Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-08-07, 18:31   #151
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 186
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Ca趾iem ok . Z ostatniego posi趾u mo積a by by這 zmajstrowa jak捷 fajn sa豉tk.
dzi瘯uj
niestety nie mia豉m nic w lod闚ce, co by si nadawa這 na sa豉tk

dzisiejszy R:
I: owsianka z 5 造瞠k, mleka ry穎wego, gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich
II: kasza gryczana z og鏎kiem, oliwa z oliwek
III: duszona pier z kurczaka, ry br您owy, gotowana cukinia i pomidor
trening si這wy (pierwszy ) dwa obwody
IV: jajecznica z 2 jaj, cukinii, czarnej komosy i 2 造瞠k ricotty
V: prawdopodobnie dojem jeszcze tak 2 godzinki przed snem resztki cukinii z komos bo mi zosta造 z IV :P

do picia: kawa zbo穎wa (1/2 mleka 3,2%, 1/2 wody), czarna herbata ze s這dzonym sokiem porzeczkowym, szklanka soku porzeczkowego, zielona herbata z ja鄉inem, woda
wpad這: 2 plastry sera radamer

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2013-08-07 o 19:52
Reavela jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 18:33   #152
Narc
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 189

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka wiadomo嗆
dzi瘯uj
niestety nie mia豉m nic w lod闚ce, co by si nadawa這 na sa豉tk

dzisiejszy R:
I: owsianka z 5 造瞠k, mleka ry穎wego, gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich
II: kasza gryczana z og鏎kiem, oliwa z oliwek
III: duszona pier z kurczaka, ry br您owy, gotowana cukinia i pomidor
trening si這wy (pierwszy ) dwa obwody
IV: jajecznica z 2 jaj, cukinii, czarnej komosy i 2 造瞠k ricotty
V: prawdopodobnie dojem jeszcze tak 2 godzinki przed snem resztki cukinii z komos bo mi zosta造 z IV :P

do picia: kawa zbo穎wa (1/2 mleka 3,2%, 1/2 wody), czarna herbata ze s這dzonym sokiem porzeczkowym, woda
wpad這: plaster sera radamer
podoba mi sie bo jem BARDZO podobnie
Narc jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 19:41   #153
madlena_22
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 11

hej

Ocenicie?

I.owsianka na mleku
II.Serek wiejski plus bu趾a ciemnoziarnista
III.Zalewajka
IV.P豉tki kukurydziane z mlekiem ,miodem i orzechami
V.Bu趾a ciemna z serkiem topionym ,plus bu趾a z d瞠mem truskawkowym

Na dzi koniec .

Za 10 minut 30 minut 獞icze i by這 w ci庵u dnia jakie dwie godzinki sprz徠ania
ubra

Chodz spa ok.23.

Co my郵icie?
staram si schudn望
madlena_22 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 19:53   #154
dance makabre
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 493

Cytat:
Napisane przez madlena_22 Poka wiadomo嗆
hej

Ocenicie?

I.owsianka na mleku
II.Serek wiejski plus bu趾a ciemnoziarnista
III.Zalewajka
IV.P豉tki kukurydziane z mlekiem ,miodem i orzechami
V.Bu趾a ciemna z serkiem topionym ,plus bu趾a z d瞠mem truskawkowym

Na dzi koniec .

Za 10 minut 30 minut 獞icze i by這 w ci庵u dnia jakie dwie godzinki sprz徠ania
ubra

Chodz spa ok.23.

Co my郵icie?
staram si schudn望
Za du穎 w璕lowodan闚, za ma這 bia趾a i dobrych t逝szcz闚 (ile by這 orzech闚?), no i niewybaczalny ca趾owity brak warzyw i owoc闚. Wr鵵 do pierwszej strony i podwieszonych w徠k闚, bo na tym jad這spisie raczej nie schudniesz, a mo瞠sz si nabawi pi瘯nej awitaminozy
Stary 2013-08-07, 20:21   #155
madlena_22
Przyczajenie

A co by tu wyeliminowala i co ewentualnie doda豉?

Prosz ,odpisz

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Dziewczyny napiszcie prosz kt鏎e warzywa i owoce warto je嗆,aby schudn望
Stary 2013-08-07, 20:21   #156
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:

Prosz ,odpisz
przeczyta豉 co najmniej kilka stron tego w徠ku ?
- do owsianki dodaj jakie owoce, pestki, wi鏎ki, kakao lub twar鏬, jogurt naturalnmy czy serek wiejski..
- do serka i bu趾i dodaj warzywa (!)
- co to jest zalewajka? podejrzewam,瞠 to zupa z ziemniakami? jesli tak to tylko zrodlo wegli i t逝szczu i to tego zlego.. nie ma bia趾a, nie ma zdrowycj wegli.. to nie jest obiad nawet.. obiad ma sie skladac ze zdrowych wegli ( pelnoziarniste makarony, ry brazowy, KASZE) plus bia趾o ( mieso, ryby) i duzo warzyw do tego oraz zdrowe tluszcze np oliwa albo inne oleje np z pestek winogron, lniane, itd
- platki kukurydziane nie nadaja sie na redukcje. z mlekiem i miodem te srednio na podwieczorek. tutaj lepiej zjesc serek homo naturalny z orzechami
- dwie bu趾i na kolacje i to w dodatku z topionym i dzemem to same wegle plus tluszcz.. totalnie sie nie nadaje na redukcje. na kolacje duzo bialka plus warzyw.. twarog, tunczyk, jajka, kurczak itd.

ile wazysz i ile masz wzrostu?

-
Stary 2013-08-07, 20:26   #157
madlena_22
Przyczajenie

Mam 22 lata.
Zawsze by豉m szczup豉.
Ostatnio jednak ze wzgl璠u na ma這 ruchu i stres zacz窸am szybko przybiera na wadze. Mam 172. Z wagi 57 skoczy豉m do 65 w 5 miesi帷y ;/

Dzi瘯uj Narc za konkretne wytkni璚ie b喚d闚. Tak ,czytam w徠ek regularnie ,ale jako nie potrafi tego wprowadzi do 篡cia.

Jakie owoce i warzywa polecacie?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda瞠

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 20:38   #158
riddle92
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 270
GG do riddle92

Cytat:

Oczywi軼ie, 瞠 to racja z tym s這dkim - nie mo積a wszystkiego sobie odmawia, cho trzeba te zachowywa umiar. R闚nowaga

Pozdrawiam, dzi te HIIT za mn . Dywan mokry od potu... Dlatego pozwoli豉m sobie z czystym sumieniem na lody.

U Ciebie dzi rzuca si w oczy brak w璕li na 郾iadanie - ja bym nie da豉 rady. No i troch monotematycznie - posi趾i s warto軼iowe, ale si powtarzaj. Rozumiem jednak, 瞠 to nie regu豉 i czasem trzeba co doje嗆 .
mi w koncu neistety wypad豉 praca i HIIT nie by這 tylko 10 km na rowerze
Szczerze Ci powiem, 瞠 ja rzeczywi軼ie jem dosy podobne rzeczy, ale to chyba dlatego, 瞠 lubi zestaw 郾iadaniowy :raz omlet, raz jajecznica zupe軟ie mi wystarcza, obiady s troch bardziej r騜norodne ;d a co do w璕lowodan闚 - no nie jestem w stanie wejsc na typowo wysokot逝szczow diet, bo mi si robi s豉bo, ale tam gdzie ich nie potrzebuj, to nie dok豉dam (zast瘼uj w豉郾ie t逝szczem)

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:

Moje dzisiejsze U - takie upa造, a jem za dw鏂h.

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: dwoma nektarynkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Du篡 bia造 grejpfrut; 2 kromki i pi皻ka razowca z serami ple郾iowymi, pomidorem i sa豉t
45 minut HIIT & Total Body Toning Tabata Workout
III Udko z kurczaka sma穎ne bez t逝szczu, p馧 woreczka kaszy gryczanej, og鏎ki ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym
IV Lody na patyku: waniliowe w polewie z mlecznej czekolady z migda豉mi
V 2 kromki razowca z jajem na twardo, serkiem cebulowym, pomidorem, sa豉t i ketchupem

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 4x zielona, zio這wa.
Smacznie to wygl康a, tylko ten przedtreningowy mi si nie podoba troch ;d
45 minut HIIT? Nie za dlugo, i jeszcze potem tabata? Z tego co wiem, to wlasnie polega na tym, 瞠by przez max 20 minut si tak zm璚zy, 瞠by prawie zwymiotowa, a o tabacie to juz nei ma mowy

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Narc Poka wiadomo嗆
RRRRR
1. 7.30 Owsianka na mleku z suszonymi sliwkami i bananem, kawa
w pracy
2. 11.30 2 kromki razowego z 1 plasterkiem zoltego sera i z warzywami
3.15.00 2 kromki razowego z poledwica i warzywami
w domu
4. 18.00 po woreczka ryzu paraboiled z curry, cebula, cukinia, warzywami na patelni, 100 gram piersi z kurczaka, 2 造zki sosu slodko-kwasnego
troszke cwiczen lekich na brzuch <mysle ze lepiej by bylo zrobic jakis porz康ny trening
5.00 21.30 serek wiejski z wkrojonym pomidorem i szczypiorkiem.
(najpierw wyjadam to co mam :P )
moim zdaniem wci捫 za du穎 w璕lowodan闚 i za ma這 t逝szczy, s 4 kromki chleba, owsianka i ry, a nie widz 瘸dnych orzech闚/pestek i oliwy. Bia趾a te niewiele
riddle92 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 20:38   #159
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam 22 lata.
Zawsze by豉m szczup豉.
Ostatnio jednak ze wzgl璠u na ma這 ruchu i stres zacz窸am szybko przybiera na wadze. Mam 172. Z wagi 57 skoczy豉m do 65 w 5 miesi帷y ;/

Dzi瘯uj Narc za konkretne wytkni璚ie b喚d闚. Tak ,czytam w徠ek regularnie ,ale jako nie potrafi tego wprowadzi do 篡cia.

Jakie owoce i warzywa polecacie?
wszystkie! jest sezon, wiec trzeba korzystac. ja najbardziej lubie pomidory, papryke, cukinie, marchewke, szpinak, sa豉ty, buraczki i wszelkie natki i zio豉.
Musisz urozmaicac, to wazne. I naprawde poczytaj przykladowe jadlospisy, uwagi do nich i staraj sie zastosowac. sama sobie gotujesz, czy mieszkasz z rodzicami?
Stary 2013-08-07, 20:44   #160
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
dzisiejsze R; niestety bez 獞icze, bo jestem taka jaka wypompowana fizycznie i psychicznie...

I; owsianka z 5 造瞠k p豉tk闚, nektarynka, pare bor闚ek ameryka雟kich, 造瞠czka siemienia
II: jogurt grecki z 造磬 wi鏎ek kokosowych, gar軼i bor闚ek
III: troch mniej ni p馧 woreczka ry簑 br您owego, duszona pier z kurczaka, gotowana cukinia z pomidorami
IV: po這wa kostki twarogu chudego (tylko taki mia豉m w domu), z 造瞠czk jogurtu greckiego, dwa ma貫 og鏎ki, s鏊, kawa zbo穎wa na mleku 3,2
V: 2 jaja, pomidor z 造磬 oliwy, plasterek 鄴速ego sera radamer

do picia: 2 szklanki zielonej herbaty, pare 造k闚 wody (nie mog豉m si zmusi), ta kawa (bez cukru! ), i niestety p馧 szklanki okropnej oren瘸dy (tylko to mia豉m zaproponowane do picia, a bardzo mi si chcia這 pi :/)
wpad這 jeszcze: 2 mirabelki, plaster tego samego sera

riddle92komosa to quinoa inaczej, ro郵ina bogata w bia趾o do嗆 kaloryczna, ale bardzo zdrowa

wydaje mi si, 瞠 jest lepiej z jad這spisem, ale wy oce鎍ie mniej cukr闚 prostych, wi璚ej t逝szczy.
Racja, fajnie 瞠 jest oliwa, wi鏎ki kokosowe. Moim zdaniem sporo nabia逝 wci捫 Ale og鏊nie fajnie dosyc

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez always naughty Poka wiadomo嗆
hej, prosz was bardzo o ocen ma to by R, ale p鏦i co nie chudn mo瞠 mi podpowiecie co jest 幢e

- bu趾a z dyni (70g), serek wiejski (160g), pol璠wica drobiowa (5 plasterk闚), 3 ma貫 pomidorki, kawa貫k czerwonej papryki < co to za bu趾a? ciemna? serek wiejski zast徙i豉bym twarogiem
- quesadilla z 1,3 tortilli z chilli con carne z chudej wo這winy (z papryk i czerwon fasol) + 造磬a startego 鄴速ego sera do zapieczenia <raz na jaki czas to jest ok, ale z tego co wiem to te placki robi si z bia貫j m彗i? czy zrobi豉 sama, z ciemnej? jesli to drugie, to okej
- smoothie z arbuza, 鄴速ego melona, awokado, banana i granata + wafel ry穎wy z plastrem pol璠wicy <bardzo du穎 cukr闚, zwlaszcza 輳 to raczej wieczorny posi貫k, ma這 bia趾a, no i jest to s豉by posi貫k przedtreningowy
- chudy twar鏬 (150g) z 這sosiem w璠zonym (50g) i 3 pomidorkami <smacznie, natomiast nie po treningu, 這so jest dosy t逝sty a twar鏬 po treningu odpada, poza tym w pierwszym posilku jest serek wiejski, wiec tu moglaby byc np piers z kurczaka

Wysz這 1670 kcal, 143g bia趾a, 52g t逝szczu, 165g w璕li <1670 to dosy ma這, jakie jest Twoje zapotrzebowanie?
dodatkowo wypi豉m ok. 3litr闚 wody, 2 zielone herbaty, 1 czerwon herbat i 獞iczy豉m aeroby przez godzin (przed ostatnim posi趾iem)

B璠 wdzieczna
j.w.
Stary 2013-08-07, 20:45   #161
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka wiadomo嗆
Racja, fajnie 瞠 jest oliwa, wi鏎ki kokosowe. Moim zdaniem sporo nabia逝 wci捫 Ale og鏊nie fajnie dosyc

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

j.w.
dzi瘯uj w豉郾ie nie wiem co zamiast nabia逝, wiem, 瞠 powinnam ograniczy a nie chc wybiera chleba, je郵i nie musz, od kilku dni go nie jem i bardzo dobrze mi z tym
Stary 2013-08-07, 20:45   #162
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez pani uzytkownik Poka wiadomo嗆
podbijam i dzisiejszy:

10.好iadanie: owsianka jw
12.Ewa chodakowska skalpel + 8min Mel B posladki
14.30 Obiad: 這sos dziki pieczony w folii (170gram ryby) z koprem i cytryn, pol woreczka ryzu brazowego, 100gram swiezego szpinaku polany 造zka oliwy z oliwek
17.30 Podwieczorek: dwa kawa趾i szarlotki na kruchym ciescie, duzo jablek (200g), dwa paski milki mlecznej
20.30 Kolacja: dwie kromki razowca z pomidorem, salat kie趾ami lucerny i w璠lin z kurczaka, (50g), plaster twarogu chudego

chodz spa o 00:00
moim zdaniem to jest zwyczajne U, na pewno nie w strone P, dlaczego ostatni posilek tak wczesnie?

m鎩 R dzisiejszy - syf dzis straszny, zdecydowanie, ale jest za ciep這 na jakie konkretne posi趾i, wi璚 tak bardziej dojadam tu i tam, 瞠by nie pa嗆 z g這du, dlatego przepraszam za dziwne kombinacje
I. dojedzona z poprzedniego dnia pier z kurczaka, nektarynka i kilka 郵iwek
II. p馧 mozarelli, jogurt naturalny (mysle ze okolo pol szklanki), nektarynka, pestki slonecznika, kawa z mlekiem
III. batonik musli (fuj, wiem, ale umieralam z glodu na miescie), salatka z kurczakiem (niestety miala tez majonez i bialy makaron, na szczescie stosunkowo niewiele), szklanka soku pomaranczowego
IV. tu鎍zyk wsw z pomidorami, makaron ciemny z pesto liguryjskim
b璠zie: trening si這wy
V. omlet z dwoch jajek z m彗 razow

Edytowane przez riddle92
Czas edycji: 2013-08-07 o 20:55
Stary 2013-08-07, 21:01   #163
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Prosz ,odpisz

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Dziewczyny napiszcie prosz kt鏎e warzywa i owoce warto je嗆,aby schudn望
Narc ju mnie wyr璚zy豉, zgadzam si z ni we wszystkim Je郵i chodzi o warzywa- praktycznie wszystkie s bardzo niskokaloryczne, unikaj du瞠j ilo軼i ziemniak闚, a reszt spo篡waj do woli, najlepiej z oliw/olejem lnianym i na surowo. Zalecane jest je嗆 5 porcji warzyw dziennie, porcja to odpowiednik obj皻o軼iowy szklanki. Generalnie do syta

Owoce warto ograniczy do 2 porcji/sztuk dziennie, poniewa zawieraj sporo fruktozy, i je嗆 do godziny 16 (to tylko sucha teoria, wiele dziewczyn si tego nie trzyma i chudnie ).

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2013-08-07 o 21:03
dance makabre jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 21:03   #164
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

madalena_22, przy陰czam si do porad kole瘸nek. Dobrze, 瞠 jesz 5 posi趾闚, ale trzeba zmieni totalnie ich struktur. To wymaga nabycia wiedzy i do tego s逝chania w豉snego cia豉, a wi璚 musi te up造n望 troch czasu. Wstawiaj 鄉ia這 swoje jad這spisy. Je郵i chcesz schudn望 - konieczny jest ruch, a do tego prawdziwie solidne od篡wianie organizmu od 鈔odka. Wysoko przyswajalne bia趾o, zdrowe t逝szcze, z這穎ne w璕lowodany, owoce i warzywa... Nie zapominaj te o tym, aby dobrze si nawadnia. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez riddle92 Poka wiadomo嗆
mi w koncu neistety wypad豉 praca i HIIT nie by這 tylko 10 km na rowerze
Szczerze Ci powiem, 瞠 ja rzeczywi軼ie jem dosy podobne rzeczy, ale to chyba dlatego, 瞠 lubi zestaw 郾iadaniowy :raz omlet, raz jajecznica zupe軟ie mi wystarcza, obiady s troch bardziej r騜norodne ;d a co do w璕lowodan闚 - no nie jestem w stanie wejsc na typowo wysokot逝szczow diet, bo mi si robi s豉bo, ale tam gdzie ich nie potrzebuj, to nie dok豉dam (zast瘼uj w豉郾ie t逝szczem)

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Smacznie to wygl康a, tylko ten przedtreningowy mi si nie podoba troch ;d
45 minut HIIT? Nie za dlugo, i jeszcze potem tabata? Z tego co wiem, to wlasnie polega na tym, 瞠by przez max 20 minut si tak zm璚zy, 瞠by prawie zwymiotowa, a o tabacie to juz nei ma mowy
Ja te jadam wed逝g jakiego schematu, kt鏎y po prostu mi odpowiada i dobrze si z nim czuj. Mimo wszystko, osobi軼ie dziwnie bym si czu豉 jedz帷 kilka razy w ci庵u dnia to samo danie . Za to cz瘰to mam nawracaj帷e fazy na jakie produkty np. na jajka - w豉郾ie jestem w trakcie takiego jajecznego ci庵u . Same jajca z rana daj Ci kopa energii? Zdarza mi si jada jajecznic na 郾iadanie (typowy pierwszy posi貫k, gdy jest u mnie T), ale zawsze jem do niej pieczywo.

Nie wiem czy to dobrze, czy 幢e - ale o moich posi趾ach nie my郵 w kontek軼ie przed- i potreningowych. Akurat znalaz豉m godzin czasu na upust energii, przebra豉m si i odpali豉m filmik na YT (ten zestaw z Fitness Blender -> http://www.youtube.com/watch?v=Vy9WKyN1rig ). 鑿icz stricte dla przyjemno軼i (a 瞠 dodatkowo s efekty, to tym lepiej )Rzadko mam tak, 瞠 planuj sobie 獞iczenia na konkretn godzin, czy te dane 獞iczenia na jaki dzie. A komponuj posi趾i zwracaj帷 uwag na to, by by造 warto軼iowe i urozmaicone, i przede wszystkim mi smakowa造 (a mam totalnego 鈍ira na punkcie ser闚 ). Z ciekawo軼i spytam - co wi璚 by這by najlepszym drugim 郾iadaniem przed takim treningiem?

Moje dzisiejsze U.

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: truskawkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II 2 kromki razowca z pomidorem, sa豉t, serem ple郾iowym / szynk; ma貫 jab趾o
Pump It Up! The Ultimate Dance Workout (ile razy ju powtarza豉m, 瞠 jestem uzale積iona od tych 獞icze? )
III Udko z kurczaka sma穎ne bez t逝szczu, kasza jaglana z mas貫m, sa豉tka z cukinii i papryki
IV Dro盥鄴wka z makiem i kruszonk (pocz瘰tunek do kawy u przyjaci馧ki. Cudna dro盥鄴wa taka, jak uwielbiam )
V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z pomidorem, pra穎n cebulk, estragonem i pieprzem zio這wym

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 3x zielona, zio這wa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-07, 21:20   #165
madlena_22
Przyczajenie

Mieszkam sama, staram si jak najwi璚ej chodzi pieszo plus raz w tygodniu basen/si這wnia. Niestety nie mam czasu na nic wi璚ej.

Dzi瘯uj dziewczyny za cenne porady. Wszystko zapisa豉m

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-08-07, 21:27   #166
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Nie wiem czy to dobrze, czy 幢e - ale o moich posi趾ach nie my郵 w kontek軼ie przed- i potreningowych. Akurat znalaz豉m godzin czasu na upust energii, przebra豉m si i odpali豉m filmik na YT (ten zestaw z Fitness Blender -> http://www.youtube.com/watch?v=Vy9WKyN1rig ). 鑿icz stricte dla przyjemno軼i (a 瞠 dodatkowo s efekty, to tym lepiej )Rzadko mam tak, 瞠 planuj sobie 獞iczenia na konkretn godzin, czy te dane 獞iczenia na jaki dzie. A komponuj posi趾i zwracaj帷 uwag na to, by by造 warto軼iowe i urozmaicone, i przede wszystkim mi smakowa造 (a mam totalnego 鈍ira na punkcie ser闚 ). Z ciekawo軼i spytam - co wi璚 by這by najlepszym drugim 郾iadaniem przed takim treningiem?
okej, rozumiem no ogolnie posilki przedtreningowe powinny zawierac bialko z ryb/miesa lub jajek i weglowodany zlozone natomiast wiem o co chodzi, tez nie zawsze to sobie zaplanuje w 100%.
okej, widze tez co to za trening, myslalam ze to taki typowy HIIT biegowy, w ktorym nie wolno przekraczac tych 20-25 minut tutaj to chyba co innego ;d

no i masz racje, to ponizsze jest bardzo smaczne i roznorodne, dlatego te posilki przedtreningowe to taki detal, reszta jest bardzo fajna

Moje dzisiejsze U.

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: truskawkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II 2 kromki razowca z pomidorem, sa豉t, serem ple郾iowym / szynk; ma貫 jab趾o
Pump It Up! The Ultimate Dance Workout (ile razy ju powtarza豉m, 瞠 jestem uzale積iona od tych 獞icze? )
III Udko z kurczaka sma穎ne bez t逝szczu, kasza jaglana z mas貫m, sa豉tka z cukinii i papryki
IV Dro盥鄴wka z makiem i kruszonk (pocz瘰tunek do kawy u przyjaci馧ki. Cudna dro盥鄴wa taka, jak uwielbiam )
V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z pomidorem, pra穎n cebulk, estragonem i pieprzem zio這wym

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 3x zielona, zio這wa.
j.w
Stary 2013-08-07, 21:47   #167
Poa alpina
Zadomowienie

riddle92, dzi瘯owa! W bieganie si nie bawi, cho rzeczywi軼ie interwa造 kojarz si na pierwszy rzut z bieganiem. Bardzo lubi te zestawy zawieraj帷e HIIT z Fitness Blender, s mega urozmaicone. Czuj po nich ka盥y kawa貫czek mego cia豉 i szcz窷liwa padam na twarz . Gdybym chcia豉 獞iczy bardziej na powa積ie, na pewno bym skupi豉 si na bardziej restrykcyjnym planowaniu posi趾闚. Wol jednak wystrzega si restrykcji (mia豉m problemy z ortoreksj), dlatego te koniec ko鎍闚 zrezygnowa豉m z trening闚 na si這wni. Si這wnia na bardziej powa積ie kusi豉 mnie strasznie po tym, gdy zobaczy豉m, jak pi瘯nie zmienia si moje cia這 od samego 獞iczenia dla przyjemno軼i w domu. Ale wystarczy mi to, co robi teraz. Tak b璠zie bezpieczniej.

Stary 2013-08-08, 10:23   #168
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Wczorajsze U

I jajecznica z pieczarkami, 2 kromki domowego chleba z serkiem i pomidorem

II quesadilla z pomidorami i mozzarell

III piero磬i ze szpinakiem z tygodnia greckiego z sosem jogurtowo-zio這wym

IV miseczka 郾iadaniowa sa豉tki warzywnej (serek wiejski z kukurydza, pomidorem, fasolk czerwon i bia陰), kromka jeszcze ciep貫go chleba wieloziarnistego

V 4 kanapki z twaro磬iem i zielonym og鏎kiem

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-08, 18:29   #169
dance makabre
Wtajemniczenie

Dzisiejsze R
I owsianka z cukini, kakao i chili, posypana plastrem kruszonego twarogu
II placki z serka wiejskiego (1/2 serka, jajko, 3 造 m彗i, proszek) z brzoskwini i p豉tkami migda這wymi (w 鈔odku), polane jogurtem nat.
III pier kurczaka w curry, kuskus (50g), marchewka duszona z cukini i czosnkiem
IV mro穎ny serek homo nat (200g) z 造瞠czk domowego d瞠mu morelowego i garstk pestek dyni
V puszka sardynek w sosie pomidorowym, pomidorki koktajlowe, zielony og鏎ek

Ma這 warzyw dzisiaj wysz這 Poza tym ok?

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-08, 18:46   #170
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Wczorajsze U

IV miseczka 郾iadaniowa sa豉tki warzywnej (serek wiejski z kukurydza, pomidorem, fasolk czerwon i bia陰), kromka jeszcze ciep貫go chleba wieloziarnistego

Nie ma to jak Lidl . Jest 豉dnie, cho znowu widz u Ciebie tendencj do zapychania si w璕lami.

Cytat:
Napisane przez dance makabre Poka wiadomo嗆
Dzisiejsze R
II placki z serka wiejskiego (1/2 serka, jajko, 3 造 m彗i, proszek) z brzoskwini i p豉tkami migda這wymi (w 鈔odku), polane jogurtem nat.
IV mro穎ny serek homo nat (200g) z 造瞠czk domowego d瞠mu morelowego i garstk pestek dyni

Bez przesady, a tak ma這 warzyw nie ma . Rewelacyjne menu! Bardzo warto軼iowe, bardzo smaczne. A pomys na owsiank totalnie mnie rozwali!

Dzisiejsze U - zakr璚ony dzie...

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 2 nektarynkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
Na mie軼ie: lody Magnum Black Espresso
II Zupa z fasoli szparagowej, ziemniak闚 i marchwi, z mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi (+ dok豉dka)
III 4 mniejsze kromki razowca: 1 z serem sma穎nym, pomidorem i sa豉t; 3 z oliwkowym serem brie, pomidorem, sa豉t i jasnymi winogronami

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, sok multiwitamina 200 ml, herbaty: zielona z pigw i granatem, mi皻owa, rooibos z owocami le郾ymi i wanili, zielona z traw cytrynow.

Stary 2013-08-08, 19:04   #171
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma to jak Lidl . Jest 豉dnie, cho znowu widz u Ciebie tendencj do zapychania si w璕lami.

Bez przesady, a tak ma這 warzyw nie ma . Rewelacyjne menu! Bardzo warto軼iowe, bardzo smaczne. A pomys na owsiank totalnie mnie rozwali!

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: 2 nektarynkami, serkiem homo i mas貫m orzechowym crunchy
II Zupa z fasoli szparagowej, ziemniak闚 i marchwi, z mi瘰em z 獞iartki kurczaka i zio豉mi (+ dok豉dka)
III 4 mniejsze kromki razowca: 1 z serem sma穎nym, pomidorem i sa豉t; 3 z oliwkowym serem brie, pomidorem, sa豉t i jasnymi winogronami

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, sok multiwitamina 200 ml, herbaty: zielona z pigw i granatem, mi皻owa, rooibos z owocami le郾ymi i wanili, zielona z traw cytrynow.
No jako tak wysz這... sa豉tk mia豉m jesc bez chleba ale by 鈍ie穎 upieczony i si skusi豉m ;D

A mnie u Ciebie ta zupa ciekawi... Zrobi豉bym w wersji wege

Stary 2013-08-08, 19:24   #172
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo dzi瘯uj Je郵i jeszcze nie jad豉 takiej owsianki, to gor帷o polecam, jest przepyszna! Polecam jednak bez twarogu, czysty mocno kakaowy smak z pikantn nut, niezaburzony 瘸dnym nabia貫m

No i narobi豉 mi ochoty na zup warzywn...

Btw podziwiam, jak dajesz rad 獞iczy w te upa造- u mnie wszelkie pr鏏y wygl康aj tak, 瞠 zrobi 10 brzuszk闚 i ju mi pot sp造wa strugami po plecach
Stary 2013-08-08, 19:45   #173
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
No jako tak wysz這... sa豉tk mia豉m jesc bez chleba ale by 鈍ie穎 upieczony i si skusi豉m ;D

A mnie u Ciebie ta zupa ciekawi... Zrobi豉bym w wersji wege
Pewnie sama bym si skusi豉 na taki 鈍ie篡 chleb . Zupa by豉 tak na豉dowana warzywami, 瞠 jad這 si j w sumie wcale nie jak zup - prawie nie by這 wody.

Cytat:
Bardzo dzi瘯uj Je郵i jeszcze nie jad豉 takiej owsianki, to gor帷o polecam, jest przepyszna! Polecam jednak bez twarogu, czysty mocno kakaowy smak z pikantn nut, niezaburzony 瘸dnym nabia貫m

No i narobi豉 mi ochoty na zup warzywn...

Btw podziwiam, jak dajesz rad 獞iczy w te upa造- u mnie wszelkie pr鏏y wygl康aj tak, 瞠 zrobi 10 brzuszk闚 i ju mi pot sp造wa strugami po plecach
Nie jad豉m. Ale strasznie jestem przyzwyczajona do owsianek z serkiem i orzechami... Mo瞠 zaryzykuj.

Ze mnie te pot sp造wa strugami, dlatego 獞icz z r璚znikiem obok. Ale i tak musz sobie zrobi par dni przerwy od 獞icze - jestem na antybiotyku i wysi貫k fizyczny mocno mnie wyka鎍za...

EDIT: No dobra, ale po 10 brzuszkach to nie sp造wa ze mnie pot

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-08 o 19:53
Stary 2013-08-08, 20:01   #174
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie sama bym si skusi豉 na taki 鈍ie篡 chleb . Zupa by豉 tak na豉dowana warzywami, 瞠 jad這 si j w sumie wcale nie jak zup - prawie nie by這 wody.

Nie jad豉m. Ale strasznie jestem przyzwyczajona do owsianek z serkiem i orzechami... Mo瞠 zaryzykuj.

Ze mnie te pot sp造wa strugami, dlatego 獞icz z r璚znikiem obok. Ale i tak musz sobie zrobi par dni przerwy od 獞icze - jestem na antybiotyku i wysi貫k fizyczny mocno mnie wyka鎍za...

Przynajmniej tre軼iwa by豉

Stary 2013-08-08, 20:26   #175
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
To by tylko przyk豉d, chodzi這 mi generalnie o to, 瞠 nawet puls mi zd捫y wzrosn望, nie m闚i帷 o jakim zm璚zeniu, a ju jestem ca豉 mokra- moja estetyka na tym cierpi i 幢e mi si 獞iczy
Stary 2013-08-08, 22:11   #176
Bibiannaa
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 552

Dawno mnie tu nie by這,bo korzystam w 100%,wrocilam wlasnie z wakacji. Moje menu przyk豉dowe

sniadanie
200g jogurtu naturalnego+4sliwki+nekta rynka+jablko+lyzka kokosu
tost z dwoch grubych kromek razowca posmarowany maslem z 2plastrami sera zoltego gouda i szynk

II
500ml mleka+3lyzki manny+zurawina
kromka razowego +2lyzki dzemu+150g wiesniaka

obiad
ok20 kopytek

podwieczorek
garsc orzechow+100g twarogu+zmiksowany banan+lyzka jogurtu naturalnego

kolacja
2 kromki razowca z obkladem z sera,szynki,pomiora,ogork i,salaty,cebulki,plesniow ego
3 jajka sadzone swojskie+puszka makreli w pomidorach
Bibiannaa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:18   #177
Reavela
Zadomowienie

moje dzisiejsze R, zerknijcie, czy nie wygl康a bardziej jak U
podaj przybli穎ne godziny
bieganie
I: 8:00 - owsianko-pudding kokosowy (4 造磬i p豉tk闚, szklanka mleka ry穎wego, 100 g mleczka kokosowego, 造磬a wi鏎ek kokosowych, 造瞠czka 瞠latyny, jajko, 3 造磬i ricotty), bor闚ki ameryka雟kie (gar嗆)
II: 11:30 - pszenny makaron z po這w chudego twarogu z 造磬 jogurtu greckiego, 造磬 przepysznego miodu (tata dosta od znajomego, nie wiem jaki to, bo nie ma etykiety, ale wygl康a jak mus jab趾owy :P) gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich
III: 15:30 - cukinia z pomidorami (gotowana), z ry瞠m br您owym (resztka) i kasz gryczan
IV17:30 - sa豉tka caprese z oliw z oliwek
23:30 - p馧 kostki twarogu p馧t逝stego z pomidorem, sol, siemieniem lnianym, 造瞠czk jogurtu greckiego

do picia: 2 szklanki s這dzonego soku porzeczkowego, kawa na t逝stym mleku (nies這dzona), woda, zielona herbata
wpad這: plaster 鄴速ego sera

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 04:54   #178
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Cytat:
Kurcz, jak dawno nie jad豉m kaszy j璚zmiennej... A kiedy bardzo cz瘰to go軼i豉 na moim stole. Chyba mi si przejad豉 po zesz這rocznych praktykach, kiedy notorycznie jada豉m j na obiad wraz z puszk szprotek w sosie pomidorowym - nie ma to jak opcja na szybki, tani i ciep造 obiad. A jaglan jadasz? Dla mnie jedna z faworytek je郵i chodzi o kasze. Boska jest!

Dzi ca趾iem elegancko, ale czemu ten serek na kolacj taki samotny?
Wiesz, 瞠 jaglanej nigdy nie jad豉m? Ja, mi這郾iczka kasz wszelkiego rodzaju! Co za niedopatrzenie z mojej strony!
Serek samotny, bo jak gdzie wspomnia豉m wcze郾iej, mam teraz z豉man r瘯 i je郵i kto mnie nie wspomo瞠 w przygotowywaniu posi趾闚 jestem skazana na prostot

Dobre s te lody Magnum Black Espresso?

Cytat:
Wczorajsze U

Ervisha-
jeste wegetariank? Dobrze kojarz?
Fajne menu, chocia nie wiem czy nabia逝 troch nie za du穎.
Te mam tendencj do jego nadu篡wania,ale to chyba niekoniecznie bardzo zdrowo. Mo瞠 lepiej by這by cz窷 twaro磬闚 (np. tych na kanapki) zast徙i jakimi produktami sojowymi?
A ryby jadasz czy nie?

Cytat:
Dzisiejsze R

Pomys na owsiank powala
Bardzo, bardzo podoba mi si Twoja R. Powiedzia豉bym, 瞠 wr璚z modelowa.

Cytat:
podaj przybli穎ne godziny
bieganie
I: 8:00 - owsianko-pudding kokosowy (4 造磬i p豉tk闚, szklanka mleka ry穎wego, 100 g mleczka kokosowego, 造磬a wi鏎ek kokosowych, 造瞠czka 瞠latyny, jajko, 3 造磬i ricotty), bor闚ki ameryka雟kie (gar嗆)
II: 11:30 - pszenny makaron z po這w chudego twarogu z 造磬 jogurtu greckiego, 造磬 przepysznego miodu (tata dosta od znajomego, nie wiem jaki to, bo nie ma etykiety, ale wygl康a jak mus jab趾owy :P) gar嗆 bor闚ek ameryka雟kich
III: 15:30 - cukinia z pomidorami (gotowana), z ry瞠m br您owym (resztka) i kasz gryczan
23:30 - p馧 kostki twarogu p馧t逝stego z pomidorem, sol, siemieniem lnianym, 造瞠czk jogurtu greckiego

do picia: 2 szklanki s這dzonego soku porzeczkowego, kawa na t逝stym mleku (nies這dzona), woda, zielona herbata
Smacznie bardzo, ale wydaje mi si, 瞠 troch przegi窸a z nabia貫m. Jest jedynym 廝鏚貫m bia趾a. Ja te ub鏀twiam wszelkiego rodzaju sery i jogurty, ale jednak nie samym mlekiem cz這wiek 篡je Pami皻aj, 瞠 s jeszcze piersi kurczaka, jajka, ryby, str帷zkowe, tofu itp.
Ze s這dzonego soku te bym zrezygnowa豉.
Za to 郾iadanie- mistrzostwo 鈍iata! Widzia豉m gdzie na blogu tak owsianko-pudding i 郵inka mi ciek豉 na sam my郵

Moje U z ostatnich dw鏂h dni.

好iadanie: owsianka z winogronami, nektarynk i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II 郾iadanie: 2 kromki z razowca z pasztetem sojowym; miseczka sur闚ki z sa豉ty lodowej, pomidora, papryki, cebuli i og鏎ka
Obiad: 3 nale郾iki; dwa ze szpinakiem i fet, a jeden z szynk, marchewk i og鏎kiem kiszonym, polany ketchupem
Kolacja: sa豉tka z kurczakiem (pier z kurczaka sma穎na, mieszanka sa豉t, pomidor og鏎ek, oliwki, cebula, sos); 2 margerity ananasowe

好iadanie:
owsianka z bananem, 郵iwkami i serkiem wiejskim, kawa z mlekiem
II 郾iadanie: 1 kromka razowca z makrel w pomidorach, marchewka
Obiad: 2 pomidory faszerowane ry瞠m, tu鎍zykiem, papryk i natk pietruszki, jeden nale郾ik ze szpinakiem i fet (wyjadanie resztek z lod闚ki )
Podwieczorek: jogurt grecki z gar軼i orzech闚
(Byle jaka) kolacja: kilka 郵iwek i kompot 郵iwkowy

Kolacja taka, a nie inna, bo by豉m poza domem, a wr鏂i豉m p騧no i w g這wie by這 mi nie jedzenie tylko 堯磬o
Stary 2013-08-09, 08:59   #179
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
To by tylko przyk豉d, chodzi這 mi generalnie o to, 瞠 nawet puls mi zd捫y wzrosn望, nie m闚i帷 o jakim zm璚zeniu, a ju jestem ca豉 mokra- moja estetyka na tym cierpi i 幢e mi si 獞iczy
E tam estetyka, a kto na Ciebie patrzy? W sumie, mi si najlepiej 獞iczy jak patrzy na mnie T - zawsze mnie dopinguje, mobilizuje i poprawia, gdy robi co 幢e. Przyzwyczai si, 瞠 czasem go wtedy powyzywam w z這軼i.

Cytat:
podaj przybli穎ne godziny
bieganie

Czy jest to R czy U - mo積a polemizowa. Pod wiecz鏎 nie jesz ju w璕li, a jest to tendencja redukcyjna. Przede wszystkim, przyda這by si inne 廝鏚這 bia趾a ni nabia - bez tego 瘸den jad這spis nie b璠zie pe軟owarto軼iowy. Poza tym, inwazja pomidor闚 i bor闚ek w sezonie jest jak najbardziej ok , fajnie, 瞠 z tego korzystasz. I dajesz rad biega na czczo? No i w豉郾ie - dlaczego ten s這dzony sok?

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Wiesz, 瞠 jaglanej nigdy nie jad豉m? Ja, mi這郾iczka kasz wszelkiego rodzaju! Co za niedopatrzenie z mojej strony!
Serek samotny, bo jak gdzie wspomnia豉m wcze郾iej, mam teraz z豉man r瘯 i je郵i kto mnie nie wspomo瞠 w przygotowywaniu posi趾闚 jestem skazana na prostot

Dobre s te lody Magnum Black Espresso?

II 郾iadanie: 2 kromki z razowca z pasztetem sojowym; miseczka sur闚ki z sa豉ty lodowej, pomidora, papryki, cebuli i og鏎ka
Obiad: 3 nale郾iki; dwa ze szpinakiem i fet, a jeden z szynk, marchewk i og鏎kiem kiszonym, polany ketchupem
Kolacja: sa豉tka z kurczakiem (pier z kurczaka sma穎na, mieszanka sa豉t, pomidor og鏎ek, oliwki, cebula, sos); 2 margerity ananasowe

好iadanie:
Obiad: 2 pomidory faszerowane ry瞠m, tu鎍zykiem, papryk i natk pietruszki, jeden nale郾ik ze szpinakiem i fet (wyjadanie resztek z lod闚ki )

Kolacja taka, a nie inna, bo by豉m poza domem, a wr鏂i豉m p騧no i w g這wie by這 mi nie jedzenie tylko 堯磬o
Ja te jako mi這郾iczka kasz d逝go nie jad豉m jaglanej. Kiedy w ko鎍u spr鏏owa豉m - przepad豉m. Nie do嗆, 瞠 taka pyszna, to jeszcze bardzo zdrowa!

Oj, masakra z t r瘯 - wiem co to znaczy.

Magnum Black Espresso s 鈍ietne, ale zauwa篡豉m dziwn tendencj - gdy pierwszy raz je jad豉m zachwyci造 mnie absolutnie, a kolejne razy by造 coraz mniej spektakularne. I nie jest to kwestia przejedzenia nimi, bo jad豉m je mo瞠 z 4 razy w 篡ciu. Wczoraj to ju w og鏊e ma這 mnie porwa造... Mo瞠 to przez fakt, 瞠 nie za dobrze si czu豉m.

Twoje jad這spisy s ok, cho wiadomo, 瞠 豉dniejszy ten z pierwszego dnia . O co kaman z tymi margeritami ananasowymi?

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-09 o 09:04
Stary 2013-08-09, 09:03   #180
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Smacznie bardzo, ale wydaje mi si, 瞠 troch przegi窸a z nabia貫m. Jest jedynym 廝鏚貫m bia趾a. Ja te ub鏀twiam wszelkiego rodzaju sery i jogurty, ale jednak nie samym mlekiem cz這wiek 篡je Pami皻aj, 瞠 s jeszcze piersi kurczaka, jajka, ryby, str帷zkowe, tofu itp.
Ze s這dzonego soku te bym zrezygnowa豉.
Za to 郾iadanie- mistrzostwo 鈍iata! Widzia豉m gdzie na blogu tak owsianko-pudding i 郵inka mi ciek豉 na sam my郵

好iadanie:

wiem w豉郾ie, mam do tego tendencj - mog豉bym w豉軼iwie ca造 dzie je嗆 twaro瞠k z jogurtem, miodem i do tego owoce spokojnie zaspokoi豉bym swoje kubki smakowe, gorzej z zapotrzebowaniem na bia趾o i t逝szcze. I w sumie wczoraj te nie mia豉m nic innego do jedzenia z mi瘰a/ryb, a nie mia豉m za bardzo czasu, 瞠by to przygotowa. A my郵isz, 瞠 to by這 R, czy bardziej w stron U?
Ze s這dzonego soku trudno mi zrezygnowa, bo za wod nie przepadam, a on jest taki pyszny, mama robi豉 owsiank w豉郾ie wypatrzy豉m na jakim blogu, ale nast瘼nym razem nie dodam jajka, bo mi psu這 efekt, a tak to, to wszelakie te kokosowe rzeczy to 鈍ietne 廝鏚這 dobrych t逝szczy, wi璚 jad豉m na zdrowie

fajnie jesz, tak nie-przekombinowanie, w sensie, mo積a takie rzeczy zrobi, bo czasem jak tutaj czyta豉m niekt鏎e jad這spisy to po這wy sk豉dnik闚 nie zna豉m

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
E tam estetyka, a kto na Ciebie patrzy? W sumie, mi si najlepiej 獞iczy jak patrzy na mnie T - zawsze mnie dopinguje, mobilizuje i poprawia, gdy robi co 幢e. Przyzwyczai si, 瞠 czasem go wtedy powyzywam w z這軼i.

Czy jest to R czy U - mo積a polemizowa. Pod wiecz鏎 nie jesz ju w璕li,
a jest to tendencja redukcyjna. Przede wszystkim, przyda這by si inne 廝鏚這 bia趾a ni nabia - bez tego 瘸den jad這spis nie b璠zie pe軟owarto軼iowy. Poza tym, inwazja pomidor闚 i bor闚ek w sezonie jest jak najbardziej ok , fajnie, 瞠 z tego korzystasz. I dajesz rad biega na czczo? No i w豉郾ie - dlaczego ten s這dzony sok?
z pomidor闚 malinowych korzystam jak mog uwielbiam je, a w zimie nie b璠 mog豉 prze趾n望 tych pseudo-pomidor闚, kt鏎e nie pachn, wi璚 teraz staram si nadrobi. Wiem, 瞠 z nabia貫m i bia趾iem musz si poprawi Biegam w sumie tylko na czczo, bo biegam rano i gdybym mia豉 jeszcze co zje嗆, to musia豉bym wstawa o 4, potem 2 godziny odczeka i dopiero biegn望, jakos nigdy mnie nie ssie w 穎陰dku, a na pewno nie, je郵i zjem bardziej syt kolacj. Sok - tak jak pisa豉m, pyszny, z w豉snych porzeczek czarnych, ale niestety s這dzony. Postaram si ograniczy.

ja nie mog przy kim 獞iczy, no way
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.