Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 18:06   #151
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Czarnula
Szkoda że dostałaś okres, choć jest przecież szansa że mimo niego jesteś w ciąży. Jeśli nie to życzę Ci wszystkiego dobrego. Zagladaj często i daj znać jak się uda. Moja sytuacja jest bardzo niepewna i jeśli moge Cię prosić to pomódl się aby teraz mi się udało, ja nie jestem religijna i mnie może czasem nie słyszeć
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:08   #152
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cześć mogę dołączyć? Co prawda będę mamusią kwietniową, termin mam na 10 kwietnia, ale jakoś wolała bym dołączyć do was, bo na wątku mamuś marcowo-kwietniowych dziewczyny długo już ze sobą piszą. Tym bardziej, że na tym wątku jest Meduzka z mojego wątku staraczkowego i mam nadzieję, że jeszcze parę dziewczyn z niego tu dojdzie
Jeśli mnie przyjmiecie, będę wam przecierać szlaki
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:12   #153
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Hej pisalam juz u mamusiek marcowow -kwietniowych ale jesli okaze sie ze jestem w ciazy to termin bedzie na 2 maja wiec dlatego tu pisze ..

sytuacja u mnie wyglada tak .
Mam juz 10 miesiecznego synka .. 25 lipca poronilam dzidzie w 5 tygodniu ciazy , skonczylo sie to lyzeczkowaniem . Potem zdarzylo sie raz czy dwa ze kochalismy sie z TŻetem wydaje mi sie ze bezpiecznie .. w zyciu nie pomyslalabym ze moge zajsc w ciaze a jednak okres spoznia mi sie juz 5 dni . Zrobilam dwa testy , jeden w 29 dniu cyklu .. po poludniu i wynik negatywny .. drugi w 31 dniu cyklu rano i rowniez wynik negatywny .. spojrzalam po paru godzinach na test i jest druga kreska , taki jakby cien widoczny pod swiatlo . Nie wiem co o tym myslec czy jestem w ciazy czy nie .. boli mnie czasem podbrzusze czasem zakluje jajnik , mam biale upławy o konsystencji jakby kleju w szyfcie , czasem mi cos sie tam przelewa w brzuchu . Jutro robie znowu test to bedzie juz 34 dzie cyklu .. zobacze co wyjdzie bo nie wiem czy to normalne ze tyle sie spoznia miesiaczka czy to jednak ciaza ...nerwy mnie pozeraja od srodka Troche sie boje byc znowu w ciazy po tak krotkim czasie od zabiegu lyzeczkowania .. i mam mieszane uczucia .. sama juz nie wiem czego chce .. najwazniejsze zeby juz cos wiedziec bo ciagle zyje w niepewnosci ..

buziaki
TrelciaMorelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:12   #154
ryba91
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny!
Życzę Wam samych pozytywnych chwil w ciąży! oby wszystko było dobrze

santom, ilona, oleńka, niunia- trzymamy kciuki, aby tym razem było odwrotnie. Wszystkie znalazłyście się na naszym wątku, niestety nie na tej liście na której być powinnyście- życzę Wam aby tym razem było inaczej!

niunia
- jak sie czujesz?

Przyszła mama październikowa 2013
Stary 2013-08-27, 18:21   #155
M_aria
Rozeznanie

TrelciaMorelcia
Koniecznie zrób test i daj znać, choć ja myślę, że jesteś w ciąży, po zabiegu dużo łatwiej zachodzi się w ciążę
Stary 2013-08-27, 18:30   #156
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez TrelciaMorelcia Pokaż wiadomość
Hej pisalam juz u mamusiek marcowow -kwietniowych ale jesli okaze sie ze jestem w ciazy to termin bedzie na 2 maja wiec dlatego tu pisze ..

Mam juz 10 miesiecznego synka .. 25 lipca poronilam dzidzie w 5 tygodniu ciazy , skonczylo sie to lyzeczkowaniem . Potem zdarzylo sie raz czy dwa ze kochalismy sie z TŻetem wydaje mi sie ze bezpiecznie .. w zyciu nie pomyslalabym ze moge zajsc w ciaze a jednak okres spoznia mi sie juz 5 dni . Zrobilam dwa testy , jeden w 29 dniu cyklu .. po poludniu i wynik negatywny .. drugi w 31 dniu cyklu rano i rowniez wynik negatywny .. spojrzalam po paru godzinach na test i jest druga kreska , taki jakby cien widoczny pod swiatlo . Nie wiem co o tym myslec czy jestem w ciazy czy nie .. boli mnie czasem podbrzusze czasem zakluje jajnik , mam biale upławy o konsystencji jakby kleju w szyfcie , czasem mi cos sie tam przelewa w brzuchu . Jutro robie znowu test to bedzie juz 34 dzie cyklu .. zobacze co wyjdzie bo nie wiem czy to normalne ze tyle sie spoznia miesiaczka czy to jednak ciaza ...nerwy mnie pozeraja od srodka Troche sie boje byc znowu w ciazy po tak krotkim czasie od zabiegu lyzeczkowania .. i mam mieszane uczucia .. sama juz nie wiem czego chce .. najwazniejsze zeby juz cos wiedziec bo ciagle zyje w niepewnosci ..

buziaki
ja mam ten sam problem ostatnia miesiączke mialam 25 lipca jakoś tak do tej pory cisza okresu nie ma. i też widziałam ledwo widoczna druga kreseczke jak jutro nie dostanę okresu to w czwartek rano robię kolejny test. i też umieram z ciekawości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

a dziś jak Wstalam zrobić tzetowi śniadanie do pracy miałam takie mdłości że aż polecialam do kibelka nie wymiotowalam ale strasznie mi było nie dobrze. zaznacze że nigdy wcześniej ( nie będąc w ciąży ) tak nie miałam.
to mnie trzyma na duchu że dokładnie mam takie same objawy jak przy poprzedniej ciąży

szczerze mówiąc to boję się zrobić test boję się chyba rozczarować

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 18:37   #157
paciarotta
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Tak obserwuję, że sporo Mam z końca kwietnia się tu zgromadziło, ja też gdzieś pod koniec kwietnia wypadam (nie wiem dokładnie kiedy)..
Chciałabym do Was dołączyć jeśli można Troche szperałam wśród mam marcowo kwietniowych ale rzeczywiście tam już zgrana ekipa..

w każdym razie - u mnie OM 14 lipca, jestem po wizycie na izbie z powodu lekkiego krwawienia, zapisali mi duphaston. Poki co się poprawiło. Dzis byłam oddac krew na bete, zobaczymy w czwartek co z tego będzie. Jestem po poronieniu więc strasznie mnie stresuje każdy ból, kropelka ciemniejszego śluzu, osłabienie itd.. Do tego stopnia, że oprócz partnera to nikomu nie mówię, nawet najbliższej rodzinie. Boję się..
paciarotta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 18:46   #158
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paciarotta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Tak obserwuję, że sporo Mam z końca kwietnia się tu zgromadziło, ja też gdzieś pod koniec kwietnia wypadam (nie wiem dokładnie kiedy)..
Chciałabym do Was dołączyć jeśli można Troche szperałam wśród mam marcowo kwietniowych ale rzeczywiście tam już zgrana ekipa..

w każdym razie - u mnie OM 14 lipca, jestem po wizycie na izbie z powodu lekkiego krwawienia, zapisali mi duphaston. Poki co się poprawiło. Dzis byłam oddac krew na bete, zobaczymy w czwartek co z tego będzie. Jestem po poronieniu więc strasznie mnie stresuje każdy ból, kropelka ciemniejszego śluzu, osłabienie itd.. Do tego stopnia, że oprócz partnera to nikomu nie mówię, nawet najbliższej rodzinie. Boję się..
może ja też powinnam zrobić ten drugi test dla pewnosci( na pierwszym druga kreska była ledwo widoczna ) może też powinnam brać duphaston. bo miałam dzisiaj taki lekko rozowawy sluz. a jak to zaszkodzi mojej dzidzi
hmn... sama już nie wiem co mam robić
też już jestem po przejściach i się boję o wszystko

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-27, 18:47   #159
M_aria
Rozeznanie

Sporo jest tu dziewczyn które są po przejściach i w niepewnej sytuacji . Tak jak już kilka dziewczyn zauważyło bardzo wcześnie powstał ten wątek, bo przecież sporo dziewczyn z terminem w kwietniu nie jest pewna przyszłości. Moje zadanie jest takie, że za wcześnie jest na robienie listy...
Stary 2013-08-27, 18:58   #160
Czarnula204
Rozeznanie

ilona, a ten rozowy sluz jest bez pobolewania podbrzuszka?Jesli z to no-spa koniecznie, ja mialam tak czesto w ciazy ale mialam podtrzymanie,grunt by to nie byla zywa krew..
hmm wlasnie tak gadalismy z tz i sobie przypomielismy ze ja mialam w pierwszych 2miesacach cos ala okres, moze faktycznie zrobic trzeba test, kurcze glupia jestem, ni fajnie sieostatnio czuje, ale moze to tylko przerenowanie i przemeczenie z tym moim juzponad dwu letnim nie dospaniem
M_aria
Stary 2013-08-27, 19:07   #161
paciarotta
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

[QUOTE=ilona_0105;42487219]może ja też powinnam zrobić ten drugi test dla pewnosci( na pierwszym druga kreska była ledwo widoczna ) może też powinnam brać duphaston. bo miałam dzisiaj taki lekko rozowawy sluz.

Ilonko, śluzem bym się tak nie martwiła ale obserwuj - koniecznie jakaś wkładka! U mnie to była krew i to miałam wrażenie że taka "świeża". Jak bylam u lekarza to stwierdził już ciemnobrunatną krew i powiedział, że takie plamienia to się dość często na początku zdarzają ale trzeba być czujnym.
Z tym duphastonem to też kij ma dwa końce - z jednej strony mam brać żeby utrzymać ciążę ale słyszalam też, że jeśli ciąża jest martwa, nie rozwija się (i normalnie bez leków doszłoby do poronienia) to ten walnięty lek utrzymuje tą ciążę (martwą) sztucznie.. Dlatego robię bete dla pewności.. no i temperatury pilnuję czy nie spada (mierzyłam cały cykl bo 6 miesięcy się staraliśmy)

Podsumowując - pilnuj czy śluz nie zamienia się w coś gorszego :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 19:11   #162
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
ilona, a ten rozowy sluz jest bez pobolewania podbrzuszka?Jesli z to no-spa koniecznie, ja mialam tak czesto w ciazy ale mialam podtrzymanie,grunt by to nie byla zywa krew..
hmm wlasnie tak gadalismy z tz i sobie przypomielismy ze ja mialam w pierwszych 2miesacach cos ala okres, moze faktycznie zrobic trzeba test, kurcze glupia jestem, ni fajnie sieostatnio czuje, ale moze to tylko przerenowanie i przemeczenie z tym moim juzponad dwu letnim nie dospaniem
M_aria
właśnie czuje co jakiś czas ból w podbrzuszu, nawet nie wiem jak to nazwać bo to nie boli ale takie uczucie dziwne

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-27, 19:12   #163
paciarotta
Raczkowanie

[QUOTE=Czarnula204;4248752 0]ilona, a ten rozowy sluz jest bez pobolewania podbrzuszka?Jesli z to no-spa koniecznie,

Mnie osobiście ból pobolewa prawie cały czas, z drobnymi przerwami. Ale powiem szczerze, że specjalnie nie biorę no-spa, żeby coś czuć..tzn żebym czuła różnicę kiedy to jest zwykły ból a kiedy mocniejszy a kiedy nie do wytrzymania.. Tylko tak bede wiedziała kiedy dzieje się coś na prawdę złego
Stary 2013-08-27, 20:20   #164
JennyAniolek
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42486289]Cześć mogę dołączyć? Co prawda będę mamusią kwietniową, termin mam na 10 kwietnia, ale jakoś wolała bym dołączyć do was, bo na wątku mamuś marcowo-kwietniowych dziewczyny długo już ze sobą piszą. Tym bardziej, że na tym wątku jest Meduzka z mojego wątku staraczkowego i mam nadzieję, że jeszcze parę dziewczyn z niego tu dojdzie
Jeśli mnie przyjmiecie, będę wam przecierać szlaki [/QUOTE]
Ewelika gratulacje

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 20:45   #165
kashha
Zadomowienie

Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Dziewczyny trzeba dobrze myslec zeby bylo dobrze!

A ja sie postresowalam i pobiegla
drugi test zrobic! wynik pozytywny dalej uffff

U mnie dzis 33° wiec wskakuje w stroj kapielowy woda w basenie czysta tylko drineczka zabraknie no ale trudno przezyje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:

Edytowane przez kashha
Czas edycji: 2013-08-28 o 01:24
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 21:26   #166
olenka1304
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
może ja też powinnam zrobić ten drugi test dla pewnosci( na pierwszym druga kreska była ledwo widoczna ) może też powinnam brać duphaston. bo miałam dzisiaj taki lekko rozowawy sluz. a jak to zaszkodzi mojej dzidzi
hmn... sama już nie wiem co mam robić
też już jestem po przejściach i się boję o wszystko

Ilona ja bym zrobila juz jutro test nie ma naco czekac ja w tamtej ciazy tez mialam bardzo blada kreske, drugi test zrobilam po kilku minutach i juz wyszla troche bardziej widoczna a testy zwykle z allegro za 1 zl.Jesli to ciaza to moze trzeba brac jakies leci zapobiegawczo. Trzymam kciuki i czekam na info od ciebie jutro z rana.

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:03   #167
M_aria
Rozeznanie

Obiecałam sobie, że nie będę sprawdzać czy widać pęcherzyk, czy Beta wzrasta.. Mam plan wytrzymać do 7t i po wizycie oficjalnie zapadać się na listę na tym forum. Zupełnie inna sprawa jest z realem, do tej pory wie TŻ, rodzice i dwie bliskie koleżanki i nawet jak będę już na tej liście i tak nikomu więcej nie powiem ( dopiero jak będzie już widać) Brakuje mi tego "mówienia" i dlatego często tu zaglądam.
Martwi mnie to, co może być, lub czego może nie być...
O mojej pierwszej ciąży dowiedziałam się 21 maja robiąc badanie beta w 4t2d z wynikiem 256, dwa dni później poszłam do gina i zobaczyłam pęcherzyk ciążowy. Moja radość była wielka, ale przeszłam do tego ostrożnie, powiedziałam tylko bliskim. W 5t5d udałam się na kolejną betę, a wynik 5641 upewnił mnie, że wszystko jest DOBRZE...i się zaczęło... mówiłam wszystkim (byłam bardzo szczęśliwa) do 7t6d kiedy to na wizycie był widoczny tylko pęcherzyk z całkiem żółtym- ZERO zarodka, ZERO serduszka. Po tygodniu miałam przyjść na kolejną wizytę na której lekarz podjął decyzję o łyżeczkowaniu. Jakoś to wszystko przeżyłam. Od zabiegu miałam tylko jedną @.
Dziś to 5t2d i odliczam czas do 7t.
Może to nie miejsce na takie zwierzenia, ale chciałam opisać moją historię o której już wspominałam. Nie chcę męczyć Tż moim ciągłym strachem, Was też nie, ale naprawdę nie wiem jak mam wytrzymać te dwa tygodnie, jak nie myśleć o tym co się stało i cieszyć się z tej ciąży?
Stary 2013-08-27, 22:22   #168
m_berry
Przyczajenie

Witam wszystkie przyszle mamusiechcialabym do Was,dolaczyc jesli mnie przyjmiecie,nie mam w sumie zwyczaju udzielania sie na forach,zawsze jakos czasu brakuje.Jestem mama dwoch cudownych chlopakow,4-letniego i 10 miesiecznego.wczorajsze 2 kreseczki byly lekkim szokiem,jestem w tym malutkim odsetku zawodzacej antykoncepcji.o ironio,o drugiego synka staralismy sie ponad rok,a teraz wpadka .
Sama nie wiem co myslec,co czuc,tz zbyt wiele nie powiedzial,poza tym ze bedzie dobrze,a ja mam mieszane uczucia.jakos nie widze tego dziecka,jakos brakuje mi euforii ktora towarzyszyla mi wczesniej.mam jakies dziwne przeczucia,jakby cos bylo nie tak.nie wiem czy wynika to z tego ze ciaza jest niespodzianka,czy ze z kolejna ciaza bogatsza jestem w wiedze ile moze sie wydarzyc po drodze,ile kobiet traci dzieci,etc.dlatego tez poki co nic nie mowie nikomu,choc ciezko trzymac tylko dla siebie taki sekret.Takze juz chcialabym wiedziec jak sie ma moj Groszek,a ze mieszkam w IE na pierwsze usg musze czekac do 16 tyg.poki co zadowolic sie musze sennoscia I nudnosciami
M_Maria doskonale rozumiem Twoje obawy,towarzysza one kazdej z przyszlych mam do dnia porodu,a nawet I po.u Ciebie jest o tyle trudniej, bo bolesne przejscia masz za soba,jednak na wiele rzeczy nie masz wplywu,pozostaje tylko nadzieja I pozytywne nastawienie,musi byc dobrze

Edytowane przez m_berry
Czas edycji: 2013-08-27 o 22:47
m_berry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 22:58   #169
M_aria
Rozeznanie

Dziękuję m_berry.
Cały czas staram się myśleć pozytywnie lecz co jakiś czas nachodzą mnie czarne myśli.
Dlaczego dopiero w 16t robią w IE usg? Strasznie długo trzeba czekać nie wiem jak tam bym wytrzymała skoro tu 2tyg a ja nie wiem jak.
Gratuluję dwóch kreseczek!

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2013-08-27 o 23:01
Stary 2013-08-27, 23:15   #170
kandulska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
witam i gratulacje
ja cię przywitam jako pierwsza chociaż jeszcze nie jestem pewna czy z wami zostanę
kiedy Miałaś ostatni raz @? to twoja pierwsza ciążą ?

Witaj dzięki!!mam nadzieje ze tu zostaniesz ze wszystkie tu zostaniemy
ostatni okres miałam 30 lipca, to moja druga ciąża,już mam synka 6 cio letniego.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej to i ja się dołączę na razie nieśmiało, po wizycie więcej
z OM wychodzi tp na 1 maja

jestem już mamą październikową 2011
Witaj kiedy masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez m_berry Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamusiechcialabym do Was,dolaczyc jesli mnie przyjmiecie,nie mam w sumie zwyczaju udzielania sie na forach,zawsze jakos czasu brakuje.Jestem mama dwoch cudownych chlopakow,4-letniego i 10 miesiecznego.wczorajsze 2 kreseczki byly lekkim szokiem,jestem w tym malutkim odsetku zawodzacej antykoncepcji.o ironio,o drugiego synka staralismy sie ponad rok,a teraz wpadka .
Sama nie wiem co myslec,co czuc,tz zbyt wiele nie powiedzial,poza tym ze bedzie dobrze,a ja mam mieszane uczucia.jakos nie widze tego dziecka,jakos brakuje mi euforii ktora towarzyszyla mi wczesniej.mam jakies dziwne przeczucia,jakby cos bylo nie tak.nie wiem czy wynika to z tego ze ciaza jest niespodzianka,czy ze z kolejna ciaza bogatsza jestem w wiedze ile moze sie wydarzyc po drodze,ile kobiet traci dzieci,etc.dlatego tez poki co nic nie mowie nikomu,choc ciezko trzymac tylko dla siebie taki sekret.Takze juz chcialabym wiedziec jak sie ma moj Groszek,a ze mieszkam w IE na pierwsze usg musze czekac do 16 tyg.poki co zadowolic sie musze sennoscia I nudnosciami
M_Maria doskonale rozumiem Twoje obawy,towarzysza one kazdej z przyszlych mam do dnia porodu,a nawet I po.u Ciebie jest o tyle trudniej, bo bolesne przejscia masz za soba,jednak na wiele rzeczy nie masz wplywu,pozostaje tylko nadzieja I pozytywne nastawienie,musi byc dobrze
Witam teraz czas na córeczke

santom mam nadzieje ze do końca będziemy na tym wątku

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

dziewczyny jak obliczacie termin porodu? z kalkulatorem internetowym? chcialam sobie obliczyc przed wizyta sama,do lekarza ide dopiero 11 wrzesnia nie wiem czy to nie zapozno? co myślicie?
kandulska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 01:31   #171
kashha
Zadomowienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42486289]Cześć mogę dołączyć? Co prawda będę mamusią kwietniową, termin mam na 10 kwietnia, ale jakoś wolała bym dołączyć do was, bo na wątku mamuś marcowo-kwietniowych dziewczyny długo już ze sobą piszą. Tym bardziej, że na tym wątku jest Meduzka z mojego wątku staraczkowego i mam nadzieję, że jeszcze parę dziewczyn z niego tu dojdzie
Jeśli mnie przyjmiecie, będę wam przecierać szlaki [/QUOTE]

Witaj ewelika im nas więcej tym weselej! Mam nadzieję, że będziesz się u nas dobrze czuła!

Cytat:

buziaki
Witaj TrelciaMorelcia trzymam za Ciebie kciuki będzie dobrze!

Cytat:
Cześć dziewczyny!

W sumie tak wyszło i tak pewnie jak dobrze pójdzie część majowych rozpakuje się końcem kwietnia ja termin poprzedniego porodu miałam na 13 sierpnia a urodziłam 3 więc teraz też może być różnie byle zdrowe było i ciąża spokojna

Cytat:
Napisane przez m_berry Pokaż wiadomość
m_berry witaj! pisz jak znajdziesz czas! ja rozumiem co czujesz. W sumie mam już jedno dziecko, ale drugiego nie planowałam, przede wszystskim nie czułam się na siłach... więc dla mnie dwie kreseczki też były przede wszystkim szokiem... wiem że Wojtuś potrzebuje rodzeństwa, ale może teraz trafią nam się dziewczynki... ja już myślami jestem przy sukienkach w grochy i spódniczkach baletnicy :-P

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 04:49   #172
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Obiecałam sobie, że nie będę sprawdzać czy widać pęcherzyk, czy Beta wzrasta.. Mam plan wytrzymać do 7t i po wizycie oficjalnie zapadać się na listę na tym forum. Zupełnie inna sprawa jest z realem, do tej pory wie TŻ, rodzice i dwie bliskie koleżanki i nawet jak będę już na tej liście i tak nikomu więcej nie powiem ( dopiero jak będzie już widać) Brakuje mi tego "mówienia" i dlatego często tu zaglądam.
Martwi mnie to, co może być, lub czego może nie być...
O mojej pierwszej ciąży dowiedziałam się 21 maja robiąc badanie beta w 4t2d z wynikiem 256, dwa dni później poszłam do gina i zobaczyłam pęcherzyk ciążowy. Moja radość była wielka, ale przeszłam do tego ostrożnie, powiedziałam tylko bliskim. W 5t5d udałam się na kolejną betę, a wynik 5641 upewnił mnie, że wszystko jest DOBRZE...i się zaczęło... mówiłam wszystkim (byłam bardzo szczęśliwa) do 7t6d kiedy to na wizycie był widoczny tylko pęcherzyk z całkiem żółtym- ZERO zarodka, ZERO serduszka. Po tygodniu miałam przyjść na kolejną wizytę na której lekarz podjął decyzję o łyżeczkowaniu. Jakoś to wszystko przeżyłam. Od zabiegu miałam tylko jedną @.
Dziś to 5t2d i odliczam czas do 7t.
Może to nie miejsce na takie zwierzenia, ale chciałam opisać moją historię o której już wspominałam. Nie chcę męczyć Tż moim ciągłym strachem, Was też nie, ale naprawdę nie wiem jak mam wytrzymać te dwa tygodnie, jak nie myśleć o tym co się stało i cieszyć się z tej ciąży?
Po to właśnie wszystkie tu jesteśmy żeby nie męczyc naszych tezetow , mój nie lubi słuchać że coś jest nie tak on może ze mną rozmawiać dosłownie całą noc na te tematy ale jak tylko powiem mu że się boję albo że co będzie jak znowu ... to już się denerwuje
po to jest chyba to forum żeby pisać o wszystkim co nas meczy
kobieta w ciąży ma wieczny niedosyt rozmawiania o ciąży ;D prawda ?

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-28, 07:25   #173
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
U mnie tez 1 maja wychodzi, jak by dzidzius poczekał do 14 to byłby z tego samego dnia co teściowa, ale czy ja chce jej takie prezenty robić :-P
mówisz że dzidziuś tyle poczeka ja bym teściowej nie robiła takiego prezentu hheehe ja myślę w druga stronę, oby juz po świętach urodzić

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;42486289]Cześć mogę dołączyć? Co prawda będę mamusią kwietniową, termin mam na 10 kwietnia, ale jakoś wolała bym dołączyć do was, bo na wątku mamuś marcowo-kwietniowych dziewczyny długo już ze sobą piszą. Jeśli mnie przyjmiecie, będę wam przecierać szlaki [/QUOTE]

Cytat:
Cześć dziewczyny!

witaj, trzymam żeby już wszystko było dobrze

Kashha wow, a gdzie Ty masz 33 stopnie, zazdroszcze

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość
Witaj kiedy masz wizytę?

dziewczyny jak obliczacie termin porodu? z kalkulatorem internetowym? chcialam sobie obliczyc przed wizyta sama,do lekarza ide dopiero 11 wrzesnia nie wiem czy to nie zapozno? co myślicie?
ja mam wyzytę 12 wrzesnia, więc podobnie, myślę że wtedy już bedzie widac serduszko

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2013-08-28 o 07:21
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 07:29   #174
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dzien dobry

dziewczyny z niepewnymi testami: robcie je, zwlaszcza jesli pojawiaja sie jakies plamienia, bo moznaprzegapic moment w ktorym warto byloby udac sie do lekarza.

ja dzisiaj jak z krzyza zdjeta, w nocy juz troche lepiej spie i sie tak nie budze, oprocz na siku(dzis w ogole bylam 2x), ale budze sie rano dosc wczesnie i juz nie moge zasnac. zaczyna mnie lekko mulic i ogolnie fizycznie jestem kapec

moj Tz widze, ze sie po cichu cieszy z naszego okruszka, ale booi sie ta radosc pokazac przez poprzednie razy. i w sumie ja tez sie mu nie dziwie, bo sama poniekad tez siedze cicho i staram sie w ogole nie myslec o maluszku. w glebi serca spiwam, ale na wierzchu tego nie widac.
co do mowienia, to wie tylko moja mama i siostra(i to tylko dlatego, ze mama miala mi zalatwic duphaston i wyslac, inaczej jej tez bym nie powiedziala, zeby w razie czego uniknac lamentow) i 3 przyjaciolki i to wszystko. nawet tescie nie wiedza, chociaz moze sie domyslalaja, bo ostatnio jak bylam na becie to przyjechali do helsestation i pozniej tesciowa sie wypytywala znajomej czy nie wie przypadkiem co ja tam robilam, bo ona sie mnie wypytywac nie chciala

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

a jak obliczam date porodu? mam apke na telefonie i tam mi pokazuje ktory tydzien, kiedy przewidywany termin porodu i rozwoj ciazy

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 07:53   #175
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Hej dziewczyny .. zrobilam test z porannego moczu .. to juz 6 dni spoznienia i dalej test negatywny .. wypatrywalam pod swiatlo kreski ale nie widze

Za to boli mnie podbrzusze jak na okres , troche krzyz .. nie wiem czy to na @ czy objaw ciazy ale mysle sobie ze jakby to byl objaw ciazy to bylaby na tyle ''zaawansowana '' ze test by wykryl napewno ..

Za mna juz 3 testy i kazdy z jedna krecha ..................
Ja juz nie wiem co o tym myslec ..wie ze jest tu pare dziewczyn ktore sa po zabiegu lyzeczkowania .. mam pytanie . Ile sie czeka na okres ? U mnie jutro minie 5 tygodni i poza bolami go nie widac .. jak to bylo u was ??
TrelciaMorelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:00   #176
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

trelcia bo lyzeczkowaniu endometrium potrzebuje dluzszego czasu na odbudowe, a co za tym idzie tez owulacja byla pozniej o ile w ogole byla. ja przed # mialam bardzo regularne miesiaczki, a po wszystko mi sie rozlegulowalo. ja co prawda zabiegu nie mialam, ale sporo dziewczyn musialo czekac nawet i 40 dni na @. mysle, ze u Ciebie dochodzi jeszcze stres o ewentualna ciaze i Ci sie przesunelo wszystko totalnie.. zrelaksuj sie, wez kieliszek wina, ksiazke i zapomnij o @ mysle, ze w ciazy nie jestes, a organizm musi dojsc do siebie po traumie. hormony szaleja to i czlowiek bardziej w nerwach siedzi

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:24   #177
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny .. zrobilam test z porannego moczu .. to juz 6 dni spoznienia i dalej test negatywny .. wypatrywalam pod swiatlo kreski ale nie widze

Za to boli mnie podbrzusze jak na okres , troche krzyz .. nie wiem czy to na @ czy objaw ciazy ale mysle sobie ze jakby to byl objaw ciazy to bylaby na tyle ''zaawansowana '' ze test by wykryl napewno ..

Za mna juz 3 testy i kazdy z jedna krecha ..................
Ja juz nie wiem co o tym myslec ..wie ze jest tu pare dziewczyn ktore sa po zabiegu lyzeczkowania .. mam pytanie . Ile sie czeka na okres ? U mnie jutro minie 5 tygodni i poza bolami go nie widac .. jak to bylo u was ??
ja miałam łyżeczkowanie 13 lipca a okres dostałam 17 sierpnia

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 08:30   #178
magma85
Przyczajenie

Witam, czy mogę do Was dołączyć, wczoraj rano zrobiłam test i pojawiła się jasna druga kreska, dla pewności poszłam na betę i wyszło 203, na wizytę do lekarza zapisałam się na sobotę. Z mężem staraliśmy się o dzidziusia od lutego. Dziś mam straszne mdłości i boli mnie brzuch tzn. co jakiś czas coś tak kuje, czy któraś z Was miała takie bóle.
magma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 09:43   #179
M_aria
Rozeznanie

Ilona
To prawda że mam niedosyt mówienia o ciąży fajnie ,że można się tu wygadać

TrelciaMorelcia
Ja @ dostałam po 27 dniach, a normalnie cykle miałam 23-24 dni

Magma85
Witaj! Z tym brzuchem to tak jest, że może pobolewać, mnie ciągnie i kłuje jak macica się rozciaga
Stary 2013-08-28, 09:59   #180
magma85
Przyczajenie

To jest moja pierwsza ciąża i ogólnie martwię się żeby wszystko było dobrze i na każdym kroku zastanawiam się na co uważać. Ostatnią miesiączkę miałam 27 lipca wg niektórych kalkulatorów to jest 5 tydzień.
magma85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości