![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
![]() Pięknie ci już 10 kg poszło. Ach... za 10 kg to ja będę miała 6 z przodu... Nie mogę się doczekac ![]() W jakim czasie to 10 kg Ci spadło? Na jakiej diecie jesteś? Coś o sobie powiedz ![]()
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ![]() A ostatnio jem NA PRAWDĘ MAŁO... i odbija się to na wadze... Nawet chciałabym trochę więcej sobie pojeść, bo czuję, że aż za mało, ale... jakoś tak nawet czasu nie ma ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Adka1989- a ile masz wzrostu? Bo to też bardzo ważny wskaźnik
![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
pasuje, pasuje :P Adka witaj
![]() dziewczyny a ja nigdy w życiu się nie mierzyłam ![]() ![]() ![]()
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie napinasz mięśni, nie wciągasz brzucha i nie ściskasz miarki (tylko pod biustem mierzysz się dośc ciasno. Nic też nie lata, ale nie zaciskasz mocno miarki tak by sie w ciało wbiła. biust na wysokości brodawek ![]() Mam nadzieję, że trochę pomogłam ![]()
![]() |
#156 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
2. centymetr tak aby idealnie przylegał do ciała (ale nie naciągamy!) 3. mierzymy brzuch (na wysokości pępka), talię (najwęższe miejsce), udo (w najszerszym miejscu), biodra (najszersze miejsce, mniej wiecej na wysokości pośladkó... jak stoisz przed lustrem ze łączonymi nogami to widzisz gdzie jest najszerzej i na tej wysokości mierzysz) -> to sa główne wymiary, można tez mierzyć łydkę, ramię, biust itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wszamałam podwieczorek: pół szklanki activi jagodowo borówkowej
![]() Na kolację dziś przewidujemy: pół kromeczki pieczywka białego, jajecznicę z 2 małych jajek, na łyżeczce margaryny z pomidorkiem ![]() Pycha;D ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Niestety dziś nie pomaszeruję ![]()
#158 |
Raczkowanie
|
Znalazłam w internecie coś takiego:
A oto jak należy mierzyć poszczególne części ciała: Obwód szyi mierzy się w najwęższym miejscu - między linią brody i jabłkiem Adama, Głowa wyprostowana, mięśnie szyi rozluźnione. Obwód ramienia mierzy się w najszerszym miejscu przy całkowitym ugięciu ramienia wzniesionego na wysokość barku. Mięśnie napięte. Dłoń zaciśnięta w pięść, skierowana w dół, zbliżona do barku ( kąt między ramieniem i przedramieniem musi być ostry). Taśmę (centymetr) prowadzić prostopadle do ramienia. Obwód przedramienia mierzy sie w najszerszym miejscu poniżej łokcia. Dłoń zaciśnięta w pięść, mięśnie napięte. Pięść w przedłużeniu przedramienia. Obwód klatki piersiowej w spoczynku mierzy się w miejscu największego obwodu, w postawie swobodnej, z ramionami swobodnie opuszczonymi w dół. Taśma (centymetr) poziomo, pod pachami, tuż nad linią sutek, ponad najszerszym mięśniem grzbietu. Mięśnie rozluźnione. Oddychać spokojnie ("brzuchem.") Obwód pasa (talii) mierzy się w najwęższym miejscu talii (powyżej pępka), w prostej pozycji tułowia, po wydechu a przed ponownym wciągnięciem powietrza. Nie napinać mięśni, ale i nie wciągać brzucha. Obwód bioder mierzy się w ich najszerszym miejscu, w postawie stojącej, mięśnie pośladków rozluźnione, stopy złączone, palce stóp wskazują do przodu Obwód uda mierzy się w najszerszym miejscu, zazwyczaj tuż poniżej fałdy pośladkowej. Przy mierzeniu stać należy prosto, w rozkroku ok, 30cm. z ciężarem ciała równomiernie rozłożonym na obie stopy. Mięśnie rozluźnione, nogi w kolanach wyprostowane. Obwód podudzia mierzy się w najszerszym miejscu łydki. Rozkrok około 30 cm, nogi w kolanach wyprostowane, ciężar ciała równomiernie rozłożony na obie nogi, pięty dotykają podłoża. Przy każdym pomiarze trzeba kilkakrotnie sprawdzić położenie taśmy, czy jest dokładnie poziome, czy taśma leży rzeczywiście w najgrubszym miejscu badanego elementu. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
kuuurde... a ja dopiero o obiedzie myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
ojej dziewczynyyyy dziękuję wam!!!
![]()
#161 |
Wtajemniczenie
|
O łał... to ja się źle zmierzyłam. A właśnie miałam pisać. Dobra, zmierzę się jeszcze raz, dobrze, że napisałyście tak szczegółowo jak poprawnie należy to robić.
Ja dzisiaj: Śniadanie: biała bułka z wędliną i pomidorem (nie wiem ile to może mieć kcal? 300?) II śniadanie: jabłko i kawa z mlekiem (pewnie ok. 70 kcal) Obiad: jogurt 350 ml truskawka-kiwi (230 kcal) + garść malin + obwarzanek (też niestety z białego pieczywa) - liczę tak 350 kcal razem Na podwieczorek będzie pewnie serek homo z malinkami a na kolację wieśniak light ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |||||||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pepsi max ma aspartam?albo cyklaminian sodu? bo ja unikam jak ognia a te płatki Just Fit...jaka kaloryczność? ![]() Cytat:
ten w kostce z krówkąąą? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() |
#163 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Uwielbiaaaam goooo! Ten z biedry i taki z lewiatana mojego lubię
![]() Ogólnie biedronka rulezzzz
#165 |
amor vincit omnia
|
ja uwielbiam zakupy w biedrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
jem jeszcze wiejski w wiaderku
jogurty warzywaa mrożone warzywaaa serki homoo owoce niektóre(zimą mają dobre pomarańcze) pomidory w kawałkach sok pomarańczowy z tymbarka miksy sałaaat oliwa z oregano i bazylią z tyg. śródziemnomorskiego ![]() czasami wędline Coś jeszcze z biedro polecacie? ![]() Zaprzyjaźniam się z nimi jak na studenta początkujacego przystało ![]()
#167 |
amor vincit omnia
|
ja w lidlu kupuje:
serki wiejskie jogurty naturalne bułki fitness ciemny chleb ze słonecznikiem ![]() konfiturę morelową warzywa mają super! twarożek w wiaderku |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałam o tym lidlowym chlebie ze słonecznikiem. Podobno jest super. Ech, szkoda że się przeprowadziłam w tym roku i blisko będę miała tylko biedronkę i carrfoura.
Eldo_rado - dzięki za ocenę jadłospisu. Biała bułka musiała być z racji braku czegokolwiek innego w domu (to samo tyczyło się obiadku-nie obiadku dzisiaj). Ale już zakupy zrobione, właśnie wróciłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam obiadek... i jestem.. najeeeeeeeeeedzona
![]() Mój dzisiejszy plan żywieniowy: -I śniadanie: owsianka, serek wiejski (ok. 100g), jabłko, cynamon, rodzynki -II śniadanie: bułka pełnoziarnista, szynka gotowana, plasterki pomidora, rzodkiewki, ogórka -obiad: pierś z kurczaka (ok. 150g), pół torebki ryżu brązowego, surówka z kapusty pekińskiej, cebulki, papryki, pomidor, ogórek, rzodkiewka,kukurydza -podwieczorek: reszta surówki z obiadu -kolacja: resztka piersi z kurczaka z obiadu, 2-3 łyżki serka wiejskiego, ogórek/pomidor f_ola gdzie wybierasz się dokładnie na studia? PG, UG czy inna uczelnia i na jaki kierunek?:P jeżeli to nie tajemnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
A chlebek słonecznikowy z lidla
![]() Bo razowego nie znoszę...
#172 |
Raczkowanie
|
yyy... czy mierzenie sie jest obowiazkowe? Ja sie nigdy nie mierzylam, wystarczy, ze widze jak gacie mi spadaja z tylka
![]() A tak wogole to mam pytanko... od dwoch dni walcze z grypa i w zwiazku z tym mam przymusowa glodowke. Moze mi to popsuc moje odchudzanie? Wiem, ze nie wolno robic glodowek w czasie odchudzania, ale moze podczas choroby to dziala inaczej? Wiecie cos? P.S. Kiedys tez wcinalam platki Just Fit z Biedrony ![]() ![]()
#173 |
Raczkowanie
|
Pasasymphonia obowiązkowe nie jest... ale nie chcesz dla samej siebie widzieć różnicy? już nawet nie chodzi mi o pisanie na forum swoich wymiarów ale o takie sprawdzanie ich w domowym zaciszu?
![]() Ja się jakoś nie mogę przekonać do takich gotowych mieszanek płatkowych... chyba najbardziej lubię takie zwykłe najzwyklejsze płatki kukurydziane (chociaż daaaaaaaaaawno ich nie jadłam) bez dodatków ew. sama do nich kiedyś dorzucałam suszone/świeże owoce i zajadałam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
grahamaaa,orkiszowego czy onnegooo Cytat:
nie głoduj a jedz lekkie rzeczy
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Mój bilans kaloryczny dziś to ok 1400 kcal. Biorąc pod uwagę głoda przedokresowego jestem zadowolona.
W niedzielę jadę na zakupy bo szybciej nie dam rady. Zrobię zapas warzywek na patelnię, otrębów i chlebek słonecznikowy kupię ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Studiowałam na UŚ dziennie, 2,5 roku. Rzuciłam. Jednak jak jakieś pytania czy pomoc czy materiały to mów. Coś pamiętam, coś jeszcze mam, wesprę jak trzeba będzie ![]()
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |||
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() dietetyczny średnio (farbowany karmelem) a Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Dobra zakupie centymetr, jak wyzdrowieje, bo jak wysle mojego Supermena to mi i tak metrowke przywiezie twierdzac, ze nic innego nie bylo. Nie mam nic do wpisywania na forum ile i gdzie cm... poprostu leniwiec kanapowy ze mnie
![]() A co do jedzonka to poprostu nie moge, probowalam wcisnac w siebie troche owsanki z wiorkami kokosowymi i malnami i wszystko wyladowalo w toalecie ![]() Podoba mi sie pomysl z foto ![]()
#180 |
Zakorzenienie
|
Na 1 roku prawa nie ma, jest sama historia. Na 2 zaczyna się prawo. Nie byłam przekonana już na 2 roku, ale na 3 prawa jest najwięcej zostałam z myślą, że się wdrożę, zatrybię, poznam to lepiej. Stwierdziłam w trakcie zimowego semestru w sumie na sam koniec, że kierunek nie jest dla mnie. Prawo karne kochałam, jednak administracyjne i ogromne części cywilnego spaliłabym w czeluściach piekielnych. Im dalej w las tym mniej się tam odnajdywałam, po przemyśleniu wszystkich za i przeciw przejściu załamania nerwowego zrezygnowałam. Wiem, że to nie były studia i zawód dla mnie. Nie żałuję decyzji. Plus taki, że pojawił się taki moment, że od nadmiaru nauki zaczynałam wymiotowac, lunatykowac, wypadały mi włosy, a w koncu pojawił się taki kryzys psychiczny (do zaliczeń w 3 tygodnie przerabialiśmy w sumie 1000stron podręczników z 3 przedmiotów, i to nie przeczytac a wyryc), że wiedziałam, że jak nauczę się jeszcze trochę to zwariuję. Fizycznie nie potrafiłam uczyc się dalej.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-09-02 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.