![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
nie mam numeru
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Iza, jesteś wielka ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami w 35 tc ( wedlug mojej pani doktor to w 34)
Wizyta nalezy do udanych wszystko ok szyjka trzyma jak wytrzymam to zobacze sie jeszcze z pania doktor za miesiac jak nie to mam przyjsc po 6 tygodniach od rozwiazania. Ale mam diabelny plan zwiazany z tym zeby zrobili szybciej remont. Nastrasze mojego Tz i tescia ze mi sie szyjka skraca i moze wezma sie do roboty i moze skacza w przyszlym tygodniu. A niech i oni sie denerwuja a nie tylko ja. . Wejde pozniej bo pisze z telefonu a bateria pada mi
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
kluska no to kciuki za wizyte!
![]() basiu ciesze sie ze jest wszystko dobrze, a nastrasz ich pewnie, a co! a ja robię pierożki z truskawkami ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
szyjka ok, o dzidzi nic nie mowila na usg tylko szyjke sprawdzala - ale na zdjeciu mam kawalek dzidzu to chyba jakby bylo cos zle to by widziala?? dostalam lepszy ochrzan za wagę
![]() ide na basen, potem napisze szczegoly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
pewnie, że jakby coś było nie tak to byś pierwsza wiedziała. Tak duzo przytyłaś? Mnie wczoraj babka powiedziała że mogę przytyć maks 7 kg bo i tak już mam nadwagę i w sumie to dziecku wystarczy.
#158 |
Zakorzenienie
|
kluska ochrzan za wage? to ile wazysz?ja w tym momencie patrzac na wzrost też mam nadwage.a co bedzie w ciaży?
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i co...? i mówi, że te 3 kg które utyłam to powinnam mieć w 20 tygodniu a nie w 13tym i że idę na jakieś 30kg do przodu w całej ciąży ![]() trochę racja, że sobie odpuściłam, zawsze musiałam twardo trzymać się pewnych zasad bo nie jestem z naturalnych szczupaków. ale tu się wiele rzeczy nakłada niestety. - Tomka kontuzja + moje mdłości = brak basenu i spacerów - na mdłości pomagały mi paluszki i krakersy więc jadłam ich w pracy sporo - na początku ciąży miałam wieczorami ssanie więc jadałam kolacje - mega fruktofaza, owoce w każdej ilości a szczególnie czereśni mi się bardzo chciało to jadłam, lepiej to chyba niż jakieś hamburgery jak niektórzy? - zdarzało mi się jeść deser/ słodkie ![]() - no i soki... ograniczyłam je i rozcieńczam z wodą, ale i tak piję ich więcej niż przed ciążą nie wiem już sama. załamała mnie tymi 30 kilogramami jakie mogę utyć. to niezdrowo ![]() przykro mi, że mam taki organizm, że zawsze muszę się pilnować z jedzeniem. mój tż je wszystko, mnóstwo słodyczy, tłuste mięsa a nie ma grama tłuszczu, same mięśnie. a ja całe życie siedzę obok i patrzę tylko z zazdrością ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sie sprawdza szyjke na usg?Czemu ochrzan za wage?Ile przytyłaś? Ja w sobote zaczne 16 tydzień i mam 4 kg na plusie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
aha, przed odstawieniem tabletek ważyłam 62, potem zaczęłam szybko przybierać na wadze i przed ciążą ważyłam 68-69kg. jakieś 10 dni temu rano się ważyłam i było 71,5kg. dziś u dr na wadze 74kg
![]() (mój wzrost to 170cm) a co do tycia to jeszcze mogło mieć wpływ, że miałam okropne zaparcia, dopiero ok tydzień temu mi przeszły. ogólnie po dzisiejszej wizycie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Cytat:
![]() Wydaje mi się właśnie, że tak jak u Ciebie to ok z wagą. Zobaczę co w pon powie mój gin o kilogramach. Aha, a ból brzucha bardzo prawdopodobne, że od pęcherza bo też ciągle sikam po kropelce - w pt zrobię badanie moczu. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- słabo było widać te krzyżyki, więc poprawiłam flamastrem ![]() czyli szyjka to to gdzie najmniejszy promień. to z prawej to dzidziuś? ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-03 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
poprzednio zdjęcie się nie dodało. teraz będzie ok. i tam 33,4 mm to właśnie pomiar szyjki.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-07-03 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
kochaniutki nie przejmujcie sie waga w czasie ciazy (z wiktoria tyle przytylam ze bylam kulka) a nic mi lekarze nie mowili jak bylam
a w tej ciazy to ze wzgledu na diete nie przytylam ja koncze a mam 10 kilo od 10 tc wiec mysle ze jest ok bo jeszcze pewnie pojdzie waga w gore bo to ostatni miesiac. kochane jestem mega zla na tescia Tz mial pomagac przy wnoszeniu tym gipsoplyt czy jak im tam i sie okazalo ze tesc sobie olal to i jeszcze musielismy pojechac po babcie(tescia matke) bo trzeba ja odbierac do 17 z "przedszkola" jutro tz pracuje do 18 tez nie pojedzie po nie a w piatek my przywozimy meble kuchenne wiec lipa z tego . ale co tam on ma czas . Wiec z tego wszystkiego zrobilam tak jak wczoraj mowilam i tyle, Tz ma z tesciem rozmawiac jak sobie sprawe oleje to jade do mamy i zapowiem mojemu Tz-owi ze nie wroce juz do nich . mam w d***e niech teraz sobie tz robi co chce ja prosilam a on mnie olewal ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() pieknosci i takie malenkie ![]()
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
my będziemy próbować w okolicach 10-13 sierpnia.... bo w lipcu TŻ w moje płodne dni jest z dala od domu
![]() cykle niestety skrócone około 26 dni... co niesety wiąże się z przepracowaniem i stresem na szczęście od przyszłego tygodnia przechodzę z 11 na 8 godzin pracy i tak mam nadzieję zostanie do końca sierpnia ![]() Ja też mam problemy z wagą, przy wzroście 174 waże teraz 65 kg zrzuciłam już 4, chciałabym jeszcze około 2-3 mam niestey tendencję do tycia ![]() muszę się pilnować... a niestety zdaję sobię sprawę, że w ciąży może dokuczać mi ból kręgosłupa, więc muszę teraz na maxa zadbać o wagę, bo potem różnie może być! |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Iza, tak, dowcipne usg było. Teraz jak sobie tak myślę to naprawdę chamska ta gin. Już nawet poza kwestami wagi to wie przecież, że najważniejsze dla pacjentki jest czy z dzieckiem ok a nie tylko szyjka
![]() Basiu i jak tż zareagował? Teraz już musi ten remont skończyć ![]() Zophie, Wy zaxzynaciestarania teraz, tak? Współczuję Ci stresu w pracy - wiem coś o tym. Tak naprawdę to jak tylko zmieniłam stresogennego klienta i walniętą szefową na inny zespół to już w drugim cyklu zaszłam w ciążę. Wcześniej wiele miesięcy nic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
czesc
ale jestem zmeczona masakra Kluska ale ta doktorowa wazna co za podejscie do pacjenta zasluzyla na ochrzan nie martw sie sama nie byla w ciazy czy co...Ale jakie zdjecie piekne ![]() Rossa kiedy idziesz do lekarza??? Zmykam spac bo jutro na rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
kluska Tz sie przestraszyl . Kazal mj lezec odpoczywac i dzis nigdzie nie wychodzic . Wczoraj rozmawial Tz z tesciem i dzis kolega tescia przychodzi i montuja gipso scianke(ktora dzis kupi) . I po rozmowie Tz przyszedl i mowil ze do konca tego tygodnia tesc konczy lazienke i moze babcie(swoja matke) przenosi. Czasami sie czuje jak potwor bo tesc jest schorowany (rece mu wykreca) ale z dtugiej strony wiedzial ze bedzie sie trzeba spieszyc.
Wczoraj juz nie chcialam Was martwic ale tak sie zdenerwowalam ze dostalam skorczy przepowiadajacych. Przeszly po okolo godzinki ale Tz byl bardzo przerazony bo do 20 mam nie urodzic( a po 20 moge rodzic). Ale Tz bardzo szybko poszedl z Tesciem rozmawiac.
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym postawiła sytuację w ten sposób, że to TŻ ma wszytsko ogarnąć, ty nie jesteś od tego, żeby latać za chłopami i im pracę ustawiać! Bez przesady, to dorośli mężczyźni. Potrząśnij trochę nimi!! Zostało kilka tygodni, a pracy jak piszesz ogrom... Więc zakasać rękawy i do pracy! A w najgorszym wypadku, tak jak pisałaś wyniesiesz się do mamy, jak jednak nie byłoby innego wyjścia! Przede wszystkim zrzuć całą odpowiedzialność za tą sytuację na Tż, a sama się nie stersuj, wiedz, że masz wyjście awaryjne z sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- [QUOTE=_Kluska_;41625471]Iza, tak, dowcipne usg było. Teraz jak sobie tak myślę to naprawdę chamska ta gin. Już nawet poza kwestami wagi to wie przecież, że najważniejsze dla pacjentki jest czy z dzieckiem ok a nie tylko szyjka ![]() Basiu i jak tż zareagował? Teraz już musi ten remont skończyć ![]() Zophie, Wy zaxzynaciestarania teraz, tak? Współczuję Ci stresu w pracy - wiem coś o tym. Tak naprawdę to jak tylko zmieniłam stresogennego klienta i walniętą szefową na inny zespół to już w drugim cyklu zaszłam w ciążę. Wcześniej wiele miesięcy nic ![]() Tak my zaczynamy starania ![]() wiem, że stres nie sprzyja zajściu w ciążę, i dlatego moja decyzja, żeby trochę mniej godzin spędzać w robocie ![]() Na razie biorę kwas foliowy, zrzucam zbędne kg, zbam o kondycję ( rower, skakanka, spacery) i staram się myśleć pozytywnie ![]() Zobaczymy co z tego będzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
kluska, najważniejsze, ze wszystko ok. Trochę gburowata ta baba, nic o fasolce nie powiedziała
![]() Wypryszczyło mnie jak nastolatkę ![]() ![]() ![]() Cześć!
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-07-04 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
#175 |
Zakorzenienie
|
hej,no taki ładny wywód napisałąm i mi się skasowało!
co się dzieje z rudą??? my byliśmy wczoraj u Neli, tz ma byc chrzestnym bo go siostra poprosiła. pewnie to sie nie liczy ale zmierzyłam sobie rano temperature i był 36,4 czyli dzidzi nie ma, tylko po # sie @ spóźni, ulżyło mi.
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Kluska, ja bym na Twoim miejscu już więcej do tej lekarki nie poszła, lekarz jest od tego żeby dodac otuchy i doradzić a nie dołować!
barbara współczuje Ci tego remontu, niepotrzebnie się tylko denerwujesz, ale miejmy nadzieję, że chłopy wreszcie się wezmą do roboty! Gianna, do lekarza idę środa/czwartek w przyszłym tyg, ponieważ lekarka u której chcę prowadzić ciąże jest do 10 lipca na urlopie. W ogóle to się martwię czy wszystko jest ok, bo oprócz bolących piersi i ogólnego rozbicia nie mam żadnych objawów, a to już 5 pełnych tygodni minęło od OM. Zastanawiam się czy zrobić jeszcze jedną betę czy poczekać na wizytę u lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, pewnie organizm troszkę jeszcze nie na normalnych obrotach po #, ale nic się nie martw, niedługo się pojawi i staranka! ![]() ![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Rossa, objawy równie dobrze nie muszą występować
![]() Do tej gin na pewno więcej nie pójdę, wczorajbyłam awaryjnie z bólem brzucha. Agabi też gdzieś przepadła, może już straszy kibel ![]() Piękna pogoda a ja auto do mechanika oddałam i uziemiona jestem ![]() Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- [QUOTE=zophiee;41628230]W takim razie odpoczywaj, i staraj się nie steresować w tej sytuacji! Ja bym postawiła sytuację w ten sposób, że to TŻ ma wszytsko ogarnąć, ty nie jesteś od tego, żeby latać za chłopami i im pracę ustawiać! Bez przesady, to dorośli mężczyźni. Potrząśnij trochę nimi!! Zostało kilka tygodni, a pracy jak piszesz ogrom... Więc zakasać rękawy i do pracy! A w najgorszym wypadku, tak jak pisałaś wyniesiesz się do mamy, jak jednak nie byłoby innego wyjścia! Przede wszystkim zrzuć całą odpowiedzialność za tą sytuację na Tż, a sama się nie stersuj, wiedz, że masz wyjście awaryjne z sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Dobre wiesci w piatek w przyszlym tygodniu jade po luzeczko a pewnie w przyszlym tygodniu wezme wozek ![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
macie rację, może rzeczywiście za wczesnie na wszystkie objawy.. oby wcale nie przyszły bo na przełomie 7/8 tygodnia planujemy wyjazd nad morze i chcę się nim w pełni cieszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.