|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomysł na upominek świąteczny 2013
To może zamiast np. kupować coś na siłę, bo trzeba dać prezenty - zagraj w otwarte karty. Możesz umówić się z rodziną, że każdy z Was robi swoją "listę marzeń" (oczywiście w granicach rozsądku
) i wybieracie prezenty z tych list. Albo zaproponuj jakiś jeden wspólny prezent np. wyjazd albo wyjście do kina. A może jeszcze wena się pojawi, życzę Ci tego
Edytowane przez domowa kokoshka Czas edycji: 2013-11-26 o 20:24 Powód: literówka |
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a zna się może któraś z Was na yerba mate? Chciałabym kupić mojej mamie (wielkiej fance zielonej herbaty) na prezent zestaw startowy, ale zupełnie się na tym nie znam i nie wiem jaką wybrać...
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliwki w czekoladzie z marcepanem , oprócz pralinek będą na pewno dodatkiem do tegorocznych prezentówEdytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-26 o 23:55 |
||
|
|
|
#154 |
|
Przyczajenie
|
a ja ostatnio kupilam prezent w postaci fotokalendarza
szukalam na roznych stronach, ale najtaniej wyszlo na reklama i powiem wam, ze za jedyne 20 zl mozna zrobic bliskim idealny prezent i dosc nietypowy
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2013-11-27 o 09:20 Powód: nieopłacona reklama lub spam |
|
|
|
#155 |
|
Konto usunięte
|
To twoja firma czy dostajesz pieniądze za reklamę?
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2013-11-27 o 09:20 Powód: usunięcie linka z reklamą |
|
|
|
#156 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy wypada dać chłopakowi na szczęście breloczek w kształcie koniczyny z grawerem?
O coś takiego - http://images.sklepy24.pl/75809652/1...nka-matowy.jpg Czy to bardziej prezent dla kobitki i lepiej postawić na prosty kształt? |
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ kiedys dostal breloczek ze srebno-zlotym sloniem ( na szczescie-trąbę ma do gory
). Cieszyl sie, ale dlatego, ze akurat potrzebowal i sam wtedy szukal. Ale jak wyzej, moze Twojemu sie spodoba ![]() Ja bym chciala dostac taka koniczynke, bo przez caly rok moj brelok to mikolaj ![]() A wracajac do pytania - ja bym dala
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-11-27 o 15:48 |
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mi jako dziewczynie się nawet podoba, a planowałam mu zrobić taki upominek, bo mówił, że sam chciałby kupić.
A na allegro nie ma zbyt dużego wyboru grawerowanych breloczków. (Serduszko to w ogóle byłoby niemęskie )I tak kombinowałam, że jak koniczynka to napis np. "Moje Szczęście" a z drugiej strony data rocznicy. Ewentualnie jakaś sentencja związana ze szczęściem. A jak prostokątny, zwykły, to też jakaś sentencja, albo raczej tekst, który rozumiemy tylko my. Pomocy! Co lepsze? Albo ewentualnie, jakbyście mogły nakierować mnie, gdzie w Warszawie szukać takich drobiazgów? |
|
|
|
#160 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli wiesz, że podobają mu się breloczki, to myślę, że spokojnie możesz kupować.Ja bym poszła w jakąś prostą formę, czyli np. wspomniany prostokąt. Pomysł z tekstem, który jest "Wasz" uważam za genialny Prezent będzie wtedy osobisty i będzie wiadomo, że kupiony z myślą o Nim
|
|
#161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam od sprawdzonego sprzedawcy kosmetyki i mam z głowy a zawsze się przydadzą :P http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27715981
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
Znalazłam ciekawą stronkę z pomysłami na prezenty: reklama
, już je wybrałam i kupiłam ) . Dla mojego dziecka, puzzle, książeczki oraz interaktywne autko, dla męża: perfumy oraz kosmetyki ) jeszcze muszę popatrzyć na Allegro, czy jest coś fajnego do naszego domu - jako wspólny prezent ))
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2013-11-29 o 12:29 Powód: nieopłacona reklama lub spam |
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Szczerze mowiac zielona herbata a yerba - to zupelnie cos innego, ale moze akurat podejdzie mamie.Warto podejsc do sklepu z herbata na wage (polecam Fiveoclock - u mnie w sklepie sprzedawczynie maja bardzo duzo wiedze, moze w innych filiach jest podobnie). Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-11-29 o 12:32 |
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja siostra tez czasem kupuje sobie sama prezent pod choinke. w tamtym roku kupila i w tym z tego co wiem tez juz zakupila sobie prezent
2014 książki filmy - 1 "Osoba, która jest twoją pierwszą miłością, kradnie ci serce. Osoba z którą pierwszy raz w życiu się kochasz, kradnie ci duszę. A jeżeli w jednym i drugim wypadku jest to ten sam człowiek, czeka cię marny los."
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
A myślałaś o sprezentowaniu mu paysafecard na jakąś sumę, żeby mógł sobie sam wybrać prezent. To całkiem praktyczna sprawa dla grających na przykład w gry. Ja planuję mojemu synkowi taki zakup. Oczywiście musi być ładnie zapakowane, no i po kolacji wigilijnej będzie mógł od razu coś sobie za to kupić.
|
|
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź . Tylko czy akurat to jej zasmakuje ? Właśnie tego nie wiem i zastanawiam się cy zainwestować w lepszy zestaw, a jak nie zasmakuje to będzie szkoda, czy lepiej kupic trochę yerba mate w sklepie z herbatami i dac mamie do spróbowania już teraz ?
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może kup kilka odmian yerby w małych ilościach? Tak na 1-2 parzenia? I do tego jakiś drobiazg jeszcze, żeby nie było jej smutno, jak jej ta yerba nie zasmakuje. |
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43946941]Może kup kilka odmian yerby w małych ilościach? Tak na 1-2 parzenia? I do tego jakiś drobiazg jeszcze, żeby nie było jej smutno, jak jej ta yerba nie zasmakuje. [/QUOTE]
Mama oczywiście dostanie jeszcze inne prezenty (m.in. sukienkę, biżuterię, kosmetyki), a to miał być tylko dodatek. Mimo to nie chciałabym żebym wyszło głupio, że jej nie zasmakuje i co wtedy? ![]() Właśnie myślałam o takim zestawie typu tykwa, bombilla i kilka małych odmian yerba mate
|
#170 |
|
żona
|
Dziewczyny dawałyscie kiedyś jakiś mega śmieszny prezent facetowi? Nie ma to być nic poważnego, typu portfel, perfuma, zestaw kosmetyków... jakaś głupota
przez którą na pewno uśmiechnie się, albo najlepiej zacznie śmiać się jak tylko ujrzy ![]() (nie musi być zwiazany ze świetami czy mikołajem) ![]() Pomóżcie
|
|
|
|
#171 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kilka stron wcześniej pisałam ci na temat tykwy, że wg mnie to strata pieniędzy, bo jest bardzo niewygodna i brzydka.
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43953621]
Kilka stron wcześniej pisałam ci na temat tykwy, że wg mnie to strata pieniędzy, bo jest bardzo niewygodna i brzydka. [/QUOTE]Wiem, ale pytałam też mojej koleżanki, która pije yerba mate, i mówi, że bez tykwy to nie to samo..
|
#173 |
|
Przyczajenie
|
Rzeczywiście bez tykwy to nie to samo, wiem bo teściowa pije
![]() Jak ktoś wcześniej ładnie to ujął - w grudniu jest CYRK z tymi wszystkimi prezentami, ja zawsze mam problem, co wybrać, a jak już podejmę decyzję zastanawiam się czy dobrze wybrałam Zwykle kupuję książki (tym co nie wzbraniają się przed czytaniem oczywiście), jakieś kosmetyki, słodycze. Najgorzej jest z kuzynkami męża (nastolatki jeszcze), bo dla nich nie wiem co wybrać. Wiem, że jedna z nich zaczytywała się sagą Meyer ("Zmierzchy" itp.) i pewnie jakiś paranormal dla niej wybiorę. A dla drugiej? No idea
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
To zależy od ich zainteresowań. Dla dziewczyny dobrym prezentem jest coś z kosmetyki albo standard taki jak dobra herbata lub kawa wraz z kubkiem. Dla mężczyzny jeśli nie znasz jego upodobań- proszę się nie śmiać- mała lampka przyczepiana spinaczem. Taka zawsze i wszędzie przydaje się.
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
kilka pomysłów na prezenty mam na swoim blogu! Poza tym jeszcze trochę czasu zostało
![]() wystarczyczasu.blogspot.c om |
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo mozesz kupic normalny zaparzacz, pani w sklepie doradzi ktory pasuje do tej "herbaty". Ja kilka lat kupilam TZ taki zestaw, tylko ze ja kupilam yerbe pakowana. I nawet kupilam dwa rodzaje. I nie podeszlo mu. Tykwa i bombila teraz leza na polce jako ozdoba. Ale przynajmniej sprobowal i wie, ze to nie dlatego. Ale uwazam, ze dla milosniczki herbat to swietny prezent, nawet jesli nie podejdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;43953621] Kilka stron wcześniej pisałam ci na temat tykwy, że wg mnie to strata pieniędzy, bo jest bardzo niewygodna i brzydka. [/QUOTE]oj, a ja sobie nie wyobrazam picia Yerby w zwyklej szklance. Jesli kilka rodzajow tykwy. Jesli kupisz dobrą a nie jakas tanioche, to wtedy tykwa jest rewelacyjna. Sa przerozne. Jesli chodzi o wyglad tykwy, dla mnie ma swietny ksztalt, oryginalny. A co do materialu, kolor - mozna wybierac i wybierac. Niektore naprawde robia wrazenie. yerba bez tykwy i bombilli - toc to nie yerba. Przeciez jest specjalny rytual zaparzenia. Nie robmy z yerby zwyklej herbaty w szklance z lyzeczka. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-12-01 o 09:59 |
||
|
|
|
#177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bez bombilli też byłoby ciężko, ale tykwy wg mnie są po prostu niepraktyczne, źle się je trzyma i zwyczajnie są brzydkie. Wolę zwykły kubek z bombillą. Aczkolwiek to subiektywna opinia oczywiście.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mama wczoraj była u koleżanki, z którą się wcześniej umówiłam(pije yerba mate), że da mamie posmakowac i się okazało, że mam była zachwycona i baardzo jej smakowało . Także już wiem, że prezent będzie trafiony. Teraz tylko muszę poszukac dobrej tykwy. Możecie mi coś doradzic w tej kwestii, bo nestety, kompletnie się na tym nie znam, czytam w internecie i na każdej stronie piszą co innego i zachwalają inne.. Z góry będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jest mnostwo rodzajow od 25 zl do 300zl. Ja mam Palo Santo i sobie chwale. 3. Zeby tykwa dlugo nam sluzyla, nalezy o nia dbac, i nie mowie o myciu woda +Ludwik. Tykwy sa zrobione z przeroznych materialow, i tutaj masz dokladnie opisane , wiec moze Ci choc troszke pomoze w wyborze: http://eherbata.pl/matero.html Mozesz kupic ceramiczna tykwe ale nie polecam, prawdziwa tykwa dodaje dodatkowo smaku yerby. Acha i wazne zeby wiedziec: kazde pierwszy lyk yerby najlepiej wypluc ![]() Warto poczytac , na dole jest ciekawy opis ![]() http://www.cejrowski.com/rozmaitosci...p?p=yerba_mate Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-12-01 o 15:32 |
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z prezentami na święta. Chciałabym do każdego prezentu dołożyć jakiś własnoręcznie robiony drobiazg od serca. 2 lata temu ozdabiałam ramki na zdjęcia rodzinne, w zeszłym roku z córką robiłyśmy figurki z masy solnej dla każdego inna (byli zachwyceni). Zastanawiam się w jakim kierunku iść w tym roku, żeby nie powtarzać się?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

) i wybieracie prezenty z tych list.

Mam nadzieję, że któraś z Was skorzysta 
, oprócz pralinek będą na pewno dodatkiem do tegorocznych prezentów