![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
dziekuje Zosiu, jestem podlamana, bo sama czuje sie fatalnie, mam zapchany nos i goraczkę, chce się nią opiekować jak należy a w głowie mi się kręci. Najchetniej położyłabym się do łóżka i wzięła swoją kruszynkę do siebie. I tak spała do jutra
![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Zosiaaa
to pewnie tzw. plama mongolska, nic groznego, zniknie z czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
ja dostalam Drosetux syrop, 3 po 1/2 łyzeczki na dobe
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Kasia
u mnie pewnie tego syropu nie ma, ale pogrzebalam w pamieci i wiem ze byly jakies tabletki, problem tylko jak takiemu maluchowi je zaaplikowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyczytałam że to jest u dzieci z małżeństw mieszanych a u nas tak nie jest nawet korzeni dalekich nie mamy obcokrajowych ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-10-06 o 17:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zadomowienie
|
powinnas się cieszyć
![]() ![]() mam dość na dziś, na spacerze sie umęczyłam bo mocno wiało - Sara witaj w klubie ale na jutro zapowiadany jest spory deszcz więc musiałam iść na powietrze. Marudek zrobił sobie dzisiaj dwie dłuższe przerwy w jedzeniu, jedną 2,5 godziny a drugą prawie 4, no coś pięknego ![]() Marudek własnie zasypia jeeeee cisza jest piękna ![]()
#157 |
Wtajemniczenie
|
eve no tabletki zdecydowanie dla starszych dzieci no bo jak inaczej to nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- dobra koncze, mala sie denerwuje ma goraca glowe, trzymajcie sie
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spice ja jak miałam 3 czy 4 lata to ugryzłam moją siostrę (o 7 lat starsza w stopę) bo bawiłam się że jej stopa to pies i że ja też jestem psem i się gryziemy ![]() ![]() Dziewczyny zapomniałam wam się dziś pochwalic! Dziś czytalam wizaż leżąc na kanapie a dzidzia leżałą na moich nogach (łydkach) i ją podnosiłam i ćwiczyłąm brzuch nogi a dzidzia latała ![]() Połączenie przyjemnego z pożytecznym. Musze opracować cały system takich ćwiczeń. Polka śpi od 19 ciekawe czy i tym razem pośpi 12 godzin, byłoby cudownie ![]()
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstaje koło 8-9, zjada i poleży i pogada z sufitem z 30min i idzie spać znów do około 10 (więc nie wiem czy zaliczać to do drzemki czy dalej snu nocnego, tak jakby dosypia sobie jeszcze) później ma jeszcze 2 drzemki w domu po około 40min i jedną w wózku - około 20-30min (czasem jej nie ma jak się tak ułoży że późno drzemka domowa wypada) Eve ja pracowałam w hospicjum jak byłam w ciąży z Zosią .... miesiąc wytrzymałam ... kaszel - nie za bardzo jest co dać takim maluszkom, są homeopatyczne syropki, ale moje zdanie na ten temat znacie ![]() ja dawałam Zosi Sinecod ale to jak ciut starsza była ... MoniaK nie no !!!!!!!!!!!!!!! Tymek się za mało ślini ????? nie mów mi tylko że się martwisz z tego powodu ?????? ![]() ![]() Kasiu Łódzka daj do noska !!!!! to miedzy innymi antybiotyk, czasami daje się miejscowo do nosa takie krople, żeby ogólnie nie podawać zosiaaa pozwól, że zacytuje : ![]() Plamy mongolskie to często występujące znamiona skórne, szczególnie u dzieci o śniadej karnacji, np. pochodzenia afrykańskiego lub azjatyckiego. Rzadziej występują u dzieci rasy białej. Plamy mongolskie to płaskie, bladoniebieskie plamy zazwyczaj zlokalizowane w dolnej części pleców, na pośladkach oraz zewnętrznych powierzchniach dłoni i stóp. Powodem ich są melanocyty (komórki barwnikowe), które kończą migrację w skórze właściwej, nigdy nie osiągając naskórka. Pigment w tych komórkach odbija światło padające na skórę dając plamom szaroniebieskie zabarwienie. Plamy mongolskie nie ulegają złośliwej transformacji, więc leczenie nie jest konieczne. Zwykle zanikają zupełnie w ciągu 3-4 lat po urodzeniu. mężul chce jechać do dziadków z Zosią, a ja nie chcę ..... chyba będę mieć weekend tylko z Gabrysią ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-06 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Eve no u nas to samo
![]() Kałuża, do pasa mokry bodziak albo cokolwiek na czym leży ![]() ![]() Spice Pewnie jak te pierwsze zęby powychodzą, skoro to ślinienie takie zębowe ![]() Jak opiekowałam się ok. rocznym dzieckiem, to jeszcze trochę się śliniło, ale już nie aż tak.
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
A mój jest prawie najmłodszy z naszych dzieciaczków i też się przeraźliwie ślini, czyżby przyspieszony wiek zębowy???
![]()
#165 |
Rozeznanie
|
Chciałam wszem i wobec oznajmić że starałam się ogarnąć Klub ale to mnie przerasta! Nie dam rady
![]()
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam sie wieczorkiem ![]() Troszke roboty dzis mialam w zwiazku z tym, ze przywioza nam jutro nowe lozko ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-06 o 19:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy teraz dopiero doczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#168 |
Zadomowienie
|
MoniaK co Ty masz w avatarze? Bo się od zawsze zastanawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie wie nikt ![]() ![]() Andziot no tak mi sie cos wydawalo, ze z tym kaszlem to nie bardzo cokolwiek. czy ta moja mala jedza nie moglaby sie "zarazic" od brata ? Olek spal dzisiaj od 14 do 18, przy czym o 18 to ja poszlam go obudzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Gusiu, jednym słowem nowy warsztat pracy
![]() MoniaK, nie martw się nieślinieniem bo Gabi tez właściwie w ogóle się nie ślini ![]() zosiaczku, każdą z nas to czeka.. dasz radę Słonko ![]() ![]() ![]() ![]() A ja zjadłam lody z bitą smietaną i malinami, poprawiłam frytkami i idę na Inkę ![]() taka moja dieta.... choć w dupce znów mam 88 ale cos jeszcze nie teges bo ciasno mi w jeansach tylko tu w boczkach bardziej ![]()
#172 |
Zakorzenienie
|
proponuje zalozyc osobny temat w K
pod tytulem "andziot-skarbnica wiedzy" ![]() ola nie chce spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Gusia - mój też tak ma kapie mu z buźki i kapie, jak go przytulam, to albo koszulka do prania, albo zabezpieczam się pieluchą tetrową
![]() Eve - ja jakoś nie wierzę, że to już zęby, ale siora mi mówiła, że to trwa zanim wyjdą na dobre. Szok, że u Olusia to trwało prawie 7 miesięcy, dobrze policzyłam? Samotny wieczór, znowu... Czy ten mój chłop na pewno robi nadgodziny??? ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Agus - ja dzisiaj nawet mojej siorze opowiadałam, że Andziot to najważniejsza osoba na forum i z nią sprzeczać się nie wolno ![]()
#174 |
Wtajemniczenie
|
jejkuuuu juz nowa czesc i to tyle stron
![]() ![]() MoniaK my tez mielismy zla noc...takze witam w klubie
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- MATALL uzbieralas na zyrafke?? jak tak, zamykam dyskuje w K ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie no !!!!!!!!!! się nie dziw, że Maya Ci tyle nie śpi, bo by sprawiedliwości nie było na świecie jakbyś dwóch takich śpiochów miała ![]() ja myślałam że Zocha to śpioch ![]() a ona już w dzień nie śpi wcale, wystarczy że zaśnie na choćby 5min (np w samochodzie jak gdzieś jedziemy) i już wieczorem nie zaśnie o swojej porze ... ale za to spała calutkie noce od drugiego miesiąca życia ... dobrze, że u mnie tak w sumie po połowie to spanie dziewuch się rozłożyło ![]() obie śpią nienajgorzej ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- no i przestańcie z tymi tekstami co do mnie, bo się aż źle czuję ![]() piszę po prostu co wiem, a wiem, że czasem malutkie problemy urastają do rangi wielgachnych przy tych naszych dzieciątkach kochanych, a chciałabym, żebyśmy wszystkie były szczęśliwe i uśmiechnięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam smsa od "nieboszczyka"
![]() Po 11 latach ![]() Już mnie chyba nic w życiu nie zdziwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Chciałam uprzejmie donieść, że post ten tworzę z przerwami od godziny 17:00 ![]() staram się być w miarę na bieżąco z klubem, ale wątku już nie ogarniam. A tu na dodatek nowy ![]() ![]() na początek, żeby nie zapomnieć! Jeśli nie macie opatentowanego sposobu na ochronę ciuszków dziecka w czasie karmienia, to polecam TE 'śliniaki' z MC. Poleciła mi je przyjaciółka, ponoć są niezniszczalne i dobrze się zmywają ![]() Edit: widzę, że Daisy coś upolowała w MC, następnym razem tym też się przyjrzę ![]() Hanutka zjada już ładnie warzywa! I słoiczki i ugotowane przeze mnie! ![]() Wątku żywieniowego [jak widać ![]() Chciałam się z Wami podzielić hitami zabawkowymi Hanexa: 1) opakowanie po mokrych chusteczkach Dada 2) mała butelka plastikowa z kamykami 3) bańki mydlane [Hania szaleje z radości, kiedy widzi ogrom baniek mydlanych] 4) Szczeniaczek Uczniaczek - rusza nóżkami w rytm piosenek, śmieje się, po swojemu rozmawia z pieskiem ![]() Aguś, dzięki za linki! Muszę kiedyś tam zajrzeć, bo do Dukana przymierzam się... ![]() Pauliziu, RiRi, to Rihanna! Uwielbiam Ją! Dostaję świra, kiedy słyszę Jej kawałki i wyję z Nią, najśmieszniej jest na światłach, albo w korku ![]() ![]() Gusiaczku, te maseczki to DERMOMASK firmy L'biotica ![]() ![]() Siasiu, piękna waga! ![]() ![]() ![]() Daisy, byłoby super, gdyby udało Cię się przyjechać! ![]() ![]() Graża, Seba w obu odsłonach uroczy! Nawet pokazałam Hani fotę, kiedy tak się siłacz pręży ![]() ![]() Mon1ka, witaj! ![]() Zytus, ja też nie dostałam w paczce z Bobovity słoiczka ![]() ![]() Anulinko, u nas jabłka ze śliwkami dziś były, też niezły hardcore ![]() Spice, Lolka, ja po CC leeeeeeeeedwo żyłam. Nie dałabym rady sama dojść pod prysznic. Długo dochodziłam do siebie... Kasia łódzka, ja nie Andziot, ale odpowiem. Atecortin możesz stosować do nosa. Jeśli coś ma wskazanie do stosowania do oka, to znaczy, że jest tak sterylne, że możesz to wszędzie zastosować ![]() Eve, ja znowu nie Andziot, ale może dodam swoje 3 grosze ![]() ![]() Dobra, nadrabiam dalej ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Dżiiizas! Ja sobie nie wyobrażam tego wątku bez Andziot ![]() Na wszystko odpowie, nie wkurza się na powtarzające się pytania, doradzi, opierniczy, jak trzeba, sprowadzi do pionu, ANIOŁ!!! Zresztą do Wątku Żywieniowego będę trzepać, Andziotku, Twoje posty! Ale zrobię przypisy, spoko loko ![]() Anulinka?!?!?!?! CO?! |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mary dziekuje ![]() anulinka Ze co? ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-06 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.