owocowy 0 % Kolacja: Pewnie jabłko bo nic innego nie wcisnę. Mam nadzieję, że uda mi się go zrealizować. Postanowienia na nowy tydzień: 1. Muszę więcej pić. 2. Muszę dokładnie przeżuwać posiłki. 3. Musze więcej wychodzić na dwór. 4. Musze jeść więcej warzyw. Dobra, idę na kijki! ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2011-08-26 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
Witam.
Waga wyjściowa 18.08-81 kg ![]() dzisiaj 26.08-78.800 ![]() Od wczoraj @. Nadal staram się nie łączyć węglowodanów z białkiem. Uczę się, oczywiście nie bez wpadek ![]() Do obiadu dzisiaj tylko owoce.Potem będę myśleć. Mam zapas warzyw na tydz ![]()
#179 |
Raczkowanie
|
Pięknie dziewczyny
![]() Ale Wam waga poleciała ![]() ![]() Póki co zjadłam kromkę chleba słonecznikowego z serkiem. Ważycie się w ciuchach?
169 cm 78 ............... ->67-> .... ->65 65-> ...-> 62 Edytowane przez akasha83 Czas edycji: 2011-08-26 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i za pomoc
![]() ![]() Jestem zmotywowana, bo waga pokazała mi -3,8 kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.