![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?
Witajcie,
zachecilyscie mnie kuracja kawowa... Koniec lutego, najwyzsza pora zadbac o pupke i nozki przed latem ![]() Mozecie mi powiedziec z jaka czestotliwoscia stosowac peeleng kawowy? Codziennie? 3 razy w tyg? czy jak? Mozliwe, ze to przegapilam... Szkoda, ze picie kawki daje odwrotny efekt, niz jej wmasowywanie w skore... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
peeling generalnie 2-3 razy w tygodniu
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Hm...
No wiec zrobilam sobie peeling. Moj pierwszy kawowy peeling w zyciu. Proponuje kosmetycznego nobla dla osoby, ktora to wymyslila... ![]() Skora po cofe-masazu jest rzeczywiscie gladka, jedrna i napieta. Fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
a co to za peeling kawowy ?
![]()
![]() |
#155 |
Przyczajenie
|
![]()
Halo, halo! Temat nadal antycellulitowy.
Moje drogie! Czy do ZAKAZANYCH slodyczy i pychotek zaliczacie nastepujace produkty: 1. miód 2. marmolada/powidła/dżem 3. kulki do mleka... czekoladowe 4. serek homogenizowany z wiorkami czekoladowymi (ktore z czekolada maja niewiele wspolnego) 5. batoniki müsli 6. budyn 7. herbatniki 8. gume do zucia 9. kakao 10. napoj sojowy, czekoladowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Rozeznanie
|
Postanowilam w tym roku wydac troche pieniedzy na to cholerstwo:/ i mam pytanie dziewczyny czy znacie jakies dobre zabiegi antycellulitowe w gabinetach kosmetycznych oraz jakies masaze?? I jezeli tak to jaka serie polecacie masazu czy zabiegow??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
BAN stały
|
Witam
Jeśli chodzi o walkę z celulitem to ja staram się też dbać o jędrność skóry nie tylko przez dietę. Dlatego zawsze biorąc prysznic polewam ciało na przemian zimną i ciepłą wodą i to naprawdę wspaniale działa. Pozdzówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w ubiegłym roku od kwietnia do września chodziłam na 2 serie masaży po 10 pierwszą dośc intensywnie 2x w tygodniu a potem to tak troche z doskoku ![]() ![]() wiec osobiście polecam masaz wyszczuplajacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
BAN stały
|
słyszałam że na cellulit dobry jest też marsz z wysoko unoszonymi kolanami (ok.10minut)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest jedna z najlepszych metod ...ja sie szczotkuje jeszcze szczotka z naturalnego wlosia i lykam clarinol cla jakos mi spada ale przedewszystkim jedrna jest skora . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
ja oprócz siłowni na którą chodze coraz częściej , to zaczełam stosować serum borowinowe z serii zntycellulitowej firmy Tołpa. Serum poleciła mi koleżanka i muszę przyznać że jestem z niego zadowolona. nie wiem jeszcze jak inne produkty z tej serii,ale jak sprobuje to wam opowiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
Jest taki balsam z AA kawowy, aktywnie wyszczuplający, super na cellulit.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Pomocy Nie Moge Na To Patrzec!
Czesc dziewczyny. Moze bedziecie wiały co poradzic...
Dwa miesiace temu odstawiłam leki których skutkiem ubocznym było to ze przytyłam i organizm nabrał wody. Mineły dwa miesiace i nic sie z tym nie dzieje, powiedziałabym nawet ze sa dni kiedy jest gorzej ( tak jak dzisiaj). Na brzuchu, nogach pupie, rekach i nawet plecach mam cos co wyglada jak celulit ( a chyba nawet nim jest) i to konkretny. Po prostu juz nie wiem co z tym robic. Nie jestem grubasem ( 171cm/55 ;normalnie wazyłam 52 przed leczeniem), nie miałam nigdy problemów z wagą, dobrze sie odzywiam , nie obzeram, jestem aktywna ruchowo...Rece mi opadaja. Nie wiem jak sie tego pozbyc. Jakies leki moze sa na to, bo juz nic nie pomaga... Edytowane przez IzaWaw Czas edycji: 2008-03-11 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2008-03-19 o 19:32 Powód: Post pod postem - proszę używać edycji i multicytowania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy Nie Moge Na To Patrzec!
Cytat:
No i mozesz przejść sie do lekarza zapytać o co chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
ja uwazam ze odpowiednie cwiczenia i jak napisala ingridka masaze i preparatnaprawde moze pomoc ja postawilam na clarinol cla i jakos mi znika powli jesli masz juz zaawansowany potrwa to troche dluzej albo udaj sie do lekarza...
ja polecam z autopsji ugniatanie na poczatku malo przyjemne ale teraz juz luksus ![]() ![]() Edytowane przez italiaanka Czas edycji: 2008-03-19 o 19:31 Powód: Post pod postem - proszę używać edycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Lepsza jest zimna woda czy naprzemienna ciepla i zimna? acha i czy pomaga masaz kostakami lodu?
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
mój kalafior pięknie się rozrósł od zeszlego roku ;(((
zawsze ciut go było ale nie tak, żebym nie mogła założyć krótkich gatków ;/ a wcale nie prowadzę "osiadłego" trybu życia :/ Narazie kupiłam żółte garniery, jeden żel smaruję rano, a roll on katuję się wieczorem. Jakoś nie mam przekonania do drogich kosmetyków, wystarczy ze w skladzie ma kofeinę, miłorząb i inne podstawowe składniki. Ale ponieważ moje tyły wyglądają teraz fatalnie zaczynam myslec o jakichs tabletkach albo o innev - choc jest koszmarnie drogi Tymczasem odstawiłam kawe i chłepce herbatki ziołowe. Pojawiło się w temacie kilka nazw tabletek, czy moge prosic o jakies podsumowanie, co działa ![]() ![]() ![]() ![]() tylko nie mówcie, ze tak to tylko w erze ;>
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
to serum eveline (fioletowe) faktycznie daje fajny efekt natychmiastowy - skora po posmarowaniu jest lepiej napieta i gladsza a cellulit mniej widoczny. nie wiem jak z efektem dlugoterminowym bo moj zapal do smarowania zwykle znika po paru dniach. taki leniuch jestem
a w ogole wczoraj stwierdzilam ze moj cellulit sie poglebil (a myslalam ze wiekszy by cie moze). tak wiec trzeba sie pocieszac bo nigdy nie ma tak zle zeby nie moglo byc gorzej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
dziewczyny a czy to prawda ,że biorąc tabletki antykoncepcyjne celulit się powiększa?
mnie też się on pojawił, nie robię z nim w zasadzie nic takiego, bo smaruję kremami i piję herbatki zielone czy czerwone, ale zbliża się lato więc... Prosze o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem pewna, że znajdziesz tam odpowiedź ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
najlepszy jest rower i ocet jabłkowy
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Czytałam dużo na temat zwalczania pomarańczowej skórki i wyczytałam ,że sposób, który sprawdza się i przynosi efekty, jest głodówka oczyszczająca. Niestety, na razie nie mogę potwierdzić jej skuteczności, ale niebawem zamierzam ją przeprowadzić.
www.glodowka.pl - tam dowiecie się parę rzeczy na temat zwalczania cellulitu. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Na pewno nie? To przeczytaj sobie to.
"Czy głodówka skutkuje na cellulitis, czyli pomarańczową skórkę, na którą obecnie uskarża się wiele kobiet? Pomarańczowa skórka albo inaczej cellulitis, czyli zapalenie tkanki łącznej to choroba, która 50 lat temu jeszcze nie istniała. Nie znano jej w czasach, gdy produkty spożywcze nie były tak przesiąknięte chemią. Dzisiaj, nawet lekarze nie traktują jej poważnie i odsyłają całe rzesze klientek do gabinetów kosmetycznych. Traktowana jest jako defekt urody, a nie pierwszy sygnał, że organizm sobie nie radzi z nadmiarem odpadów, jako poważne zaburzenie wymagające leczenia. Jak powstaje zatem ta skaza na urodzie, która spędza sen z powiek tak wielu kobietom? Opisał ją jako pierwszy szwajcarski lekarz Franklin Birdar. Powód, jaki podał w opisie choroby: złe odżywianie i brak ruchu, wydaje się tylko na pozór odległy od objawów. Cellulitis jest wynikiem niedostatecznego oczyszczania się organizmu. Wobec tak wielu odpadów przemiany materii organizm staje bezradny. Nie potrafi wszystkiego wydalić w dostępny mu sposób, więc „upycha” odpady we wszelkich możliwych miejscach. Tkanka łączna znajdująca się pod skórą jest do tego najlepszym podłożem. W niej pierwszej organizm deponuje związki, których nie zdołał usunąć. Powstają zdeformowane komórki, które nie są dość elastyczne, aby spełniać swoje zadania. Tkanka podskórna zmienia się w sposób chorobliwy, powodując ucisk na małe naczynka krwionośne odżywiające skórę. To powoduje, że źle odżywiona skóra staje się szara, matowa, pojawiają się wypryski, jest słabo ukrwiona, no i powoli coraz gorzej spełnia swoje funkcje. To lokowanie odpadów na skórze, taki depozyt organizmu jest niczym innym jak mechanizmem obronnym chroniącym nasz organizm przed nadmiarem niepotrzebnych substancji, jeszcze jeden sprytny sposób, w jaki organizm stara się usunąć odpady. Pomarańczowa skórka nie jest defektem tylko kobiecej skóry. Mężczyźni równie często jak kobiety cierpią na tą dysfunkcję, jednak z powodu grubszej skóry (no i też chyba mniejszej spostrzegawczości?) jest to mniej widoczne. Nie jest to dolegliwość, którą można uleczyć tabletkami, zabiegami zewnętrznymi, czy w jakikolwiek inny szybki sposób. Być może dlatego medycyna dystansuje się, lekceważąc „pomarańczową skórkę”, sprowadzając ją do defektu urody. A pacjentki bezskutecznie wcierają tony coraz to nowszej generacji kremów, maści, odżywek itp. Nie daje to żadnych efektów, oprócz nabijania kasy producentom farmaceutyków, może też przynieść efekty niekorzystne, uboczne. Na przykład wówczas, gdy w maści znajdują się składniki chemiczne, takie jak hormony, czy też dostające się do krwioobiegu leki. Nie pomogą też zbytnio masaże, skoro organizm nie może usunąć przyczyny choroby. Jedynym skutecznym leczeniem jest usunięcie nagromadzonych w tkance odpadów, a jest to możliwe właśnie przy pomocy głodówki leczniczej. I nie należy czekać, aż skóra stanie się tak gruzełkowata, że będziemy wstydzić się ją odkryć. Wówczas trudno będzie pozbyć się „skórki” w czasie jednej głodówki. Ta „skórka” to znak, że pora zaordynować sobie odtruwanie, że organizm nie daje sobie rady z nadmiarem odpadów i że dalsze takie postępowanie może doprowadzić do cięższej sytuacji. Powinna się w naszym umyśle zapalić taka lampka ostrzegawcza. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
głodówka? lubisz jak Twój organizm zjada samego siebie byś mogła żyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego starasz się nas przekonać do głodówki?? Wypróbuj i napisz jak rezultaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.