Cellulit -sposoby zwalczania. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 10:32   #151
aniouek1
Przyczajenie

Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?

Witajcie,
zachecilyscie mnie kuracja kawowa...
Koniec lutego, najwyzsza pora zadbac o pupke i nozki przed latem

Mozecie mi powiedziec z jaka czestotliwoscia stosowac peeleng kawowy? Codziennie? 3 razy w tyg? czy jak? Mozliwe, ze to przegapilam...

Szkoda, ze picie kawki daje odwrotny efekt, niz jej wmasowywanie w skore...
aniouek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 11:21   #152
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

peeling generalnie 2-3 razy w tygodniu
Stary 2008-02-27, 21:31   #153
aniouek1
Przyczajenie

Hm...
No wiec zrobilam sobie peeling. Moj pierwszy kawowy peeling w zyciu. Proponuje kosmetycznego nobla dla osoby, ktora to wymyslila...

Skora po cofe-masazu jest rzeczywiscie gladka, jedrna i napieta.

Fajnie
Stary 2008-02-28, 16:19   #154
niewazne.
Zadomowienie

a co to za peeling kawowy ?
Stary 2008-03-03, 21:12   #155
aniouek1
Przyczajenie

Cool Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?

Halo, halo! Temat nadal antycellulitowy.

Moje drogie!
Czy do ZAKAZANYCH slodyczy i pychotek zaliczacie nastepujace produkty:

1. miód
2. marmolada/powidła/dżem
3. kulki do mleka... czekoladowe
4. serek homogenizowany z wiorkami czekoladowymi (ktore z czekolada maja niewiele wspolnego)
5. batoniki müsli
6. budyn
7. herbatniki
8. gume do zucia
9. kakao
10. napoj sojowy, czekoladowy
Stary 2008-03-03, 21:15   #156
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniouek1 Pokaż wiadomość
Halo, halo! Temat nadal antycellulitowy.

Moje drogie!
Czy do ZAKAZANYCH slodyczy i pychotek zaliczacie nastepujace produkty:

1. miód
2. marmolada/powidła/dżem
3. kulki do mleka... czekoladowe
4. serek homogenizowany z wiorkami czekoladowymi (ktore z czekolada maja niewiele wspolnego)
5. batoniki müsli
6. budyn
7. herbatniki
8. gume do zucia
9. kakao
10. napoj sojowy, czekoladowy
Guma do razucia bez cukru np. szkodzi na celulit

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 18:11   #157
swirrruska
Rozeznanie

Postanowilam w tym roku wydac troche pieniedzy na to cholerstwo:/ i mam pytanie dziewczyny czy znacie jakies dobre zabiegi antycellulitowe w gabinetach kosmetycznych oraz jakies masaze?? I jezeli tak to jaka serie polecacie masazu czy zabiegow??
swirrruska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-04, 21:45   #158
ingridka
BAN stały

Witam
Jeśli chodzi o walkę z celulitem to ja staram się też dbać o jędrność skóry nie tylko przez dietę. Dlatego zawsze biorąc prysznic polewam ciało na przemian zimną i ciepłą wodą i to naprawdę wspaniale działa.
Pozdzówka
ingridka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 06:00   #159
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swirrruska Pokaż wiadomość
Postanowilam w tym roku wydac troche pieniedzy na to cholerstwo:/ i mam pytanie dziewczyny czy znacie jakies dobre zabiegi antycellulitowe w gabinetach kosmetycznych oraz jakies masaze?? I jezeli tak to jaka serie polecacie masazu czy zabiegow??

Ja w ubiegłym roku od kwietnia do września chodziłam na 2 serie masaży po 10 pierwszą dośc intensywnie 2x w tygodniu a potem to tak troche z doskoku Od tamtej pory nie chodzę, teraz czasami masuję sie w domu i wklepuję kremy, a skóre mam najlepszą jaką miałam w życiu

wiec osobiście polecam masaz wyszczuplajacy
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 17:11   #160
ingridka
BAN stały

słyszałam że na cellulit dobry jest też marsz z wysoko unoszonymi kolanami (ok.10minut)
Stary 2008-03-10, 19:06   #161
lapinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ingridka Pokaż wiadomość
Witam
Jeśli chodzi o walkę z celulitem to ja staram się też dbać o jędrność skóry nie tylko przez dietę. Dlatego zawsze biorąc prysznic polewam ciało na przemian zimną i ciepłą wodą i to naprawdę wspaniale działa.
Pozdzówka

to jest jedna z najlepszych metod ...ja sie szczotkuje jeszcze szczotka z naturalnego wlosia i lykam clarinol cla jakos mi spada ale przedewszystkim jedrna jest skora .
lapinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 08:22   #162
sooosna
Przyczajenie

ja oprócz siłowni na którą chodze coraz częściej , to zaczełam stosować serum borowinowe z serii zntycellulitowej firmy Tołpa. Serum poleciła mi koleżanka i muszę przyznać że jestem z niego zadowolona. nie wiem jeszcze jak inne produkty z tej serii,ale jak sprobuje to wam opowiem
sooosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 08:37   #163
szonja
BAN stały

Jest taki balsam z AA kawowy, aktywnie wyszczuplający, super na cellulit.
szonja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 18:39   #164
IzaWaw
Przyczajenie

Pomocy Nie Moge Na To Patrzec!

Czesc dziewczyny. Moze bedziecie wiały co poradzic...
Dwa miesiace temu odstawiłam leki których skutkiem ubocznym było to ze przytyłam i organizm nabrał wody. Mineły dwa miesiace i nic sie z tym nie dzieje, powiedziałabym nawet ze sa dni kiedy jest gorzej ( tak jak dzisiaj). Na brzuchu, nogach pupie, rekach i nawet plecach mam cos co wyglada jak celulit ( a chyba nawet nim jest) i to konkretny. Po prostu juz nie wiem co z tym robic. Nie jestem grubasem ( 171cm/55 ;normalnie wazyłam 52 przed leczeniem), nie miałam nigdy problemów z wagą, dobrze sie odzywiam , nie obzeram, jestem aktywna ruchowo...Rece mi opadaja. Nie wiem jak sie tego pozbyc. Jakies leki moze sa na to, bo juz nic nie pomaga...

Edytowane przez IzaWaw
Czas edycji: 2008-03-11 o 19:09
IzaWaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 18:48   #165
ingridka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szonja Pokaż wiadomość
Jest taki balsam z AA kawowy, aktywnie wyszczuplający, super na cellulit.
a ja mam też z tej serii AA ale z ekstraktem z cytryny

Cytat:
Napisane przez lapinka Pokaż wiadomość
to jest jedna z najlepszych metod ...ja sie szczotkuje jeszcze szczotka z naturalnego wlosia i lykam clarinol cla jakos mi spada ale przedewszystkim jedrna jest skora .
ja myślałam że Clarinol CLA jest na odchudzanie a nie na cellulit:rolley es:

Cytat:
Napisane przez sooosna Pokaż wiadomość
ja oprócz siłowni na którą chodze coraz częściej , to zaczełam stosować serum borowinowe z serii zntycellulitowej firmy Tołpa. Serum poleciła mi koleżanka i muszę przyznać że jestem z niego zadowolona. nie wiem jeszcze jak inne produkty z tej serii,ale jak sprobuje to wam opowiem
Tołpa to chyba jakaś nowość na rynku?

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2008-03-19 o 19:32 Powód: Post pod postem - proszę używać edycji i multicytowania.
Stary 2008-03-12, 05:47   #166
Isenia
Rozeznanie

Dot.: Pomocy Nie Moge Na To Patrzec!

Cytat:
Napisane przez IzaWaw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Moze bedziecie wiały co poradzic...
Dwa miesiace temu odstawiłam leki których skutkiem ubocznym było to ze przytyłam i organizm nabrał wody. Mineły dwa miesiace i nic sie z tym nie dzieje, powiedziałabym nawet ze sa dni kiedy jest gorzej ( tak jak dzisiaj). Na brzuchu, nogach pupie, rekach i nawet plecach mam cos co wyglada jak celulit ( a chyba nawet nim jest) i to konkretny. Po prostu juz nie wiem co z tym robic. Nie jestem grubasem ( 171cm/55 ;normalnie wazyłam 52 przed leczeniem), nie miałam nigdy problemów z wagą, dobrze sie odzywiam , nie obzeram, jestem aktywna ruchowo...Rece mi opadaja. Nie wiem jak sie tego pozbyc. Jakies leki moze sa na to, bo juz nic nie pomaga...
Może dwa miesiące to jeszcze mało, żeby organizm wrócił do normy. Uszy do góry, jeżeli to celulit to jak wyżej dieta, ćwiczenia, masaże może jakiś wspomagacz tetoksykujący organizm.

No i mozesz przejść sie do lekarza zapytać o co chodzi.
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 14:49   #167
lapinka
Raczkowanie

ja uwazam ze odpowiednie cwiczenia i jak napisala ingridka masaze i preparatnaprawde moze pomoc ja postawilam na clarinol cla i jakos mi znika powli jesli masz juz zaawansowany potrwa to troche dluzej albo udaj sie do lekarza...

ja polecam z autopsji ugniatanie na poczatku malo przyjemne ale teraz juz luksuszabijam tez ellulit clarinolem cla firmy walmark od srodka ...i uwazam ze na mnie akuurat to dzialapoza tym ciepla i zimna woda

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2008-03-19 o 19:31 Powód: Post pod postem - proszę używać edycji.
lapinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 23:03   #168
kamkam
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lapinka Pokaż wiadomość
zabijam tez ellulit clarinolem cla firmy walmark od srodka ...i uwazam ze na mnie akuurat to dzialapoza tym ciepla i zimna woda

Wlasnie sie zastanawiam co wybrac, clarinol czy cellasene, może zechcecie jak Lapinka podzielić się swoimi doświadczeniami z ww specyfikami?
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 12:33   #169
MagicDream
Raczkowanie

Lepsza jest zimna woda czy naprzemienna ciepla i zimna? acha i czy pomaga masaz kostakami lodu?

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 13:31   #170
prettycow
Raczkowanie

mój kalafior pięknie się rozrósł od zeszlego roku ;(((

zawsze ciut go było ale nie tak, żebym nie mogła założyć krótkich gatków ;/

a wcale nie prowadzę "osiadłego" trybu życia :/

Narazie kupiłam żółte garniery, jeden żel smaruję rano, a roll on katuję się wieczorem.

Jakoś nie mam przekonania do drogich kosmetyków, wystarczy ze w skladzie ma kofeinę, miłorząb i inne podstawowe składniki.

Ale ponieważ moje tyły wyglądają teraz fatalnie zaczynam myslec o jakichs tabletkach albo o innev - choc jest koszmarnie drogi

Tymczasem odstawiłam kawe i chłepce herbatki ziołowe.

Pojawiło się w temacie kilka nazw tabletek, czy moge prosic o jakies podsumowanie, co działa i jest w miare niedrogie

tylko nie mówcie, ze tak to tylko w erze ;>

prettycow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 14:18   #171
effcia82
Zakorzenienie

to serum eveline (fioletowe) faktycznie daje fajny efekt natychmiastowy - skora po posmarowaniu jest lepiej napieta i gladsza a cellulit mniej widoczny. nie wiem jak z efektem dlugoterminowym bo moj zapal do smarowania zwykle znika po paru dniach. taki leniuch jestem

a w ogole wczoraj stwierdzilam ze moj cellulit sie poglebil (a myslalam ze wiekszy by cie moze). tak wiec trzeba sie pocieszac bo nigdy nie ma tak zle zeby nie moglo byc gorzej!
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 14:23   #172
dzimboo
Przyczajenie

dziewczyny a czy to prawda ,że biorąc tabletki antykoncepcyjne celulit się powiększa?
mnie też się on pojawił, nie robię z nim w zasadzie nic takiego, bo smaruję kremami i piję herbatki zielone czy czerwone, ale zbliża się lato więc...
Prosze o odpowiedź
dzimboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 17:19   #173
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzimboo Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy to prawda ,że biorąc tabletki antykoncepcyjne celulit się powiększa?
mnie też się on pojawił, nie robię z nim w zasadzie nic takiego, bo smaruję kremami i piję herbatki zielone czy czerwone, ale zbliża się lato więc...
Prosze o odpowiedź
Był już taki wątek, dlatego zajrzyj tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137238
Jestem pewna, że znajdziesz tam odpowiedź
Pozdrawiam
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 19:04   #174
agussssia
Rozeznanie

najlepszy jest rower i ocet jabłkowy

agussssia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 23:33   #175
szarpunka
Raczkowanie

Czytałam dużo na temat zwalczania pomarańczowej skórki i wyczytałam ,że sposób, który sprawdza się i przynosi efekty, jest głodówka oczyszczająca. Niestety, na razie nie mogę potwierdzić jej skuteczności, ale niebawem zamierzam ją przeprowadzić.
www.glodowka.pl - tam dowiecie się parę rzeczy na temat zwalczania cellulitu.
Pozdrawiam.
szarpunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 07:05   #176
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez szarpunka Pokaż wiadomość
Czytałam dużo na temat zwalczania pomarańczowej skórki i wyczytałam ,że sposób, który sprawdza się i przynosi efekty, jest głodówka oczyszczająca. Niestety, na razie nie mogę potwierdzić jej skuteczności, ale niebawem zamierzam ją przeprowadzić.
www.glodowka.pl - tam dowiecie się parę rzeczy na temat zwalczania cellulitu.
Pozdrawiam.
wątpliwe jest to bardzo. dieta + ćwiczenia, masaże i kremy owszem, ale głodówka na pewno nie.
Stary 2008-05-05, 15:58   #177
szarpunka
Raczkowanie

Na pewno nie? To przeczytaj sobie to.

"Czy głodówka skutkuje na cellulitis, czyli pomarańczową skórkę, na którą obecnie uskarża się wiele kobiet?
Pomarańczowa skórka albo inaczej cellulitis, czyli zapalenie tkanki łącznej to choroba, która 50 lat temu jeszcze nie istniała. Nie znano jej w czasach, gdy produkty spożywcze nie były tak przesiąknięte chemią. Dzisiaj, nawet lekarze nie traktują jej poważnie i odsyłają całe rzesze klientek do gabinetów kosmetycznych. Traktowana jest jako defekt urody, a nie pierwszy sygnał, że organizm sobie nie radzi z nadmiarem odpadów, jako poważne zaburzenie wymagające leczenia. Jak powstaje zatem ta skaza na urodzie, która spędza sen z powiek tak wielu kobietom? Opisał ją jako pierwszy szwajcarski lekarz Franklin Birdar. Powód, jaki podał w opisie choroby: złe odżywianie i brak ruchu, wydaje się tylko na pozór odległy od objawów. Cellulitis jest wynikiem niedostatecznego oczyszczania się organizmu. Wobec tak wielu odpadów przemiany materii organizm staje bezradny. Nie potrafi wszystkiego wydalić w dostępny mu sposób, więc „upycha” odpady we wszelkich możliwych miejscach. Tkanka łączna znajdująca się pod skórą jest do tego najlepszym podłożem. W niej pierwszej organizm deponuje związki, których nie zdołał usunąć. Powstają zdeformowane komórki, które nie są dość elastyczne, aby spełniać swoje zadania. Tkanka podskórna zmienia się w sposób chorobliwy, powodując ucisk na małe naczynka krwionośne odżywiające skórę. To powoduje, że źle odżywiona skóra staje się szara, matowa, pojawiają się wypryski, jest słabo ukrwiona, no i powoli coraz gorzej spełnia swoje funkcje. To lokowanie odpadów na skórze, taki depozyt organizmu jest niczym innym jak mechanizmem obronnym chroniącym nasz organizm przed nadmiarem niepotrzebnych substancji, jeszcze jeden sprytny sposób, w jaki organizm stara się usunąć odpady. Pomarańczowa skórka nie jest defektem tylko kobiecej skóry. Mężczyźni równie często jak kobiety cierpią na tą dysfunkcję, jednak z powodu grubszej skóry (no i też chyba mniejszej spostrzegawczości?) jest to mniej widoczne.
Nie jest to dolegliwość, którą można uleczyć tabletkami, zabiegami zewnętrznymi, czy w jakikolwiek inny szybki sposób. Być może dlatego medycyna dystansuje się, lekceważąc „pomarańczową skórkę”, sprowadzając ją do defektu urody. A pacjentki bezskutecznie wcierają tony coraz to nowszej generacji kremów, maści, odżywek itp. Nie daje to żadnych efektów, oprócz nabijania kasy producentom farmaceutyków, może też przynieść efekty niekorzystne, uboczne. Na przykład wówczas, gdy w maści znajdują się składniki chemiczne, takie jak hormony, czy też dostające się do krwioobiegu leki. Nie pomogą też zbytnio masaże, skoro organizm nie może usunąć przyczyny choroby. Jedynym skutecznym leczeniem jest usunięcie nagromadzonych w tkance odpadów, a jest to możliwe właśnie przy pomocy głodówki leczniczej. I nie należy czekać, aż skóra stanie się tak gruzełkowata, że będziemy wstydzić się ją odkryć. Wówczas trudno będzie pozbyć się „skórki” w czasie jednej głodówki. Ta „skórka” to znak, że pora zaordynować sobie odtruwanie, że organizm nie daje sobie rady z nadmiarem odpadów i że dalsze takie postępowanie może doprowadzić do cięższej sytuacji. Powinna się w naszym umyśle zapalić taka lampka ostrzegawcza. "
Stary 2008-05-05, 17:59   #178
agatka-a
Zakorzenienie

głodówka? lubisz jak Twój organizm zjada samego siebie byś mogła żyć?
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 22:30   #179
szarpunka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
głodówka? lubisz jak Twój organizm zjada samego siebie byś mogła żyć?

zjada wszystkie toksyny i inne szkodliwe, i zbędne 'składniki' naszego organizmu.
Stary 2008-05-06, 13:29   #180
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarpunka Pokaż wiadomość
zjada wszystkie toksyny i inne szkodliwe, i zbędne 'składniki' naszego organizmu.
Dlaczego starasz się nas przekonać do głodówki?? Wypróbuj i napisz jak rezultaty.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości