Zazdrośnice już po 60-tce. Część 61. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-01, 21:05   #151
Grapefrutka
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice już po 60-tce. Część 61.

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
ja się nie zaręczyłam..wręcz zdołowałam trochę, bo strasznie szybko ten czas zleciał a było fantastycznie..nie żałuję tej decyzji ani żadnej złotówki wydanej na ten wyjazd..powiem wam, że nawet znacznie polepszyły się moje stosunki z ojcem Cz.
codziennie szliśmy razem na kolację i naprawdę jest dobrze..
z tych nieprzyjemnych dla mnie rzeczy to Cz. wypływa najpóźniej do połowy listopada..i zostaję sama na minimum 5 miesięcy..góra 6, ale to dla mnie kosmos..dzień w dzień się widujemy, śpimy w jednym łóżku i nagle ja taka słomiana wdowa..jest mi źle i przykro, ale wiem, że musi płynąć..bardzo nas ten wyjazd zbliżył..cz. pokazał mi całą okolicę, w której mieszkał..pochodziliśmy po parku w pobliżu jego domu i dużo mi opowiadał o dzieciństwie, kolegach, zajęciach..byliśmy nawet w jego szkole i trochę mogliśmy tam pochodzić po klasach..widać było jak tęsknił za tymi miejscami..
co do huraganu Sandy to na szczęście całkowicie byliśmy poza jego zasięgiem..
co do samego seattle to powiem Wam, że mogłabym tam mieszkać..w ogóle ludzie są bardzo mili..miasto jest piękne..nie jest przesycone drapaczami chmur, ale ma takie klimatyczne miejsca, w których można by siedzieć/chodzić godzinami..
ale bije szczęście z drugiej części posta to może jednak pomyślicie się tam przenieść??
co do rozłąki to naprawdę współczuje no ale jak trzeba to trzeba, niestety choć mam nadzieję że zanim wypłynie to klęknie a jeśli nie klęknie to zrobi piękny wstęp do przyklęku a jak tylko wróci to padnie na kolana
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:06   #152
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Naj za kawalerkę i dwupokojowe rożnie. I wcale nie tak w centrum.
za dwa pokoje to jeszcze pół biedy. choć u mnie za 1300 to się znajdzie bez problemu 3 pokoje i to takie luksusowe dość: http://dom.gratka.pl/tresc/401-27825...e0a2343539c6,1
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:12   #153
majasn
Zakorzenienie

teraz muszę się tylko w czasie przestawić, bo tam byliśmy 9h do tyłu..teraz jestem już 40h na nogach więc zaraz zmykam się wyszorować porządnie i lulu..
a i powiem Wam, że uwielbiam latać Airbusem..nienawidzę latać Eurolotem..brrrrr..

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
ale bije szczęście z drugiej części posta to może jednak pomyślicie się tam przenieść??
co do rozłąki to naprawdę współczuje no ale jak trzeba to trzeba, niestety choć mam nadzieję że zanim wypłynie to klęknie a jeśli nie klęknie to zrobi piękny wstęp do przyklęku a jak tylko wróci to padnie na kolana
być może będziemy rozważać tę ewentualność ale jakbym miała się gdzieś przenosić to tak za ok. 2 lata
nie klęknie zanim wypłynie..to wiem na pewno..mam nadzieję jednak, że jak wróci to będzie pewny i wtedy zrobi krok dalej..
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:13   #154
kasia0912
Zakorzenienie

Naj ja widziałam i kawalerki za 1600 plus opłaty. A to mieszkanie fajne

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:13   #155
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Lot spoko, mieszkanie fajne Jest 2 poziomowe Jutro postaram się zrobić zdjęcia Na razie walczę o konto w banku i fajny płaszcz
A jak korzystaliście z tego neta? Tzn. na jakie strony wchodziliście? Korzystaliście z yt albo oglądaliście coś online? I co to jest transfer nocny?
Jestem przyzwyczajona do neta bez limitów i nie wiem jak oszczędna powinnam być
super brzmi to mieszkanko dwa poziomy
korzystaliśmy z YT, oglądaliśmy filmiki na Joe itp. choć nie jakoś namiętnie, ale kilka dziennie bez problemu, parę odcinków serialu obejrzeć mogłam też spokojnie, ale jak oglądałam po kilkanaście to już mi zżarło neta
transfer nocny - znaczy darmowy to po prostu od 24 do 9 rano mogłam korzystać z neta, nie tracąc tego limitu 1 GB. Aha, no i korzysta się w normalnym ”tempie”, znaczy u mnie to było 16 mega na sekundę czy jakoś tak dlatego głównie właśnie po północy coś oglądałam albo rano. ogólnie to chodzi o to, że można w nocy ściągać bez limitu GB jakieś filmy itp.
Nie wiem, nie umiem tłumaczyć
Cytat:
ja się nie zaręczyłam..wręcz zdołowałam trochę, bo strasznie szybko ten czas zleciał a było fantastycznie..nie żałuję tej decyzji ani żadnej złotówki wydanej na ten wyjazd..powiem wam, że nawet znacznie polepszyły się moje stosunki z ojcem Cz.
codziennie szliśmy razem na kolację i naprawdę jest dobrze..
z tych nieprzyjemnych dla mnie rzeczy to Cz. wypływa najpóźniej do połowy listopada..i zostaję sama na minimum 5 miesięcy..góra 6, ale to dla mnie kosmos..dzień w dzień się widujemy, śpimy w jednym łóżku i nagle ja taka słomiana wdowa..jest mi źle i przykro, ale wiem, że musi płynąć..bardzo nas ten wyjazd zbliżył..cz. pokazał mi całą okolicę, w której mieszkał..pochodziliśmy po parku w pobliżu jego domu i dużo mi opowiadał o dzieciństwie, kolegach, zajęciach..byliśmy nawet w jego szkole i trochę mogliśmy tam pochodzić po klasach..widać było jak tęsknił za tymi miejscami..
co do huraganu Sandy to na szczęście całkowicie byliśmy poza jego zasięgiem..
co do samego seattle to powiem Wam, że mogłabym tam mieszkać..w ogóle ludzie są bardzo mili..miasto jest piękne..nie jest przesycone drapaczami chmur, ale ma takie klimatyczne miejsca, w których można by siedzieć/chodzić godzinami..
super, że wyjazd udany, chcę zdjęęciaa! Seatle GA
przykro mi, że Cz. wyjeżdża... nie wyobrażam sobie takiej rozłąki ale może przed wyjazdem Ci się oświadczy
Stary 2012-11-01, 21:18   #156
carmelova
Zakorzenienie

najka wiem o co chodzi Umiesz tłumaczyć Mieszkanie wymaga odświeżenia - głównie ściany i podłoga. Ale ma nową pralkę i zmywarkę. Ni o bardzo wygodne łóżko i fajną kanapę

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

maja zazdroszczę Seattle Zwiedziliście może Seattle Grace ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:23   #157
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
najka wiem o co chodzi Umiesz tłumaczyć Mieszkanie wymaga odświeżenia - głównie ściany i podłoga. Ale ma nową pralkę i zmywarkę. Ni o bardzo wygodne łóżko i fajną kanapę

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

no to łóżko że wygodne to super, bo ostatnio narzekałaś na tamto w kawalerce a ile ma metrów i pokoi? odświeżenie to najmniejszy problem, najważniejsze, że macie sprzęty i jest blisko wszędzie i w ogóle wielki fart z tym mieszkaniem
Stary 2012-11-01, 21:23   #158
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

a prysznic macie?
Stary 2012-11-01, 21:25   #159
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
być może będziemy rozważać tę ewentualność ale jakbym miała się gdzieś przenosić to tak za ok. 2 lata
nie klęknie zanim wypłynie..to wiem na pewno..mam nadzieję jednak, że jak wróci to będzie pewny i wtedy zrobi krok dalej..
a skąd masz pewność że nie przed?? nie jedna była pewna i miała niezłą niespodziankę
to w takim razie po powrocie z tęsknoty mu się ugięło kolanko
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2012-11-01, 21:28   #160
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

rodzice byli dziś na cmentarzu bródnowskim. Takiego ścisku, awantur, płaczących dzieci, przepychanek nigdy tam nie widzieli. Dziś był tragedia.
dla mnie to jakiś kosmos był...oglądałam wieczorem filmik z tego. ja rozumiem odwiedzanie grobów, ale jak się widzi korek jak stąd na księżyc to po kiego w nim stać? nie lepiej przyjechać w inny dzień? nie rozumiem ludzi...serio
na ślepo gnają, żeby tylko znicz postawić i dalej jazda...zamiast zatrzymać się przy grobie bliskich, pomyśleć, pomodlić się w spokoju.

ehhh... i wnerwia mnie atmosfera w radiu - wspominają cały dzień zmarłych jak dzisiaj dzień wesoły, bo wszystkich świętych

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
poka się, poka!

nooo, to musimy nadgonić za te paple

mnie też jakoś czas przez palce przelatuje - wprowadzaliśmy się w wakacje, upały były, a tu już śnieg pada. niby to dopiero 3 miesiące, a mam wrażenie, że z pół roku najmniej, nie mówiąc o tym, że dni mi lecą po prostu strasznie szybko...
a w Prawie Agaty widziałam Zakościelnego - ma siwe baczki. I sobie uświadomiłam, że cholernie szybko się starzejemy

ale kochana babcia cudny gest
może nie zauważyła, ja raz też nie zauważyłam, i kupiłam P. majtki z napisem: ”Byłem niegrzeczny, daj mi klapsa”
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:33   #161
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
a skąd masz pewność że nie przed?? nie jedna była pewna i miała niezłą niespodziankę
to w takim razie po powrocie z tęsknoty mu się ugięło kolanko
znam jego zasoby portfela.. poza tym wiem, że on niczego nie szukał w tym temacie i na razie dla niego to czarna magia..

carmi, nie zwiedziliśmy..w ogóle tego nie ma tak fizycznie..jest po prostu studio TV Kobo (chyba tej, bo tam kilka ma podobne nazwy) i na dachu budynku tej TV jest zrobione lądowisko dla helikoptera z oznaczeniem SGH..co do samego miejsca to ja nie widziałam tam nigdzie nawet tabliczki więc nie wiem jak i gdzie dokładnie oni to kręcą..
Stary 2012-11-01, 21:34   #162
kasia0912
Zakorzenienie

Maya w zeszłym roku byłam i serio było spokojnie i nie było tłoku, a dziś masakra podobno. Z tego co rodzice mówili to był jakiś wypadek i dlatego tak się zakorkowało. Musieli po jakiś błotach chodzić żeby w ogóle z cmentarza wyjść.

my zawsze chwile postoimy, a potem po prostu spacerujemy po cmentarzu.

niby ludzie idą odwiedzić groby, wyciszyć się, powspominać, a klną i zachowują się strasznie

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-11-01, 21:36   #163
majasn
Zakorzenienie

część zdjęć wrzuciłam chwil parę na fejsa..
mam dużo filmików, bo w większości przypadków kręciliśmy
Stary 2012-11-01, 21:36   #164
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Maya w zeszłym roku byłam i serio było spokojnie i nie było tłoku, a dziś masakra podobno. Z tego co rodzice mówili to był jakiś wypadek i dlatego tak się zakorkowało. Musieli po jakiś błotach chodzić żeby w ogóle z cmentarza wyjść.

my zawsze chwile postoimy, a potem po prostu spacerujemy po cmentarzu.

niby ludzie idą odwiedzić groby, wyciszyć się, powspominać, a klną i zachowują się strasznie
o to to, właśnie to mnie irytuje na maksa
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:40   #165
alloffkowa
Zakorzenienie

hej ! mogę dołączyć? juzż kiedyś próbowałam, ale nie nadążałam
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:42   #166
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
hej ! mogę dołączyć? juzż kiedyś próbowałam, ale nie nadążałam
dajesz! tylko się przypomnij ładnie

Maja, dobrze, że napisałaś, przeglądam fotki dziwne, bo nie dostałam żadnego powiadomienia, że zdjęcia dodałaś
Stary 2012-11-01, 21:50   #167
justyna_dt
Zakorzenienie

Dobry

Tak mi się rzuciło w oczy co Kasia pisała odnośnie jeżdżenia na groby dzisiaj i powiem Wam, że tą samą refleksją podzieliłam się dzisiaj z mamą na cmentarzu. To jest fatalny dzień na refleksje nad grobami bliskich - ja stoję, a tu obok dwie obrzydliwe przekupy: "To jest ta od Kowalskiego. Wiesz, że puściła go w trąbę z tym chłopem, co se założył sklep z butami w rynku?", nosz ☠☠☠☠a...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:52   #168
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Dobry

Tak mi się rzuciło w oczy co Kasia pisała odnośnie jeżdżenia na groby dzisiaj i powiem Wam, że tą samą refleksją podzieliłam się dzisiaj z mamą na cmentarzu. To jest fatalny dzień na refleksje nad grobami bliskich - ja stoję, a tu obok dwie obrzydliwe przekupy: "To jest ta od Kowalskiego. Wiesz, że puściła go w trąbę z tym chłopem, co se założył sklep z butami w rynku?", nosz ☠☠☠☠a...
a u nas było fajnie, trochę tłoczno, ale w porządku atmosfera. My akurat możliwe, że ją psuliśmy, bo przy grobie dziadka P. wspominaliśmy historie z nim związane i się śmialiśmy z różnych takich przypadków fajnie było
Stary 2012-11-01, 21:52   #169
alloffkowa
Zakorzenienie

a więcccc. w lutym będzie 4 lata jak jestem z TŻ. wiem że narzeczoną będę jeszcze w tym roku, tzn nie wiem, ale tak mi tż obiecał. no i chciałabym już i nie moge się doczekać
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 21:54   #170
kasia0912
Zakorzenienie

Naj my zawsze przy grobach wspominamy śmieszne rzeczy jak jesteśmy u dziadka i jest msza to zawsze stoi nas tak z 20 osób i zawsze rozmawiamy i opowiadamy o dziadku ale co innego takie rozmowy, a co innego szukanie tematu do plotkowania o innych

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2012-11-01, 21:54   #171
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas było fajnie, trochę tłoczno, ale w porządku atmosfera. My akurat możliwe, że ją psuliśmy, bo przy grobie dziadka P. wspominaliśmy historie z nim związane i się śmialiśmy z różnych takich przypadków fajnie było
To co innego zupełnie. Ja zwyczajnie nie trawię plotkarstwa i "rewii" na cmentarzu, brrrr...

alloffkowa, hej no to za kolejny ważny krok

A ja przed chwilą wystawiłam swój motocykl na sprzedaż mój pies chyba przeżywa razem ze mną, bo właśnie zasmrodził cały pokój

Stary 2012-11-01, 22:02   #172
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
dajesz! tylko się przypomnij ładnie

Maja, dobrze, że napisałaś, przeglądam fotki dziwne, bo nie dostałam żadnego powiadomienia, że zdjęcia dodałaś
Ja też nie, ale zdjęcia super

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
To co innego zupełnie. Ja zwyczajnie nie trawię plotkarstwa i "rewii" na cmentarzu, brrrr...

A ja przed chwilą wystawiłam swój motocykl na sprzedaż mój pies chyba przeżywa razem ze mną, bo właśnie zasmrodził cały pokój
Ojej,czemu???
Stary 2012-11-01, 22:06   #173
justyna_dt
Zakorzenienie

Carmelku, za mały już dla mnie, czas na coś większego

Stary 2012-11-01, 22:10   #174
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:

jak możesz do tego stopnia psa stresować

za szybką i konkretną ofertę

i mam nadzieję że teraz kupisz motor i odpowiednie ciuchy
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2012-11-01, 22:10   #175
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy też będzie crossem, czy zmieniasz front?
Stary 2012-11-01, 22:20   #176
justyna_dt
Zakorzenienie

Grape, no bo on taki empatyczny jest, nie moja wina nowe moto koniecznie z ciuchami, teraz to już nie przelewki, a i ekstra kasa będzie, tak że luzik
Carmelku, chyba zmieniam. Supermoto jest ekstra, ale na trasy to plecy chcą mi odpaść a jeżdżenie w miejscu mnie nudzi. Już od dłuższego czasu w głowie to: http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-s-id...-M3409879.html (na początek chciałam kupić, szczęśliwie tego nie zrobiłam). Tylko chciałabym w tej wersji: http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-sv65...-M3396598.html ale już cena trochę boli

Stary 2012-11-01, 23:08   #177
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
mam genialny pomysł: wymieńcie się ze Stefką!
Stary 2012-11-01, 23:16   #178
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
mam genialny pomysł: wymieńcie się ze Stefką!

Jesteś przegenialna

Carmi, 2 poziomy? Extra

Maja, zazdroszczę wyjazdu Cieszę się, że zaczęło się Wam układać, ale to strasznie dobijające, że właśnie teraz wypływa Nie wyobrażam sobie tego... Masakra, będę mocno trzymać kciuki za Was Jak nie klęknie po powrocie, to chyba coś mu zrobię
Czasem tak oglądam fotki ludzi jeżdżących po świecie, układających sobie życie z daleka od PL, takich uśmiechniętych, spełnionych i jakoś tak mi tęskno za podobnym życiem. WIem, że często jest to okupione trudnymi początkami. Ale jak coraz bardziej zagłębiam się w temat pracy tutaj, to trudne początki tutaj = trudny czas zawsze

Dziś się dowiedziałam, że w przyszłym roku w rodzinie mam 3 wesela. Extra.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-01, 23:18   #179
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Maja, zazdroszczę wyjazdu Cieszę się, że zaczęło się Wam układać, ale to strasznie dobijające, że właśnie teraz wypływa Nie wyobrażam sobie tego... Masakra, będę mocno trzymać kciuki za Was Jak nie klęknie po powrocie, to chyba coś mu zrobię
Czasem tak oglądam fotki ludzi jeżdżących po świecie, układających sobie życie z daleka od PL, takich uśmiechniętych, spełnionych i jakoś tak mi tęskno za podobnym życiem. WIem, że często jest to okupione trudnymi początkami. Ale jak coraz bardziej zagłębiam się w temat pracy tutaj, to trudne początki tutaj = trudny czas zawsze

Dziś się dowiedziałam, że w przyszłym roku w rodzinie mam 3 wesela. Extra.
będzie dobrze sam wyjazd z kraju nie czyni ludzi spełnionych.
hmm, moze będą cztery wesela w przyszłym roku, jeśli Twój mężczyzna się spręży
Stary 2012-11-01, 23:27   #180
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
będzie dobrze sam wyjazd z kraju nie czyni ludzi spełnionych.
hmm, moze będą cztery wesela w przyszłym roku, jeśli Twój mężczyzna się spręży
Przyznam, że organizacja i myślenie na szybko chyba mnie przerażają Może i nie. Ale jakoś zawsze gdzieś tam mi się marzyło wyjechać. Ogólnie lubię zmieniać miejsce zamieszkania, środowisko 5 lat studiów w jednym miejscu to zdecydowanie długo.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości