Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 21:34   #151
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Dziewczyny, w sprawie glutenu! Ten filmik już był tu kiedyś, wklejam ponownie. Jej wychodzi bardzo gęsta kaszka i dodaje ją całą, więc chyba nie gotuje w 100ml wody i ja bym chyba zrobiła tak jak ona
http://www.youtube.co/watch?v=HW1FWS...B5041117F7EF0E

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:35   #152
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Banka ratuj. podpytaj syna, co teraz takie male zboje chcą dostać na urodziny wlasnie zamowilam hulajnogę z jakimiś ledowymi swiatlami... podobno hit, ale musze jeszcze wymyslic prezent od babci i dziadka, a szymek mowi, ze przyjdą dzieci z przedszkola (wiec od nas nic nie chce? ) i od nich dostanie dużo prezentow i będzie miał gore jajek niespodzianek przecież mu nie kupimt palety jajec...bez jaj ogolnie baaaardzo przezywa impreze. dzisiaj spisywal liste gości, wczoraj rozdawal w przedszkolu zaproszenia. w sobote kinder party i nela tez ma wpaść
w ogole tz zrobil nam dzisiaj niespodzianke, bo miał wycinac futryny i bylam przekonana, ze wygoni nas z domu na dluuugi spacer. a on kazal nam się szybko ubierać, zapakowal do auta, po drodze zgarnal babcie i zawiozl wlasnie do siostry i szymka ekstra było. poszliśmy na fajny spacer do lasu - ciotka i babcia zajely się malutka, a my mogliśmy w końcu poszaleć fajnie jest wymienić się dziecmi chociaż na chwile teraz padam na pysk, bo dostałam fizyczny wycisk i najlepsze: przy wyrywaniu futryny zapomnieli o kablu z neta...i go przecieli miałam wizje co najmniej tygodnia bez kompa, ale udało się to jakos naprawić pol podłogi w rozsypce...hehe warunki spartańskie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:41   #153
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w sprawie glutenu! Ten filmik już był tu kiedyś, wklejam ponownie. Jej wychodzi bardzo gęsta kaszka i dodaje ją całą, więc chyba nie gotuje w 100ml wody i ja bym chyba zrobiła tak jak ona

robię tak samo
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:43   #154
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
Moja teściowa właśnie dzwoniła, widziałam by nie odbierać telefonu Pierwsze pytanie jej czy kupiliśmy krzesełko do karmienia, ja na to że nie. A ona już wypatrzyła i to koniecznie drewniane bo z plastikowego widziała jak dziecko padało. Powiedziałam jej że mają być pasy bezpieczeństwa, a ona na to że w drewnianych nie ma czegoś takiego i lekka barierka wystarczy I że ona już kupiła, wylicytowała i zapłaciła tylko mam wybrać czy miśki czy smerfy jeszcze powiedziała że to wielofunkcyjne że można rozłożyć na stolik i małe krzesełko no to co to ma wspólnego z bezpieczeństwom zapytałam, a ona że jest napewno bezpieczne itp itd....... na koniec podsumowała że jak nam się nie spodoba to sprzedamy i żebym dla tż nic nie mówiła bo się nie zgodzi. Ale ona nie usłyszała mojej odpowiedzi że ja tego nie chcę
Zadzwoniłam do tż z radosną nowiną i usłyszałam przez telefon jedno słowo: nieeeeeeeeeeee!!!!! W tym momencie dostaję smsa od teściowej że już kuriera zamówiła żebyśmy czekali na przesyłkę
Już nie wiem czy śmiać się czy płakać, a najlepsze jest to że nie chicała mi pokazać nawet zdjęcia tego krzesełka, mówiąc że to niespodzianka, ale przejrzałam allegro i z tego co ona opowiada to dostaniemy coś w tym stylu: http://allegro.pl/smerfy-krzeselko-s...582454594.html
Powiem szczerze, czy ktoś chce odkupić krzesełko?
oj co za tesciowa, nie mogla zapytać przed zakupem? po co się tak napalila...moglas jej powidziec, ze wlasciwie to wy już macie krzesełko szkoda, bo za te kase moglabys trochę dolozyc i mieć takie jak Wam się podoba. a to drewniane - hmm zostaw przyda się do malowania farbami, lepienia plasteliny...będzie można brudzic do woli i obklejać naklejkami

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
też o tym na początku myślałam, ale dziś się dowiedziałam (i to od tż) że już dla młodego kupili miesiąc temu plastikowy stolik i krzesełko do malowania, a nie chcę mieć w domu już graciarni
ooo doczytałam. to mam inna opcje: powiedz babci, ze to krzesełko będzie u niej i jak wnuczek wpadnie w odwiedizny to będzie miał gdzie się bawic i jesc niech sobie go trzyma u siebie
Stary 2013-10-08, 21:56   #155
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Oj będziecie zadowolone z Wierszykowa! My właśnie od dziś raczymy się tymi nowymi częściami. Uwielbiam ilustracje w nich i młoda zresztą też
Pamiętam, że je polecalas dlatego zamówiłam

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Hahha moj aniolkiem tez nie jest hehhe hehe sprawdzimy kto ma wieksze rogi hiii
A w czwartek najlepiej do 14 bo mam.kartke ze podzielniki odczytuja po 15
.
Ok sprawdzimy
To jakoś między 12 a 14 się umówimy w zależności jak karmienia wypadna
Cytat:

A M. To.ma juz opanowany przewrot z plecow na brzuch ale tylko przez.prawe ramie to.nie dziwne? Na macie jak lezy to po min juz na brzuchu ale ta jedna strona mnie meczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moja tylko przez lewe się obraca póki co.

Cytat:
Jutro obejrze bo dziś L.nie chce obudzić bo coś strasznie niespokojnie śpi

Zmykam spać

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:59   #156
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Siemka
zagalopowalam sie w starej czesci.... I juz nie wiem gdzie pisac z tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Czesc w nowyn watku. Jestem po depilacji laserowej. Myslalam ze ze..am sie z bolu malu dzielnie zostal z opiekunka i nawet zjadl jej mm. Bede go przestawiac powoli choc z drugiej strony mo szkoda

Mi tez by bylo szkoda, wiec ja nie przestawialabym
Stary 2013-10-08, 22:00   #157
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
, to powiedz żeby je zostawiła u siebie żeby było miejsce do jedzenia, malowania i siedzenia jak ich odwiedzicie
mysle jak Ty babcia chciała smerfy to je będzie miała 24 na dobe

Cytat:
słodko
mój zawsze zasypia jak wchodzimy do sklepu lub pod blokiem jak wracamy
u nas dokładnie odwrotnie. wchodzimy do sklepu i Nela otwiera oczy. wjezdzamy do bloku i koniec drzemki

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli znam jeszcze koniec piosenki o Felku:
" ....a Felek w więzieniu opala się w cieniu i śpiewa sobie tak:
3 szczury w rosole , a ja je posole, a ja je popieprze ,a je je zjem zjem zjem!!"

ten rosół to tak akurat do teraźniejszego tematu o obiadach:P:P
i tez spiewasz dziecku?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jeden dzień a tu nowy wątek .... jak się ogarnę to nadrobię.
W lumpku kombinezonów brak, ale nabyłam małej galotki i sweterek, taki "dorosły"
to mam mierzyc ten nasz? czy się rozmyslilas? bo w sumie Ash zglosila sie pierwsza zaraz go zmierze...

Cytat:
Czy Wasze dzieci tez lubia ksiazki i bajki. My mozemy lezec godzine ogladajac ksiazeczki
.
Nela tez uwielbia. wytrzymuje caaaala ksiege dzwiekow, a to przecież nudzi obrazki dla maluchow tez bardzo dokładnie oglada - każdy szczególik musi obejrzeć. lubi jak jej czytam bajeczki.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Barwineczek, a jak Wy te książeczki oglądacie?
Pytam serio, bo ja z Młodym tylko jak jest na kolanach, ale w sumie on się po chwili nudzi.

Ale mnie zaintrygowałyście tą żyrafą. Szczerze? Gdybyście nie napisały, że to coś super to pomyślałabym, że to badziew, ale skoro zachęcacie to może jednak też zakupię.
na lezaco, często trzymam ksiazke w powietrzu, tak żeby dobrze jej się patrzylo czasem na boczku. obrazkowe klade jej pod nos na brzuszku, szmaciane sama sobie trzyma, slini i oglada albo opieram je o scianki lozeczka i tez lezy na boczku, brzuchu, pleckach...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 22:03   #158
vil84
Wtajemniczenie

Jakby ktoras z Was trafila na jakas okazje z nosidelkiem ErgoBaby nowe/uzywane dajcie znac

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:10   #159
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Się nawet załapałam

Do rysowania w sam raz, a jak już jedno masz to wywieziesz do teściowej i też będzie mieć do rysowania
Eh, plaśniowego to nie bardzo mogę na kp.
My po szczepieniu z wagą 5,6kg w 4,5m. Obstawiamy tyły.
nadal drobinka a mamuska chce jej kombinezony xxl kupować

Cytat:
http://www.babyssecret.pl/main/

No nie ma już tej promocji Ale kurcze pisałam o niej jak była to tylko diabli wyraziła zainteresowanie
ale w końcu o tym zapomniałam i nie zamowilam ;( a tak chcialam...bo cena jak za używane na all.
Stary 2013-10-08, 22:11   #160
Veronic
Wtajemniczenie

spadam spać, bo ile można siedzieć przed kompem

chociaż chyba jednak można dłuuuugo np mój tż cały dzień leży z tabletem w ręce ,bo ma anginę:P
i chodzi w maseczce :P żeby nas nie zarazić przez tą maseczkę Wojtek się do niego nie uśmiecha

dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:14   #161
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 22:18   #162
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Banka ratuj. podpytaj syna, co teraz takie male zboje chcą dostać na urodziny wlasnie zamowilam hulajnogę z jakimiś ledowymi swiatlami... podobno hit, ale musze jeszcze wymyslic prezent od babci i dziadka, a szymek mowi, ze przyjdą dzieci z przedszkola (wiec od nas nic nie chce? ) i od nich dostanie dużo prezentow i będzie miał gore jajek niespodzianek przecież mu nie kupimt palety jajec...bez jaj ogolnie baaaardzo przezywa impreze. dzisiaj spisywal liste gości, wczoraj rozdawal w przedszkolu zaproszenia. w sobote kinder party i nela tez ma wpaść
w ogole tz zrobil nam dzisiaj niespodzianke, bo miał wycinac futryny i bylam przekonana, ze wygoni nas z domu na dluuugi spacer. a on kazal nam się szybko ubierać, zapakowal do auta, po drodze zgarnal babcie i zawiozl wlasnie do siostry i szymka ekstra było. poszliśmy na fajny spacer do lasu - ciotka i babcia zajely się malutka, a my mogliśmy w końcu poszaleć fajnie jest wymienić się dziecmi chociaż na chwile teraz padam na pysk, bo dostałam fizyczny wycisk i najlepsze: przy wyrywaniu futryny zapomnieli o kablu z neta...i go przecieli miałam wizje co najmniej tygodnia bez kompa, ale udało się to jakos naprawić pol podłogi w rozsypce...hehe warunki spartańskie
Ile mablat Szymek? 6-7 ? To ta hulajnoga moze byc nie fajna moj ma jyz poczucie wyzszosci nad mlodszymi i by powiedzial ze to dla dzidzi hii lego ninjago, angry birds , gry na psp hee moj to lubibtez ksiazki , figurki dinozaurow, album na karty angry birds a i hittt śmieciaki pleśniaki

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:32   #163
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
diabli kupilas te pakowane po 4 ? za 20 zł, bo chce kupic cztery takie pakiety i moze juz mozesz powiedziec, czy smierdza
kochana jeszcze nie zamowilam, bo:
1) trochę mi nie pasuje to, ze w zestawie sa 4 sztuki, jeśli kupie dwa komplety będę miała 8 klockow, a żeby stworzyć sensowna mate potrzebuje 9... gdy kupie 3 komplety to 120x160 i to już chyba za dużo...(cena 71zl z przesylka)
2) znalazłam jeszcze inny zestaw http://allegro.pl/mata-puzzle-pianko...601330369.html 6 elementow - każdy 60x60 zatem 180x120 za 85zl (już z przesylka), ale mniej zbierania
i jestem znow w lesie...miałam je dzisiaj pokazac tzowi żeby której kliknal skoro ja nie umiem się zdecydować, ale ma na glowie remont, wiec odpuscilam.
Stary 2013-10-08, 22:44   #164
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
taaa nowy watek, a w nim 5 stron! cieszyłam się, ze facebook tak Was pochlonal, ze do nadrobienia tylko 2 strony zatem ide czytac...nic innego mi nie zostało hehe

hmm szymek tez jest maly. musze dopytać ile ma wzrostu

to jedyny pokoj, w ktorym mozemy upchnąć duza szafe, bo w salonie jej nie chcemy. odbije sobie to biale lozeczko...bo w końcu nie przemalowalismy oby tylko nela nie byla szkodnikiem i spokojnie przeszla przez wszystkie skoki http://www.luksusmeble.pl/sklep/product_info.php?products _id=3112 szafa, na srodku ma lustro i do niej komoda ze zdjęcia
http://slupskiemeble.pl/img/products/7/3_max.jpg teraz mam dylemat z podloga i scianami...niby kupiliśmy farbe, ale chyba chce ja wymienić

jedyne, które tolerujesz oprócz swoich?
dzięki za recenzje sophie...chyba tez się skusimy, bo nela wszystko zuje jak krowka

"A hela mu w pape..." moglabys!
Fajna ta szafa i komoda

U nas skonczyli dzis malowac pokoik N, inspiracji mam tyle, ze glowa mala
Stary 2013-10-08, 23:30   #165
diabli
Zakorzenienie

my bardzo polecamy te książeczki:

http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...557550709.html

http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...557545218.html

mamy obie swietne sa

z tej serii jest jeszcze kilka

http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...609392816.html
http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...557163098.html
http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...557568140.html
http://allegro.pl/k-s-kids-ksiazeczk...557595959.html hehe pierdziochy!

a ja mam pytanie o miękkie piłeczki, bo chce w najbliższym czasie jakas kupic...wie ktoras jak sprawdzają się te fisher price?
http://allegro.pl/fisher-price-pilka...578747678.html
http://allegro.pl/chicco-grajaca-mie...571140247.html
w sumie chciałam cos takiego zwykłego
http://allegro.pl/interaktywna-miekk...537145768.html
http://allegro.pl/canpol-miekka-pile...541741587.html
i mysle czy nie lepiej uszyc samemu hehe.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Cytat:
ja to teraz w ogóle nie patrzę czasem na to którą pierś powinnam podać
ja tez najczęściej macam albo podrzucam, która ciezsza

DOSZEDL JUZ KTOREJS SPIWOREK/MUFKA/OSLONKA PRZECIWSLONECZNA? czekam na opinie
1) śpiworek, jaki rozmiar wybrać. większość chyba zamawiala polarkowe
2) mufka polarkowa?
3) oslonka - fajne to to? czy taki zbędny gadzet?

Cytat:
A ile ma.lat?.
w niedziele konczy 6.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
chociaż chyba jednak można dłuuuugo np mój tż cały dzień leży z tabletem w ręce ,bo ma anginę:P
i chodzi w maseczce :P żeby nas nie zarazić przez tą maseczkę Wojtek się do niego nie uśmiecha

dobranoc
biedny tatuś, nie dość, ze chory to jeszcze dziecko go przestalo poznawać

Cytat:
Ile mablat Szymek? 6-7 ? To ta hulajnoga moze byc nie fajna moj ma jyz poczucie wyzszosci nad mlodszymi i by powiedzial ze to dla dzidzi hii lego ninjago, angry birds , gry na psp hee moj to lubibtez ksiazki , figurki dinozaurow, album na karty angry birds a i hittt śmieciaki pleśniaki .
hulajnogę sam sobie wymarzyl, wiec dostanie ale taka na dluzej, bo do 100kg :P
u niego odpadają wszelkie gry, tablety, bajki itd. bo praktycznie nie oglada tv do kompa tez rzadko może usiasc, jeśli już to ma tam jakies takie edukacyjne gierki. angry birdsow nie zna (ostatnio szedł do kolegi na urodziny i kiedy zapytal co chce dostać przekazal mojej siostrze, ze kolega chce cos z "augry bertsami" konsola tez na razie jest tylko tatusiowa...zresztą on woli szalec w ogrodzie i np. zbierac orzechy meczyc kota.
książki ma już od kogos dostać, lego chyba od drugich dziadkow... no nic musimy go jeszcze przycisnąć i może cos wymyśli.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Fajna ta szafa i komoda

U nas skonczyli dzis malowac pokoik N, inspiracji mam tyle, ze glowa mala
dzięki. trochę boje sie tego lustra jak mala zacznie rzucac zabawkami...
oj ja tez mam mnóstwo pomyslow na jej pokoj...ale na razie idziemy tropem pozbycia się gratow babci (czyt. kartony do piwnicy), upchania naszych ubran i gratow do szafy...a później będziemy myslec co dalej. być może to będzie jednak nasza sypialnia, a jej wymyślimy cos później. sama nie wiem. na razie trzeba mieszkanie doprowadzić do uzywalnosci. na szczęście kuchnie i lazienke mamy już z glowy. najbardziej meczy mnie salon, bo chciałabym mieć go już...ale dopóki nie wywalimy dwóch kompletow mebli to nic z tego nie wyjdzie.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOSC...zesadzone.html ze tez nie poczekalysmy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 23:56   #166
karolina2121
siedzę i myślę

dzięki za pomoc w sprawie kurtki muszę wybrać się w rejs po sklepach
Stary 2013-10-09, 00:00   #167
diabli
Zakorzenienie

http://www.zakamarki.pl/wydarzenia/w.../index/?id=661 Axella i inne z Poznania
Stary 2013-10-09, 03:46   #168
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Diabli- 6cio latkowi mozesz z powodzeniem kupic jakis zestaw "maly konstruktor" czy ten "zegar ziemniak", nauka i zabawa, i to jaka
Albo najlepsze- taki zdalnie sterowany helikopter sa nawet takie co nagrywaja film z lotu, wsrod moich kuzynów to hit nad hitami
Bakugany-o ile nadal w modzie
W empikach masz mase zestawów "zrób to sam" do wyboru, tylko wiekszosc chyba dla dziewczynek.

No i standardowo-najnowszy tor hot wings (nie wiem jak to się pisze), teraz jest taki z "paszcza" co lapie autka :p

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Cytat:
Aaaa czemu dzis sie dowiaduje.. Dzis o chustach doslownie 500m ode mnie aaaaaaaa!
Doopa tam, ale dzięki za info

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 06:31   #169
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny kp, jak maluszek się nie najada 1 cycem i dajecie dojeść z drugiego to następne karmienie idzie z tego drugiego czy pierwszego?
ja daje od jakiegoś tygodnia drugiego cyca ale nie zawsze jak widze ze jeszcze jest glodny to co mam mu nie dać pozniej zaczynam karmic z tego drugiego
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 06:49   #170
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osłonki użyłam raz... na 5 minut
Jak mżawka, deszcz czy mocny wiatr to daję, a teraz z pogodą nie wiadomo jak będzie.
Cytat:
A z ciekawości pytam, skąd wiesz, że się nie najada? Tzn. płacze po 1 cycku? Bo u nas np. musimy się karmić częściej, ale nie wcisnę mu za chiny drugiego cycka przy 1 karmieniu. Po 4-5 minutach już nie chce
Czasami wieczorami jak długo je i widzę, że się przysysa i wypluwa to mimo, że widzę, że leci mleczko to daje drugą. Może to ze zmęczenia i nie chce ciągnąć "trudniejszego" pokarmu ...
Cytat:
to mam mierzyc ten nasz? czy się rozmyslilas? bo w sumie Ash zglosila sie pierwsza zaraz go zmierze...
To jak Ash nie weźmie to napisz mi PW to zobaczę czy już coś upolowałam czy jeszcze nie.
Cytat:
Bo ma długie nogi
Spodenki nosi na 20cm od kroku, więc jak widzę kombinezon na długość nóg 20cm to biorę rozmiar większy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:10   #171
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc w nowyn watku. Jestem po depilacji laserowej. Myslalam ze ze..am sie z bolu malu dzielnie zostal z opiekunka i nawet zjadl jej mm. Bede go przestawiac powoli choc z drugiej strony mo szkoda

ooo musiało boleć

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Z spi 2,5h
Jeszcze co do szybkich dobrych obiadow, cycki z kury w kostke-smazyc, do 0,5l jogurtu dodac przyprawe do kury, wymieszac, dolac, trochę smazyc i podawac z ryzem

Nie zapamiętam tych wszystkich przepisów, chyba muszę sobie notatnik utworzyć

Cytat:
Moja teściowa właśnie dzwoniła, widziałam by nie odbierać telefonu Pierwsze pytanie jej czy kupiliśmy krzesełko do karmienia, ja na to że nie. A ona już wypatrzyła i to koniecznie drewniane bo z plastikowego widziała jak dziecko padało. Powiedziałam jej że mają być pasy bezpieczeństwa, a ona na to że w drewnianych nie ma czegoś takiego i lekka barierka wystarczy I że ona już kupiła, wylicytowała i zapłaciła tylko mam wybrać czy miśki czy smerfy jeszcze powiedziała że to wielofunkcyjne że można rozłożyć na stolik i małe krzesełko no to co to ma wspólnego z bezpieczeństwom zapytałam, a ona że jest napewno bezpieczne itp itd....... na koniec podsumowała że jak nam się nie spodoba to sprzedamy i żebym dla tż nic nie mówiła bo się nie zgodzi. Ale ona nie usłyszała mojej odpowiedzi że ja tego nie chcę
Zadzwoniłam do tż z radosną nowiną i usłyszałam przez telefon jedno słowo: nieeeeeeeeeeee!!!!! W tym momencie dostaję smsa od teściowej że już kuriera zamówiła żebyśmy czekali na przesyłkę
Już nie wiem czy śmiać się czy płakać, a najlepsze jest to że nie chicała mi pokazać nawet zdjęcia tego krzesełka, mówiąc że to niespodzianka, ale przejrzałam allegro i z tego co ona opowiada to dostaniemy coś w tym stylu: http://allegro.pl/smerfy-krzeselko-s...582454594.html
Powiem szczerze, czy ktoś chce odkupić krzesełko?
Masakra...nudzi jej się czy co i się wtrąca i wymyśla
Cytat:
z napuchniętego morsa przeobraziłam się w opuchniętego chomika, zażywam antybiotyk i póki co na razie nigdzie nie wychodzę
szybkiego powrotu do zdrówka!!

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Barwineczek, a jak Wy te książeczki oglądacie?
Pytam serio, bo ja z Młodym tylko jak jest na kolanach, ale w sumie on się po chwili nudzi.

Ale mnie zaintrygowałyście tą żyrafą. Szczerze? Gdybyście nie napisały, że to coś super to pomyślałabym, że to badziew, ale skoro zachęcacie to może jednak też zakupię.
Mnie też ta żyrafa zaintrygowała...ale cena powała
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
u nas też książeczki kończą się degustacją chwilę wytrzyma, poogląda obrazki, potrzyma sobie a potem od razu do buzi. dziś próbowałam gazetę przejrzeć bo o poczytaniu nawet nie marzyłam, z Przemkiem na kolanach - wziął sobie całą do łapy i zaczął mamlać - była prawie większa od niego

ale Księga Dźwięków nawet wzbudza lekkie zainteresowanie, w zależności od tego ile się człowiek naprodukuje żeby go zainteresowało
Kurcze a ja miałam nadzieję że księga dźwięków wzbudzi większe zaintresowanie...moja to wymagający egzemplarz
Cytat:
Moje dziecko to kombinator mały. Obudziła się w łóżeczku, a spała na brzuszku, troszkę pokwękała i cisza. My oglądaliśmy wiadomości więc myśl "fajnie, dokończymy oglądać bo dziecko jeszcze drzemie". Mąż wstał z fotela i w śmiech, mała podniosła głowę, wlepiła oczka w TV bo go z łóżeczka dojrzała (zjechała nisko) i cisza jak makiem zasiał, taka zainteresowana Po wyłączeniu TV z łóżeczka słychać stękanie ...
Skąd to znam jak małą mam na macie, albo na łóżku to zawsze tak powierzga nóżkami i tak się poopkręca żeby tylko tv widzieć

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Hej, dawno mnie nie było, z poprzedniego wątku mam duuuże zaległości, ale tu postaram się być na bieżąco

My też książeczki czytamy na leżąco, na pleckach lub na brzuszku, mama czyta, maleństwo ogląda obrazki i słucha

I też mam małego telemaniaka, więc ograniczam włączanie tv w ciągu dnia.

Dziś moja córcia opanowała sztukę celowego przekręcania się z pleców na brzuszek przez prawe ramię Do tej pory czasem jej wychodziło, ale raczej przypadkiem, a teraz w kółko by się przekręcała
Gratuluje obrotów
Stary 2013-10-09, 07:11   #172
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
taaa nowy watek, a w nim 5 stron! cieszyłam się, ze facebook tak Was pochlonal, ze do nadrobienia tylko 2 strony zatem ide czytac...nic innego mi nie zostało hehe

hmm szymek tez jest maly. musze dopytać ile ma wzrostu

to jedyny pokoj, w ktorym mozemy upchnąć duza szafe, bo w salonie jej nie chcemy. odbije sobie to biale lozeczko...bo w końcu nie przemalowalismy oby tylko nela nie byla szkodnikiem i spokojnie przeszla przez wszystkie skoki http://www.luksusmeble.pl/sklep/product_info.php?products _id=3112 szafa, na srodku ma lustro i do niej komoda ze zdjęcia
http://slupskiemeble.pl/img/products/7/3_max.jpg teraz mam dylemat z podloga i scianami...niby kupiliśmy farbe, ale chyba chce ja wymienić

jedyne, które tolerujesz oprócz swoich?
dzięki za recenzje sophie...chyba tez się skusimy, bo nela wszystko zuje jak krowka

"A hela mu w pape..." moglabys!
Taaa swoje też akceptuje

Cytat:

ale w końcu o tym zapomniałam i nie zamowilam ;( a tak chcialam...bo cena jak za używane na all.
A co do używanych Mówię do rafała, żeby nie wyrzucał pudełka bo później sprzedam, a po 30 minutach Sophie była już zafarbowana marchewką...Oczywiscie nie da się domyć

A co do kul, piłek. To zamówiłyśmy z V-techa hule-kulę, używaną, więc zobaczymy
Cytat:
spadam spać, bo ile można siedzieć przed kompem

dobranoc
Dziwisz mu się? Bo ja wcale

Młoda przespała caaaaaaałą noc

Bańka dajesz Michałkowi kaszkę butelką czy łyżeczką?
Gęste robisz czy wodniste?

My dajemy kleik rano na śniadanie i robię taki gęsty, co by się z łyżki nie wylał, bo po wsypaniu tylko 4 miarek to wodniste wychodzi jak mleko i z łyżeczka skapuje a z butelki nie idzie?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:11   #173
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
pytanie nie - dzieciowe

może którejś rzuciła się gdzieś w oczy jakaś fajna kurtka zimowa?
Ja w sklepie z odzieżą dla dorosłych byłam ostatni raz w kwietniu 2012
Stary 2013-10-09, 07:18   #174
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Tego to nie wiedziałam ... a biedronkowe jakie są, wiesz może?

Dziewczyny, które kupowały maty edukacyjne FP rainforest za ile taką używaną warto kupić a ile to już za dużo? Tak się zastanawiam i nie chcę przepłacić, ale nie chcę też przepuścić okazji.
nie wiem, ale obstawiałabym że z pasteryzowanego

Cytat:
Dzięki
Osłonkę wzieli do wysłania, na dzien dzisiejszy zapowiadają ładną pogodę do końca tygodnia więc dam radę, ale w razie co to będę dzwonić

Dziewczyny kp, jak maluszek się nie najada 1 cycem i dajecie dojeść z drugiego to następne karmienie idzie z tego drugiego czy pierwszego?
z drugiego

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

szybkiego powrotu do zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ja w sklepie z odzieżą dla dorosłych byłam ostatni raz w kwietniu 2012
kawał czasu temu

dzień dobry to co szefowe kuchni polecają dziś na obiad? wczoraj zrobiłam kurczaka z wora, dodałam jabłek i gruszek bo mi zalegały na oknie, do tego pieczone ziemniaczki z ziołami, a na deser ciasto czekoladowe z cukinią
a młody chyba łączy się ze mną w bólu dziąsła bo świruje niesamowicie i marudzi od rana i jedyne co go uspokaja to masaż dziąsełek i calgel
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:27   #175
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
oj co za tesciowa, nie mogla zapytać przed zakupem? po co się tak napalila...moglas jej powidziec, ze wlasciwie to wy już macie krzesełko szkoda, bo za te kase moglabys trochę dolozyc i mieć takie jak Wam się podoba. a to drewniane - hmm zostaw przyda się do malowania farbami, lepienia plasteliny...będzie można brudzic do woli i obklejać naklejkami

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

ooo doczytałam. to mam inna opcje: powiedz babci, ze to krzesełko będzie u niej i jak wnuczek wpadnie w odwiedizny to będzie miał gdzie się bawic i jesc niech sobie go trzyma u siebie

już tą sprawę dla tż zostawiam, to nie moja mamuśka więc nie będę strzępić nerwów na jej pomysły

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:32   #176
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry to co szefowe kuchni polecają dziś na obiad? wczoraj zrobiłam kurczaka z wora, dodałam jabłek i gruszek bo mi zalegały na oknie, do tego pieczone ziemniaczki z ziołami, a na deser ciasto czekoladowe z cukinią
a młody chyba łączy się ze mną w bólu dziąsła bo świruje niesamowicie i marudzi od rana i jedyne co go uspokaja to masaż dziąsełek i calgel
Dobry

Ja mam żurek, który zrobiłam już wczoraj bo dziś wybywam na miasto i zostawiam TŻta z Młodą

Jakby ktoś, gdzieś, coś słyszał o promocji na Sophie to poproszę o info

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:33   #177
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

zalezy jakie lubisz, ale w reserved sa fajne parki, np ta w zalaczniku , ale mam juz 2 parki więc zrezygnuje , ja kupiłam sobie taka http://www.hm.com/pl/product/16689?article=16689-A i jeszcze ta mi sie podoba strasznie, jak dotrwa do wyprzedazy to tez kupie http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...materials-coat
a one są ocieplane? bo też zaczynam szukać coś na zimę dla siebie i wszystko jest narazie szmatkowate

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:36   #178
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Jutro przyjdzie nasza Księga dźwięków i Wierszykowo
Fajną opcję ma ten aros, że tak wysyła smsy i daje znać
Rozbierałam akurat Młodą do kąpieli jak przyszedł sms i krzyczę do męża żeby przeczytał, a on "jakieś zamówienie z erosa"

Ojjjj żebyś się nie zdziwiła. Moja do aniołków się nie zalicza
Do mnie też napisali smsa wczoraj, że wysłali więc czekam na dalsze wieści

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Kuurdee zniklo mi pocytowane nie pamietam zab mnie boli tak strasznie, ze zaraz zdechne, a dentysta dopiero w czwartek i na bank bedzie kanalowe, pierwsze w zyciu . Mały czuje sie lepiej, jutro kontrola u pediatry, a dzisiaj wciagnal caly sloik marchewki z ziemniakami musze kupic w konce te puzle, bo rozkrecil sie tak z tymi obrotami, że co chwila go znajduje na panelach, diabli kupilas te pakowane po 4 ? za 20 zł, bo chce kupic cztery takie pakiety i moze juz mozesz powiedziec, czy smierdza

zalezy jakie lubisz, ale w reserved sa fajne parki, np ta w zalaczniku , ale mam juz 2 parki więc zrezygnuje , ja kupiłam sobie taka http://www.hm.com/pl/product/16689?article=16689-A i jeszcze ta mi sie podoba strasznie, jak dotrwa do wyprzedazy to tez kupie http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...materials-coat

Xal mozesz jesc ser plesniowy

nie mam tego wierszykowa, hmmm, w sumie chciałam cos zamowic małemu na pol roczku, ale staneło narazie na tych http://aros.pl/ksiazka/a-kuku-miffy-2
http://aros.pl/ksiazka/a-kuku-miffy-w-zagrodzie-2
http://aros.pl/ksiazka/bardzo-glodna-gasienica-wyd-2013
Też jestem ciekawa tych puzzli... a fajne te książki, tam tego tyle że ja nie mam siły oglądać i będę od Was zgapiać

A co to są parki?

Współczuje bólu zęba i leczenia.

Ten Twój dzieciak szybko się zapoznał z jedzonkiem - chyba w sobotę mu pierwszy raz dawałaś? Super! Mam nadzieję, że u nas też tak gładko pójdzie
Stary 2013-10-09, 07:54   #179
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dobry

Ja mam żurek, który zrobiłam już wczoraj bo dziś wybywam na miasto i zostawiam TŻta z Młodą

Jakby ktoś, gdzieś, coś słyszał o promocji na Sophie to poproszę o info
Mo ladnie taka to pozyje cos ten twoj tz ma czesto wolne heee

Udanych zakupow

Cytat:
Taaa swoje też akceptuje

A co do używanych Mówię do rafała, żeby nie wyrzucał pudełka bo później sprzedam, a po 30 minutach Sophie była już zafarbowana marchewką...Oczywiscie nie da się domyć

A co do kul, piłek. To zamówiłyśmy z V-techa hule-kulę, używaną, więc zobaczymy

Dziwisz mu się? Bo ja wcale

Młoda przespała caaaaaaałą noc

Bańka dajesz Michałkowi kaszkę butelką czy łyżeczką?
Gęste robisz czy wodniste?

My dajemy kleik rano na śniadanie i robię taki gęsty, co by się z łyżki nie wylał, bo po wsypaniu tylko 4 miarek to wodniste wychodzi jak mleko i z łyżeczka skapuje a z butelki nie idzie?!
Dawalam do niedawna z butli sinlack bo taki wlasnie wodnisty byl a nie chcialam dawki przekraczac a teraz je nestle z malinowa z lyzrczki ale z malinami nie ma nic wspolnego i slodka wcale nie jest hmm

Diabli to kombinujcie moze kupvie kota do meczenia heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:08   #180
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Jakby ktoras z Was trafila na jakas okazje z nosidelkiem ErgoBaby nowe/uzywane dajcie znac

A to jednak nie będziesz pożyczać pomogłabym Ci założyć

Z grubsza Was nadrobiłam - dziecko padło, ja też padam, chyba znowu cieżki dzień mnie czeka.

Diabli - super ta szafa!

Chcę kupić coś małej, coś z piłeczkami myślałam, co polecacie? Myślałam o tym:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CEoQ9QEwAg

ewentualnie:
http://www.hasbro.com/pl_PL/shop/det...95AFD760:pl_PL

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości