|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
mehja bardzo dziekuje Ci za odpowiedz, bede dalej szukac chociaz wiem ze bedzie trudno
aga2012 mozesz mi napisac na priv kto wam bedzie krecil film. Ja rowniez szukalam kogos z Kielc i wprawdzie znalazlam, mieli nawet wolny termin ale jak otrzymalam na maila ich oferte to sie przerazilam, koszt zaczyna sie od 5000zl do 8000zl!!! Jak dla mnie to chyba jednak troche przesada ale fakt ze kreca cudownie i nietuzinkowo.
|
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Malibu dobrze, że Mehja mogła wyrazic konkretną opinię na temat tego kamerzysty....
Ja tylko widziałam nagranie, nie mogę powiedziec, że było brzydkie czy złe, po prostu standardowo. Fakt faktem...niektóre momenty były fajne, ale nie zachęcam, nie odradzam, bo kompletnie kamerzysty nie znam. My mamy kamerzystę z Wideocentrum z Kielc. Po obejrzeniu płytki z wesela znajomej, powiedziałam, że nie chcę zwykłego nagrania....i tak też się stało. W Ostrowcu jak pytałam czy jest ktoś w stanie nakręcic to co ja chce, kamerzyści mówili, że tak....natomiast po dłuższej rozmowie, wychodziło, że się nie zrozumieliśmy.... Dlatego też szukaliśmy w Kielcach....tyle co się zjeździlismy i naoglądaliśmy to nasze....ale przynajmniej mamy to, czego szukaliśmy. A czy będzie to faktycznie takie, powiem w sierpniu ![]() ![]() ![]() Barabarella Wy kogo macie??? |
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
My mamy Krzysztofa Sędka. Robi bardzo fajne filmy, nie taśmociągi z samymi tańcami. I jest zawsze tam, gdzie coś się dzieje - jak na kamerzystę przystało!
![]() Widzieliśmy np. taki film z wesela, gdzie facet postawił kamerę na statywie w jednym miejscu i stamtąd filmował całą imprezę. Makabra! Nawet mój tato, który jest wielkim fanem wszelakich nagrań z wesel, nie dał rady tego obejrzeć. A kręcicie sobie "Noc poślubną"? Nas kamerzysta namawiał, ale ja stanowczo odmówiłam - nie będę żadnych cyrków wyprawiała przed obcym chłopem, że niby się całujemy, a potem idziemy do łóżka... To podobno jakaś nowa moda. |
|
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehehe.... Nie no raczej bym się na to nie zgodziła...po pierwsze wyglądałoby to baaaardzo sztucznie.... A po drugie po co komu oglądac Noc Poslubną.... ![]() ![]() ![]() Teraz to różne nowości wchodzą.... Barabarella a teledyski z pleneru kręcicie??? My raczej nie. Plener z fotografem, ale z kamerzystą chyba nie... W sumie fajna sprawa, ale oglądałam kilkadziesiąt plenerów z kamery i wydaje mi się to takie również sztuczne...chodzenie w kółko....speszenie itd... Ale jeszcze na 100 % nie wiem. |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Nam gość puszczał kilka tych "nocy poślubnych", które nagrał. Straszny plastik! Oczywiście wszystko kończy się tak naprawdę zanim jeszcze się zacznie - że niby taka aluzja, ale jak dla mnie, to jest strasznie czerstwe.
Plenery też mi się nie podobają. Najbardziej wkurza mnie, że trzeba wyjść w połowie wesela i spędzić kupę czasu gdzieś w trawie. Już bardziej wolałabym teledysk skręcony z najlepszych momentów wesela. Co do fotografa, to w ogóle sobie nie wynajmujemy. Poprosiłam w tej materii o pomoc kolegę, który para się fotografią amatorsko, bo też nie chcę tych wystudiowanych zdjęć, jak para robi serduszka z dłoni na tle jakiegoś drzewa. W ogóle, to mnie się marzy sesja zdjęciowa u nas na starej hucie. Sesja pt. "Panna młoda z hutniczego miasta"! Stare kadzie, piece, tory i panna młoda w białej sukni ślubnej...
Edytowane przez Barabarella Czas edycji: 2012-01-27 o 21:41 |
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fotografa natomiast mamy, bo ja sama interesuje się fotografią, wszystkie najważniejsze zdjęcia mają u mnie miejsce w odpowiednich albumach - własnoręcznie składanych, robionych, itp....a po drugie to jednak pamiątka. No powiem, że sesja na hucie brzmi całkiem interesująco...więc skoro kolega będzie Wam robił zdjęcia na weselu to może i zgodzi się na sesję na hucie właśnie ??? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chciałam rodzicom na rocznicę ślubu złożyć album ze wszystkich ich zdjęć, które do tej pory rozsiane mieli po pięciu szafkach w cały domu. Chciałam kupić gotową "Kronikę rodzinną" i im wkleić. A jak robisz albumy?
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Ja najprawdopodobniej nie będę miała ani kamerzysty, ani fotografa. Kupimy kamerę i aparat i puścimy w obieg
Co będzie, to będzie. Przynajmniej wszystko wyjdzie naturalnie. Resztę zbierzemy od rodziny. Kilka osób ma też porządne aparaty. Które z pewnością weźmie. Jak obleciałam fotografów i mam 1,5 - 2 tysie zapłacić za zdjęcia, gdzie takie same robią ludzie kompaktem, no to sory. Za zdjęcia które mi się podobały musiałabym zapłacić około 4. Ale jeszcze nie zwariowałam.
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Barabarella możesz kupić gotową bazę albumową w scrapińcu lub wycinance i ozdobić własnoręcznie. Nakleić na każdą stronę jakiś ozdobny papier, trochę pocieniować, przykleić tasiemki, koraliki lub inne pierdółki. Wkleić zdjęcia (lub same ramki, żeby można było je wkładać i wyjmować). Do tego jakieś cytaty co by się to ładnie komponowało. I tyle
![]() To nie jest trudne.
|
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wklejam zazwyczaj zdjęcia lub jak Mezaga napisała robię ramki z ozdobnych papierów. Podpisuje tematycznie, np. robiłam album świąteczny z kilku lat Świąt Bożego Narodzenia i podpisywałam co i jak, albo drukowałam jakąś fajną czcionką i wklejałam. Niby nic wielkiego, ale zawsze bardziej mnie cieszy kiedy coś sama zrobię ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny skoro juz mówicie o takich robótkach ręcznych to możecie mi powiedzieć gdzie mogę kupić taki album który będzie stanowił baze do zrobienia Księgi Gości. Chciałabym ją sama wykonać i nawet mam pewną wizję jak ma to wszystko wyglądać tylko nie wiem gdzie mogę kupić właśnie taki album, bo na allegro widziałam że są ale mają np. tylko 15 kartek a ja chciałam żeby to było bardziej rozbudowane.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Malibu wszystko zależy od tego jaka to miałaby być księga
Taka na kółkach czy na śrubach. Te na kółkach to wszędzie gotowe bazy będą miały max 15 kart - z tym, że te karty są bardzo grube. Takie albumy skręcane mają tylko grubą okładkę i cienkie strony w środku. Jaki chcesz to ozdobić. Tylko jakieś wzorki czy cieniowanie czy więcej ozdób "przestrzennych"? Bo jeśli to drugie to cienkie kartki tego mogą nie utrzymać. Ja robię teraz taką księgę gości na kółkach ale robię ją od podstaw sama. Znaczy się kupiłam tekturę, która sama docięłam i zbindowałam. Wtedy jest większe pole manewru, bo mogę sobie sama wielkość kółek dobrać i ilość otworów. Te bazy zbindowane to tak jak napisałam wcześniej w scrapińcu i wycinance a te albumy na śruby to w Kreatywnym Świecie widziałam ostatnio. Na zdjęciach wrzucam Ci jedną taką Księgę (tu akurat album na chrzest) na kółkach i jedną Księgę na śruby. AAA jezzcze możesz kupić album na zdjęcia wklejane albo kronikę i też ozdobić - zdjęcia 3 i 4.
|
|
|
#164 |
|
Przyczajenie
|
mezaga piękne tworzysz rzeczy, az dech zapiera
ja myslalam o czyms mało skomplikowanym, chciałąbym okładke ozdobic takimi sercami wyklejanymi decoupagem na ktorych beda nasze imiona, gdzies tam po srodku data slubu i napis Księga Gosci a w srodku to tylko moze jakies stempelki na kazdej stronie, chcialam tez gdzies na pierwszych stronach przykleic nasze zdjecie i je ozdobic wiec chyba takie cienkie kartki jak w tej kronice bylyby wystarczajace?? czy taka czysta kronike kupie na allegro??
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam takie księgi na allegro ale to już jakiś czas temu i wszystkie były z ciemnymi okładkami, co mi bardzo nie pasowało.
Ja teraz tą księgę co robię to taka ze zdjęciem na każdej lewej stronie. Po prawej będzie miejsce na wpisy.
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne Aga księgi
![]() Wiesz co, mam pytanie, te scrapki na pierwszym zdjęciu, takie fikuśne, to już są gotowe, czy sama wycinasz. Poszukuję właśnie takich rzeczy, widziałam na Allegro, ale trochę większe, a takie mi znów nie pasują. Jak możesz podziel się wiedzą ![]() A ja czyste albumy kupowałam w M. Markt kiedyś, w papierniczych też spotkałam, hurtowni papierniczej. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem do końca o jakich kronikach mówicie, czy mówimy o tym samym. Ja miałam na myśli coś takiego: http://allegro.pl/kronika-szkolna-ok...033912239.html A czysta baza pod albumy to mniej więcej jak wygląda i gdzie to można kupić? Bo wiecie, ja mam tych zdjęć bardzo dużo (przez 30 lat małżeństwa trochę się rodzicom nazbierało ;-)) i chciałabym, żeby to się wszystko w jednym albumie zmieściło... Najlepiej byłoby przyklejać zdjęcia na jednej stronie, ale na allegro te kroniki są głównie stustronicowe i boję się, że to może być za mało. Edytowane przez Barabarella Czas edycji: 2012-01-28 o 20:39 |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak w allegro wpiszecie "księga gości" to znajdziecie całe mnóstwo różnorodnych ksiąg. Te o których pisze mezaga wykonywane są ręcznie. scrapiniec.pl to sklep, w którym można znaleźć czyste bazy albumowe w wielu kształtach i rozmiarach. Są one wykonane z grubego kartonu...
aga 2012 - wydaje mi się, że na 1 zdjęciu mezaga użyła gotowej ramki właśnie ze scrapińca... malibu - znajdziesz takie księgi na allegro -> http://allegro.pl/ksiega-gosci-wesel...078010923.html coś takiego chciałaś?? barabarella - poszukaj albumów na zdjęcia. takich dużych, gdzie wkleisz zdjęcia. Ja na ślub kuzynki na podstawie takiego zwykłego albumu na zdjęcia zrobiłam właśnie albumy dla rodziców. coś takiego -> http://allegro.pl/album-slubny-na-zd...042073581.html
Edytowane przez rodzyneq84 Czas edycji: 2012-01-28 o 21:42 |
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Wątek ślubny na wizażu źródłem wiedzy wszelakiej!
![]() Dzięki za informacje. Ten cały scrapiniec jest dla mnie kompletnie nieczytelny. Nie wiem co to są te wszystkie bazy, maty i cała reszta, a zdjęcia kilku arkuszy czegoś w białym kolorze też raczej nie przybliżają mnie do dotknięcia istoty rzeczy. Może jutro się w to zagłębię i coś wykombinuję. Dobranoc! |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
mezaga cuda tworzysz
|
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Witam w mroźną niedzielę
![]() Barabarella ja kupowałam właśnie takie albumy o których Rodzyneq napisała...czyste karty i sama zdobiłam. Nie wiedziałam o tym sklepie...zaraz się zabieram za przegląd ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dziewczyny możecie podac jeszcze jakieś sklepy internetowe z materiałami do scrapbookingu ??? scrapiniec już odwiedziłam ![]() Pisałyście o wycinance? To też sklep ? |
|
|
|
|
#172 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie
![]() Moze ostatnio bylyscie na weselu w Pasji lub Panoramie .. zastanawiam sie nad tymi salami na wlasne wesele..ale widzialam rozne opinie i slyszlam roznie ... ktora bardziej polecacie?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
mezaga również podłączam się do pytania, jesli nie chcesz powiedzieć tu na forum to moze napisz na priv, z tego co się orientowałam to Ty chyba wykonujesz też zaproszenia ślubne? Mozesz powiedziec ile takie cudeńka które tworzysz kosztują??
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaopatruję się w scrapiniec.pl, craftstore.pl, sklep.scrap.com.pl, galeriapapieru.com.pl a w ogóle polecam to forum: scrappassion.mojeforum.ne t
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli o mnie chodzi, to ten cały scrapbook w ogóle nie wchodzi w grę. Co prawda chętnie podłubałabym sobie w czymś takim, bo z racji wykonywanego zawodu (pracuję z dziećmi) często robię różne rzeczy z papieru kolorowego, wycinanek itp., ale mnie jest potrzebny wielki, gruby album, w którym mogłabym zmieścić wszystkie zdjęcia. Robienie 50 albumików w kształcie samochodów albo serduszek, w które zmieści się raptem kilka zdjęć, mija się z celem i generuje olbrzymie koszty.
|
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wykonuję, wykonuję. Właśnie wykańczam porcję nowych 15 projektów. Jak byś chciała zobaczyć nowości to myślę, że tak za dwie godzinki max powinny się pojawić w mojej galerii. A ceny są naprawdę zróżnicowane. Musiałabyś mi napisać które Ci się podobają najbardziej a ja wtedy podam CI konkretne ceny. Tylko to już na PW najlepiej.
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zaczęliśmy z TŻem chodzic na wspomniane kiedysś katechezy w ramach kursu przedmałżeńskiego ( który obydwoje mamy ukończony, ale według księdza "trzeba by" ponowic - więc ponawiamy ).
Tylko teraz takie pytanie, czy płaciłyście za Wasze kursy??? Bo niby to jest dla wszystkich, starszych, młodych, kto chce może przyjśc posłuchac itp...itd... Zastanawiam się co zrobic? Po zakończeniu dac "co łaska" czy dopiero przy zapowiedziach dac pieniądze ???? |
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Za kurs się nic nie płaci... Ja przynajmniej nic nie płaciłam!
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

aga2012 mozesz mi napisac na priv kto wam bedzie krecil film. Ja rowniez szukalam kogos z Kielc i wprawdzie znalazlam, mieli nawet wolny termin ale jak otrzymalam na maila ich oferte to sie przerazilam, koszt zaczyna sie od 5000zl do 8000zl!!! Jak dla mnie to chyba jednak troche przesada ale fakt ze kreca cudownie i nietuzinkowo.