XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 14:23   #151
andzia1989r
Zakorzenienie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez Adka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mogę się doczepić? :P

waga początkowa : 100 kg.
waga obecna: 89,9

...i oby tak dalej
ostatnio chudnięciu zawdzięczam stres związany z nową pracą ^^
jeśli tak ma on na mnie działać to JA JESTEM ZA :P
Jasne, że się można doczepić

Pięknie ci już 10 kg poszło.

Ach... za 10 kg to ja będę miała 6 z przodu... Nie mogę się doczekac

W jakim czasie to 10 kg Ci spadło? Na jakiej diecie jesteś? Coś o sobie powiedz
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:26   #152
Adka1989
Raczkowanie

dzięki szczegół, że te postępy to w sumie kwestia długieego czassuuu.. ale może też dlatego, że ja raz jadłam mało, a potem dużo, potem znów mało, a następnie znów dużo to i waga się nie mogła zdecydować :P
A ostatnio jem NA PRAWDĘ MAŁO... i odbija się to na wadze... Nawet chciałabym trochę więcej sobie pojeść, bo czuję, że aż za mało, ale... jakoś tak nawet czasu nie ma ostatnio
Adka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:28   #153
andzia1989r
Zakorzenienie

Adka1989- a ile masz wzrostu? Bo to też bardzo ważny wskaźnik
Stary 2011-09-02, 14:52   #154
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

pasuje, pasuje :P Adka witaj

dziewczyny a ja nigdy w życiu się nie mierzyłam powiedzcie mi jak to się robi, żeby było dokładnie czy tą miarę trzeba ściskać? mięśnie napinać przy mierzeniu? czy raczej mieć wszystko luźne? nie wciągać brzucha etc. i w których miejscach dokładnie się mierzyć? powiedzcie no coś, bo jestem w tym temacie zielona

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 14:57   #155
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
pasuje, pasuje :P Adka witaj

dziewczyny a ja nigdy w życiu się nie mierzyłam powiedzcie mi jak to się robi, żeby było dokładnie czy tą miarę trzeba ściskać? mięśnie napinać przy mierzeniu? czy raczej mieć wszystko luźne? nie wciągać brzucha etc. i w których miejscach dokładnie się mierzyć? powiedzcie no coś, bo jestem w tym temacie zielona

Nie napinasz mięśni, nie wciągasz brzucha i nie ściskasz miarki (tylko pod biustem mierzysz się dośc ciasno. Nic też nie lata, ale nie zaciskasz mocno miarki tak by sie w ciało wbiła.

biust na wysokości brodawek, talię, stań przed lustrem zobaczysz najwęższe miejsce, wcięcie tam mierzysz, brzuch na wysokości pępka. poniżej, tak jak linia majtek idzie czy spodni biodrówek masz bioderka, potem pupa no to na pośladkach. Udo u góry w najszerszym miejscu. To samo z łydką.

Mam nadzieję, że trochę pomogłam
Stary 2011-09-02, 14:59   #156
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
1. stajesz luźno, nogi złączone.
2. centymetr tak aby idealnie przylegał do ciała (ale nie naciągamy!)
3. mierzymy brzuch (na wysokości pępka), talię (najwęższe miejsce), udo (w najszerszym miejscu), biodra (najszersze miejsce, mniej wiecej na wysokości pośladkó... jak stoisz przed lustrem ze łączonymi nogami to widzisz gdzie jest najszerzej i na tej wysokości mierzysz) -> to sa główne wymiary, można tez mierzyć łydkę, ramię, biust itd

Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:07   #157
andzia1989r
Zakorzenienie

Właśnie wszamałam podwieczorek: pół szklanki activi jagodowo borówkowej

Na kolację dziś przewidujemy: pół kromeczki pieczywka białego, jajecznicę z 2 małych jajek, na łyżeczce margaryny z pomidorkiem

Pycha;D

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Niestety dziś nie pomaszeruję chora i słaba jestem i muszę się wygrzać i doleczyć. Ale już w niedzielę mój basen kochany!
Stary 2011-09-02, 15:07   #158
Wredna_
Raczkowanie

Znalazłam w internecie coś takiego:

A oto jak należy mierzyć poszczególne części ciała:

Obwód szyi mierzy się w najwęższym miejscu - między linią brody i jabłkiem Adama, Głowa wyprostowana, mięśnie szyi rozluźnione.

