Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 20:49   #151
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Kochana, a Ty tę tetrę masz zamiar zawsze prasować? Ponoć nie ma to sensu bo traci na chłonności. Więc jeśli ma być też do pieluchowania to odkażający dodatek do proszku wystarczu do dezynfekcji, a potem można pieluszki ładnie wyciągnąć po praniu i już nie prasować
Tetrę się prasuje przecież, moi rodzice prasowali zanim mi na dupkę włożyli, zapytaj swoich. Ta blisko ciałka miała być prasowana, druga niekoniecznie.
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
xal i znalazłaś jaki fajny nawilżacz? bo też MUSZĘ kupić
Jutro w castoramie zobaczę jak nie zapomnę bo i tak po farbę musimy jechać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:50   #152
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja torbę mam zamiar spakować na początku marca.. potem ją będę "aktualizować" o te produkty co dokupię..

a łóżeczko to nie wiem, bo musimy meble w sypialni przestawić, żeby się zmieściło.. z tym jakoś nie mam ciśnienia, bo może je nawet jak będę w szpitalu mężu skręcić i powstawiać z kolegą - sąsiadem.. ja i tak nie będę w stanie mu pomóc komody przestawić..
matko,to już niedługo zaczynam się bać
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jutro, bo aparacik rozładowany.
Ale jeszcze moje prymitywne zawieszki robiłam, to zaraz wrzucę zdjęcie, bo mam
pokaż

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:51   #153
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tetrę się prasuje przecież, moi rodzice prasowali zanim mi na dupkę włożyli, zapytaj swoich. Ta blisko ciałka miała być prasowana, druga niekoniecznie.

Jutro w castoramie zobaczę jak nie zapomnę bo i tak po farbę musimy jechać.
własnie się mamy pytałam po co ona tą tetrę prasowała to mowiła, że to była forma dezynfekcji.. ale to na początku bo później jak nic się nie działo to jej się już nie chcialo

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:52   #154
sharpnowaja
Zakorzenienie

loney to trochę mało konkretna ta wizyta p. Basi
Stary 2013-02-21, 20:52   #155
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
matko,to już niedługo zaczynam się bać

pokaż
a no blisko
pamiętaj że jesteś typowana na pierwszy rzut

Wojtek
Stary 2013-02-21, 20:53   #156
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a no blisko
pamiętaj że jesteś typowana na pierwszy rzut
to nie jest śmieszne

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 20:54   #157
maarchewka
Zakorzenienie

swoją drogą nieźle.. Startowałam przed wątkiem mamuś maj-czerwiec z 200-300 postami.. udzielam się tylko na wątku mamuś i jestem już zadomowiona

Wojtek
Stary 2013-02-21, 20:55   #158
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
to nie jest śmieszne
będziesz nam opowiadać pamiętaj, że już dawno bedziesz mieć to za sobą podczas gdy nas będzie stres męczył. I maleństwo przy Tobie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:55   #159
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Jestem czescia Was
Nie opuszcze Was, po cichu kazdej kibicuje

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nieprawda, druk jest taki sam przecież, kwestia wpisania kodu Bja miałam zwolnienie ciążowe od internisty płatne 100%
dokładnie tak

Cytat:
anoxee no to nie wiem jak z tymi zwolnieniami ale przypomina mi się że już była mowa o tym na forum i tak wynikało że on rodzinnego jest 80% płatne mimo że ciąża
ja byłam u rodzinnego jak mnie gardło bolało i powiedziałam że jest w ciąży - lekarka się zapytała czy ma to zaznaczyć na zwolnieniu, czy może jeszcze nie mówiłam/nie chcę mówić w pracy. powiedziałam że i tak wiedzą, zaznaczyła odpowiednią literkę, i miałam płatne 100% nie ma znaczenia jaki lekarz wystawi l4, ważne jaki jest kod wpisany

Cytat:
Uszyłam dla Jurka małego króliczka-pacynkę na palec
pokaż

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrabiam sobie stary watek, tutaj tez odswiezam i tz tak patrzy, patrzy i nagle "to Ty juz na dwa okna to forum studiujesz?!"
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:56   #160
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale kicha. Nie było truskawek w lidlu nie że się skończyły - po prostu nie było.

justi z tym fcb to masakra. mam znajomą która wrzuciła zdjęcie z porodowki. a miała cesarke
nom przesada na maaaaaaxxa
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki. Miała po córce, która właśnie skończyła 3 latka. Ledwo je uratowała przed spaleniem w piecu przez męża (bo on już nie zamierza mieć więcej dzieci! ). Mała Zosia z dumą oddała nam swoje łóżeczko zaznaczając jednak, że jeżeli będzie miała braciszka, to musimy jej je oddać.

No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. Bardzo się cieszę, bo stan bardzo dobry i kilkadziesiąt złotych znowu w kieszeni. A kolory uniwersalne - taka kremowo-kawowa krateczka, z misiem, podobne do załącznika. Lubię to.
super
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam... i melduje się w nowym wątku!!
śmietana ...śmietana....śmietana.. .gęsta...kwaśna ... albo ubita..uwielbiam!!!
coś mi się wydaje że ta ciąża wprawi mnie w rekordowy nadmiar kilogramów.....
o ja tez jestem milosniczka smietany najlepiej bitej heheheh
Cytat:
pawie oczko no to dylemat z tym kolorem, szczerze to mi się wszystkie trzy podobają i nie wiem który bym wybrała

color no w końcu się odezwałaś, nie ładnie nas tak zaniedbywać.

Jenny za 26 tc

co do komunii i chrzcin nie jestem za dawaniem kasy. Prezent ok ale nie kasa.

axella L4 od gina jest płatne 100% a od rodzinnego 80%

antoine za 23 tc

xal i znalazłaś jaki fajny nawilżacz? bo też MUSZĘ kupić
zwolnienie w ciazy nawet od psychiatry jest platnne 100 %
Cytat:
Heja banana , melduje sie
heeloo
Cytat:
A zawsze myślałam, że chodzi o oznaczenie... tzn. o to "B" co wpisują na L4.

maarchewka jesteś wielka!! dzięki za skrót, bo też skorzystałam. A co do wózka, to tak sobie myślę, że do drugiego dziecka pewnie ubzdurałabym sobie inny, nowy wózek.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cześć Meli! Jak miło, że o nas pamiętasz.
dokladnei chodzi o B na zwolnieniu , ale jezeli nei wpisza to zus badz pracodawca majac od ciebie zaswiadczenie lekarskie o ciazy ma obowioazek wprowadzic zwolnienie jako ciazowe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:56   #161
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
będziesz nam opowiadać pamiętaj, że już dawno bedziesz mieć to za sobą podczas gdy nas będzie stres męczył. I maleństwo przy Tobie
no fajnie fajnie ale stresik jest.. o to czy tż będzie,czy z mała będzie wszysto dobrze,czy dam radę
stresik

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 20:57   #162
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Moje prymitywne dzieła
Lekarz kazał leżeć, to leżę i szyję

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:58   #163
diabli
Zakorzenienie

prezent komunijny - moze tablet? przyda sie do szkoly...a mozna kupic juz w sensownej cenie komorka, cyfrowka, bizuteria, zegarek.
dostalam na komunie wypasiony zegarek casio z czarnym paskiem. i bylam zrozpaczona, bo kolezanki dostaly piekne biale tandety z PAJACZKIEM W SRODKU dopiero po latach docenilam gest cioci hehe.
Chrzciny - moj chrzesniak prawie 5 lat temu dostal ode mnie (bylam ledwo studentka i siostra dala przykaz, ze prezentow ma nie byc) sorter zyrafe Fisher Price, do niej obraz z jego zdjeciem (duzy wisi u rodzicow w sypialni - pokazywalam Wam kiedys).

nadrabiam dalej
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:58   #164
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Moje prymitywne dzieła

Cytat:
swoją drogą nieźle.. Startowałam przed wątkiem mamuś maj-czerwiec z 200-300 postami.. udzielam się tylko na wątku mamuś i jestem już zadomowiona
ja punkt startowy miałam podobny, a teraz jestem wtajemniczona

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o ja tez jestem milosniczka smietany najlepiej bitej heheheh
taaaaaaaaak
Stary 2013-02-21, 20:58   #165
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
no fajnie fajnie ale stresik jest.. o to czy tż będzie,czy z mała będzie wszysto dobrze,czy dam radę
stresik
jeszcze będziesz się z nas podśmiewać i czuć tą ulgę podczas naszych męk Dasz radę napewno a mała bedzie okazem zdrowia zobaczysz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:59   #166
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Moje prymitywne dzieła
uwielbiam
przegapiłam chyba,czemu musisz leżeć :< ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 20:59   #167
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
prezent komunijny - moze tablet? przyda sie do szkoly...a mozna kupic juz w sensownej cenie komorka, cyfrowka, bizuteria, zegarek.
dostalam na komunie wypasiony zegarek casio z czarnym paskiem. i bylam zrozpaczona, bo kolezanki dostaly piekne biale tandety z PAJACZKIEM W SRODKU dopiero po latach docenilam gest cioci hehe.
Chrzciny - moj chrzesniak prawie 5 lat temu dostal ode mnie (bylam ledwo studentka i siostra dala przykaz, ze prezentow ma nie byc) sorter zyrafe Fisher Price, do niej obraz z jego zdjeciem (duzy wisi u rodzicow w sypialni - pokazywalam Wam kiedys).

nadrabiam dalej
ja kupuje bratu właśnie tablet.
Stary 2013-02-21, 21:00   #168
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Moje prymitywne dzieła
pieknee
Cytat:
Jestem czescia Was
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:00   #169
cloche
Zakorzenienie

witam w nowym wątku nie miałam okazji zagłosować, ale co tam! tylko 5 stron nowego wątku, może nawet nadrobię...
a w starym Mysia mnie wywoływała:
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja właśnie mam tłusty skalp i dlatego byłam skalp szamponem z cls a resztę włosów odżywką, ale w ciąży jest smalec, polecasz więc ten urtekram? coś jeszcze ewentualnie? dla mnie baby dream odpada robił mi na włosach jeden klej, horror po prostu
mnie babydream też nie pasował, hipp już prędzej (szczególnie właśnie przy tym "nadprogramowym" użyciu na basenie). ale to nie są szampony dla nas, nie ma się co męczyć urtekram mogę polecić do tłustego skalpu, możesz go nawet spokojnie zostawić na skórze głowy, glinka niech sobie parę minut podziała. niektóre dziewczyny mówiły też, że lavera cytrynowa przedłużała im świeżość fryza, więc może to też być niezły typ na okres ciąży
jeszcze możesz się przyjrzeć szamponom Anuli - maniaczki szamponów naturalnych z wątku o naturalnej pielęgnacji https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=12305
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:00   #170
humpback
Zakorzenienie

dobra, szalejcie sobie dalej a ja zmykam. dobranoc i do jutra
Stary 2013-02-21, 21:05   #171
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest śmieszne
może nie śmieszne ale bardzo realne
ale tak serio to ja bym się nie obraziła jakbym urodziła na początku- fajnie to mieć za sobą a nie myśleć że już tyle urodziło a u mnie dalej nic

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja byłam u rodzinnego jak mnie gardło bolało i powiedziałam że jest w ciąży - lekarka się zapytała czy ma to zaznaczyć na zwolnieniu, czy może jeszcze nie mówiłam/nie chcę mówić w pracy. powiedziałam że i tak wiedzą, zaznaczyła odpowiednią literkę, i miałam płatne 100% nie ma znaczenia jaki lekarz wystawi l4, ważne jaki jest kod wpisany
no to nie wiem, pamiętam tylko że któraś tak pisała - że tak miała
Stary 2013-02-21, 21:05   #172
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona teraz gorzej, nie mam zrobionej nawet 1\3 badań. mam 12 do zrobienia czyli ładnie, powiedział że nadrobimy żebym się nie martwiła ogółem... USG stwierdził, że to jakiś żart jest mam iść do nich do kliniki zrobić usg z opisem itp. Badał mnie strasznie miły i delikatny wogóle to okazało się, że mam grzybice... Dał mi komórkę mam dzwonić. Szyjka około 2,5 cm ale powiedział, że jest ok i mam się tym nie przejmować
super, że jesteś teraz pod dobrą opieką

Cytat:
Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki. Miała po córce, która właśnie skończyła 3 latka. Ledwo je uratowała przed spaleniem w piecu przez męża (bo on już nie zamierza mieć więcej dzieci! ). Mała Zosia z dumą oddała nam swoje łóżeczko zaznaczając jednak, że jeżeli będzie miała braciszka, to musimy jej je oddać.

No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. Bardzo się cieszę, bo stan bardzo dobry i kilkadziesiąt złotych znowu w kieszeni. A kolory uniwersalne - taka kremowo-kawowa krateczka, z misiem, podobne do załącznika. Lubię to.
śliczna pościel i otulacze, szukam czegoś podobnego

Cytat:
przeleciałam po łebkach ale z tego co zapamiętałam:
(...)
9. Lonely opowiadała jak jej mąż zmiażdżył słowem panią Basie, która z buciorami weszła na ich czysty biały dywan..
10. No i przez to byla dyskusja czy wypada czy nie śćiągać buty u kogoś w mieszkaniu/domu.
i nie wiem co jeszcze było.. jak mi się przypomni to dam znać..

ale to zabrzmiało

Cytat:
Jestem czescia Was

Cytat:
witam się w nowym wątku...
spałam cały czas bo łeb mnie bolał okrutnie..
tytuł mega

nie chwaląc się-mój pomysł, ale myślałam, że wykorzystamy go w marcu lub kwietniu

Cytat:
Uszyłam dla Jurka małego króliczka-pacynkę na palec

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a co do Oilatum - śmieszy mnie takie coś "Polecam i już"
nooo... masakra

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:08   #173
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ale tak serio to ja bym się nie obraziła jakbym urodziła na początku- fajnie to mieć za sobą a nie myśleć że już tyle urodziło a u mnie dalej nic

no to nie wiem, pamiętam tylko że któraś tak pisała - że tak miała
ja chcę w maju.. byle nie wcześniej

ogólnie to mam głupi,głupi schiz.. że nie wyczuję,że się zaczęło..
wiem,że to głupie ale takie mam wrażenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
super, że jesteś teraz pod dobrą opieką

śliczna pościel i otulacze, szukam czegoś podobnego

ale to zabrzmiało

nie chwaląc się-mój pomysł, ale myślałam, że wykorzystamy go w marcu lub kwietniu

nooo... masakra
pomysł na tytuł pro

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-21, 21:09   #174
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
uwielbiam
przegapiłam chyba,czemu musisz leżeć :< ?

Bo w środę rano i w nocy moja Super Macica się stwiała i bolało... Ale jest ok, szyjka trzyma, mam brać nospę i polezeć. )
Stary 2013-02-21, 21:10   #175
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
najgorzej być ostatnią
Cytat:

ogólnie to mam głupi,głupi schiz.. że nie wyczuję,że się zaczęło..
wiem,że to głupie ale takie mam wrażenie
ja też i przyjadę na porodówkę a tam już dycha

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:10   #176
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a mi się ostatnio śniło że byliśmy z mężem na jakichś wakacjach nad jeziorem i w tym samym ośrodku było zgrupowanie borussi dortmund i poznaliśmy lewandowskiego i błaszczkowskiego. i lewandowski mnie podrywał

Chyba za dużo meczyków oglądasz albo za często trafiasz na reklamę Opla

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No to chwalę się Ja dopiero weszłam w fazę kupowania więc jeszcze mnie to strasznie kręci

W przeliczeniu na zł (idąc od lewej do prawej):
kurteczka- 30zł
pajacyk niebieski polarowy- 30zł
pajacyk z kotem- 30zł
komplet pajacyków- 25zł
komplet z Myszką Miki- 30zł
jednokolorowe body, zestaw 4szt- 20zł
niebieska bluza- 20zł

Tą pierwszą kurteczkę też posiadam. Tylko w granacie, a podszewka jet w kratę

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wielbie tą która pisała tu o michałkach kokosowych!
Uzależniłam się.
Dziękuję :d
To mnie wielbisz Są taaaaakieeeee pyszne...

Cytat:
moja w rozmiarze 15, a powinna być 16 żebym miała komfortowo.. TZta jest w rozmiarze 17 ale powinna być 16 żeby on miał komfortowo bo spada
mam grube baldaski a nie palce
Ja paluchy mam jako takie, ale mam strasznie potężne kostki... Takie maczugi a nie palce

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić Byłam u dentystki i zaleczyła mi ostatniego ząbka Wszystkie ząbki poleczone. Jestem z siebie dumna. Julka dzielnie mnie kopała i wspierała Dopiero po ciąży mam przyjść na zmianę plomby jednej i jednego ząbka trzeba prześwietlić.

Cytat:

Wróciłam od fryzjera, jestem mega zadowolona z efektu

Kolorek jest super!
Sama muszę się do fryzjera zapisać... Miałam iść pod koniec stycznia, a tu już koniec lutego...

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Racja, prywatność przede wszystkim

Ciekawi mnie to czy według Was zmieniły się Wam twarze w ciąży? Bo mi się póki co wydaję, że ciągle mam taką samą... nie przytyła, ani nie spuchła mama mnie straszy, że nos mi urośnie ale ciężko mi w to uwierzyć
Ja zrobiłam się bardziej okrągła... Zresztą nie tylko na twarzy... Wszędzie mnie więcej...

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ale takieej mega tragedii nie ma mam nadzieję, że po ciąży wrócę do swoich dawnych 56 kg
Ja przed ciążą też balansowałam na granicy 56-57kg (max 58) i mam nadzieję, że uda mi się do tego powrócić...

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Jeszcze w starym wątku witam się z wami w 29 tc
za 29 tc!

Cytat:
To była Szprotka Mada, pamiętam, bo potem szukałam i w końcu przypadkiem gdzieś znalazłam i kupiłam na wagę
Smakowały?

Cytat:

zrób sobie wodę z glukozą

A feee....

Cytat:
no dobra, nadrobie sobie wieczorem jak bedziecie smacznie spaly! <foch> a teraz ciuszki...

1) kombinezonik krolik - wiekszy jesienno-zimowy
2) mis (20gr.!) fajny, glowa szelesci, brzuszek z grochem, a w lapkach piszczalki
3) moskitiera, moze byc na wozek. zamiast przykrywac mala w ogrodzie pieluchami bedziemy sie chronic przed muchami w inny sposob
4) czapki, nie moglam sie zdecydowac na jedna...moj faworyt mis-szop. urocze sa tez koronkowe kapelusiki i superowa chustka
5) legginsy, polspiszki, niedrapki i materialowe buciki
6) zblizenie cz.1
7) zblizenie cz.2
8) 2 sukienki, 2 koszule
9) zblizenie cz.1
10 zblizenie cz.2

Cytat:
Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski

a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż

Cytat:
Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona teraz gorzej, nie mam zrobionej nawet 1\3 badań. mam 12 do zrobienia czyli ładnie, powiedział że nadrobimy żebym się nie martwiła ogółem... USG stwierdził, że to jakiś żart jest mam iść do nich do kliniki zrobić usg z opisem itp. Badał mnie strasznie miły i delikatny wogóle to okazało się, że mam grzybice... Dał mi komórkę mam dzwonić. Szyjka około 2,5 cm ale powiedział, że jest ok i mam się tym nie przejmować

Cytat:

Cytat:

Co u Ciebie?

Cytat:
Moje prymitywne dzieła
Super!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:11   #177
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę w maju.. byle nie wcześniej
ja bym wolała już w kwietniu- najlepiej 23

dobra laski- nadrobiłam was, wypiłam melisę idę pod prysznic i do spania.
Jutro piątek- dzień sprzątania więc pewnie będę dopiero wieczorem

nie piszcie za dużo
Stary 2013-02-21, 21:11   #178
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Nuna, a moze czas na nauke czegos kosmicznego? szydelkowanie sweterkow i czapek dla Julci? moze jakis kursik jezykowy? pomysl nad czyms co mozesz robic na kanapie!
niezmiennie polecam filca szydełkowac bardzo chciałbym się nauczyć albo robić na drutach sweterki

Cytat:
ja w połowie marca/początku kwietnia będę mieć juz wszysytko gotowe, lacznie z torba do szpitala
matko,to niedługo
ja torbę na pewno na święta, bo na pare dni wbijamy do rodziców, ale chyba od razu zapakuję w połowie marca i niech leży i czeka n agodzine "0"Niedługo właśnie, cudownie

Cytat:
Mi zostało jeszcze parę ciuszków takich mniejszych do kupienia i też powoli biorę się za większe jak jest okazja ale muszę przystopować bo koleżanka ma dla mnie ponoć cały karton ciuchów od 74 wzwyż.

My łóżeczko złożymy jak tylko przyjdzie czyli gdzieś na początku marca, może w połowie - chcę kota przyzwyczaić a pranko pewnie z początkiem kwietnia ale ja mam termin na 21.05

pokaż
przyzwyczaic kota, że ma nową miejscówkę do kimania?

Cytat:

no ja już piorę bo na prawdę mam coraz mniej siły a ktoś to wszystko uprasować i poukładać musi. A przecież nie będę codziennie zapierniczać, tylko co drugi dzień czyli do połowy marca powinnam zdążyć. I cieszę się że zaczęłam już teraz a nie w połowie marca jak planowałam wcześniej bo na prawdę trochę pracy przy tym jest.

A łóżeczko mam złożone od stycznia ale tylko dlatego że mi przeszkadzało jak tak stało a teraz mam w nim sporo rzeczy
cholerka jak Ty się cieszysz to ja powinnam się zarazić ta radościa też chyba zacząc niebawem, bo jakoś 2 tygodnie róznicy między nami jest, jesteś moim stoperem

Cytat:
Moje prymitywne dzieła
śliczne

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku nie miałam okazji zagłosować, ale co tam! tylko 5 stron nowego wątku, może nawet nadrobię...
a w starym Mysia mnie wywoływała:

mnie babydream też nie pasował, hipp już prędzej (szczególnie właśnie przy tym "nadprogramowym" użyciu na basenie). ale to nie są szampony dla nas, nie ma się co męczyć urtekram mogę polecić do tłustego skalpu, możesz go nawet spokojnie zostawić na skórze głowy, glinka niech sobie parę minut podziała. niektóre dziewczyny mówiły też, że lavera cytrynowa przedłużała im świeżość fryza, więc może to też być niezły typ na okres ciąży
jeszcze możesz się przyjrzeć szamponom Anuli - maniaczki szamponów naturalnych z wątku o naturalnej pielęgnacji https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=12305
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:12   #179
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że jesteś zadowolona z lekarza. Szybko nadrobicie wszystkie zaległości i będzie git. Grzybicę co chwilę któraś z nas ma. Bierzemy leki po sprawie. Nie ma co się martwić.

Cytat:

No świetnie! Sporo dzięki temu zaoszczędzicie

Cytat:
przeleciałam po łebkach ale z tego co zapamiętałam:
1. Było na temat chrztu.. Mysia napisała, że jej mężu ma być chrzestnym a jest ateistą i się posypała burzliwa dyskusja czy chrzestny może być niewierzący czy nie...
2. Było o prezentach na chrzciny i komunię - co można dać a co lepiej nie.. Ogólnie byłyśmy zgodne ze raczej prezent a nie kasę..
3. Color się odezwała, ale ma dalej ciężką sytuacje, szuka mieszkania..
4. Było czy nam się zmieniły twarze w ciaży..
5. Jutro Ash i Aas idą na badania bo maja lub mają podejrzenie cukrzycy ciążowej..
6. Było o truskawkach w Lidlu..
7. Diabli upolowała super ciuchy..
8. Jenny czeka na odpowiedz z banku na temat czy mają kredyt czy nei na mieszkanie..
9. Lonely opowiadała jak jej mąż zmiażdżył słowem panią Basie, która z buciorami weszła na ich czysty biały dywan..
10. No i przez to byla dyskusja czy wypada czy nie śćiągać buty u kogoś w mieszkaniu/domu.
i nie wiem co jeszcze było.. jak mi się przypomni to dam znać..

Piękny skrót! A z punktu o Lonely i Pani Basi umarłam

Cytat:
Cześć! Co słychac Meli?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:12   #180
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
ja też i przyjadę na porodówkę a tam już dycha
daj Ci Boże!!! wtedy się nie będziesz męczyć!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości