![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studentki Politechniki Gdańskiej- łaczmy się! :)
Dostałam się z listy A i jestem na wydziale OiO.
Szkolenia mam: e-Student- 27.09 godz. 14-15:30 bhp- 28.09 godz. 12-14 medyczne- 28.09 godz. 14-15 fajnie, że podzielili to chociaż na 2 dni, na mojej poprzedniej uczelni siedzieliśmy od 9 do 15 z 15 minutową przerwą ![]() nie mieliśmy żadnego testu ale każdy musiał napisać na kartce swoje imię i nazwisko i zostawić prowadzącemu (ale podkreślam, że byłam na innej uczelni, nie wiem jak jest na PG) Ja właśnie zaczęłam robić porządki w szafie, będę musiała spakować się w jedną walizkę jadąc do Gdańska więc muszę wybrać najważniejsze rzeczy ![]()
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
LiquidLuck już się przeprowadzasz? Ja nawet jeszcze nie zaczęłam szukać mieszkania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Przeprowadzam się na początku września, ale wzięłam się za ogarnianie pokoju, bo z powodu odległości nie mogę wziąć dużo rzeczy do Gdańska, nie będę wracać często do domu i chcę wystawić trochę rzeczy na allegro ; )
Ja cieszę się, że szukanie mieszkania mam za sobą ![]() ![]()
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam nadal wrażenie że wyląduje pod mostem...bo chcę składać dokumenty na akademik a jeszcze nie mam wszystkich dokumentów bo czekam aż z ZUS-u mi przyślą ;/ a termin do piątku. A czy ktoś może mi podpowiedzieć o co chodzi z tymi jakimiś szkoleniami o których każda z was pisze?,,,trzeba to przejsc? Aaaa i jeszcze jedno: czy w tych listach oficjalnych jest coś jakby "decyzja o przyjęciu na studia" bo potrzebuję tego dokumentu i nie wiem czy czekać na list i go potraktować w ten sposób czy dzownić na PG? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Tak, jest decyzja o przyjęciu na studia.
Ja też miałam składać papiery o przyznanie akademika, ale nie mam jeszcze żadnych, bo nie moge się nikogo w domu doprosić żeby mi je załatwił. Ja sama siedze po 15 godzin w pracy, więc nie mam jak nawet ;// więc musze się rozglądać za mieszkaniem, chociaż ceny mnie przerażają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie wygladajcie planu, dostaniecie go najpewniej dzien przed, tak jest zawsze
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, ze bedzie mozna to przejsc w innym terminie, jesli moje nie beda mi pasowały i ze nie będzie potem z tym jakis problemów... zamieszania...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
zobaczymy jak to będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Rozeznanie
|
na ZiE (pewnie na innych wydzialach podobnie) są robione dodatkowe terminy w sesji zimowej. wpisujesz się na listę i odrabiasz bez problemu, ale nie polecam bo wtedy lepiej myśleć o Egzaminach a nie o tym co można zrobić wcześniej i co jest na prawdę krótkie, bezproblemowe i przyjemne...
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Możę to głupie pytanie, ale co się robi na tych szkoleniach tylko się siedzi i słucha? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po bibliotecznym tylko jest test, na który odpowiedzi krążą po PG od zawsze i każdy zalicza bez problemu, szczególnie, że wypełniasz go w domu, elektronicznie ;p
![]() |
![]() |
#162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BHP - 26.09 od 17 - 18:30 Platforma E-student - 26.09 od 13 - 14.30 Kurs pierwszej pomocy - 26.09 od 15-16.30 I po kursie pierwszej pomocy spotkanie z opiekunem roku ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też chciałam złożyć papiery o akademik, ale jak przeczytałam, że nie ma możliwości wyboru DS na pierwszym roku to zrezygnowałam... ![]() Jak studiowałam na mojej uczelni złożyłam papiery o aka i trafiłam do 3-osobowego pokoju- na pierwszym roku u nas dziewczyny dostawały 3-osobowy pokój, a chłopacy 4-osobowy -.- pokój był rozmiarów mikroskopijnych, nie powiedziałabym, że nadaje się do zamieszkania dwóch osób no ale to tylko akademik ; ) najgorsze i tak były współlokatorki... miałam jedną dziewczynę z mojego rocznika, a drugą z V roku. Ta z V roku w ogóle się nie odzywała, sprawiała wrażenie obrażonej, że musi mieszkać z takim plebsem z I roku, a ta druga to była taka brudaska, że pierwszy raz spotkałam kogoś takiego. Zostawiała nieumyte naczynia na weekend w zlewie, niedojedzone kanapki z dżemem, który ściekał po szafkach, przez pół roku ani razu nie zamiotła pokoju (nawet jak raz przyszła po wfie i wysypała worek piasku na podłogę stwierdziła że to nic takiego i rozejdzie się), a kąpała się RAZ w tygodniu po wfie (chociaż co weekend jeździła do domu, więc może tam też się kąpała). Dziewczyna nie potrafiła obsługiwać kuchenki gazowej, nie kupiła ani razu płynu do naczyń, ani papieru toaletowego (jak zaczęłam chować moje rzeczy, w końcu niczyim sponsorem nie jestem, to naczynia myła pod bieżącą wodą i chodziła pożyczać papier po pokojach -.-). Na nasze nieszczęście miałyśmy też telewizor w pokoju i ta dziewczyna jak tylko przychodziła do pokoju to od razu go włączała i siedziała przed nim całe dnie, czasami potrafiła oglądać jeden serial naraz w tv i drugi na laptopie ucząc się przy tym, a na drugi dzień marudziła, że nie zaliczyła koła. Była ciężką współlokatorką i mam przez nią uraz do akademika... Polecam aka jeżeli dogada się z kimś wcześniej i nie idzie się w ciemno do pokoju z zupełnie obcymi ludźmi w innym przypadku może być ciężko ;s
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
A ja nadal czekam na moj list... moj kumpel dostal sie z ostatniej listy i juz polecony na niego czeka (inny wydzial) a ZIE sobie leci w ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Wlasnie dostalam list... szkolenia mam 27 wrzesnia od godziny 10.15 do 17.30... w tym odbiór legitymacji... A ja w Polsce bylabym o godzinie okolo 15.00.
b_blue jaki jestes wydzial? Bo chyba bede chciala z Tobą odbyc to szkolenie, przejde się do dziekanatu i zapytam co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na ETI, inżynieria biomedyczna, bo z tego co widziałam u nas poszczególne kierunki mają osobno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
b_blue zgode od mojego wydzialu juz otrzymalam, teraz pisze maila do ETI i moze spotkamy się na szkoleniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Robiłyście już przelew za ELS? bo ja zrobiłam przelew w poniedziałek i cały czas mi nie zaksięgowało wpłaty i się trochę denerwuje...
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Spoko, jak coś to daj znać, razem zawsze raźniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Dam znac, dam
![]() Ja dzisiaj zamierzam wplacic. Ja przy oplacie rekrutacyjnej czekalam 5 dni do zaksięgowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Ja się cieszę, ,że jestem na IŚ bo przynajmniej te wszystkie szkolenia w jednym dniu są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Sarah to sie spotkamy
![]() List już dostałam kilka dni temu a przelewu jeszcze nie robiłam.
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Dokładnie..a dostałaś może wiadomość kiedy mamy szkolenie z pierwszej pomocy? bo ja mam tylko, że informacja zostanie podana później...
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
wgl nie wiem czy widziałaś ale mamy być godzine przed rozpoczęciem roku już na PG...ciekawe po co xDD
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Mam problem. Założyłam konto na moja.pg.gda.pl i nie mogę się zalogować na nie. Dodam, że na tego studenckiego maila loguje się bez problemu. : /
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Najlepiej zadzwonić do pg i dowiedzieć się co i jak.
Ja pierdziele, dopiero zaczęłam szukać mieszkania i już mam dosyć ;// |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.