Obwód ramienia mierzy się w najszerszym miejscu przy całkowitym ugięciu ramienia wzniesionego na wysokość barku. Mięśnie napięte. Dłoń zaciśnięta w pięść, skierowana w dół, zbliżona do barku ( kąt między ramieniem i przedramieniem musi być ostry). Taśmę (centymetr) prowadzić prostopadle do ramienia.

Obwód przedramienia mierzy sie w najszerszym miejscu poniżej łokcia. Dłoń zaciśnięta w pięść, mięśnie napięte. Pięść w przedłużeniu przedramienia.

Obwód klatki piersiowej w spoczynku mierzy się w miejscu największego obwodu, w postawie swobodnej, z ramionami swobodnie opuszczonymi w dół. Taśma (centymetr) poziomo, pod pachami, tuż nad linią sutek, ponad najszerszym mięśniem grzbietu. Mięśnie rozluźnione. Oddychać spokojnie ("brzuchem.")

Obwód pasa (talii) mierzy się w najwęższym miejscu talii (powyżej pępka), w prostej pozycji tułowia, po wydechu a przed ponownym wciągnięciem powietrza. Nie napinać mięśni, ale i nie wciągać brzucha.

Obwód bioder mierzy się w ich najszerszym miejscu, w postawie stojącej, mięśnie pośladków rozluźnione, stopy złączone, palce stóp wskazują do przodu

Obwód uda mierzy się w najszerszym miejscu, zazwyczaj tuż poniżej fałdy pośladkowej. Przy mierzeniu stać należy prosto, w rozkroku ok, 30cm. z ciężarem ciała równomiernie rozłożonym na obie stopy. Mięśnie rozluźnione, nogi w kolanach wyprostowane.

Obwód podudzia mierzy się w najszerszym miejscu łydki. Rozkrok około 30 cm, nogi w kolanach wyprostowane, ciężar ciała równomiernie rozłożony na obie nogi, pięty dotykają podłoża.

Przy każdym pomiarze trzeba kilkakrotnie sprawdzić położenie taśmy, czy jest dokładnie poziome, czy taśma leży rzeczywiście w najgrubszym miejscu badanego elementu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miejsca_pomiarów.jpg (35,1 KB, 15 załadowań)
Wredna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:09   #159
Wredna_
Raczkowanie

kuuurde... a ja dopiero o obiedzie myślę
Stary 2011-09-02, 15:24   #160
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

ojej dziewczynyyyy dziękuję wam!!! to w sobotę pomiar!

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:32   #161
abraxas2871
Wtajemniczenie

O łał... to ja się źle zmierzyłam. A właśnie miałam pisać. Dobra, zmierzę się jeszcze raz, dobrze, że napisałyście tak szczegółowo jak poprawnie należy to robić.

Ja dzisiaj:

Śniadanie: biała bułka z wędliną i pomidorem (nie wiem ile to może mieć kcal? 300?)
II śniadanie: jabłko i kawa z mlekiem (pewnie ok. 70 kcal)
Obiad: jogurt 350 ml truskawka-kiwi (230 kcal) + garść malin + obwarzanek (też niestety z białego pieczywa) - liczę tak 350 kcal razem
Na podwieczorek będzie pewnie serek homo z malinkami a na kolację wieśniak light
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 15:36   #162
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez Wredna_ Pokaż wiadomość
Hahahaha... gorzej jak trafisz na kogoś kto lubi takie perwersyjne zachowania :P
Alohaaaa! xD

Cytat:
abraxas2871

Teraz staram się to zmienić... ale nadal ciężko mi te 5 posiłków jeść bo najzwyczajniej się nie wyrabiam. Zaraz po wstaniu czyli powiedzmy w tym tygodniu 9-10 staram się jeść śniadanie... ale poślizg mam nawet do godziny czyli jem:
10-11 I śniadanie
13-14 II śniadanie
17-18 obiad
20-21 podwieczorek
22-23 połowę przewidzianej kolacji... ew. sobie ją odpuszczam jeżeli mam większy poślizg z obiadem
Jeszcze rewelacji nie ma, ciężko mi się przestawić na jedzenie co 3 godziny bo mój organizm się buntuje i rano stroi fochy, że nie jest głodny a po obiedzie to by jeszcze z dwie dokładki zjadł. Mówiąc szczerze to przez pierwsze dwa dni na siłę wmuszałam w siebie śniadanie bo "trzeba je zjeść" teraz to idzie jakoś sprawniej... może dlatego, że mi owsianka posmakowała no nie wiem.
Łudzę się, że od października jak zaczną się zajęcia to będzie mi łatwiej bo pewnie częściej będę miała na 7 rano więc pory posiłków się przesuną trochę w górę... ale zobaczymy.
Spokojniee.Cierpliwości. Za kilka tygodni organizm się przyzwyczai.

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
No właśnie i to jest najgorsze, że takie osoby muszę zrypać sobie zdrowie żeby się do czegoś przekonać.... Głupota.
eee to nie dla mnie :P ja na wybiegi się nie nadaję. W szpilkach nie umiem aż tak dobrze chodzić
Widać tak trzeba. Za to mi nikt nie powiedział,żebym nie dukała i nie katowała się bo w domu nie przykłada się wagi do posiłków, w roku szkolnym sama się rządziłam sobą, a koleżanki zachwycone były że chudne bez wysiłku ehhh. Młoda i głupia byłam

Cytat:
Napisane przez gamilla Pokaż wiadomość

Przytyłam dzisiaj 1,5kg...ale to pewnie przez zbliżający się okres.

Zjadłam wczoraj;
1x Nektarynka
10x Szparagi
3x małe ogórki
1x Miska zupy rybnej (zrobiona z samych warzywek i jednego kawałka ryby)
+2litry wody z cytryna i słodzikiem

Waga początkowa 110kg
Teraz 107,5kg
CEL 70kg
Wzrost 164
Kochana jedzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!! !!! Bo padniesz.
Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość

Także powodzenia Mam nadzieję że troszeczkę Wam pomogłam Trzymam za Was kciuki
uwierz,że każdej tutaj pomagasz radami a przede wszytskim wynikiem odchudzania .
pepsi max ma aspartam?albo cyklaminian sodu? bo ja unikam jak ognia
a te płatki Just Fit...jaka kaloryczność?

Cytat:
melduję, iż zakupiłam płatki tropikalne Just Fit w Biedronce dziękujemy Monika za pomoc! i trzymamy kciuki za dalsze podboje wagowe, choć już wyglądasz rewelacyjnie!!
BRAWOOOOOOOOOO!

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
w biedrze jest najlepszy chudy twarożek na świecie
ten w kostce z krówkąąą?

Cytat:
1. stajesz luźno, nogi złączone.
2. centymetr tak aby idealnie przylegał do ciała (ale nie naciągamy!)
3. mierzymy brzuch (na wysokości pępka), talię (najwęższe miejsce), udo (w najszerszym miejscu), biodra (najszersze miejsce, mniej wiecej na wysokości pośladkó... jak stoisz przed lustrem ze łączonymi nogami to widzisz gdzie jest najszerzej i na tej wysokości mierzysz) -> to sa główne wymiary, można tez mierzyć łydkę, ramię, biust itd

dziękiiiiiiiiiiiiii! mam problemy z mierzeniem siebie i rozwiałaś wątpliwości

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Właśnie wszamałam podwieczorek: pół szklanki activi jagodowo borówkowej

Na kolację dziś przewidujemy: pół kromeczki pieczywka białego, jajecznicę z 2 małych jajek, na łyżeczce margaryny z pomidorkiem

Pycha;D
!
a czemu biały chleb? jest bezwartościowy i bardzo kaloryczny. Zamień na razowca

Cytat:
kuuurde... a ja dopiero o obiedzie myślę
nieładnie!

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
O łał... to ja się źle zmierzyłam. A właśnie miałam pisać. Dobra, zmierzę się jeszcze raz, dobrze, że napisałyście tak szczegółowo jak poprawnie należy to robić.

Ja dzisiaj:

Śniadanie: biała bułka z wędliną i pomidorem (nie wiem ile to może mieć kcal? 300?)
II śniadanie: jabłko i kawa z mlekiem (pewnie ok. 70 kcal)
Obiad: jogurt 350 ml truskawka-kiwi (230 kcal) + garść malin + obwarzanek (też niestety z białego pieczywa) - liczę tak 350 kcal razem
Na podwieczorek będzie pewnie serek homo z malinkami a na kolację wieśniak light
Biała bułka? razowa,ziarnista no proszęęę Cięęę!
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 15:41   #163
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

Śniadanie: biała bułka z wędliną i pomidorem (nie wiem ile to może mieć kcal? 300?) bułkę zamienić na ziarnistą albo najlepiej żytnią lub razową
II śniadanie: jabłko i kawa z mlekiem (pewnie ok. 70 kcal) ok
Obiad: jogurt 350 ml truskawka-kiwi (230 kcal) + garść malin + obwarzanek (też niestety z białego pieczywa) - liczę tak 350 kcal razem to taki obiad-nie-obiad
Na podwieczorek będzie pewnie serek homo z malinkami to super a na kolację wieśniak light świetnie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość

ten w kostce z krówkąąą?
tak
Stary 2011-09-02, 15:44   #164
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Uwielbiaaaam goooo! Ten z biedry i taki z lewiatana mojego lubię
Ogólnie biedronka rulezzzz
Stary 2011-09-02, 15:46   #165
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja uwielbiam zakupy w biedrze
Stary 2011-09-02, 15:49   #166
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam zakupy w biedrze
jem jeszcze wiejski w wiaderku
jogurty
warzywaa
mrożone warzywaaa
serki homoo
owoce niektóre(zimą mają dobre pomarańcze)
pomidory w kawałkach
sok pomarańczowy z tymbarka
miksy sałaaat
oliwa z oregano i bazylią z tyg. śródziemnomorskiego
czasami wędline

Coś jeszcze z biedro polecacie? Albo lidla?
Zaprzyjaźniam się z nimi jak na studenta początkujacego przystało
Stary 2011-09-02, 15:52   #167
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja w lidlu kupuje:
serki wiejskie
jogurty naturalne
bułki fitness
ciemny chleb ze słonecznikiem
konfiturę morelową
warzywa mają super!
twarożek w wiaderku
Stary 2011-09-02, 16:14   #168
abraxas2871
Wtajemniczenie

Słyszałam o tym lidlowym chlebie ze słonecznikiem. Podobno jest super. Ech, szkoda że się przeprowadziłam w tym roku i blisko będę miała tylko biedronkę i carrfoura.

Eldo_rado - dzięki za ocenę jadłospisu. Biała bułka musiała być z racji braku czegokolwiek innego w domu (to samo tyczyło się obiadku-nie obiadku dzisiaj). Ale już zakupy zrobione, właśnie wróciłam
abraxas2871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 16:42   #169
patrycja2494
Rozeznanie

Witajcie! Widzę znajome osóbki tutaj . Słuchajcie rad f_oli, dobrze mówi! Nie pakujcie się w żadne dukany i inne pseudo diety. Po co Wam to? Ja co prawda mam na razie mały zastój, zresztą nie tak dawno zaczęłam zdrowsze odżywianie, ale to pewnie wina zbyt małej ilości ruchu. Postawiłam nie na diety, a na zdrowe odżywianie. Zawsze lepiej brzmi "Zdrowo się odżywiam" niż "Jestem na diecie". Nie chcę mieć problemów z anemią, nerkami, złym samopoczuciem itd., tym bardziej, że chodzę do szkoły i chyba padłabym na lekcjach . Trzeba dostarczać wszystkich składników organizmowi. Jak jemy zdrowiej to lepiej się czujemy, a i waga spadnie, zobaczycie! . Jeśli pozwolicie to będę czasami wpadać, aby zobaczyć co tu u Was słychać . Pozdrawiam!
dźwignąć się i stanąć na nogi.''
patrycja2494 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-02, 17:09   #170
Wredna_
Raczkowanie

Właśnie skończyłam obiadek... i jestem.. najeeeeeeeeeedzona

Mój dzisiejszy plan żywieniowy:
-I śniadanie: owsianka, serek wiejski (ok. 100g), jabłko, cynamon, rodzynki
-II śniadanie: bułka pełnoziarnista, szynka gotowana, plasterki pomidora, rzodkiewki, ogórka
-obiad: pierś z kurczaka (ok. 150g), pół torebki ryżu brązowego, surówka z kapusty pekińskiej, cebulki, papryki, pomidor, ogórek, rzodkiewka,kukurydza
-podwieczorek: reszta surówki z obiadu
-kolacja: resztka piersi z kurczaka z obiadu, 2-3 łyżki serka wiejskiego, ogórek/pomidor

f_ola gdzie wybierasz się dokładnie na studia? PG, UG czy inna uczelnia i na jaki kierunek?:P jeżeli to nie tajemnica
Stary 2011-09-02, 18:58   #171
andzia1989r
Zakorzenienie

A chlebek słonecznikowy z lidla zamiast białego może byc?

Bo razowego nie znoszę...
Stary 2011-09-02, 19:05   #172
Pasasymphonia
Raczkowanie

yyy... czy mierzenie sie jest obowiazkowe? Ja sie nigdy nie mierzylam, wystarczy, ze widze jak gacie mi spadaja z tylka

A tak wogole to mam pytanko... od dwoch dni walcze z grypa i w zwiazku z tym mam przymusowa glodowke. Moze mi to popsuc moje odchudzanie? Wiem, ze nie wolno robic glodowek w czasie odchudzania, ale moze podczas choroby to dziala inaczej? Wiecie cos?

P.S. Kiedys tez wcinalam platki Just Fit z Biedrony teraz mieszkam w krainie deszczowcow (czyt. Anglia) i lipa... nie ma Biedronki
Stary 2011-09-02, 19:51   #173
Wredna_
Raczkowanie

Pasasymphonia obowiązkowe nie jest... ale nie chcesz dla samej siebie widzieć różnicy? już nawet nie chodzi mi o pisanie na forum swoich wymiarów ale o takie sprawdzanie ich w domowym zaciszu?

Ja się jakoś nie mogę przekonać do takich gotowych mieszanek płatkowych... chyba najbardziej lubię takie zwykłe najzwyklejsze płatki kukurydziane (chociaż daaaaaaaaaawno ich nie jadłam) bez dodatków ew. sama do nich kiedyś dorzucałam suszone/świeże owoce i zajadałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 20:01   #174
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie skończyłam obiadek... i jestem.. najeeeeeeeeeedzona

f_ola gdzie wybierasz się dokładnie na studia? PG, UG czy inna uczelnia i na jaki kierunek?:P jeżeli to nie tajemnica
WPiA na Ug, prawo
Cytat:

Bo razowego nie znoszę...
Herezji waćpanno nie czyń i nie kaligrafuj i zapierdzielaj bo słonecznikowy
grahamaaa,orkiszowego czy onnegooo
Cytat:
Napisane przez Pasasymphonia Pokaż wiadomość
yyy... czy mierzenie sie jest obowiazkowe? Ja sie nigdy nie mierzylam, wystarczy, ze widze jak gacie mi spadaja z tylka

A tak wogole to mam pytanko... od dwoch dni walcze z grypa i w zwiazku z tym mam przymusowa glodowke. Moze mi to popsuc moje odchudzanie? Wiem, ze nie wolno robic glodowek w czasie odchudzania, ale moze podczas choroby to dziala inaczej? Wiecie cos?
wartoooo się zmierzyć - ja załuje że na poczatku się nie zmierzyłam i ile mi zeszłoooo
nie głoduj a jedz lekkie rzeczy
Stary 2011-09-02, 20:10   #175
andzia1989r
Zakorzenienie

Mój bilans kaloryczny dziś to ok 1400 kcal. Biorąc pod uwagę głoda przedokresowego jestem zadowolona.

W niedzielę jadę na zakupy bo szybciej nie dam rady. Zrobię zapas warzywek na patelnię, otrębów i chlebek słonecznikowy kupię

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
WPiA na Ug, prawo
Studiowałam na UŚ dziennie, 2,5 roku. Rzuciłam. Jednak jak jakieś pytania czy pomoc czy materiały to mów. Coś pamiętam, coś jeszcze mam, wesprę jak trzeba będzie
Stary 2011-09-02, 20:13   #176
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Mój bilans kaloryczny dziś to ok 1400 kcal. Biorąc pod uwagę głoda przedokresowego jestem zadowolona.

W niedzielę jadę na zakupy bo szybciej nie dam rady. Zrobię zapas warzywek na patelnię, otrębów i chlebek słonecznikowy kupię

Studiowałam na UŚ dziennie, 2,5 roku. Rzuciłam. Jednak jak jakieś pytania czy pomoc czy materiały to mów. Coś pamiętam, coś jeszcze mam, wesprę jak trzeba będzie
czemu rzuciłas? jeśli można wiedzieeeć
Stary 2011-09-02, 20:15   #177
Wredna_
Raczkowanie

Cytat:
WPiA na Ug, prawo
No, no... gratuluję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 20:16   #178
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Eldo_rado - dzięki za ocenę jadłospisu. Biała bułka musiała być z racji braku czegokolwiek innego w domu (to samo tyczyło się obiadku-nie obiadku dzisiaj). Ale już zakupy zrobione, właśnie wróciłam
rozumiem, czasem może się zdarzyć taki dzien, gdzie jeden czy 2 posiłki są mniej dietetyczne ni z zazwyczaj. to normalne

Cytat:
dietetyczny średnio (farbowany karmelem) a
Cytat:
Napisane przez Pasasymphonia Pokaż wiadomość
nie ma nic obowiązkowego ale na pewno lepszy niż biały ja uwielbiam ten chleb

Cytat:
Mój dzisiejszy plan żywieniowy:
-I śniadanie: owsianka, serek wiejski (ok. 100g), jabłko, cynamon, rodzynki idealnie
-II śniadanie: bułka pełnoziarnista, szynka gotowana, plasterki pomidora, rzodkiewki, ogórka super
-obiad: pierś z kurczaka (ok. 150g), pół torebki ryżu brązowego, surówka z kapusty pekińskiej, cebulki, papryki, pomidor, ogórek, rzodkiewka,kukurydza super
-podwieczorek: reszta surówki z obiadu ok
-kolacja: resztka piersi z kurczaka z obiadu, 2-3 łyżki serka wiejskiego, ogórek/pomidor calkiem ok
no, świetnie
Stary 2011-09-02, 20:18   #179
Pasasymphonia
Raczkowanie

Dobra zakupie centymetr, jak wyzdrowieje, bo jak wysle mojego Supermena to mi i tak metrowke przywiezie twierdzac, ze nic innego nie bylo. Nie mam nic do wpisywania na forum ile i gdzie cm... poprostu leniwiec kanapowy ze mnie

A co do jedzonka to poprostu nie moge, probowalam wcisnac w siebie troche owsanki z wiorkami kokosowymi i malnami i wszystko wyladowalo w toalecie Zawsze tak mam przy grypie, ale juro juz nie powinnam miec wysokiej temperatury i apetyt powinien pomalu wrocic.

Podoba mi sie pomysl z foto dowody rzeczowe musza byc!
Stary 2011-09-02, 20:20   #180
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
czemu rzuciłas? jeśli można wiedzieeeć

Na 1 roku prawa nie ma, jest sama historia. Na 2 zaczyna się prawo. Nie byłam przekonana już na 2 roku, ale na 3 prawa jest najwięcej zostałam z myślą, że się wdrożę, zatrybię, poznam to lepiej. Stwierdziłam w trakcie zimowego semestru w sumie na sam koniec, że kierunek nie jest dla mnie. Prawo karne kochałam, jednak administracyjne i ogromne części cywilnego spaliłabym w czeluściach piekielnych. Im dalej w las tym mniej się tam odnajdywałam, po przemyśleniu wszystkich za i przeciw przejściu załamania nerwowego zrezygnowałam. Wiem, że to nie były studia i zawód dla mnie. Nie żałuję decyzji.

Plus taki, że pojawił się taki moment, że od nadmiaru nauki zaczynałam wymiotowac, lunatykowac, wypadały mi włosy, a w koncu pojawił się taki kryzys psychiczny (do zaliczeń w 3 tygodnie przerabialiśmy w sumie 1000stron podręczników z 3 przedmiotów, i to nie przeczytac a wyryc), że wiedziałam, że jak nauczę się jeszcze trochę to zwariuję. Fizycznie nie potrafiłam uczyc się dalej.

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-09-02 o 20:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości