![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: włosy na rękach
Ja mam Philipsa Beauty Satinelle ma zasilanie sieciowe, usowa nawet najkrotsze wloski , ma dwie predkosci depilacji! Zazyczylam go sobie jako prezent na 18stke i juz ponad rok dobrze sie sprawuje
![]()
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
co jak co, ale golenie rak maszynka to odpada. mozna zastosowac wosk lub krem do depilacji. tak jak dziewczyny pisaly - takze depilator.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Ja również polecam depilator, ból wcale nie jest taki straszny, mnie mniej boli jak na nogach, tylko zastanawiam się czemu mi włoski tak szybko odrastają
![]() ![]()
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Ja golę sobie włosy juz od wielu lat i nie odrastają mocniejsze i ciemniejsze ,a właśnie wogóle bardzoooo słabo rosną dodam ,że jestem szatynka.Gole maszyką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
Ja normalnie golę włoski na rękach i odrastają miękkie i wcale nie ciemniejsze
![]()
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
ja też golę depilatorem (Philips Beauty Satinelle) i wszystko było by cacy gdyby nie krostki, które wyskakują mi jakieś 3-4 dni po zabiegu
![]() ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
chyba stosowałam juz wszystko co jest możliwe i stwierdziłam, że na moje włoski na rękach najlepiej działa pasta cukrowa. Przepis znalazłam na wizażu i polecam wszystkim! Prawie wcale mnie nie bolało, zero podrażnień i mam spokój na 1 miesiąc! Myśle ze to super metoda.
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
A ja mam bardo dlugie i ciemne wlosyna rekach i jak na nie patrze to slabo mi sie robi i mysle wlasnie nad goleniem. Tylko dalej nie wiem czym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Rozeznanie
|
Ja też mam ten sam problem co wy, denerwują mnie moje włosy na rękach, mimo że są jasne i w sumie nie widoczne. Wydaje mi się, że są długie, pół roku temu jak mnie doprowadziły do szału, potraktowałam je depilatorem, teraz znowu odrosły i nie wiem czy się ich pozbyć, taki dziwny dylemat
![]() Denerwowało mnie to, że po zgoleniu depilatorem szybko odrastały i okropnie kłuły, no i ręce były jakoś mniej gładkie niż jak są włosy...hmmm i co tu robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
![]()
wiem, że ten wątek był poruszny, ale mało przeczytałam o kremach do depilacji; czy ktoś mógłby polecić jakiś dobry krem? na rękach mam dużo pieprzyków, więc depilacja woskiem nie wchodzi w grę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
Dot.: depilacja rąk
Witam
ja wogóle odradzam ci depilacje rąk, pewnego czasu sama je depilowałam depilatorem, po pewnym razie skonczyło sie zapaleniem skóry i antybiotykami. Także sama widzisz pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
tzn. w ogóle nie depilować, czy to w związku z tymi znamionami. Może racja, tylko kiedy przychodzi lato, strasznie mnie to denerwuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
ja tez, bym ci odradzala..wydaje mi sie,ze nie ma takiej potrzeby..a na lato wloski nie robia ci sie czasem jasniejsze???
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
I ja bym Ci odradzala
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
A ja używam do rąk depilatora (tylko uważam na większe pieprzyki). Boli trochę mniej, niż nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
i się przestraszyłam. Co to za zapalenie? To znaczy ręcę są bardziej na to podatne niz nogi? Czy depilację nóg tez odradzacie?
![]() Pytam bo od lat depiluję i jedno i drugie...
![]() |
#169 |
Zadomowienie
|
Nozki jak najbardziej..u rak nie mam potrzeby bo mam blond..i nie draznia nie ani troszke...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Tak prawdę mówiąc nie spotkałam sie jeszcze z nikim kto by sobie depilował ręce i jakos nie mogę sobie tego wyobrazić
![]() ![]() Ja mam jasne i cienkie wloski na rękach i nie mam zamiaru ich golić, uważam że są urocze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Ja już od paru dobrych lat golę i ręce i nogi - i już się przyzwyczaiłam
![]() ![]()
![]() |
#172 |
Rozeznanie
|
Pamiętam koleżanke z LO która ogoliła ręce - gładziutka była przez 2 dni, a potem - masakra...
Obecnie nie znam osobiście nikogo, kto depilowałby ręce i sama nie zamierzam. Mam dość problemów z innymi miejscami depilowanymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie gol, szybko odrastają, łatwo zabrudzić. Mozna depilować kremem, Veet takim do delikatnych miejsc. Potem posmarować przez kilka dni zrzędu balsamem opóźniającym odrost włosków np. z Avonu. Wystarczy depilacja raz na kilka tygodni , na rękach nie odrastają tak szybko, szczególnie jak się stosuje ten balsam.
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Ja golę rece kremem Rossmann i jestem z niego zadowolona
![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Ja nie gole
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
![]()
Do tej pory od czasu do czasu goliłam włosy na rękach, bo owłosione wydają mi się po porstu nieestetyczne itd. Ale ostatnio gdzieś czytałam że nie powinno się tego robić, że to niezdrowe <co?>. Czy wy także golicie ręce?:P I jak to naprawdę z tą "szkodliwością" jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Depilacja rąk <=
Ja gole ręce, strasznie wolno mi tam rosną, więc nie musze zbyt często tego robić. Ale o szkodliwości nie słyszałam, bo niby jak to ma szkodzić? Przy bikini jeszcze rozumiem, ale ręce?
Podejrzewam, że jesli masz cieniutkie włoski na rękach to ciężko Ci je będzie wydepilować (sama próbowałam i depilatorem i woskiem na ciepło), po prostu nie sa na tyle mocne, zeby wyciągnąć ze sobą cebulkę włosa. Moje się zwyczajnie urywały i efekt był taki jak po ogoleniu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
ja też golę, bo mam krzaki (jestem brunetką). nie słyszałam nigdy o szkodliwości depilacji jakiegokolwiek miejsca. mi się nic nie dzieje, oprócz krostek. ale na rękach ich na szczęście nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
A nie boicie się, że włosy się wzmocnią i zrobią się grube i czarne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
ja nie gole, bo mam jasniutkie i z daleka w ogole ich nie widac... a z bliska oczywiscie widac, ale jakos tak mi pasuja, nie sa dlugie a dziwnie wygladalaby reka bez wloskow jak dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.