|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 4 ale nie ostatnia :)
Hej Panienki
jakiś mam dobry humorek mimo zmęczenia okrutnego i nadciągającego nieuchronnie końca miesiąca w pracy (ka-ta-stro-fa!)Magcich - współczuję okropnie to jest fatalne jak sobie o tym pomyślę, to włos mi się jeży na głowie.... A jaka branża, może czegoś poszukam ?Kath - ja mam kupioną w markecie bazylię i też by padła, ale ja zawsze przesadzam do nowej ziemi, większej doniczki etc. To działa.. Bożenko dziękuję ![]() Ewuniu jesteś aniołem ! taka niespodziewajka ! Natychmiast mi się przypomniała paczka, którą ja dostałam od Ciebie ![]() Figa - ja Cię podziwiam ![]() Tereniu buziak ! ![]() Zielona, Ty powinnaś w antykarni pracować i wciskać te starocie za grubą kasę nadzainym obcokrajowcom przy okazji ucząc ich polskiego ![]() Sofa sofa... spać mi nie daje. Wczoraj mama wyciągnęła mnie po ikei jeszcze do BRW i patrzcie co znalazłam ! Wielka ogromnie, ale wygodna i rozkładana i.... no napiszcie co myślicie... Dołączam też układ pokoju z sofą oraz moje zdjęcia. Zamówiłabym to misiowe obicie na całości sofy (na tej ze zdjęć po bokach jest inna tkanina, widać ją też po prawej w próbniku), w tym kolorku ciepłego beżu (taki jak był w sklepie akurat), bo będzie ładnie współgrał z podłogą i ławą |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam tylko, że modelka, to moja Danusia-mamusia, a układ planuję chyba nr 3, bo muszę gdzieś to swoje ogromne, piękne lustro usadowić w godnym miejscu
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Sofa jest mega. Naprawdę duża i wygodna. Może na niej spokojnie spać 1 osoba bez rozkładania nawet. I jest prosta, bez wywijasków, więc tonuje nieco mocno ornamentową ławę. Ja osobiście jestem za!
Układ nr 3 też wydaje mi się najlepszy. A zamiast telewizora na ścianie, jakiś ładny obraz ![]() U nas w domu podstawa to biurko i kompputer, u was widzę nie będzie takiego czegoś? PS> Moja mamusia tez Danusia
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Kochanie, oboje mamy laptopy
stoliczek będzie w kuchni i to tam będę malowała, pichciła, pisała do Was... a czasem z kanapy a czasem z łózkeczka, a czasem z balkonu
|
|
|
|
#155 | |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
Zdecydowanie dla mnie też układ numer 3, a sofa bardzo ładna. Modelka wygląda na starszą siostrę ale z rysów twarzy pomyślałam, że to jednak mama...zwłaszcza że siostrzyczkę masz młodszą
|
|
|
|
|
#156 |
|
|
A dla naszej Terenii kochanej inspiracja na zdjęciu - sutaszowy dywan
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu7
Jak Ci się podoba to zamawiaj i się nie zastanawiaj. Ewuś Ale wyzwanie dla naszej Tereni. No, no. Znając ją, to kto wie czy za parę dni nie pokaże nam swojego nowego dywanika. |
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Madziu7 - mam sofę z brw - TRAGEDIA, w pierwszym miesiącu połamała się - ta głowna deska na dole, rozklekotana jest już jak nie wiem - lata we wszystkie strony. Badziew jak wszystkie meble z brw. Od dawna mamy ochotę ją wypierniczyć z domu, bo nie dość, że nie wygodna jak cholera to jeszcze ledwo się trzyma. Wiadomo teraz dlaczego taka tania była ![]() Nie dam rady więcej pisać, bo ciecze mi z nosa masakrycznie
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soczek malinowy i czosnek. Ja już piję i jem profilaktycznie, bo też ostatnio trafiło mnie dużo infekcji. |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
to nie katar a straszna alergia...
Ceny się tutaj nie dopatarzyłam ale to tym bardziej, kasa w błoto ( tutaj nie ma znaczenia czy to meble stylowe - szwagier ma kenta czy kuchenne niby drewniane, czy sofy)
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam mebli z tej galerii ale co mi się nie podoba /i chyba bedzie do
siedzenia nie wygodne/ te dwie osobne - duże poduchy. Madziu pomyśl o tej rozkladanej z Ikei. Ewuś błagam Cię nie podpuszczaj mnie, i na zdjęciu to żaden sutasz lecz wywijasy sutaszo-podobne. A niedawno szutasz odłożyłam i walczę ze sznurkami woskowanymi / no i paluchy bolą/ Kawał doskonały!!! |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta jest o niebo wygodniejsza od tej z ikei
i solidniejsza, naprawdę, wysiedziałysmy się, wyskakałyśmy na niej z mamą - facet z obsługi tylko z politowaniem patrzył ![]() Poduchy są miękkie mimo to, że mają sprężyny (tak jest na stronie producenta), bo są jedniocześnie pokryte grubą pianką mięciutką (przyjedziecie, to same sprawdzicie )Myślę, że i do spania i do przesiadywania jest super, tylko... mam jedno ale.... te gabaryty... nie wiem jak ja to przeżyję pół mojego pokoiku.... matulu...
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze spojarzałam na plan pokoju - nr 3 zdecydowanie
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- my z domem jesteśmy w ciemnej dupie ![]() architekt ma problemy osobiste - choroba i śmierć ojca - aktualnie bierze psychotropy bo się załamał. Projekt chyba od 2 miesięcy nie ruszony leży. Jego siostra ma się zająć trochę naszą sprawą - papierologią w urzędach, żebyśmy mogli media podłączyć i płot postawić chociaż. Ze zrozumieniem i sympatią do niego przeczekamy ten trudny okres. Ogólnie już jakiś czas temu postanowiliśmy, że budowę na przyszły rok przełożymy, bo a) były problemy z kredytem - na dzień dzisiejszy już go dostaniemy b) jakieś dotację będą na rozwiązania eko i teraz doszedł punkt - c mąż szaleje znowu - chce montować wszystko co możliwe i pompę ciepła, i wiatrak, i panele słoneczne i te do wody i te do produkcji prądu, Czekam spokojnie co z tego wyniknie i tylko przydomowe oczyszczalnie mu wybijam z głowy jak mu tylko zaczyna świtać taka myśl...
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-06-27 o 13:39 |
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu 7 my mamy sypialnie i komodę z BRW, ma już 5 lat i nic jej się ni dzieję. Więc jeśli Ci się podoba i jest wygodna to bierz
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
bo tak wogóle to ja od wczoraj zakładam tylko dwie opcje - nierozkładana sofa z ikei z szezlongiem lub właśnie ta.... obie duże i obie wygodne, cena ta sama, tylko, że ta z ikei w częściach
i się nie rozkłada... z ikei taka jak na zdjęciu poniżej.To chyba jednak ta z brw ładniejsza |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Teresko pokrowce na kanapy z Ikei można kupić w Dekorii , Te oryginalne są faktycznie średniej jakości i pranie słabo znoszą. Ale i tak tutaj jest jest plus taki, że ewentualnie tylko przybrudzonej kanapy której doczyścić sie nie da, nie trzeba wywalać na śmietnik tylko pokrowiec wymienić. Czego się ze zwykłymi kanapami zrobić nie da
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Powtórzę jeszcze raz... nie ma sensu kupowania nierozkładanej sofy a potem wydawania 300 zl na materac, żeby przenocować przyjaciółki z wizazu
Ewentualnie teściów, ale to wiadomo, że rzadziej:P
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
ale rozkładana sofa nigdy nie będzie tak wygodna jak jej odpowiedniczka nierozkładana
)
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że ta sofa ma bardzo głębokie siedzisko. I jak się siądzie i oprze, to nogi swobodnie nie opadają na ziemię. ja zwracam na to uwagę jak kupuje samochody, bo jak mi sie krawędź siedziska opiera na łydce to zatrzymuje krążenie. Madziu jesteś wysoka więc może nie byc to przeszkodą.
U mnie limituje zakup pojazdu
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sofa mi się podoba. Co do firmy się nie wypowiem, bo nic nie mam ale akurat dziś u mnie w pracy była dyskusja o mebelkach. I prawie wszyscy narzekali na brw.
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Miłego dzionka wszystkim życzę. Ja mam dzisiaj wolne. Wczoraj "walnęły" nam dwa komputery w pracy. Dyrektora i mój, nie wiemy co się stało. Ja mam w moim zapisane sprawozdania na radę pedagogiczną - masakra. Na przywołanie uśmiechu - wspomagam naszą Terenię. |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wrzuciłam jagodzianki do pieca
![]() A kilka dni temu robiłam taką tarte http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html rewelacja ! moja była jagodowa
|
#173 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jako maleństwo siedzę zawsze z podwiniętymi nogami, albo po turecku
Co do jakości to zawsze jest gwarancja na kilka lat
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, że na gwarancje przyjmować nie chcą
zawsze zwalaja na to, że pewnie, źle złożone czy co....
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm
We związku z tym, że dopiero wróciłam z pracy (od 7) szukam wytchnienia i normalnych tematów. Dlatego też powiem parę słow od siebie chce któraś posłuchać?Bardzo dużo osób narzeka na BRW, a ja ogólnie nie mogęzłego słowa powiedzieć. Od 4,5 roku mamy w dużym pokoju komodę (szufladowca), szafkę pod tv, witrynę wysoką i mniejszą komodę z BRW i jestem z nich zadowolona zarwałam tylko szufladę w szafce pod tv ale to tylko moja wina Od 5 lat też mam w sypialni łóżko (160x200) z BRW które było kilkanaście razy skręcane i rozkręcane już, bo raz stało wzdłóż a raz w poprzek pokoju i też nic się z nim nie dzieje (tylko raz zarwane jak Ogr skoczył na nie, ale to insza inszość bo Ogr waży 130 kg ,nic się nie stało tylko śrubki przykręciliśmy w innym miejscu i dalej nam służy doskonale)Więc to nie ma reguły co do jakości mebli BRW, chyba zależy od ich użytkowania Poszłam wczoraj sobie poprawić humorek, odwiedziłam fryzjerkę i manikiurzystkę i pedikiurzystkę i nie pomogło, ale chociaż na jakiś czas zapomniałam o pędzie i nadmiarze pracy
|
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
No, no dziewczątka oglądają mecz czy też kibicujecie Portugalczykom
tak ja ja?? Bożenko kocidła wspaniałe Edytowane przez Terenia18 Czas edycji: 2012-06-27 o 21:53 |
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Nie kibicuję,mój ślubny razem z synem śledzi to szaleństwo.
Ewuś-kawał super, zapodałam dalej w zamian coś ode mnie: Lot samolotem. Pasażerowie śpią,budzi sie jąkała, widzi palące się skrzydło samolotu.Wszyscy śpią,przerażony biegnie do pilota wydukał co zobaczył - -cała załoga zajęła się już gaszeniem-odpowiedział pilot -proszę poinformować pasażerów ale bardzo proszę tak by nie powstała panika! Jąkała wraca i myśli: -przecież zanim im to powiem to już będą panikować. Wiem zaśpiewam im,bo jak śpiewam to się nie jąkam. Bierze mikrofon i zaczyna śpiewać: -Sa-mo-lot się pali.. na to pasażerowie odpowiedzieli śpiewająco: -tra- la- la- la- la Jąkała jeszcze raz: Sa-mo-lot się pali : pasażerowie: -tra-la-la-la-la.
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytuje, oscypkuje, śle buziaki.
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

jakiś mam dobry humorek mimo zmęczenia okrutnego i nadciągającego nieuchronnie końca miesiąca w pracy (ka-ta-stro-fa!)
to jest fatalne 

ale to tym bardziej, kasa w błoto
czy kuchenne niby drewniane, czy sofy)

Ewentualnie teściów, ale to wiadomo, że rzadziej:P
)