|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Mi mama wysłała trochę ciuszków z moich bratanic
. Ja ostatnio już przestałam narzucać płeć mojemu brzuszkowi |
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie moge sie paczki od starszej siostry tż doczekac z ciuszkami od ich dziewczyn zeby przeglada,przegladac i jeszcze raz przeglac eh
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
A mój mówi cały czas "Mały Orzech" , "Mały Orzeszek" a jak idzie do pracy to żegna Nas mówiąc "pa Orzeszki" albo "pa Orzeszki Moje"
i cały czas tylko Orzech i Orzeszek albo mówi, że będzie Mały Orzech albo Orzeszynka ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
ja nie mówię, że chce chłopaka tylko, że mamy takie przeczucie a szczerze co będzie to będzie nie mam tak, że np. bardziej wolę chłopca czy dziewczynkę i tak myślę, że zrobię prezent TŻtowi na urodziny 8listopada wtedy mu powiem kto to jest bo myślę, że już chyba będę wiedziała skoro mamy już 9tydzień ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- zrobiłam postęp ogarnęłam się, ale dalej mi okrutnie nie dobrze i w brzuchu mi jeździ...![]() teraz pozostaje mi ogarnąć pokój
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tż ostatnio " mały szef"
|
|
#156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na tym moim fotelu można wylądować na podłodze wystarczy odpowiednio umieścić swój środek ciężkości ![]() dzisiaj tak o jedzeniu cały czas nawijacie, że aż ja się zmobilizowałam , poszłam do sklepu, zrobiłam zakupy i zabieram się za robienie obiadku. pieczone ziemniaczki z cebulką i schabem
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
ale apetyt robicie
![]() Kebaba z frytkami i masą surówek niedawno jadłam, wiec w sumie nie mam chęci na niego (ale frytki mogę jeść codziennie). Widzę, że dziś króluje zupa pomidorowa ![]() Przed chwilą zjadłam kilka kanapek z topionym serkiem z papryką (bardzo mi smakuje). A tak nawet nie wiem na co mam ochotę. chociaż coś jeszcze bym zjadła.Zaraz będę szykowała się do lekarza, za godzinę wychodzę, bo muszę po drodze załątwić kilka rzeczy (pojechać do siostry po fotelik dla siostrzeńca, odebrać do z przedszkola i do lekarza...). Ciekawe co mnie tam czeka dzisiaj
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się co mi może pomóc żeby się tak nie czuć...
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja sie wczoraj pytam tz czemu nie mizia mojego brzuszka, a on bo jest jeszcze mały... ja wiem że dla niego to jest abstrakcja, uwierzy jak zobaczy duży brzuch, że naprawde cos tam siedzi... A ja mówie to co że mały brzuch ale dzidzia juz duża, ma jakieś 10 cm, fika koziołki i nie długo pewnie mnie kopnie. To się zdziwił że już taka. A przeciez zaczynam IItrym, to kiedyś musi rosnąć
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tego gadania o jedzeniu musiałam odgrzać sobie pierożki ruskie
|
|
|
|
#161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale też na facecika mi pasujesz.http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2011.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2064.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2122.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...ac-5r2113.html przecież to są unisexy A takie ładne |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, jesli się źle czujesz, najlepszy jest sen i leżenie. Nie wymyślono lekarstwa na ciążę
Trzeba przeżyć ten najgorszy okres. Większość z nas przez to przechodzi/ła więc i Ty dasz radę
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga - (Agnieszka, 26 lat) tp. 13 marca 2012
Emigra - (Paulina, 22 lata) tp.13 marca 2012 (wyliczony przez lekarza) Gizmiatko - (Kasia, 28 lat) tp. 13 marca 2012 (według USG) karolca - (Karolina, 25 lat) tp. 13 marca 2012 (z USG) natkulec - (Natalia, 29 lat) tp.13 marca 2012 (wyliczony przez lekarza ) negila - tp.13 marca 2012 (wyliczony przez siebie) wyscie sie zmówilły ? wszystkie na 13 marca!!! (heh jak moja babcia ;p) no ciekawe jaki bedzie wysyp 13marca miejsc na porodowce zabraknie jak sie wszystkie rzucicie ;p
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój to mówi, że już kwietnia doczekać się nie może
|
|
|
|
|
#165 |
|
Konto usunięte
|
Dragusia, też lałam z tego
SZEŚĆ 13!
|
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Dziś zamierzam smażyć pączki, nie wiem, czy już pisałam, że 2 dni temu też smażyłam, ale taką porcję, że wyszło ok 10 malutkich pączusiów. Dziś nasmażę więcej, to będzie do kawy jak koleżanki przyjdą. Tak mi posmakowały, że zjadłam od razu 5 na raz, ale się pocieszam, że były naprawdę niedużych rozmiarów... Poza tym brzusio systematycznie rośnie, wciagnąć już się go nie da, żeby nie zauważyć różnicy,nie jest już płaski...Zdjęć mam od groma, ale dalej na aparcie, więć zgram i w koncu wrzucę na naszego maila Jak na razie, przybrałąm równy kilogram
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciekawe czy dziecięcia przyjdą na świat planowo .
|
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29259506]A to rób jak ja, kupuj neutralne
Ale też na facecika mi pasujesz.http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2011.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2064.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2122.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...ac-5r2113.html przecież to są unisexy A takie ładne faktycznie śliczne a zamawiała któraś z Was z tej strony albo ma w planach zamówić...?? póki co najpierw przejrzę ciuszki po bracie i potem zobaczę co muszę dokupić ale to dopiero w połowie października myślę
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis znow zjadlam maly sloiczek ogoreczkow slodko-kwasno-ostrych
![]() Chyba zimy nie doczekaja ![]() ale wczoraj dorobilismy z mezem sliczkow wiec mysle ze dla mnie starczy karolca powodzenia u lekarza
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sen wiem, ale no teraz nie mogę trzeba jechać na jakieś zakupy i zrobić jedzonko a potem pewnie sen ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- a ja mam kilka kiwi, ale jeszcze nie zbyt miękkie więc poczekam
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze nie
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29259506]A to rób jak ja, kupuj neutralne
Ale też na facecika mi pasujesz.http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2011.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2064.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2122.html http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...ac-5r2113.html przecież to są unisexy A takie ładne śliczności chyba zrobię napad na 5-10-15 szczególnie, że naprawdę za grosze można dostać tam rewelacyjne ciuszki (nie to co w Smyku, drożyzna nad drożyznami za tandetę i gówno). Cytat:
W rodzinie u TŻ więszość rodziła się właśnie 13. Ja też mam takie wredny plan urodzić 13. bo to fajna liczba jest (13 się zaręczyliśmy, wzięliśmy ślub... )Cytat:
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej,
pragnę do Was się dołączyć Jesteśmy w tej chwili w 7t4d ciąży Termin porodu wyliczony przez lekarza: 23 kwiecień 2012 W poniedziałek byłam na pierwszym USG, mam zdjęcie mojej małej kruszynki, widziałam serduszko i mierzy niewiele ponad 1 cm , oczywiście wszystko w porządku.Mam teraz 27 lat i jest to moja pierwsza dzidzia, mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bezproblemowo Z objawów na szczęście omijają mnie spotkania z muszlą klozetową, natomiast najbardziej dokucza mi brak sił ![]() Ale tu na wątku kusicie, też mam chęć na pomidorówkę, w zeszłym tygodniu już dwa dni jadłam pomidorówkę ![]() Teraz zrobię sobie kisiel truskawkowy, a do tego ptysie ![]() pozdrowionka dla wszystkich wiosennych 2012 mamusiów |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka wyobraz sobie teraz swoje terazniejsze samopoczucie i 2-latka w domu
a poza tym teraz jest lepiej w dzien i u Ciebie tez tak bedzie, ale z poczatku dlugo dlugo przez caly dzien mialam jazde
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama mnie przenosila 2 tyg myslicie ze to dziedziczne i tez mam szanase przenosic?
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra urodziła się w terminie, ja bylam z zagrożonej ciązy i urodziłam się przed terminem Moja siostra urodziła swoje mniej więcej w terminie lub krótko po nim
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
julliczka witaj i gratulacje
![]()
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
a zresztą póki co z kupnem ciuszków muszę się wstrzymać bo mamy inne wydatki
robimy przyjęcie z okazji cywilnego już troszkę kasy poszło, a to jeszcze nie koniec...
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

. Ja ostatnio już przestałam narzucać płeć mojemu brzuszkowi

juz nie moge sie paczki od starszej siostry tż doczekac z ciuszkami od ich dziewczyn zeby przeglada,przegladac i jeszcze raz przeglac eh
a szczerze co będzie to będzie nie mam tak, że np. bardziej wolę chłopca czy dziewczynkę
i w brzuchu mi jeździ...
wystarczy odpowiednio umieścić swój środek ciężkości 

Z objawów na szczęście omijają mnie spotkania z muszlą klozetową, natomiast najbardziej dokucza mi brak sił