|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Ja usmażyłam chleb w jajku, zjadłam i już zapomniałam
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
zapomniałaś, że zjadłaś?
|
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego uwazasz ze mozesz wyrazic swoja opinie a nikt nie ma prawa jej skomentowac ![]() A jesli wiecej osob negatywnie odbiera Twojego posta to chyba cos w tym jest. Dlaczegoz to Twoje zdanie nie moze byc przez nas podwazane, dlaczego czujesz sie tym osobiscie dotknieta?
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rety , przestancie
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
o tak
również z miłą chęcią bym wypiła tak jak i jakiegoś drineczka dobrego czy cuś ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- SMS OD Nikii89 "Hej tu Nikki89 z powodu braku ruchów pojechaliśmy na IP - KTG wyszło dobrze ale zostawiają mnie na obserwacji. Jutro mam mieć szczegółowe badania w tym USG ruchów dziecka. Na razie mam leżeć, liczyć ruchy i zapisywać. Jak będzie wszystko dobrze to jutro puszczą do domu. Pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn." |
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później miałam ochotę na reedsa, i lekarz powiedział - pół zwykłej szklanki. I tyle mi wystarczyło posączyć przez cały wieczór przed filmem
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wczoraj po południu wypuścili nas ze szpitala, na razie jesteśmy na etapie ogarniania się po nowemu w domu, postaram się Was nadrobić (choć łatwo nie będzie) i niedługo napiszę co i jak u nas... no i oczywiście jak wyglądał poród całuski
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Dzieweczki, a ja tak odnośnie chustonoszenia i w ogóle noszenia dziecka... nie mam doświadczenia i tak sobie tylko myślę, że przecież dziecko takie maleńkie potrzebuje naszego ciepła, przytulenia, głaskania i w ogóle... to są normalnie potrzeby i my je powinnyśmy zaspokojać... Fakt, jeśli by się dało, to nie chciałabym nauczyć mojej Hani, żeby zasypiała tylko na rękach, ale też nie zamierzam Jej od razu odkładać do łóżeczka jak tylko zobaczę, że zaczyna zasypiać...
A chust... ma mi pomóc w czasie, kiedy Maleńka będzie miała porę aktywności a ja będę musiała coś zrobić w domu albo będę chciała wyjść na szybkie zakupy np po mleko do sklepu pod blokiem...żeby nie taszczyć się z wózkiem... Pracuję w przedszkolu i widzę jak dzieci potrzebują kontaktu (tak dosłownie - dotyku) rodziców i osób, które są tym dzieciom bliskie. Przecież taki 2,5 latek czy nawet 5latek chętnie wpakowuje mi się na kolana czy przytula choćby do nogi. Te dzieci łakną kontaktu, bo wtedy czują się kochane i akceptowane.... więc nie wyobrażam sobie, żeby taki noworodek nie miał takich potrzeb.... |
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki dobrze,że jesteś pod okiem lekarzy, mam nadzieję,że wszystko będzie ok i jutro do domu pójdziesz spokojna
![]() A ja jem właśnie szpinak z makaronem i serem .Dzieciaczki śpią, a ja wpierniczam, jest jak za czasów ciąży hihihi, miałam prasować pieluchy i ciuszki , ale to jutro ale tż prasnę koszulę chyba, bo jak on prasuje to jednak mi się to nie podoba za bardzo.Jutro zabieram obie Dziewczyny na spacer, chyba wsparcie sobie na telefon umówię od Mamy, bo jak mi się Nina zbuntuje z chodzeniem to na dwa wózki nie dam rady , a nosić Jej nie mogę jeszcze.Muszę szybko zakupić to http://www.bazarek.pl/produkt/152391...aptor-hit.html Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-14 o 20:50 |
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia w ogarnianiu... ja sobie tego nie wyobrażam... mam wrażenie, że wszystko obróci się do góry nogami.... I czekamy na opis porodu |
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to uwielbiam!![]() A Adaś wszystkiego się nauczy, trzeba tylko cierpliwości i czasu ![]() Jak Was tak czytam - dziewczyny, które macie już, albo lada chwila będziecie miały dwójeczkę lub więcej dzieciaczków, to Was podziwiam, że tak sobie radzicie. I cieszę się że tu jesteście, bo Wasze wiadomości są mega cenne, tym bardzej, że już uzbieralo Wam się trochę doświadczeń przez te kilka lat!
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie sadze zeby np lyczek zaszkodzil, tyle ze wedlug mnie lepiej dmuchac na zimne po prostu. Sa rowniez lekarze , ktorzy twierdza, (ktos juz pisal o tym ) ze totalne rzucenie palenia przez matke na wiesc o ciazy jest bardziej niebezpieczne dla dziecka niz ograniczenie ![]() To tez chyba taka prywatna opinia lekarza bo nie sadze zeby bylo to medycznie udowodnione
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
oj to przepłaciłam, bo ja to 7 zł dałam za 25 g liści
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kończę bułkę z ziarnami z serkiem topionym i pomidorkiem
![]() ![]() Mam nadzieję, że u Nikii będzie wszystko dobrze i jutro wyjdzie do domku
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
za mną też chodzi od kilku dni czerwone wino
albo ew. nalewka malinowa mojego taty mmmm ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze ![]() Ja zjadłam na kolację domowe frytki nic innego w domu mi nie pasowało, więc zrobiliśmy z mężulem frytki Malutka tak wypycha mi piętki z boku, że mogę spokojnie całą stópkę pomacać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() swintuszek ![]() mnie cipaczeć będzie od piątku stado studentów. ciekawe co znajdą, drzwi do Narnii??? ![]() Cytat:
![]() zabrzmiało strasznie na starcie... Cytat:
ja w ciąży nie tknęłam kawy, surowizny, wędzonki, pasztetów, wszelakich owoców niewskazanych (dlatego frugo piłam tylko różowe...) od 2,5 miesiąca słodycze w odstawkę, od miesiąca smażone ,surowe w odstawkę. alkoholu w sumie uzbierałaby się łyżeczka od herbaty (test końcem języka, czy amaretto nie zwietrzało, sprawdzenie jak mocne jest domowe babcine winko, mały siorb reddsa, żeby zweryfikować, że nie, jednak dalej mi nie smakuje. mój wybór. a znam dziewczynę, która niczego sobie nie odmawia i dziecię rośnie pięknie. zemści się to w przyszłości czy nie, nie moja sprawa. każda sama czuje po sobie na co może sobie pozwolić. ja dziś przykładowo pożarłam 10 toffifee, paczkę truskawek z biedronki, kisielek truskawkowy - dla cukrzyka niby zabójstwo? nic bardziej mylnego, cukier idealnie pośrodku normy, 105. ja potępiam tylko hardkorowe zachowania- papierosy (nawet jeden...) czy wypicie takiej ilości alkoholu, że robi się cieplutko i wesoło (dla mnie szklanka wina, dla innego już butelka) i to nie wynikające z nieostrożności czy przypadku, ale rozmysłu i machnięcia ręką "aaa, nic się takiego nie stanie" gdybym się nie pilnowała, teraz pewnie bym się zagryzała, że moja kompilacja chorób to efekt beztroski, a tak, to wiem, że geny. takie to ze mnie strachajło. ale nie wybaczyłabym sobie, gdybym coś schrzaniła swoją głupota, beztroską. nie dałabym rady psychicznie. |
|||
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaczek jak nie dostanie tego" przytulania" w niemowlęctwie to będzie się o to upominał później. Ja moją Ninę dużo przytulałam, nosiłam, bujałam , nie podpierałam się w tej kwestii żadnymi książkami , bo wydaje mi się ,że instynkt matki jest najlepszym doradcą , nikt nie zna mojego dziecka tak jak ja sama, a po drugie żadna autorka książki i poradników nie będzie potem skutków noszenia lub nienoszenia odczuwała ,tylko ja sama. Dyskusja się rozwinęła w sprawie nie przeciwko chustą , przecież każdy i tak wybiera sam co uważa za słuszne, chodziło tylko o to ,że jak ktoś nosi dziecko wieczorem gdy płacze z bólu to jest złe , bo nie uczy samodzielnego zasypiania i zostało to skrytykowane, ale jak już w chustę zamontuje takie dziecko to jest wszystko ok.A przecież w gruncie rzeczy dla dziecka to nie ma różnicy, w jednym i drugim przypadku nie uczy się samodzielnego zasypiania. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-14 o 21:02 |
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a brzuszek chyba rzeczywiście nisko...też jest na to chyba najwyższy czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
każda z nas ma prawo do swojego zdania...a różnice zdań nie powinny nas zmuszać do tego, żeby nie udzielać się w ogóle na forum... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe a co byś zjadła?
ja tam wybrałam bułę z serkiem i pomidorkiem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, ja wogole teraz w tym nowym domku (szeregowiec) mam przez sciane dziwnych sasiadow, zaczelo sie od tego ze co rano i cowieczor slychac placz, nie byloby w tym jeszcze nic dziwnego, pozniej jak zaczelam sie wsluchiwac to slyszze ze chlopiec w lozeczku placza, ale az krzyczy ze chyba gardlo sobie zdziera i wola mame A mamy nie slychac, dziecko dowiedzialam sie ze ma 2,5 roku, wiec tak sobie tylko mniemam ze jeszcze jest kladziony do lozeczka i ma po prostu sam zasypiac a rano jak sie obudzi to ma lezec az rodzice wstana ![]() Jak slucham jego placzu to mnie serce boli, naprawde! Wiem ze jest tam jeszcze drugi chlopiec w wieku 7 lat. A ostatnio akurat jak lezalam z Adasiem to slyszalam akcje jaka ojciec zrobil tym dzieciakom, jedne ku..y, co drugie slowo, krzyk i dodatkowo wyzwal ich od kretynow ![]() Ludzie, tak mi zal takich dzieci, a tego ojaca jak spotkam to chyba mu cos powiem!
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Ivonka nie dziw się temu, że po określaniu, że ktoś sam sobie kręci bat na siebie, albo typu "to jest bzdura", który tez np. pojawil się niedawno, ktoś może poczuć się dziwnie, komentarz komentarzem, ale ważna jest też tolerancja i akceptacja czyjegoś zdania na dany temat. Ja bym się poczuła po takich słowach jakby ktoś mnie traktował z góry..
Nawet Mamy z długim stażem nie używają takich zwrotów, a przeciez mają większe doświadczenie niż pierworódki. Jesli się z kimś nie zgadzamy to zawsze można powiedzieć "moje zdanie jest takie i takie..".. |
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdaj sie na swoj instynkt i co Ci serce mowi i bedzie dobrze, zobaczysz!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

- ale trzeba jeszcze z tym poczekać.
a sama nie wiem
również z miłą chęcią bym wypiła 

Nie mniej brzuch mi się opuścił - wstawię zdjęcia, ale nie wiem czy na nich to widać. Ja to widzę i czuję, brat też na żywo potwierdza, że w weekend był dużo wyżej. Oczywiście włącza mi się panika, a jutro kończymy 37 tydzień.