|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Zamawiałam w sumie 20 rzeczy, chciałam więcej, ale najwyraźniej jest ograniczenie, bo więcej niż 20 do koszyka mi nie chciało dodać albo może ja nie umiem lub nie znam zasad, bo regulaminów oczywiście nigdy nie czytamZakupiłam u nich: wanienkę 100 cm leżaczek do kąpieli dla dziecka taki wkładany do wanienki plastikowy nie gąbkę ja na to mówię "foczka" bo kształtem mi przypomina przewijak pokrowce na przewijak myjki frotkowe wkładki laktacyjne termometr do czoła, ucha pieluszki tetrowe z obrazkami pieluszki tetrowe białe poduszkę 3 w 1 170 cm na razie do spania dla mnie, później może być do karmienia maluszka przydatna śpiworek do spania dla maluszka ale tylko ta rzecz mi się słaba wydaje, bo jest cienki a na zdjęciu nie można się było dopatrzyć, zobaczymy jak się sprawdzi butelkę 150ml antykolkową z czujnikiem temp Tommy Tippee dwie butelki takie same jak ta wyżej tylko 260 ml w zestawie smoczek Tomme Tippee uspokajacz łóżeczko turystyczne samba lux gaziki do przecierania pępuszka kateter rektalny na kolkę szczotkę do mycia butelek Tomme Tippee zestaw do obcinania paznokci - nożyczki, cążki i pilniczek welurowy krąg połogowy pompowany Chyba wszystko wymieniłam sprzedawcę polecam, kontakt dobry, bez problemu można się dodzwonić tylko jak zamówisz i rozpakujesz paczki, to paragonu trzeba chwilkę poszukać, bo u mnie wrzucili do torebeczki foliowej ze śliniaczkiem, bo gratis mi dorzucili śliniaczek właśnie i nie strachaj się znalezionymi w paczce pustymi opakowaniami od rzeczy, któych nie zamówiłaś, bo u mnie mąż paki odebrał i dzwoni, że fabryczne pudełka są pozaklejane w środku pusto i nie ma tycg rzeczy co powinny być a to się okazały wypełniecze wolnego miejsca w kartonach, żeby się zakupione rzeczy nie telepały jakość zamówionych rzeczy jest bardzo dobra, oprócz tego śpiworka, no ale może on też całkiem wystarczający będzie , bo materiał ma w porządku tylko jest takiej grubości jak zwykłe śpioszki czy pajacyki bez żadnego ocieplenia, więc pewnie będę musiała maluszka dodatkowo kocykiem nakrywać a resztę rzeczy będę mogła ocenić dopiero w użytkowaniu, na razie jestem bardzo zadowolona z zakupów u Rodzyneczek
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
Wszystkie róże, zielenie, błękity szpecą go.. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- lidka - Widzę, że zakupy konkretne ![]() Ja do tej pory robiłam je u dwóch sprzedawców, ale tylko jeden mi przypasował.. Ten którego Lucia mi poleciła
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O cytrynie też słyszałam w labolatorium,ale ja się słucham mojego gina
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-05-19 o 16:00 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcz a takie okołoporodowe rzeczy dla mnie, bo koszul do karmienia jeszcze nie mam ani szlafroka no i do pielęgnacji maluszka też jeszcze trochę muszę dokupić, no ale jak już zaczęłam to myślę, że pójdzie z górki![]() My na razie jeszcze wciąż remont kończymy i dopiero jak będę miała szafki w kuchni i zlikwiduje 3/4 kartonów stojących w mieszkaniu to pomalujemy pokoje, dokupimy resztę mebli i wtedy dokupię też resztę akcesoriów mamowo-dzieciowych, jak już będę je miała gdzie pochować, żeby się nie walały na wierzchu i nie brudziły nadmiernie ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- kurcze niech już się ciepło robi znowu, bo przez te zimne noce mieszkanie tak nam się wychłodziło, że masakra jakaś a ogrzewanie centralne miejskie, więc dogrzać sobie nie można, jak bym miała na gaz to bym się nawet nie zastanawiała, tylko na noc bym włączała Wcześniej sprzątałam, to mi ciepło było, później obiad zjadłam a teraz jak siedzę przed kompem to kosta, chyba muszę pod kocyk jakiś wejść i się zagrzać |
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() colds dziekuje za wpisanie na liste, świetnie wygląda cała pierwsza strona
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
pochwale sie, ze ja juz wozki mam- w spadku po wujasie TZa
gondole/spacerowke i spacerowke dla straszego dziecka niestety nie pamietam firm, wozki stoja u rodzicow tza. mielibysmy i kompletnie nieuzywane lozeczko, bo synek wujka spal z rodzicami, ale juz sprzedane- za pozno sie dowiedzieli o nas
|
#157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się ten słoneczny dzionek
![]() My po długim spacerku. Rano byłam na pobraniu krwi. mój gin nie wymaga badania z piciem glukozy. Wystarczy mu na czczo z krwi. Jakby te wyniki mu się nie podobały to wtedy zleca to drugie. Cytat:
Odkąd młody wyrósł to służy mi do prania. Dopóki drugi się nie pojawi. ![]() My też póki co nie mamy osobnego pokoiku dla synka. Może uda się pod koniec roku. I pokój starszego pewnie musiałby być w samochody bo je uwielbia ![]() A wcześniej ktoś wspomniał o Mutsy. My mamy. I mój się nie chybocze. Jedyne co mogę mu zarzucić to jest strasznie drogi. A starszy w ogóle wózka nie polubił jak był mały. Dlatego taka cena i to, że nie był w pełni wykorzystany to bez sensu. Dopiero teraz jeździ w spacerówce. Ale może drugi maluch go polubi
|
|
|
|
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
Fajny teraz mamy tytuł wątku
![]() Zastanawiałyście się już nad łóżeczkami? Jakie lepiej wybrać 120/60 czy 140/70?
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy zamiar kupić zwykłe łóżeczko drewniane. Koleżanka kupiła dla swojego takie kolorowe, co każdy szczebelek ma inną fakture i materiał. Zapłaciła prawie 1300 zł a dzieciaka wcale to nie interesuje. A ma już ponad rok
|
#160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamysł był taki, że turystyczne i tak się przyda więc kupiliśmy jako pierwsze z myślą, że dokupimy drewniane. Ale skończyło się tylko na turystycznym ![]() Teraz też już to zostanie. I w sumie jak młody zaczął wariować i uderzać o te wszystkie boki łóżeczka to stwierdziłam, że drewniane nie dla takiego łobuza. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-05-19 o 16:55 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Nisia4: bardzo fajna ta kolyska i wozek tez mi sie podoba. a skad ta kolyska?
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę proste drewniane, tylko nie mam pojęcia o jakich wymiarach warto. Gdzieś jest jeszcze moje łóżeczko z dzieciństwa ale nie wiem w jakim stanie
|
#163 | |||
|
Zakorzenienie
|
I ja sie melduje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Od Weroniki :
"hej, hej, Jaśko również śle dla was buziaki my sobie leżymy..rano miałam pobrany ten mocz cewnikowany- nikomu nie życzę i czekam na wyniki. Dzisiaj robią mi profil glikemii, czyli cukier mierzyli z palca na czczo, potem z żyły po 2 h znowu z żyły, potem 2 x z palca i jeszcze 3 pomiary zostały. Na szczęście cukier do chwili obecnej w normie, Jutro robią mi to obciążenie glukoza, cytrynke już Tż zakupił no i jak juz będą wyniki moczu to będą dalej działać. Teraz łykam furagin i dopochwowo się masturbuje gynalinem regularnie słuchają brzucha czy mały nie ucieka ale Jaśko dzielnie siedzi i kopie równo Pozdrawiam,"
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A np. do takiego jak masz 120/60 kupuje się materac i prześcieradło o tych samych wymiarach czy prześcieradełko musi być większe? Nie wiem czy podają dokładny wymiar czy z przeznaczeniem na takie i takie łóżeczko nie zamotałam?Sojka cieszę się że Twoja córeczka dobrze się rozwija
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-05-19 o 17:03 |
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę wymierzyć łóżeczko po Pauli, bo nie pamiętam jakie wtedy kupowałam.
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Pomóżcie !!! Jak mam zmienić suwaczek Malutek na Synek??? |
|
|
|
|
#167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#168 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lidka, dziękuję Ci bardzo ![]() a wanienkę wybrałaś tę najtańszą, za 19,90 czy inną? zastanawia mnie jej jakość... Cytat:
Cytat:
![]() a o tym wiaderku, o którym piszesz czytałam ostatnio w jednej z gazet dla mam i zastanawiałam się jak tam ma dziecko zmieścić, bo wydają się strasznie małe na siedząco się je myje czy jak?jak pokazałam je mężowi to zaprowadził mnie do garażu i pokazał mi, że ma takie samo na zanętę dla ryb i w razie czego może Lence pożyczyć Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-19 o 17:15 |
||||
|
|
|
#169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tamlin to zmierz i podaj bom ciekawa jakie Ty masz ![]() Aga no najczęściej widać na all te 120/60, tych większych jest mało.
|
|
#170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa i musze się Wam poskarżyć na mojego męża- nie pozwolił mi nawet śliniaczków kupić było 5 w komplecie za 17pln...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przytrzymujesz pod paszkami takiego maluszka i myjesz. Czyli nóżki ma podkurczone. Jest pełno zdjęć w necie - bo mi t trudno wytłumaczyć Generalnie idea jest taka, że ma być ciaśniej, mokro, i podkurczone ciałko - jak w brzuchu. Zdarzało się, że zasnął i myłam śpiącego![]() W tym kąpiesz dopóki dziecko samo nie siedzi. Potem przeniosłam do normalnej wanny. I mój gin po przeprowadzeniu wywiadu rodzinnego decyduje o tej glukozie. Jakbym była obciążona genetycznie, albo ważyłabym 100 kg to by wysłał. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Dokładnie tak. Też mam z canpolu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podkłady kupuję inne, w Rossmannie. Takie mniejsze z jednej strony ceratka, z drugiej takie miękki i wchłaniające coś. |
|
|
|
|
#173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla męża za te śliniaki. my wykładzinę mamy jedynie w sypialni (przyjemnie w nóżki ) a teraz położymy w pokoju dzieciaczka |
|
|
|
|
#174 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak już będzie u mnie to zrobię zdjęciaJa jadę w poniedziałek na wizytę to zapytam z ciekawości. Mnie wyszła ta glukoza teraz wyjątkowo niska, a wydaje mi się, że gdyby cytryna miała jakiś wpływ to raczej podwyższała wynik.
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, macie już nowe hasło na naszą skrzynkę czy sojka jeszcze nie przesłała?
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-05-19 o 17:42 |
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, bo cena chyba dobra a dziecko sie duuuużo ślinie i jak nie ma śliniaka to ma mokro pod szyjką...
|
|
|
|
#177 |
|
Konto usunięte
|
Czesc laseczki!
Ja dziś cały dzien na działce siedziałam,czekam teraz na tżta az z próby wróci bo mamy isc do znajomych .Kurna tak mi sie nie chce,ale mnie tak prosił że sie zlitowałam nad chłopem ![]() katiem gdzie kupiłaś to wiaderko? |
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34217705]Czesc laseczki!
Ja dziś cały dzien na działce siedziałam,czekam teraz na tżta az z próby wróci bo mamy isc do znajomych .Kurna tak mi sie nie chce,ale mnie tak prosił że sie zlitowałam nad chłopem ![]() katiem gdzie kupiłaś to wiaderko?[/QUOTE] U mnie było w sklepie z artykułami dla dzieci. Ale w internecie też jest pełno. I mam bez stojaka pod - dodatkowy koszt bez sensu. Płaciłam w 2010 ok 100 zł. Czyli cena się w ogóle nie zmieniła. Co do śliniaków - ślina to pół biedy - gorzej ulane mleko, które niezbyt ładnie pachnie
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana każda z nas ma humorki ..niestety to nasz urok nie ;D a raczej stanu naszego zdrówka dla córci! Cytat:
Cytat:
ufff dobre wieści sa ... to dobrze ... oby dalej tak było wróciłam od teściów .. mam dość jestem zmęczona ide w poduchy
|
|
#180 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zanim będzie spała sama to i tak ze 2 lata miną![]() Cytat:
przy tym wózku nie podoba mi się tylko spacerówka, bo ma plastikową barierkę![]() Cytat:
teraz sporo rzeczy nie będę brała, ale pewnie też jakieś zakupki u nich zrobięCytat:
Cytat:
a mój mały z łóżeczka wyrósł równo z 2 urodzinami i od tej pory śpi z nami no ale ja już mu łóżko kupię na nowe mieszkanie, czyli za 3-4 tyg![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

pamiętam, że ostatnio składałaś zamówienie na allegro u sprzedawcy rodzyneczki czy jakoś tak
co dokładnie zamawiałaś i ile czekałaś na paczkę?
albo może ja nie umiem lub nie znam zasad, bo regulaminów oczywiście nigdy nie czytam
sprzedawcę polecam, kontakt dobry, bez problemu można się dodzwonić tylko jak zamówisz i rozpakujesz paczki, to paragonu trzeba chwilkę poszukać, bo u mnie wrzucili do torebeczki foliowej ze śliniaczkiem, bo gratis mi dorzucili śliniaczek właśnie i nie strachaj się znalezionymi w paczce pustymi opakowaniami od rzeczy, któych nie zamówiłaś, bo u mnie mąż paki odebrał i dzwoni, że fabryczne pudełka są pozaklejane w środku pusto i nie ma tycg rzeczy co powinny być a to się okazały wypełniecze wolnego miejsca w kartonach, żeby się zakupione rzeczy nie telepały

na siedząco się je myje czy jak?
było 5 w komplecie za 17pln...