![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy spotykałabyś sie z biednym facetem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Jak bardzo? Czego nie można robić?
![]()
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Ja powiem tak-kiedy się kogoś kocha pieniądze nie są najważniejsze,z wielu rzeczy można zrezygnować.Może i owszem na Kanary się nie poleci,ale spacer po parku też nie jest złym pomysłem :P
Biedny człowiek to niekoniecznie ten bez gotówki.
![]() |
#154 |
Rozeznanie
|
Bardzo. Trzeba sie ograniczac praktycznie we wszystkim. Śmiganie non stop po parku i ascetyczne życie moga sie w koncu znudzic. Trzeba Ci tlumaczyc czego nie mozna robic przy pensji 1500 zł (tym badziej gdy ma sie dzieci i mieszka na swoim)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Mieszkam na swoim, z TŻ zarabiamy trochę ponad 3tyś, co prawda dzieci jeszcze nie mamy ale nie czuję żebym żyła ascetycznie. No chyba, że to, że jeździmy na snowboardzie, TŻ na kitesurfingu, chodzimy na lekcje tańca, na siłownie, jeździmy na rolkach, wspinamy się, podróżujemy i gotujemy egzotyczne potrawy to ascetyczne pasje. Kwestia organizacji i chęci. Jak się chce to pieniądze można odłożyć, zrezygnować z czegoś na rzecz czegoś innego.
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że się z tym liczę
![]() ![]() ![]()
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Owszem mozna rezygnowac z czegos na rzecz czegos innego, oszczedzac, odkladac, ale nie kazdy lubi ograniczac sie przez caly rok tylko po to zeby odlozyc na fajne wakacje (to przyklad). A tez piszesz o innej sprawie. Ty i TZ jestescie swiezo po studiach i sama mowisz, ze z czasem pensje powinny wzrosnac (przynajmniej teoretycznie). Ja pisze raczej o innym przypadku. O facecie doroslym, ktory ma prace za 1500 i mu z tym dobrze i nie chce nic zmieniac. Edytowane przez fankam Czas edycji: 2012-12-03 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Jedni wolą mieć Iphone'a 5 i piękny telewizor i spędzać czas z nimi, inni wolą nie mieć i jechać na wakacje. To, że powstają wątki na temat tego czy być z średniozamożnym facetem, czy też nie być świadczy tylko i wyłącznie o tym, że żyjemy w jakiejś chorej konsumpcyjnej dziurze. To, że coś kosztuje nie znaczy, że my musimy za to zapłacić, to, że ludzie nie radzą sobie w życiu bez smartfonów i tabletów pokazuje, że przestajemy samodzielnie myśleć. Smutne, ale prawdziwe, dlatego staram się od tego niszczącego dobrobytu uciekać i od nikogo nie będę oczekiwała by mi go zapewnił.
![]() |
#160 |
BAN stały
|
Nic dodac nic ująć. Lepszy partner który jest uczuciowy, lojalnym i jest po prostu dobrym człowiekiem niż miliarderem który codzień posuwa inną laskę a obecna partnerka służy mu tylko jako maskotka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
BAN stały
|
Capresse bardzo bardzo mądrze piszesz. Widać, że doceniasz pieniądze i Widać, że cięzką pracą do wszystkiego dochodziłaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
W kolko te same argumenty juz sie powtarzaja. Bogaty to bez pasji, pusuwajacy inne laski, z malym przyrodzeniem, kiepski w wyrze, konsumpcjonista, nielojalny, zły, niedobry i w ogole be
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
Bo niestety ale tak z reguły jest. Sodóweczka odbija do główki takim i myślą, że zawojowali świat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
BAN stały
|
A najgorsi jako partnerzy sa tacy którzy maja pieniązki od rodziców i na nic sami nie musieli zapracowac nigdy. Nie szanują wartości pieniadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Niestety rzeczywistość pokazuje, że bogaci z pasją lubią podpierać sopockie i warszawskie kluby ubrani w sweterki od Tommiego, wypachnieni One Million, z Jackiem w ręku. I taki człowiek pójdzie na ognisko, dostanie browara, ma szanty śpiewać i zaczyna uciekać bo nie wie co to za 'chory film' w którym się znalazł.
Jak dobrze, ze w porę się opamiętałam i przestałam się zadawać z ludźmi tego pokroju. ![]() Oczywiście jak wszędzie są wyjątki.
Kapitalistyczna machina stanęłaby, gdyby przestano pić kawę. To stymulant tego systemu. Edytowane przez Capresse Czas edycji: 2012-12-03 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cechy ludzkie nie są czymś co się posiada, w takim rozumieniu w jakim posiada się pieniądze. A podniecanie się na widok pieniędzy jest dla mnie tym samym, co podniecanie się na widok drzewa. Podobno, gdy kogoś podniecają rzeczy to... ![]() Jestem w stanie zrozumieć, że komuś się podoba pracowitość i zaradność partnera. To może się podobać. Tylko nie wszyscy wychodzą z założenia, że te cechy im się podobają, bo partner przyniesie do domu określoną ilość pieniędzy, kupi określone rzeczy itp. Nie każdy wychodzi z założenia, że 'ktoś, kto zarabia 1500 zł to nieudacznik'. Nie każdy oczekuje od partnera zarabiania określonej ilości pieniędzy, niektórym po prostu podoba się pasja, zaradność. Niestety większość Pań, które tutaj piszą na ten temat, to zwykłe materialistki, nie kochające cech partnera, a zwykły zysk, pieniądze, bogate, łatwe życie, to co partner daje, a nie osobę. Samo nasuwa się nieprzyjemne pytanie - ile kosztujecie? Cytat:
Swoją drogą, dokonałaś niedoskonałego intelektualnie zabiegu podmiany podmiotu i uznania, że skoro ROBIMY to samo (czujemy podniecenie), to jesteśmy podobni. Równie dobrze możesz się czuć podobna do pedofili, bo też się podniecają - i tutaj odpowiedź na pytanie W STOSUNKU DO CZEGO/KOGO wyjaśni Ci nieco dlaczego strzeliłaś sobie samobója. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-12-03 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na szczęście nie wszystkie kobiety to materialistki. Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-12-03 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie kazdy bogaty to synus rodzicow ktory dostaje pieniadze za nic, albo dorobkiewicz ktoremu sodowka uderza do glowy. Odnosze wrazenie,ze kolezanka mowiaca o chlopakach w sweterkach o Tommy'ego chcialaby takiego faceta a on jej nie chcial. Wybacz ale ironizowanie bo kogos stac by sie dobrze i markowo ubrac odbieram tylko w ten sposob. Ma sie ubierac na bazarach jak go stac? czyni go to zlym czlowiekiem? monroeist- czulam od poczatku ze jestes facetem..nie spotkalam kobiety ktora piep.rzyl.aby tylko o tym,ze seks jest najwazniejszy w zwiazku. Owszem, jest bardzo wazny, ale wiesz co? wazniejsze, jak to nazwales od "ruchania" jest to czy mam o czym porozmawiac ze swoim facetem,ze mi imponuje wiedza, zaradnoscia..etc.. Ale dla kogos tak prostego i prymitywnego "ruchanie" jest najwazniejsze. Szkoda mi Ciebie. Co bedziesz mogl zaoferowac swojej kobiecie jak "sprzet" odmowi Ci posluszeenstwa i przestanie stawac? dopamine-naprawde szkoda mi komentowac Twoje rozwazania, jakie to jestesmy materialistki. Kazdy dobiera sobie partnera wg swoich standardow. Co Cie tak boli nasze zdanie? Przede wszystkim dla mnie zaradnosc = sie temu,ze facet ma dobra prace, realizuje sie, robi kariere (to sie przeklada na pieniadze). Na Twoje prymitywne-sorry- pytanie "ile kosztujecie" powiem CI,ze dalej chyba nie zrozumiales nic z tego,co napisalam. Nie mozna mnie kupic! Owszem, fakt,ze moj partner radzi sobie, robi kariere, ma dobra sytuacje sklonilo mnie chetniej by poznac CZLOWIEKA!!! Nie kazda dziewczyna jest wymagajaca, ale niektore lubia byc dumne ze swoich mezczyzn, ja do nich naleze. Jestem dumna gdy odnosi sukcesy. Jestem dumna z niego i robie wszystko by on byl dumny ze mnie. Wiele sie o zyciu, o swiecie wlasnie od niego dowiedzialam. Niewiele znam osob o takiej wiedzy jaka on posiada. Ma cudowne serce, kocha zwierzeta, angazuje sie w kazda akcje by pomagac. Sam wspiera kilka schronisk nie mowiac o tym nikomu! Troszczy sie o mnie..I do tego ma pieniadze. Mysle,ze lepiej trafic nie moglam, mam swoj ideal mezczyzny ktorego w dodatku (pewnie ejstes zdziwiony) kocham nad zycie Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2012-12-03 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Kobieta chyba szuka partnera a nie dojną krowę co będzie ciągnąc za cycki. Edytowane przez Nussbeisser Czas edycji: 2012-12-03 o 22:02 Powód: poprawa sensu zdania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo najazdu to sie od razu wytlumacze. Ja sama czesc ciuchow kupuje w lumpach lub na targu. I zdarzylo mi sie pic tanie wino. Ale nie rozumiem skad w niektorych tyle nienawisci do bogatych? Jak kogos stac na najlepsze ciuchy i dobry alkohol to juz jest niedobry? Macie jakies chore rozumowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz powyższe zdania bo kompletnie na opak je zrozumiałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale mając wybór facet którego kocham albo jakis tam z kasą wybrałabym tego co kocham. Proste |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
BAN stały
|
Cytat:
Toż to nie o to znów chodzi. Postaraj sie czytać między wierszami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W związku z tym najważniejszym kryterium wg. którego oceniacie mężczyzn, są po prostu pieniądze. Nie rozumiem więc zdziwienia, że pytam o to od jakiej kwoty zaczynają się negocjacje zakupu - 3000 miesięcznie? 5000? Więcej? Gdzie tu jakieś przejaskrawianie? Przecież takie słowa padły tutaj z Waszej strony. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-12-03 o 22:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez carmen_88 Czas edycji: 2014-08-14 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.