|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Harry Potter i Czara Ognia (film)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
...ale to ograniczenie wiekowe dotyczy tylko ostatniej części...
![]() Nie pamiętam dokładnie jak pod tym względem było z poprzednimi ale chyba oficjalnie nie było wtedy takiego ograniczenia (choć moim zdaniem sceny z pająkami były zbyt straszne jak na bajkę). |
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj wieczorkiem . Film jest super. Dla mnie o wiele lepszy od poprzednich części . Napewno jest śmieszniejszy ,ubawiłam się nieźle w niektórych momentach . A już akcja w labiryncie i na cmentarzu ... cudna . Chyba się zakochałam w tym filmie
|
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi dziewczyny smaka narobiłyście
już nie mogę się doczekaż aż pójdę na H.P., a pójdę na pewno Przeczytałam wszystkie ksiązki Harrego, które wyszły w Polsce po kilka razy, widziałam jak na razie trzy filmy i czwartego napewno nie przepuszczę. Chciałam iść w nocy z czwartku na piątek, ale niestety nie poszłam, a w weekend jakoś czasu nie miałam, pójdę najprawdopodobniej w sobotę lub w niedzielę
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musialam isc z siostra(zeby jej pilnowac) o polnocy na przedpremierze, wrocilysmy o 3 do domu-ledwo zywa bylam
![]() Film swietnie zrobiony, jestem pod duzym wrazeniem, najlepsza czesc. Smoczki przesliczne miniaturki a wejscie uczniow bardzo widowiskowe. Duzo elemntow smiesznych, ale sa tez mroczne.Swietnie zrobiony jest ten film, goraco polecam
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Snape natomiast zdecydownie przytyl ![]() Tak, czy siak Agatko ja tez nie chce zeby aktorzy sie zmieniali, chybabym sie wtedy pogubila i nie byloby to to samo Zreszta przeciez, bohaterzy z tomu na tom sa starsi
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojej, to coś mi się pokiciało :embarassed: Sorki za wprowadzenie w błąd |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Ale hermiona pocałowała harrego na koniec 4 częsci :czarodzie :P Byłam na filmie w piątek i baaaardzo mi się podobał. Niektóre teksty były rozbrajające, np, jak moody powiedział do draco - "jak ja ci opowiem o twoim ojcu to ci te tlenione kudły wypadną"
Albo też jak hermiona powiedziała harremu, że z krum woli zajęcia fizyczne Jak ja byłam w kinie, to 7 latki były i to całkiem dużo! (z rodzicami byli) |
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
heh, wstyd sie przyznać - byłam wczoraj wieczorem, i przysnęłam gdzies tak w środku
(trzeba było nie iść na 21 po męczącym dniu) Film mi sie nawet podobał. Rozbawiło mnie to jak przedstawiono tego złego czarownika - wygladał jak mumia z filmu "Mumia",a wczesniej jak jakiś inny stwór, ale za Chiny nie pamietam jakiego to potworka mi przypominał. Druga smieszna sprawa - jak przedstawiono Bułgarów Chyba juz bardziej podobni byli do Rosjan.Ogólnie to był fajny film, ale nie z gatunku tych, które lubię ![]() |
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Od dawna wyczekiwałam na tą cześć Harrego Pottera. Chciałam nawet iść na pokaz przedpremierowy w nocy z czwartku na piątek....ale nie wyszło. W kinie byłam wczoraj wieczorową porą.
Co do samego filmu - bardzo mi się podobał...ale....czegoś mi tam brakło...nie wiem jednak czego Film faktycznie dobrze nakręcony - z momentami humoru i grozy. Najśmieszniejsza scena jak dla mnie - jak Harry się popluł Najstraszniejsza - jak umarł Cedrik Prawie się popłakałam na tej scenie![]() Aktorzy naprawdę świetnie grali sceny z okazywaniem emocji Film nie byłby już taki sam, gdyby zmienili aktorów. Dołączam się do dziewczyn - o wiele lepiej ogląda się film w oryginalnej wersji Ogólnie - polecam ten film!! Ja już z niecierpliwością czekam na kolejną ekranizację - piątego tomu![]() Pozdrawiam
|
|
#162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi on bardziej Michaela Jacksona przypominał
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy jakos tak...![]() Ewunia - Majkela ???Dobre
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Film widziałam w piątek. Byłam z młodym (brat, lat 9
) i TŻ. Osobiście jestem fanka seniorką Harrego. Film bardzo mi sie podobał. Brakowało mi kilku scen. No i wielki minus, że oglądałam z dabingiem, ale tak czy siak pójdę napewno raz jeszcze, bo w piatek jak weszliśmy z moim TŻ na sale kinową to podniesliśmy średnią wieku do 16 lat
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Shem, ja też wczoraj byłam na Potterze, w Multi, z napisami... Pewnie na wcześniejszym seansie
![]() Fajny film, nie genialny, ale fajny, parę scen rzeczywiście rozbawiło mnie prawie do łez. Problem z zaproszeniem panienek na bal ze Snapem w tle, myślałam, że dostanę czkawki I Jęcząca Marta, która chyba po śmierci dorasta tak samo jak reszta bohaterów za życia; w każdym razie od "siedzenia w rurze odpływowej i myślenia o śmierci" przeszła do podglądania prefektów... Piękna scenografia, bardzo podobały mi się witraże - płaczący deszczem na początku i syrenka w łazience. I smoki, tak - smoki były cudne. Widać smok nie musi być Connerym, żeby wyglądać smoczo, nie? ![]() Frapuje mnie to, że film balansował momentami gdzieś na granicy parodii, czy groteski, ale może taki jego urok.
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się wreszcie wybrać do Kinoplexu
Narobiłyście mi ochoty na ten film, choć i tak miałam go obejrzeć bo lubię Harry'ego.
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Film jest GE-NIAL-NY. Najlepszy z dotychczasowych. Bułgarzy w stylu ukraińskim - rewelacja
, wreszcie jakieś naprawdę męskie postaci w kinie . Francuzki - urocze. Smoki - boskie!! Moje ulubione sceny: w łazience prefektów (Marta sie rozkręca ), rozmowa o zapraszaniu dziewczyn (Snape był bowski apsolutnie ), pole namiotowe na rogrywkach międzynarodowych (rany, ale mnie wbiło w fotel), i wiele innych.Szkoda, że z Kruma zrobili takiego perfekcyjnie pięknego osiłka - w książce było trochę inaczej. Podobał mi się Voldemort - fascynująco odrażający. Byłam na wersji z napisami i taką polecam - klimat nie do oddania przez dubbing, film jest przecież taki angielski. NA PEWNO pójdę jeszcze raz. Co do zmian aktorów - mówię stanowcze NIE!! Są świetni. W ogóle ten film powstał pod dobrą gwiazdą. Aha - zafascynowala mnie muzyka. Musze kupić soundrack. |
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z kina i jestem zachwycona !!!
Byliśmy z TŻ na seansie o 21, bez dubbingu - nie było chyba nikogo poniżej 18 roku życia, a sala była ful ! Dzięki temu zaoszczędziliśmy sobie "przyjemności" oglądania filmu wraz z rozwrzeszczaną dzieciarnią ![]() Jak poprzednie części mnie nie przekonały (filmu oczywiście, bo książki wszystkie były boskie) i były całkiem wyprane z magii, tak część 4 zrobiła na mnie ogromne wrażenie Nie dość, że fantastyczne efekty to jeszcze muza oddająca klimat !! Stadion do quiddicha (nie pamietam jak się to pisze ) i całe mistrzostwa normalnie mnie powaliły !! Szkoda tylko, że zajęły niewielki fragment filmu.POLECAM szczególnie wielbicielom książkowej wersji Harrego
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja słuchałam jęków małolat ("ah jaki on piekny", "Ojej nie ma koszulki", "Niezła d... z tej Hermiony", "Ojej, ale się boje" itd.), a mój TŻ siedział obok nastolatki, która koleżance opowiadała co się stanie za chwilę.... Pomimo tych trudności film mi się podobał ![]() Ale musimy zrobić powtórkę
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja absolutnie i zupełnie uwielbiam Snape'a. On jest po prostu niesamowity. Albo jak straszył Harrego napojem w swojej komórce... hihi, super Już sie nie mogę doczekać kolejnej części. A co do groteskowości filmu... ja myślę, ze własnie to był jego caly urok. Niektóre scenki były tak powalające, że naprawde człowiek sie nie nudził. Raz sie bałam a raz śmiałam do łez. I od bardzo dawna sie tak nie wczułam w głóną postać. Jak Harry walczył ze smokiem to trzymałam za niego kicuki, immo iż jasne było że wygra. No ale bałam się jakby chodziło o mojego przyjaciela. ![]() Cudo film... chyba nie wyrobie i pójdę raz jeszcze.
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam
Naprawdę fajny choć książki nie przebił Dołączam się do zachwytów nad scenami: wejścia chłopców z Durmstrangu, smoków (świetnie zrobione, kiedy u nas tak Sapkowskiego nakręcą? ), dyskusji nad zapraszaniem dziewcząt na bal (bracia Wesley'owie byli tu niezawodni). No i końcówka jest niesamowicie mroczna - nie wyobrażam sobie dzieci na tym filmie! A Sami_Wiecie-_Kto ( ) świetny, naprawdę. Choć film trwał 2,5h, to wydawało mi się, że był strasznie krótki, mogłabym sobie jeszcze tam posiedzieć ![]() Tylko ten dubbing popsuł mi wrażenie - coś okropnego. Szczególnie w przypadku Sami_Wiecie_Kogo... Na pewno obejrzę jeszcze co najmniej raz ale tym razem z napisami
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jejku jejku jejku jejku !!!!!!!!!!!!
Jeszcze raz jejku jejku jejku ;- ))))) Naaareszcieee dzisiaj idę na Harregooo Po prostu kochaaaam tą książkę Skoro mówicie, że film jest naprawdę fajny to jeszcze bardziej się cieszę ;- ) Zaraz biorę resztę moich antybiotyków, bo jak dziś nie pójdę to w ogóle się nie wybiorę ;- ) Aaaa.... No i chcę już styczeń... Nareszcie wyjdzie w Polsce kolejna część Nie wyobrażam sobie, że ta książka kiedyś się skończy ;- (
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam od kiedy tylko w ręce wpadła mi 1 część, oszalałam na punkcie tej książki. Kiedy tylko wychodzą nowe części, mnie nie ma w domu. Siedzę od rana do późnej nocy z nosem w książce i nikt nie jest w stanie przerwać tego transu ;- ) Nawet najpyszniejszy obiad mojej mamy ; )
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Heh, no to ja już też się przyznam, choć to wstyd że taka stara krowa lata na takie filmy
;PByłam i podobał mi się generalnie, choć pare rzeczy mi zgrzytało. Średnio podobały mi się francuzki (z to madame Maxime była rewelacyjna!) i absolutnie nie podobał mi się profesor Moody... Jakoś zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam. Brakowało mi jak już tu wspomniano scen z meczu Irlandia-Bułgaria, i ja osobiście wolałabym gdyby pokazali chociaż krótko jak inni zawodnicy walczyli ze swoimi smokami. Ale nie narzekam za bardzo, było sporo smaczków, zresztą wiele już w tym temacie wymieniłyście. Film robi się coraz bardziej mroczny i coraz mniej dla dzieci, strach się bać co będzie dalej, sex'n'przemoc, jak to w pewnym polskim filmie okreslono I też nie byłabym zachwycona, gdyby zmieniono obsadę w kolejnych cześciach, mam nadzieję że jakoś sobie z tym fantem poradzą.
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A wracając do tematu to wstyd się przyznać ale nie obejrzałam ani jednej części .
|
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy filmy dobigł końca w głowie miałam tylko jedno: "JA CHCE JESZCZE RAZ!"
Było absolutnie bosko! Co 15 minut obracałam sie do mojego TŻ i z piskiem mówiłam "Ale świetne!". W połowie filmu już mniał mnie dosyć Może moje zachwyty biorą się stąd, że poszłam nastrojona raczej negatywnie po obejżeniu poprzednich trzech części, a tu totalne zaskoczenie. Jestem wielką fanką książek o Harrym i uważam, że dopiero czwarty film w dużym stopniu odzwierciedla klimat serii. POLECAM! Shemreolin, ja też śliniłam się na Bułgarów. Zresztą, przyznać sie, czy któraś pozostała obojętna??
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie wiem jak mam opisac jaki ten film był wspanialy
ideał!! płakałam ze śmiechu kilka razy, raz mnie nawet całe kino uciszało <LOL> REWELACJA |
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj razem ze współllokatorkami zrobiłyśmy sobie mały "Potterowski maraton" filmowy i obejrzałyśmy Więźnia Azkabanu i Czarę Ognia. Muszę wam się przyznać, że bardzo fajne filmy...zwłaszcza Czara Ognia. Troszkę mroczna....brak znajomości książki wogóle mnie nie zniechęcił.
Ale i tak Bracia Grimm są lepsi
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

już nie mogę się doczekaż aż pójdę na H.P., a pójdę na pewno 

Albo też jak hermiona powiedziała harremu, że z krum woli zajęcia fizyczne

(trzeba było nie iść na 21 po męczącym dniu) Film mi sie nawet podobał. Rozbawiło mnie to jak przedstawiono tego złego czarownika - wygladał jak mumia z filmu "Mumia",a wczesniej jak jakiś inny stwór, ale za Chiny nie pamietam jakiego to potworka mi przypominał. Druga smieszna sprawa - jak przedstawiono Bułgarów

) i całe mistrzostwa normalnie mnie powaliły !! Szkoda tylko, że zajęły niewielki fragment filmu.