|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
Mam 165cm wzrostu. Sylwetka dość proporcjonalna. Nawet wcięcie w talii jest , trochę boczków mi zostało i na udach tłuszczyku , z brzucha nawet jestem zadowolona
wczoraj wlazłam w jeansy 42 i dumnie w jasną ( miętową ) bluzeczkę - a tak przeważnie na czarno chodziłam jak zakonnica jakoś... Dziś na wadze 72,1kg ale mam radoche Może zanik odresu wiąże się z odchudzaniem? Dieta to 1000kalorii , organizm się przestawił nie wiem nie znam się. Ciąże wykluczam , co prawda współżyliśmy 2 miesiąće temu prawie , dostałam miesiączkę normalnie a w tym miesiącu nie wiem co jest... Jestem po śniadanku , dziś dla odmiany jajeczniczka z dodatkiem papryki i pomidorka Synek zasnął przez chwilką , gdy się obudzi wybierzemy się na spacer pogoda dziś dopisuję.
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam dość spore biodra i uda, ale i nad brzuchem pracuję teraz zaczęłam się mieścić w 38 (duże) ale spokojnie wchodzę w 40 ![]() w szafie czekają na mnie dżinsy sprzed kilku sezonów - wszystkie poniżej 40...
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!!
ZAZDROSZCZĘ WAM!! też mam podobny wzrost - bo 163cm (no może 4) ale wage ponad 80... też chciałabym ważyć w przyszłości 60.. zakładam że do końca roku mogło by się udać.. Na dzień dzisiejszy plan jest taki żeby do 14 czerwca (wesele przyjaciółki) zobaczyć max 75 kg (wiec tylko ok. 5 kg - jest nadzieja..) Dziś dzień u mnie bardzo depresyjny... robiłam tort (nie zamierzam go jeść) i niestety troche kremu zjadłam... i mam z tego powodu doła... nie ćwiczyłam jeszcze.... może teraz się uda bo Mały wreszcie zasnął... istna masakra.. wrzski do tego stopnia, że już myślałam, że zwariuje... purpura na twarzy a ten dalej się drze.. wystraszyłam się bardzo... ale on tak ma właśnie - nie wiem od czego.. takie problemy z zasypianiem, że zawsze jest wiele płaczu i wrzasków zanim uda się go uśpić choć na 30 minut... ogólnie mam zły dzień... wczoraj też dobrze nie było.. ale dla pewności wlazłam dziś na wagę i nie było koszmaru... to wszystko przez @... to powoduje okropne doły u mnie... A też jestem po CC ponad 7 miesiecy.. i mam niby dość regularnie miesiaczke.. 4 razy obecnie... ale wydłużył mi się cykl z 28 dni do 31 a nawet 32... więc może u Ciebie crazy_mamuśka też się conieco pozmienia... bez stresu Dieta też napewno swoje robi przy tym... pozdrawiam.. i mam chwilową depreche wagową.. że wam się udaje a mnie nie.. ale może się uda? skoro wam się udaje??
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
Sv: przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
Hej Feme21 uda sie na pewno! Może bierzesz sie za nie odpowiednią dietę? Ja nie wyobrażam sobie głodowania, łatwiej było mi zrezygnować z chleba i makaronow niż rozmiaru porcji. A ze słodyczami to też tak jest, że jak przetrzyma sie ten początek to poziom cukru sie stabilizuje w organizmie i już tak nie ciągnie
|
|
#155 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przydało się. Trzymam się ładnie i już mi troszkę cycki zmalałyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie dziś było tak pięknie, że po pracy tylko weszłam do domu się przebrać i wybyłam na spacerek i wróciliśmy po 19. Kocham lato |
||||
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Widzę, że każdy korzysta z pięknej pogody. Ja mimo iż walcze w domu sama z dziećmi to i wczoraj i dzisiaj udało mi się zaliczyć 30 min orbitrek i po 2 h prac porządkowo ogrodowych pewnie też jakieś kalorie się spaliły. Mam nadzieję, że w niedzielę waga pokarze chociaż o.5 kg mniej bo mam wrażenie, że na początku dosyć łatwo waga schodzi w dół a poźniej jest już coraz ciężej ;/. A motywujące jest, że weszłam w stare spodnie i już nawet dość znośnie w nich wyglądam ale brzuszek jeszcze trochę wystaję. Zakupiłam sobie do pomocy krem na brzuch ujędrniający mam nadzieję, że to nie chwyt reklamowy i faktycznie pomorze skórze po ciąży. Pozdrawiam wszystkich
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam okres , 4 dni spóźnienia ale jest
brzuch napęczniały masakra jakaś , i 0,5kg więcej. Moja dieta to 1000-1200kalorii. Dziś zgrzeszyłam wciągnęłam kawał pizzy Większość dnia spędziłam na spacerku z synkiem siłownia dopiero w sobotę , tym razem 2 godzinne ćwiczenia w planach ![]() Ja polecam na brzuszek wszystkie serii Evelline W ciązy 30 kg przytyłam brzuch ogromny balon , rozstępy dopiero na początku 9 miesiąca się pojawiły ; stosowałam pelling z Evelline , na to serum ujędrniające Evelline - tanie a działały cuda. Z brzuszka jestem zadowolona skóra jędrna , rozstępy słabo widoczne. Obecnie stosuję Ziaja masło ujędrniające czy jakos tak takie czarne opakowanie - tez dobre i tanie ![]() " Odchudzanie to jedyna gra , w której wygrywa ten kto traci . " ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Do Feme Może w zły sposób podchodzisz do odchudzania , może gdzieś popełniasz bład? Napisz swoje 1 dniowe szczere menu Ja napoczątku też niby dietka dietka a waga stala w miejscu - za dużo węglowodanów jadłam. Teraz jak kiedyś wspomniałam jadam głównie białka , 4-5 posiłków dziennie i waga maleje. Każda z nas jest inna , ma inne ciało, inny metabolizm , napewno jest "coś" co pozwoli Ci regularnie ładnie chudnąć i zbliżać Cię do celu. Poszukaj gdzie tkwi problem , napewno z czasem poprawi ci się humorek ![]() Powodzenia " Odchudzanie to jedyna gra , w której wygrywa ten kto traci . " |
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
Co tak cicho ?
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Wszyscy wcinaja czekoladę :-D
---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Moja dieta na wstrzymaniu, jestem u siostry i trochę tłusciej jem. Waga stoi i raczej w dol sie nie ruszy :-S A dziś na festiwal japoński idę to ryżyk będę wcinac :-D Od poniedziałku będzie ostra walka znowu A jak tobie idzie crazy_mamusia? I gdzie sie reszta podziała? Dobra pogoda u was? Wszystkie pewnie spacerują całymi dniami ;-)
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Na wadze 72,5kg waga stoi w miejscu , ale to chyba przez okres - leci ze mnie jak z kranu...jak ja bym chciala już 6 z przodu zobaczyc
Dziś siłownia z przyjaciółkami wkońcu trochę się oderwe od spraw codziennych I tak jestem dość zadowolona ze swojej wagi, wkońcu mogę jakoś się ubrać i wyglądać jak człowiek heee w sumie jakiś to płomienny z rudawym nie wiem ale jestem zadowolona mam zielone oczy i stwierdzam że rudości czerwienie najbardziej mi pasują ale narcyz ze mnie i styl też taki mam szczerze mówiąc ehhhh nie wiem co pisac |
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Aha teraz trochę smutnych rzeczy . Bylam wczoraj z synkiem na szczepieniu , wszystko ok duży synek zdrowy , apetyt ma
ale ostatnio zauwazylam taką hmm "bulajkę" guzek nie wiem jak to nazwać w dole plecków , spytałam lekarza co to , niby jakiś tłuszczak , ale nie ma pewnosci musimy jechac do chirurga dziecęcego i na usg ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- *dziecięcego*
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie będzie wszystko dobrze ja sobie tak powtarzam od 1,5 tyg a też bujam się po lekarzach z małą. Chyba nic nie jest mnie wstanie akutalnie przejąć bardziej niż choroba dziecka. Ja z kolei mam problem z napieciem mięśniowym, usg główki, neurolog, ortopeda za nami teraz jeszcze rehabilitanta musze znaleść. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie dzisiaj cisza. Chyba każdy korzysta jeszcze z dobrej pogody która ma się niebawem skończyć. Ja zgłaszam pobicie własnego rekordu 40 min na orbitreku. Jestem z siebie dumna! W dodatku siostra mnie zmotywowała gdy zobaczyła mnie w leginsach, mówiąc że faktycznie uda i pośladki dużo lepiej wyglądają
.
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
I cicho...i głucho... u mnie akurat pogoda nie dopisuje od kilku dni pochmurno dość,czasem pokropi.
Okres się kończy to i waga spada troszkę , dziś 71,8kg Dziś na obiadek warzywka i pierś z kurczaczka , co tydz przewaznie to samo ale nie chce mi się jakoś szukać nowych przepisów...to samo ale dietka skutkuje ![]() Nie wiem co z innymi odchudzającymi , może tak dobrze idzie że nie mają czasu na żale na forum ![]() Start 78kg Obecnie 71,8kg ![]() To już coś 70kg Cel 65kg ![]() Marzenie 60kg ![]() " Odchudzanie to jedyna gra , w której wygrywa ten kto traci . " |
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Ciężko po ciąży wrócić do tego swojego ukochanego ciała - to by było zbyt proste
Ale można sobie radzić w różne fajne i bezpieczne sposoby (niekoniecznie katować się od razu dietami cud, które i tak nie przyniosą oczekiwanego efektu, a raczej zaszkodzą) Warto pomyśleć nad dietą, która będzie zawierała wszystko, a po trochę, tylko w odpowiednich proporcjach. Organizm potrzebuje wszystkich składników każdego dnia, nie możemy mu odmawiać np. tłuszczu, z obawy że będziemy zaraz grube Trzeba to umieć tylko zrównoważyć i nauczyć się tego w jaki sposób jeść wszystko, regularnie i zdrowo. Ja to właśnie od jakiegoś czasu wdrażam w życie. Początki zawsze są trudne, ale jak się potem widzi efekty i wyrobi się ten nawyk, to jest naprawdę mega przyjemne uczucie i pozytywne zaskoczenie
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś na tym forum mówi o dietach cud? Chyba, żadna z nas w takie nie wierzy, a tym bardziej nie praktykuje
Też nie uważam aby wracanie do formy z przed ciązy było proste - jest jednak możliwe - napewno. ![]() Wszystko zależy od podejścia chyba do odchudzania, i jak się za nie zabierzemy. Ja jem zdrowo , nie sądzę aby czegoś w mojej diecie brakowało najwięcej jest białka Dużo naczytałam się najpierw o dietach itp , zbierałam informacje jak zdrowo schudnąć bez efektu jojo - widać u mnie zmianę wagi a głodna i osłabiona nie chodzę , wręcz przeciwnie , trochę schudłam ale z uśmiechem patrze w lustro ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Wracanie do formy z przed ciązy to nie tylko dietka... trzeba też zadbać o ciało , mam tu na myśli np wygląd skóry , jędrność - zadbać o odpowiednią dietę ale i kosmetyki , odpowiednie dla Nas , zadbać o formę poprzez sport - każda z Nas chyba dobrze o tym wie , lecz od Nas samych zależy co i jak będziemy stosować aby osiągnąć wymarzoną sylwetkę
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
witam,
U mnie niedziela jest dniem ważenia - waga pokazała o kg mniej. To już 4 kg od początku naszego wspólnego odchudzenia. To już naprawdę sporo. Wczoraj zrobiłam sobie dodatkowo SPA - piling ciała i moje nowe specyfiki na ujędrnienie brzucha i pośladków. Szkoda tylko, że wiecznie brakuje czasu na zrobienie paznokci .Pozdrawiam, może ktoś jeszcze napisze jak u niego z wagą i motywacją.
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
melduję się, wyspana, najedzona i ciut odchudzona- u mnie na wadze równo 81 kg... dziś idę na basen i może wieczorem poćwiczę jakoś złapałam niechcieja do ćwiczeń w ten weekend- nic doopskiem nie poruszałam, jakbym ćwiczyła, to pewnie było by z kilo mniej u nas brzydko dziś i zimno, syncio już w "robocie" czyli w żłobku, a ja przeglądam net i zaraz idę na rower (mimo, ze zimno) Wytrwałości w długi weekend
|
|
|
#169 | ||||||
|
Raczkowanie
|
witajcie, nie odzzywam się bo mój synuś znów chory
Cytat:
. Miał 3 i pół miesiąca wtedyCytat:
Cytat:
za postępy, mi już nie przeszkadza moje menu, jestem zachwycona postępami i głodna nie chodzę, a to najważniejsze![]() Cytat:
tak właśnie jest. "dieta cud....... cud będzie jak schudneCytat:
Cytat:
![]() a ja się muszę pochwalić...............5 kg mniej |
||||||
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki czy można sie przyłączyć?
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście
zapraszamy
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ja już dawno nie miałam takiej huśtawki nastrojów. Jednego dnia pobijam rekordy drugiego mam straszną nie moc. Dochodze do wniosku ze jakby mi się chciało tak jak się nie chce to już dawno miałabym swoją wymarzoną wagę. Od 3 dni mam labe zjadłam nawet czekoladę chyba ciągła jazda po lekarzach mnie tak wykańcza :/. Mam nadzieję, że dziś wieczorem ruszę znowu z orbitrekiem, tak bardzo marzą mi się nowe spodnie!
|
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
witaj
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
Hej u mnie pogoda do niczego, wieje , jakoś tak szaro.... przez to i samopoczucie do niczego... z 71kg znów 73!!! Pofolgowałam sobie. Od 2 dni piwka , piweczka
od jutra znowu dietka - i to porządna czas ostro wziąć swoje 4 litery do roboty 73kg - 65kg do wakacji!!!! ![]() mam ochote na nowe ciuszki, z drugiej strony mysle - po co? za miesiac schudne i bedą za duze heee |
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja dziś robiłam próbny tort na urodziny mojego dziecka i tak się kremu objadłam, że aż mnie mdli
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Ja od poniedziałku dzielnie sie trzymam, ale zeszły tydzień to tak na prawdę stracony, waga w górę i dol tylko skakała. Tak to niestety jest czasami
jutro TZ wyjeżdża znowu, więc chociaż 3 tygodnie obiadu nie będę musiała gotować :-D
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sv: przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
hej! dawno nie zaglądałam
![]() jak się macie? moja dieta działa i mam się dobrze. nawet bardzo. ważyłam sie na innej wadze, niż pierwszy raz, ale myślę, że nawet błąd w granicach 1kg nie zrobi mi krzywdy - waga pokazała 66kg! czyli od początku zgubiłam ok.7kg. jestem naprawde w dobrym nastroju i mam motywację. bo zakładałam, że do wakacji osiągnę wagę 60 kg i może się udać. choć podobno teraz już trudniej waga schodzi w dół... zobaczymy. jednak spadek bardzo cieszy! mam nadzieję, że i Wam się udaje też. aaa... i sporo jednak ćwiczę. bez diety nic nie działa, ale bez ćwiczeń idzie mozolniej. moja mama powiedziała, że mam dietę taką, jak babcia - czyli jem prosto, bez udziwnień i bardzo tak... prymitywnie. i bardzo mi to pasuje - posiłki przygotowuje się chwilę, przyjemnie je a sycą na dłuuuugo! życzę nam wszystkim lepszej pogody hmmmm.... bo rower musiałam zarzucić na tych kilka deszczowych dni. |
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
No to krótko parę słów o sobie.
Jak widać z podpisie mam synka, teraz ma maluch 13 miesięcy i siedzimy razem w domku. Miałam już jedną próbę odchudzania w zeszłym roku, już fajnie zaczynałam wyglądać ale wyjechaliśmy na wakacje i poległam. Potem przyszła jesień, zima ruchy malutko i znowu przytyłam. Obecnie ważę jakieś 73 kg ( nie zmieniam z podpisie żeby mnie to bardziej motywowało) Wzrostu mam 165 cm i docelowo chciałabym osiągnąć 65 kg, potem będę myślała co dalej. Wiem że powinnam jeszcze mniej ważyć ale szczerze to źle wyglądam w takiej prawidłowej wadze np 55 kg. U mnie całe szczęście jakoś te kg sie rozchodzą,że ich nie widać i 65 byłoby super. Jaką dietę stosuję: MŻ jem co 3-4 h, zdrowe jedzonko z każdej grupy, generalnie zdrowy tryb odżywiania. Co ćwiczę? biegam ale nie za dużo 2-3 razy w tygodniu, jeżdżę na rowerze 3 razy w tygodniu, no i codziennie wykonuje jakiś ćwiczenia w domu
|
|
|
#179 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sv: przytyłam po ciąży, wspólne odchudzanie
Cytat:
U mnie pogoda też nie zachęca wszystkie te wolne dni poprostu leje. Dobrze, że napisałaś o swoich efektach znów się zmotywowałam i wczoraj nawet poćwiczyłam . Chociaż i tak mam wrażenie że o ile po pośladkach widać jakieś efekty to brzusio nadal wystaje ;/.---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Moira wiesz biegam wieczorem jak już TŻ jest w domu i może z małym posiedzieć.
Na rower to chodzę albo jak TŻ ma na rano i wtedy ja około 17-stej wychodzę, a jak TŻ ma popołudniową zmianę to staram sie Aleksa bo babci na godzinkę podrzucić. Ale teraz mamy zamiar kupić mu krzesełko do roweru więc mam nadzieję, będzie mógł jeździć razem ze mną. No a ćwiczenia w domu to robię albo jak on śpi, albo razem z Nim ćwiczę. Tj jak robię brzuszki to siedzi mi na brzuchu więc też mamy z tego zabawę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

wczoraj wlazłam w jeansy 42 

teraz zaczęłam się mieścić w 38 (duże) ale spokojnie wchodzę w 40

no ale od czego mam hantelki 2 kg ? trzeba zacząć siłowo ćwiczyć i będzie super...albo bedą rączki jak u Madonny
przydało się. Trzymam się ładnie i już mi troszkę cycki zmalały

od jutra znowu dietka - i to porządna czas ostro wziąć swoje 4 litery do roboty
. Ja dziś robiłam próbny tort na urodziny mojego dziecka i tak się kremu objadłam, że aż mnie mdli