Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-26, 12:54   #151
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Z weselszych rzeczy... TŻ wymyślił sobie, żeby kupić mi samochód, żebym nie musiała sama wracać autobusem w nocy z pracy. On to naprawdę nie może żyć bez jakichś dziwnych wydatków
W ramach planowanych oszczędności...?
Stary 2013-09-26, 12:58   #152
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja miałam prywatnie robione USG dowcipnie w lutym i moje endometrium miało 1,36cm grubości a w grudniu 1,5cm jajniki też prawidłowe i zdjęcia mam do dziś.
No ja właśnie nie wiem jak to zrobić... bo mój gin nie robi USG. Zastanawiam się czy zapisać się do innego gina na USG, jest taki jeden niby od niepłodności bardziej ale wykonuje normalne też badania ginekolog-androlog jest ordynatorem u mnie w szpitalu i przyjmuje też prywatnie.
Czy też może do szpitala pójść na USG, niby taniej ale czy ktoś się przyłoży?
Stary 2013-09-26, 13:04   #153
meire
Zakorzenienie

God, ja mam fatalne doświadczenia z gin na NFZ... byłam u dwóch.. tatalna porażka... jedna nawet nie wytłumaczyła mi, co mi dolega, tylko kazała szukac informacji w Internecie...
dlatego też do lekarzy chodzę tylko prywatnie...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:15   #154
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
God, ja mam fatalne doświadczenia z gin na NFZ... byłam u dwóch.. tatalna porażka... jedna nawet nie wytłumaczyła mi, co mi dolega, tylko kazała szukac informacji w Internecie...
Ja też chodzę prywatnie, w szpitalu też bym robiła prywatnie jak coś bo nie mam skierowania przecież. Ciekawe ile mnie ta przyjemność będzie kosztować. Mówiłyście, że teraz to tylko dopochwowe USG robią a nie przez brzuch?
Stary 2013-09-26, 13:20   #155
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Podobno tydzień temu dokładnie było widać jak bije serduszko, a teraz już są pewni, że nie żyje
straszne to

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
dzięki no my też planujemy trzeci pokój pozostawić pusty na razie - mam nadzieję, że szybko będziemy mogli go urządzać dla synka lub córci
w naszym trzecim jest graciarnia póki co, są panele i pomalowaliśmy na taki kolor ni to żółty ni pomarańczowy.. tak neutralnie, bo jak dzidzia się pojawi to już nie będziemy malować. ALe mebli żadnych ... ale już mam WIZJĘ

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
moja babeczka teraz wydaje się ok, USG miałam robione i nie była zachwycona nie znam szczegółów, ale jak do grudnia nie wyjdzie będę szła po więcej informacji ...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Ja też chodzę prywatnie, w szpitalu też bym robiła prywatnie jak coś bo nie mam skierowania przecież. Ciekawe ile mnie ta przyjemność będzie kosztować. Mówiłyście, że teraz to tylko dopochwowe USG robią a nie przez brzuch?
dopochwowe jest podobno dokładniejsze jak chodzi o narządy rodne.

Mi znajoma mówiła, że usg to droga sprawa u mnie zwykłe koło 120 zł, a 3/4 d 200 zł ... i to 3/4 d to tylko prywatnie można

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:22   #156
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłyście, że teraz to tylko dopochwowe USG robią a nie przez brzuch?
Przez brzuch nic konkretnego by lekarz nie zobaczył, jeśli chodzi o układ rozrodczy
Stary 2013-09-26, 13:25   #157
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
straszne to

w naszym trzecim jest graciarnia póki co, są panele i pomalowaliśmy na taki kolor ni to żółty ni pomarańczowy.. tak neutralnie, bo jak dzidzia się pojawi to już nie będziemy malować. ALe mebli żadnych ... ale już mam WIZJĘ

moja babeczka teraz wydaje się ok, USG miałam robione i nie była zachwycona nie znam szczegółów, ale jak do grudnia nie wyjdzie będę szła po więcej informacji ...

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

dopochwowe jest podobno dokładniejsze jak chodzi o narządy rodne.

Mi znajoma mówiła, że usg to droga sprawa u mnie zwykłe koło 120 zł, a 3/4 d 200 zł ... i to 3/4 d to tylko prywatnie można
A ja prywatnie za wizyte + USG płacę 80zł

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:34   #158
agnieszkaK
Zadomowienie

halo!!
witam się w nowym wątku !!! tego się dziś nie spodziewałam.

Wiecie, co wyznaczyło mi ovu linię w dniu gdy było serduszko ale pewnie się to zmieni jak dopiszę kolejną temp jutro. no ale cóż, co ma być to będzie.
Tradycyjnie od owulki bolą mnie jajniki, ale do tego się już przyzwyczaiłam. Więc w tym m-cu biecuję się nie wkręcać, jak to będę czynić to wiecie co czynić!! baty miło widziane. Ja generalnie jestem zdołowana całym tym "staraniem" to jak teraz się nie uda, to w następnym cyklu odpuszczam. Jak męża weźmie na serduszka to ok, a jak nie to pewnie bedą 3-4 w m-cu i na bank nie w owulkę. trudno, bo to mnie wykańcza psychicznie, dziennie myśleć, czy mąż da radę. To jest ostatni cykl starań, oświadczam to wszem i wobec

a teraz postaram się sprawdzić co to się u was dzieje.

Marszalka!!!!!! wow, gratuluje!!! ale super. bardzo bardzo się cieszę, dbaj o siebie kochana!!! 3mam

aaaa meire!!!! no super!!! kolejne gratulacje. troszcz się o was dwoje, wiedziałam,że tak będzie,ale lepiej się upewnić, wiadomo

prosze obie o fluidki

Edytowane przez agnieszkaK
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:33
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:42   #159
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
A ja prywatnie za wizyte + USG płacę 80zł
Zadzwonię i zapytam już upatrzyłam jednego... jak się nigdy USG nie miało to trzeba w końcu wykonać.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
halo!!
witam się w nowym wątku !!! tego się dziś nie spodziewałam.

Wiecie, co wyznaczyło mi ovu linię w dniu gdy było serduszko ale pewnie się to zmieni jak dopiszę kolejną temp jutro. no ale cóż, co ma być to będzie.
Tradycyjnie od owulki bolą mnie jajniki, ale do tego się już przyzwyczaiłam. Więc w tym m-cu biecuję się nie wkręcać, jak to będę czynić to wiecie co czynić!! baty miło widziane. Ja generalnie jestem zdołowana całym tym "staraniem" to jak teraz się nie uda, to w następnym cyklu odpuszczam. Jak męża weźmie na serduszka to ok, a jak nie to pewnie bedą 3-4 w m-cu i na bank nie w owulkę. trudno, bo to mnie wykańcza psychicznie, dziennie myśleć, czy mąż da radę. To jest ostatni cykl starań, oświadczam to wszem i wobec

a teraz postaram się sprawdzić co to się u was dzieje.

Marszałka!!!!!! wow, gratuluje!!! ale super. bardzo bardzo się cieszę, dbaj o siebie kochana!!! 3mam
A czemu mąż nie daje rady? Nie ma ochoty? Rozmawialiście o tym? Jak podjeliście decyzje o staraniu o dziecko jak mąż nie chce...?
Stary 2013-09-26, 13:42   #160
Jagatka_N
Zakorzenienie

Ja już po obiadku, przesoliłam brokuła

Ciekawe czy pamiętacie co mnie jutro czeka...pewnie nie...
Stary 2013-09-26, 13:45   #161
(kicia)
Zakorzenienie

szyjka wysoko miękka i zero widocznej bytności TŻta z rana co znaczy że również otwarta
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 13:48   #162
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
Zadzwonię i zapytam już upatrzyłam jednego... jak się nigdy USG nie miało to trzeba w końcu wykonać.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

A czemu mąż nie daje rady? Nie ma ochoty? Rozmawialiście o tym? Jak podjeliście decyzje o staraniu o dziecko jak mąż nie chce...?
pewnie,że rozmawialiśmy, mało nazwane, nawet fochy były i co tylko. Ale ja go rozumiem, jak wychodzi po 7,a wraca po 21,a i później, to nie ma siły. Owulkę,mam zawsze w tyg, więc nie ma jak odpocząć, pracuje fizycznie, ma dużo stresów. A takie wymuszone serduszka, to nie wiem czy coś dają. Przedwczoraj, to np wymusiłam serduszko i było owszem, ale żołnierze nie wyskoczyły na pole bitwy, więc stwierdziłam,że w takich warunkach, to na pewno nic z tego nie będzie. God nic z tym nie zrobię. Ja wiem,że on bardzo chce dziecka, no ale fizycznie nie daje rady. Dlatego stwierdziłam,że bez sensu jest,żebym ja się dziennie tym zadręczała, co ma być to będzie. Bo już nie wiem co mam zrobić.
Stary 2013-09-26, 13:54   #163
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
szyjka wysoko miękka i zero widocznej bytności TŻta z rana co znaczy że również otwarta
Czyli jednak idzie owu

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 13:56   #164
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie,że rozmawialiśmy, mało nazwane, nawet fochy były i co tylko. Ale ja go rozumiem, jak wychodzi po 7,a wraca po 21,a i później, to nie ma siły. Owulkę,mam zawsze w tyg, więc nie ma jak odpocząć, pracuje fizycznie, ma dużo stresów. A takie wymuszone serduszka, to nie wiem czy coś dają. Przedwczoraj, to np wymusiłam serduszko i było owszem, ale żołnierze nie wyskoczyły na pole bitwy, więc stwierdziłam,że w takich warunkach, to na pewno nic z tego nie będzie. God nic z tym nie zrobię. Ja wiem,że on bardzo chce dziecka, no ale fizycznie nie daje rady. Dlatego stwierdziłam,że bez sensu jest,żebym ja się dziennie tym zadręczała, co ma być to będzie. Bo już nie wiem co mam zrobić.
u nas było wczoraj to samo... tzn miał ochotę ale fizycznie nie podołał wszystko było na dobrej drodze ale nie wystrzelił

więc ok spróbujemy rano. 9:30 wstaliśmy przed 11 zrobiłam test owu mówię że pozytywny nadal i chciałam go zaciągnąć do sypialni to się posprzeczaliśmy ale koniec końców się udało ale już dziś i jutro odpuszczam chyba że sam będzie chciał. On był pewien że ja w 100% wiem kiedy mam owulacje to mu dziś dosadnie wytłumaczyłam że wiedzieć to będę ale już za pewne po bo nie mam 100 % pewności.

Wkurza mnie to że zaraz po mojej @ to on by mógł i dwa razy dziennie a jak przyjdą te dni to zawsze coś wyskakuje

Stary 2013-09-26, 14:05   #165
agnieszkaK
Zadomowienie

Marszalka, mam pytanie, sadzisz, że udało się w te serduszka, grubo przed wyznaczoną przez ovu owulką, czy może ten dzień po? bo to się wydaje bardziej realne, ale tak czy tak zazdroszczę. żołnierzy terminatorów.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
u nas było wczoraj to samo... tzn miał ochotę ale fizycznie nie podołał wszystko było na dobrej drodze ale nie wystrzelił

więc ok spróbujemy rano. 9:30 wstaliśmy przed 11 zrobiłam test owu mówię że pozytywny nadal i chciałam go zaciągnąć do sypialni to się posprzeczaliśmy ale koniec końców się udało ale już dziś i jutro odpuszczam chyba że sam będzie chciał. On był pewien że ja w 100% wiem kiedy mam owulacje to mu dziś dosadnie wytłumaczyłam że wiedzieć to będę ale już za pewne po bo nie mam 100 % pewności.

Wkurza mnie to że zaraz po mojej @ to on by mógł i dwa razy dziennie a jak przyjdą te dni to zawsze coś wyskakuje
to u nas jest prawie tak samo! że przecież mówię od niedzieli,że idzie owulka, a że mówiłam, że jest tylko kilka godzin na zapłodnienie,a ja dziennie chce. Tak jakbym była wróżką i wiedziała na 100% kiedy mam owulkę. Dlatego stwierdziłam,że za m-c już nie będę się prosić.

Edytowane przez agnieszkaK
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:33

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 14:08   #166
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Marszałka, mam pytanie, sadzisz, że udało się w te serduszka, grubo przed wyznaczoną przez ovu owulką, czy może ten dzień po? bo to się wydaje bardziej realne, ale tak czy tak zazdroszczę. żołnierzy terminatorów.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

to u nas jest prawie tak samo! że przecież mówię od niedzieli,że idzie owulka, a że mówiłam, że jest tylko kilka godzin na zapłodnienie,a ja dziennie chce. Tak jakbym była wróżką i wiedziała na 100% kiedy mam owulkę. Dlatego stwierdziłam,że za m-c już nie będę się prosić.
to ja dziś w nerwie mojemu zakomunikowałam że za msc jak takim mądry to będziemy się kochać raz w dniu mniej więcej owu i o! to się przestraszył

jeszcze mu przytoczyłam sytuacje z czerwca jak namiętnie czytałam trylogię greya i byłam meeega napalona właśnie jak miał II zmiany i był sex codziennie od niedzieli do soboty i jakoś dawał radę

Stary 2013-09-26, 14:14   #167
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
to ja dziś w nerwie mojemu zakomunikowałam że za msc jak takim mądry to będziemy się kochać raz w dniu mniej więcej owu i o! to się przestraszył

jeszcze mu przytoczyłam sytuacje z czerwca jak namiętnie czytałam trylogię greya i byłam meeega napalona właśnie jak miał II zmiany i był sex codziennie od niedzieli do soboty i jakoś dawał radę
ja to akurat nie mam demona sexu, więc takie coś jest mi obce, zdaża się 3 dni pod rząd, ale już mega dawno nie. Taki egzemplarz sobie wybrałam. Tylko,że starczy żeby w okolicy owulki było. Teraz było, no ale zobaczymy. Choć czuję,że nic z tego nie będzie.
Stary 2013-09-26, 14:15   #168
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem i Ciebie i jego. A co to za praca, że tak długo pracuje? Jakbym była na jego miejscu to zapewne też by mi się nie chciało... no nic dziwnego... tutaj fochy nie pomogą niestety. Jakoś trzeba sobie z tą sytuacją poradzić... przecież nie może być tak, że zrezygnujecie z dziecka.
Stary 2013-09-26, 14:20   #169
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja to akurat nie mam demona sexu, więc takie coś jest mi obce, zdaża się 3 dni pod rząd, ale już mega dawno nie. Taki egzemplarz sobie wybrałam. Tylko,że starczy żeby w okolicy owulki było. Teraz było, no ale zobaczymy. Choć czuję,że nic z tego nie będzie.
mój to jak widać czasem tak czasem inaczej. No nie powiem odkąd się staramy częściej się kochamy no ale czasem sam mnie ciągnie a wtedy kiedy trzeba się buntuje a potem jak przychodzi @ to chodzi i gada że się nie udało że szkoda bla bla bla

co prawda pracuje fizycznie ale w tym tyg zastępuje kierownika = tylko fajkuje towar a więc nie dźwiga a czasem zostaje po godzinach więcej nosi wraca do domu i sam zaciąga no i gdzie tu logika

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:21

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 14:23   #170
maciejka1987
Zakorzenienie

zobaczcie co znalazłam:

Salfazin to witaminki więc nie ma przeciwskazań można łykać , jeśli wcześniejsze wyniki nasienia były słabe to po 2-3 miesiacach przyjmowania dobrze by było powtórzyć i zobaczyć czy są skutki
Generalnie na poprawę ilości i jkości plamników ma wpływ zdrowy styl życia. Panowie nie powinni przegrzewać narządów płciowych, nosić obcisłych spodni ani zażywac gorących kąpieli. Przy staraniu o dziecko trzeba też koniecznie przestać palić papierosy a także ograniczyć alkohol.

Pamiętać też należy, że proces tworzenia plemników trwa ok. 72 dni a ponadto na jakość spermy ma wpływ aktualny stan zdrowia, stres, zmęczenie, czas abstynencji płciowej. Jeśli zatem wyniki badania wyjdą nieciekawe należy je powtórzyć za ok. 2-3 miesiące.

Jeśli chodzi o wspomagacze to dla panów najskuteczniejsze są preparaty witaminowe typu Salfazin, Androwit i preparaty z cynkiem, selenem i witaminą E oraz żelazem. Ostatnim odkryciem w tej mierze jest też preparat Maca, zawierający sposzkowany korzeń maki, zwiększający w znacznym stopniu ilość plemników. Na poprawę ruchliwości można zażywać L-karnitynę, zaś na rozrzedzenie nasienia (zwłaszcza przy problemach z nadmierną aglutynacją) wspomniany już wcześniej Mucosolwan.

Aby nadać przyspieszenia plemnikom można też na godzinę przed stosunkiem wypić szklankę coli lub kawy (zawarta w nich kofeina działa jak "dopalacz") a codziennie przyjmować witaminę C, która jak się ostatnio okazała ma bardzo dobry wpływ na ich ruchliwość.

Ponieważ nie zaszkodzi a może pomóc dobrze jest też razem z żoną łykać kwas foliowy (i tak jest go w naturalnym pożywieniu za mało), magnez (panowie też piją kawę), ewentualnie inne preparaty witaminowe.

Przykładowa kuracja na 3 miesiące, polecana zwłaszcza w przypadku kiepskich wyników badania plemników i konieczności ich powtórzenia za jakiś czas oraz w przypadku niepłodności idiopatycznej (niewiadomego pochodzenia) to następujący zestaw:

3 x 1 tabletka Macy
2 x 1 tabletka Salfazinu
2 x 1 tabletka vit. C
1 x 1 tabletka L-karnityny
1 x 1 tabletka kwasu foliowego

6.2.15

Stary 2013-09-26, 14:23   #171
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
mój to jak widać czasem tak czasem inaczej. No nie powiem odkąd się staramy częściej się kochamy no ale czasem sam mnie ciągnie a wtedy kiedy trzeba się buntuje a potem jak przychodzi @ to chodzi i gada że się nie udało że szkoda bla bla bla

co prawda pracuje fizycznie ale w tym tyg zastępuje kierownika = tylko fajkuje towar a więc nie dźwiga a czasem zostaje po godzinach więcej nosi wraca do domu i sam zaciąga no i gdzie tu logika
Faceci tak mają.. ja też zawsze jak okolice owu to coś wypadało, a to mąż miał 2 zmianę a to się nie chciało a to coś jeszcze... no niestety.
Stary 2013-09-26, 14:26   #172
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
normalnie jakbym czytała o moim, mam to samo.

god jest mechanikiem, najpierw jeździ do pracy, a potem pracuje dalej na swoje konto. nie ma możliwości wracania wcześniej, bo jest zobowiązany wobec klientów, po części jechać itp, bo na swój garaż ma dopiero czas po pracy. a z samej pracy u kogoś byśmy nie wyżyli. Nie wiem co będzie. Zobaczymy, oby się teraz udało, to by się problem rozwiązał
Stary 2013-09-26, 14:32   #173
maciejka1987
Zakorzenienie

kurcze, czytałyście poradę na ovu? ja myślałam, że tylko w ciąży trzeba unikać ibuprofenu, a on mi właśnie pomaga na ból, i dopiero ostatnio kupiłam apap, tak to ibum, i inne z ibuprofenem...

6.2.15

Stary 2013-09-26, 14:35   #174
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, czytałyście poradę na ovu? ja myślałam, że tylko w ciąży trzeba unikać ibuprofenu, a on mi właśnie pomaga na ból, i dopiero ostatnio kupiłam apap, tak to ibum, i inne z ibuprofenem...
no a na mnie działa tylko nurofen ew ibuprom a apap to sobie w dupke mogę wsadzić

Stary 2013-09-26, 14:39   #175
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie jakbym czytała o moim, mam to samo.

god jest mechanikiem, najpierw jeździ do pracy, a potem pracuje dalej na swoje konto. nie ma możliwości wracania wcześniej, bo jest zobowiązany wobec klientów, po części jechać itp, bo na swój garaż ma dopiero czas po pracy. a z samej pracy u kogoś byśmy nie wyżyli. Nie wiem co będzie. Zobaczymy, oby się teraz udało, to by się problem rozwiązał
Ty też pracujesz prawda? Z dwóch pensji nie dacie rady wyżyć?
Moim zdaniem pomijając czy się staracie o dziecko czy nie Twój facet za bardzo się przemęcza... przecież on się wykończy takim życiem... nie macie czasu dla siebie jak go tak długo nie ma... a jak się pojawi dziecko? Zastanawialiście się nad tym? Nie mogę sobie wyobrazić jak to widzicie...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Ja też ale już kiedyś przecież była o tym debata na forum, że ibuprofen może hamować owulację... dlatego od dawna już nie biorę mimo, że czasami mam ból jakiś duży to staram się tylko paracetamol.
Stary 2013-09-26, 14:40   #176
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też pracujesz prawda? Z dwóch pensji nie dacie rady wyżyć?
Moim zdaniem pomijając czy się staracie o dziecko czy nie Twój facet za bardzo się przemęcza... przecież on się wykończy takim życiem... nie macie czasu dla siebie jak go tak długo nie ma... a jak się pojawi dziecko? Zastanawialiście się nad tym? Nie mogę sobie wyobrazić jak to widzicie...
dokładnie
mój nawet chce zmienić dział w pracy żeby pracować tylko w dzień żeby mi ew w nocy pomagać z dzieckiem
choć znając jego i tak nawet sie nie obudzi

Stary 2013-09-26, 14:42   #177
Luzia
Zakorzenienie

marszalko, zaprosiłam Cie do znajomych na ovuf

Nie miałam chwilę neta, więc zabrałam się za robienie pierogów ruskich, pierwsza porcja zrobiona i zamrożona zbieram siły na tą na obiad.

Leany, przykra sprawa z kuzynką

God, nie wiem czy na usg doszukają się czegoś konkretnego, ale skoro nigdy nie miałaś, to myślę, że najwyższy czas je zrobić Ja chodzę na nfz, mam na każdej wizycie USG, ale nigdy lekarka go nie komentuję, ale myśle, że jak by coś było źle to by powiedziała?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-26, 14:50   #178
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie
mój nawet chce zmienić dział w pracy żeby pracować tylko w dzień żeby mi ew w nocy pomagać z dzieckiem
choć znając jego i tak nawet sie nie obudzi
Mój pracuje na 2 zmiany...
Nie mogę sobie wyobrazić tego, że TŻ pracowałby od 7-21 albo jeszcze dłużej a ja bym ciągle siedziała sama z dzieckiem... ono nawet by go nie znało... przy takim dziecku potrzebna jest pomoc, samemu można zwariować.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
marszalko, zaprosiłam Cie do znajomych na ovuf

Nie miałam chwilę neta, więc zabrałam się za robienie pierogów ruskich, pierwsza porcja zrobiona i zamrożona zbieram siły na tą na obiad.

Leany, przykra sprawa z kuzynką

God, nie wiem czy na usg doszukają się czegoś konkretnego, ale skoro nigdy nie miałaś, to myślę, że najwyższy czas je zrobić Ja chodzę na nfz, mam na każdej wizycie USG, ale nigdy lekarka go nie komentuję, ale myśle, że jak by coś było źle to by powiedziała?
Ja bym zaznaczyła, że już ponad 2 lata współżyje bez zabezpieczenia, powiedziała o moim TSH (które jakoś wyjątkowo wysoko nie było a już od dawna jest w normie) żeby lekarz miał świadomość pod jakim kątem patrzeć... muszę sprawdzić czy wszystko jest ok.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-09-26 o 14:54
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-26, 14:53   #179
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pracuje na 2 zmiany...
Nie mogę sobie wyobrazić tego, że TŻ pracowałby od 7-21 albo jeszcze dłużej a ja bym ciągle siedziała sama z dzieckiem... ono nawet by go nie znało... przy takim dziecku potrzebna jest pomoc, samemu można zwariować.

mój na 4 zmiany

Stary 2013-09-26, 14:54   #180
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym zaznaczyła, że już ponad 2 lata współżyje bez zabezpieczenia, powiedziała o moim TSH (które jakoś wyjątkowo wysoko nie było a już od dawna jest w normie) żeby lekarz miał świadomość pod jakim kątem patrzeć... muszę sprawdzić czy wszystko jest ok.
2 lata bez zabezpieczenia to długo.. poszłabym koniecznie.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości